صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
تعا ربیف
- پروبیوتیک: میکروارگانیسم های زنده ای هستند که اگر به میزان مناسب مورد
استفاده قرارگیرند؛ میتوانند سبب بهبود وضعیت سلامت میزبان شوند.
پری لوسك هر وهیررات هی یر فابل هصم اضلای مشود 15 لظي
انتخابی سبب تحریک رشد و فعالیت تعدادی از باکتری های روده شده و بدین
وسيله اترات سودمندی روی میریان اعمال میکند.
- سین بیوتیک: به نوعی مکمل غذایی گفته میشود که باعث تنظیم بالانس
باکتری ها در روده میشود. سین بیوتیک ها از ترکیب پروبیوتیک و سین بیوتیک
ساخته میشود.
صفحه 4:
[] باکتری ها بخش عمده فلور روده را به خود اختصاص می دهند(30تا50 درصد روده بزرگ )
[] زیست چیزی در حدود300تا1000گونه از میکروارگانیسم های مختلف در روده ها
[] زندگی مسالمت آمیز و همزیست باکتری های موجود در مجاری گوارشی و نقش مهم آن ها در سلامت میزیان
[] درون دستگاه گوارش همه ی موجودات این قلور روده اعه وجود دارد.
[] ترکیب فلوز روده هر جانور ویژه همان جانور است.
اکترهها 60درصد توده مدفوع را تشکیل می دهند.
¥ عمده باکتری های روده کوچک گرم مثبت و باکتری های روده بزرگ گرم منفی هستند.
Saito ake! درصورت برقرار نبودن توازن باکتری های روده(3نوع باکتری خنثی,مفید و مضر داریم).
تولید ویتامین قا و انتتیدهاق آلی توسط باکتری های مفید و تولید ترکیبات سمی و سرطان زا توسط باکتری
های مضر
۲ 99درصد باکتری های روده بی هوازی هستند و فقط در روده کور, باکتری های هوازی تراکم بالایی دارند.
۲ باکتری های بخش ابتدایی روده مسول تخمیر کربوهیدرات ها و باکتری های بخش انتهایی مسول شکستن
پروتبین ها به اسیدهای آمینه هستند.
لور موی رده متاثر از نوع غذای مصرفی است: لذا میتوانبم فلور میکروبی روده را تفییر دهیم و
hae cle pa Sa راجایگزین انواع مضر کرد.
آثر بخشی پروبیوتیک ها تا زمانی ادامه دارد که مصرف شود(لزوم مصرف مداوم)
v
صفحه 5:
۲۳
تاریخچه پروبیوتیک
واژه پروبیوتیک یک واژه یونانی به معنای زندگی است(زیست یار در مدیریت میکروبی)
واه پروبیوتیک از سال 1965به بعد مطرح شده ولی تاریخچه حقیقی بکارگیری از مکملز كاصرغذابى بكري لما
هزاران سال قبل برمیگردد.
نخستین غذای حاوی میکروارگانیسم های زنده شیر تخمیری بوده است که آثار تاریخی مزبوط به 2500سال قبل از
میلاد مسیح نشان میدهد که سومریان از شیرهای تخمیری استفاده میکردند.
مچینکوف از اولین کسانی بود که در زمینه ی فلور میکروبی دستگاه گوارش انسان و نقش آن درسلامتی,مطالعه کرد.
مچینکوف ابتدا معتقدبود که بخش انتهایی روده بزرگ انسان محتوی بیشماری از میکروب هاست واین امرسبب تخریب
بافت ها و درنتیجه فرایند پیری که نتیجه فعالیت میکروب های عامل گندیدگی(پروتتولیتیک) که تولید مواد سمی نظير
ل و آموتیاک کرده تسریع میکند(اول معتقدبود که فلور میکروبی روده اثر منفی روی سلامت انسان داد
بعدها مچینکوف مشاهده کردکه کشاورزان بلغاری که بخش عمده غذای آن ها شیرتخمیری است طول عمر بیشتری
دارترلبی بردن به اثرات مثبث).
صفحه 6:
معیارهای انتخاب پروبیوتیک ها
بى خطر بودن
قابليت حفظ حيات
تحمل يذيرى در برابر مكمل هاى غذايى
پایداری هنگام ساخت غذا
پابداری داخل مکمل
حمل پدیری در پرایر ا و آنریم ها
حقاویت درب رابرانتی بیوتیک دا
توانایی اتصال به بافت روده(استقرار در روده)
فعالیت ضدباکتریایی
8 امین انتهارات میردنر از پروبیوتیگ عربوطه
نز اذغ اها اط ما وه ند و
صفحه 7:
* ارگانیسم های پروبیوتیکی مهم:
1 لاکلو باسیلوس ها
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس_لاکتوباسیلوس بولگاریکوس_لاکتوباسیلوس کازئی لاکتوباسیلوس
پلانتاریوم_لاکتوباسیلوس روتری_لاکتوباسیلوس لاکنیس.
Lee باکترها
بیفیدیو باکتریوم ترموفیلوم _بیفیدیوباکتریوم لانگوم_بیفیدیوباکتریوم بیفیدیوم_بیفیدیوم باکتریوم انیمالیس
تياب رأتى اكتكونو 5 اسپرتو کوکوسی
اسپرتوکوکوس لاکتیس_اسپرتوکوکوس اینترمدیوس_اسپرتوکوکوس کرمولیس
4 مخمرها
ساکارو مایسیس سروسیه
5 برخی کیک ها
آسپرژیلوس نایجر_آسپرژیلوس اوریزا
صفحه 8:
- نمونه ای از پروبیوتیک های رایج:
.| پیربسا لاک
Gls) cams leis asl) Gs [eae پرایر شامل لاتتییاس پلوس انس یوفیلوسلاکنوباسیلوس
کازئی,انتروکوکوس فاسیوم,بیفیدیوباکتریوم ترموفیلوم
2 بیوپلوس(82)
حاوی دو باکتری باسیلوس سابتیلیس و باسیلوس لیشینی فرمیس
- هدف استفاده از این پروبیوتیک ها:
تثبیت نمودن جمعیت میکروبی مفید روده
بهبود افزایش وزن
بهبود ضریب تبدیل غذایی
کاهش وقوع اسهال
uals تلفْات و افزایش بقا
نز ی ناج ما
صفحه 9:
- عملکرد پروبیوتیک ها:
1 درمان وییشگیری از اسهال حاد
2. جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری های روده
3 کاهش کلسترول خون و کاهش میزان جذب آن از روده
9[ 4ج كربوهبدرات ها
5 بهبود و تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت ها
6 جلوگیری از سرطان کولون,روده کوچک,کبد و پستان
7 بهبود خرکات کرمی شکل روده
- مکانیسم عمل پروبیوتیک ها:
1 رقابت برای دستیابی به موادمغذی
wuld, 2 در جایگاه اتصال
3 تحریک سیستم ایمنی بدن میزیان
در نثیجه بّارمُمانعت از تکثیر باکتری های بیماری زا در اواه گوارش میزبان و بهبود توازن
فلور میکرویت روده اثرات سلاعت بخشی در مبرتان میگذارد:
صفحه 10:
ell sh lS شده در زمینه ی پروبیوتیک
* قش و همکاران:
تغذیه ماهیان دم شمشیری و پلاتی با جیره های حاوی پروبیوتیک ها های باسیلوس سابتیلوس:
1 افزایش معتی دار در طول,وزن و بقا
2 افزایش آنزیم های گوارشی
3. درصد بالای بقا پس از آلوده سازی با باکتری بیماری زای آتروموناس هیدروفبلا
* گیلدبرگ و همکاران:
تغذیه بچه ماهیان روغن ماهی با جیره ی غذایی حاوی باکتری های اسیدلاکتیک جداشده از روده
ی ماهیان بالغ روغن ماهی اقیانوس اطلس, به مدت 3هفته و سپس در معرض فراردادن MH
ها با باکتری های بیماری زای ویبریواتگوئیلاروم:
1 افزایش مقاومت در بزابر بیماری GD از باکتری بیماری ر1
2 باکتری های اسیدلاکتیک فلور غالب روده ی بچه ماهیان فوق شدند.
صفحه 11:
* سوز و همکاران:
تغذیه لارو ماهی سیم دربایی سرطلایی باجیره های جاوی سویه هایی از باکتری های لاکتوپاسیلوس:
1 افزایش معنی دار فعالیت آنزیم های روده و پانکراس در مقایسه باگروه شاهد
2 افزایش معنی دار ضریب رشد ویژه و افزایش درصدبقا در مقایسه با گروه شاهد
*# بیراگی و همکاران:
تغذیه ماهیان لائبوروهیتا با جیره های غذایی حاوی باکتری های پروبیوتیکی باسیلوس سرکیولاتس:
1 افزایش نرخ بازدهی پروتئین
2 کاهش ضریب تبدیل غذایی
3. افزایش رشد
* لارا_فلورس و همکاران:
تار جه ماهيان تيلابياق نيل با جيره هاف غذابي حاوى دو نوع باكترى بروبيوتيكى به نام هاى اسپرتو كوكوسفاسيوم و
لاکتو باسپلوس ونیز مخمرساکارو مایسیس سروزیا:
1 افزایش درضذبقا
2 اه yg تبدیل غذابی
3 افزايش نرخ رشد ویژه
صفحه 12:
+ اهعع:ها وهمکارارل2021):
الشناخت دوز موثرپروبیوتیک ها که میتولند رشد میگوی سفید(15ا۵)پست لارورابهینه کند:
بالاترین 06,563 .رشد وزن مطلق و رشد طول مطلق, ۳0,5 و کارایی میانگین را مشاهده کردند.
:(2021)yL Se» gDhanarso *
اهداف این مطالعه تعیبن اثر پروبیوتیک برسیستم ایمنی غیر خاص هومورال در تیلاپیا قرمز آلوده با
آثروموناس هیدروفیلا در آزمایش صحرایی بود نتایج:
پروبپوتیک های رژیم غذایی باعث افزایش و طولانی شدن فعالیت ضدباکتری سرم و پروتئین کل پلاسما
میشودء,پاعث افزایش فعالیت مکمل ضد باکتری و همچنین افزایش فاکتور هومورال ماهیان تحت درمان
میشود و بَیَدن فعالیت باکتری کش مکمل.
* ۳۵۸۲۷۷۵0۲۵و همکاران(2021):
مطالعه بر روی تثیر کاربرد پروبیوتیک بر روی فعالیت فاگوسیتوز و ترکیدن ننفس در سویه تیلاپیا نیلاسای
قرمز آلوده به ۷۵5۶ ۳۷۵۲۳۵۵۳1 ۸6۲۵۲۳۳۵۳25 و سویه های باکتریایی از ریشه های مختلف
(50 ۸6۲۵۳۱۵۴۵۵6 5۵:۶ ۴۳0۲۵۲۵۵۵6۲6۲ ,50 5201۱۵۲۵۳0۷۵5, و لاکتوکوکوس) در ماهی :
تتیجه گرافگیشعه است که استفاده از پروبیوتیک ها در فاصله سه روز برای تحریک و برطرف کردن
اعملکر گوس های پبویه تایبا بللاس قرمر قیل و بعداز عقوت هیدروفیل کافی است,
صفحه 13:
:(2021)L on 5 Veronica *
هقف از این مطالعه us تأثیر دادن عصاره برگ حورینگا , پروبوتیی Uilazs i's L acidophilus
عصاره برگ مورینگا با پروبیوتیک 301000۳5 | در خوراک تجاری بر میزان رشد خاص و نسبت
لد ور اي ماهی تامباکی:
نتایج نشان داد که تجویز عصاره برگ مورینگا و تجویز پروبیوتیک های acidophilus | در خوراک
sla jb lo Meet لمخلف تاثیر معنی داری نداشت آما اثر متفاتل ترکیب عصاره برگ مورینگا و
پروبیوتیک های اسیدوفیلوس اثر معنی داری داشت.
* ۴۵۲6۳۱۲۵۱۵61 ۱۵۳۲۵26۲1 و همکاران(2021):
مطالعه برای بررسی تأثیر روشهای مختلف استفاده از پروبیوتیک کااثاطناء کنااا82 و عداا8
115 || در رژیمهای غذایی با پایه لوبیای سویا بر روی فیزیولوژی فیل ماهی:
در تيجم نقیّة-ماهی با رزيم 770 5۳8۵۷2-/58 باعث رشد و سلامت ماهی می شود.
صفحه 14:
مشكلات بروبيوتيى ها
ترديد در ماندكارى ميكرواركانيسم هاى بروبيوتيك در زمان ساخت جيره
2 ترديد در زنده مانى ميكرواركانيسم هاى بروبيوتيكى در حين عبور از دستكاه
د
من ابم ينا اخ هن اناه
كوارش
کار دی عاستفاده مداهم از پرو وت
کردید در تهانایی ثیت:تشکیل کلنی و رقایت با سایر باکتری ها
محصولات پروبیوتیکی:
عسل مسافرتی پروبیوتیکی
ماش کم جرب پروونیک کال
پنیرکم چرب+پروبیوتیک کاله و هراز
((وحاست [(پروبیوتیک) پاک و آپادانا
بیسکوییت پروبیوتیکی
دو ع كلفير
گز,حلواشکری و سوهان پروبیوتیکی
صفحه 15:
مثال هایی از SH بیوتیک
اینولین
صمغ های فیبری
پیرودکسترین
زایلان
استاکیوز
مالتودکسترین
گریلو الیگوساکارید
لاکتو سوکروز
. اکتولوز
0. فروکتوزالیگوساکارید
نز نب هن اه ما ه بخ مق فا