کربوهیدرات ها
اسلاید 1: 1
اسلاید 2: کربوهيدرات ها [n(CH2O)]دکتر محسن نعمتی گروه تغذ یهدانشکده پزشکیدانشگاه عاوم پزشکی مشهد
اسلاید 3: 3
اسلاید 4: موارد مورد بحثساختمان منابع غذايي كاربردهاي كلينيكي
اسلاید 5: كربوهيدرات ها انرژي شيميايي فتوسنتز انرژي نوراني خورشيد بنابراين گياهان سبز (آنهاي كه فتوسنتز دارند) انرژي نور خورشيد+ Co2+ Water + mineral تامين همه ماكرونوترنيت هاي مورد نياز انسان و حيوانات و در نتیجه بقاء انسان و حيوان تمام موجودات زنده، انسان يا حيوان گوشت خوار يا گياهخوار انرژي مورد نيازشان را از خورشيد بدست مي آورند.
اسلاید 6: گياهان از كربوهيدرات ها به عنوان یک منبع انرژي استفاده مي كنند و همچنين به عنوان يك پايه براي بافت هاي ساختماني از پره كورسورهاي كربوهيدرات ها براي سنتز چربي هاي مخصوص وآمينو اسيدها و براي رشد و توليد مثل استفاده مي كنند.
اسلاید 7: تقسيم بندي کربوهيدرات هابر اساس خواص شيميايي (1)1. منو سا کاريدها2. دي ساکاريدها3. اوليگوساکاريدها4. پلي ساکاريدها – نشاسته و فيبرها اين نوع تقسيم بندي تنوع، خصوصيات فيزیولوژيك و آثار مفيد كربوهيدرات غذاها را براي سلامتي به خوبي توضيح مي دهد..
اسلاید 8: تقسيم بندي کربوهيدرات ها (2)1. Free sugar2. Short-chain carbohydrates3. Starch4. Non-starch polysaccharides (NSP)
اسلاید 9: - خاصيت شيريني بودن كربوهيدرات ها ← تمايل بيشتر به استفاده ← بالاترين منبع انرژي
اسلاید 10: منو ساکاريدهاشامل: گلوکز، فروکتوز و گالاکتوز - ندرتا در طبيعت بصورت منفرد يافت مي شود. - عمدتا در ارتباط با اشكال دي ساكاريدها و پلي ساكاريدها مي باشد. - فقط تري هگزوزها (گلوكز ،گالاكتوز و فروكتوز) مي توانند بوسيله انسان جذب شوند.
اسلاید 11: منو ساکاريدها - گلوکز- فراوان ترين قند با گستره جهاني موجود در طبيعت - گلوكز به عنوان مونومر و در ارتباط با فروكتوز جهت تشكيل دي ساكاريد سوكروز. در شكل پلي مر، گلوكز به شكل نشاسته و سلولز مي باشد و در همه دي ساكاريدها يافت مي شود.-
اسلاید 12: منو ساکاريدها - گلوکز--قسمت عمده بافت جامد ميوه و سبزيجات را تشكيل مي دهد. -
اسلاید 13: منو ساکاريدها-گلوکز-منظور از قند خون همان گلوكز است.
اسلاید 14: منو ساکاريدها-گلوکز-مغز شديدا به گلوكز براي تامين انرژي نياز دارد.
اسلاید 15: منو ساکاريدها - گلوکز-براي تامين و تنظيم گلوكز خون در حد مناسب نياز به عملكردهاي فيزيولوژيك متعددي مي باشند.
اسلاید 16: منو ساکاريدها - فروکتوزاسامي ديگر levu lose، و قند ميوهشيرين ترين منو ساکاريد است.شيرين ترين مونوساكاريد (به شكل كريستال – دو برابر شيرين تر از سوكروز)
اسلاید 17: منو ساکاريدها- فروکتوز-در صورت حل در آب شيريني آن به سرعت كم مي شود (احتمالاناشي از تغيير شکل ساختماني آن است)..
