صنایع غذاییپزشکی و سلامتتغذیه

پاورپوینت آلرژی های مواد غذایی

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 20 اسلاید فهرست پیشگفتار: انواع آلرژی ها آلرژی های غذایی تقسیم بندی آلرژی های مواد غذایی نحوه رفتار آلرژی های مواد غذایی تعاریف: آلرژن‌های غذایی، آلرژی‌های مواد غذایی، غذا مراحل شکل‌گیری پاسخ آلرژیک واکنش آلرژیک غذایی روی سیستم گوارش شایع‌ترین واکنش آلرژیک غذایی روی پوست حملات آلرژیک رایج ترین آلرژی ها تعاریف رایج ترین آلرژیها: ماهی و غذاهای دریایی، صدفداران، سویا، شیر، بادام زمینی، تخم مرغ، گندم درمان و پیشگیری منابع بخشی از متن آلرژی، پاسخ شدید سیستم ایمنی بدن به موادی است که به طور طبیعی خطرناک نیستند. هر ماده‌ای که سبب واکنش‌های آلرژیک شود، آلرژیک نامیده می‌شود. آلرژن‌ها ممکن است در غذا، نوشیدنی و در محیط اطراف وجود داشته باشند. بیشتر آلرژن‌ها بی‌خطر بوده و روی اکثر افراد، هیچ تأثیری ندارند. آلرژی‌های غذایی به واکنش‌های غیرطبیعی بدن اطلاق می‌شود که به واسطه پاسخ سیستم ایمنی به اجزای غذایی ایجاد می‌گردند. در دهه‌های اخیر آلرژی به عنوان یک مشکل و تهدیدکننده سلامت عمومی مطرح گردیده است. شیوع آلرژی غذایی در کودکان تا ۱۰% تخمین زده شده است، این میزان در افراد بالغ کمتر از ۲% می‌باشد، این شرایط در کشورهای گوناگون دنیا متفاوت بوده و تا حدود زیادی روی فرهنگ غذایی مردم تأثیر می‌گذارد آلرژی مواد غذایی یک مسئله مهم سلامت عمومی است که کودکان و بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و متأسفانه شیوع آن رو به افزایش است، علی‌رغم خطر واکنش‌های شدید آلرژیک و حتی مرگ، درمان رایجی برای آلرژی وجود ندارد و این بیماری را تنها باید با اجتناب از آلرژن‌ها و درمان علائم مدیریت کرد. آلرژی‌زاها براساس نحوه تحریک سیستم ایمنی به دو گروه تقسیم می‌شوند واکنش‌‌های آلرژیک که روی سیستم گوارش تأثیر می‌گذارد شامل چندین سندروم خاص می‌باشد مراحل شکل‌گیری پاسخ آلرژیک در وهله اول ماده غذایی آلرژی‌زا وارد دهان خود می‌شود و سیستم ایمنی علیه آن ماده تحریک می‌شود، سپسIgE  اختصاصی علیه آن تشکیل می‌شود، این IgE‌های اختصاصی تشکیل شده به گیرنده‌های خود بر روی سلول‌های ماستوسیت یا بازوفیل متصل می‌شوند. این پدیده اتصالIgE  به سلول‌های فوق باعث افزایش طول عمر آنها تا ماه‌ها و سال‌ها می‌شود که فردی که این فصل و انفعالات در بدن او شکل گرفته باشد را فرد حساس می‌نامند. در وهله بعدی هرگاه فرد حساس مجدداً با آلرژی‌ که قبلاً با آن تماس داشته است برخورد کند این آلرژی غذایی پس از عبور سه سطوح مخاطی به IgE های اختصاصی برروی سلول‌های ماستوسیت و یا بازوفیل متصل و باعث دگرانولاسیون آنها می‌شود. پیامد این فرانید رها شدن تعداد فراوانی از واسطه‌ها از جمله هیستامین می‌باشد، این واسطه‌ها با تأثیر بر سطوح مخاطی و سایر اعضای بدن باعث ایجاد علائم بالینی آلرژی‌ می‌شود.  در واقع شکل‌گیری یک پاسخ آلرژیک، اغلب، با تولید IgE در بدن در مواجهه با آلرژی‌زای غذایی آغاز می‌گردد. پیامد این فرایند، رها شدن تعداد فراوانی از واسطه‌ها از جمله هیستامین می‌باشد. این واسطه‌ها می‌توانند باعث ایجاد علائم بالینی آلرژی مانند کهیر، خارش، شوک آنافیلاکسی شوند.  حذف ماده غذایی آلرژی‌زا از رژیم غذایی، درمان‌های دارویی، ایمونوتراپی و درمان با مکمل‌های غذایی از جمله متداول‌ترین درمان‌هایی است که برای این بیماری وجود دارد.  