معماری و عمرانعلوم مهندسی

کافه رستوران لولو ، سید محمدرضا امامیان شیرازی

بررسی معماری و ضوابط طراحی کافه

pari9

11 صفحه
551 بازدید
30 فروردین 1401

برچسب‌ها

صفحه 1:
کافه رستوران لولو معماری: ‎Maze Studio‏ معمار مستول: سید محمدرضا امامیان موقعیت: ایران. مشهد تیم طراحی: زهرا ذبیحی» بهاره اصفهانی زاده مساحت: ۵/۱۵۷ متر مربع زیربنای فضای پروژه - ۴۰ متر مریع فضای نیمه مسقف تابستانی سال: ۱۳۹۸ رتبه اول بخش تجاری.اداری وصنعتی در چهارمین دوسالانه معمعاری و شهرسازی ایران

صفحه 2:
با توجه به نام پروژه (لولو) که از قبل انتخاب شده بود. ايده اصلى طراحى اين بود كه بيشتر عناصر موجود در معمارى ساختمان اعم از ديد بصرى و متريال به كار برده شده الكوى ما را داشته باشند. استفاده از الگوی نوشتاری لولو در پایه های مبلمان و بخنش هایی از طراحی داخلی و خارجی ثیز برای یکپارچه تر کردن طرح به چشم می خورد پروژه ژمانی که به ما معرفی گردند. کافی ‎ALY‏ کوچک در تراز همکف ساختمانی قدیمی (حدود سال ساخت ۰ واقع در خط کندرو بولوار خیام مشهد بود. خواسته کارفرما از ما طراحی کاقه رستورانی خاص با فضای داخلی جذاب در نگاه عابران پیاده, سواره و مشتریان بود. با توجه به درختان زياد و بلند اطراف کانال آب برای بهتر دیده شدن پروژه تصمیم گرفتیم تا به آن ارتفاع دهیم و پروژه را به دو طبقه تبدیل کنیم تا بتوان نه تنها ديد مناسب از بيزون به بروزه: بلكه ديد جذاب از داخل به بيرون را افزايش داد. حال براى رسیدن به چنین اهدافی با چالش هایی مواجه شديم كه بايد به حل أن ها مى برداختيم:

صفحه 3:
متقاعد کردن صاحب ملک برای دو طبقه شدن پزوژه:صاحب ملک خانمی مسن و تنها بود که تمام وقت در واحد مسکونی اش حضور داشت و دارای فرزندی مستقر در خارج از کشور بود که سالی یک بار ایران می آمد و باید اتاقش در طبقه بالا دست .نخورده باقی می ماند حدف دیوارهای حمال :حدق دیوارهای حمال و عریض 60 سانتی متری نما در طبقه همکف برای استفاده حداکثری از فضای همکف حذف این دیوارها سبب ميشد تا 8 متر مریع به فضای همکف اضافه گردد و از طرفی ما اجازه تخریب هیچ فضایی از طبقه اول را نداشتیم. از اين رو استفاده از شيشه مناسب تر از هر متریال دیگری بود, تا با اشغال فضای کمتری در همکف و ایجاد شفافیت کشش و جذابیت را برای رهگذران با توجه به خطی بودن آشپزخانه ایجاد کرد

صفحه 4:
د

صفحه 5:
-

صفحه 6:

صفحه 7:
ایجاد حس یکپارچگی بین فضای اصلی و فضای بیرونی کارفرما موفق به دریافت مجوز طراحی فضای باز کتار کاتال آب جهت استفاده از شهرداری شده بود. با توچه به قرارگیزی ساختمان اصلی و فضای باز در دو طرف لاين کندرو باید طراحی آنها به نحوی مرتبط به هم و در عين حال مجزا دیده می شد و از طرفی فضای مجاور کانال آب نباید طوری طراحی ميشد که از دیده شدن پروژه از سمت غیابان خیام ممانعت کند. أن طرفى با توكه به عدم كدق سويت در سمت حلوبى ساختمان: در اين راستا به ريتم. هاى عمودى در فيلم نماى ساختمان و بذاره های فضای رسيديم که باید تمامی اين ریتم ها )۲۱۱۷285۱۲( بيرونى مجاور كانال آب با ستهد, هاء. مه‌حه‌د د, ضله خا, حه , ساختماد: با هم هماهنگه , مم ,

صفحه 8:
= FORM DESIGN PROCESS

صفحه 9:
سای رل رای ره مت ریس ان ‎ol‏ تنها یک نقطه اشتراک مربعی شکل با طبقه همکف باقی می ماند که اين امر به دلیل مهم بودن سیرکولاسیون و عدم يرت فضایی جانمایی سبب شد تا راه پله در قسمت غریی و در جداره .شفاف قرار كيرد استفاده حداکثر از فضابا توجه به کم بودن متراژ پروژه و همچنین حفظ کیفیت فضایی با توجه به متراژ کم پروژه باید تمامی فضاهای مورد تراد در كافه رستوران راا حداكثر كيفيت قطابي ممكن ايعاد و طراحی میکردیم, به همين خاطر از زير يله و محل جرخش يله: فضاهایی از قبیل سرویس بهداشتی کارکنان. سرويس بهداشتى "عمومی بان رستیران و اتبار اشررخانه استفاده کرریم پاسخ مناسب جهت فرم حجمی و استفاده از متریال مناسب در طبقه اول كافه رستوران:يا توجه به قابليت ديد بسيار مناسب از داح به حا بروزه (وجود باغ على آباذ و كاثال آت مجاور باباره خيام كه در فصل بهار و باييز بر از آب است و درختان بلند مجاور آن و خيابان عريض خيام) و خواسته ی کارفرما مبنی بر | -

صفحه 10:
رفع دید مزاحم از کافه رستوران به حیاط واحد مسکونی در ضلع غربی ساختمان:با شيشه ای شدن جداره های پروژه در طبقه اول دید مزاحمی به حیاط ساختمان ایجاد ميشد که با استفاده از شیدرهایی با الگوی لولو به ایجاد حالت ۳۸۵۱5۳۸۴۴۷ پرداختیم که قابل به ذکر است که تمامی شبدرها با با اگوی به دست آمده از اسم لولو طها سا گلخانه ای مانند با توجه به استفاده زیاد شيشه در جداره طبقه اول:برای جلوگیری از اثر گلخانه ای و حس تابستانی بودن فضاء به استفاده از پنجره های گیوتین رسیدیم تا با امکان باز شدن آنهاء فضا را از حالت بسته به - حالت بز تبديل كنيم وبه تهويه هواى فضا علاوه بر

صفحه 11:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان