پزشکی و سلامتتغذیه

ویتامین های B2&B1

صفحه 1:

صفحه 2:
ی( ™ a _ Vitamin B1

صفحه 3:
تيامین : ِ از ویتامین هاي محلول در آب می باشد و اگر بیشتر از نیاز دریافت شوند دفع مي گردند. چون دز ‎ol‏ محلول هستند. * راحت ثر جذب مى شوند , * در بدن ذخیره نمی شوند مگر به فبران کم.و در اعضال تیار جیاتن بدن نقش اساسی دارند به صورتی که فقدان بیش از حد تعدادی از آنها به مرگ فرد می انجامد. * این گروه نسبت به گروه محلول در چربی حساس تر هستند و در اثر عواملی چون حرارت» مواد شیمیایی و ... سریعتر از ‎ow‏ ‏می روند واه ی ‎‘a ot, pal‏ تجديد آنها در بدن بيردازيم تا

صفحه 4:
اولین ویتامینی که از اين گروه ويتامينها كشف شد نقش بسيار مهمى در سوختن قندها دربدن و عملكرد اعصاب دارد از راه روده جذب خون مى شود , تغييراتي بر روی آن صورت می كيرد 3 آماده استفاده بافتها ‎wo‏ گردد یکی از موادی که در جذب آن اختلال ایجاد می کند ؛ الکل است © که مصرف زیاد آن موجب کمبود 0 تيامین می شود ۰ ىأ

صفحه 5:
عملکرد تيامین : در اندامهاء فعال کردن آنزيمهای لازم برای سوختن قند در بدن است آگ وکام چرشه کوسن را شتيده در ادامه عملکرد چرخه دارد . نقش مهم دیگر آن در اعصاب است , ما برای انجام هر حرکت و يا درک احساس از محيط نياز داريم © ‎ea‏ و اجه بدن و بالعکس منتقل شوند تيامین ۱ در انتقال پیامهای عصبی نقش ۰ . مهمى دارد °

صفحه 6:
نیاز روزانه بدن: بتابراین 0.4 میلیگرم برای هر هزار کیلوکالری مصرقی در روز لازم است میلی گرم مورد نیاز بدن یک فرد بالغ 2/1 در کدام مواد غذایی موجود است ؟ نانها, غلات وگوشتهاخصوصاً گوشت قرمز وجود دارد . بیشترین درمخمر ,جگرو سبوس غلات گندم, جو و برنج است با گرفتن پوست علات برای تهیه آرد سفید قسمت اعظم سبوس منبع غنی از دست می رود پس ؛ از نانهای سیوس دار مثل سنگک , بربری و بیسکویت هایی که با آرد سبوس دار تهیه می شود استفاده كنيد ژاپنی های فقیر که غذای آنها فقط برنج سفید و ترشی است پس از مدتی دجار ناتوانى در عضلات پا می شوند که همان:بری بری است

صفحه 7:
در صورتیکه مصرف این ویتامین کمتر از حد مورد نیاز بدن باشد در ابتدا فرد بی اشتها می شود و وزنش کاهش می ‎wh‏ سبب ابتلای قرد به بیماری بری بری می شود. کمبود شدید ویتامین : حالت وخیم آن به مرگ فرد می انجامد ۱ در سوخت قند و تولید انرژی , هنگام کمبود آن فرد ناتوان شده و گاهی ادم یا ورم اندامها در فرد به وجود می ‎ul‏ به دلیل نقش اعصاب در صورت کمبود آن , اعصاب تحلیل می روند خصوصا اعصاب پا, گز گز کردن پاها که شکایت بسیاری از افراد ‎il.‏ بیماری در کودکانی که در مرحله ی از شیر گیری هستند و مادرانشان اهمیت زیادی به غذای تکمیلی آنها نمی دهند نیز عارض می شود ‎

صفحه 8:
بیماری ‎Sp‏ بری چیست؟ بیماری بری بری را ستدروم ورنیک کورساکوف نیز می گویند بیماری مغزی ورنیک زودتر رخ می دهد و نوع حاد است بیماری مغزی ورنیک, آسیب مغزی را در نواحی مغز که به نام تالاموس و هیپوتالاموس می باشند, بوجود می آورد. بیماری روانی کورساکوف نوع مزمن و طولانی این سندروم مي باشد بیماری روانی کورساکوف در نتيجه آسیب به نواحی .مغز که با حافظه در ارتباط آست. می باشد

صفحه 9:
علایم بیماری "برپری" این علایم شامل درد, ورم, قرمزی دست ها و پاها و احساس سوزن سوزن شدن و مورمور شدن در دستها و پاهاست. گیجی و از دست داذن حافظه نيز از علايم بالقوه لين بيمارق هستند. علايم ديكر "بربری" شامل اشكال در نفس كشيدنء ورم ياها و افزايش ضربان قلب است

صفحه 10:
عواملی که موجب کمبود ویتامین ب1 می گردد: اندز - هاسرطان- شديد در باردارىاستفراغ تهوع و , زمانی که از داروهای مدر برای مدت‌قلبی اختلال طولانی استفاده کنید طولانى مدت دباليز بركارى تبروئيد ( + بار ارقو شيرةقن - انجام ورزش شديد (۱85) سندروم روده تحریک پذیر و یااسهال- نارسایی کید - ت‌دیاب - عمل جراحی برای لاغر شدن -

صفحه 11:
افراد در معرض خطر کمبود تيامین - بیشترین افراد مبتلا به اين سندروم, از 40 سال بيشتر سن دارند. - مردان الکل- مصرف کنندگان - افراد دچار سوء تغذیه - افراد بی خانمان و دیگر ویتامین های گروه 81 - عدم دریافت کافی ویتامین ‎B‏ رژیم غذایی حاوی مقدار زیاد کربوهیدرات تصفیه شده از - قبیل: برنج, آرد سفید و شکر

صفحه 12:
علائم بیماری مغزی ورنیک - سردرگمی و پریشانی ‏ _ - از دست دادن هماهنگی عضلات (آتاکسی) پالرزش- - تغییرات بینایی 1 م ت عق نام نیستا خوائده مى شود - حركات غيرطبيعى جشم (حركات عقب و جلو به نام نيستاكموس خوا دوبینی - افتادگی پلک -

صفحه 13:
علائم سندرم کورساکوف - ناتوانی در شکل گیری خاطرات جدید - از دست دادن حافظه (می تواند شدید باشد) - داستان ساختن (دزددك کردن) ی با اسان رن كه واقعى نيستند (توهم) ممکن است این علائم را در ترک الکل مشاهده كنيد

صفحه 14:
عوارض تزریق تيامین ممکن است علائم زیر را در اثر تزریق اين ویتامین داشته باشید: سردرگمی و یا هذیان - مشکل بینایی و حرکت چشمان - عدم هماهنگی عضلات

صفحه 15:
منابع غذایی حبوبات و گوشتها یه گوشت قرمز منابع غنی از امین "1 هه بیشترین میزان: ِ در مخمر , جگرو سبوس غلات ( گندم, جو و برنج) ست 9 پرقوت سفید. دانه های گل آفتابگردان, بادام مينى: سبوس گندم؛ مخمر آبجو, شير سوياء لوبيا . شیر, ميوه جات و سبزیجات اگر به میزان 0 مصرف شوند منابع خوبی برای ویتامین "ب-1"

صفحه 16:
اشکال دیگر: ویتامین "ب-1" به نام های "تيامین هیدروکلرید" و "تيامین مونونیترات" وجود دارد. اين ماده به صورت قرص يا کپسول در فرم مولتی ویتامین شامل قابل جویدنی برای بچه ها و شکل مایع

صفحه 17:
نحوة مصرف قبل از مصرف ‎ub‏ با پزشک مشورت شود بزرگسالان بین 1.1تا 1.5 میلی گرم از این ویتامین را همراه با آب ترجیحاً بعد از غذاء روزانه مصرف کنند. خانم های حامله روزانه 5 میلی گرم و زنان شیرده 1.6میلی گرم از .این ویتامین در روز استفاده کنند

صفحه 18:
تداخل های احتمالی JE ‏در اقراجی که‎ las gualg weil as wh ‏زیاد مصرف می کنند, کاهش می‎

صفحه 19:
Wien HiDoctor.ir

صفحه 20:
ویتامین (ریبوفلاوین) 82 دليل انتخاب اين نام ‘ رنگ زرد اين ویتامین است كه ناشى از وجود حلقه فلاوينى موجود . در ساختمان ‎wh wo vl‏

صفحه 21:
باعث آزاد سازی انرژی از کربوهیدراتها, پروتئین و چربی می شود. ریبوفلاوین برای تکثیر, رشد و ترمیم پوست. مو, ناخن و ضروری است. همچنین ‎sly‏ سیستم ایمنی که بدن را در مقابل بیماریها حفاظت می کند, لازم و مهم

صفحه 22:
یکی دیگر از ویتامینهای محلو در اب است که در برابر حرارت و اسید تقریبا پایدار بوده ولی در مقابل نور خورشید و محیط قلیایی مقدار زیادی از آن از بین می رود . اولين بار به صورت ماده رنگی در شیر شناخته شده است . .اين ويتامين اكر چه محلول در آب است و دفع آن از طریق ادرار صورت می گیرد. ولی بدن فى تؤاقد ‎vail jo Lal‏ کید و ‎esis clue‏ نماید

صفحه 23:
اولين بار اين ويتامين زمانى كشف شد كه در حين بررسی بر روی ويتامين تیامین, دانشمندان متوجه شدند جزء دیگری موجود است که در مقابل حرارت مقاوم تر از تيامین است و زمانی که آنرا از شیر استخراج کردند این رنگدانه های زرد رنگ را ریبوفلاوین نامیدند . در واقع یکی از دلایلی که روش مناسب شیر را نگهداری در پاکتهای چند لایه می دانند ‎wl‏ است که, از تخریب ریبوفلاوین در برابر نور جلوگیری می کند زیرا این ویتامین در مجاورت اشعه ماوراء بنفش تخریب می شود

صفحه 24:
ویتامین ریبوفلاوین زمانی فعال می شود که مولکول فسفر دریافت کند و اين قابلیت را پیدا نماید که در فعالیت های مهم سوخت ساز بدن ‎Jos‏ کند از اینرو پیشنهاد می کنیم نام آنرا " ویتامین نخود هر آش " بگذاریم چون در بسیاری از اعمال حیاتی بدن و فعالیت دیگر ویتامينها تأثیر دارد

صفحه 25:
در بدن ما تبدیل ب2 به فرم فعال آن تحت تأثر آنزیمهای مربوط به غده تیروئید می باشد . از اینرو افرادی که مبتلا به گواتر هستند و تیروئید کم کار يا پرکار دارند باید مراقب میزان دریافت این ویتامین باشند و از منابع حاوى اين ویتامین بیشتر تغذیه کنند چون با کاهش فعالیت غده تیروئید کارایی این وبتامین نیز کاهش می یابد

صفحه 26:
نحوة مصرف میزان مجاز توصیه شده در رژیم غذایی شامل موارد زير است: بچه های ) تا ‎٩‏ سال6.() میلی گرم در روز. بچه های 6 تا 60 سال: 0.0) میلی گرم در روز. بچه های 8 تا 65 سال: 6.() میلی گرم در روز. پسران 40 سال: 0.9 میلی گرم در روز. دختران 46 تا 6) سال: ) میلی گرم در روز. زنان حامله: 0.64۶ میلی گرم در روز. زنان شیرده0.) میلی گرم در روز. قبل از دادن ریبوفلاوین به بچه ها با پزشك مشورت کنید.