بادام زمینی  بادام‌ زمینی یکی از مهمترین غذاهای آلرژی‌زا می‌باشد، زیرا مصرف آن منجر به شوک آنافیلاکسی و در مواردی منجر به مرگ می‌شود، افرادی که به بادام زمینی آلرژی داردن درای مشکلات بسیاری می‌باشند، زیرا بادام زمینی به وفور در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد، بنابراین افراد بیمار می‌بایست قبل از مصرف محصولات گوناگون اعم از بیسکوئیت، بستنی، کوکی و… بر چسب مواد و ترکیبات آن محصول را مطالعه کنند و به این اطمینان برسند که محصول عاری از بادام زمینی باشد.  شیر براساس تحقیقات انجام شده روی نوزادان در ایالات متحده به این نتیجه رسیده‌اند که تمامی نوزادان مبتلا به آلرژی شیر در اولین سال زندگی خود به این بیماری مبتلا شده‌اند و حدود ۸۰% آنها در پنجمین سال تولد خود از نظر بالینی نسبت به آلرژی شیر تحمل پیدا کرده‌اند که حدود ۳۵% آنها به مواد غذایی دیگری آلرژی پیدا کرده‌اند، این آلرژی به دلیل ناتوان بودن بدن فرد بیمار در تجزیه لاکتوز می‌باشد.  Allen K. 2007. The vomiting child–what to do and when to consult. Aust Fam Physician 36(9):684-687. Allen KJ, Davidson GP, Day AS, Hill DJ, Kemp AS, Peake JE, Prescott SL, Shugg A, Sinn JK, and Heine RG. 2009. Management of cow's milk protein allergy in infants and young children: an expert panel perspective. J Paediatr Child Health 45(9):481-486. Ando H, Moverare R, Kondo Y, Tsuge I, Tanaka A, Borres MP, and Urisu A. 2008. Utility of ovomucoid-specific IgE concentrations in predicting symptomatic egg allergy. J Allergy Clin Immunol .583-588:)3(122 Arvola T, Tahvanainen A, and Isolauri E. 2000. Concerns and expectations of parents with atopic infants. Pediatr Allergy Immunol 11(3):183- .188 Assa'ad AH, Putnam PE, Collins MH, Akers RM, Jameson SC, Kirby CL , Buckmeier BK, Bullock JZ, Collier AR, Konikoff MR et al.. 2007. Pediatric patients with eosinophilic esophagitis: an 8-year follow- up. J Allergy Clin Immunol 119(3):731-738. Baliski C, Nosyk B, Melck A, Bugis S, Rosenberg F, and A HA. 2008. The cost-effectiveness of three strategies for the surgical treatment of symptomatic primary hyperparathyroidism. Ann Surg Oncol .2653-2660:)10(15 Barnett CW. 2005. Need for community pharmacist-provided food-allergy education and auto-injectable epinephrine training. J Am Pharm Assoc (2003) 45(4):479-485. Berns SH, Halm EA, Sampson HA, Sicherer SH, Busse PJ, and Wisnivesky JP. 2007. Food allergy as a risk factor for asthma morbidity in adults. J Asthma 44(5):377-381. Bock SA, and Atkins FM. 1989. The natural history of peanut allergy. J Allergy Clin Immunol 83(5):900-904. Bock SA, Munoz-Furlong A, and Sampson HA. 2001. Fatalities due to anaphylactic reactions to foods. J Allergy Clin Immunol .191-193:)1(107 Boyano-Martinez T, Garcia-Ara C, Diaz-Pena JM, and Martin-Esteban M. 2002. Prediction of tolerance on the basis of quantification of egg white-specific IgE antibodies in children with egg allergy. Journal of Allergy and Clinical Immunology 110(2):304-309.

