پزشکی و سلامتطب سنتی

پاورپوینت درباره ی گیاه زعفران.(کلاس هفتم)

صفحه 1:
‎Ole sighs pli‏ و خرد ‏موضوع: زعفران ‏سازنده:امیر حاجی صفری ‎

صفحه 2:
*#زعفران یا ریتران نام علمی: عدانانامع 0۳065 گیاهی است از ‎«olay oye‏ سردة زعفران که به عنوان ادویه در آشپزی کار ‏دارد. کلاله و خامه زرشکی رنگ گل زعفران جمع‌آوری و خشکانده می‌شود, و از آن برای چاشنی‌زنی و رنگ دهی غذاها استفاده می‌شود. زعفران سال هاست که به عنوان گران‌بهاترین ادوبه ‏وا وزن شناخته می‌شود,و قیمتی نردی ۰ ۳۱ آمریکا به ازای هر کیلوگرم دارد. ‎

صفحه 3:
* ريشه تاریخی این گیاه ایران می‌باشد. و در قرن ۲۱ ايران بیش از ‎7٩۰‏ زعفران ,چهان را تولید می‌کند. ایران بزرگترین صادر کننده زعفران و چین بزرگترین واردکننده زعفران جهان می‌باشد. ارزش جهانی صادرات این محصول ۴ ميا

صفحه 4:
*#زعفران گیاهی کوچک و چندساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متر است. از وسط پیاز پا قاعده‌ی ساقه, تعدادی برگ باریک و دراز خارج می‌شوند. از وسط برگ‌ها, ساقه‌ای گلدار بیرون‌می‌آید كه به 5 کل منتبی می‌شود. گل‌ها دارای ۶

صفحه 5:
*#گل‌ها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی ‎AIMS ar‏ سه‌شاخه به رنگ قرمز مَتَمَايل به نارنجی هستند. قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سه‌شاخه است که به نام زعفران مشهور است و سر و کمی تلخ است.

صفحه 6:
*#از لحاظ ریخت‌شناسی, دسته‌بندی زعفران از طریق مشححه‌ها و ریخت برگ, کلاله, خامه, گلبرگ, کاسبر > ۳۳ (سوخ) و چمچة آن انجام می‌گیرد. *#*مشخصات گلبرگ: برگ زعفران معمولاً از اسانتی‌متر تا۴ 9ا سر می‌باشد. زعفران برگ‌های نوک تیز دار ۳۲ آن‌ها تیره‌تر و زیر شان روشنتر است. شدت این تفاوت در 0 لك متقاوت می‌باشد. ضخامت برگ ‏ هم ممكن

صفحه 7:
*#کلاله: مهم‌ترین بخش گل زعفران است که «زعفران» از آن بدست می‌آید. «کلاله» به بخش‌های مختلف «سرگل», وشال», «دسته», و «کنجه» تعسیم می‌شود. ‎Biot po‏ زعفران از «سرگل» کلاله بدست می‌آید که سرخ‌ترین بخش ‎ol‏ است. رنگ کلاله که به میزان کارتنویید و لیکوپن موجود در آن بستگی دارد. از قرمز پررنگ تا نارنجی کمرنگ درد ۵ له سه‌شاخه‌است و اندازه آن ۰ ۳۳

صفحه 8:
کی ات بلندتر, کوتاه‌تر, و برایر با لن پاش مه طول آن نسبت به گلبرگ‌ها ثیز متفاوت است. در ایران همة گونه‌های مختلف بلندتر, کوتاه‌تر و تا اندازه‌ای برابر زعفران وجود دارند. لب کلاله در انتهای آن حالت چین‌خورده :۰۱ در برخی ارقام زعفران بسیار بیشتر دیده می‌شود. عرض انك ان نيز بستكى به گونه‌های آن از پهن تا نازک می‌باد ‏ آتهایی کلاله دارای رگه سفیدی است ۲ ۳۳۲۲ اد تاوت, می‌تواند کم یا زياد باشد.

صفحه 9:
*#خامه: زردرنگ است که در برخی گونه‌ها مانند زعفران خزری بسیار پررنگ و در گونه‌هایی دیگر مانند زعفران ارس کمرنگ تر می‌باشد. این تغاوت رنگ ۳۳۰ ‎٩‏ ید موجود در آن‌گونه بستگی دارد. #برگ: هر کدام ۳ تا و ضخامت آن‌ها نیز می‌تواند کم تا زیاد

صفحه 10:
#*سوخ (پیاز): شکل عمومی سوخ می‌تواند بیضوی پخ, لوزی, تخم‌مرغی, دایره‌ای یا بیضوی پهن باشد. یکی از صفات مورد 00 ای کردن ن می‌باشد که ممکن اسب نی ۳ باریک و تا بسیار پهن دیده شود. شکل قاعدة پیاز زعفران ممکن 5 ]| تورفته باشد. دیده شده که ضخامت فا ۱۳ و انتها و وسط سوخ شکل آن را متفاوت کرده‌است. شکل ‎tow‏ ‏1 ۲ ۲ زار از صفات بسیار مهم آن م۱

صفحه 11:
در پیاز زعفران حالت چندقلوپی نیز, چنانچه در بیشتر گیاهان دارویی که دارای پیاز هستند. با رصد بسیار پایینی وجود دارد. *#پیاز زعفران دارای الیاف قهوه‌ای‌رنگ است که در برخی. گوته‌ها بسیار فشرده و در گوته‌هایی دیگر کم‌پشت‌تر می‌باشد و از ورای آن رنگ سفید پیاز به وضوح دیده می‌شود.

صفحه 12:
*#چمچه: اولین اندامی است از زعفران که به محض جوانه زدن و به شکل برگی سوزنی در سطح خاک دیده می‌شود. چمچه‌ها در برخی ارقام بسیار بلند هستند و اکثراً در ارقام ‎1٠‏ رعفران دیده می‌شوند. در بیشتر ارقام متوسا ۴۳۲۱ وجود دارند و در ارقام پاکوتاه زعفران به صورت بسیار کوتاه نیز دیده می‌شوند.

صفحه 13:

صفحه 14:
#در سال ۲۰۱۴ تقریباً ۲۵۰ تن زعفران در دنیا کش شده‌است.ایران ‎٩۰‏ الی ‎٩۳‏ درصد کل زعفران جهان را تولید 9 ره و تقریباً عمده آن زا ضادر می‌کند. *#ارزش صادرات زعفران ایران در سال ۲۰۱۸ برابر ۱۰۱,۳۲ میلیون دلار و ارزش صادرات زعفران اسپانیا برابر ۵۷,۰۸ وین لار بوده‌است. سهم ايران از بازارها ۱ زعفران در سال ۲۰۱۸ برایر ۳۶۷ بوده‌است.

صفحه 15:
۳ 3 ۸ 13 ‏جهلن. كر‎ lee ee گرتیما کشور میزان صادرات سهم صادرات جهانی‌درصد رشد شالياته ۶ ۱ ایران۳۶,۷۱۰۱,۳۲ منفی ۱۰,۸ درصد اسپانیا۸ 1۲۰۷۵۷۰ منفی ۱۵,۲ درصد افغانستان 7۱۶۲۴۴۵۸ ۲۳ درصد هند۴۸ر۴۹ر7۳ ۴۲۰۳ درصد یونان۴۸ر۴۹ر7۳

صفحه 16:
خولص. دلرویی. زعفران *#زعفران ویژگی سرخوشی داشته و امروزه برخی شرکت‌های دارویی اروپایی از آن به عنوان اینتگراتور ضد ور کی استفاده می‌کنند. #کروسین و سافرانال موجود در زعفران تأثیری مشابه داروی فلوکستین داشته و از بازجذب دوپامین, نوراپی نفرین و سروتونین جلوگیری نموده و بدین ترتیب اثر ضد افسردگی

صفحه 17:
*#کاروتنوئیدهای موجود در زعفران به ویژه کروسین و کروستین که آنتی‌اکسیدان می‌باشند با جلوگیری از فعالیت "عمنمع50 حموونچدم 162176 :۳۶۵5 از اکسیداسیون اسیدهای چرب در غشا جلوگیری کرده و در نتیجه سبب افزايش تحرک و بهبود مورفولوژی اسپم می‌گردد. زعفران با محدودسازی سنتز 3۸ و 3۸ در سلول‌های سرطانی, قطع واکنش‌های زنجیره‌ای رادیکال‌های آزاد, از طریق فعالیت آنتی‌اکسیدانی ترکیبات خود در پیشگیری و بهبود

صفحه 18:
**همجنين تركيبات كاروتنوئيدى بر آنزيم "2 102015012615856" برهم كنش_دارد كه اين_خاصييت به فعاليت سيتوتوكسيكى زعفران بر می‌گردد و سبب آپپتوز سلول‌های سرطانی می‌شود. *#در طب سنتی, زعفران به عنوان مسکن, خلط آور. محرک جنسی و معرق, کاربرد دارد. در گزارش‌های داستان گونةٌ ۳ب مناطق استوایی آسیاء از خمیری نام برد. ۳ مخلوطی از زعفران و چوب صندل است و این خمیر امروز همچون گذشته به صورت مرهمی آرامش بخش برای پوست‌های خشک مصرف می‌شود.

صفحه 19:
زعفران *#زعفران به عنوان طعم دهندة غذا و برای رنگ پارچه, در کشورهای در حال توسعه و توسط صنعت گران به مقدار زياد استفاده می‌شود. زعفران به جهت طعم, بو و رنگ زرد خاصی که دارد به وفور درشیرینی‌ها و غذاهای ایرانی (به ویژه همراه با برنج), صنایع شیرینی‌سازی, داروسازی و صنایع دیگر به مصرف می‌رسد.

صفحه 20:
#مهم‌ترین ترکیبات موجود در زعفران شامل ترکیبات زرد رنگ که به خوبی در آب محلول‌اند (مشتقات کروستین), ترکیبات تلخ از جمله پیکروکروسین که به ویژه مقوی معده می‌باشند, مواد معطر (اسانس) که مهم‌ترین ترکیب آن سافرانال می‌باشد که گاهی تا ۱درصد زعفران را تشکیل و رون ثابت به میزان حداکتر ۱۰ ۱ حدود ۱۳۱۰ درصد و ترکیبات معدنی حدود ۵درصد می‌باشد.

صفحه 21:
كشت زعفران. در لیران *#ایران با تولید سالانه ۳۳۰ تن و صادرات ۲۸۰ تن از اين محصول بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادر کننده زعفران در دنیا است (آمار سال ۱۳۹۸). در اين بین استان‌های خراسان رضوی و جنوبی با الوم ۸۵ درصدی بیشترین سهم در تولید زعفران ایران را دا[ گشت زعفران در برخی دیگر از استان‌های کشور از جمله خراسان الك رد گلستان. همدان. فارس و اصفهان نیز ان ۱۳۳ که سهم این استان‌ها از تولید زعفران به‌طور کلی کمتر از ۱۰ درصد است. از دیدگاه کی شهرستان تربت حیدریه در استان

صفحه 22:
*#زعفران شهرستان قائن یکی از با کیفیت‌ترین زعفران‌های تولیدی کشور قلمداد می‌شود. همچنین زعفران گناباد به دلیل کاشت به روش سنتی: و آییاری با آب قنات به عنوان میراث جهانی کشاورزی در فائو ثبت شده‌است.کشت زعفران در ایران در شهر سلامی به‌ویژه در شهرستان‌های تربت حیدریه, زاوه (روستای کاريزک ناگهانی), قاینات (در وهای ببهود. فندخت. بهناباد. بیدخت. استند؛ اریز ۳۲۲۱ اردکول), فردوس, بشرویه. سرایان و بیرجند در استان خراسان جنوبی و شهرستان‌های تربت جام, تایباد, باخرز, 5 سبروار ششتمد. نیسابور و بجستال ۳۳ ‎sag‏ استان ‏ <

صفحه 23:
تلریخچه ی کلاشت زعفرلن در لیرلن *#ایرانیان ضمن صدور زعفران به بسیاری از نقاط جهان باستان, خواص آن را به یونانی‌ها, رومی‌ها, چینی‌ها و اقوام سامی از جمله عرب‌ها معرفی کردند و شیوه زراعت آن را در سده‌های اول تا چهارم هجری به امت‌های اسلامی ات میترانه آموختند. به این ترتیب ۰۲ ۳۳۲ زعفران‌کاری به وسیله ایرانیان تبعید شده توسط معاویه در ای شام دایر شد. پس از آن کاشت رعنران ۲۳۰

صفحه 24:
*پیازچه زعفران در مناطق سردسیر با بارندگی زیاد بسیار بهتر از 00 5 ر عمل می‌آید و یکی از دلایل اصلی که ۰ ۳۱ و عران مرغوب از زعفران نامرغوب می‌شود. شرایط اقلی ۳۱ و هوای آن منطقه است که هرچقدر منطقه سردسیرتر باشد, عملکرد و عبار زعفران بالاتر مي‌رود. *زعفران به دلیل طبع گرم آن تا حد زیادی می‌تواند در مقابل هوای سرد مقاومت کند, پیاز زعفران در دمای منفی چهل درجه سانتیگراد > رش عادی خود ادامه می‌دهد و شادابی و نشاط بری‌ها را ۷5

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
19,000 تومان