اسلاید 18: منو ساکاريدها- فروکتوز-بيشتر ميوه ها از 7-1% فروكتوز را دارند. -فروكتوز 3% وزن خشك سبزيجات را تشكيل ميدهد. -فروكتوز 40% وزن خشك عسل را تشكيل مي دهد-
اسلاید 19: منو ساکاريدها- فروکتوز-علت شيرين تر بودن ميوه هاي رسيده در حقيقت تبديل سوكروز(دی ساکارید) به گلوكز و فروكتوز توسط آنزيم ها مي باشد. تو صيه مي شود عسل به شير خوران زير يک سال داده نشود. زيرا دستگاه گوارش نارس شير خوران ممکن است سبب تکثير اسپورهاي کلستريديم بوتو لينم مي گردد.
اسلاید 20: منو ساکاريدها - گالاکتوزبندرت در طبيعت به صورت آزاد يافت مي شود. بيشتر گالاکتوز غذائي از هيدروليز لاکتوز(قند شیر) درهنگام پروسه عمل هضم ايجاد مي گردد. گالاكتوزمي : ناتواني مادرزادي بعضي شيرخواران در متابوليز كردن گالاكتوز
اسلاید 21: دي ساکاريدهاشامل: ساکارز ( قند سفره) ، لاکتوز ( قند شير)، مالتوز و دکستروزسوكروز → فروكتوز + گلوكزلاكتوز → گالاكتوز + گلوكز مالتوز → گلوكز + گلوكز نکته: ظرفيت جذب كربوهيدرات ها در انسان محدود به فقط مقدار محدودي از اشكال دي ساكاريدها و اليگوساكاريد ها در منابع غذايي است . آميلاز مترشحه از غدد بزاقي و پانكراس ← شكاف آلفا باند بين دو گلوكزآنزيم هاي مترشحه از سلول هاي مخاطي روده ← نقش در هيدروليز باند: سوكراز ← گلوكز و فروكتوز مالتاز ← گلوكز و گلوكز ايزومالتاز ← گلوكز و گلوكز لاكتاز ← گلوكز و گالاكتوز
اسلاید 22: دی ساکاريدها - ساکارزساکارز ( قند سفره ، قند نيشکر ، قند انگور ، قند چغندر) -اسامي ديگر : شكر روي ميز Table sugar -قند cane suger -قند چغندر -قند ميوه رسيده grape suger -
اسلاید 23: دی ساکاريدها-ساکارز-تشكيل شده از گلوكز و فروكتوز مي باشد. -سوكروز در محصولات غذايي اسيدي (مثل آب ميوه هاي شيرين ) در ظرف چند ساعت به گلوكز و فروكتوز تبديل مي شود. -بصورت طبيعي در تعداد زيادي از غذاها موجود است و همچنين به عنوان اضافه كننده در غذاهايي كه بصورت صنعتي آماده مي شود. -به مقدار زياد بوسيله آمريكاييها مصرف مي شود.
اسلاید 24: 24
اسلاید 25: دی ساکاريدها- لاکتوز-اسامي ديگر : قند شير -انحصارا در غدد شيري حيوانات شيرده موجود است -5/7 % از تركيب شير انسان -5/4 % از تركيب شير گاو-شيريني لاكتوز آن 6/1 گلوكز است. -
اسلاید 26: دی ساکاريدها- لاکتوز--لاكتاز در سلول هاي روده اي ← لاكتوز را هيدروليز مي کند.لاکتاز اولين آنزيمي است که در بيماري هاي روده از بين مي رود. زِيرا اين آنزيم در اواخر تکامل سلول هاي روده و مهاجرت آنها به نوک ويلي هاي روده بيان مي شود.
اسلاید 27: دی ساکاريدها- لاکتوزلاکتاز اولين آنزيمي است که در بيماري هاي روده از بين مي رود. زِيرا آنزبم لاكتار انحصارا در اواخر تکامل سلول هاي روده و مهاجرت آنها به نوک ويلي هاي روده توید مي شود. به همين دليل بيماري هاي دستگاه گوارش كه سلول هاي روده اي را آسيب مي رسانند و سبب پوست اندازي مي شوند اغلب همراه با كمبود لاكتاز و عدم تحمل لاكتوز مي شوند.
اسلاید 28: دی ساکاريدها- لاکتوزدر اكثر جمعيت جهان درجاتي از كمبود لاكتاز بعد از قطع شير بوجود مي آيد .در تعداد كمي از جمعيت شمال اروپا تا آخر عمر لاكتاز توليد مي شود.
