صفحه 1:
Triacylglycerol
Diacylglycerol
Other lipases
۱
2
=
>
Hormone Aden
7™M
صفحه 2:
مس
ped eee Se rise ee aban es ae egos ey
1ك Ror a Cae engre SETS eA CSS Se eC CLS BEC
itt 42 CH,(CH2),CH,CO,H &
Sereda ORO ene leat eS) eT Mn NRE reese nds
در ورزشكاران استقامتى با فعاليت هاى زير بيشينه مصرف جربى ها اهميت مى يابد.
ما ۱
۱۳ اد pies SoCs eee
PO Ory eco aR aa
een Ne nes IT TOP enn neem cee ecient) be
صفحه 3:
چربی ها(تری گلیسرید یا تری ال گلیترول) به عنوان یک عامل تامین, کننده انرژی
ا ۱
CW Ned Ec eee Bern Nel alta Be)
Or UE Ars bree nen cer) paca ole vy ا ا
eed oc he eee ee)
چربی ها(فسفولیپید و کلسترول) در ساختمان غشا نقش دارند.
ا ل ا ا ا ا ل ل 0 0
ل لك ا ا ا ل
نمگهای صفراوی به وسیله "کبد ساخته می شوند و این ترکیبات از مشتقات کلستزول
اهستنك.
صفحه 4:
نقش چربی ها
5 ا ا Ure Red eRe pee ree oe
pk
ye | SC rueen etlee Tse asE eh Cit) eon eos Anes
ار
ae eae Ter era er meee re Smee ا
ری ها(فست و ) دوانعقاگ خرن ۶ ی نقش می نمایند,
pee a as Teed Senne cera
صفحه 5:
0
جربى ها را براأنتاسن اينكه داراى ييوند هاى يكانه با جند كانه در سا ختمان الولكولى
می باشند به چربی های اشباع و غیر ا Le el ces GRE De
Unsaturated fatty acid
H H H H H H OH
R-C-G=6-G-0=0-6=0
H H
Monounsaturated fatty acid | polyunsaturated fatty acid
صفحه 6:
|
روش دوم :
چربی ها را بر اساس اینکه از طریق, غذا وارد بدن میگردند و یا در درون بدن و توسط
ae eer ene ا te eee UP emc ayy
روش سوم :
چربی ها را بر اساسا ترکیبات موجود در ساختمان به چربی های ساده(اسید و الکل
ya Ces ا rt epee Cpe CE ۲
روش چهارم :
ل ل [Crore Rte er nee Aes
و بلاون تاثیر در ف رآیند هپسرولیز( کلسترول و استروئیدها) تقسیم بندی می.نمایند.
صفحه 7:
|
: روش ينجم
Cee eat ee eee ton eens Dh es
Pe a 1 و ۳ ~
(ترى كليسريل)او جربى هاى دو قطبى يا آمفيبيليك (فسفوليييد-كليكولنييد) تقسيم
روش شم : ۱ '
a ا e SENS ee aS SNe يكن
I mr © 5): ea Nee
روش هفتم : 1
OOS و
00
صفحه 8:
مضم جربى ما
ا
- ليياز ازبانى كه توسط غدد ابنر زبان ترشح مى شود سبب شكسته شدن ٠٠١ درصد از
ا ا ا 0
- نقش دهان.در هضم جربى ها بسيار اند/ك است كه به خاطر توقف كوتاه غذا در
دهان می باشد
a)
ليياز معدى تاثير تيار انلاكى بر شكستن ترى كليسريد به نسبت ليباز زباتى دازد: -
۱ oe
تلا چرب مي گردند ولی مقدار تاه
ارى هر دو بسيار اندكك است.
صفحه 9:
مضم جربى ما
لكيه
۱ و
و ns SIF Te eC Oey
IS eS ere ene Ne cen C ree Sd aa ا
Pe eC)
FS seen PSB Ame | corr ts beet وس
- در دودنوم روده با فعال شن کولیپاز: لبازهای پانکراسی فعال شده و سبب شکسته
شین کامل چربی ها می شود.
Phospholip
Phospholipid—as—————+isophospholipid + Fatty acid
صفحه 10:
مضم جربى ما
8 ا ا rd
Cholestrolester. Cholesterol
Triacylgryserol lipaz
Tria¢ylgryserol—————Diacylglyserol + fatty acid
Diacylglyserol lipaz
Diacylglyserol_—————————Monoacylglyserol + Fatty acid
Monoacylglyserol lipaz
210208716175 ]وتاهع acid
oe YS)
Eo Se Tas eS ACIS Te ا oh
صفحه 11:
renee ار
و
۱
OL RES Sey BP ot Ty SER) | Serie ل
جذب می گردند.
ORee Ce Ces enc aa ا ا ل ا
انتشار ساده روی,می,دهد.
- چربی ها پس از ورود به شتلومیکرون ها وارد جریان لنفاوی شدهق سپس رل به
۱
صفحه 12:
Chylomicrons
leave epithelial cell
and enter lacteal
Fats collect in clusters
encased in protein to
form chylomicrons
Lymph in lacteal /
transports chylomicrons _/
away from intestine
Nucleus
Fatty acids are
used to synthesize
fats in endoplasmic
reticulum
_ MAG, Glycerol
Chylomicron 1
fatty acids
Epithelial
Lumen of
a 2
Intestinal
mucosa
صفحه 13:
2 Oe aad
چربی ها از دو طریق در خول حمل
“Kay
| ieee Ents a
(VLDL .LDL «HDL
- از طريق يروتثين. آلبومين(اسيد جرب
صفحه 14:
مسیرهای اهتمالی چربی ها
۱۳ ey CO) ee Bel tee cee BEE tents ICS ie
آنزیم لپوپروتین لیا به گلیسرول و اسیدهای چرب شکسته ميشود كه اين مواد بس
SSP SPST e Pe Bet Sy me ce ol CUE en eSSyB]
۱۳ Os Berne را
سهیم شود .
- با شروع فعالييت. و افزائِش ات
eRe % ا ا 7
0
صفحه 15:
مسیرهای اهتمالی چربی ها
Perr ee eb rn ee eee ا yee
eats yearns IS
7 اسیدهای چرب آزاد از طریق پیوتئین آلبومین در خون حمل شده و به سلول های
حضلانی جهت اکسیداسیون هوازی نقل مک می نمایند.
ESSE) Ue اا et
دي هیدرو کسی استون فسفات تبدیل شود که از طریق گلیکولیرٌ به پیروات و از طریق
كلوكونئوزنز به كلوكز تبديل مى شود .
صفحه 16:
Fat cell
Endothelial
cell
۸ J
= A ay Fatty acids, aA
cd glycerol 5
۹4 0
n 5
۳ ی to Liver
Lipoprotein lipase Z = 3
يح د
۱ => |) كه ) [| كه
ی ren
Triacylglycerol ]
صفحه 17:
Triglyceride Synthesis —
Mobilization Cycle in Adipocytes
(Adapted from Bauman Fed Proc 35:2308)
Triglyceride
9
Glycerol-P ®
لا
Glucose Acetate ~Fatty Acids
Glucose Acetate Fatty Acids/\ Lipoprotein Albumin Glycerol
rides NEFA
سکره
صفحه 18:
71M
Hormone Adenylate
receptor
cyclase
Free fatty acids 5538
me oh 9 Glycerol
Protein Protein
kinase 6۵ foe lipases
“tiacylglycerol) (Triacylglycero)
lipase lipase
Diacylglycerol
Triacylglycerol
صفحه 19:
ای
| > er ease ene Sys Nees aC nari
Ren ras eis elie ا
صفحه 20:
ای
- هر اسيد جرب به تعداد (2/-)) استیل کوآنزیم [ (هر استیل کوآنزيم 7 معادل ۱۲
مولكول 17 است) وابه تعداة [(0/2)) ]١- جرخه بتا اكسيداسيون( هر جرخه
covey UM cars PSP MOLE 00
Carbons in AcetylCoA f-Oxidation Cycles
Fatty Acid (C/2) (C/2-1)
12 6 5
14 7 6
16 8 1
18 9 8
صفحه 21:
كتون بادى ها
pt ay OME Nro Pots ا ۱ و50
ene CC en eis ee Cer Cts Cy 1
See enema
و SNES SY Ser)
< کتون بادی ها شامل استون, بتادی هیدرو کسی بوتیرات و استواستات است که از
Ne NS ood) tena re ke werl ا 2
بوتیرات توانایی تبدیل شدنبه استیل ک و آنزیم را نیز دارند ولی استون تنها از طریق
تفس و ادراقفع می شوّد .
صفحه 22:
سصم مواد غدایی در تامین انرزی فعالست
صفحه 23:
سصم مواد غدایی در شدت های مختلف
other fat sources
plasma FFA
plasma glucose
muscle glycogen
=
8
2
4
2
3
2
g
3
3
>
0
Exercise intensity (%Wmax)
صفحه 24:
لا
na Glucose
Time (hours)
صفحه 25:
Ce ا
Fuel (CHO and FAT) Use During Exercise
SR
0
Sprintieg
% Carbohydrate as Fla!
% Fat as Fuel
صفحه 26:
لا
Be net ERS meno tele
eer ا ae
اسيد هاى جرسا اآراة دمماز سلول هاى):جربى هراز تاثير كذارئى كاتككلالالين ها
te le ا ۱
> تحقيقات نشان داده است كه در فعاليت هاى بدنى ۱
ا ل ل ككه
mee eer 3
مئ بابك
صفحه 27:
لا
۱3۳ ار
را Se -Ab ig
Ore Se emer
Bes ذخایر توی»گلیسر بل در این افراد بیشتر -
eC SINE REDS Ce Ce RODE a cae
۱ Se Cote wera
- دانسیته و سایز میتو کندری ها افزایش می یابد.
+ مقادیر آنزیم های اکسیلاتیو بیشتر می گردد.
۱ wer Ct on Sinem: ariel lite
صفحه 28:
لا
ل ال ا رد
ا ا ا د
ورزشکاران ندارد؛
Ba tcp Wome
> ترى اكليسريك با زنجيره متوسط
ی(
۳
7 هیدر و کسی سیترات
Pa |
صفحه 29:
لا
تری گلیسرید با ز نجیره متوسط :
Bee ET ene Me ery ore my» rel Cn fey
دسترس ترى كلتسر يدرى سلول هاى عضلانىنقش جشمكيرى دارد.
كديسر ول :
0007 0 الي ا come EO En
و از لن جايى كه در ورزشكاران استقامتى سبب نكاهدارى لب و تنظيم ماى بدن
5
صفحه 30:
لا
ترا ار S45 Seer
گلیکوزن رآرذر احتن, فمالیت های امینقامتیکاهش می دهد. هنتجت89)] کسبداسیون
|
هيدر وكسى سيترات :
اين ماده از طريق مهار كردن آنزيم سيترات لياز سبب افزايش اكسيداسيون اسيدهاى
جرب مى كردد.
ليا
ترف ابن ماده در تمرينات مقاومتى سبب افزايش توده عضلانى مى كرودة
چربی
مقدمه
چربی ها یا لیپیدها بعد از کربوهیدرات یکی از فراوانترین مواد آلی در طبیعت می باشند
که از مولکول های هیدروژن ،اکسیژن و کربن تشکیل شده است و فرمول ساختاری آن
ها CH3(CH2)nCH2CO2Hمی باشد.
.به صورت متوسط 20تا 30درصد رژیم غذایی به چربی ها اختصاص می یابد
در ورزشکاران استقامتی با فعالیت های زیر بیشینه مصرف چربی ها اهمیت می یابد.
یک فرد عادی 70کیلویی با درصد چربی در حدود 15تا 25درصد از وزن بدن تقریبا
به اندازه 100000کیلوکالری ذخیره انرژی دارد .
بدن انسان تقریبا قادر است به طور نامحدود چربی در سلول های بافت چربی ذخیره
نماید که عمدتا تعداد این سلول ها از طریق ارث تعیین می شود.
نقش چربی ها
چربی ها(تری گلیسرید یا تری اسیل گلیسرول) به عنوان یک عامل تامین کننده انرژی
محسوب می گردد و هر گرم از آن توانایی تولید نه کیلوکالری انرژی را دارد همچنین
در ذخیره ،حجم اندکی را به نسبت کربوهیدرات ها به خود اختصاص می دهد.
چربی ها در ترکیب با کربوهیدرات ،گلیکولیپید را تشکیل می دهدکه در ارتباط سلولی
و همچنین شناخت سلول ها بوسیله سیستم ایمنی بسیار اهمیت دارد.
چربی ها(فسفولیپید و کلسترول) در ساختمان غشا نقش دارند .
چربی ها(کلسترول) در سنتز هورمون های استروئیدی و جنسی ایفای نقش می نمایند و
از این طریق در تنظیم متابولیسم سهیم هستند.
نمکهای صفراوی به وسیله کبد ساخته می شوند و این ترکیبات از مشتقات کلسترول
هستند.
نقش چربی ها
محافظت بدن از ضربات مکانیکی می تواند از طریق چربی های ذخیره در بدن صورت
پذیرد.
چربی ها در حمل ویتامین های محلول در چربی همانند ویتامین های A, D, E, K
نقش دارند .
تشکیل غالف میلین به دور آکسون سلول های عصبی بر عهده چربی هاست .
چربی ها(فسفولیپید) در انعقاد خون ایفای نقش می نمایند.
تنظیم دمای بدن تا حدودی بر عهده چربی هاست.
طبقه بندی چربی ها
روش اول :
چربی ها را بر اساس اینکه دارای پیوند های یگانه یا چند گانه در ساختمان مولکولی
می باشند به چربی های اشباع و غیر اشباع طبقه بندی می نمایند .چربی های اشباع عموما
منابع حیوانی دارند در حالی که چربی های غیر اشباع اکثرا گیاهی اند.
طبقه بندی چربی ها
روش دوم :
چربی ها را بر اساس اینکه از طریق غذا وارد بدن میگردند و یا در درون بدن و توسط
کبد ساخته می شوند به چربی های اگزوژن و آندوژن تقسیم بندی می نمایند.
روش سوم :
چربی ها را بر اساس ترکیبات موجود در ساختمان به چربی های ساده(اسید و الکل
چرب) و چربی های مرکب(فسفولیپید و تری گلیسرید) تقسیم بندی می نمایند.
روش چهارم :
چربی ها را بر اساس استحکام پیوندها به چربی با توانایی هیدرولیز شدن(تری گلیسرید)
و بدون تاثیر در فرآیند هیدرولیز(کلسترول و استروئیدها) تقسیم بندی می نمایند.
طبقه بندی چربی ها
روش پنجم :
چربی ها را بر اساس خاصیت مولکولی به چربی های غیر قطبی یا هیدروفوب
(تری گلیسرید) و چربی های دو قطبی یا آمفیبیلیک (فسفولیپید ،گلیکولیپید) تقسیم
بندی می نمایند.
روش ششم :
چرب ی ه ا را بر اس اس زنجیره کربن ی ب ه چرب ی ب ا زنجیره کوتاه(کمت ر از 6کربن)،
متوسط( 6تا 10کربن) و سنگین( 12تا 24کربن) تقسیم بندی می نمایند.
روش هفتم :
چربی ها را بر اساس اهمیت و سنتز شدن در بدن به چربی های ضروری(امگا 3و )6و
غیر ضروری تقسیم بندی می نمایند.
هضم چربی ها
دهان :
لیپاز زبانی که توسط غدد ابنر زبان ترشح می شود سبب شکسته شدن 30درصد ازتری گلیسرید های موجود در غذا به گلیسرول و اسید چرب می گردد.
نقش دهان در هضم چربی ها بسیار اندک است که به خاطر توقف کوتاه غذا دردهان می باشد.
معده :
لیپاز معدی تاثیر بسیار اندکی بر شکستن تری گلیسرید به نسبت لیپاز زبانی دارد. لیپاز معدی و زبانی در درون معده سبب شکسته شدن تری گلیسرید به گلیسرول واسید چرب می گردند ولی مقدار تاثیرگذاری هر دو بسیار اندک است.
هضم چربی ها
روده کوچک :
از آنجایی که چربی ها غیرقطبی می باشند و در محیط روده حل نمی گردند ،از صفرانمک های صفراوی آزاد شده که سبب امولسیون چربی ها می گردد .این نمک های
صفراوی اطراف چربی ها را احاطه کرده و تولید میسل می نماید و از این طریق چربی ها
را از یکدیگر مجزا می کند.
آزاد شدن نمک های صفراوی سبب فعال شدن کولیپاز پانکراس نیز می گردد. در دئودنوم روده با فعال شدن کولیپاز ،لیپازهای پانکراسی فعال شده و سبب شکستهشدن کامل چربی ها می شود.
Phospholip
as
Lisophospholipid + Fatty acid
Phospholipid
هضم چربی ها
Cholestrolester hydrolaz
Cholestrolester
Cholesterol
Triacylgryserol lipaz
Triacylgryserol
Diacylglyserol + fatty acid
Diacylglyserol lipaz
Diacylglyserol
Monoacylglyserol + Fatty acid
Monoacylglyserol lipaz
Monoacylglyserol
Glyserol + Fatty acid
: روده بزرگ
. در روده بزرگ واکنشی بر روی چربی ها صورت نمی گیرد-
جذب چربی ها
جذب چربی ها در دهان ،معده و روده بزرگ بسیار ناچیز است. بیشترین جذب چربی ها در دئودنوم و ژئوژنوم در روده کوچک اتفاق می افتد. در جذب چربی ها در روده کوچک سلول های براش بوردر روده ایفای نقش مینمایند. در بزرگساالن 95درصد چربی مصرفی و در کودکان 85تا 90درصد چربی مصرفیجذب می گردند.
جذب چربی ها در سلول های براش بوردر و به دلیل قطبی بودن غشا سلولی از طریقانتشار ساده روی می دهد.
چربی ها پس از ورود به شیلومیکرون ها وارد جریان لنفاوی شده و سپس از لنف بهجریان خون و در نهایت به کلیه بافت ها توزیع می گردند.
Chylomicron
MAG, Glycerol
Cholesterol
Fatty acids
حمل چربی ها در خون
چربی ها از دو طریق در خون حمل
می گردند :
از طریق لیپوپروتئین ها( شیلومیکرون،) VLDL ، LDL ، HDL
از طریق پروتئین آلبومین(اسید چرب)از بین لیپوپروتئین ها ،شیلومیکرون مسئول
حم ل چرب ی های اگزوژن و VLDL ،
LDL ، HDLمسئول حمل چربی های
آندوژن می باشند.
مسیرهای احتمالی چربی ها
تری گلیسیرید موجود در لیپوپروتئین ها در نزدیک سلول های چربی از طریق عملآنزیم لیپوپروتئین لیپاز به گلیسرول و اسیدهای چرب شکسته میشود که این مواد پس
از ورود به سلول مجددا با یکدیگر پیوند خورده و در فرآیند لیپوژنز درگیر می گردند
همچنین استات و گلوکز موجود در جریان خون نیز می تواند در فرآیند چربی سازی
سهیم شود .
ب ا شروع فعالی ت و افزای ش هورمون های گلوکاگون و آدرنالی ن و در حالتگرسنگی طوالنی مدت با کاهش انسولین ،آنزیم لیپاز حساس به هورمون فعال شده و
لیپولیز آغاز می گردد.
مسیرهای احتمالی چربی ها
ب ا شروع رون د لیپولی ز ،تری گلیس یرید ب ه اجزا س ازنده یعن ی اسیدهای چرب وگلیسرول شکسته می شوند .
اسیدهای چرب آزاد از طریق پروتئین آلبومین در خون حمل شده و به سلول هایعضالنی جهت اکسیداسیون هوازی نقل مکان می نمایند.
گلیسرول آزاد نیز می تواند از طریق جریان خون به کبد منتقل شده و در آنجا بهدی هیدروکسی استون فسفات تبدیل شود که از طریق گلیکولیز به پیروات و از طریق
گلوکونئوژنز به گلوکز تبدیل می شود .
Fat cell
Triacylglycerol
Endothelial
cell
Fatty acids,
glycerol
Chylomicro
n
Lipoprotein lipase
Triacylglycerol
to Liver
اکسیداسیون چربی
اسیدهای چرب پس از ورود به سیتوزول سلول عضالنی در فرآیند استری شدندرگیر شده و تولید اسیل کوآنزیم آ می نمایند که یک فرآیند انرژی خواه است .
اسید چرب استری شده جهت شروع فرآیند اکسیداسیون به شکل زیراز غشاهایمیتوکندری گذر کرده و وارد آن می گردند :
اکسیداسیون چربی
هر اسید چرب به تعداد ( )C/2استیل کوآنزیم آ (هر استیل کوآنزیم آ معادل 12مولکول ATPاست) و ب ه تعداد [( ]1- )C/2چرخه بتا اکسیداسیون( هر چرخه
معادل 5مولکول ATPاست) تولید می کند.
کتون بادی ها
کتون بادی ها یک محصول جانبی از اکسیداسیون اسیدهای چرب است که درمیتوکندری سلول های کبد و کلیه تولید شده و به عنوان ماده غذایی به مصرف سلول
های مغزی و قلبی می رسد .
