صفحه 1:
صفحه 2:
مرکز بهداشت شرق تهران
3
دکتر ف.پورحیدری
صفحه 3:
وبا یک بیماری عفوتی دستگاه گوارش است
؟بیماری بیشتر در مناطق گرم و مرطوب و
آبان دیده می شود
صفحه 4:
عامل انتقال آب آلوده (آبهای سطحی - چاههای کم (Gee
در آب شیرین ۷ روز زنده می ماند
در فاضلاب ۲۰ روز
در سرما کاهش تکثیر افزایش بقا
سبزیجات ۵ روز
نسبت به خشک شدن - حرارت - مواد ضدعفونی
حساس بوده
صفحه 5:
تعریف مورد مشکوک به وبا
۱- در موارد اسپورادیک هر فرد بالای
۲سال که در اثر اسهال حاد آبكى دچار
دهیدراتاسیون شدبد شده و با فوت نماید.
[- در هرمورد طغیان هر فرد اسهال حاد
آیکی داشته باشد .
صفحه 6:
تعریف مورد قطعی وبا
فردی که دچار اسهال
شده و ویبریوکلرای جدا
شده از مدفوعش 1 0ویا
9 )
صفحه 7:
بیماری وبا یک اسهال حاد عفونی است که
عامل آن باسیل ویبریو کلرا است و
علائم بیماری است.
مخزن بیماری
؟انسان ار و حاملین سالم
۴هردو جنس
؟اسیدیته معده
صفحه 8:
دوره گمون
چند ساعت تا چند روز
صفحه 9:
0 علاثم بیماری
اسهال آبکی حجیم و جهنده با دفعات اجابت مزاج غیر قابل
شمارش
؟اسهال بدون تب . بدون دل درد و بدون زور پیچ شکم
؟استفراغ بدون تهوع قبلی
*اسپاسم و درد عضلات پشت ساق پا
۴عطش و تشنگی فراوان
؟کاهش و با قطع ادرار
صفحه 10:
راه انتقال
۳- مستقیم: دست آلوده . تماس با مواد مدفوعی
و استفراغ بیماران و یا وسائل و لوازم آلوده به
مدفوع
©" غير مستقیم : مصرف آب آلوده به مدفوع
سبزيها و ميوه هاى آلوده يا شسته شده با آب
آلوده . يخ آلوده . مواد غذايى آلوده به مدفوع ,
استحمام با آب آلوده . تغذیه نوزادان با بطری
آلوده . مصرف غذاهای دریایی نپخته وخام
صفحه 11:
صفحه 12:
درمان
جبران آب و الکترولیتهای از دست رفته
درمان آنتی بیوتیکی
صفحه 13:
آنتی ببوتیک های توصیه شده برای درمان مبتلابان به وبادر ايران
آنتى پیوتیک کودکان کمتر از ۸ سال
سيبروفل و كساسين زیر ۱۷ سل تویز نشود
بالیس هر هو دوز سنفسوسه مدت روز لإ /و106/16 8
اريترومايسين
چهل بار در روز سه مدت؟ روز 1009/19/056
20mg/kg/dose 1, نوز ولحد :91 1
Tess jg) 9 de eemg/kg/dosesit2
آمبى سيلين نبیر ی
صفحه 14:
*
پیشگیری
رعایت بهداشت فردی خصوصا شستشوی دستها قبل
از غذا خوردن و بعد از هر اجابت مزاج با آب و صابون
استفاده از آب بهداشتی برای نوشیدن و شستن مواد
غذایی
استفاده از يخ بهداشتی
در صورت استفاده از مواد غذایی که قبلا بخته شده
است حتما بايد آنها را كاملا داغ کنیم .
صفحه 15:
* از سبزی ها و میوه های شسته شده و ضد عفونی
شده (بطربقه بهداشتی ) استفاده گردد.
؟ از مصرف غذای آماده غیر بهداشتی مثل بستنی ؛
آیمیوه ؛ ساندویچ و ........ خودداری شود .
۴ در رودخانه ها و جوی ها و استخرهایی که احتمال
دارد آب آلوده باشد ؛ شنا نکنید .
٠ مواد غذایی را از دسترس مکس و سایر آلودگی ها
دور نگه دارید.
صفحه 16:
© بعد از دست زدن به مواد غذایی خام شسته نشده
مثل میوه و سبزی و مواد غذایی پروتئینی خام مثل
گوشت قرمز- مرغ - ماهی ؛ حتما دستهای خود را
با اب و صابون بشوئید .
؟ اگر در منطقه به هر علتی . امکان دسترسی به آب
آشامیدنی بهداشتی نیست بايد آب را به مدت
ادقیقه جوشاند و یا به آب . محلول کلر دار
اضافه کرد .
9 جدا کردن وسایل شخصی بیمار ( از قبیل پتو .ٍ
ملافه . لباس زیر . ظرف غذا ) و استريل كردن آ
صفحه 17:
8 ضد عفونی کامل توالت بعد از استفاده بیمار
از ان( در موارد همه گیری بعد از استفاده
هر فرد )
* جمع آوری و دفع بهداشتی فضولات انسانی
۴ دفع بهداشتی فاضلابها
؟ کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نکه داشتن آنها
به پیشگیری از ابتلاء به وبا ؛ بخصوص نزد
کودکان ؛ کمک می کند .
صفحه 18:
صفحه 19:
صفحه 20:
صفحه 21:
۱
Copyright Dennis Kunkel
صفحه 22:
صفحه 23:
استاف - کلوستریدیوم - اي
کولای---ستا لحمونلا
صفحه 24:
استاف اورئوس - کلوستریدیوم - اي
كولاي - سالمونلا