صفحه 1:

صفحه 2:
پيشینه ایمن شناسی و پایه علمی آن به هزاره قبل از میلاد مسیح (ع) می رسد. مهرداد ششم (۱۲۱ ق م) چون نسبت به اطرافیان خود» حتی مادرش مشگ وک بود, روزانه و بمقدار بسیار اند ک از سم ارسنیکک استفاده می نمود و در طی زمان این مقادیر نیز افزايش يافت تا هنگامیکه توانست نسبت به مقادیر کشنده این سم مقاومت نماید. در قرن دهم میلادی ابویکر محمدین ‏ زکریای رازی پزشک ایرانی آبله را از نظر بالینی تشریح نمود و عنوان کرد بهبودی از آبله با ایمنی بسیار طولانی همراه می باشد. ابوعلی سینا در قرن یازدهم میلادی نظریه خود را در مورد ایمنی اکتسابی ارائه نمود. پزشکان کشور پهناور جين از دير زمان متوجه اين مطلب مهم شده بودند که استنشاق ذرات خشک شده آبله باعث پیشگیری از بروز این بیماری می شود. سپس در خاورمیانه طی قرن ۱۲-۱۳ میلادی روش آبله کوبی بین جلدی با استفاده از ذرات زخم خشک و سائيده شده آبله بين مردم مرسوم گردید.

صفحه 3:
در قرن هجدهم میلادی پیلارنی و تیمونی این روش را به انگلستان بردند و خانم ماری ورتلی مونتاگو آن را اشاعه داد. ادوارد جنر در قرن هجدهم(۱۷۹۸ میلادی) متوجه شد که تلقیح زخم های خشک شده آبله گاوی می تواند انسان را از آبله انسانی حفاظت نماید. این کشف از آنجا ناشی شد که ملاحظه کرد شیردوشانی که با سرپستان گاو مبتلا به آبله گاوی در تماس می باشند در مقابل ابتلاء به آبله انسانی مقاومت می نمایند. لوئی پاستور حدود یکصدسال بعد بافتخار کشف ادوارد جنر انگلیسی» اصطلاح وا کسین را وضع نمود که بر گرفته شده از کلمه لاتین واکی ‎clas 4 (Ourva)‏ ماده گاو می باشد.

صفحه 4:
پيشینه تاریخی ایمنسازی ‎lu ۲۰۰۰ ۰‏ قبل از ميلاك شواهدی دال بر استفاده پودر خشک آبله انسانی در داخل بینی بدست آمده است. ۰ ۲۰۰۰ سال قبل از میلاة بهره گیری از پودر خشک آبلهانسانی در داخل بینی در چین به ثبت رسیده است. ۶ ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد ‎SF lal‏ رکه روزی) با واریولاسیون یعنی کاشت پودر خشک آبله در زخم پیشگیری از آبله را اشاعه دادند. ۰ سال ۱۷۰۰ میلادی واریولاسیون در انگلستان و سپس با فاصله نه چندان طولانی» در آمریکا متداول گردید. ۰ سال ۱۷۸۰ میلادی ادوارد جنر انگلیسی وا کسن آبله انسانی را کشف نمود. * سال ۱۸۸۰ میلادی پاستور واکسن هاری را کشف کرد. * سال 19174 میلادی صدور كواهينامه بين المللى ريشه كنى آبله در جهان صادر شد.

صفحه 5:
واقعیت ها 7 جرح واشنگتن رئیس جمهور امریکا به دلیل ابتلا به ديفترى» فوت نمود. ۷ اولین اپیدمی سیاه سرفه در سال ۱۵۷۸ در پاریس گزارش شد. ۷ در سال ۱۹۶۶-۶۵ میلادی ۵/۱۲ میلیون نفر در امریکا به سرخجه مبتلا شدند و در پی آن ۲۰۰۰۰ نوزاد با سندرم سرخجه مادرزادی متولد شدند و در نهایت ۵/۱ میلیون دلار در اين اپیدمی هزینه شد. ۷ اولین واکسن پیشگیری کننده از سرطان» واکسن هپاتیت () است. ‏ (عامل اصلی سرطان کبد) مرک ملكك الشعراء بهار به دليل ابتلا به سل بوده است.

صفحه 6:
ساختار ایمنی به مجموعه لاي ا و ات تن ون آیمنی (رهعحستا) عوامل محیطی و بیگانه عبار تند از: میکروار گانیسم ها ( باکتری هاء ویروس ها ریکنز ‎lal‏ ‏پروتوزوثرهاه قارج هاء ‎BT Bae Ee eee eee‏ غذاه مواد شیمبائی؛ داروهاء گرده گیاهان و يا دیگر موآرد مشابه می باشند. ایمن شناسی بواصس ج71 به مکانیسم شناسائی و افتراق اجزاء خودی و غیرخودی در بدن و نیز واکتش های منتسب به آنها را در بافت ها وسلول ها.و بديدار شدن مولكول هاى جديد را به اين حلم مرتبط مى داد و به مجموعه این عوامل ساختار ايمنى ( مد جح 1 كويند. اين سيستم به دو بخش ايمنى طبیعی(ذاتی) و ایمنی ‎By Gg ae (Gu) gs‏ نقش عمده ایمنی از یکک_طرف به دفاع در مقابل عفونت های ناشی از میکروا رگانیسم ها(موضوع مهم ‎gl‏ کاب) و از طرک ديككر به شناسائى بيوند باقت هاء بروتنين های جدید و دفاع در قاب تومورها(خارج از بحث) منتهی می شود.

صفحه 7:
ایمنی طبیعی(ذاتی) ۱۳۱۳۳۱۳۱۵۷ ۱۱8۵۲6 به مجموعه بافت هاء سلول ها و عناصری که از بدو تولد وجود دارند و محافظت اوليه را در مقابل عفونت ها در کوتاه ترین مدت زمانی بعهده دارند و و اکنش ها آن غیر اختصاصی است. و نيز بطور دائم در دسترس قرار دارند: ایمنی طبیعی می گویند. خطوط و يا سد دفاعی در ایمنی طبيعي یا ذاتی عبارتند از: ‎a‏ ل مختلف و يا سلول هاي ابي تلال و ترشحات أنها در ادزاری- تاسلى: دمتكاء گوارش از جمله ‎MBL Sti‏ اينترفرون هاء ترانسفرين لا کتوفرین و مواد رها شده از 0 ‏آنریم‎ ae ie 8 ‏از‎ ee) ‏های میکرو گلیال دستگاه عصب مر کزی را می توان نام‎ است؛ مخاط بینی» دس إل هاى سفيد و جع رن ای ات پوست» پلی آمین هاو از همه خوار گرانولوسیت هه ما کروفاژها و سلول سیستم ایمنی طبیعی(ذاتی) در مواجهه مکرر با میکروارگانیسم ها به نحوه یکسان پاسخ می دهد. لب طبیعی بدن از طریق پوست. مخاط دستگاه گوارش و تتفس و ورود عامل عفونت در بافت ها و اندام ها پاسخ التهابی رخ میدهد.

صفحه 8:
ایمنی طبیعی(ذاتی) ۱۳۱۳۱۷۳۱۵۷ ۱۱8۵۲6 دو گونه از انواع فاكوسيت ها در گردش خون ‎igi ee‏ مونوسیت از سلول هاي خوني(لکوسیت ‎es‏ ‏عفونت فراخوانده مي شوند. نوتروفیل ها از مبداً مغز استخوان در پاسخ به عفونت بسرعت افزايش مي توتروفیل ها اولین نمع از ساول هاني هستند که اعلب به ععونت ها بویژه در عقونت باكتريائي و قارچي پاسخ مي دهند. ‎a‏ نوتروفیل ها در داخل عروق و جریان خون به عفونت مقابله مي کند. مونوسیت ها در ايمني طبيعي در بافت ها بنام ماکروفاژ متمایز مي شوند و از مغز استخوان مشتق شده اند. مونوسیت ها(ماکروفاژها) بر خلاف نوتروفیل ها در بافت هاي ‎TE‏ ‏عروقي وارد شده و بمدت ني در اين زنده مي مانند.

صفحه 9:
ایمنی طبیعی(ذاتی) ۱۳۱۳۱۱۳۱۵۷ ۱۱8۵۲6 نوتروفیل ها و ما کروفاژهاه میکروا رگانیسم های موجود در خون و در بافت ‎TIE Gl‏ عروقی را از از طرنی گرنده های متا بط که رایمه وب ها اختصاصی اند شناسائی می نمایند. ماکروفاژها با تولید پروتلین هایی بناع سای کت عامل اذ بن برش مود رو کین-۱ در سطلح سلول های داخل عروق(آندوتلیوم کوچکت ك محل عفونت اثر می گذارند. سلول های کشنده طبیعی(««س8 اععه» نیز یک رده از انواع لنفوسیت می باشند که پس از آلودگی و کشته شدن سلول ها در عفونت های ویروسی توسط ماده آی واسطه أى نام تاش کر هل می خر سلول های کشنده طبیعی (0) فعال شده انترفرون گاما 060-8 تولید می نمایند. -400 ماکروفاژها را فعال مي سازد و نیز در سلول های غیر آلوده به ویروس ایجاد مقاومت می کند. بنابراین نقش آنها در عفونت های ویروسی پر اهمیت می باشد.

صفحه 10:
ایمنی | کتسابی(تطبیقی) 1 ةموك © * ایمنی اکتسابی شکل تخصص يافته ایمنی است و فقط در مهره داران مشاهده می شود و درنتیجه مواجهه با یک بیگانه بوقوع مى پیوندد. واکنش ایمتی اکتسابی اختصاصی است. هر عاملی که بتواند پاسخ ایمنی را الا نماید ایمونوژن سس نامیده ‎ee eee Stee‏ ۳ آنتی ژن (0» نام گذاری می شود. برخی از ‎Arges) sale ile 2 hye‏ دارای وزن ملکولی کم (کمر از مزا اون مى باشند و فاقد توان یمنی اند چنانچه با مواد با وزن ملکولی بیشتر تلفیق شوند بعنوان آنتی ژن عمل خواهند کرد.

صفحه 11:
ایمنی | کتسابی( تطبیقی) مها مضمد) بنابراین هر ماده ایمونوژن باید سه ویژگی زیر را دارا باشد. * برای فرد بیگانه باشد. * وزن مولکولی آن زیاد باشد(بیشتر از ۰۰۰/۱۰۰ دالتون) * دارای ساختمان فیزیکی شیمیایی خاص باشد. چنانچه سیستم ایمنی بطور اکتسابی نسبت به یک آنتی ژن هیچگونه واکنش از خود نشان ندهد» پدیده را تولرانس ایمنیولوژیک سس سس گویند» این آنتی ژن را تولروژن (‌باه) نامند.

صفحه 12:
* ایمنی اکتسابی(تطبیقی) بهمسسها مهد دو نوع سلول اصلی بنام لنغوسیت های ۵ و ۳" در ایمنی اکتسابی شر کت فعال دارند : ۱- لتفوسیت های 60 با وجه تمایز از بورس فابریسیوس (-««0 0-۰۸ در پرندگان و معادل آن در پستانداران در دوران جنینی در کبد از سلول های ریشه ای خونساز تمیز می گردد و پس از تولد و در طول عمر به مغزاستخوان سسه 9۳ واگذار می شود. لنفوسیت های 9 مولد آنتی بادی در خون و ترشحات بدن است و نام ایمنی همورال ‎sl epee jt arena Tarai)‏ . هر للفوسیت 0 بالغ دارای گیرنده مس ویژه آنتی ژن است. ۲- لنفوسیت های "[" تمایزشان از تیموس می باشد. لنفوسیت های (8) ۳ به علت وجود گیرنده های اختصاصی در برابر عوامل نتی بادی نمی سازنده آما خود به جستجوی عامل مها ان و به لغوسیت های (#س )9 از طرية لتفوسیت های * کمک کننده ‎(od nb)‏ براى توليك نتی بادی کمک می نمایند. بلوغ لنفوسیت های "در دوران تکامل جنینی و مدت کوتاهی پس از تولد رخ می دهد. ‎ASS‏ سال هی (۳4 ۱ یموس است و توس در چین اسان دز هفته ششم حاملگی تکامل می یابد.

صفحه 13:
اعضاء لنفاوی در اعضاء لنفاوی تمایز و تکثیر لنفوسیت ها روی می دهد و لنفوسیت ها از سلول های خون ومغز استخوان که منشاء تما سلول های خونی است مشتق می شوند و مشتمل اند از اعضاء لتقاوى اولية تيت امسا قسسيت + بم ) كه در واقع دو عضو لنفاوى اوليه و محل تكامل سلول ©) و ‎١‏ مى باشند. اعضاء لنفاوی ثانویه اعضائی هستند که در آن ها لنفوسيت هاى بالغ در اثر آنتی ژن تحریکک و بدت تكثير مى بابنده اعضاء لنفاوی ثانویه عبارتند از طحال» گره های لنفاوی, لوزه ها آپاندیس و پلاک های پی بر «سعهه سم در روده ها است.

صفحه 14:
ایمنی همورال هی اما لنفوسیت های 68 مولد آنتی بادی يا ایمونو گلوبولین (1) در خون و ترشحات بدن مى باشند که پنام ایمنی همورال نيز مرسوم استء جنس آنتی بادی از پروتتین است و عملکرد آن جلو گیری از دسترسی میکروار گایسم ها از مخاطات و خون بهبافت همبندی است و مانع از ستقرار عفونت در این بافت می شوده بنابراين از نظر آیمنی؛ در خارج از سلول فعال می باشند. آنتی بادی ها پروتئین های محلول و بطور آزاد در حال گردش می باشند و در سیستم ایمنی همورال و در برابر عوامل بیگانه» اعصاضی عمل می نمابند این پروتلین ها (بفسعا0) ساختمان کروی دارند و به رده إى از بروتئين ها بنام كلبولين تعلق دارند. چون دارای حرشب دییدان الکروفورز می باشده در گذخته انهاوا کم لول می تایلندوو در حال ‎ils at‏ ایمینو گلوبولین (150) می گویند. با تهیه سرم از حون و تحت عمل الکتروقورز در میدان الکتریکی در محیط ۸ جداسازی آنها مسر می شود. ایمینو گلوبولین ها دارای ۵ ایزوتوپ انده اين ایزوتوپ ها عبارتند از 010000 است. هر ایزوتوپ دارای تعدادی زیرایزوتوپ (برهج/9:4) می باشد و دارای تفاوت جزئی تر از رده اصلی است. 11.160 دو ليمون وكلوبولي رصا إنسازبه تسرتيسهارلع؟ و ‎١‏ زیرلیزوتویسشرح زیر لست ۵۵ 10:1۵ د ‎NB‏ ‎TD > “KA, ۵‏

صفحه 15:
ایمونو گلوبولین ‎TD‏ اولین ایمون وگلوبولین است که متعاقب ایمنسازی و در شروع عفونت حاد تولید می شود وجه تسمیه آن از نام ما کر وگلوبولین(()) است. .در طول ماء پنجم بارداری» چنین خود شروع به ساختن 1560 می کند ‎a ss GUE‏ نامک در افراد بالغ است. افزایش 0 در جنين نشان دهنده عفونت مادرزادى يا عفونت حول و حوش. تولد el ایمون و گلوبولین 18 تنهاایمونوگلوبولین است که از جفت عبور می کند و بیشترین غلظت در سرم مربوط به این ایمونو گلوبولین است و خاصیت عمده و انحصاری ضد سموم را دارا می باشد و در ماه سوم و جهارم باردارى غلظت 1968 جنين سريعاً افزايش مى يابد و منشأ مادرى داشته در اين سنين جنين قادر به ساختن ايمين وكلوبولين نيست و در ماه سوم و جهار. پس از تولد است که سطح 156 به ارث رسیده از مادر در ت کاتابولیسم افت ‎roe‏ ‎ee ual by‏ آنتی بادی 169 خودی را آغاز می کند.

صفحه 16:
ايمون وكلوبولين 1948 0 لیمون وگلوبولیرصلی‌در تسرشحاتخارجماز جمله؛ بسزلق م و کوسی دستگاه تسنفس عرق دستگاد گوارش لشكقدر كاستروم (اغوز) و شير لستعامل/صلى حافظت رودم در نوزادلنمياشد بيشتر يزخ اصيسف لوي روسودر بيزليمون وكلوبوليزها متعلقيبه 149و 748 مىباشد * كدر حضور ليزوزيم دارلعفعا لِستساكترىك شير ضد باكترئهاىكرم ‎aie‏ ایمونوگلوپولین 7۷05 ‎Tas‏ نيز رازين آنتى بادى (ملدط0) جوم كويند. كمترين ن غلظت سرمى را در بين ایمونو گلوبولین ها مربوط به این آنتی بادی است. جات سل ‎see‏ ‏ا ی ی ان "کسی بروز مى کند. ۹8 در عفونت های مهاجم ناشی از انگل های پرسلولی مثل عفونت با کرم ها و آلرژیک. افزایش می یابد. بمقدار بسیار ناچیز 15601:0150" در خون توزادان در بدو تولك تلطه ل كرود ايمون و كلوبولين 1400 _ * هنوز بطور دقیق نقش آن مشخص نشده است.

