صفحه 1:
صفحه 2:
&
هندوانه در شب یلدا و زمستان
صفحه 3:
در گذشته که امکانات انبارداری و حمل و نقل و کاشت میوه های گلخانه ای وجود
نداشت. میوه هر فصلی در همان فصل تولید و عرضه می گردید.
ولی متاسفانه با پیشرفت و توسعه تکنولوژی
بجای استفاده بهینه از اين فن آوریهای روز و
ابزارهای نوین در راستای تحقق اهداف عالیه
بشر, صرفاً رای کسب درآمدهای سرسام آور,
میوه ها, صیفی جات و محصولات کشاورزی
مخصوصاً محصولات وارداتی با انواع سموم
شیمیایی و بعضاً گلخانه ای تهیه, با انواع
نگهدارنده های شیمیایی انبار کرده و در همه
فصول در سطح وسیع عرضه می گردد.
صفحه 4:
لا در طب سنتی مصرف میوه های فصل هر منطقه برای افراد آّن منطقه مفید
دانسته و توصیه شده است.
لا یکی از بدترین مواردی که فقط چند ده سال استبه عنوان رسمی غلط در
آمده است. خوردن هنداونه در شب یلدا می باشد.
سا در حالیکه در قدیم طبق سفارش حکما در شبهای طولانی زمستان. خوردن
انار. کدو حلولیی. آجیل و خشکبار گرم و محصولات فصل زمستان مرسوم
بوده است.
صفحه 5:
لا هندولنه دارای مزاج سرد وتر است و میوه فصل تابستان محسوب می شود.
مزاج فصل زمستان سرد و تر است لذا خوردن لین میوه در فصل سرما و
بدتر از آن در چله زمستان و آنهم در شب (که خود شب هم دارای مزاج سرد و
تر است) کاری کاملاً اشتباه می باشد
لا اين كار قطعاً باعث غلبه بلغم در افراد می گردد و برای بدن بیماری و عوارضی را
به همراه خواهد داشت.
لا مخصوصاً برای افرادبا مزاج بلغمییا سالمندان که بیشتر بلغم آنها را افيت مى
کند.
صفحه 6:
** اگربا هر توجیهی در شب یلدا هندولنه خوردید حتماً از آجیلهای گرم شب
بلدا مثل كردوء پسته و بادام و کشمشبه مقدار فراوان میل کنید که از آثار
سردی هندوانه بکاهد.
صفحه 7:
* در قدیم حکما برای نگهداری میوه ها نیز تدابیر و اصول مفید برای سلامتی
را مد نظر داشتند.
مثلاًانگور را تبدیل به کشمش و مویز می کردند:
* در فصل پاییز که دارای طبع سرد و خشک است مصرف کشمش که دارای
مزاج گرم و تر است را توصیه می کردند.
* در فصل زمستان که دارای طبع سرد و تر است مصرف مویز که دارای تری و
رطوبت بخشی کمتری نسبت به کشمش است را توصیه می کردند.
صفحه 8:
** معمولاً افراد در مهمانی های شب چله پرخوری می کنند!
توصیه حی شود شامتان را در اول شب وبا حجم کمتر میل کنید ابا مصرف
سایر پذیرایی های شب چله دچار عوارض پرخوری نشوید.