farzad_sait

صفحه 1:
۸ N ۱ NW ۳ 2 دام

صفحه 2:

صفحه 3:
9 Re een MTL eee peveny cs ‎“es‏ پاسخ شدید سیستم ایمنی بدن‌به موادی است که‌به طور طبیعی خطرناک نیستند. هر ماده‌ای محیط اطراف وجود داشته باشند. بیشتر آلرژن‌ها بی‌خطر بوده و روی اکثر افراد. هیچ تأثیری ندارند. ‎

صفحه 4:
و ( آلزی‌های 0 غذایی | آلرژی‌های غذلیی به واکنش‌های غیرطبیعی بدن اطلاق می‌شود که به واسطه پاسخ سیستم ایمنی به اجزای غذایی ایجاد می‌گردند. در دهه‌های اخیر آلرژی به عنوان یک مشکل و تهدیدکننده سلامت | عمومی مطرح گردیده است. شیوع آلریی غذلیی در کودکان نا ۱۰/ تخمین زده شده است. این “© | میزان در افراد ‎Alb‏ کمتر از ۸۲ می‌باشد لین شرا در رها گوناگون دنیا متفاوت بوده وتا حدود زیادی روی فرهنگ غذایی مردم تأثیر می‌گذارد

صفحه 5:
۰ 9 است که كودكان 9 ؛ برركسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و متأسفانه شیوع تن رو به افزايش است. علی‌رغم خطر واکنش‌های شدید آلریک و حتی مرگ. | درمان رایجی برای الرئی وجود ندارد و اين بیماری را تنها بلید.با اجتناب از آلرژن‌ها و درمان عاهتم مدیربت © کرد. ;

صفحه 6:
آلرژی‌زاها براساس نحوه تحریک سیستم ایمنی به دو گروه تقسیم می‌شوند دارای واکنشی متقاطع ۲۱۷۱۲۷ 6۲۵55-۲۳6۵۵ (تشابه ساختمانی با آلرژی‌زاهای موجود در هوا (اغلب گروه گیاهان) می‌باشند که باعث بوجود آمدن واکنش‌های آلرژیک می‌شود. به دلیل تحریک سیستم ایمنی (پس از مصرف مواد غذایی) باعث ایجاد پاسخ عليه مواد غذایی در روده می‌شوند.

صفحه 7:

صفحه 8:
۱0۹7 Feed By IRV eee Lg cee) شناسابى مىشوند و واكنش هاى ۱ re] ed ‏ا‎ می‌شوند آنا فیلاکسی ناشی از غذا | سريع آغاز مىشود و ممكن است .منجر به مرگ شود یک پاسخ ناخواسته به مواد غذایی می‌باشد که به ۹ غیروابسته ۳ تقسیم ot se ‏مت مرس ما را‎ ‎eaee)‏ ۳۹ است که توسط انسان جه به شكل ‎Oe cried‏ را می‌شود که شامل ‎BORE an every‏ افزودنی‌ها و مکمل‌های مواد غذايى مى باشد. ‎

صفحه 9:
مراحل شکل گیری پاسخ آلرژیک 1 Te ESOS) ESS Le hea OM PULL ITS ‏تحریک می‌شود. سپس ]10 اختصاصی علیه آن تشکیل می‌شود. این ]9 اهای اختصاصی‎ ‏تس‎ ‎Pee fearon ei eet ‏لين يديده اتصال 1915 .به سلولهاى فوق باعث افزليش طول‎ ‏كرفته باشد را فرد حساس‎ jis ‏ا ا ا ا ا ل ا تال‎ ony) ‏می‌نامند. در وهلة بعدی هرگاه فرد حساس مجددابا الرژی که قبلابا لن تماس داشته است‎ ‏برخورد كند لين آلريى غذليى يس از عبور سه سطوح مخاطى به 1015 هاى اختصاصى‎ ۱ ‏ا ل ل ا ا ل‎ EL] ‏لین فرانید رها شدن تعداد فراولنی از واسطه‌ها از جمله هیستامین می‌باشد. لین واسطه‌ها با‎ تآثير بر سطوح مخاطى و ساير اعضاى بدن باعث ايجاد علائم بالينى الرزى مى شود.

صفحه 10:
در ولقع شکل‌گیری یک پاسخ آلرژیک. اغلب.با تولید ۱ ‎ad‏ كردد. ييامد لين فرايند. رها شدن تعداد فراوانى از ا ‎TOU ews Perper en Or Copier‏ ‎ene reel fe‏ ۱9 خارش. شوک آنافیلاکسی شوند. حذف ماده ‎PETRY‏ آلرژی‌زا از رزجم ‎et‏ درمانهاى دارويى. ايمونوتراليى و درمان با مكملهاى غذايى از جمله متداولترين درمانهايى است كه براى اين بيمارى وجود دارد.

صفحه 11:
واکنش آلرژیک غذایی روی سیستم گوارش +40 انترو کولیت وابسته به پروتئین غذایی ندروم آلرژی دهان از وفاژیت ائوزینوفیلی سندروم آلرژی دهانی 5 ‎wifi‏ ‏واکنش‌های آلرژیک که روی سیستم گوارش تأثیر می‌گذارد شامل چندین سندروم خاص ازدباد حساسیت گوارشی فوری و کاستر وانتریت ائوزبتوفیلی پروکتوکولیت آلرژیک وابسته به پروتئین غذایی

صفحه 12:
0 شایع‌ترین واکنش آلرژیک غذایی روی پوست. / ها -1۶ ۲ درماتیت درماتیت اتوپیک تماسی کهیر تماسی

صفحه 13:
۳ 0 773 ‎eee‏ باعث بروز مشکلات تنفسی ‎RRP Te CLT Seer eel get ‎

صفحه 14:
هر غذایی ممکن است آلرژی ایجاد کند. بعضی از مواد تشکیل‌دهنده‌های غذا ممکن ‎el‏ ‏است تحریک کننده‌ی واکنش‌های آلرژیک باشند. ۷ غذایی که بیشتر از سایر موارد ‎iat‏ ها © احتمال دارد که آلرژی را ایجاد کنند» عبارتند از: ری‌ها . م ۰06 تخم مرغ. به خصوص سنیده

صفحه 15:

صفحه 16:
71: 5 ‏ل ۱ ور‎ See eS ‏ل‎ Te cee ee OTS eee CROCE eco) ‏داردن دراى مشكلات بسيارى مى باشند. زيرا‎ su) ‏که‌به بادام زمینی‎ ‏بادام زمينى به وفور در صنعت مورد استفاده قرار م ىكيرد. بنابراين‎ ‏افراد بيمار مىبايست قبل از مصرف محصولات كوناكون اعم از‎ ‏ا ال ل اي ل ل ل ال ام‎ ‏مطالعه كنند وببه لين اطمينان برسند كه محصول عارى از بادام زمينى‎ 3-0

صفحه 17:
براساس تحقیقات انجام شده روى نوزادان 0 ۸( متحده به لین نتیجه رسیده‌اند که تمامی نوزادان مبتلاجه آلریی شیر در اولین سال زندگی خودبه لین بیماری مبتلا شده‌اند و حدود 1۸۰ آنها در پنجمین سال تولد خود از نظر بالینی نسبت‌به آلرژی شير تحمل بيدا كردهلند كه حدود ‎PER er ee la‏ ل ا ا ل ا ۱ فرد بيمار در تجزيه لاكتوز مى باشد.

صفحه 18:
برای پیشکیری از بروز آلرژی؛ فرد ببمار بايد از خوردن آلرژن مورد نظر با [درمان و 6 0 پیشگیری | ۶ 0م مواد غذایی که ممکن است دارای آن آلرژن خاص باشند خودداری نماید

صفحه 19:
Allen K. 2007. The vomiting child--what to do and when to consult. Aust Fam Physician 36(9):684-687. Allen KJ, Davidson GP, Day AS, Hill DJ, Kemp AS, Peake JE, Prescott SL, Shugg A, Sinn JK, and Heine RG. 2009. Management of cow's milk protein allergy in infants and young children: an expert panel perspective. J Paediatr Child Health 45(9):481-486. ‘Ando H, Moverare R, Kondo Y, Tsuge |, Tanaka A, Borres MP, and Urisu A. 2008. Utility of ovomucoid-specific IgE concentrations in predicting symptomatic egg allergy. J Allergy Clin Immunol 583-588:)3(122 ‘Arvola T, Tahvanainen A, and Isolauri 8. 2000. Concerns and expectations of parents with atopic infants. Pediatr Allergy Immunol 11(3):183- 188 Assa‘ad AH, Putnam PE, Collins MH, Akers RM, Jameson SC, Kirby CL, Buckmeier BK, Bullock JZ, Collier AR, Konikoff MR et al.. 2007. Pediatric patients with eosinophilic esophagitis: an 8-year follow- up. | Alleray Clin immuno! 119(3):731-738. Baliski C, Nosyk 8, Melck A, Bugis S, Rosenberg F, and A HA. 2008. The cost-effectiveness of three strategies for the surgical treatment of symptomatic primary hyperparathyroidism. Ann Surg Oncol .2653-2660:)10(15 Barnett CW. 2005. Need for community pharmacist-provided food-allergy education and auto-injectable epinephrine training. J Am Pharm ‘Assoc (2003) 45(4):479-485. Berns SH, Halm EA, Sampson HA, Sicherer SH, Busse PJ, and Wisnivesky JP. 2007. Food allergy as a risk factor for asthma morbidity in adults. J Asthma 44(5):377-381. Bock SA, and Atkins FM. 1989. The natural history of peanut allergy. J Allergy Clin Immunol 83(5):900-904. Bock SA, Munoz-Furlong A, and Sampson HA. 2001. Fatalities due to anaphylactic reactions to foods. J Allergy Clin Immunol .191-193:)1(107 Boyano-Martinez T, Garcia-Ara C, Diaz-Pena JM, and Martin-Esteban M. 2002. Prediction of tolerance on the basis of quantification of egg white-specific IgE antibodies in children with egg allergy. Journal of Allergy and Clinical Immunology 110(2):304-309, Boyce JA, Assa'ad A, Burks AW, Jones SM, Sampson HA, Wood RA, Plaut M, Cooper SF, Fenton Mj, Arshad SH et al.. 2010. Guidelines for the diagnosis and management of food alleray in the United States: report of the NIAID-Sponsored expert panel. J Allergy Clin Immunol 126(6 Suppl):51-58. Branum AM, and Lukacs SL. 2009. Food allergy among children in the United States. Pediatrics 124(6):1549-1.000 Burks AW, Jones SM, Boyce JA, Sicherer SH, Wood RA, Assa‘ad A, and Sampson HA. 2011. NIAID-sponsored 2010 guidelines for managing food allergy: applications in the pediatric population. Pediatrics 128(5):955-965. Caffarelli C, Cavagni G, Giordano S$ ,Stapane |, and Rossi C. 1995.

صفحه 20:

39,000 تومان