صفحه 1:
۱ ae
صفحه 2:
موضوع تحقبق:ویتامین ۸۵
صفحه 3:
منابع
صفحه 4:
0
0
0
0
0
قار بخجه
3
کت او ویتامین | توسط مک کالوم و دیویس در سال ۱۹۱۳ بود
درسال ۱۱۱۹ استین باک دریافت که موادی با فعالیت بیولوژیکی ویتامین آ زرد بوده (کره- زرده تخم مغ -
hee co
کرر(181767) از سوئیس موفق به تعیین ساختمان شیمیایی بتاکاروتن درسال ۱۹۳۰ و ویتامین
۱ شد.
دا ۰۱۲ حالس وبه شکل متبلور در آزمیاشگاه تولید شد.
و در نهایت در سال ۱۹۴۷ برای اولین با ویتامین آ بصورت مصنوعی تهیه شد .
صفحه 5:
۳ معرفی ویتامین آ aa
اولین ویتامینی که شناخته شد ویتامین ۸/ نام گرفت. وبتامین ۸۸ با نام شیمیایی "رتینول " یک
الكل محسوب می شد.
اين ويتامين يك ماده جامد بلورى به رنك زرد كم رنك نامحلول در آب اما محلول در چربی و
حلالهاى مختلف جربى است
صفحه 6:
صفحه 7:
متابو ليسم
| ویتامین آبر حسب انجام وظیفه در چشم یا کل سیستم داراى دو نقش متفاوت در بدن ميباشد
صفحه 8:
ویتامین آ در نقش دوم خود در تشکیل و حفاظت از بافتهای اپیتلیال و غشاهای مخاطی
دخالت دارد
۲ وم ]بت تنظیم نقوذپذیری غشاهای لیپوپره لولها و ذرات داخل سلولی
میشود .
| ویتامین آ به داخل غشاها نفوذ کرده و ممکن است به عنوان یک پل عرضی بین لیپد و
پروتیئن برای تثبیت مولکول عمل کند .
صفحه 9:
| این ویتامین به سهولت وسرعت توسط حیوان جذب شده و اتلاف آن اندک است
Lee ا ل
20 ا ا et cae
۱ Prepay a)
صفحه 10:
۲ 3 ۰ جگر و قسمت بیشتر باقی مانده در خون وکلیه ها یافت میشود
تال
در هنكام نياز از كبد خارج و به شكل الكل »رتينول؛ باپروتلین ناقل ویژه ای که اصطلاحا
يروتيئن باندكننده رتينول(1881) نام دارد تركيب شده و توسط خون به ساير نقاط بدن
ل میگردد
صفحه 11:
Holo RBP attaches
to receptor site.
Bie
pancreatic
enzymes (pase.
لع
brush border
enzymes
(chotestenyt
Spier hysiatase tong
esterases)
Bile
Lumen
Eve
+ Ingested as retin
esters and 6 carotene
8 carotene
fat micelle
Retinol —- retiny! palmitate
prealbumin
‘Drealbumin
Fydrotase
ها retiny! ester
LRAT stored in stellate
nee (to) cells
Retiny! ester
Retinyt
palmitate
chylomicron
and pre albumin and release of
hole (bound) RBP.
Intestinal Mucosa
(rar. LRAT)
§ carotene — retinal
(@ carotene 15. 15 dioxygenase)
retinal —- retinol
صفحه 12:
12
ویتامین انباشته شده در کبد حیوانات:
صفحه 13:
و 4 2 ۰ e
وظايف ويتامين 7:
| ی کل لايق ويثامين آرا ميتوان به سه دسته تقسيم كرد:
all 7 - انجام وظیفه طبیعی بافت پوششی بویژه غشاء مخاطی .دستگاههای تنفسیء كوارشى
aye رای
اب بینایی طبیعی بویژه بینای در شب
۷ پ- رشد طبیعی استخوانها در حیوانات در حال رشد بویژه ستون فقرات
صفحه 14:
علائم کمبود ویتامین
ماده آن (کاروتن) یا
1 است در اثر کافی نبودن این وبتامین و يا پیش ماده آن
۲ ود رامین | ممکن است در
جذب ناکافی آن ایجاد شود
1 است:
ee مبرج زدر
” الف-شب كورى
< ب حفكى
2 ج- كزروفتالمى
صفحه 15:
عوامل موثر روی احتیاج حبوانات به ويتامين 1
۱-نیتراتها :خوراکهای پر نیترات تبدیل کاروتن به ويتامين آ ومصرف خود ویتامین را مختل یا
لوقف كد
"- يروانئين :كمبود يروتئين ذخاير ويتامين آ را در بدن كا هش ميدهد
1 ۲-جیره پر کنسانتره نياز به ويتامين 1 زياد ميكند
۴- فسفر و ویتامینع]
1 ۵ درجه حرارت بالا
صفحه 16:
علایم کمبود در نشخوار کنندگان:
۱- کاهش دید یا بیماری شبکوری
۲- در گاو بالغ کمبود باعث زبر شدن مو و فلسدار شدن پوست میشود.
۳ آب آوردگی چشم ونرمی قرنیه میشود.
ee و رهشا ضعيف يا مرده مىشود
صفحه 17:
عوامل اولیه کمبود در طیورشامل :
لا كمبود ويتامين آ میزان مرگ ومیر را افزایش میدهد.
al نت از های نامتظم و عدم تعادل گردن است:
صفحه 18:
1 کاراتتویشد:
ويتامين 1 به شکل خود ویتامین در گیاهان موجود نیست ولی پروویتامین آن یا به عبارت دیگر
پیش ملکول آن به صورت بعضی از کاراتنویندها یافت میشود
0 7
کاراتنوئیدها به رنگهای زرد ویا قرمز بوده ومسئول بسیاری از رنگهای مختلف و طبیعی درپرندگان و
ماهبا امد
صفحه 19:
كاراتنوئيدها را ميتوان به دو دسته تقسیم کرد:که شامل کاروتن ها و گزانتوفیل ها میباشد
recat رو یات دام وی را خود در بر میگیرند که بیشتر این تر کیبات نمی تواند به
ویتا مين آ تبدیل شود
کاراتونها از مهمترین کاراتونها میتوان به بتا کاراتون اشاره نمود که این ترکیب منبع اصلی ویتامین آ
Syste re Ses Gia
SSO
صفحه 20:
شیر پرچربی. خامه. کره. پنیر چرب و زرده تخممرغ منابع خوب ویتامین ۸ هستند. جگر حیوانات مختلف
منبع غنی ویتامین (۸ است روغن کبد ماهى. اكر جه معمولاً در رژیم غذایی روزانه مصرف نمیشود. اما منبع
1, 22a 4
5 اط 700 a Oe J
ani 3 Peac aS 8۱ © لع oF
عالی ویتامین ۸۰ است.
۱ Eggs & Cheese
صفحه 21:
1 سبزبها و میومهای زرده نارنجی, قرمز و سبز تیره منبع کاروتنوئیدها هستند. نمونههایی از اين مواد
غذایی عبارتند از:
سبزیهای زردرنگ: هویج. کدو حلوایی» سيبزمينى.
میوههای زردرنگ: زردآلو. طالبى, انبه. هلو. شليل.
سبزيهاى داراى برك سبز: برك جغندر. خردل» ترب. کلم» گل کلم
سبزيهاى ساقهاى سبز: مارچوبه. بروكلى؛ ريواس.
ميوهها و سبزيهاى قرمز: كوجهفرنكى و فلفل دلمهاى قرمز.
صفحه 22:
0
۰
۵ واحد بين المللى در كيلوكرم غذا براى مرغ
ال ل سانا لك مارح مبزان سميت ركينول ٠+ هبرابر حداقل نياز به ويتامين است
رتیتول واسترهای آن به
اعلائم مسمومیت در مرغ شامل:
۱:کاهش وزن
۲ کاهش مصرف غذا
۲افزایش مرگ و میر
صفحه 23:
کاب تیه تام مکنیتالد
سايت ويكى يديا
| 023 100 )ادر ديه حروانات اهلى وانسان ' دكتر مسعود هاشمى
تعذیبه اكات
صفحه 24: