صفحه 1:

صفحه 2:
مرکز بهداشت شرق تهران 3 دکتر ف.پورحیدری

صفحه 3:
وبا یک بیماری عفوتی دستگاه گوارش است ؟بیماری بیشتر در مناطق گرم و مرطوب و آبان دیده می شود

صفحه 4:
عامل انتقال آب آلوده (آبهای سطحی - چاههای کم ‎(Gee‏ ‏در آب شیرین ۷ روز زنده می ماند در فاضلاب ۲۰ روز در سرما کاهش تکثیر افزایش بقا سبزیجات ۵ روز نسبت به خشک شدن - حرارت - مواد ضدعفونی حساس بوده

صفحه 5:
تعریف مورد مشکوک به وبا ۱- در موارد اسپورادیک هر فرد بالای ۲سال که در اثر اسهال حاد آبكى دچار دهیدراتاسیون شدبد شده و با فوت نماید. [- در هرمورد طغیان هر فرد اسهال حاد آیکی داشته باشد .

صفحه 6:
تعریف مورد قطعی وبا فردی که دچار اسهال شده و ویبریوکلرای جدا شده از مدفوعش 1 0ویا 9 )

صفحه 7:
بیماری وبا یک اسهال حاد عفونی است که عامل آن باسیل ویبریو کلرا است و علائم بیماری است. مخزن بیماری ؟انسان ار و حاملین سالم ۴هردو جنس ؟اسیدیته معده

صفحه 8:
دوره گمون چند ساعت تا چند روز

صفحه 9:
0 علاثم بیماری اسهال آبکی حجیم و جهنده با دفعات اجابت مزاج غیر قابل شمارش ؟اسهال بدون تب . بدون دل درد و بدون زور پیچ شکم ؟استفراغ بدون تهوع قبلی *اسپاسم و درد عضلات پشت ساق پا ۴عطش و تشنگی فراوان ؟کاهش و با قطع ادرار

صفحه 10:
راه انتقال ۳- مستقیم: دست آلوده . تماس با مواد مدفوعی و استفراغ بیماران و یا وسائل و لوازم آلوده به مدفوع ©" غير مستقیم : مصرف آب آلوده به مدفوع ‏ سبزيها و ميوه هاى آلوده يا شسته شده با آب آلوده . يخ آلوده . مواد غذايى آلوده به مدفوع , استحمام با آب آلوده . تغذیه نوزادان با بطری آلوده . مصرف غذاهای دریایی نپخته وخام

صفحه 11:

صفحه 12:
درمان جبران آب و الکترولیتهای از دست رفته درمان آنتی بیوتیکی

صفحه 13:
آنتی ببوتیک های توصیه شده برای درمان مبتلابان به وبادر ايران آنتى پیوتیک کودکان کمتر از ۸ سال سيبروفل و كساسين زیر ۱۷ سل تویز نشود بالیس هر هو دوز سنفسوسه مدت روز لإ /و106/16 8 اريترومايسين چهل بار در روز سه مدت؟ روز 1009/19/056 ‎20mg/kg/dose 1,‏ نوز ولحد :91 1 ‎ ‎Tess jg) 9 de eemg/kg/dosesit2 ‏آمبى سيلين نبیر ی‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 14:
* پیشگیری رعایت بهداشت فردی خصوصا شستشوی دستها قبل از غذا خوردن و بعد از هر اجابت مزاج با آب و صابون استفاده از آب بهداشتی برای نوشیدن و شستن مواد غذایی استفاده از يخ بهداشتی در صورت استفاده از مواد غذایی که قبلا بخته شده است حتما بايد آنها را كاملا داغ کنیم .

صفحه 15:
* از سبزی ها و میوه های شسته شده و ضد عفونی شده (بطربقه بهداشتی ) استفاده گردد. ؟ از مصرف غذای آماده غیر بهداشتی مثل بستنی ؛ آیمیوه ؛ ساندویچ و ........ خودداری شود . ۴ در رودخانه ها و جوی ها و استخرهایی که احتمال دارد آب آلوده باشد ؛ شنا نکنید . ‎٠‏ مواد غذایی را از دسترس مکس و سایر آلودگی ها دور نگه دارید.

صفحه 16:
© بعد از دست زدن به مواد غذایی خام شسته نشده مثل میوه و سبزی و مواد غذایی پروتئینی خام مثل گوشت قرمز- مرغ - ماهی ؛ حتما دستهای خود را با اب و صابون بشوئید . ؟ اگر در منطقه به هر علتی . امکان دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی نیست ‏ بايد آب را به مدت ادقیقه جوشاند و یا به آب . محلول کلر دار اضافه کرد . 9 جدا کردن وسایل شخصی بیمار ( از قبیل پتو .ٍ ملافه . لباس زیر . ظرف غذا ) و استريل كردن آ

صفحه 17:
8 ضد عفونی کامل توالت بعد از استفاده بیمار از ان( در موارد همه گیری بعد از استفاده هر فرد ) * جمع آوری و دفع بهداشتی فضولات انسانی ۴ دفع بهداشتی فاضلابها ؟ کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نکه داشتن آنها به پیشگیری از ابتلاء به وبا ؛ بخصوص نزد کودکان ؛ کمک می کند .

صفحه 18:

صفحه 19:

صفحه 20:

صفحه 21:
۱ Copyright Dennis Kunkel

صفحه 22:

صفحه 23:
استاف - کلوستریدیوم - اي کولای---ستا لحمو‌نلا

صفحه 24:
استاف اورئوس - کلوستریدیوم - اي كولاي - سالمونلا

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
32,000 تومان