صفحه 1:
32 ۳ 9 Rel ee مگر نمی بینید که برای انسان از آنچه دست قدرت ما درست كرده حيواناتى آفريديم كه مالك آن شده اند. وحيوانات را براى ايشان رام کرده ایم که هم سواریشان است و هم از آن می خورند. واز آن سودها و ‎CS fee ee wets rel Ty‏ سوره یس آیات ۷۳-۷۱

صفحه 2:
مقصود امیرپور دکترای تخصصی((111) مهندسی محیط زیست 7 دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه

صفحه 3:
verms ‏معادل لاتين کلمه کرم می باشد‎ ورمی کمیوست عبارست ازء مدفوع کرم‌هلیی که از زللیاکود دامیتازه یا هر مواد للى دیگر تغنیه کرده و مواد آلی را به ذرات خیلی ريز خرد مىكنند. ورمى كميوست نتيجمى هضم طبيعى غذا در سامانه هاضمدى كى است و دورةٌ رشد گیاه را بوسیله‌ی داشتن میکروارگانیسم و همچنین مواد آلی فعال و تسریع می‌نماید.

صفحه 4:
ورمى كميوست يك كو ك است كه بسيار نرم سبک وزن» ترد تميز و بی‌بو بوده و ظاهرى كم و بيش شبيه به يودر كرانوله قهوه دارد. کیفیت ورمی‌کمپوست به نوع غذا (محيط کشت) یا مواد زلئد آلی که کرم‌ها از آن تغذیه کرد‌اند. بستگی دارد. برای مثال کرم‌ها می‌توانند مواد لی با سلولز زیاد مانند خاک اره را هضم کرده و یک مادة اصلاح‌کننده‌ی خاک با کیفیت پائین تولید نماینده برعکس کرم‌ها قادرند با مواد غنی از ازت و فقیر از سلولز ورمی کمپوست با کیفیت عالی تولید نمایند.

صفحه 5:
دو نوع کرم به نام های: ‎Rubellus Lumbricus -)‏ ‎eisenia fotida -r‏ كه بیشترین مورد استفاده را در تولید ورمی کمپوست دارند رايج ترين نوع کرم می باشند و لين به دلیل سهولت در تکثیر و شرایط زیست محیطی لازم است که برای زندگی ترجیح می دهند . ra

صفحه 6:

صفحه 7:
م ها را در دمای ۵هُقا ۷۰ درجه فارنه زیرا این دما میانگین دمای است. میزان رطوبت متوسط نیز باید۵۵ درصد باشد. * همچنین کرمهای خاکی را دور از معوض بارش باران نگه دارید کرمها در زیر بان یا تحت رطوبت زیاد غرق شده وبا در هبه حا راکته ی سود

صفحه 8:
۱- تطایق با شرایط آب و هوایی و اقلیمی منطقه سپولت راهبری و عدم بکارگیری دستگاه‌های پیچیده (از نظر فنی) ۳- امکان توسعه و بالا بردن ظرفیت تولید (چه از نظر تولید کرم و چه از نظر تولید بیوهوموس) که استفادم از تبروهای بومی ۵- سرمایه‌گذاری اولیه کم

صفحه 9:
#انتخاب محل پرورش به نوعی در عرصه برنامه‌ریزی تولید قرار می‌گیرد. لایه‌های خاک. شرلیط لب و هولیی. وضعیت آب‌های زیرزمینی از عوامل مهم و تعیین کننده در محل پرورش می‌باشند. - در تقسيم بندى اقتصادى بازار مصرف و فروش توليدات يك كاركاه برورش كرم خاکی از نکات اساسی در بحث اقتصاد کارگاه می‌باشد.

صفحه 10:
میزان کرم لازم با ظرفیت شروع روزلنه ۱ تن ورودی ۰کیلوگرم محاسبه شده است. به تدریج و با افزایش ظرفیت ورودی واحد تولیدی کرمها نیز تکثیر میشوند و به حجم مورد نیاز خواهند رسید. در حال حاضر قمیت هر کیلوگرم کرم خالص ( بدون مر ود تان ماف

صفحه 11:
ا پرورش با مواد عالی گیاهی: یک جعبه چیبی و یا یک صندوق ات سپس مواد زا انند ساقه خرده شده گندم و یا جو (كاه) ويا بركهاى ريخته شده كياهان را جمعأورى و با هم مخلوط نمائيد سيس تعداد ۲۰ عدد کرم خاکی به آن اضافه نمائیده سپس از یک هفته وضعیت آنها را مشاهده فرمائید. کب(

صفحه 12:
۲ پرورش بوسیله فضولات دامی: یک صندوق چوبی تهیه نمائید. مقداری از کود گاوی ویا اسبی ویا گوسفندی تهییه نمائید آنها را خرد و یکسان کرد پس از مرطوب نمودن درون حال تعداد ۲۰ عدد کرم » پس از یک هفته وضعیت

صفحه 13:
۳- پرورش بوسیله زباله: یک جبه چوبی تهیه نمائید. مو باقیمانده سبزیجات را با هم مخلوط و پس لنه خود را مانند تفللةٌ چای» پوسته تخم مرغء تعداد از مرطوب نمودن درون صندوق چوبی بریزید سپس عدد کرم خاکی به آن بیفزلید و پس از یک هفته وضعیت کرم‌های خاکی را مشاهده نمائید.

