پزشکی و سلامت تغذیه

ویتامین های B2&B1

thiamine

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “ویتامین های B2&B1”

ویتامین های B2&B1

اسلاید 1: فلینظرالانسان علی طعامه موضوع :ویتامین های B2&B1

اسلاید 2:

اسلاید 3: تیامین : از ويتامين هاي محلول در آب می باشد و اگر بيشتر از نياز دريافت شوند دفع مي گردند. چون در آب محلول هستند، * راحت تر جذب می شوند ، * در بدن ذخیره نمی شوند مگر به میزان کم و * در اعمال بسیار حیاتی بدن نقش اساسی دارند به صورتی که فقدان بیش از حد تعدادی از آنها به مرگ فرد می انجامد. * این گروه نسبت به گروه محلول در چربی حساس تر هستند و در اثر عواملی چون حرارت، مواد شیمیایی و ... سریعتر از بین می روند باید همیشه مراقب باشیم تا با مصرف مواد غذایی غنی به تجدید آنها در بدن بپردازیم تا دچار کمبود این ویتامین ها نشویم

اسلاید 4: اولین ویتامینی که از این گروه ویتامینها کشف شد نقش بسیار مهمی در سوختن قندها دربدن و عملکرد اعصاب دارد از راه روده جذب خون می شود ، تغییراتی بر روی آن صورت می گیرد و آماده استفاده بافتها می گردد یکی از موادی که در جذب آن اختلال ایجاد می کند ، الکل است که مصرف زیاد آن موجب کمبود تیامین می شود

اسلاید 5: عملکرد تیامین : در اندامها، فعال کردن آنزیمهای لازم برای سوختن قند در بدن است اگر نام چرخه کربس را شنیده باشید ، این ویتامین نقش اساسی در ادامه عملکرد چرخه دارد . نقش مهم دیگر آن در اعصاب است ، ما برای انجام هر حرکت و یا درک احساس از محیط نیاز داریم پیامهای عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند تیامین در انتقال پیامهای عصبی نقش مهمی دارد .

اسلاید 6: نیاز روزانه بدن: بنابراین 0.4 میلیگرم برای هر هزار كیلوكالری مصرفی در روز لازم است میلی گرم مورد نیاز بدن یک فرد بالغ 2/1 در کدام مواد غذایی موجود است ؟ نانها، غلات وگوشتهاخصوصاً گوشت قرمز وجود دارد . بیشترین درمخمر ،جگرو سبوس غلات گندم، جو و برنج است با گرفتن پوست غلات برای تهیه آرد سفید قسمت اعظم سبوس منبع غنی از دست می رود پس ؛ از نانهای سبوس دار مثل سنگک ، بربری و بیسکویت هایی که با آرد سبوس دار تهیه می شود استفاده کنید ژاپنی های فقیر که غذای آنها فقط برنج سفید و ترشی است پس از مدتی دچار ناتوانی در عضلات پا می شوند که همان بری بری است

اسلاید 7: کمبود تیامین : در صورتیکه مصرف این ویتامین کمتر از حد مورد نیاز بدن باشد در ابتدا فرد بی اشتها می شود و وزنش کاهش می یابد سبب ابتلای فرد به بیماری بری بری می شود. کمبود شدید ویتامین : حالت وخیم آن به مرگ فرد می انجامد در سوخت قند و تولید انرژی ، هنگام کمبود آن فرد ناتوان شده و گاهی اِدم یا ورم اندامها در فرد به وجود می آید به دلیل نقش اعصاب در صورت کمبود آن ، اعصاب تحلیل می روند خصوصاً اعصاب پا، گز گز کردن پاها که شکایت بسیاری از افراد می باشد . این بیماری در کودکانی که در مرحله ی از شیر گیری هستند و مادرانشان اهمیت زیادی به غذای تکمیلی آنها نمی دهند نیز عارض می شود

اسلاید 8: بیماری بری بری چیست؟ بیماری بری بری را سندروم ورنیک کورساکوف نیز می گویند بیماری مغزی ورنیک زودتر رخ می دهد و نوع حاد است بیماری مغزی ورنیک، آسیب مغزی را در نواحی پایین مغز که به نام تالاموس و هیپوتالاموس می باشند، بوجود می آورد. بیماری روانی کورساکوف نوع مزمن و طولانی این سندروم می باشد بیماری روانی کورساکوف در نتیجه آسیب به نواحی مغز که با حافظه در ارتباط است، می باشد.