اسلاید 29: عدم تحمل لاکتوزعلائم: نفخ ودرد شکم، اسهال-ناخوشايند-سبب آسيب GI نمي شود. -سبب حالات پاتوژيك در دراز مدت نمي شود.
اسلاید 30: عدم تحمل لاکتوزانواع:آلاکتازي ارثي: فرم شديد و نادر بيماري مي باشد. استفاده از شير مادر کنترانديکه مي باشد و بايستي از شير فاقد لاکتوز استفاده نمود. کمبود اوليه لاکتاز(اتوزومال مغلوب): نواحي شايع: خاور ميانه، آسيا ی جنوب شرقي، هند و بخشي از آفريقا (50% تا 80%) و در اروپاي غربي فقط 3%. کمبود ثانويه لاکتاز معمولا شايع و موقتي مي باشد که بدنبال جراحي روده اي يا عدم درمان بيماري سيلياک و يا عدم تحمل به پروتئين شير گاو ديده مي شود.
اسلاید 31: 31
اسلاید 32: (malt sugar) مالتوز -از هيدروليز پلي مرهاي نشاسته بدست مي آيد. -به فرم دي ساكاريد ندرتا در غذاها يافت مي شود. -بصورت اضافه كننده در محصولات غذائي متعددي مصرف مي شوند.
اسلاید 33: (malt suger) مالتوز-كاشتن دانه ها : توليد آنزيم دياستاز ← هيدروليز نشاسته ←توليد مالتوزدانه هاي غلات و حبوبات سبز شده (sprouting grains) محتوي مالتوز هستند. مالت جو اغلب در محصولات توليد صنعتي بعنوان محصولات بدون شكر (suger free) ناميده مي شود با كالري مشابه سوكروز دانه هاي غلات و حبوبات سبز شده محتوي مالتوز هستند.
اسلاید 34: دكستروز گلوكزي كه از هيدروليز نشاسته ذرت بدست مي آيد و بصورت شايعي در توليد غذا استفاده مي شود.
اسلاید 35: دكستروز Dextrin & levan Dextrin & levan – محصولات باكترياي مشتق از قندهاي متفاوتي مثل سوكروز و مالتوز Levan : يك پلي مر تشكيل شده از واحد هاي فروكتوز پلاك دنداني شامل باكتري توليد كننده لوان كه در يك ماتريكس چسبنده به دندان وجود دارد . افرا دي كه فلور دهاني آنها محتوي باكتري هاي توليد كننده لوان مي باشند مستعد پلاك دنداني هستند بخصوص زماني كه مقدار زيادي سوكروز مصرف مي كنند.
اسلاید 36: عسل از شهد گياهان درست مي شود. محتوي سوكروز و مقادير كمي نشاسته حدود چهل درصد قند در عسل رسيده فروكتوز آزاد است . عسل محتوي ويتامين ها و املاح نيز مي باشد.
اسلاید 37: عسل عسل كالري متراكم دارد بخاطر اينكه منوساكاريدها ملولكولهاي به هم نزديكتري دارند تا دي ساكاريدها يك قاشق بزرگ (table spoon) عسل محتوي 64 كيلوكالري است در حاليكه يك قاشق بزرگ (table spoon) شكر محتوي 46 كيلوكالري است
اسلاید 38: عسل مصرف عسل براي بزرگسالان: safe در نظر گرفته مي شود. براي شيرخواران نارس يا شيرخوار خيلي كم سن: ممكن است ريسكي باشد بخاطر Ph بالا و فلور رشد نيافته دستگاه گوارش ممكن است سبب رشد اسپورهاي كلستريديوم بوتوليسم شود. توصيه مي شود جهت اطمينان: از دادن عسل قبل از يكسالگي خود داري شود.
اسلاید 39: عسل عسل صنعتي حرارت داده ميشود تا مانع كريستالين و رشد مخمر شود. عسل اعمال ميكروبيولوژيك مهمي دارد. در زمان هاي قديم بعنوان عامل ضد ميكروب موضعي استفاده شده است . عمدتا بخاطر اسمولاريته بالا و توانايي كاهش آب در دسترس براي باكتري (bowler et al . 2001) زنبور عسل همچنين آنزيم گلوكز اكسيداز ← توليد محيط اسيدي و به عسل خاصيت آني سپتيك مي دهد.
اسلاید 40: 40عسلناراحتیهای معده مثل هلیکو باکتر،.التهاب معده.......سوختگیها و زخمهاآنتی اکسیدان: ضد سرطان، بیماریهای قلب و عروقمانع بروز خستگیکاهش ترش کردن معدهایجاد آرامشکاهش یبوست بعد از جراحیفیبروز کیستیککاهش دهنده دوره اسهال در کودکان (به همراه ORS)عسل و پوسیدگی دندانموم و داروها آلرژی های فصلیضد اسهالهیپرتروفی پروستاتضد التهاب-درمان جراحاتبیماریهای قلبیعسل و طب اطفالعسل و حاملگیعسل و شیر دهیعسل و سلعسل و سرفه شربت( MEIROSUM )عسل و آستم عسل و سرما خوردگیعسل و پیوند پوستمشکلات خوابسردرد و میگرن
اسلاید 41: شربت ذرت با فروكتوز بالا High –fructose corn syrup خيلي شيرين و ارزان از تبديل آنزيماتيك گلوكز به فروكتوز در نشاسته ذرت بدست مي آيد. بعنوان حفاظت كننده در كنسروها و ميوه هاي يخ زده استفاده مي شود.شيرين كننده ذرت به نوشابه هاي غير الكلي و آب ميوه ها اضافه مي شود. 23% افزايش مصرف كلي شكر در سالهاي اخير عمدتا در نتيجه افزايش در مصرف شيرين كننده ذرت مي باشد.
اسلاید 42: شربت ذرت با فروكتوز بالا High –fructose corn syrup بيشترين قند مصرفي در کدام نوع از محصولات است؟
اسلاید 43: شربت ذرت با فروكتوز بالا High –fructose corn syrup مصرف شيرين كننده : 45% در نوشابه ها 18% در غلات و محصولات نانوائي 11% در محصولات شيرين پزي قند food addetive شماره يك است. امروزه 75% قند در محصولات غذايي غير خانگي استفاده مي شود.
اسلاید 44:
اسلاید 45: ا ليگوساكاريدهاپلي مرهاي با وزن مولكولي كم محتوي 20-2 مولكول شكر چون مولكول كوچك است براحتي محلول در آب است .اليگوساركاريدهاي غير قابل هضم Non digestible Os -نسبت به آنزيم هاي معده و عمل آميلاز و همچنين به آنزيم هاي هيدروليتيك روده اي مقاوم مي باشد. لذا دست نخورده به روده بزرگ وارد و عمل فرمانتاسيون توسط باكتري هاي روده بر روي آنها انجام مي گيرد.
اسلاید 46: ا ليگوساكاريدها فرمنتاسيون اليگوساركاريد ها بوسيله باكتري هاي روده – توليد گاز و نفخ - Raffinoseموجود در قند چغندر يك تري ساكاريد است كه از گالاكتوز ، گلوكز و فروكتوز ساخته شده است -) legumes & squash موجود در سبزيجات مثل( Stachyose يك تتراساکارید است كه از دو گالاكتوزویک گلوكز و يك فروكتوز ساخته شده است
اسلاید 47: پلي ساکاريدها- نشاستهگياهان خوراكي دو نوع نشاسته مي سازند: آميلوز و آميلوپكتين آميلوز : مولكول كوچكتر از آميلوپكتين 106-105آميلوپكتين : قسمت بزرگتري از نشاسته غلات و ريشه هاي نشاسته اي را تشكيل مي دهد.
اسلاید 48: پلي ساکاريدهاغير قابل هضم مثل سلولز، همي سلولز، پکتين و مواد جلبکيتاحدي قابل هضم مثل اينولين، گالاکتوژن، مانوزان، رافينوز، استاکيوزممکن است نفخ ناشي از رافينوز و استاکيوز باشد.رافينوز در چغندر قند، عدس، لوبيا قرمزو چشم بلبلي و استاکيوز در لوبياها ديده مي شود.قابل هضم مثل نشاسته و گليکوژن
اسلاید 49: پلي ساکاريدها كربوهيدرات هاي غير قابل هضم سلولز (هوموپلي مرها) غير قابل هضم مثل سلولز، همي سلولز، پکتين و مواد جلبکياين مواد تمايل به آب دارند و حجم مدفوع را زياد کرده، زمان تخليه از معده را کاهش مي دهند و ممکن است با اسيدهاي صفراوي پيوند کنند.تا حدي توسط باکتري هاي کولون تجزيه مي شوند.فراوان ترين ماده آلي موجود در طبيعت سلولز در هويچ، كرفس، بروكلي (يك نوع كلم) و تعداد ديگري از سبزيجات وجود دارد.
اسلاید 50: نشاستهگرانول هاي نشاسته گياهان در داخل ديوارهاي سلولزي محكمي مي باشد. در تمام غذاها نشاسته خام بصورت ضعيفي به وسيله آنزيم هاي گوارش هضم مي شوند به عنوان مثال سيب زميني خام و دانه هاي غلات پختن با آب سبب تورم گرانول هاي نشاسته اي ، ژلاتينيزه شدن نشاسته و پارگي ديواره سلول مي شود و در نتيجه قابل هضم تر شدن نشاسته مي شود.
اسلاید 51: نشاسته هاي اختصاصي Resistant starch نشاسته مقاوم نشاسته هايي كه در زمان پختن دست نخورده باقي مي ماند در نتيجه مقاوم در برابر آثار آنزيم ها و گوارش بنابراين گلوكز كمي براي جذب آزاد مي كند.
اسلاید 52: نشاسته هاي اختصاصي Waxy starch -از پروراندن ذرت و نان برنج بدست مي آيد بدين نحو كه محتوي درصد بالاتري از زنجيره اي آميلوپكتين باشد. -حل كردن Waxy starch در آب سبب توليد يك حالت خميري نرم مي شود و به ژل تبديل نمي شود مگر غلظت هاي خيلي بالا . -چنانچه در غلظت هاي بالا ژل تشكيل شود، محصول به حالت سفت در هنگام فريز و باز كردن باقي مي ماند در نتيجه اين نوع نشاسته بعنوان يك thickener ايده آل براي انواع سس ها و نگهداري ميوه ها استفاده مي شود.(fruit pies)
اسلاید 53: نشاسته هاي اختصاصي Modified food starch از نظر فيزيكي يا شيميايي تغييراتي داده شده تا ويسكوزيتي توانايي ژل شدن وساير خصوصيات بافت آنها تغيير كند. نشاسته قبل از ژلاتينزاسيون خشك و به پودر تبديل مي شود. قابليت سفت شدن سريع يا مايع دارند لذا مناسب براي ساخت فرني يا سس سالاد و غذاهاي بچه هستند. مقادير كمي از نشاسته مدیفيه بعنوان thickener مورد نياز مي باشد.
اسلاید 54: كربوهيدارت ها در گياهان : نقش ساختماني پروتئين ها (كلاژن) در حيوانات : نقش ساختمانينقش اوليه كربوهيدرات در حيوانات: تنظيم قند خون در بين وعده هاي غذايي است.
اسلاید 55: 55گليكوژندر بدن انسان جهت اطمينان از تهيه و ارائه در دسترس بودن آسان همه سلول ها كربوهيدرات را بصورت پلي مر گليكوژن (easily mobilized) ذخيره مي كنند. كربوهيدرات هاي حيواني ، گليكوژننكته : از آنجائيكه گليكوژن يك كربوهيدرات مي باشد . لذا باندهاي هيدروژني با مولكول هاي آب تشكيل مي دهد.
اسلاید 56: 56گليكوژنجذب آب منجر به بزرگ شدن و سنگين شدن مولكول گليكوژن مي شود ، لذا براي ذخيره طولاني مدت انرژي مناسب نيست. نكته: يك فرد 70 كيلوگرمي با قامت متوسط فقط ذخيره گليكوژن براي حدود 18 ساعت تامين انرژي دارد. در حاليكه همين فرد ذخيره چربي براي تامين انرژي حدود 2 ماه دارد. نكته : اگر قرار بود همه انرژي ذخائر انسان بصورت گليكوژن باشد وزن انسان حدود 30 كيلوگرم بيشتر بود. (Alberts et all. 2002)
اسلاید 57: 57گليكوژن نكته: 150 گرم گليكوژن در عضله ذخيره شده است ، اين مقدار قابل افزايش به 5 برابر با فعاليت فيزيكي مي باشد. 90 گرم گليكوژن در كبد ذخيره شده است و در تنظيم هورموني گلوكز خون نقش دارد. گوشت و محصولات حيواني محتوي مقدار قابل توجهي از گليكوژن نيستند.
اسلاید 58: نمايه گليسمي (GI)توانائي کربوهيدرات در افزايش قند خون در مقايسه با مقدار مشابه گلوکزرتبه بندي غذاها بر اساس پاسخ گلوکز خون پس از صرف غذا در مقايسه با يک غذاي مرجع است.
اسلاید 59:
اسلاید 60: 60Low Glycaemic Index starchy foods
اسلاید 61: انتخاب نان مناسب
اسلاید 62: نتايج تحقيقات ما در مشهد نمايه قندي ده نوع نان رايج شهر مشهد لواش (کاملا پخته) 47تنوری (معروف به عراقي) 61شيرمال 61سنگک 63 سبوس دار رضوی 67 جو رضوي 68 تنوري سبوس دار 72ماشینی 73بربری 74نان باگت 109
اسلاید 63: Glycogen load63
اسلاید 64: 64مقدار کربوهیدرات موجود در بدن
اسلاید 65: 65مقدار کربوهیدرات موجود در بدنیک فرد بالغ حدود 300 گرم
اسلاید 66: 66منابع غذائی کربوهیدراتهاگلوکز: میوه ها، سبزیها، عصاره ذرت، عسلفروکتوز: میوه ها، سبزیها، عصاره ذرت، عسلگالاکتوز: فقط از هیدرولیز لاکتوزسوکروز: نیشکر، چغندر، شیره افرا، و کمی در میوه ها و سبزیهامالتوز: مالت غلات، هیدرولیز اسیدی نشاستهلاکتوز: فقط در شیرنشاسته: غلات، فرآورده های غلات، حبوبات، سیب زمینی و دیگر گیاهان ریشه ای، میوه های نرسیدهگلیکوژن: جگر و گوشت حیوانات تازه ذبح شده، صدف تازهدکسترین: تجزیه نسبی نشاسته بوسیله حرارت یا در فرآیند هضم
اسلاید 67: 67 ادامه اسلايد قبل- منابع غذائی کربوهیدراتهافیبر:الف- غیر محلول در آب فیبرهای ساختمانی: گندم و جو کامل، سبوس سلولز: گندم، دانه ها، مغزها همی سلولز: سبزیهاب- محلول در آب فیبرهای ساختمانی: سیب، انگور، آلو پکتین: مرکبات، سایر میوه ها صمغ: جو، جو دو سر، سبوس جو دو سر موسیلاژ: حبوبات، انواع لوبیا ها، نخود
اسلاید 68: 68اعمال کربوهیدراتهاتامین انرژی و تولید حرارت - گلوکز تنها منبع انرژی برای مغزحفظ قند خونحفظ پروتئینها پره کورسور برای اسید آمینه های غیر ضروریضروری برای متابولیسم کامل سلولی چربی ها-کمبود کربوهیدراتها منجر به افزایش و تجمع کتونها می شودتشکیل بعضی از ترکیبات ساختمانی بدن مثل غضروف، استخوان و بافت عصبیرشد بعضی از باکتریها در روده بزرگ بوسیله لاکتوزو در نتیجه سنتز ویتامینهای گروه ب-افزایش جذب کلسیم و فسفرجذب آب بوسیله فیبر و افزایش حجم مدفوع
اسلاید 69: 69فراینهای متابولیکیهضم: 98 %جذب: روده کوچک بخصوص ژژنومذخیره گلوکز: سریع:ATP میان مدت: گلیکوژن طولانی مدت: چربیدفع: آب و CO2
اسلاید 70: 70مقدار نیازنیاز واقعی تعیین نشدهمصرف زیاد در آسیامصرف خیلی کم در اسکیمو هاحداقل توصیه 100-50 گرم کربوهیدرات قابل جذبتوصیه به دریافت 60% رژیم دریافتی از کربوهیدراتها
اسلاید 71: فيبر يا اليافغير قابل حلنقش: پيشگيري از يبوستکجا؟ نان و غلات کامل (سبوس)قابل حلنقش: کاهش چربيهاي خونکجا؟ ميوه ها، سبزيها، بقولات و جو
اسلاید 72:
اسلاید 73:
اسلاید 74: اهميت فيبر در رژيم غذائيکاهش وزنيبوستآپانديسيتديورتيکولوزسرطان کولونسرطان سينهسرطان پرستاتبيماريهای قلبيديابتمتابوليک سندرم
اسلاید 75: ATP III Criteria for Metabolic SyndromeAbdominal obesity (waist circumference) Men >102 cm (40 in) Women >88 cm (35 in)Triglycerides 150 mg/dL (1.7 mmol/L)HDL cholesterol Men <40 mg/dL (1 mmol/L) Women <50 mg/dL (1.3 mmol/L)Blood pressure 130/85 mm Hg Fasting glucose 110 mg/dL (6.1mmol/L) Metabolic syndrome is diagnosed when 3 or more of the risk determinants shown above are present.
اسلاید 76: 76
اسلاید 77: 77
اسلاید 78: Possible causes underlying the development of Metabolic SyndromeGenetic abnormalities in the insulin action cascade Fetal malnutritionIncreases in visceral obesityPhysical inactivity
اسلاید 79: مکانيسم اثر فيبرها بر کاهش چربي خون1. فيبرها سبب اتصال اسيدهاي صفراوي مدفوع شده و دفع کلسترول مشتق از اسيدهاي صفراوي را افزايش مي دهند.2. فيبرها با اتصال به اسيدهاي صفراوي يا چربي و ليپيدها مانع از جذب چربي و کلسترول غذائي مي گردند.3. اوليگوساکاريدهاي تخمير شدني و فيبر غذائي توسط باکتري هاي روده به اسيدهاي چرب با زنجيره کوتاه تبديل مي شوند.
اسلاید 80: اثر فيبرها بر حجم مدفوعفيبرها باجذب آب بداخل خود بطور مستقيم سبب افزايش حجم مدفوع مي شوند.فيبر ها تامين کنندٍِِه مواد مغذي براي باکتري هاي روده هستند. و با افزايش رشد ميکروبي سبب افزايش حجم مدفوع مي شوند.کلم سبب افزايش حجم مدفوع تا 70% مي گردد.
اسلاید 81: اثر فيبرها بر جذب ويتامين ها و املاحکربوهيدرات غذائي مي تواند سبب افزايش يا کاهش جذب مواد مغذي شود که بستگي به شکل و فرايند آن دارد.کاهش جذب: تانن ها، ساپونين ها، لکتين ها و فيتات هاافزايش جذب: فيبر محلول دراينولين و چغندر قند سبب افزايش جذب کلسيم بدون اثرات سوِ ء روي فلزات ديگر مي شود.
اسلاید 82: فيبرها و سرطانفيبرها بطور کلي اثر پشگيري کننده روي سرطان دارند.فيبرهاي نا محلول مانند سلولز به کارسينوژن هاي محلول در چربي متصل شده و سبب برداشت آنها از روده مي گردند.هر چند برخي فيبرهاي محلول ممکن است خطر سرطان را افزايش دهند.
اسلاید 83: ماكرونوترينت ها اغلب يك نقش حفاظتي براي سلامتي انسان بازي مي كنند نكته قابل توجه: يك سلول معمولي مي تواند از تمام ماكرونوترينت ها براي انرژي و سوخت و ساز استفاده كنند.
اسلاید 84: 84نمايه گليسمي (GI)توانائي کربوهيدرات در افزايش قند خون در مقايسه با مقدار مشابه گلوکزرتبه بندي غذاها بر اساس پاسخ گلوکز خون پس از صرف غذا در مقايسه با يک غذاي مرجع است. موضوعات تحقیق
اسلاید 85: 85
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.