در شرایط گرسنگی طوالنی مدت ،کتوژنز روی می دهد. کتون بادی ها شامل استون ،بتادی هیدروکسی بوتیرات و استواستات است که ازاین میان استواستات به قند خون تبدیل می شود ،همچنین استواستات و بتا هیدروکسی
بوتیرات توانایی تبدیل شدن به استیل کوآنزیم آ را نیز دارند ولی استون تنها از طریق
تنفس و ادرار دفع می شود .
سهم مواد غذایی در تامین انرژی فعالیت
100%
90%
80%
70%
Lipid
Carbohydrate
Protein
60%
50%
40%
30%
20%
10%
0%
سهم مواد غذایی در شدت های مختلف
سهم مواد غذایی در حجم های مختلف
سهم چربی و کربوهیدرات در بار های مختلف تمرینی
لیپیدها و فعالیت های ورزشی
منابع اسیدهای چرب در حین فعالیت بدنی عبارتند از :تری گلیسرید موجود در لیپوپروتئین ها
اسیدهای چرب آزاد شده از سلول های چربی پس از تاثیر گذاری کاتکوالمین ها
اسیدهای چرب آزاد شده در سلول های عضالنی پس از تاثیرگذاری کاتکوالمین ها
تحقیقات نشان داده اس ت ک ه در فعالی ت های بدن ی ب ا شدت ی معادل 65درصدحداکثر اکسیژن مصرفی سهم کربوهیدرات ها و چربی ها در تامین انرژی یکسان
است که با افزایش شدت ،سهم کربوهیدرات و با کاهش آن سهم چربی افزایش
می یابد.
لیپیدها و فعالیت های ورزشی
افراد ورزشکار به نسبت افراد غیر ورزشکار چربی بیشتری مصرف می نمایند زیرا :
افزایش جریان خون و دانسیته مویرگی ،اسیدهای چرب آزاد بیشتری را در اختیارسلول عضالنی قرار می دهد.
ذخایر تری گلیسرید در این افراد بیشتر است. حساسیت به هورمون اپی نفرین در سلولهای عضالنی و چربی افزایش می یابد. توانایی بهره وری از کتون بادی ها بیشتر می شود. دانسیته و سایز میتوکندری ها افزایش می یابد. مقادیر آنزیم های اکسیداتیو بیشتر می گردد. -انتقال اسید چرب آزاد از سطح سلول به میتوکندری افزایش می یابد.
لیپیدها و فعالیت های ورزشی
نتایج ضد و نقیضی در خصوص بارگیری چربی قبل از تمرین و مسابقه وجود دارد
ولی اکثر مطالعات نشانگر آن است که بارگیری چربی هیچگونه اثر مثبتی بر عملکرد
ورزشکاران ندارد.
بعضی از مکمل های غذایی که ساختمانی لیپیدی دارند عبارتند از :
تری گلیسرید با زنجیره متوسط گلیسرول کارنیتین هیدروکسی سیترات -اسید لینولئیک
لیپیدها و فعالیت های ورزشی
تری گلیسرید با زنجیره متوسط :
مصرف این ماده عالوه بر اینکه سبب مشکالت گوارشی نمی گردد در تامین ذخایر در
دسترس تری گلیسریدی سلول های عضالنی نقش چشمگیری دارد.
گلیسرول: D
گلیسرول در حین فعالیت های استقامتی طوالنی مدت جهت تامین قند خون مفید است
و از آن جایی که در ورزشکاران استقامتی سبب نگاهداری آب و تنظیم دمای بدن
می گردد مورد استفاده قرار می گیرد.
لیپیدها و فعالیت های ورزشی
کارنیتین :
مصرف کارنیتین سبب افزایش مصرف اسیدهای چرب آزاد شده و از این طریق مصرف
گلیکوژ ن را در حی ن فعالی ت های اس تقامتی کاه ش م ی دهد .همچنی ن اکسیداسیون
پیروات را تسهیل کرده و سبب افزایش جریان خون به بافت فعال می گردد.
هیدروکسی سیترات :
این ماده از طریق مهار کردن آنزیم سیترات لیاز سبب افزایش اکسیداسیون اسیدهای
چرب می گردد.
اسید لینولئیک :
مصرف این ماده در تمرینات مقاومتی سبب افزایش توده عضالنی می گردد.