صفحه 27:
Liesl sieve مسمویت با ریبوفلاوین بندرت اتفاق می افتد. واکنش های ایجاد شده ناشی از مصرف میزان زیاد اين ماده شامل خارش, بی حسی و کرختی. احساس سوزن سوزن شدن و حساسیت به نور است. مصرف میزان زیاد ریبوفلاوین می تواند بر روی نتایج ازمایشات .تجزیه ادزاز اثر بگذارد

صفحه 28:
تداخل های احتمالی - داروهای سولفا, داروهای ضد مالاریا, مسهل ها و الکل می تواند مانع از تاثیر مفید ریبوفلاوین شود. - مصرف زیاد ریبوفلاوین از باربیتورات ها باعث کاهش اثر ریبوفلاوین ميشود. - بیماریهای مشخص کبدی می تواند برروی عمی ریبوفلاوین اثر بگذارد. - ریبوفلاوین برای فعال شدن ویتامین "ب-6" .ضروری است

صفحه 29:
علایم کمبود ریبوفلاوین اغلب عبارت‌اند از ؟ , قرمزی و التهاب غشاء‌های مخاطی دهان ‎‘sls‏ ‏التهاب گوشة لب, استوماتیت, گلوسیت (التهاب ‎(obs‏ درماتبت سبورثئیک و کاهش میزان گلیول‌های قرمز خون ‎a‏ ريبوفلاوين معمولاً با کمبود سایر ‎we‏ همراه است. 56 انجام‌شده درمورد شیوع سرطان مرء در ميان تركمنهاى عراق نشان مىدهند كه كمبود مزمن ريبوفلاوين و تومورهاى بدخيم در مرى به هم ارتباط دارند. هم جنين یکی از مطالعات انجام‌شده بر زنان باردار نشان داده است كه احتمال ابتلا به پره‌اکلامپسی در زنان دارای کمبود ریبوفلاوین ۷ر۴برابر زنان سالم است.

صفحه 30:
علائم کمبود ریبو فلاوین: 1- ترك برداشتن گوشه دهان, خشك و پوسته پوسته شدن اطراف دهان . 2- زخم شدن لبها . 3- قرمز, صاف و براق شدن و متورم شدن مخاط داخلی دهان و زبان . 4- ناراحتیهای چشمی, ترس از روشنایی, قرمزی, تار شدن, ریزش اشك و رگدار شدن و در اصطلاح, احساس وجود شن در چشم از @ . نشانه های کمبود ربوفلاوین است

صفحه 31:
در صوتیکه 1 تا 2 ماه کمتر از نیاز بدن مصرف شود ابتدا حساسیت به نور , اشکریزی چشمها و سوزش و خارش چشمها , بروز می کند با پیشرفت کمبود این ویتامین در گوشه دهان زخم ایجاد می شود و فرد نمی تواند دهانش را به راحتی باز کند , زبان فرد ارغوانی رنگ , متورم و دردناک می شود از علائم دیگر جوشهای ریزی است که در منطقه کنار بینی و گوشه دهان به وجود می آید همچنین در منطقه سفید چشم رگهای خونی دیده می شود البته همه این علائم با هم بروز نمی کند گاهی فقط یک یا چند علامت در فرد دیده می شود

صفحه 32:
کمبود شدید اين وبتامین برای یک فرد باردار, عواقب وخیم تری به دنبال دارد از آن جمله ایجاد عارضه لب شکری در جنین است

صفحه 33:
منابع غنی: به میزان زیاد در شیر و محصولات لبنی موجود است جگر بهترین منبع ویتامین مخمر آب جو نیز از منابع غنی گوشت وتخم مرغ سبوس گندم و در بسیاری از سبزیجات قارع

صفحه 34:
در صورتیکه شما روزانه 2 لیوان شیر یا ماست مصرف كنيد و در طول روز غذای تهیه شده با گوشت ( گوشت قرمز , مرغ و ماهی ) یا تخم مرغ مصرف نمایید و از نان سبوس دار مثل نان سنگک تغذيه كنيد . مطمئن باشید میزان ب2 مورد نیاز بدن شما تأمین شده است

صفحه 35:
نياز به اين ويتامين در باردارى افزايش مى يابد جگر , ماء الشعير و شير با جربى متوسط بيشتر از زمان قبل از باردارى مصرف كنند تا نياز جنین رانیز تأمین نمایند . این نیاز بیشتر . با مصرف 1 لیوان شیر اضافه یا 100 گرم گوشت اضافه,در روزتامین می نقتود

صفحه 36:
میزان نیاز به اين ويتامين در شیردهی از بارداری هم بیشتر است در دوران شیردهی توصیه می شود برای جلوگیری از اضافه وزن : بیشتر از مثایع گیاهی مثل سبزی خوردن , اسفناج , سالاد سبزيجات و ماء الشعير . براى تأمين ريبوفلاوين مورد نياز . مصرف شود

صفحه 37:
موارد استفاده ریبوفلاوین در پیشگیری و درمان بیماریهای زیر موثر و مفید است: سردرد میگرنی اب مروارید: کم خونی: روماتیسم مفصلی

فلینظراالنسان علی طعامه :موضوع ویتامین های ‏B2&B1 تیامین : از ويتامين هاي محلول در آب می باشد و اگر بيشتر از نياز دريافت شوند دفع مي گردند. چون در آب محلول هستند * ،راحت تر جذب می شوند * ،در بدن ذخیره نمی شوند مگر به میزان کم و * در اعمال بسیار حیاتی بدن نقش اساسی دارند به صورتی که فقدان بیش از حد تعدادی از آنها به مرگ فرد می انجامد. * این گروه نسبت به گروه محلول در چربی حساس تر هستند و در اثر عواملی چون حرارت ،مواد شیمیایی و ...سریعتر از بین می روند باید همیشه مراقب باشیم تا با مصرف مواد غذایی غنی به تجدید آنها در بدن بپردازیم تا اولین ویتامینی که از این گروه ویتامینها کشف شد نقش بسیار مهمی در سوختن قندها دربدن و عملکرد اعصاب دارد از راه روده جذب خون می شود ، تغییراتی بر روی آن صورت می گیرد و آماده استفاده بافتها می گردد یکی از موادی که در جذب آن اختالل ایجاد می کند ،الکل است که مصرف زیاد آن موجب کمبود تیامین می شود عملکرد تیامین : در اندامها ،فعال کردن آنزیمهای الزم برای سوختن قند در بدن است اگر نام چرخه کربس را شنیده باشید ،این ویتامین نقش اساسی در ادامه عملکرد چرخه دارد . نقش مهم دیگر آن در اعصاب است ،ما برای انجام هر حرکت و یا درک احساس از محیط نیاز داریم پیامهای عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند تیامین در انتقال پیامهای عصبی نقش .مهمی دارد نیاز روزانه بدن: بنابراین 0.4میلیگرم برای هر هزار كیلوكالری مصرفی در روز الزم است میلی گرم مورد نیاز بدن یک فرد بالغ 2/1 در کدام مواد غذایی موجود است ؟ نانها ،غالت وگوشتهاخصوصا ً گوشت قرمز وجود دارد .بیشترین درمخمر ،جگرو سبوس غالت گندم ،جو و برنج است با گرفتن پوست غالت برای تهیه آرد سفید قسمت اعظم سبوس منبع غنی از دست می رود پس ؛ از نانهای سبوس دار مثل سنگک ،بربری و بیسکویت هایی که با آرد سبوس دار تهیه می شود استفاده کنید ژاپنی های فقیر که غذای آنها فقط برنج سفید و ترشی است پس از مدتی دچار ناتوانی در عضالت پا می شوند که همان بری بری است کمبود تیامین : در صورتیکه مصرف این ویتامین کمتر از حد مورد نیاز بدن باشد در ابتدا فرد بی اشتها می شود و وزنش کاهش می یابد سبب ابتالی فرد به بیماری بری بری می شود. کمبود شدید ویتامین : حالت وخیم آن به مرگ فرد می انجامد در سوخت قند و تولید انرژی ،هنگام کمبود آن فرد ناتوان شده و گاهی اِدم یا ورم اندامها در فرد به وجود می آید به دلیل نقش اعصاب در صورت کمبود آن ، اعصاب تحلیل می روند خصوصا ً اعصاب پا ،گز گز کردن پاها که شکایت بسیاری از افراد می باشد .این بیماری در کودکانی که در مرحله ی از شیر گیری هستند و مادرانشان اهمیت زیادی به غذای تکمیلی آنها نمی دهند نیز عارض می شود بیماری بری بری چیست؟ بیماری بری بری را سندروم ورنیک کورساکوف نیز می گویند بیماری مغزی ورنیک زودتر رخ می دهد و نوع حاد است بیماری مغزی ورنیک ،آسیب مغزی را در نواحی پایین مغز که به نام تاالموس و هیپوتاالموس می باشند ،بوجود می آورد. بیماری روانی کورساکوف نوع مزمن و طوالنی این سندروم می باشد بیماری روانی کورساکوف در نتیجه آسیب به نواحی .مغز که با حافظه در ارتباط است ،می باشد عالیم بیماری "بربaری” این عالیم شامل درد ،ورم ،قرمزی دست ها و پاها و احساس سوزن سوزن شدن و مورمور شدن در دستها و پاهاست .گیجی و از دست دادن حافظه نیز از عالیم بالقوه ایaن بیماری هستند. عالیم دیگر "بربری" شامل اشكال در نفس كشیدن ،ورم پاها و افزایaش ضربان قلب است عواملی که موجب کمبود ویتامین ب 1می گردد: ایدز - هاسرطان- شدید در بارداریاستفaراغ تهوع و ،زمانی که از داروهای مدر برای مدتقلبی اختالل طوالنی استفاده کنید طوالنی مدت دیالیز پرکاری تیروئید ( aبارداری و شیردهی انجام ورزش شدیدتب- ) (IBSسندروم روده تحریک پذیر و یااسهال- نارسایی کبد - تدیاب - عمل جراحی برای الغر شدن - افراد در معرض خطر کمبود تیامین بیشترین افراد مبتال به این سندروم ،از 40سال بیشترسن دارند. مردانالکل -مصرف کنندگان افراد دچار سوء تغذیه افراد بی خانمانو دیگر ویتامین های گروه - B1عدم دریافت کافی ویتامین ‏B رژیم غذایی حاوی مقدار زیاد کربوهیدرات تصفیه شده از - قبیل :برنج ،آرد سفید و شکر عالئم بیماری مغزی ورنیک سردرگمی و پریشانی از دست دادن هماهنگی عضالت (آتاکسی)پالرزش- تغییرات بینایی حرکات غیرطبیعی چشم (حرکات عقب و جلو به نام نیستاگموس خوانده می شود)دوبینی - افتادگی پلک - عالئم سندرم کورساکوف ناتوانی در شکل گیری خاطرات جدید از دست دادن حافظه (می تواند شدید باشد) داستان ساختن (درددل کردن) دیدن و یا شنیدن چaیزهایی که واقعی نیستند(توهم) ممaکن است این عالئaم را در ترک الکل مشاهده کنید عوارض تزریق تیامین ممکن است عالئم زیر را در اثaر تزریق این ویتامین داشته باشید: سردرگمی و یا هذیان مشکل بینایی و حرکت چشمان -عدم هماهنگی عضالت منابع غذایی حبوبات و گوشتها خصوصا گوشت قرمز منابع غنی از ویتامین "ب "1-هستند. بیشترین میزان: در مخمر ،جگرو سبوس غالت ( گندم ،جو و برنج) است برنج پرقوت سفید ،دانه های گل آفتابگردان ،بادام زمینی ،سبوس گندم ،مخمر آبجو ،شیر سویا ،لوبیا و ....شیر ،میوه جات و سبزیجات اگر به میزان كافی مصرف شوند منابع خوبی برای ویتامین "ب"1- .هستند اشكال دیگر: ویتامین "ب "1-بaه نام های "تیامین هیدروكلرید" و "تaیامین مونونیترات" وجود دارد. این ماده به صورت قرص یا كپسول در فرم مولتی ویتامین شامل قابل جویدنی برای بچه ها و شكل مایع نحوة مصرف قبل از مصرف باید با پزشک مشورت شود بزرگساالن بین 1.1تا 1.5میلی گرم از این ویتامین را همراه با آب ترجaیحا ً بعد از غذا، روزانه مصرف كنند .خانم های حامله روزانه 1.5میلی گرم و زنان شیرده 1.6میلی گرم از .این ویتامین در روز استفاده كنند تداخل های احتمالی میزان جذب ویتامین ب 1-در افرادی كه الكل زیاد مصرف می كنند ،كاهش می یابد ویaتامین )ریبوفالویaن(B2 دلیل انتخاب این نaام ،رنگ زرد این ویتامین است که ناشی از وجود حلقه فالوینی موجود .در ساختمان آن می بaاشد باعث آزاد سازی انرژی از كربوهیدراتaها، پروتئین و چربی می شود .ریبوفالوین برای تكثیر ،رشد و ترمیم پaوست ،مو ،ناخن و مفاصل ضروری است. همچنین برای سیستم ایمنی كه بaدن را در مقابل بیماریها حفاظت می كند ،الزم و مهم است یكی دیگر از ویتامینهای محلول در آب است كه در برابaر حرارت و اسید تقریبا ً پایدار بوده ولی در مقابل نور خورشید و محیط قلیایی مقدار زیaادی از آن از بین می رود . اولین بار به صورت ماده رنگی در شیر شناخته شده است . این ویتامین اگر چه محلول در آب است و دفع آن از طریق ادرار صورت می گیرد ،ولی بدن می تواند آنرا در كبد ،كلیه و عضالت ذخیره نمaاید اولین بار این ویتامین زمانی کشف شد که در حین بررسی بر روی ویتامین تیامین ،دانشمندان متوجه شدند جزء دیگری موجود است که در مقابل حرارت مقاوم تر از تیامین است و زمانی که آنرا از شیر استخراج کردند این رنگدانه های زرد رنگ را ریبوفالوین نامیدند .در واقع یکی از دالیلی که روش مناسب شیر را نگهداری در پاکتهای چند الیه می دانند این است که ،از تخریب ریبوفالوین در برابر نور جلوگیری می کند زیرا این ویتامین در مجاورت اشعه ماوراء بنفش تخریب می شود ویتامین ریبوفالوین زمانی فعال می شود که مولکول فسفر دریافت کند و این قابلیت را پیدا نماید که در فعالیت های مهم سوخت ساز بدن عمaل کند از اینرو پیشنهاد می کنیم نام آنرا " ویتامین نخود هر آش " بگذاریم چون در بسیاری از اعمال حیاتی بدن و فعالیت دیگر ویتامینها تأثیر دارد در بدن ما تبدیل ب 2به فرم فعال آن تحت تأثر آنزیمهای مربوط به غده تیروئید می بaاشد .از اینرو افرادی که مبتال به گواتر هستند و تیروئید کم کار یا پرکار دارند باید مراقب میزان دریافت این ویتامین باشند و از منابع حاوی این ویaتامین بیشتر تغذیaه کنند چون با کاهش فعالیت غده تیروئید کارایی ایaن ویتامین نیز کاهش می یابد نحوة مصرف میزان مجاز توصیه شده در رژیم غذایی شامل موارد زیر است: بچه های 1تا 3سال 0.5میلی گرم در روز. بچه های 4تا 8سال 0.6 :میلی گرم در روز. بچه های 9تا 13سال 0.9 :میلی گرم در روز. پسران 14سال 1.3 :میلی گرم در روز. دختران 14تا 19سال 1 :میلی گرم در روز. زنان حامله 1.4 :میلی گرم در روز. زنان شیرده 1.6میلی گرم در روز. قبل از دادن ریبوفالوین به بچه ها با پزشك مشورت كنید. موارد احتیاط مسمویت بaا ریبوفالوین بندرت اتفاق می افتد. واكنش های ایجاد شده ناشی از مصرف میزان زیaاد این ماده شامل خارش ،بی حسی و كرختی ،احساس سوزن سوزن شدن و حساسیت به نور است .مصرف میزان زیاد ریبوفالوین می تواند بر روی نتایج آزمایشات .تجزیه ادرار اثر بگذارد تداخل های احتمالی داروهای سولفا ،داروهای ضد ماالریا ،مسهلها و الكل می تaواند مانع از تأثیر مفید ریبوفالوین شود. مصرف زیاد ریبوفالوین از باربیتورات هاباعث كاهش اثر ریبوفالوین میشود. بیماریهای مشخص كبدی می تواند بررویعمی ریبوفالوین اثر بگذارد. ریبوفالوین برای فعال شدن ویتامین "ب"6-.ضروری است عالیم کمبود ریبوفالوین اغلب عبارت‌اند از گلو درد ،قرمزی و التهاب غشاءهای مخاطی دهان و گلو، ه لب ،استوماتیت ،گلوسیت (التهاب التهاب گوش ٔ زبان) ،درماتیت سبورئیک و کاهش میزان گلبول‌های قرمز خون. کمبود ریبوفالوین معموال ً با کمبود سایر ویتامین‌های محلول در آب همراه است. مطالعات انجام‌شده درمورد شیوع سرطان مری در میان ترکمن‌های عراق نشان می‌دهند که کمبود مزمن ریبوفالوین و تومورهای بدخیم در مری به هم ارتباط دارند. هم‌چنین یکی از مطالعات انجام‌شده بر زنان باردار نشان داده است که احتمال ابتال به پره‌اکالمپسی در زنان دارای کمبود ریبوفالوین ۴٫۷برابر زنان سالم است. عالئم كمبود ریبو فالوین: -1ترك برداشتن گوشه دهان ،خشك و پوسته پوسته شدن اطراف دهان . -2زخم شدن لبها . -3قرمز ،صاف و براق شدن و متورم شدن مخاط داخلی دهان و زبان . -4ناراحتیهای چشمی ،ترس از روشنایی، قرمزی ،تار شدن ،ریزش اشك و رگدار شدن و در اصطالح ،احساس وجود شن در چشم از .نشانه های كمبود ربوفالوین است در صوتیکه 1تا 2ماه کمتر از نیاز بدن مصرف شود ابتدا حساسیت به نور ،اشکریزی چشمها و سوزش و خارش چشمها ،بروز می کند با پیشرفت کمبود این ویتامین در گوشه دهان زخم ایجاد می شود و فرد نمی تواند دهانش را به راحتی باز کند ،زبان فرد ارغوانی رنگ ،متورم و دردناک می شود از عالئم دیگر جوشهای ریزی است که در منطقه کنار بینی و گوشه دهان به وجود می آید همچنین در منطقه سفید چشم رگهای خونی دیده می شود البته همه این عالئم با هم بروز نمی کند گاهی فقط یک یا چند عالمت در فرد دیده می شود کمبود شدید این ویتامین برای یک فرد باردار، عواقب وخیم تری به دنبال دارد از آن جمله ایجاد عارضه لب شکری در جنین است منابع غنی: به میزان زیاد در شیر و محصوالت لبنی موجود است جگر بهترین منبع ویتامین مخمر آب جو نیز از منابع غنی گوشت وتخم مرغ سبوس گندم و در بسیاری از سبزیجات قارچ در صورتیکه شما روزانه 2لیوان شیر یا ماست مصرف کنید و در طول روز غذای تهیه شده با گوشت ( گوشت قرمز ،مرغ و ماهی ) یا تخم مرغ مصرف نمایید و از نان سبوس دار مثل نان سنگک تغذیه کنید ،مطمئن باشید میزان ب 2مورد نیاز بدن شمaا تaأمین شده است نیاز به این ویتامین در بارداری افزایش می یaابد جگر ،ماء الشعیر و شیر با چربی متوسط بیشتر از زمان قبل از بارداری مصرف کنند تا نیاز جنین رانیز تأمین نمایند .این نیاز بیشتر ،با مصرف 1لیوان شیر اضافه یا 100گرم گوشت اضافه در روز تأمین می شود میزان نیاز به این ویتامین در شیردهی از بارداری هم بیشتر است در دوران شیردهی توصیه می شود برای جلوگیری از اضافه وزن ،بیشتر از منابع گیاهی مثل سبزی خوردن ،اسفناج ،ساالد سبزیجات و ماء الشعیر .برای تأمین ریبوفالوین مورد نیاز ،مصرف شود موارد استفاده ریبوفالوین در پیشگیری و درمان بیماریهای زیر مؤثر و مفید است: سردرد میگرنی آب مروارید: كم خونی: روماتیسم مفصلی

62,000 تومان