اسلاید 9: علایم بیماری بربری” این علایم شامل درد، ورم، قرمزی دست ها و پاها و احساس سوزن سوزن شدن و مورمور شدن در دستها و پاهاست. گیجی و از دست دادن حافظه نیز از علایم بالقوه این بیماری هستند. علایم دیگر بربری شامل اشكال در نفس كشیدن، ورم پاها و افزایش ضربان قلب است

اسلاید 10: عواملی که موجب کمبود ویتامین ب1 می گردد: - ایدز - سرطان ها تهوع و استفراغ شدید در بارداری اختلال قلبی، زمانی که از داروهای مدر برای مدت طولانی استفاده کنید دیالیز طولانی مدت (پرکاری تیروئید   - بارداری و شیردهی - انجام ورزش شدید - تب - اسهال و یا سندروم روده تحریک پذیر (IBS) - نارسایی کبد - دیابت - عمل جراحی برای لاغر شدن

اسلاید 11: افراد در معرض خطر کمبود تیامین - بیشترین افراد مبتلا به این سندروم، از 40 سال بیشتر سن دارند. - مردان - مصرف کنندگان الکل - افراد دچار سوء تغذیه - افراد بی خانمان - عدم دریافت کافی ویتامین B1 و دیگر ویتامین های گروه B - رژیم غذایی حاوی مقدار زیاد کربوهیدرات تصفیه شده از قبیل: برنج، آرد سفید و شکر

اسلاید 12: علائم بیماری مغزی ورنیک- سردرگمی و پریشانی- از دست دادن هماهنگی عضلات (آتاکسی)- لرزش پا- تغییرات بینایی- حرکات غیرطبیعی چشم (حرکات عقب و جلو به نام نیستاگموس خوانده می شود)- دوبینی- افتادگی پلک

اسلاید 13: علائم سندرم کورساکوف - ناتوانی در شکل گیری خاطرات جدید - از دست دادن حافظه (می تواند شدید باشد) - داستان ساختن (درددل کردن) - دیدن و یا شنیدن چیزهایی که واقعی نیستند (توهم) ممکن است این علائم را در ترک الکل مشاهده کنید

اسلاید 14: عوارض تزریق تیامین   ممکن است علائم زیر را در اثر تزریق این ویتامین داشته باشید: - سردرگمی و یا هذیان - مشکل بینایی و حرکت چشمان - عدم هماهنگی عضلات

اسلاید 15: منابع غذایی حبوبات و گوشتها خصوصا گوشت قرمز منابع غنی از ویتامین ب-1 هستند. بیشترین میزان: در مخمر ، جگرو سبوس غلات ( گندم، جو و برنج) است برنج پرقوت سفید، دانه های گل آفتابگردان، بادام زمینی، سبوس گندم، مخمر آبجو، شیر سویا، لوبیا و .... شیر، میوه جات و سبزیجات اگر به میزان كافی مصرف شوند منابع خوبی برای ویتامین ب-1 هستند.

اسلاید 16: اشكال دیگر: ویتامین ب-1 به نام های تیامین هیدروكلرید و تیامین مونونیترات وجود دارد. این ماده به صورت قرص یا كپسول در فرم مولتی ویتامین شامل قابل جویدنی برای بچه ها و شكل مایع

اسلاید 17: نحوة مصرف قبل از مصرف باید با پزشک مشورت شود بزرگسالان بین 1.1تا 1.5 میلی گرم از این ویتامین را همراه با آب ترجیحاً بعد از غذا، روزانه مصرف كنند. خانم های حامله روزانه 1.5 میلی گرم و زنان شیرده 1.6میلی گرم از این ویتامین در روز استفاده كنند.

اسلاید 18: تداخل های احتمالی میزان جذب ویتامین ب-1 در افرادی كه الكل زیاد مصرف می كنند، كاهش می یابد

اسلاید 19:

اسلاید 20: ویتامین B2(ریبوفلاوین) دلیل انتخاب این نام ، رنگ زرد این ویتامین است که ناشی از وجود حلقه فلاوینی موجود در ساختمان آن می باشد .

اسلاید 21: باعث آزاد سازی انرژی از كربوهیدراتها، پروتئین و چربی می شود. ریبوفلاوین برای تكثیر، رشد و ترمیم پوست، مو، ناخن و مفاصل ضروری است. همچنین برای سیستم ایمنی كه بدن را در مقابل بیماریها حفاظت می كند، لازم و مهم است

اسلاید 22: یكی دیگر از ویتامینهای محلول در آب است كه در برابر حرارت و اسید تقریباً پایدار بوده ولی در مقابل نور خورشید و محیط قلیایی مقدار زیادی از آن از بین می رود . اولین بار به صورت ماده رنگی در شیر شناخته شده است . این ویتامین اگر چه محلول در آب است و دفع آن از طریق ادرار صورت می گیرد، ولی بدن می تواند آنرا در كبد، كلیه و عضلات ذخیره نماید

اسلاید 23: اولین بار این ویتامین زمانی کشف شد که در حین بررسی بر روی ویتامین تیامین، دانشمندان متوجه شدند جزء دیگری موجود است که در مقابل حرارت مقاوم تر از تیامین است و زمانی که آنرا از شیر استخراج کردند این رنگدانه های زرد رنگ را ریبوفلاوین نامیدند . در واقع یکی از دلایلی که روش مناسب شیر را نگهداری در پاکتهای چند لایه می دانند این است که، از تخریب ریبوفلاوین در برابر نور جلوگیری می کند زیرا این ویتامین در مجاورت اشعه ماوراء بنفش تخریب می شود

اسلاید 24: ویتامین ریبوفلاوین زمانی فعال می شود که مولکول فسفر دریافت کند و این قابلیت را پیدا نماید که در فعالیت های مهم سوخت ساز بدن عمل کند از اینرو پیشنهاد می کنیم نام آنرا ویتامین نخود هر آش بگذاریم چون در بسیاری از اعمال حیاتی بدن و فعالیت دیگر ویتامینها تأثیر دارد

اسلاید 25: در بدن ما تبدیل ب2 به فرم فعال آن تحت تأثر آنزیمهای مربوط به غده تیروئید می باشد . از اینرو افرادی که مبتلا به گواتر هستند و تیروئید کم کار یا پرکار دارند باید مراقب میزان دریافت این ویتامین باشند و از منابع حاوی این ویتامین بیشتر تغذیه کنند چون با کاهش فعالیت غده تیروئید کارایی این ویتامین نیز کاهش می یابد

اسلاید 26: نحوة مصرف میزان مجاز توصیه شده در رژیم غذایی شامل موارد زیر است: بچه های 1 تا 3 سال0.5 میلی گرم در روز.بچه های 4 تا 8 سال: 0.6 میلی گرم در روز.بچه های 9 تا 13 سال: 0.9 میلی گرم در روز.پسران 14 سال: 1.3 میلی گرم در روز.دختران 14 تا 19 سال: 1 میلی گرم در روز.زنان حامله: 1.4 میلی گرم در روز.زنان شیرده1.6 میلی گرم در روز. قبل از دادن ریبوفلاوین به بچه ها با پزشك مشورت كنید.

اسلاید 27: موارد احتیاط مسمویت با ریبوفلاوین بندرت اتفاق می افتد. واكنش های ایجاد شده ناشی از مصرف میزان زیاد این ماده شامل خارش، بی حسی و كرختی، احساس سوزن سوزن شدن و حساسیت به نور است. مصرف میزان زیاد ریبوفلاوین می تواند بر روی نتایج آزمایشات تجزیه ادرار اثر بگذارد.

اسلاید 28: تداخل های احتمالی - داروهای سولفا، داروهای ضد مالاریا، مسهل ها و الكل می تواند مانع از تأثیر مفید ریبوفلاوین شود. - مصرف زیاد ریبوفلاوین از باربیتورات ها باعث كاهش اثر ریبوفلاوین میشود. - بیماریهای مشخص كبدی می تواند برروی عمی ریبوفلاوین اثر بگذارد. - ریبوفلاوین برای فعال شدن ویتامین ب-6 ضروری است.

اسلاید 29: علایم کمبود ریبوفلاوین اغلب عبارت‌اند از گلو درد، قرمزی و التهاب غشاءهای مخاطی دهان و گلو، التهاب گوشهٔ لب، استوماتیت، گلوسیت (التهاب زبان)، درماتیت سبورئیک و کاهش میزان گلبول‌های قرمز خون. کمبود ریبوفلاوین معمولاً با کمبود سایر ویتامین‌های محلول در آب همراه است. مطالعات انجام‌شده درمورد شیوع سرطان مری در میان ترکمن‌های عراق نشان می‌دهند که کمبود مزمن ریبوفلاوین و تومورهای بدخیم در مری به هم ارتباط دارند. هم‌چنین یکی از مطالعات انجام‌شده بر زنان باردار نشان داده است که احتمال ابتلا به پره‌اکلامپسی در زنان دارای کمبود ریبوفلاوین ۴٫۷برابر زنان سالم است.

اسلاید 30: علائم كمبود ریبو فلاوین: 1- ترك برداشتن گوشه دهان، خشك و پوسته پوسته شدن اطراف دهان . 2- زخم شدن لبها . 3- قرمز، صاف و براق شدن و متورم شدن مخاط داخلی دهان و زبان . 4- ناراحتیهای چشمی، ترس از روشنایی، قرمزی، تار شدن، ریزش اشك و رگدار شدن و در اصطلاح، احساس وجود شن در چشم از نشانه های كمبود ربوفلاوین است .

اسلاید 31: در صوتیکه 1 تا 2 ماه کمتر از نیاز بدن مصرف شود ابتدا حساسیت به نور ، اشکریزی چشمها و سوزش و خارش چشمها ، بروز می کند با پیشرفت کمبود این ویتامین در گوشه دهان زخم ایجاد می شود و فرد نمی تواند دهانش را به راحتی باز کند ، زبان فرد ارغوانی رنگ ، متورم و دردناک می شود از علائم دیگر جوشهای ریزی است که در منطقه کنار بینی و گوشه دهان به وجود می آید همچنین در منطقه سفید چشم رگهای خونی دیده می شود البته همه این علائم با هم بروز نمی کند گاهی فقط یک یا چند علامت در فرد دیده می شود

اسلاید 32: کمبود شدید این ویتامین برای یک فرد باردار، عواقب وخیم تری به دنبال دارد از آن جمله ایجاد عارضه لب شکری در جنین است

اسلاید 33: منابع غنی: به میزان زیاد در شیر و محصولات لبنی موجود است جگر بهترین منبع ویتامین مخمر آب جو نیز از منابع غنی گوشت وتخم مرغ سبوس گندم و در بسیاری از سبزیجات قارچ

اسلاید 34: در صورتیکه شما روزانه 2 لیوان شیر یا ماست مصرف کنید و در طول روز غذای تهیه شده با گوشت ( گوشت قرمز ، مرغ و ماهی ) یا تخم مرغ مصرف نمایید و از نان سبوس دار مثل نان سنگک تغذیه کنید ، مطمئن باشید میزان ب2 مورد نیاز بدن شما تأمین شده است

اسلاید 35: نیاز به این ویتامین در بارداری افزایش می یابد جگر ، ماء الشعیر و شیر با چربی متوسط بیشتر از زمان قبل از بارداری مصرف کنند تا نیاز جنین رانیز تأمین نمایند . این نیاز بیشتر ، با مصرف 1 لیوان شیر اضافه یا 100 گرم گوشت اضافه در روز تأمین می شود

اسلاید 36: میزان نیاز به این ویتامین در شیردهی از بارداری هم بیشتر است در دوران شیردهی توصیه می شود برای جلوگیری از اضافه وزن ، بیشتر از منابع گیاهی مثل سبزی خوردن ، اسفناج ، سالاد سبزیجات و ماء الشعیر برای تأمین ریبوفلاوین مورد نیاز ، مصرف شود .

اسلاید 37: موارد استفاده ریبوفلاوین در پیشگیری و درمان بیماریهای زیر مؤثر و مفید است: سردرد میگرنی آب مروارید: كم خونی: روماتیسم مفصلی

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید