صفحه 1:
آیا می دانید ؟
- سبوس کندم سرشار از ویتامینهای 8 و ] » موادمعدنی از جمله
آهن » کلسیم » فسفر » روى » منيزيم » سلنیوم و فیبرهای محلول و
غیر مجلول است.
- سبوس همان پوسته خارجی غلاتی ملنند گندم لست که تمام
قسمت های فعال و زنده گیاه در آن جمع شده است.
دانشکده علوم پزشکی مراغه کروه بهبود تغذیه
صفحه 2:
نان خوب نانی است که :
در تهيه خمير از خميرترش يا خميرمايه » به جای جوش شیرین استفاده شده
اشد.
زمان تخمیر | تا ۳ ساعت باشد ( متناسب با فوع آرد و فصل سال )
زمان پخت | تا ۵ دقیقه باشد ( متناسب با نوع نان)
ارزش غذایی داشته باشد یعنی در تهیه خمیر نان » از آردکامل با سوس
ار استفاده شده باشد.
دانشکده علوم پزشکی مراغه واحد بهبود تغذیه
صفحه 3:
نقش نان سبوس دار ( نان کامل ) در پیشگیری از بیماریها
پیشگیری از دیابت » چاقی و افزایش چربی خون
پیشگیری از سکته و بیماریهای قلبی عروقی
پیشگیری از سرطان گوارش ( به خصوص روده wa و
پیشگیری از کم خونی » پوکی ستخوان
تامین بخشی از ویتامینهای مورد نیاز بدن
امین نیمی از فیبرمورد نیاز بدن
تامین آهن -کلسم-فسفر-و روی موردنیاز بدن
رشد قد و استحکام استخوان بندی
با افزایش حرکات سیستم گوارشی باغث هضم غذا می شودو از ابتلا به ییوست
جلوگیری می کند.
دانشکده علوم پزشکی مراغه کروه بهبود تغذیه
صفحه 4:
* نان هرچه تیره تر و کامل تر ( دارای سبوس ) باشد » غنی تر
است و هرچه سفیدتر باشد از نطر ارزش غذایی فقیرتر بوده و
عاری از فیبر است.
* مهمترین عامل جذب املاح و ویتامین های موجود در نان »
آماده سازی خمیر به نحو مطلوب و پخت صحیح نان می باشد.