صفحه 14:
4 بدون سنگ و کلوخ وخرده شيشه انتخاب و سلح لمن را مرطوب و سبس كاملا كوبيد تا سفت شود. علت لين امر جلوكيرى از ايجاد هيبريد كرم هاى مورد استفاده با كرم هاى خاكى معمولى و زايل شدن ‎ly‏ محافظت كرم ها در برابر بارندكى و نور أفتاب از کود کاوی نیمه پوسیده به شکل کنبدی به ‏عرض ۰و اتاع ۵۰ سانتیمتر و طول دلخواه و أبيارى فرأوان أن به منظور خروج شيرابه كود ‎=e‏ در طول خط الراس يششته به عمق 18 ساتتى متر و ريختن كرم ها به داخل أن و سيس بركرداتدن كود روى كرم ها ‏30 به صورت روزانه به منظور حفظ رطوبت أن ‏= بشسته هس أز توليد ورمى كميوست با استفاده از ‎

صفحه 15:
غذاهای مورد قبول برای کرم ها :

صفحه 16:
کامل و متعادل برای گیاهان می باشد. با دارا بودن مواد هم ند و بو گیاه زا سرت می بخشد. به نگهداری رطوبت در خاک کمک می نماید. رنگ» طمم. بو و کیفیت گلهء سبزیجات و میوه را را افزایش می دهد. تسوت

صفحه 17:
:عناصر موجود در ورمي کمپوست از انواع کودهای

صفحه 18:
سیک و فاقد هرگونه بو عاری از علفهای هرز حاوی میکروارگانیسمهای هوازی مفید مانند ازتو باکتری ها بالا بودن ميزان عناصر اصلى غذايى در مقايسه با ساير کودهای آلی دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن روی و منگنز دارا بودن مواد محركه رشد كياهى نظير ويتامين ها به ويزه يتامين ب 737 ابليت بالاى نكهدارى آب و مواد غذايى فرآورى آسان و سريع تر از بيوكمبوست عارى از باكترى هاى غيسر هوازى قارج ها و ميكرواركانيسم های پاتوژن اصلاح کننده خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیلوژیکی خاک وجود عناصر ازت , فسفر , پتاسیم ۰ کلسیم . أهن» روی ۰ مس و منكنز استفاده از ورمى كميوست در تعيه ى جاى كميوست

صفحه 19:
بوهای نامطبوع می تولند هنگامیکه ظروف از زائدات غذلیی پرا می شود . استشمام گردد. در لین مواقع ۰ بلید یه آرامی مواد موجودا در ظرف » جهت رسیدن هو به مواد جابجا گردد. ۳- بلید از افزودن زائدات غذلیی جدید تا زملنی که کرم ها همه غذای موجود در حوضچه را تجزیه کنند خودداری شود. ۳- منافذ زهکشی را جهت اطمینان از مسدود نبودن آنها چک نمود. - مواد ممكن است به علت افزودن مقدار زيادى يوست مركبات وأ ساير مواد غذليئ اسيدى ‎٠‏ اسيدى شده باشند ا افزودن مقداز كمى| پودر سنك أفك و كاهش مواد اسيدى ‎٠‏ مى توان آنراتنظیم نمود

صفحه 20:
.با پوشاندن مواد غذلیی و عدم سرریز کردن ظروف می توان را کنترل کرد. ۲. در صورتیکه از یک ظرف کوچک جهت ذخیره موقت زائدات استفاده می شود باید تا زملنی که زاقدات به ظرف تخلیه نشده انده درب آن بسته بماند. لآ می نون از زرد جهت به دام انداختن پشه ها استفاده کرد. > در صورتیکه پشه ها مقاوست کردند » می توان راجه جلیی که پشه ها نمی توانند مزاحمت ایجاد ‎aus‏ انتقال داد.

صفحه 21:
مایت ها عمدتا به محیط های اسیدی و مرطوب جذب می ششوند. اگرچه در تمام بستر های کرم .تعداد کمی از ملیت ها وجود دارد؛ اما تحت برخی شرلیط ممکن است تعدادآن هابه حدی زياد شود که مشکلاتی را ایجاد نماید. روش های مختلف حذف مایت ها : باز کردن ظرف و تحت تابش قرار دادن ظرف به مدت چند ساعت ۲ کاهش مقدار غذا و آب ۳ انداختن روزنامه های مرطوب وکیسه های گونی برروی بستر کرمها و دور انداختن کیسه هایی که مایت ها روی آن تجمع يافته اند. 4 ریختن پوست هندوانه یا طالبی ویا تکه های سیب زمینی بر روی بستر کرمها و دور انداختن پوسته هایی که مایت ها روی آن تجمع يافته اند. Py

صفحه 22:
در صورتيكه كرع ها شروع بد مردن كردتدسمكن أمسته غذايى كرمها خيلى مرطوب است: مواد خشک مخلوط کردد برداشتن در بوش محتویات غذایی کرمها خیلی خشک است: كل لايه ها را مرطوب كنيد دماى محفظه خيلى زياد باشد: جعبه های ورمی را در جاییکه درجه حرارت محیط بین ۵۵ و ۷۷ درجه سانتیگراد است #نگهداری کنید. عدم وجود هوای کافی: جابجا کردن و اختلاط لایه های بستری ایجاد حفره و روزنه در جعبه يهبود وضعيت بستر و افزوذن توذه أى غذاى غذاى كرم ها كم است: بررسی د کرم ها (کرم ها پدون غذ بلاقاصله از بین می ر روند) به بستر

صفحه 23:
- در حين تولید ورمی کمپوست . افزلیش جمعیت کرمها را خواهیم پاش بکرم را ی تا با متقاضی تولید کود فروخت . - همچنین لاشه بدن کرمهای مسن را می توان با ۲۱ روشهای مناسب خشک و تبدیل به پودرخشک کرد وبه عنوان بخشی از جیره غذلیی طیور و آبزیان مورد استفاده قرار داد ( این پودر حاوی پروتئین بالایی می باشد)

صفحه 24:
درصورت اجرای طرح ساماندهی و کنترل مشاغل پر زبلله ویژه پسماندهای لی هر شهر در مرحله اول به میزان روزلنه ۳۰ تن مواد آلی دارای ۸۰ درصد رطوبت که نقش عمدهای در تولید لا شیرلبه را دارد در محل دفن تخلیه نمی‌کنند که این موضوع پ - کاهش گازهای ناشی از تخمیر بی هوازی ت- كاهش هزينههاى دفن ت - حذف مشكلات زيست معخيطى و بهناشتى ,ناشى از ‎AUS‏ ‏شيرايه در معاير - کاهش امکان استفاده دام در محل دفن زباله ازگشت صحیح و کاملا بهداشتی مواد آلی.به چرخه مصرفء در اور

صفحه 25:

صفحه 26:
شهرى اعم از ضايعات فضاى سبزه باغات» میادن عرضه میوه و تردبارء کسبه میوه فروش و گلفروش:به کود آلی بیولوژیک از طريق کرمهای زباله خوار موسوم به Vermin compost ,uE.foetida رعایت موازین بهداشتی و محیط زیست تهیه کرم قرمز حلقوی بارلنی ۳.10602 به مقدار لازم با دانش فنی و کارشناس مربوطه در طول مدت پیمان با رعایت استاندارد های لازم ‎٩‏ ورم كميوسات ولد شده دای استندارد لا رس بوده و مورد تایید مراجع ذیصلاح می‌باشد و با اطمینان مورد مصرف صنعت کشاورزی قرار خواهد گرفت. تهیه کلیه ایزاه وسایل. تجهیزات ماشین‌آلات مربوطه اوری و انجام فرایند تولید ‎

صفحه 27:
تعهدات شهرداری‌ها: ۶ تهیه و واگذاری حداقل ۲۰ هکتار زمین مناسب بلامعارض با امکانات ب و برق و مجوز لازم جهت انجام فرایند تولید ورمی کمپوست ‎noe‏ جمیآوری, حمل و نقل ضایعات موضوع بند ۱ بصورت کاملا تفکیک شده از مبدا و تحويل أن در مكان توليد ورم ىكميوست ‏۶ انجام طرح ساماندهی, مشاغل ير زبلله و نيز كسبه كل فروش»ميوه فروش, لب میوه گیری؛ميادین عرضه میوه و تره بار و تجهیز آنها به ظروف مخصوص نگهداری پسماندهای آلی ‏۶ پس از انحام جداسازی ثانویه پسماندها در محل مکان تولید توسط مجرى ‎٠‏ سایر ضایمات توسط شهرداری جمع‌آوری و به محل دفن زباله انتقال مى يابد.. ‎Baee‏ چنانچه هر شهرداری تملیل به همکاری با مجری داشته باشد مجری حاضریه همکاری در اجرای طرح ساماندهی مشاغل ‏و جم‌آوری, حمل وقل آن بهمکانتولید با اخذ هزینه ابر نوخ کار شسناسی يا هزينه تمام شده فعلى مىباشد. ‏8 در صورت اجراى كتترل و ساماندهی مشاغل مذکوره شرکت توانلیی دارد به هر میزان پسماند جدا سازی شده از مبدا را راسا عهده دار شده و پس از گذشت ۱۰ سال از شروع فعاليت به هر ميزان يسمائد للى تفكيك شده از مبدا رايا هزينه خود جمع أورى و انتقال دهد. ‎

صفحه 28:

39,000 تومان