صفحه 17:
اعمال بیولوژیک آنتی بادی ها مهمترین نقش ایمین وگلوبولین ها(آنتی بادی)؛ خنثی کردن سموم؛ بی حرکت كردن 58 وارگانیسم های دارای حرکت. خنثی کردن فعالیت ویروس ها؛ آ گلوتینه(دور 2 كن مکروارگانسم هه رسوت آسی زناه ری لین كن زر فال كردن كعيلمان سرء امت eet * شامل مراحل چهار گانه زیر است: ۱- مرحله نهفته یا پنهانی پس از ۱ تا ۲ هفته زمان لازم است تا آنتی بادی د: شود. در طی این زمان سلول های 9و ۳ با آنتی ژن در تماس می باشند. اين سلول ها در اين دوره است. ۲- مرحله تصاعدی در اين مرحله غلظت سرم بصورت تصاعدى يا لكاريتمى افزايش مبيايد. *- مرحله ثابت در اين دوره توليد و تجزيه آنتی بادی در سرم ثابت است. ۴- مرحله نزولی که طی آن پاسخ ایمنی رو به کاهش است. ظهور 156 با توقف سریع 1560 همراه است. نتی بادی ها بحالت تعادل می رسد در نتیجه تیتراژ

صفحه 18:
st injection, 2nd iniechen giantigen رید ‎Bis, nec‏ 3 سرت در 7 ايش سسلیح ایموترگلی‌پین‌ها در سرم وت در انسات قبل و بعد او عولد

صفحه 19:
خاطره ایمنی تولید آنتی بادی پس از تماس اولیه با آتتی ژن و پس از چند هفته بعد از آن كاملاً متوقف می شود اما فرد ایمن شده دارای خاطره ایمنی (008) بستت) از این تماس است. سلول های خاطره ایمنی با طول عمر بسیار طولانی هميشه فعال انده اما ایمین و گلوبولین ها پس از تماس اولیه و بتدریج در طی زمان طولانی در سرم کاهش می ابند. در صورت مواجهه بعدی آنتی ژن(تماس انویه) در فاصله بسیار زیاد از تماس اولیه. آنتی بادی بمراتب بیشتر از تماس قبلی خود(اولیه) افزایش می یابد. میزان افزايش 1۷8 بسیار چشمگیر است در حالیکه 40 ثانویه نسبت به میزان ‎VAD‏ ‏اولیه ممکن کاهش یابد. این اساس برنامه ایمنسازی اشخاص است بطوریکه سابقه ایمنی اولیه به دلیل سلول های حافظه ای از جنس لنفوسیت با طول عمر بسیار زیاد هرگز از بین نمی رود و در صورت تماس بعدی(انویه) حتی بفاصله بسیار ‎SV pb‏ مقدار 168 بمقدار بسیار زیاد و در كوتاه مدت افزايش مى يابد.

صفحه 20:
Low Dose 2 Ag 4 High Dose Days After Immunization I Ag 1 تأثیر دزهای متغاوت آنتی‌ژن با میزال آنتی‌بادی ایجاد شده AffInity

صفحه 21:
PRIMARY SECONDARY RESPONSE RESPONSE 30 Dectning Pace ‏اند‎ Exponential Prise’ سا 8 A 7 ‏جع‎ ‏زک‎ oat is ‏معط‎ Second exposure 5 ۱ SECONDARY 5 2|* 2 sre 7 ۴ B | piss |] ۰ NN 1 ‏و ا‎ ora 5 8 ction Time (days) —Eecond Exposure ‏ارتباط بین پاسخ‌های ایمنی اولیه و ٌانویه در برخورد یا پیماری‎

صفحه 22:
50 0 آنتی ت و کسین اسبی در انسان 0 آنتی توکسین انسانی در انسان ساو سم ع د ةم 1 58 10 20 3 40 Time (days) 104 Antitoxin Units / ml Serum

صفحه 23:
100 ‎Ditutfon Human IgG‏ سييا ‎Catabolism ‏منت‎ ‏اعت تا‎ Equine IgG ‎ ‎ ‎ ‎Percent of Antibody Activity ‎ ‎50 3 ‏مسر‎ |08 Elimination 25 ۱ 4— Ag-Ab Complexes 0 — 0 7 14 21 Days ‏سرنوشت 6 1 نوع اسبی و انسانی پس از تزریق ایموئوگلوبولین در انسان ‎ ‎

صفحه 24:

صفحه 25:
* وا کسیناسیون ‎(Ovwricrtioa)‏ * ساده ترین و کاملترین تعریف از واکسیناسیون عبارت است از؛ ایجاد ایمنی فعال بمنظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری های حاد کشنده و یا جل و گیری از معلولیت های جبران ناپذیر با کمک یک ماده ایمینوژن در افراد است. * وا کسیناسیون از جنبه های علمی قابل توجیه می باشد و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.

صفحه 26:
ساختار انواع واکسن ها : از نظر نحوه تهیه و فن آوری ساخت به گروه های زیر تقسیم بندی می شوند : ۱- واکسن های زنده ضیف شده سرا سسیه() لعج ارادج رود ی تانب فا کس رت ودرا اطفال توع خوراکی یا واکسن 04 ‎(Spo op Sly‏ ‎ere Bee MeasieS, Mumps, Rubella oe) ce 22.5)‏ آبله ۳ وباى ‎Ohba Sy‏ 00-4 را نام برد. ۲-واکسن های کشته شده #جداتد0) لسلا)0. از اين گروه: واكسن هارى: سياه سرفه؛ واكسن هباتيت 019 و واكسن فلج اطفال تزريقى (14860 يا واكسن >9-4) را مى توان ذكر نمود. ۴- واکسن های حاصل از آنتی ژن خالس سسسه (هس) مسب ‎PrePed‏ ‏از توكسوئيد تشکیل شده اند مثل واکسن های دگانهدیفتری - کزاز خردسال ۲ و دیفتری- کزاز بزرگسال 7 و میکن است مخلوطی از آتي زن پلی سا کاریدی و یک ادجوان باشد كه بنام وا کسن های کون گه موسوم دهم ‎SS Ss sgh dat se‏ Revowbinnt S59 sb Sy -F * مثل واکسن های هپاتیت )که با کلون 618۳( گروهی از سلول های هم خانواده که ساختمان ژنتیکی یکسان دارند) کردن ژن ها بدست می آید. OOO gb ‏۵-واکسن‎ * _ واکسن های آتی هستند و با استفاده از آنتی ژن های رمز گذاری شده بوسیله 06068) تهیه می شود و نیازی به ادجوان ندارد

صفحه 27:
اجزاء و محتویات وا کسن ۰ اجزاء تشکیل دهنده وا کسن ها عبارتند از : نتی ژن اختصاصی واکسن ۲- محافظت کننده ها( آنتی بیوتیک ها) بمنظور جل و گیری از رشد با کتری ها (کنامایین با تئومایسین در واکسن سرخکک. استر, نده ها (صح<غ د94 بمنظور ثابت نكهداشتن آنتى رن ها بکار می رود شامل بروتئين» يا ساير تركيبات آلى است و بمنظور افزايش طول عمر واكسن از آنها استفاده می گردد. ۴ کمک کننده ها(یاور) یا ادجوان ها که درواقم املاح ترکیبات آ شرت و نی باس ای مود ارام رن مد هیدرو کسید آلومینیم و یا تارتارات- آلومینیم و فسفات کلسیم که استفاده از آن ها ‎op Cdyn‏ واکس ها 1۳0 3 ‎CLs MPD, OP,‏ ® 3 بکار می رود. ۵ مایع سوسپانسیون (0۸۷) ممعسمرس<) شامل؛ آب مقطر استریل سالین (املاح بافر و مایعات از محیط کشت و یا دیگر مایعات بیولوژیک مثل پروتئین های سرم است. مایسین و یا ومایسین در واکسن زنده فلج اطفال /«(6) و تیومرسال

صفحه 28:
ايمنى كر وهى بسح !/ لسرا" براى متوق ف كردن جرخه انتقال يكك عامل عفونى در ميان يكك جمعيت نيازى به إيمن كردن تمامى افراد باشد. بلكه براى جين مكانيسم هاى وابسته به تقال فرد به فردء ممكن است يكك ميزان شيوع ايمنى بل تعیین و تخمین در جمعیت وجود داشته باشد» چون رسیدن میکروارگانیسم به افراد حساس در شرایط محیطی مشکل می باشد. اين نوع میزان شیوع را ایمنی گروهی می نامند. * _ هنگامیکه در جامعهء ایمنی گروهی وجود دارد؛ اهداف ایمنسازی از ایمن ساختن فرد به فرد تمام احاد عاض به ايمن كردن كمتر ين درصدى از اقراد که هنواره در هعرفی حطرند تفس خواهد كرد * زمانى كه ايمنى كروهى كاهش مى يابد و يا از بين مى رود ويا هنكاميكه درصد زيادى از افراد حساس از انجام وا کسیناسیون خودداری می نمایند. شانس همه گیری و طفیان بیماری همواره مطرح خواهد شد. مانند شیوع و آپیدمی دیفتری در کشورهای تازه استقلال یافته در روسیه؛ اپیدمی سیاه سرفه در ژاپن (به علل عدم آنجام واكسيناسيون و به دليل ترس از عوارض واكسن) در دهه ۱۹۷۰ میلادی و نيز طغيان ناكهانى سرخكك در سال ۲۰۰۰ مبلادی در ايرلند و بروز ‎١٠٠١‏ مورد بيمارى و ثبت مرگ كود كان در جندين موردء به دليل كاهش ناكهانى بوشش ايمنسازى؛ يكى از مهمترين دلائل اهميته بالا نگهداشتن سطح ایمنی با واکسن در جامعه است.

صفحه 29:
تزریقات در برنامه ایمسازی مواظب باشید به رشته اعصاب و عروق اصلی در هنكام تزريق» صدمه وارد نگردد. بهترین محل برای انجام تزریقات در ایمنسازی» تزریق زیر جلای (سمصح‌هجف3) 5.0 و تزریق داخل عضلاتى تدصح .| می باشد. لح قدامی خارجی عضله ران در کود کان کمتر از یکسال و عضله دلتوئید برای کود کان پزرگتر از یکسال و رگا ترین نقاط برای تزریق داخل عضلانی محسوب می شود. عضله گلوتنوس(سرین) ‎She‏ ‏تزریق انواع وا کسن بویژه برای واکسن هپاتیت (3) مناسب نمی باشد توصیه برای تزریق وا کسن هپاتیت 9 و واکسن هاری در عضله دلتوئید (در عضله سرین از کارآیی کمتری برخوردار می باشد) است. دلیل آن ‎ee eee aes‏ حتی المقدور موضع تزریق با یک ماده ضد عفونی کننده تمیز شودء الکل ایزوپروپیل یک ماده مناسب است. قبل از تزریق موضع را کاملاً خشک نمائید. ‎(rel eye she‏ براى تزريق واكسن هاء محل مناسبی نمی باشد. مگر برای تزریق ایمون وگلوپولین ها در افراد بزر گسال؛ در اینصورت به مسیر عصب سیاتیکک باید توجه نمود. ‏در صورت اجبار تزریق در عضله سرین(گلوتئوس)و در افراد بز ركسالء ۴/۱ ناحیه بالائی و خارجی آن را انتخاب کنید و از تزریق در ناحیه مر کزی جدا خودداری نمائید.

صفحه 30:
تزریقات در برنامه ایمنسازی برای تزریق زیر جلدی از سوزن شماره ۲۵ و بطول ۶/۱ (۳۸ 0/0) 77 معمولی استفاده کنید. زاویه تزریق زیر جلدی ۴۵ درجه و محل تزریق آن در سطح خارجی عضله دلتوئید در ناحیه بازو می باشد. برای تزریق داخل عضلانی((1.60) از سر سوزن های نسبتاً بزرگتر استفاده می شود در عضله کوچک نزد خردسالان از سر سوزن شماره ۲۴ و طول ۲/۲ (1-۸ ۳۲2/0 استفاده می شود. در ساير موارد از سر سوزن شماره ۲۳ به طول ۵/۲ (4۳4 770 استفاده کنید. برای جل وگیری از آبسه استریل در تزریق عضلانی؛ همواره تزریق باید بطور عمیق انجام شود. بطو ركلى وا کسن هائیکه دارای ادجوانت (املاح آلومتیمو..) می ‎DP, DPD) LHL‏ ,۶۱ ,۳۱و انیت @ بايستى در داخل عضله 2 یق شوند. اگرچه در برخی از کشورهای اروپای شمالی (اسکاندیناوی) و آروپای شرقي وا کسن های دارای ادجوانت را در قسمت زير جلد و عمیق تزریق می نمایند زرا معتقد اند میزان وا کنش های موضعی آن کمتر است. عضله گلوتئوس(باسن)به دلیل خطر صدمه به عصب سیاتیک نبایستی به عنوان محل تزریق وا کسن در نوزادان» اطفال یا بزرگسالان انتخاب شود. از آنجائیکه د زنان بالغ عمق چربی قسمت. سرین (باسن) معمولا بیش از ۵/۳ ۲7( از طول معمولی سر سوزن) است تزریق در این محل منجر به تجمع واکسن در عمق جربى در باسن شده؛ ممکن است موثر واقع نگردد.

صفحه 31:
تزریقات در برنامه ایمسازی برخی از مولفین تزریق داخل پوستی (1:0) با دوز کمتر واکسن ت 0 را توصیه نموده اند؛ لیکن كنون» کفایت و اطمینان در آین روش ‎Roost ll seo Nae‏ ایمسازی (808/1) اين روش نمی شود زیرا در پی مصرف دوز واکسن هپاتیت ()بویژه در ‎al A Bee GLO Sasa ates‏ تک در ترریق داخل پوستی(/100-۳۷7) (].| از سر سوزن مناسب به شماره های ۲۶ یا ۲۷ استفاده می شود. ‎cle‏ انجام تزریق (۰۲1.60 سرسوزن بدون زاویه در موازات پوست قرار می گیرد در هنگام تزریق وا کسن به این نکات توجه نما ‏نام تجاری واکسن به ‎ae‏ محافظتی واکسن از بیماری موردنظر ‎ ‎ ‏توصیه کارخانه سازنده شماره سریال واکسن

صفحه 32:
توجه عمومی به موارد منع استفاده واکسن پیماریهای جزئی مثل سرماخورد گی همراه با تب و یا بدون تب که معمولاً در خردسالان متداول است. مانع از ایمنسازی آنان نمی شود. اینگونه عفونت ها برای ایمنسازی بی تاثیر است و اثرات نامطلوب بدنبال ندارد و در پاسخ ایمنی در وا کسن هاء نیز دخالتی ندارد. عارضه آلرژی(مثل اگزما و آسم» مانع از ایمنسازی نمی شود مگر در مواردیکه اختصاصاً نسبت به یک ماده سازنده در تر کیب وا کسن, آلرژی ملاحظه شود. مطالعات انجام گرفته در انگلستان؛ مبین عدم ارتباط بین وا کسن و ۵۲ مورد بیماری 2000 است. براساس اعلام سازمان غذا و دارو (6069) در امریکا طی نشست جولاى ‎٠٠٠١‏ ميلادىء از در ‎5٠‏ ميليارد نظر تثوريكك برآورد ارتباط خطر بيمارى 0 با واكسن يكك و حتى كمتر است. بروز تب بعد از تزريق واكسن 000008 براساس مطالعه انجام يافته در ۵۸۱ از جفت هاى دوقلو در مقایسه با تزریق ماده بی اثر شبیه وا کسن(/۳/۵) روزهای ۷ تا ۱۲ معنی دار است.

صفحه 33:
توجه عمومی به موارد منع استفاده واکسن عکس العمل های موضعی پس از ایمنسازی بطور معمول عبارت است از؛ ورم با سفتى» حساسیت به فشار و قرمزی در محل و در موارد شدیدتر عکس العمل ها اتفاقی است و كاه به كاه بروز می کند و به شکل؛ التهاب سلولیت بدون عفونت با کتریائی و در پی تزریق واکسن توام ‎0٩‏ با ثلاث 00۳) ملاحظه می گردد. ایمنسازی در زنان باردار با واکسن های کشته شده یا نوت رکیبی بلامانع مى باشد. استفاده از و[کسن های زنده ضعیف شده (تخفیف حدت یافته) در زنان باردار منع مصرف دارد و اکیدا ممنوع است. آلرژی با تخم مرغ مانع از تجویز واكسن 000008 نمى كردد. واکسن تب زرد و واکسن آنفل وآنزا که از رشد ویروس در جنین تخم مرغ بدست می يد در افراد حساس به تخم مرغ منع مصرف دارد. مگر در مواردیکه بيمارى بمراتب شتر از عکس العمل آی حساسیت شدید بطور سیستمیک مطرح باشد در اینصورت با نظر پزشک می توان تجویز نمود.

صفحه 34:
توجه عمومی به موارد منع استفاده واکسن واكسن *00000يا سرخكك, اوریون؛ سرخجه يا سرخكك و سرخجه 0 در افرادیکه با تجويز قبلى اينكونه واكسن ها سابقه عكس العمل هاى آنافيلا كتيك دارند» منع مصرف دارد. ايمنسازى با واكسن هاى ويروسى زنده ضعيف شده در نزد كودكانيكه در خانواده آنان (اعضاء فامیل) زن باردار وجود دارد؛ مانعى وجود ندارد و باين دليل نبايد در وا کسیناسیون کود کان تاخیری ایجاد شود. اد ردان و كره کل هرد ری ال راک ن ‎cle‏ زنده و کشته اثر نامطلوبی بهمراه ندارد؛ در حق: د پاسخ ایمنی نیز در برخی از واکسن ها در زمان تغذیه با شیرمادر ملاحظه مى شود.بنابراین جدول زمان بندی وا کسیناسیون آنان مشابه ديكر كود كان است. كود كان دجار اختلال عصبى (تسحلحصك توحادى0) مى توانند مشابه افراد عادى وااکسینه شوند برای جل وكيرى از حمله بيمإرى و وخيم تر شدن حال آنْها مى توان از استامينوفن بميزان 09 79 بمنظور پیشگیری از تب» استفاده نمود.

صفحه 35:
توجه عمومی به موارد منع استفاده واکسن وا کسیناسیون در افراد هموفیل و اشخاصی که دارای اختلال خونریزی دهنده می باشنده در بیمارستان ها و یا مراکز بهداشت درماني و زیر نظر پزشک باید انجام پذیرد. توصیه می شود با نتخاب سرسوزن مناسب؛ تزریق بصورت زیر جلدی و يا داخل عضلاتى و عميق انجام گرددهبعد از تجویز واکسن بمدت ۵ دقیقه محل تزريق را محكم فقار دهد بهیج وجه ید موضع زا مالش دهید. واکسیامون نوژادن نارس مشابهنوزدان با وزن طیمی یکسان است. بان نید در یمنسازی آن ها تخیری یجاد شود در واکسیناسیون های چند كانه و با در تزریق و یا تلقیح واکسن های یادآونن اگر چنانچه بین فواصل آنها بهر دلیل وقفه ای ایجاد گردد نباید واکسیناسیون از ابتدا آغاز (به دلیل وجود خاطره ایمنی در سلول های حافظه ای با عمر طولائی) شود. إيمنسازى با واكسن بء ث ژ در افراد با کاهش ايمتي(مثل عفونت /160 را" 63۳102 افرادیکه دارایبیماری بد خیم می باشنده يا تحت درمان با كورتيكو استروئيدها قرار دارند؛ يأ شيمى درمانی می شوند و یا ممکن است رادیوترابی شونده منع مصرف دارد. شانس بروز آدنیت(تورم غده لنفاوى خط 8)) بس از تزريق واكسن به ثه ژ در نزد كودكان» ‎١‏ تا ۱۰ درصد می باشد و جركى شدن غدد لنفاوى نيزبين ‎١‏ تا 76 مورد در هزار نفرافراد واكسينه شده است. ‎al Le Lal pl» OPO), Sly gb gS‏ ایمتی و ا در ورد عفونت 10/69/1002 منع مصرف دارد و ‎Stan‏ وج اطفال غير زنده (4)1053 مى يوان استفاده نمود. 26 ‏شانس بروز فلج ناشی از واکسیناسیون با واکسن فلج اطفال نوع خوراکی ‎4g Ogee FY AUN 29 (OPO)‏ تجویز ‏واکسن است.

صفحه 36:
نوزادان با وزن کم و نارس - با شیر مادر و تغذیهنوزادان و کود ان - اخیرً در معرض تماس با پیماری عفوتی قرار گرفتن < سابقه آلرژی فردی و با خانوادگی موارد احتیاط - بطورمعمول در امراض تب دار و یا بدون تب موارد منع مصرف واقعی - واکنش آنافبلاکتیکک به دز قبلى واكسن - واكنش آنافيلاكتيكك به اجزاء تشكيل دهنده يكك واکسن موارد منع مصرف » اقدامات احتیاطی و اجازه مصرف واکسن ها اجازه مصرف نوع واكسن تمام واکسنها

صفحه 37:
موارد منع مصرف » اقدامات احتیاطی و اجازه مصرف واکسن ها اجازه مصرف تب پیشتر یا مساوی 0/0۳00 © بعد از اولین دز واکسن ‎OOP‏ سابقهفامیلی سندرم مرگ ناگهانی نوزاد - تشنج بعد از حدود ۴۸ ساعت پس از دريافت اولين دز “008/1 - سابقه فاميلى به تشتج "لم آشكار تسلى نابذير و با دوام بيشتر يا برابر با ۳ساعت تا حدود ۴۸ ساعت بعد از اولين - وضعيت بيمارى عصبى از قبل - سابقه قبلى ابتلا به سياه سرفه موارد احتیاط - عارضه ضعف يا ناتواتى و کاهش در برابر تحریکات در حدود ۴۸ ساعت بعد از اولي واکن 00۳ موارد منع مصرف واقعی - واکتش آنافیلاکتیک به دز قلی واکسن نوع واکسن پاک اد دیفتری. کزاز و ماد ترف ‎Orr‏

صفحه 38:
موارد منع مصرف » اقدامات احتیاطی و اجازه مصرف واکسن ها اجازه مصرف تلا به سل ) 21908) با زموه ‎TO‏ - آزمونهای پوستی شبیه 69 تست - شروع درمان با آنتیبیوتیک - عفونت با 410060( بر اساس طبقه بندى ‎Oy‏ ,49 اطفال ۱۹۹۲) -حاسیت به ‎bp‏ موارد احتیاط وراک اس ایمونو گلوبولیسن 0 7 دریات کرده اند . )4 جدول شماره ۱۳ مراجعه. كنيد ) موارد منع مصرف واقعى - واكنض آنافيلاكتيك به أت وماسيد - واکنش آنافيلاكتيكك به دز اوليه واكسن يا به توماسين - در زنان باردار سخت و شدید ( به جدول (AS ‏۷مراجعه‎ نوع واکسن اکسن غير زنده فلج اطفال لفك وا OOR ‏واکن‎

صفحه 39:
موارد منع مصرف » اقدامات احتیاطی و اجازه مصرف واکسن ها اجازه مصرف ‎buat sate‏ | او ۳ | نوع واکسن در زنانباردار ‎css‏ و 6 واكنش آنافيلاكسى به دز ‎Sly ds!‏ اطلاع از ماه حنامیت شید به تخم مرغ و توجه به ای 00 تورم و آماس در دهان و گلو مشکلات تنفسی» کاهش فشار خون و شوك 5

صفحه 40:
موارد منع مصرف ‏ اقدامات احتباطی و اجازه مصرف واکسن ها موارد منع مصرف اجازه مصرف در زنان باردار در زنان باردار - سابقه درماتيت ناشى از نئومایسینهای جلدی موارد احتباط سابقه حساسیت به لاتکس ( مرا ) - سابقه دریافت خون : پلاسما ء واقعی افزايش سطح حساسیت به هر یک از واکسن ‎bal‏ بروز علائم افزایش سطح حساسیت بعد از تجویز واکسن افزايش سطح حساسیت به هر یک از اجزاء و محتویات واکسن از جمله توکسوئید واکسن دیفتری ‎ ‏-اختلال ایمنی در ‎ ‎ ‏- در بیماران با سابقه سندرم ‏ایمونوگلوپولین و ‏نوع واکسن ‏بررسى سوابق 0 ‏واكسن ‏واكسن ‏ينوموكوكس ‎ ‎ee. a ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 41:
واكنش هاى خفيف و شايع ناشی از واکسیناسیون و درمان آنها تحریک پذیری , سستى و ‎sa pile‏ ۵ درصد بثورات جلدی ‎(Rusk )‏ تر از ۳۸ درجه ۲ ۱۰ درصد ۱ تا ۶ درصد ۵ تا ۱۵ درصد واکنش های موضعی شامل درد. تورم و قرمزی ۰ تا ‎٩۵‏ درصد ۵ تا ۱۵ درصد در بزركسالان حدود درصد در كود كان حدود ۵ درصد حدود ۱۰ درصد نوع واکسن. ب.ثز(6606) هموقبلوس آنفل و نا ترا" انیت - 0 MOR .OR . >

صفحه 42:
در مواردیکه کسینا 1 باشد در شرایط ویژه زیر می توان وا کسیناسیون را مشابه به افراد عادی و براساس جدول ایمنسازی ملی شروع کرد : ۱-بیماریهای ملایم از جمله عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی» اسهال و یا در هنگام تب کمتر از 6/689 60 ۲- در حساسیت. آسم) دیگر تظاهرات آلرژیک تب یونجه یا زکام ۳- در نوزادان نارس یا کوچک نسبت به سن ۴-در سوء تغذبه ۵- تغذیه با شیر مادر ۶ سابقه تشنج در خانواده ۷- درمان با آنتی بیوتیک. دوز کم مصرف کور ۸- در موارد؛ درماتوز( اختلال در پوست)؛ اگزما و يا عفونت های موضعی پوست 4- بيمارى هاى مزمن؛ قلب, ريه؛ کلیه و کبد بيماريهاى عصبى غير بيش رونده مانند فلج مغزى و سندرم داون ۱- سابقه زردی بس از تولد وئید یا استروئیدهای

صفحه 43:
تحریک پذیری . ستی و علائم مشخص کمتر از ۱ درصد حدود ۲۵ درصد زیاد تا ۵۵ درصد -دادن مایعات اضافی - تجويز امس تب بيشتر از ۳۸ درجه سانتیگراد کمتر از ۱ درصد حدود ۱۰ درصد زیاد تا ۵۰ درصد - دادن مایعات اضافی - کم کردن لباس برای سرد ‎Guo‏ ‏استفده از اسقنج با آب ولرم يا حمام - استفاده از بیس وا کنش های موضعی شامل درد تورم و قرمزى حدود ۱۰ درصد زیاد تا ۵۰ درصد نوع واکسن بوليو خوراكى ‎OPO‏ كزاز » ثوام خردسال ويا قوام ‎PAPO DD SF sy‏ سياه سرقه در واكسن 4 سلولى كامل درمان

صفحه 44:
موارد اختلاف آنافیلاکسی با سنکوپ يا غش (6۳۵) : * آنافیلاکسی یک پیامد نادرست اما بسیار شدید می باشد و ممکن است به مرگ منجر شود و چند دقیقه پس از ایمنسازی رخ می دهد. * سنكوب يا غش ‎Pam)‏ با رنگ پرید گی ناگهانی و کاهش سطح هشیاری رخ می دهد و ممکن است با کاهش فشار خون و کاهش ضربان قلب توام باشد و به بی هوشّی» ضعف وعش منجر شود و معمولا بلافاصله پس از وا کسیناسیون مشاهده می گردد. * توجه * تجویز آدرنالین در سنکوپ يا غش (۸9:) بهیچ وجه لازم نمی باشد. در صورت تجویز ممکن است خحطرنا ک باشد. * درمان آنافیلاکسی با آدرنالین است زیرا موجب تحریک قلب. مسیر هوائی را باز مینماید(ضداسپاسم مجرای هوائی است) و نیز کهیر و ورم را کاهش می دهد. * هر وإكسيناتور بالينى كيت آدرنالين را در اختيار داشته باشد و لازم است از دوز مصرفی و نحوه تجویز آن ن آگاهی یاب *در آنافيلاكسى جريان قوى نبض كاروئيد (در ناحيه جانبى كردن) محو می گردد؛ در حالیکه در سنکوپ یا غش ‎Premed)‏ ين ضربان برقرار است.

صفحه 45:
موارد اختلاف آنافیلاکسی با سنکوپ یا غش (۳0) : سنکوپ یا غش بلافاصله پس از واکسیاسیون رنكك بريد كى ؛ تعریق سرد و مرطوب طبيعى يا عميق كاهش موقتى فشار و كاهش ضربان قلب Cee Ge کاهش سطح هوشیاری اما موقتی در صورت خوابانيدن بيمار به بشت باسخ مناسب است آنافیلاکسی عمومً با تخیر بین ۵ تا ۳۰ دقيقه پس از وا کسیناسیون صدادار ( استریدور اخس خس ) کاهش فشار و افزایش ضربان قلب اسپاسم یا انقباض شكم کاهش سعح هشیاری - در صورت خوابانيدن بيمار به پشت پاسخ ضعیف است شرح پوست گردش خون دستگاه گوارش

صفحه 46:
عارضه شرح افافیلاکسی سنکوپ يا غش (۳) پیامدعمومً با تاخیر بین ۵ تا ۳۰ دقيقه پس از وااکسیناسیون بلافاصله پس از واكسيناسيون پوست متورم و قرمز با بثورات توام با خارش ؛ تورم چشم و صورت. بثورات در تمام سطح بدن + پریدگی؛ تعریق سرد و مرطوب تنفس صدادار(استریروراخس خس)طبیعی يا عميق گردش خون : کاهش فشار و افزایش ضربان قلب . کاهش موقتی و کاهش ضریان قلب دستگاه گوارش :اسپاسم یا نقباض شکم.تهوع/ استفراغ دستگاه عصبی :کاهش سطح هشیاری- در صورت خوابانیدن بیمار به سطح هوشیاری. اما موقتی در صورت خوابانیدن بیمار به پشت پاسخ مناسب "تزریق آدرنالین در صورت بروز آنافیلاکسی و تمایز آن از سنکوپ یا غش(۳۳#) ) بشرح جدول زیر است: دوز مصرف آدرنالین (اپی نفرین) در فرمولاسیون ۱ در ۱۰۰۰ آن به قرار زیر است:۰۱/۰ میلی لیتر به زاء هر کیلو گرم تا حداکثر به میزان ۵/۰ میلی لیتر. در صورتیکه وزن بیمار مشخص نباشد. پاسخ ضعیف است کاهش

صفحه 47:
کاربرد ایمون و گلوبولین ها در ایمنی غیرفعال استفاده از ۱ آنتی ‎LT sob‏ یمنی از سال ۱۹۴۵ میلادی در سطح جهان متداول گردیدو در یی تزریق مستقیم خون فرد ایمن شده به فرد دیگر ایمنی موقتی حاصل می گردد. در شرایط کنونی بای سرم از امون و گلوبولین ها بعنوان عامل اصلى .در ايجاد ايمنى غيرفعال(تاثير فور ولی کم دوام) استفاده بعمل می آید. ن ها بطور عمده حاوى 15010 مى باشند و ديكر )8 ایمونوگلبولین از جمله 1:69 ابسیار اند کذاست: ایمون و گلوبولین های اختصاصی انسانی(همولو کک) از آنتی بادی آماده افرادیکه از یک بیماری عفونی ابسن شد اند و يا از بلاسناى اراد :كه اخبر از تكد بیماری عتوتی بهبود یافته اند تهیه می شود. تزريق ايمونوكلوبولين ‎ede Jel‏ (1.00) مى باشد و در موارد استشائي ‎dele‏ وريدى( 10 است. روز بس از تزریق عضلانی سطح أنتى بادى غيرخودى موجود در سرم خون در فرد(دريافت كننده) به حدا كثر مى رسد أما متوسط ليمه حمر نا از ۰ ۳۵ روز(؟! روز) مى باشد. در صورت ايمينو كلوبولين با و تزریق در دو نقطه جداگانه ان

صفحه 48:
کاربرد ایمون و گلوبولین ها در ایمنی غیرفعال آنتی سرمها از حیوانات بویژه از اسب تهیه می شود و مشابه ایو گلوبولین است و بنام سرم های هترولو گ معروف اند. سطح آنتی بادی سرم هترولو گ در مقایسه با مصرف آنتی بادی های همولوگ انسانی به میزان قابل توجهی کمتر می باشد. بروز آلرژی و با حساسیت شدید آافیلاکتیک را پس از دریافت سرم های اسبی هترول و گ» همواره در نظر داشته باشید. در ایمنسازی پاسیو و در پی استفاده از ایمین وگلوبولین ها با منشاء انسانی؛ امکان تداخل اثر در پاسخ ایمنی ناشی از مصرف وا کسن های زنده ویروسی. همواره مطرح است. گلوبولین (19) و واکسن سرخک ۳ نا ۱۰ ماه می باشد (بر اساس

صفحه 49:
کاربرد ایمون و گلوبولین ها در ایمنی غیرفعال نگهداری اغلب مواد بیولوژیک از جمله ایمونوگلوبولین ها و واکسن در دمای ‎(O'S)‏ ‏0 2) بالای صفر سانتیگراد است. در صورتیکه فاصله استفاده از وا کسن ها و ایمون و گلوبولین کمتر از ۱۴ روز باشده باید ایمنسازی با وااکسن تکرار شود(براساس جدول شماره. ..) مگر انجام آزمون های سرولوژیک در افراد امکان پذیر باشد. در صورتیکه فاصله استفاده از واکسن ها و ایمونو گلوبولین (1) بیشتر از ۱۴ روز باشدء تکرار ایمنسازی با وا کسن نیاز نمی باشد. دلائل آماری مبنی بر تداخل ایمین وگلوبولین ها با وا کسن های غیرزنده حاوی ت و کسوئید یا واکسن های زنده دیگر مثل تب زرد حصبه(تیفوئید وبا( كلرا) و فلج اطفال(پولیو) در دست نمی باشد.

صفحه 50:
660۳1 ‏پراهمیت در مورد کاربرد وتکسن ها در برنامه گسترش ایمنسازی‎ CLG Mbernivee J ‏ثر بخشی پلینی واکسن ب. نش ژ در مقبل سل ريوى بين صفر تا ۸۰ درصد می باشد(در ایالات‎ ‏متحده و جنوب هندوستان درصد و در انگلستان ۸۰ درصد) اثر بخشی واکسن ب. ث. ژ ارتباطی با‎ موش و یا کارخانه سازنده آن ندارد. در برخی از مطالعات ابت شده است که تماس قبلی افراد با مایکو با کتریومهای محیطی» میزان اثر بخشی واکسن را کاهش می دهد. محافظت فردی با واکنش در برابر تست حساسیت توبر کولبن و اندازه اسکار ناشی از واکسن ارتباطی ندارد. ‎re ee‏ 8 پیشگیری از منتژیت سلی و سل ارزنی بمیزان ۷۵-۸۶ درصد برآورد دیده است. ‏تزریق مجدد واکسن 606268 بعد از نوبت اول توصیه نمی شود. ‏۰تا ۲۰ درصد افراد میتلا به سل فعال؛ ممکن است در مقابل تست تویرکولین وا کنش پوستی از خود نشان ندهند.

صفحه 51:
آزمون جلدی توب ر کولین برای مبتلایان با عفونت وریدی توصیه نمی شود. مدت ایمن بخش واکسن مشخص نمی باشد. شواهدی دال بر کاهش ایمنی در طول زمان است. افراد مبتلا به اختلالات ‎ohh‏ نبايد واكسن ‎jes BOD‏ شودء زيرا خطر عفونت مننز 000017 افزايش واكسن 000009 قدرت ايجاد محافظت در مقابل جذام را نيز دارد. اين اثر بخشى در ميانمار.. ‎٠١‏ درصد و در اوگاندا تا ۸۰ درصد تخمین زده شده است(196 ۲ وجود .. ناشی از تلقیح وااکسن» دلیل تاثیر بر میزان محافظت ایجاد شده توسط واکسن نیست. افرادیکه دارای نارسانی بر 02 كه با 0 توب ركلوزيس»ء ارم افریکانوم و مایکو پاکتریوم .. آلوده باشند؛ تا جلدی توب رکوا متوسط 6 واحد بين ‎ae‏ بروثثين 9 ‎oe‏ باسیل سل« سشمضه) تم لانی<) (ظ۳0(4)) پس از ۷۲ ساعت واکنش جلدی با قطرى به اندازه ۵ ۱۰ و یا ۱۵ سانتیمتر خواهند داشت

صفحه 52:
دیفتری ص0۳ لثر بخشی واکسن دیفتری ۸۷ ردصد مي باشدالطلاعاتی از کشورهای در حال توسمه در دست نمی باشد) طول مدت ابمنى بس از سه دوز وأكسن ديفترى(انكلستان و ايتاليا) در 48 درصد از كود كان واكسينه شده 5-8 سال بعد نيز سطح ايمنى مطمئتى داشته مركك و مير ناشى از بيمارى به دليل تاثیر سم(انروتو کسین) نتاشی از بامتری .. دستگاههای بدن انسانی است. یک مورد دیفتری در جامعه هشداری است در جهت اجرای بموقع و فوری پوشش واکسیناسیون در گروههای سنی دكب براى دست يابى به سطح ايمنى قابل قبول براى كودكان كمتر از يكسال نياز به حداقل سه دوز واكسن در فواصل ماسب و پوشش یش از ‎٩۵‏ درصد است. طفیان ناگهانی(عجلساه() یا اپیدمی های محدود در کشورهای ‎Whe LET‏ و الجزای چین؛ عراق» اردن؛ لستو مفولستان؛ سودان؛ تابلند و جمهوری عربی یمکن دلیل کاهث ایمنی گروهی در جامعه به دلیل عدم پوشش ‎ee‏ و ۳ میزان دز واکسن با قدرت حداقل ۳۰ واحد بین المللی(160) ت وکسونید(شبه سم) دیفتری است. مدت ایمنی واکسن پس از یک سری اولیه واکسن حدود ۵ سال است که با تزریق يادآور( د90 اين مدت الرايش من يايد

صفحه 53:
را رای پیشگیری از ابتلاء بهپیماری حفظ با تزریق هر ۱۰ سال یکبار از واکسن دو گانه بزرگسال باید سطح مصود نمود. نوزادان متولد شده از مادران ایمن دارای مقاومت از نوع پاسیواند و معمولاً قبل از ۶ ماهگی از بین ‏ می رود. بسم) دیفتری در واقع سم غیرفعال شده میکروب د: املاح آلومينيم جذب سطحى شد رى محافظت مى كند. بى در محلول فرماالدئيد__مى باشد و است. این شبه سم يا ‎Wy gabe Derm‏ ‎lps‏ اثرات یس تاشی از هب ‏نوع واكسن تركيبى ديفترى و كزاز به دو صورت موجود است توام خردسال(دیفتری- کزاز خردسال) یا 6077 با ‏اذ “أرادر هر روز كه دي كردكان زیر ۷سال مصرف مي شود(عهت() )را و نوع توام بز ركسال 1“1كزاز- ديفترى بز ركسال) كه به دليل حساسيت بالأى بز ركسالان به علت واكسيناسيون قبلى: مقدار كمترى ت وكسوئيد ديفترى مصرف مى شود. ‏ایمنسازی با توكسوئيد ديفترى در اشكال بالينى بيمارى و ناقلين كاهش شكفت آورى ايجاد مى كند. واکسن توام خردسال 6071 در کودکان استفاده می شود که استفاده از واکسن سیاه سرفه برای آنها ممنوع است. ‏واکسن دیفتری حاوی ماده محافظت کننده ر عنوان باور يا ادجواتت مى باشد. ‎ ‏لات (معمولاً) است و داراى هيدر وكسيد و یا فسفات آلومینیم» تحت

صفحه 54:
Deter ‏کزاز‎ كلستريريوم تتلنى باكترى عامل كزاز دو نوع سم (10749") توليد مى كنيد؛ نورون و كسين(تتانواسياسمين) و هموليزين (تتاتوليزين). تمامى علائم ييمارى در كزاز به نوروتوكسين بسيار سمی آن نسبت می دهند. توكسونيد (شبه سم) کزاز بر امنازی در هر نوبت در حد (2امامی باشد و باید از اين ميزان ييشتر باشد. مخزن کزاز محیط است و انقال از شخص به شخص ممکن نمی باشد. سم عصبى (نوروتوكسين) قوى ناشى از رشد باكتري غير هوازى كلستريديوم تانى درون بافت هاى يكروزه و در زنخم هاى كثيف يا ار اف کر زایت ای شر ا فر شبد سم کزز (۲۱۳۱ 60( 780/5 دتم آلدد رال ده و بنطور ازايش قدرت آنتى زنى در املاح آلوميتيم جذب ‎idee ple‏ در مجموع حد ضد سم به یزان حداقل ۰۱/۰ (10(واحد بين المللى) در ميلى ليتر سرم براى ايجاد حداقل سطح محافظت كننده در نظر د اسم الى ‎Rae DP gs ps ee‏ برداری در یشگری از کزازنوزاددی ين + ها ‎٠٠١‏ درهد متیر برده است( 086001068 اگر زنان در سن باردارى؛ قبلاً بوسيله واكسن كزاز('1"1): در دوران كودكى ‎beat) ocd Sy (PAY gh Ly DPD)‏ براساس جدول شماره ... بنج دوز واكسن كزاز يا توام بزرگسالان ۲1 بهدلیل بيشكيرى اذ كزاز نوادلا به نان تزريق لمود.

صفحه 55:
جدول شماره ۱5 7 ردول ایمتسازی 1۳۲ یا ۳4 برای زنان در ستین یاروری بدون سابقه قبلی ایسسازی با ۱۱۷۳۷ 4 یا 11۳ دز اواکسن ادك ‎Tayi?‏ Loos SB Se 2 ee دومین ۳۲ یا 7۳0 ۳ سال 2-4 سومین ۳۲ يا 7۳0 ‎woe‏ مه ارمين 1-1 ي0 7۳4 ساك 3 [ پنجمین ۳1 يا 7۳3 ترتع ‎aaa‏ ‎ye -‏ ۴ ‎LPT) S255 Sols!‏ سنین مدرسه(14) را بهمراه دارند: بایستی براساس ۷ ایسسازی: نان ععبیل بو جدول شماره ۱۷ توصیه ایمنسازی 171 یا 10 برای زنان در باروری که قبلاً ایمنسازی شده‌اند. ‎ee‏ سيوف ترم قر ‎F‏ ‏سن جر آخرین اینشازی ایتسازی توصي سايقه قبلى ‎BIE cha‏ = با ماکسن وا ‎ee‏ مراجمه يا حاملكى فعلى | ‎gu et‏ ‎DPT SS at ieee‏ * | ارين ‎Ty‏ ‏کردکی واکسن 3۳۳" باد ماكسن ‎TTT‏ | يكبار ‎TAL TT‏ 1 = در 77۲ 77 "ار واکسن "۳ با 7 | بکبار واهس ۳ب ۳ ابي توس +8151 در 831 يا 70 ۲پار واکسن 7۳۳ 7ب 7۳ 0 ۱ اي 685 دز ۳ب 1 مر سن ۱۴:۱۴ سا 2 3 + حداقل * هفته فاصله بين هر دز ** حداقل يا فاصله يكسال

صفحه 56:
دوام ایمنی پس از برنامه‌های مختلف ایمنسازی دوام ایمنی افت دز ۵۳۳۶ در کرد کی یا دومن سال دریافت دز 0۳۲۵ قبل از مدرسه دریافت دز 1 110 در مدرسه در دز لا7 یا ۲7 در مدرب حریافت سرمین دز رل دز میرسه دريافت جهارمين و بتجمين دز توصيه اشده در برنامه 881

صفحه 57:
نتيجه كيرى : براساس جدول شماره... اكر در سابقه ايمنسازى زنان در سنين بارورى(بطور مستند) واكسن ثلاث ويا توام خردسال(002) ثبت شده باشد. مجموع دفعات تزريق واكسن ثلاث (يا توام خردسال) قبلى با واكسن كزاز يا توام بزركسال جديد © نوبت خواهد بود. اما اكر سابقه ایمنسازی مستند نبوده براساس جدول شماره... در ۵ نوبت واکسن ۲1۳و یا 1۳1" تزريق خواهد شد در صورت ايجاد عفونت كزاز با کلستریدیوم ‎tetera) SIS‏ :61/۳۳ ايمنى ايجاد نمى كردد. سطح ایمنی در افراد بستگی تام با پوشش کامل ایمنسازی دارد. شکل شماره.. دوام و طول مدت ایمنی پس از برنامه واکسیناسیون ۲۳ (20*/۳:6/۰کو یا 6 (صفحه ۲۱.. ایمنسازی) * اثر بخشی واکسن کزاز بیش از ۹۵ درصد (بعد از دو دوز 1۸۰ <) می باشدو حاوی ادجوانت هيدر وكسيد آلومينيم فسفات آلومینیم(00(6())/() و یا ۲۳6۴)) است و ماده محافظت کننده واکس معمولا رتولات می باشد.

صفحه 58:
سياه سرفه عصبو) ‎DB ge WAS ig ptt ya CUE Ss lense cet ee ae GES,‏ واکتش های شدید و طولانی کمتر شیع می باشند وبهنسیت: 10۰/۱< است اکتش های مربوط به ضعف و کاهش حساسیت و هشیاري نیز نادرند و نسبت: ۲۰۰۰/۱ < مشاهده می گردد() مرا تن ۵000 رت مسا سای عم هی “ * در سالهاى اخير به دليل عوارض کمتر واکسن سیاه سرقه نوع ۳ نسبت به ۲نمه برخی از کشورها از واکسن جدید نوع ۳" استفاده می نمایند. واکسن سیاه سرفه معمولی ۱۸۳ از کیفیت و کارآیی بسیار برخوردار بود و علاوه بر دسترسی آسان به آن هزینه آن أدزات و دو عد جنك سنت أمريكاي ابنت و در کشورهای در عال رسمه موردامعاه فرار ی گرد واکسن سیاه سرفه نوع غیر سلولی ۳ بسيار كران مى باشد و مورد استفاده آن در امريكاء كاناداء استراليا و جند کشور اروبائى است. با توجه به ملاحظه موارد سیاه سرفه در گروه سنی کودکان بزرگنر از ا سال و در بزركسالان در استرالياء ‎MSL‏ ‏بالات متحده امریکا و چند کشور اروبایی(۲۰۰۲ (/11) تلو واکسن غیرسلول سیاه سرفه (۳) برای گروه سنی ۱۱-۲۱ سال و بالینی بصورت تر کیب با توکسوئید دیفتری و کزاز جذب شده در فسفات آلومینیم ساخته شده است و در کانادا یز مصرف می شود (2۲۰۰۳ )6

صفحه 59:
برآورد اثر بخشی واکسن سیاه سرفه غیرسلولی 0۳ (در کانادا و سوند) براساس مطالعات انجام یافته ۸۵ درصد می باشد برای کود کان هفت سال و بیشتر از آن(( > «۳۲()) که سابقه اولیه ایمنسازی» سیاه سرفه را ندارند و یا ایمنسازی آنان نامشخص است(کود کان مهاجر)؛ موجوانان گروه سنی ۱۱ تا (۲ سال و بزركسالان می توان از واکسن نوع بزر گسالان غیرسلول همراه با تو کسونید دیفتری(بزرگسال) و كزاز(ك"1) استفاده نمود(در ‎Ey ESL TUE‏ داد عادی است) برای کودکان ۷ ساله از لاسال كه تاكنون نسبت به ايمنسازى آنان اقدام نشده است و یا مهاجرینی که وضعیت ایمنسازی آنان مشخص نمی باشد ۲ دوز واکسن سه گلنه بالینی نوع ۵۳ بفاصله ۴ هفته و سومین دوز آن در فاصله ۱۲ بعد تزریق می گردد(این توصیه در کانادا مطرح شده است) اثربخشی وا کسن بسیار متغیر است پس از سه دوز واکسن قدرت حفاظت آن حدود ۸۰ درصد است مدت ایمنی آن مشخص نمی باشد. ادجوانت ن هیدر و کسید و فسفات آلومينيم می باشد و از مرتیولات در وا کسن بعنوان محافظت کننده استفاده می گردد.

صفحه 60:
بسیاری از علائم بیماری ناشی از سیاه سرقه مربوط به ترشح سموم ناشی از باکتری ورد ‎Pertusis toxin‏ می باشد. ‎cs‏ دو نمونه واکسن سیاه سرفه در دسترس می باشد» واکسن غیرفعال ساخته شده از سلول کامل(028 عاترید عحمه()۵ ۷۷ که در چندین دهه کذشته در سراسر دنیاً مورد استفاده قرار گرفته و با تو کسوئید دیفتری و کزازن تحت عنوان واکسن ثلاث 06) مورد بهره برداری قرار می گیرد. دیگری واکسن غیرسلولی سیاه ‎Our)‏ ) (30) است که نسل جدید از واکسن سیاه سرفه می باشد و در برخی از کشورها از جمله در امریکا و کانادا همراه با توکسوئید دیفتری و کزاز 0۳1*5۳ از آن استفاده می شود. واکسن ‎OPT‏ حاوی سلول کامل سیاه سرفه (:000) به دليل عوارض شديد از هفت سالگی ببعد معنوعیت مصرف دارد. بنابراين اين نوع واكسن ‎DPM)‏ محدودیت سنی دارد و فقط مصرف ن در گروه کودکان کمتر از ۷مال است. عوارض ناشی از واکسن 271۳۹6۳ نوع غیرسلول در مقایسه با واکسن 100) (دربر گیرنده سلول کامل سیاه سرفه) بسار کمر ونادر است: تجویز واکسن 271۳06۳) بعد از دریافت یک یا چند دوز از واکسن معمولی 6۳/0) و یاب ممتر میت مصرف ندارد رنه ممائعتی و مس سا و شود عبارت است از:

صفحه 61:
Orwles SS yw برآورد؛ اثر بخش یک دوز واکسن سرخک در ۱۲-۱۵ ماهگی بین ۸۵ تا ‎٩۵‏ درصد است. اما با بهره فیری از دوز دوم وا کسن؛ نزدیک به ۱۰۰ درصد کود کان محافظت می شوند. ۰ تا ۱۵ درصد از کود کان واکسینه شده در نوبت اول در سن ۱۲ ماهگی؛ بدون محافظت باقى خواهند ماند و این خود دلیل گردش ویروس در جامعه است. مصوئیتی که بعد از ابتلاء به بيمارى ايجاد مى شود دائمی است. میزان ایمنی در نوزادان متولد شده از مادرانیکه قبلاً در اث اثر وااکسیناسیون ایمنی حاصل نموده اند» کمتر از مادران است که در گذشته قبل از بارداری و در سنین كرك ‎Riding sires‏ در صورت وجود آنتي بادى جنينى (انتقال يافته از جفت مادر) در نوزاد؛ مى تواند آنتى زن واكسن را بى اثر نماید. در اینصورت فرد ك حساس باقى خواهد ماند. تمام افرادیکه به سرخک مبتلا نشده اند و یا و کسیناسیون آنه انجام نشده است به بیماری حساس می باشند. در اینصورت میزان حمله بیماری در افراد حساس(۳ت(1) #51 9)) تقريباً صد درصد است.

صفحه 62:
سازمان بهداشت جهانی سن ‎٩‏ ماهگی را برای شروع واكسيناسيون سرخكك در اغلب كشورهاء ی ‎Os‏ در حال حاضر حساسیت به تخم مرغ حتى به شكل آنافیلاکتیک آن دیگر مانع از تزریق واکسن سرخحک نمى شود زيرا تمام .. واكسن جدید بجای جنین مرغ در سلول های دیپلوئیدانسان کشت می شوند. سرخكك مي توائد موارد سل نهفته در فرد مبتلا را بدتر و شدید نمایده اما در مورد واكسيناسيون سرخكك» شواهد و دلائلى در دست نمى باشد. با تجویز یکک دوز واكسن در كودكان وبا بوشش بيش از 40 درصد فقط بيمارى كنترل مى شود. اما با اين استراتزى حذف سرخكك بعيد مى باشد. مدت استفاده از واكسن هاى ليرفيليزه (خشكك) سرخكك ير از بازسازى (آماده كرد)با حلال نبايد بيش از۶ سال باشد.درصورت استفاده از واكسن بازسازى شده در مدت بيش ازء سال »خط بروز مر از توكيك شوك لندروم افزايش مى يابد ((000001©) نفادم سار

صفحه 63:
در کشورهای توسعه یفته ودر حال توسعه سرخچه یک پیماری عفونی خفيف دوران کرد کی است و اهمیت آن از ‎a‏ بهداشت عمومی به دلیل سندرم سرخچه مادرزادی (عج ‎corigehital rubella’ ‘syndiome‏ می در اثر ابتلا مادران باردار به سرخچه در سه ماه اول حاملگی +عفونت جنینی در ‎٩۰‏ درصد از موارد همراه با عوارض دائمی وشدید مشتمل بر ؛کوری» کری و نقص مادرزادی قلب می باشد. سقط و مرده زایی از عوارض شایع در اثر به این بیماری در زنان باردار است واکسن سرخک با واکسن سرخچه (۳۳) و با بهراه با اوربون بصورت ۲۳7 در جداول انیساز اکثر کشورها گنجانده شده است. برای جل وگیری از احتمال خطر بروز 7۲ نیاز به پوشش بسیار بالاى واكسيناسيون بر عليه سرخچه در برنامه ملی گروه سنی در معرض خطر بقدر کافی بالا باشد +خطر بروز #0 افزايش ميابد. تمامی واکسن های امروزی از سوبه ۵/6"( مشتق شده اند و متونند در ۹۵-۹۷ درصداز افراد حماس

صفحه 64:
محتوای ویروس واکسن انسانی در هر روز کمتر از 000سطلجس و يا 0020 می باشد ودر محيط کشت سلول رییلوئید انسانی بدست می آیند. تجویز واکسن سرخچه در زنان باردار به دلیل خطر بروز 77 از نظر تنوریک ممنوع می باشد . و در مورد استفاده از وا کسن سرخچه در بانوان سه ماهه قبل از بارداربباید هشدار لازم به آنان داده شود. در طی ‎<a,‏ دریش از ۷۰ مورد در زنان باردار و ان به بماری که در ظرل شا دراک را ‎au‏ شوده ون ‎aie‏ و آمي در جنین آل ها مشاهده نگردید ‏ هقی( ویروس واکسن سرخچه توانای عبور از جفت را دارد اما از نظر تثوريكك خطر برو عوارض و نقص جنینی در دوره بارداری ناشی از دریافت وا کسن بسیار ضعیف است. ویروس تخفیف مدت یافته واکسن سرخچه از فرد واکسینه شده به میزبان های حساس دیگر متتقل نمی شود. بنابراین تماس زنان باردار با اشخاصی که به تاز گی واکسن دریافت کرده اند »حطری برای آنان ایجاد نخواهد کرد .

صفحه 65:
با توجي به حساسيت و اهمبت مراكز زنان و زايمان بايد كادر يزشكي و بيرايزشكي بز ضد سرخچه واکسینه شو: بعد ار عفونت یی ناب زرا بو سرجوه ؛ معمولاً هميشكي است و مي رسد براي تما تزريق يك زندم طعیف شده در 98 تا 99 درصد اقراد حساس ‎pedicels aon aes‏ به کسانیکه متا بهنارساتي ايمني هستند و پا فدرت ابعني آنه کاهش بافته الست تباید وا سرخجه تزريق کردداما تجویز واکسن سرخك یا سم دز ‎Gul eee ws all‏ نه باليتيه ندارد (مق!) توصیه شده است: 1 1 ان 11-21 سا نا 5 تجومز «اکسن مات كرون مرا ‎aut‏ 0 ل و زنان در سنین باروري اح باشي از واکسن د اس اما الا ‎i‏ وف نمی با وس و موی پیت از ات ست شي دهي مائع إز انجام واكسيناسيون سرخجه د زنان تمیشود , اگر چه ‎Tit oe‏ واکسن در شیر مادر یافت شده است و از این نظر به ان قابل از ی اشد ولي بيماري در کودکان گزارش نشده:

صفحه 66:
DODPE ‏اوریون‎ - در ‎٩۳-۹۷‏ درصد موارد واکسیناسیون .آنتی باری در سرم افزایش می یابد . طول دوره ایمنی ناشی از واکسن بدرستی مشخص نمی باشد اما طولانی است (بیش از ۲۰ سال) و ممکن است تا آخر عمر دوام داشته باشد . ۰ مطالباقى كه در كشور كانادا انجام شده ست نشان دهد که ۵ تا ۶ سال بعد ازائیسازی با اوریون » به نسبت معنی داری آنتی بادی در سرم منفی می گردد . طغیان ناگهانی اوریون در جامعه واکسینه شدهملاحظه شده است. ‎ *‏ - تجویز واکسن دردونویث(در آمریکا ۱۲ تا ۱۵ ماهگی و۴ تا ۶ سالگی) توصیه شده است ‏- معمولاً وا کسن اوریون بهمراه واکسن سرخک و سرخچه بصورت ترکیبی 0707۲ است و مصرف آن همزمان می باشد . ‏- تزريق واكسن به زنان باردار ممنوع است ‏ اكر جه شواهدی مبنی بر ایجاد ناهنجاری یا مرگ جنینی در دست.نمی باشد. متدنی ناخ

صفحه 67:
مصرف واکسن از ۳ماه قبل از حاملگی ممنوع می باشد. يق واكسن اوريون به كه داراى نقص ایمنی اند ممنوع می باشد اگر چه افرادی که تحت درمان با تعداد کم کورتن می باشند (کمتر از ۲ میلی گرم بازای هر کیل وگرم در روز) و یک روز در میان کورتن دریافت می نمایند و یا بصورتاسپری آئورسل کورتن دریافت می دادند ,بلامانع می باشد. سوشی ویروس واکسن در جنین مرغ کشت داده می شود. هر دوز واکسن حاوی ۳62660626« از ویروس تخفیف مدت يافته شده است (واحد عفونی (1< دوزا کوره کننده در ۵۰ درصد از محیط کشت ها می باشد.)

صفحه 68:
pokrovelts lib! gl ‏آثر بخشی واکسن بیش از ۹۵ درصد در کشورهای صنعتی و ۷۲-۹۸ درصد در کشورهای دیگری و‎ ‏درجه محافظت کژ برای نوع ۳ ویروس پوسیو است.‎ *_ طول دوره ایمنی ناشی از واکسن کوتاهتر از ایمنی حاصل از برخورد با ویروس وحشی است. * _ هنگامیکه آنتی بادی مادرزادی در شیر خوار مجدد داشته باشد ایمنی بخش کمتر ایجادمی گردد. * خطر بروز فلج در کودکان زیر یکسال بازای یک مورد در ۲۰۰ فرد آلوده است و در کودکان ۱تا ۱۴ 2 53 یک در یکصد فرد آلوده است. * محویات واکسن ب«حاوی سه تیپ ویروس ۲۲۱,11 زنده تخفیف مدت یافته است يك > یک میلبون ؛تیپ دو > صد مبلیون و تیپ ۳ > ۰ واحد عفونت. زا است) * واکسن زنده ۳۷ واکسن انشنجال بمنظور ريشه کنی پرلبوات (ایمن زائی در دورهه قیمت کم» سهولت مصرف و توان بالقوه در ایجاد ایمنی از طریق ایجاد عفونت در اعضاء خانواده و افراد تماس)

صفحه 69:
تغییرات سرمی پر از واکسیناسیون در کشورهای صنعتی پر از ۳ روز واکسن 7۳۶ در سطح ۰ درصد است و در کشورهای در حال توسعه برای نوع یکك ۷۳ درصد ‏ برای نوع دو ‎٩۰‏ درصد و برای نوع سه ۷۰ درصد ‏ می باشد. وا کسن غیرزنده 16۳6" انشار مدفوعی دهان بهمراه ندارد بناب پرسیو در کشورهای در حال توسعه نقش آن کم آهمیت است . ین در ريشه کنی ویروس بادی مادرزادی بر علیه ویروس پرسیو از طریق جفت انتقال می یابد با این وصف نوزادان پر از دریافت یک روز وا ۶ بمیزان ۷۰-۱۰۰ درصد در دستگاه گوارشی خود ایمنی موضعی بدست می آورند و در حدود ۳۰-۰ درصد آنتی باری در سرم خونشان بر علیه ۳ ویروس پرسیو ایجاد می گردد. مدت دفع ویروس 7۳۶ در نزد نوزادان کمتر از ۴ هفته می باشد بنابراین د ‎eS Cah,‏ روز لز واکسن 7۳7 در هنگام تولد و یا دو هفته پس از آن نبایستی جایگزین روز توصیه شده 9۳7 در ۵/۱ ماهگی شود.

صفحه 70:
تجویز یک روز اضافی 277 در هنگام تولد باعث افزایش ميزان تغييرات سرمي در سنين يايين قر نسبت ‎Ber aU aN aes‏ و ۵/۴ ماهکتی)می شود (( که مه ‎weebkxeta.‏ یکی از دلايل ديكر براى تجويز واكسن وه در هنكام تلد پشگیری از رن ‎eee‏ . زیر کودکان بزرگتر در خطر بشتری از ‎ee Sel‏ یقات (موارد ليل توریقات از جمله تزریق ات در هنگابیکه کوه‌کان در دوره کمون عضویت ویروس فلج اطفال است) قرار دارند. 1062 بروز یک مورد پولید ؛ حاكى از سطح ايمنى يابين در يكك جامعه است. م توان به عنوان يكك جايكزين مناسب براى كودكان مبتلا به فرم بدون علامت با عفونت ار رود. واكسن بون از طريق مراقبت هاى ياسيو در حدود يكك مورد در 8/5 ا ل انا لصيو ل در واكسن نوع غير فعال باه به ترتيب حاوى ‎780.6٠‏ واحد از تيب های ۳۲0۱ ویروس در هر روز ‎ed Bos‏ ابتلاء به اسهال مانع از انجام و کسیناسیون 7۳07 نمی شود.

صفحه 71:
‎velow Pever 95305‏ اکسن تب زرد از 5 نده تخفیف مدت بافته سرش ۲۳) است و در ت غ جنین دا کشت می شود در ه روز واکمن حداقل 1006000000 برای موش يا معاد کب ‎GI oaks a PFU hue Porcorry Out)‏ كمترين تعداد ویروس با تولید پلاک در کشت ‏سلول تک لایه ای می باشد. ‎ ‏باری ‏خواهد ‏واکسن تب زرد در افراد افزايش يافته است. ‏بخشى و قدرت ایمن زائی واکسن به پیش از ‎٩۳‏ درصد در کود کان واکسینه شده با افزایش آنت کننده در سرم پدید و طول دوره ایمنی لن حداقل ۱۰ سال و حداکثر به ۳۰سال و یا رسید , از سال ۱۹۹۲ ۱۶ کشور از ۲۳ کشور در معرض خطر در ‏انیسازی جاری خود نمودند . از سال ۱۹۹۸ این تعداد به ۱۷ کشور در ‎i AT‏ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‏قونین بین لمللی بهداشت تکرار تزریق واکسن (در کشورهای اندمیک امریکای جنوبی وافریقا )را با فواصل ۱۰ سال ضروری می داند. ‏جر ‎aN ete‏ سر وا کسن باشد. ‎ ‏واکسن تب زرد در افرادبا علائم 4021608ممنوع است اما تزریق وا کسن در افراد بدون علائم با مايش سر ولوزى يؤيااكد بلامانع است. ‏مصرف واکسن در اطقالکمتر از ۶ ماه به دلیل بروز خطر آنفالیت ممنوع است مگر در موارديكه خطر عفونت بسیار جدی باشد.

صفحه 72:
هپاتیت (> هس60 * _ اثر بخشی واکسن بین ۷۵ تا ۹۵ درصد است. مدت آیین بختی واکنن پیش از ۱۰ سال من باشد. * _ سه آنتی ژن(10,606 در سرواپیرمیولوژی ویروس نقش اساسی دارند. ان سطحى هباتيت ‎te SO (WOC By)‏ از غلاف ویروس می باشد. (WOO By) ee o5 37 * ‎J pare O(WBe By) 35‏ شکسته شدن آنتی ژن () است و نشانگر شدت عفونت است. ‎ ‏*_ عمده ترین پیامد عفوئت با ویروس هپاتیت 9) در زمینه بهداشت عمومی بیماری مزمن کبد(سیروز) و سرطان سلولهای کبدی است. ‎. ‏اقلین ویروس از طریق شناسائی 160696 قابل تشخیص می باشند‎ *

صفحه 73:
در صورت ابتلاء هر چه سن در هنگام عفونت کمتر باشند احتما شدن و خطر يروز عوارض سیروز و سرطان کید بیشتر استبطور, که سار 385 درصد توزادان درصد لز لز بررکسالان پرار عقوت به ها مزمن (براي مدت طولاني) تبدیل خواهند عونم واکسن ايب قينا محري :959 هبوار» :در دستزين_اسب روافسن هاي بداست أده از بلاسها و واكسن هاو ‎FE‏ هر دو نوع واكسن يس از تزريق.مطمئني,ايمن زا و اثربخشند. آنتي بادي مادرزادي مانع از اثر واکسن نمي شود بيش از 90 درصد كودكان حساس بس از سه روز واکسن, آنتي باری محافطت کننده را تولهد مي نماید در مطالعات همگروهي با بیش از 10 سال در کودکایز نشان | داده شده است که [ثر پکشي واکسن بمتطی بعلو جلوكيرق از اك الوا وما ل اوسا شل از ناگ درو نوزادان متولح شده ‎gill‏ 1/۰ م پاسخ ‎ete‏ نشان مي دهند. زیر عفونت در آنان وا ریق مي شود در اینگونه نوزادان أثر بخشي واكسن اه از خاملین عزمن 75 با ده درد ات افزود اختصاصي هباتيت 1/0000 0 در بد ادان متولد ‎Pa‏ مرن 200۳0 ‎ey‏ لن را ‎zl‏ ل در بسياري از كشورهاي در حال توسعه در دسترس نمي باشد"

صفحه 74:
توصیه می شود در کشورهانیکه شیوع حاملینی ویروس ۲ درصد و یا پیشتر است واکسن هپاتیت 62 در برتامه ایستازی جازی آنان منظور گردد: با فاصله 8 تا ‎٠١‏ سال ببس ‎Sy HN‏ 1 يزركى از كودكان ايمن شده سطح آنتى بادى قابل تشخيص وجود ندارد و اين در عفونت هاى تحت بالينى (غيرأشكار از نظر بالينى) كه از ‎RUST Gb‏ سرولوزي شناسائى شده اند نشان داده شده است كه عفونت هاى غير آشكار به بيمارى بالينى و يا حامل مزمن 1!,0908099” منجر نخواهد شد (*6006) را ) بدینسان فعلا عقیده بر این است که واکسن یادآور هپائیت (8) ضرورتی ندارد تزریق واکسن ‎Cale‏ 69 در مادران باردار و شیرده منع مصرف ندارد. اولویت واکسیناسیون هباتيت 08 نوزادان متولد شده از مادران (96861),ا1*+ یا تزریق واکسن وابمنی و گلوبدلین اگر نوزادان متولد شده از مادران 1,0808089 با تزريق واكسن با تعاس های حساس و مداوم خنوادگی با تزریق واکسن

صفحه 75:
تکمیل و پوشش واکسیناسیون کودکان و نوجوانان جمعیت و گروههای در معرض خطر باین عفونت زندانیان که مدت طولانی در بازداشتگاههای مخصوص نوجوانان و یا در زندان های موقت و دائم بوده اند کار کنان خدمات بهداشتی درمانی و خدمات اجتماعی که با خون و ترشحات آلوده در تماس اند کارکنان و بیماران موسسات توانبخشی بخش بیماران دیالیزی و بیمارانی که مشکلات خونریزی داشته اند و فراورده خونی دریافت می ‎AES‏ بیش از ۶ ماه در کشورهاتی دارند که میزان عفونت مزمن به ن المللی که برنامه سازی و هپاتیت بیش از ۲ درصد است افرادیکه فعالیت طبیعی جنسی زیادی دارند

صفحه 76:
مطالبات انجام شده در کشورهای ‎SAT‏ نشان می دهد با انجام وا کسیناسیون ‎Desks‏ ‏دربرنامه جاری اینسازی کود کان زیر یکسال از ميزان بروز موارد هباتيت (8)1090 كاسته می گردد. اکسن هپاتیت ت () در عضله رلئوئید در نزد بزرگسالان و کود کان است و در شیر خوران 2 ای جانبی عضله ران تزريق می گردد و از تزريق در عضله باسن (گلوتتوس) به دلیل کاهش سطح ایمنی و تزریق درنسوج چربی اکیداً خودداری نمایند . واکسن وامین وگلوپولین اختصاصی باید در دو نقطه متفاوت تزریق شود. بهتر از همه زنان باردار قبل از زایمان (در اوایل حاملگی) آزمون 1/6969 انجام شود در صورت تزريق همزمان واكسن هيات تیت9) با دیگر واکسن ها .لازم است در دو حمل جداكانه تزريق انجام كيرد

صفحه 77:
نحوه ایمنسازی نوزادان در بدو تولد علیه عفونت هپاتیت ‎WD‏ ۱- در مادران 36965)را"+ لافاصله بعد از تولد نوزاد تا حداکثر ۱۷ ساعت پس از تولد در دو نقطه جداگانهمیادرت به + الف: تزریق ایمینی و گلوبولین اختصاصی ‎WOW‏ بمیزان ۵/۰ میلی لیتر درداخل عضله اب: تزريق روز اول واكسن هياتيت 00 (بفاصله در بدو تولد) و تزریق های بعدی در او۶ماهگی بعد از نوبت اول به ترتیب انجام می شود ۲- در مادران 008094) رل بلافاصله در بدو تولداولین روز؛ دومین روز واکسن حداقل بعد از یکماه واکسن حداقل ۴ ماه بهد از اولین روز و یا ۲ ماه بعد از دومین روز تزرية قبل از * ماهكى تجویز شود. از اولين روز و سومين روز دء اين نوبت از واكسن نبايد ‎ay‏ مادرانيكه نتيجه آزمايشي 1,0009099" در آنان مشخص نمی باشد لازم ست در اسرع وقتنيز به انجا. آزمايش 1,0009000 خود اقدام نمايند.در صورت ال آزمایشگاه مبنی بر 9601+ در اولين فرصت (نه بيشتر از يكك هفته ير از تولد نوزادان)نسبت ب ‏الف: ‎sl Salas‏ بمیزان ۵/۰ میلی لیتر در داخل عضله نوزادان اقدام نمایند ‏اب: تزریق روز اول واکسن هپاتیت () بلاقاصله پر از تولد در محل جداگانه و تزریق های بعدی در او۶ ماهكى بعد از نوبت اول به ترتيب انجام می گردد. ‎ ‎ ‎

صفحه 78:
مجموعه اي از؛ کار کنان؛ سیستم حمل و نقل » انبار و تجهیزات لازم برای نگهداری واکسن در شرایط مناسب از زمان ساخت تا هنگام تجویز آن به کود کان يا بز ركسالان: مى باشد.

صفحه 79:
شمای سیستماتیکک زنجیره‌ی سرما

صفحه 80:
حساسیت وا کسن ها به حرارت: اگرچه تمامی اکن ها نسیت یه خزارت حباسند فا بر از نها تست به حرازت بیثر تعنان ی پاشند و این محساسیت بشرح زیر es | di Silom aap BE OPO ‏خوراکی‎ Ey dbl gb ‏واكسن‎ * ° سرخک (نوع شکه-لیوفلیزه) * اوريون(نوع خشك- ليفيليزه ب 1 ‏میج‎ ۰ J * واكسن جذبى ثلاث 003/418 2 ‎i‏ ‏*. واکسن جذبی توام بزركسالان و خردسال (KE Dicuss?

صفحه 81:
وأكسن هباتيث 09 بس از انجماد (نقطه انجماد واكسزرغباتيت :60۰100:62 - است) پس از قرار گرفتن کمتر از ۵/۰ در زیر صفر و یا کمتر از آن بفوریت منجمد می شود و بسرعت فاسد و خراب می گردد. ‎PDI ta Sy ala as‏ توام (۳60 ,۱۲4 و کزاز (۳۱) حدود ۵درجه زیر صفر(؟ 010-۳2 ) است. وا کسن های مورد اشاره در زیر به هیچ وجه نباید منجمد. ديفترى» كزاز ويا سياه سرفه ‏هم فلوس آنفل و آئزا تايب قلزبه استتاى ‎PRPD‏ 8 نوع مارا ‎ ‎ ‎iat ‏بنومو كو كال (بنوموكوكك).‎ ‏تمام وأكسن هاى تركيبى از اتواع مورد اشاره هر بالا تمام واكسن هاى بازسازى شده با حلال ‎ ‏ال وان ها ‎se‏ ‏تیفرید(خبه) ‏منتگ وک وکال(مننگ وک وکک). مناسبترین درجه حرارت برای نگهداری وا کسن در یخچال ۲ تا ۸ درجه بالای صفر است.. ‎ ‏وا کسن سرخک پس از بازسازی با حلال و آماده شدن بشدت در برابر گرما حساس می باشد.

صفحه 82:
نگهداری وا کسن در زمان و درجه حرارت مناسب * واکسن های منجمد شک را بمدت طولانی در "226 نگهداری کنید. * نگهداری این نوع واکسن ها " (6:- مخاطره انگیز نمی باشد ‎Whe‏ ‏ضرورت هم ندارد. بعنوان مثال می توان اين نوع واکسن ها را در شرایط ۲ تا ۸ درجه بالای صفر در یخچال و یا در هنگام حمل و نقل نگهداری کرد. * حلال واکسن ها هرگز نباید منجمد شود. * حلال های بسته بندی شده با واکسن توسط کارخانه سازنده (بصورت توام) بايد در در رارت ‎bar‏ يا كير بريد ‎٠‏ حداکثر زمان توصیه شده برای نگهداری واکسن در سطح کشوری ۶ ماه ‏امد

صفحه 83:
فضاهای .< ای حالی در قسست ‎woe Atte‏ ب و کشوهای طبقه پا نبقه پائین یخچال را بطری‌های آب 2 اشع پر ‎sas‏ ید و درب آنها را 7 و نوی

صفحه 84:
نشانگر دمای وا کسن (2600) ۵»<) ‎)٩‏ یهن اخيراً در روی و یال واکسن های پولیو از نشانگر حساس به دما به ترتیبی استفاده شده است که‌با شناسائی وا کسن های آسیب دیده در اثر دما میتوان آنها را بسرعت مورد نشاسائی قرار داده و از وااکسن های سالم تمیز داد و از زنجیر سرما خارج نمود. این نشانگر بهمراه برچست مشخصات واکسن بر روی دیال واکسن پولیو توسط کارخانه سازنده نصب شده و از یک دایره با رنگ خاکستری اب که در وبط این دايره مربعی قرار دارد و در شرایط مطلوب در دمای مناسب ‎bird‏ 4 سفیدرنگ است ---- که ممکن است این مربعم(وسط دایره) در هنگام حمل و نقل وتکهداری با در شراط ناماس رن رما تعیر رنگ بدهد. * تا هنگامیکه رنكث مربع روشن قر از رنگ زمینه در دایره باشد. وا کسن قابل استفاده ‎tl‏ حتی اگر بتفعات وا کسن مورد استفاده قرار گرفته باشد (بشرط رعایت Ce a cages hel ‏شرایط‎ در صورتیکه رت ‎sy‏ با رنگ زمینه دایره ای شکل یکسان و یا تیره تر تا سیاه رنگ شود این واکسن قابل استفاده نمی باشد و باید از زنجیر سرما حذف گردد و استفاده از آن اكيداً ممنوع می باشد.

صفحه 85:
Inner square lighter than outer ting if the expiry date has not been passed, USE the vaccine. Ata later time: Inner square still lighter than outer ring. If the expiry date has net been passed, USE the vaccine. Discard point: Inner square matches colour of outer ring DO NOT use the vaccine. Beyond the discard point: inner square darker than outer ring. DO NOT use the vaccine.

صفحه 86:
ثبت زمان برای استفاده از وا کسن پولیو مجهز به 0600 برای رسیدن به نقطه ای از زمان که باید واکسد تشر را دور ريخت ۸روز ۲۰روز +ع روز بيش از ۲ سال درجه حرارت ثابت در طی شبانه روز در درجه حرارت اطاق : " 20+ در درجه حرارت اطاق : "0200+ در داخل یخچال: "+ در داخل فریزر: 0+

صفحه 87:
آزمون تکان دادن و بال با ‎Ghake ٩۲۶2‏ * واکسن های حساس به سرما و حلال های آنهاء بهیچ وجه نباید یخ زده شوند. در موارد و یال های واکسن هاى؛ ‎PME‏ توام خردسال(0/۳)» توام بزرگسال (۰/۳ کزاز(۳» مپاتیت 40 هموفيلوس آنفلوآنزا تايب (طاباا”)8) و حلال هاى اكر مطمئنى هستيد كه به دماى زير صفر رسيده اند و يا يخ زده اند(از طريق رويت درجه مينيمم دماسنج) آنها را دور بريزيد. * در صورتيكه يكك نمونه از واكسن سالم و مشابه با نمونه واكسن مورد ترديد را انتخاب نمائيد» هر دو واكسن را بشدت تكان دهيد تا محلول درون ویال ها مخلوط و یکنواخت شود. حال دو ویال را از نزدیکک بررسى نمائید.

صفحه 88:
وا کسن بخ زده محلول غيريكتواخت دانه دانه و داراى تقرياً كامل شده قسمت اعظم محتواى ويال شفاف مى باشد رسوب كامل شده ارتفاع رسوبات كمتر و متراكم ترمى باشد ودر اثر ح کت ویال ارسوب ايجاد شده به بخش ‎At‏ تمایل واکسن سالم بلافاصله پس از تکان دادن ته نلیتی کامل نیست و هنوز قسمت اعظم واكسن كدر مى باشد قسمت بالا محطلول کمی شفاف می باشد رسوب واکسن کامل شده با اندک حرکت ام با ملایمت رسویات در میع ی می شود زمان بررسی محلول یکنواخت و ابری شکل است arog پس از یک ساعت وا کسن هائیکه از طریق آزمون تکان دادن ویال( 2!۳۸)) رد می کردد نباید مصرف شوند. اکرچه این آزمون دقیق نمی باشد.

صفحه 89:
(PIS code E6/45) Freeze Watch™ 37 4 | 1

صفحه 90:

صفحه 91:
زریق ایمن در برنامه ایمسازی پراساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (1(11,0(.6261) درصد از ۱۲ میلیارد تزریقی که در سال انجام می شوده غير ابسن فى باشله شايعترين بيمارى هاى خطرناكك قابل انتقال بوسيله تزریقات غیر ایمن عبارتند از؛ هپاتیت 9 هپاتیت 6 و #7" می باشند. همه ساله تزریقات غیرایمن موجب انتقال ویروس هپاتیت ()به ۸-۱۶ میلیون نفره ویروس هپاتیت. () به ۳/۲-۴ میلیون نفر و عفونت ماب" به ۱۶۰۰۰۰ تا ۸۰۰۰۰ نفر می شود. برخی از انگل های خونی (مالاریا» قارچ هاء باکتری ها و بق غیرایمن می تواند کشنده باشد زیرابه کمک انواع تزریقات می توان عامل بیماریزا را از مایعات ا كال سلس در تزريقات و بمنظور ايمنسازى در هر نوبت» فقط از يكك سرنكك و سرسوزن استفاده كنيد.

صفحه 92:
- مثالهایی ویژه از تزریقات غیر ایمن * استفاده مجدد از سرنگ یا سرسوزن های استفاده شده * نگهداری وا کسن خشک منجمد پس از بازسازی با حلال بیش از ۶ ساعت پر نمودن سرنگ به میزان چند دوز و برای تزریق چند نفر * فشار دادن محل تزریق واکسن با انگشت تزریق واکسن نوزاد در ناحیه باسن * مخلوط کردن دو ویال واکسن و تجویز ‎OT‏

صفحه 93:
- مثالهايى ويزه از تزريقات غير إيمن ۰ نگهداری دارو و واکسن در نک يعجال (امكان استزاة تشخيض ونال واكسن يا ویال دارو) پراکنده نمودن سرسوزن براي دفع ‎Ol‏ پوشش گذاري مجدد سرسوزن پس از تزریق GoPey Box asz yo! jl orlaiwl prs ۶ * انتریل کردن سرنگ های یکبار مصرق. و استفاده مجدد از آن

صفحه 94:
- مثالهایی ویژه از تزریقات غیر ایمن * عدم توجه به تاريخ انقضاء واکسن *_ توجه به يخ زدگی واکسن و عدم انجام آزمون تكان دادن ‎Devt‏ «(9) * ترا گرفن وکین دودمای خرمیاز * _ استفاده از دیگر حلال ها بجای حلال اختصاصی در واکسن های خشک و منجمد(لیوفیلیزه) * _ توجه به (06060) در واکسن هاى بوليو و يا... * _ قرار دادن سرسوزن در ویال واکسن بطور ثابت و ارتباط محیط آلوده خارج با محلول واکسن * _ استفاده از ویال واکسن که در آن ذرات شناور غیراستاندارد وجود دارد. براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی (1.6() هر ویال بیش از ۴ هفته بازمانده باشد. غیر قابل استفاده است(واکسن پولیو ثلاث توام..) ۲ ‎we‏

صفحه 95:
متالهایی ویژه از تزریقات غیر ایمن استفاده از حلال اختصاصی نگهداری شده در خارج از یخچال (خارج از دماى " ©صد تا * ©صب) عدم مخلوط قابل حلال با محتویات واکسن های خشک استفاده از واکسن های آماده شده(بازسازی شده با حلال) در معرض نور خورشید و نور ماوراءبنفش بر آن ايمن جعبه «ت9) رهف از سرنكك و سرسوزن های استفاده شد»؛ بیش از حد استاندارد(ییش از ۴۳ .. حجم ‎COT‏ ‏عدم توجه به زنجیره سرما در شرایط نگهداری حمل و نقل واکسن رها کردن ایمن جعبه در محل آزاد (ایمن جعبه باید در محل مناسب سوزانده و دفن گردد) دست کاری زباله حاصله از تزریقات ترریق سطحی واکسن های ‎PD JF OPPs MPM‏ هباتيت 089 عدم آموزش كاركنان در مورد انجام تزريقات مطمئنى و عدم نظارت بركار آنان. پارگی لفاب سرنگ, 3 بادكى افیف( تور مضه دتوید در تاحیه بازو وب تزريق در عضله ران دلخواه مى باشد و اجبارى نيست

صفحه 96:
۱- استفاده از تجهیزات برای تزریقات استریل * برای هر تزریق از یک سرسوزن و سرنگ استریل و برای بازسازی واکسن های حشک منجمد نیز از یک سرنگ و سرسوزن استریل جداگانه استفاده شود لعهم) ° بطور ايده آل و بمنظور كنترل كيفيت لازم است از سرنكك و سرسوزن هاى یک بار مصرف استفاده شود.(**) دروارسی و بزبینی از نحوه بسته بشدی سرنگ و سرسوزن ها و بمنظور اطمینان از سلامت آن ها باید سرنگ و سرسوزن هائیکه پوشش و يا لفاف آنها سو راح و با باره شذه اسست به دل جلاب رطورت» انها وا حذفا(دور بریزید) کنید.(#) * اگر سرسوزن و سرنگ استریل در دسترس نمی باشد(اغلب در کشورهای بسيار فقير)ء لازم است از تجهيزات مناسبى که براماس توصیه سازمان بهداشت جهانی(0()) بدین منظور طراحی شده اند» استفاده نمود. در اینصورت باید از نشانگر 0۳ که تغییرات درجه حرارت» بخار آب و مدت زمان را نشان مى دهد, بهره برد.(»#**)

صفحه 97:
۲- پیشگیری از آلو د کی های ناشی از تزریقات غیرایمن * قبل از انجام تزریقات لازم است محل نگهداری وسائل و تجهیزات مورد نیاز برای تزریق از خون و ترشحات بدن کاملا تمیز و ضدعفونی شدند. ‎(saa)‏ = ترجیح دارد از ویال های تکك دوزی استفاده شود تا ویال های چند دوزى(**») * اگر از ويال جند دوزى استفاده مى كنيد» فقط از يكك سرسوزن استريل براى سوراخ كردن درب ويال استفاده شود.(*:) بطور جدی از قرار دادن يكك سرسوزن ثابت در ويال واكسن اكيداً خوددارى نمائيد.(*#**)

صفحه 98:
۲- پیشگیری از آلود کی های ناشی از تزریقات غیرایمن * _ ترجیح دارد از آمپول هائی استفاده شود که برای باز ی آن نیاز به تیغ اره نیست.(5*) * _ در صورت نیز به بازگشائی یک آمپول به کمک یک تيغ ارهء می بایست انگشتان خود را(بکمکک یک لایه گاز استریل) محافظت کنید(**) * لازم است وبال های واکسن و حلال ها را از نظر ترک خوردگی؛ درز و یا نشت وارسی نمائیم و برای جلوگیری از انتشارات آلودگی آنها را حذف(در یک محل مناسب) کنیم.(«) ات سازنده؛ در مورد نحوه نگهداری و مصرف واکسن ها(*) ‎ *‏ توجه به توصیه های اختصاصی ‏*_ در صورت تماس سرسوزن با هر نوع سطح غير استريل بايد آن را حذف (دور بریزید) نمود.(2)

صفحه 99:
۳- اجتناب و پیشگیری از صدمات ناشی از تماس با سرسوزن * به حرکت ناگهانی افراد داوطلب در حین و یا بعد از واکسیناسیون توجه نمائید و سعی نمائید از آن پیشگیری کنید.(**) بعد از انجام تزریق در برنامه ایمنسازی از قراردادن مجدد رو کش روی سرسوزن با دست ‎Soo‏ اکیداً خودداری نمائید. اگر لازم است سرسوزنت بطور مجدد روی سوزن قرار داده شود در اینصورت با روش استفاده از یک دست. با تکنیک ملاقه ای این اقدام صورت يذيرد(***) * بلافاصله سرنگ و سرسوزن های استفاده شده پس از تزریق را از ناحیه انتهای سرنگگ در دست بگیرید و از نوک سرسوزن از محل سوراخ تعبیه شده در ایمن جعبه های غیر قا نشت تا سطح مجاز(۴/۳ تا ۳/۲ حجم ‎COT‏ و قبل از شدن کامل برقرار دهید. (sexe)

صفحه 100:
4- اقدام لازم برای عدم استفاده مجدد از سرسوزن و سرنگ های مصرفی * بس از پر شدن ایمن جعبه(۳؛ تا ۳/۲ حجم آن) از محل تعیین شده. درب آنرا مسدود نماتئيد و ه رکز بطور مجدد از آن استفاده ننمائید و سپس به یک نقطه مطمئن برای انهدام انتقال دهید.(۷*) ۰ _ ابودسازی و انهدام سریع ضایعات ایمنسازی در یک شرایط کار آمد. با صرفه؛ ايمن و بدون آلودگی زیست محیطی بمنظور حفاظت جامعه و جلو گیری از حوادث اخواسته. همواره مورد نظر است. (***) قوياً توصيه مى شود و برای تحقیقات تجربی و مطالعات اپیدمیولوژیک به شدت مورد حمایت قرار می گیرد. (#*) قویاً توصیه می شود زیرا بر پایه و مبنای تنوریک قوی و دلائل و شواهد توصیفی متکی ‎ge‏ باشد. (*) توصیه آن براساس اجماع نظر کارشناسان و منطق بر منطق تئوریک استوار است.

صفحه 101:
۵- دیگر توصیه های علمی *_ فن آوری جدید مهندسی ساخت سرنگگ و سرسوزن: در هر زمان ممکن است برای پیشگیری از آسیب های ناشی از تماس با سرسوزن(/" سعاطح()) ابزار جدید و موثری طراحی شوند تا قادر باشد افراد در معرض خطر با بیماران را حفاظت نماید. سرنگ های یکبار مصرف که بطور اتوماتیکک پس از تزریق غیرفعال می شوند(9-0 ۸60-10153016 و بفراوانی قابل دسترس می باشد و با هدف جلوگیری از استفاده مجدد از آن در برنامه وسیع ایمنسازی مورد استفاده قرار می گیرد و همواره توصیه می شود. در اختیار گذاشتن مستمر مواد ضدعفونی کننده و یا شوینده های معمول برای دستشویی مداوم و منظم دست کارکنان مسئول برنامه وا کسیناسیون بمنظور حفظ ایمنی تزریقات و 1 هرگونه تماس سرسوزن با پوست بدن و دیگر سطوح آلوده همواره باید در دسترس قرار گیرند. Mt ts ‏از‎ *_ دستکش برای تزریقات در ایمنسازی؛ دستکش مورد نیاز نمی باشد. استفاده از سواب آغشته به مواد ضدعفونی کننده و یا مواد گندزدا در بالای ویال یا آمپول ضرورت ندارد. در صورت نیاز از سواب یکبار مصرف استفاده کنید. هررگز از تیکه های پنبه : دار و چند بار مصرف استفاده نکنید.

صفحه 102:
ارزشیابی پوشش وا کسیناسیون اگر ارزشیابی از پوشش واکسیناسیون بصورت دوره ای از زمان (حداقل سالی یکبار) توسط مدیران برنامه انجام شود اطلاعات قایل اعتمادی رد اختیار آنان قرار خواهد گرفت. چنانچه این بررسی ها انجام نگرده, به ناچار باید از آمار جاری مراکز بهداشت که ممکن است ادرست و یا حتی گمراه کننده می باشند اکتفا نمود. ممکن است آمار کودکان واکسینه شده زیر یکسال در یک منطقه جغرافیائی براساس اطلاعات مرا کز بهداشت ۸۰ درصد گزارش شود در حالیکه در ارزشیابی پوشش ایمنسازی ممکن است ۵۰ درصد از این كود كان واكسينه شدة باشيل.

صفحه 103:
خطای احتمالی در گزارش دهی جاری: ِ عدم ثبت بهنگام مواد واکسینه شده برحسب گروه من سنی در عملیات روزانه واکسیناسیون. * واکسیناسیون کودکان در گروه سنی بالای یکسال و ثبت آن در گروه سنی زیر یکسال. جمعيت واقعى منطقه در شهرها(مخرج كسر در محاسبه) به مراتب بشتر از گزارش تغمینی است: عدم نظارت بر نحوه گردآوری داده ها و نحوه جمع بندی آنها در بخش سا یی

صفحه 104:
أكر يخوافية از شش ايمنسازي اطلاع حاصل نمائید بایست, اكر بخوا ‎rail‏ خانوارها زا بارديد تعائيه ومدارك آنأن 0 بورمضي برس بن اساس براي دسترسب به اطلاعا ۳ آمار دقيق و ان - شده؛, ب 2 ‎SG, ats ft ‘i ae‏ از ات ین پوس وا جامعه كك معد ‎yes enol ately‏ قطالعه قرار كبرد و تتايج أن ‎oe suet ea oa‏ ارزشيابي پوشش ايمتضازي باید از کار" اد کهحود د ‎SR ee eee‏ روش نمونه گيري از طریق بررسي نمونه گيري تصادفي خوشه اي ‎(Chater Romdoor Gerople)‏ است. فرمول حجم نمونه از طریق ومت,1-(محاسبه مي گردد. ‎de‏ 1 = سطح اعتماد مطالحه ميياشد(حدود لطمينار/ اگر 99 درصد در نظر گرفته شود 56/6 1 اگر 95 درصد فرض شود 196/1 اگر 90 درصد فرض شود ‎L=67/1‏ مي باشد.

صفحه 105:
توجه: در اکثر مطالعات حدود اطمینان ۹۵ درصد تعیین می گردد(۹۲/۱-) در این فرمول دقت بر آورد یا خطای قابل قبول را به لعنشان می دهند که ممکن است ۵ درصد(۰۵/۰) یا ۰ درصد (۱/۰) در نظر گرفته شود. ین شود( ۲1-۱۰۰/۱۰) و حدود اطمینان ۹۵ درصد (4۶/۱-,1)باشد این برآورد بعلاوء و یافتهای اگر دقت برآورد ۱۰ درصد ت بدان معنی است که اگر نتايج اي بررسی پوشش ۸۰ درصد را نشان بدهد با دقت ده درصد(/۱۰ 3 )نتیجه(درصد پوشش ایمنسازی) درجمعیت در فاصله ۷۰ تا ۰ درصد می باشد. 7 برلبر ‎LaLa‏ بسهترب‌حدم‌دربایه مقدار نسبمورد نظر در جامعه (نسیتهسوشئرولقعی‌در جامعه) كهمعيولآًاز سابقه ديكر مطا هات اب[إطمينازلستخرلج موشود بعنولنمثا لكر در مطالهه ‎Qh‏ روش آمارىقاب[إعتماد) بوششرليمسازىكودكانزير يكسال 7 درصد بسوده لسك /۷- ‎Veuve‏ @ هیچگونه اطلاعی درباره "1) در دست نباشد بررآورد محافظه کارانه آن ۵۰ درصد 6-۸ می باشد. 7 برلبر لس تسب لفراد ب دوندستیابیسه پسوششریمنسازی ۱2)1-۳ و در مثا ليا .لا: /ا-*1) بتابرلين ؟ برلیر لستسا ۱-۷/۰-۳/۰

صفحه 106:
توجه: * بدیهی است هر چقدر دقت برآورد (خطای قابل قبول) کمتر باشد و نیز حدود اطمینان(سطح اعتماد) افزایش یابد حجم نموه نیز افزایش می یابد. بدینسان مدیران بخش سلامت با توجه به درجه اهمیت موضوع و هزینه های اجرائی و نیروی انسانی مورد نیازه تصمیم گیرنده می باشن توجه: *_چون حجم نمونه بر روش نمونه گیری تصادفی و خوشه ای انجام میگردد و این بدان معنی است که افراد موردنظر در نمونه در بین خانوار یا روستا و یا گروه های چند خانواری(در خوشه) جستجو می شوند و در واقع نمونه گیری تصادفی ساده نمی باشد(زیرا انتخاب افراد بصورت تک تک در جامعه بسیار دشوار است) از این نظر برای جبران خطای سیستماتیک در بررسی های خوشه ای حجم نموه را حداقل سه برابر افزایش خواهیم داد.

صفحه 107:
در شهرستان میناب مدیر شبکه بهداشت و درمان مایل است پوشش ایمنسازی را با حدود اطمینان ‎٩۰‏ درصد(1۷/۱-,) و خطای قابل قبول(دقت برآورد) ۱۰ درصد (۱۰۰/۱۰-۱/۰-) با توجه به عدم اطلاع وی از پوشش واقعی وا کسیناسیون در شرایط فعلی(۴-۱۰۰/۵۰-۵/۰) و با استفاده از فرمول حجم نمونه را از طریق بررسی خوشه ‎Chester) of‏ ‎(Gurvey‏ پوشش ایمنسازی واقعی کود کان زیر دو سال را محاسبه نماید. بهرحال با توجه به جمعیت. جامعه, جمعیت. هدفد هزینه. نیروی انسانی, زمان مورد نیاز و داده ها و اطلاعات آماری قابل دسترس مدیران همواره تصمیم گیری خواهد کرد و سرانجام نتایج را براساس معیارهای انتخابی تغییر خواهند نمود. اگر حجم نمونه در کشور استان, شهرستان و نقاط شهری در شهرستان و یا در نقاط روستائی در شهرستان انتخاب گردد نتایج به ترتیب قابل تصمیم در کشور. شهرستان؛ نقاط شهرى و نقاط روستائى دو شهرستان فى باشد.

صفحه 108:
محاسبه تعداد خوشه ها درمطالعه ۰ تعداد کهد کان مورد مطالعه در هر خوشه بین حداقل ۵ نفر تا ۱۰ نفر(بطور متوسط ۷ نفر) می باشد بنابراین باتقیم تعداذ حجم نمونه بر تعداد افراد مورد مطالعه در هر خوشه تعداد کل خوشه ها محاسبه می گردد. حدود تعداد خوشه ها ۳۰ 2 ۲۱۰ حدود تعداد خوشه ها ۳۰ ۰ در هر صورت افراد مورد مطالعه در هر خوشه نباید بیشتر از ۲۰ نفر باشد. بهره گیری از این تعداده هنگامی است. که حجم نمونه چندین برابر افزایش یافته است و دقت برآورد به کمتر از ۱۰ درصد پرسد. حدود تعداد خوشه ها ۴۲- ۸۴۰ ۲۰ حدود تعداد خوشه ها ۵۸ 2 1۱۷۰ ۲۰

صفحه 109:
ارزشیابی پوشش ایمن سازی در عمل ۱-لیست کلیه شهرهاء شه رک هاء روستاها و واحدهائیکه برنامه ایمنسازی در آنجا ‎el gel‏ ۳ د +f می شود و نیاز به ارزشیابی پوشش ایمنسازی است آماده نمائید. جمعیت هر منطقه شهری(برحسب جمعیت تحت پوشش مراکز بهداشتی)؛ نقاط شهری؛ شه رك ها و روستاها را در مقابل نام آن ليست نمائيد. جمعیت را بصورت تزایدی (تجمعی) محاسبه و در مقابل هر منطقه شهری نقاط شهرى» شه رک ها و روستا بنویسید. فاصله نمونه گیری براساس فرمول زیر حساب کنید و پاسخ را با گرد کردن اعشار اد دراين روش معمولاً تعداد خوشه ها ثابت مى باشد و ‎١‏ خوشه است.

صفحه 110:
ارزشیابی پوشش ایمن سازی در عملِ 5- یک عدد تصادفي (از جدول اعداد تادفى .با اسكناس ويا راانه) كوجكتر وبا فا نهونه ار رقمي | و نارق در فا ماوقا ‎oe se Be apse‏ 6- عدد تصادفي در فاصله ارقام فاصله ۱ اول از جدول تاه اکن ‎ae lel‏ كبري بجنوان حو دعت خوشه اول< عدد تصادفي انتخابي 7 برای انتخاب خوشه دوم با استفاده از روش زیر انجام مي گردد. خوشه دوم< فاصله نمونه گيري+ عدد تصادفي(خوشه اول) 8- براي انتخاب خوشه هاي سوم و چهارم و پنجم ... خوشه سي ام نیز بدین ترتيب مي شود. خوشه سوم- فاصله نمونه كيري+ خوشه دوم خوشه چهارم- فاصله نمونه گيري+ خوشه سوم خوشه پنجم< فاصله نمونه گيري+ خوشه چهارم خوشه سي ام < فاصله نمونه گيري+ خوشه بیست و نهم 9- با استفاده از اعداد خوشه اول تا خوشه سي ام در مقابل اعداد ‎cs‏ ‏جمعیت آن مساوي با 3 و بأشد دن حدول اطلافات جمعیت قرار مي دهیم.

صفحه 111:
ارزشیابی پوشش ايمن سازی در عمل ۰- برای تعیین نقطه شروع پرسشگری در خوشه با استفاده از روش زیر عمل می نمائیم نقطه شروع برای پرسشگری در آن خوشه- عدد تجمعی ستون ماقبل هر خوشه - شماره عدد هر خوشه ۰ ی اجعه به دا انه های بهداشت و مشخصر دد و از ‎ec HT co ebay alas‏ شود خانه دوم آن نود ین خانه به نقطه وع انتخاب دد و خانه سوم نیز از نزد. به خانه دوم و یی تو تیب )۵ ‎Paes‏ سالجا ‎wage S ba ose‏ موردنظر در هر خوشه ثبت و2 ‎an aces cae 9‏ ی اما حسب تعداد 7 تكميل نشده باشد به منطقه و کی رس ی ‎9 ‏منزل درنزدیکترین محل ورود و‎ = a ‏کار بشرح روش فوق اذامه می تاد تا جات تعداد كود كان مورد نظر در‎ ‏هر خوشه تکمیل گردد. ‎

صفحه 112:
ارزشیابی پوشش ایمن سازی در عمل ۱- معمولاًبرای ارزشیابی پوشش ایمنسازی گروه سنی ۱۸ ماهه انتخاب می شوند؛ بس از انتخاب تاریخ دقیق مصاحبه برای تعیین کمترین تاریه تولد قابل قبول عدد ۱۸ ماه را از تاريخ مصاحبه كم كنيد و برای بیشترین تاریخ تولد قابل قبول باید عدد ۱۲ ماه را از تاریخ مصاحبه تفریق نمائید. * مثال: فرض نمائيد تاريخ مصاحبه یا پرسشگری ۱۵/۷/۸۲ مى باشدء از اين تاريخ دقيقاً تاریخ تولد قابل قبول مشخص گردد(۱۵/۲/۸۱) از تاریخ مصاحبه دقیقاً ۱۲ ماه به عقب بر گردید زودترین تاريخ تولد قابل قبول مشخص گردد(۱۵/۸/۸۱) ۸ ماه به عقب بر گردید تا دیرترین ۰ بنابراین دامنه سنی برای پرسشگر ی عبار تست از متولیدین ۱۵۱۲/۸۱ تا متولدین ۱۵/۸/۸۱

صفحه 113:
ابى بوشش ايمن سازى در عمل ۲- در مناطق و نواحی که ترا در نظر گرفته شود ت کم می باشد ممکن است دامنه سنی وسیعتر یا یکساله(۱۲ تا ۲۴ ماهه) ۳- شرط وا کسیناسیون کامل یعنی رعایت فواصل استاندارد (فاصله نوبت واکسن ها) برابر دستورالعمل های کشوری در هر واکسن و انجام سه نوبت واکسن ثلاث سه وبت واکسن پولیو؛ ‎ESS yer gh EK‏ یکبار 0) در کودکان زير یکسال. ۴- در زمان پرسشگری برابر برگ خلاصه اطلاعات خانوار از خانوارهای بازدید شده در هر خوشه اطلاعات تکمیل(بر حسب تاریخ واکسن) نمائید اگر کارت ايتازى ندارة برحب فت دفانر در مراکز وبا اند های بهدا و تیم های سیاری بهرحال حافظه گ خلاصه اطلاعات خانوار را در فرم خلاصه خوشه وارد کنید. در زیر ستون هر واکسن منظور از + تعداه مواود وا کسید شده است و علامت ‎٩‏ (صفر) بمنظور عدم وا کسینه شدن کود کان است.

صفحه 114:
۶- محاسبه درصد پوشش ایمنسازی برای هر واكسن با توجه به ستون های زیر جمع و جمع كل به ترتيب زیر غيل كيد درصد پوشش وا کسیناسیون برای هر وا کسن - ۱۰۰ * زیر جمع + (از فرم برعت خلاصه خانوار ) جمع کل +و ۰ ۷- برای محاسبه درصد پوشش کامل کود کان واکسینه شده به ترتیب زیر اقدام نمائید.زوموعحص عدیر» درصد پوشش کامل ایمنسازی - ۱۰۰ +_تعداد کل کودکان وا کسینه شده تعداد کود کان مور مطالعه ,سس ۸- برگ نهائی ارزشیابی پوشش ایمنسازی در فرم ذیل تکمیل می شود(ص ۵۵)؛ منظور از ستون ۲ هدف از درصد پوشش واکسیناسیون, اهداف ملی یا منطقه ای است که از قبل تعیین شده است و ممکن است به ترتیب ۹۵ ‎٩۰‏ ۸۵.... درصد باشد.

صفحه 115:
پایش وضعیت پوشش ایمنسازی * برای اطمینان از نحوه پیشرفت برنامه ایمنسازی باید اطلاعات ایمنسازی را بطور منظو (ماهیانه) کنترل نمود. بعبارت دیگر» بايد پوشش ایمنسازی را منطقاًپایش نمود. * پایش سطح پوشش ایمنسازی همراه با نقطه نظرات کا رکنان» نشان خواهد داد که آیا اجرای برنامه وا کسیناسیون از کیفیت مطلوب برخوردار است يا نه» پايش پوشش همواره تعیین خواهد کرد که برنامه های پیش بینی شده. موفقیت آمیز بوده است یا ‎oS‏

صفحه 116:
اهداف پایش رقم واقعى ايمنسازى را محاسيه مى نمايد و ميزان بيشرفت به سوى هدف تقاط قوت برنامه را تخيين مى كند. * . مشکلات برنامه ايمنسازى تعین و برطرف می ساژد. ین شده در آغز سال زا برآوزد مینمید. اقداماتی که کار کنان بخش سلامت در هنگام وا کسیناسیون باید روزانه انجام د: ثبت همزمان چوب خط در فرم ایمنسازی همره با تجویژ واکسن * ثبت اطلاغات مربوط به تجویز واکسن در کارت ایمنازی ثبت اطلاعات مربوط به تجویز واکسن در پرونده خانوار(یا دفترایمنسازی) * یک نسخه دیگر از کارت ایمنسازی برای پیگیری نوبت بعدی واکسیناسیون باید در جعبه بایگانی قرارداده شود. وظایف سرپرستان و کاردانها مراکز در بررسی از واحدهای تحت پوشش در مورد برنامه ایمنسازی ‎ *‏ بررسی گزارش روزانه(بصورت چوب خط) و خلاصه بندی آن بصورت ماهینه ترسیم نمودار پیش ایمنسازی * . برای اطلاع از مواردى كه براى نوبت بعدى ايمنسازى مراجعه نكرده بايد از کارت داخل جعبه بایگانی استفده شود. * جعبه بایکانی برای پیگیری کودکان و زنانی است که برای نوبت های بعدی مراجعه ننموده اند. تامین تعداد کافی از کارت های ایمنسازی در بین کار کنان برای ثبت اطلاعات ایمنسازی برای والدین و بایگانی در ار اهمیت دارد.

صفحه 117:
ms ۳

صفحه 118:
نمودار پایش ایمنسازی - برای جل وگیری از رسم نمودار پایش ایمنسازی تعداد واکسن های موجود؛ شود این نمودار فقط برای واکسن ب.ث.ژ ا ثلاث ۳ هباتيت © 019 و سرخكك ۱ رسم شود(ارقام پولیو ۳ معمولاً با ثلاث ۳ مشابه است) اگر هدف دقبقی از میزان پوشش برای کزاز یا توام بزرگسالان ۲ و یادآور زنان باردار در دست دارید» نمودار رسم پایش آنرا آماده کنید. نمودار پایش» حداکثر برای دو واکسن در نظر گرفته شده است که بایستی در قسمت پائین و در طرف چپ جدول نام آنها قید شودبعنوان مثال ب.ش» ژ ۱ و ثلاث ۳)بهتر است نمودار رشد برای مناطق روستائی و شهری جداگانه تهیه گردد.

صفحه 119:
نمودار پاش ایمسازی ده است كه يان يها خراقسبتجمعیت هدقن ماهیانه نموف پایشن ایمتنازی در سمت چپ ید ۱۲ شمه بالا صف جمعیت مورد ان ۰ کود کک با زن باردار) و سپس بصورت تجمعی در ۰ 0۵۰ ... ۶۰۰) تا سرانجام در بالائرین نقطه جدول در سمت چپ به عدد ۶۰۰ که همان تعداد ار) در بايان سال است دست يابيم: همانطور که در فرم پیوست شکل شماره... ص ‎١5‏ مشاهده مى كردد در مقابل اعداد ۶۰۰: ۴۵۰ ۸۳۰۰ ۱۵۰ در سمت راست جدول تمودار بايش ایمنسازی به ترتیب اهداف 2۱۰0 ۸۷۵ ۵۰ و ۲۵ درصد از قبل ‎J‏ رای شاد دادن سر ام ی در منطقه ترسیم شده است. حال لازم است خط هدف (بعنوان متال ‎٩۰‏ درصد) از نقطه شروع سال (نقطه صفر تا تزدیک هدف 1۰۰ درصد در قسمت بالای سمت راست برابر شکل شماره... اص ۱۹) رسم گردد که در واقع هدف ‎AIL‏ را مشخص می نماید. در روى نمودار بايش ايمنسازى در جائى كه ارقام جمع تزايدى در ماه را نشان مى دهد با تقطه مشخص نمائید * اين نقطه راربا خط راست به نقطه ماقبل خود وصل نمائيد(بهتر است براى هر واكسن انتخابى (ثلاث 06 سرخكك ‎)١‏ از دو رننگ متمایز استفاده شود.) * بمد از سه تا چهار ماه شما متواند ووند شرفت مود در پوشش ایمازی با آنجه که در آغاز سال تست عنوان هدف پیش بینی نموده ایده مقایسه کنید و بسرعت در یابید که حاصل کار شما بالاتر از هدف و یا پائین تراز آن ی باشد:

صفحه 120:
- آيا در ارقام ماهيانه ثبت واكسيناسيون تغیبری پدید آمده است؟ - دليل اينكه ارقام ايمنسازى افزايش و يا كاهش يافته است چیست؟ موارد توجه كنيد: - وضعيت زنجير سرما و موجودى واكسن ها - ثبت بهنكام واكسيناسيون در واحدها نحوء ثبت درست اطلاعات در نمودار پایش ایمسازی - عدم پیگیری با مراجعه به جعبه بایگانی - نقطه نظرات مردم و دیگر کاررکنان - نقطه نظر کارمند ایمنسازی - گزارش سرپرستن و دیگر اظرین 7 بررسی وضعیت های اضطراری در منطقه - عدم مراجعه جدی مردم برای نوبت بعدی (اقت وا کسیناسیون نوبت سوم نسبت به نوبت های قبلی) نحوه برخورد کار کنان با مردم و بررسی نحوه آموزش کار کنان - عدم حضور کار کنان بهر علت باید مورد بررسی قرار

صفحه 121:
در پایان باین سوال ها پاسخ دهید. - كاركنان فاقد مهارت يا دانش لازم در كار هستند؟! - در كاركنان انككيزه لازم وجود ندارد؟! 3 با موانعى مواجهه مى باشيد كه مانع كار آنان است؟! - نظارت لازم انجام نشده كارى از آنان خواسته نشده است؟! در نهایت ؛ سعى كنيد در عمل باين سوال ها ياسخ دهيد.

صفحه 122:
فرمول های مورد استفاده در برنامه ایمنسازی ۱- در بررسی های ویژه از جمله کارآزمائی ... بمنظور ارزیابی اثر بخشی واکسن هاه می توا استفاده نمود. از فرمول های زیر ۶ ۱-۱-میزان حمله بیماری(08) ت٩4 ‎ark‏ ‏* _تسعداد لشخا: شده_- 06) تعداداقرادیکه در معرض بیماری قرار دارند * ؟-ا-اثر بخشى ‎@PReviurcss OB) y Sly‏ هن ‎٠‏ * 608 در افراد واكسينه - در افراد غير واكسينه = ‎OG‏ ‎BR‏ در افراد وا کسینه ۲- افت واکسینامیون نوبت سوم 2 ۵ درصد باشد در برنامه ریزی تجدیدنظر بعمل آورید و لازم است علل افت مورد ارزیابی دقیق قرار ۰ * تعداد موارد واکسینه در نوبت سوم - تعداد موارد واكسينه در نوبت اول_- درصد افت نوبت سوم به نوبت اول تعداد موارد واکسینه در نوبت اول

صفحه 123:
۳- میزان افت واکسن 000 با واکسن ب ‏ ثء ژ (فاصله زمانی آخرین و اولین واکسن دریافتی) ‎٠١١‏ * تعداد موارد و کسته نوبت | - تعدادموارد واکسنه - درصد افت واکسن 20065)ب واکسن ب. ث. ژ تعداد موارد واكسينه 8.0.09 ۴-ضریب پرت واکسن (برای هر یک از واکسن ها بطور جداگانه محاسبه می گردد) کاربرد اين فرمول برای درخواست و با تقاضای دریافت واکسن است. ‏دز وا کسن های مورد استفاده در یک دوره خاصر وا کسیناسیون انجام شده در طی همان دوره ‏ان کلی پرت واکسن؛ یک شاخص کیفی اولیه(با درجه کمتر اهمیت) در برنامه است» اگر میزان پرت بیش از ۱۰ درصد برای وا کسن های؛ 00۲,000 ,۵ ,۰۳۴ هپاتیت ‎LD‏ واکسن مایع ,1 باشد ميين پرت بیش از حد افراط در ویال های باز شده و باز نشده است. ‎ ‏ضريب برت واكسن ‎ ‎ ‏کسینه شده - تعداد دز مورد استفاده -- ‏تعداد دز مورد استفاده ‎ ‏نسبت پرت واکسن در ویال های باز نشده نشانگر وجود مشکل در زنجیر سرماه مدیریت نگهداری و یا در حمل و نقل واکسن است. ‎٠‏ * تعداد دزهای باز شده ‎ ‎ ‏نشد ‎ ‏تعداد دز مورد استفاده

صفحه 124:
/ا- نسبت برت در ويال هاى باز شده. يرت واكسن در ويال هاى باز شده شترا ‎٠١‏ درصد نشاگر یک اقدام و بان فوری براى خريد واكسن ها با اندازه کوچکتی تجدیدنظر در خرید واکسن های چند دوزى» استفاده از 0006 و بهبود بخشیدن تکنولوژی ساخت وا کسن است. تعداد کود کان وا کسنه شده - تعداد دز های باز شده مصرفی - نسبت پرت در ویال های باز شده تعداد دز مورد استفاده تعداد دزهای مورد استفاده برای ایمنسازی و دوزهای دور ريخته ‎Od pan‏ تخیر نک ‎ers OOD‏ زنجیر موما و ‎Ln‏ كردن واكسن در آخر * تعداد دزهای مورد استفاده عبر شده وبا بهر دلبل (مثل انقضای وقت ادراى) ۸- ساده ترین روش برای محاسبه تعداد واکسن مورد نیاز در یک دوره زمانی خاص(بعنوان مثال هر سه ماه يكبار). استفاده از فرمول از فرمول زير می باشد. تعداد واکسن مورد نیاز برای یک دوره زمانی خاص(سه ماه آینده) - ۲ تعداد افراد وا کسینه شده در دوره زمانی مشابه در قبل(سه ماه گذشته) - »اع ©- © + 9000 © تعداد کل وا کسن های سالم باقی مانده در گذشته(در حال حاضر) - 6 ذخيره واكسن

صفحه 125:
4- یکی از شاخص های کاربردی برای محاسبه درصد پرت وا کسن نسبت به تعداد موارد وا کسینه شده در واحدهای عملیاتی بشرح فرمول زير پيشنهاد می کردد.(توصیه شده توسط مولف) A+B) — (C+D, hag pajpstutycadp Sy cguayse— x Yer 1 € تعداد وا کسن دریافتی - 6 تعداد موجودی از قبل - 8 تعداد موارذ وا کسینه شده - 0 تعداد دوز وا کسن باقی مانده سالم - 0

صفحه 126:
Ge 1h) ‏3ل ماك‎ Luly Gy

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان