صفحه 1:

صفحه 2:
کربوهیدرات ها لي Pei een ‏أكروه تغذ يه‎ 52520500 دانشكاه عاوم يزشكى مشهد

صفحه 3:
۱ ‏مه‎ ‎seen Ae ts ‏پسته‎ مدير محترم كروه آموزشى بيوشيسى و تغذيه. أسلام عليكم با احترام . به بيوست تصوير نامه دبير محترم شوراى آموذش علوم يايه بزشكى بانضمام ؟ برك نتايج آمارى آزمون جامع علوم بابه بزشكى دوره 17( اسفند ماه 8/) جهت استحضار ارسال ميكردد . ضمن تبريك به همكاران آن كروه محترم كه رقبه اول کشوری در درس ارتبه سوم در درس بیوشیمی را کسب تموده إك اميد است با تلاش تمامى همكاران آن كروه محترم شاهد

صفحه 4:
موارد مورد بحث ساحتمان حك غدايى كاربردهاى كلينيكى

صفحه 5:
كربوهيدرات ها انرثى شيميايى ‎et‏ ال ‎OB‏ ‏بنابراين كياهان سبن ( آنهاى كه فتوسنتز دارند) 26121قمط + م107 +202) +انرزى نور خورشيد تامین همه ماکرونوترنیت های مورد نیاز انسان و حیوانات و در نتیجه بقاء انسان و حیوان ‎PSS Nea wh set Sb dT LST eta oe‏ ٠نيازشان‏ را از خورشيد بدست مى آورند

صفحه 6:
0 7 ل ا ل م * به عنوان يك يايه براى بافت هاى ساحتمانى ‎٠.‏ از يره كورسورهاى كربوهيدرات ها براى سنتن جربى هاى ‎Cen eT eV Tee)‏ 1 ‎

صفحه 7:
تقسيم بندي كربوهيدرات هابى اساس خواص شيميايى (1) ۳ 0 دي ساکاریدها *3. اوليكوساكاريدها *. پلی ساکاریدها - نشاسته و فیب‌ها ا ا اا ل ل ل 1

صفحه 8:
۱۳/( Seite eed 1. Free sugar 2. Short-chain carbohydrates 3. Starch 4. Non-starch polysaccharides (NSP)

صفحه 9:
- خاصیت شیمرینی بودن گر‌بوهیدرات ها > تمایل بیشتر به استفاده > ‎oP eo eb‏

صفحه 10:
منو ساکاریدها ‎Cane‏ | ۱ بپ۰ب ‎ete‏ ‏ساكاريدها مى باشد. BTS ‏ام‎ 0 ‏ا‎ SY Ee)

صفحه 11:
‎٩‏ فراوان ترین قند با گستره جهانی موجود در طبیعت ااا 0[ ۱ دح 17۱۱ رن ‏در شکل پلی مم» گلوکز به شکل نشاسته و سلولز می باشد و در همه دی ‎I‏ 021211100 © ‎

صفحه 12:
ا 0 ا ل ا لل | ‎e‏

صفحه 13:
11010 0 oe

صفحه 14:
11010 *-مغن شديدا به كلوكن براى تامين انرثى نياز دارد.

صفحه 15:
| -بررای تامین و تنظیم گلوکن خون در حد مناسب نیاز به عملكردهاى فیریولوژیک متعددى مى باشند.

صفحه 16:
00 ا دیگر 1056 16111 و قند میوه 5] RU bg Oe ee ee cee ۱ ‏"شيررين ترين مونوساكاريد (به شكل كرريستال - دو بابس‎ تر از سوگروز) ۹ 8 rm, 7 ۳

صفحه 17:
‎mer eey‏ اد ‎ae‏ ۳ (احتمالاناشي 6 ‎0

صفحه 18:
00000 © -بيشت ميوه هااز /1-1“ فر وكتوز را دارند. ا وزن خشک سبزیجات را تشکیل میدهد. ‎٩‏ -فروکتوز 8۰ وزن خشک عسل را تشکیل می دهد

صفحه 19:
منو ساكاريدها- فروكتوز *-علت شیرین تر بودن میوه های رسیده در حقیقت ؟ تبدیل سوکیروز(دی ساکارید) به گلوکر و فروکتوز توسط آنزیم ها باشد. فى SOREN Oke ‏ا‎ eR ce ‏زیرا دستگاه گوارش نارس شیر خوران ممکن است سبب تکثیر‎ ۱ ren

صفحه 20:
منو ساكار بدها - كالاكتوز ‎Ps Reon Op Rasy ene east‏ ؟ بیشتر گالاکتوز غذائي از هیدرولیز لاکتوز(قند شیر) درهنگام ‎ee)‏ 2 كردد. Bone OE ‏ا ا‎ SEs 13 ‏لاکتوز‎ ‎5

صفحه 21:
دی ساکاریدها ل ل 0 ال 0 5959 > كالاكتوز + كلوكن * مالتوز +- كلوكن + كلوكن ” نکته: ظر‌فیت جذب کربوهیدرات ها در انسان محدود به فقط مقدار محدودی از اشکال دی ساکاریدها * 0 1۱9 Perc er Srnec ee es Perea yer] | DE OB tee Dat ool > 395535 SHS © NS ou * ‏مالتاز -> گلوکز و گلوکر‎ 0 pt DSS ESBS)

صفحه 22:
۷ 3 CCE rte CRC BS Loe "12216 5116237 ‏روى مير‎ ones Cae cane suger .3-° a 0۲06 5167 ‏-قند میوه رسیده‎

صفحه 23:
دى ساکار بدها-ساکارز ‎rr:‏ ‏-تشكيل شده از كلوكز و ضر وكتوز مى باشد. رسد ا ا ‎Beer er‏ ظررف چند ساعت به گلوکن و فر وکتوز تبدیل می شود. ۱ ‎tle)‏ ۱ -به مقدار زیاد پوسیله آمریکاییها مصررف می شود.

صفحه 24:
PER CAPITA CONSUMPTION 2004/05 est. Brazil Mexico Australia EU Swaziland South Africa USA India Zambia Malawi Mozambique China Tanzania 8 5 0 10 20 30 40 kilograms per annum

صفحه 25:
دی ساکار یدها- لاکتوز -اسامى ديك : قند شيس وی ا = Fon ‏ل‎ bad i ۳۱ ‏کر‎ BVA ee RPS WS DENBY <b Peete =

صفحه 26:
دی ساکار یدها- لاکتوز ل 01 را ‎ey eae‏ کید لاكتاز اولين آنزيمي است كه در بيماري هاي روده از بين مي ‎Glo Jobe Lol Fl3l 59 aT oe! ej P99‏ )003 9 ل eae a Cte ee

صفحه 27:
دی ساکاریدها- لاکتوز Pe SC eee ee Ceo Meee iene Is NE a) ‏زِيرا‎ ۰ آنربم ‎Bo)‏ ار در اواخر تکامل سلول هاي 9( مهاجرت آنها به نوک ويلي هاي روده توید مي شود. PASTA Dr Or Cee Sir contr SPs Penne Peis | oe S\N) [eat Taree Eee Ye eared ‏لاكتاز و عدم تحمل لاكتوز مى شوند.‎

صفحه 28:
دی ساکار یدها- لاکتوز ۵ ‏ز بعد از قعیع‎ Fe rey ar rae sr ‏بعد از قطع شيى بوجود‎ REY ‏ان درجاتى از‎ as 0 ل 7 ۳ کمی از جمعیت شمال اروپا تا آخر عم لاكتاز توليد مى شود.

صفحه 29:
عدم تحمل لاكتوز ۱9 ‏مر‎ bard -ناخوشایند -سبب آسيب 31) نمى شود. -سبب حالات ياتوذيك در دراز مدت نمى شود.

صفحه 30:
عدم تحمل لاكتوز Riese coe Jose peer Foe rey Deve ee ccna) 1 ‏نمود.‎ ape ‏وبایستی از شیر فاق‎ ۴ کمبود اولیه لاکتازاتوزومال مخلوب: ۱ ie ee er ree foreach ۱ 903 ‏اروياي غربي فقط‎ ٠ ۴ کمبود انویه لاکتاز معمولا شایع و موقتي مي باشد که بدنبال جراحي روده اي یا عدم درمان بيماري سیلیاک و یا ‎eS ie Nee ne coed‏

صفحه 31:

صفحه 32:
و ریم سس -از هید رولی پلی مم‌های نشاسته بدست می آید. 1 SOE eT ee -بصورت ‎|e]‏ که در محصولات غذائى متعددى مصرف می شوند.

صفحه 33:
‎ag ero‏ مس ‎0 SLO as et OE EAL) Ts rl taal ‏مالتوز‎ ‎)52101111126 6131115( ‏دانه هاى غلات و حبويات سبن شده‎ ‏محتوى مالتوز هستند.‎ ‏5 مالت جو اغلب در محصولات تولید صنعتی بعنوان محصولات بدون شک احتف ةا ل ال رن ‏* دانه هاى غلات و حبوبات سبن شده محتوى مالتوز هستند.

صفحه 34:
دكستروز 1 ‏ا‎ ‎eee Erte ‏ا‎ Eee)

صفحه 35:
دکستروز ز(۱۹ یناه ۱۳ متفاوتیمتلس وکروز و مالوز 9 Pere ‏ا ات‎ 1 it 0 ‏ار‎ oan ETO ‏ا‎ MOGs اضرا ‎Sei A Mat ng CR a een eG aCe a‏ مستعد يلاك دندانى هستند بخصوص زمانى كه مقدار زيادى سوكروز مصرف می کنند.

صفحه 36:
usc 0 eE TY Oe be CCH CEN ey ee ie oe Sows ‏ا‎ ny See * عسل محتوى ويتامين ها و املاح ذين مى باشد.

صفحه 37:
عسل 0 ‏ا ا ا ل‎ ۱۳ S Cera ENS EEC CE pS) © يك قاشق بورك (51(0011 ©3251 ) عسل محتوى 54 كيلوكالرى است در حالیکه یک قاشق بز رگ (500010 1016 ) شک محتوى ”4 کیل و کالری استا

صفحه 38:
عسل ‎T- Fic riD 0 eH war or‏ 1 برای شیم‌خواران نارس یا شیم‌خوار خیلی کم سن: ل ل وان بالا وفلور رشد نيافته 1 بوتولیسم شود. *توصیه می شود جهت اطمینان: از دادن عسل قبل از یکسالگی خود دار شود._

صفحه 39:
عسل ‎a‏ ا ‎Pe LOSE nee aS‏ ‎ae‏ 1 0 Pe LIES is OC EU CHAE OT OCIA Sera ‏عمدتا بخاطم اسمولاریته بالا و توانایی کاهش آب در دسترس بای‎ «bowler et al . 2001) . 2st زنبور عسل همچنین آنزیم گلوکن اکسیداز > تولید محیط اسیدی و به ا 00

صفحه 40:
ee re ae ‏باکت التهات معده لا‎ * سوختگیها و زخمها ليا ضد اسهال ‎ad‏ يك ضد التهاب حرمان جراحات بيماريهاى قلبى ‏عسل و طب اطفال ‏ل و حاملكى ‎Peta ‏ل‎ ‏ل و سل ‎

صفحه 41:
شربت ذرت با فروكتوز بالا ۸ ۹ "حیلی شیرین و ارزان ؟از تبدیل آنزیماتیک گلوکر به فرووکتوز در نشاسته ذرت بدست می آید. ل ا ل اك ۴ شیرین کننده ذرت به نوشابه های غیر الکلی و آب میوه ها اضافه می شود. ‎rt Pt eed SO re | ee OP ay ear Aw aad‏ av TSP ee eee

صفحه 42:
شربت ذرت با فروکتوز بالا ‎ppp‏ و زرا" بيشترين قند مصرفي در كدام نوع از

صفحه 43:
شربت ذرت با فروکتوز بالا ‎esl 2۳7‏ جات سل ‎A ins‏ [USC PIN a En Crs Sn rer er te Eo tae sean ya در محصولات شیرین پزی © قند ©1357 ©2300 1000 شماره يك است. ا ا 20000

صفحه 44:
ee Sweetness of Sugars ۰ | and Artificial Sweeteners

صفحه 45:
ا لیگوساکاریدها يلي مرهاي با وزن مولكولي كم محتوي (0)©-© مولكول شكر . جون مولكول كوجك است براحتي محلول در آب است ‎NE ERTS SVE SKC) tee kOe‏ م نسبتبه آنزیم هایمعده و عمل‌لمیلا و همچنین‌به آنزیم هاي- ‎nee SLY Be sng pst)‏ ۱ ‎Sa OL ES re Sea‏ ا 1 .رویآنها انجام مي‌گ یرد

صفحه 46:
| لیگوساکاریدها فرمنتاسیون الیگوسارکارید ها بوسیله باكتري هاي روده - تولید گاز و نفخ ا قند چغندر يك تري ساکارید است که از گالاکتوز » گلوکز و فروکتوز ساخته شده است ‎ee ere CC‏ ی مه ‏يك تتراساكاريد است كه از دو كالاكتوزويك كلوكز و يك فروكتوز ساخته شده ‏است ‎

صفحه 47:
۳ ساكار بدها- ع ‎ee ey MENG re Ener Peer ae ew‏ آمیلوز : مولکول کوچکتر از آمیلوپکتین 429-0 © آميلويكتين : قسمت بزركتري از نشاسته غلات و ريشه هاي نشاسته اي را تشكيل مي دهد.

صفحه 48:
يلى ساكاريدها د سند ۰ همي سلولز, پکتین و مواد PO eens ‏ا‎ or ee 1) ‏#تاحدي‎ ‏رافینوز استاكيوز‎ *ممکن است نفخ ناشي از رافینوز و استاکیوز باشد. اا ‎ENCES‏ ۱۳ چشم بلبلي و از ۳ ‎cS‏ لوبياها ديده مى شود. ۱ 0 er C1

صفحه 49:
پلي ساکاریدها كربوهيدرات هاى غير قابل هضم سلولز 00 “غير قابل هضم مثل سلولز. همي سلولز. يكتين و مواد جلبكي ‎SO SS SS a al ee SO ne‏ ‎ere pees)‏ مي ‎meee)‏ ۱۳ اسيدهاي صفراوي پیوند کنند. ‎RCS ok ey ta‏ ۱ * فراولن ترين ماده آلى موجود در طبيعت ا ا ل ۱ وحود دارد»

صفحه 50:
نشاسته ا ا 0 باشدء © در تمام غذاها نشاسته <اء بصورات ضعيني به وسيله آنرية هاى كوارش ‎Rader a 1‏ لت ۱ ‏ا ا‎ en eee) 010 ‏لل‎ isthe يا ا | و

صفحه 51:
را های احتصاصی ‎unre 0 Ri arnt‏ مقاوم 4 نشاسته هایی که در زمان پختن دست نخورده باقی می ماند در نتیجه مقاوم ‎BS eee ee crs helt le eee‏ ‎ae‏

صفحه 52:
| ‎Or Dae aca‏ ا ‎eee‏ 1 درصد بالاتری از زنجیره ای آمیلوپکتین باشد. ‎ee‏ ا ل ‎Sip tp or Io At as CEO STE SER PTOI Oe)‏ © -جنانجه در غلظت هاى بالا ذل تشكيل شود؛ محصول به حالت سفت در ‎Cree Sele a cry‏ ل ا 00 يك 6111015612617 ايده آل براى انواع سس ها و نكهدارى ميوه ها ‎D rears]‏ ۱23۱

صفحه 53:
| همه موسوم( ‎ee‏ ل ل ا تت كت ا م | ‎netted D ep Deron)‏ ۱ ‎evel Oe Yor Wa TOON ECO ETS LY Spear eer orm WED Steer SHAT a Ee 1 ‎sO EBON S11 (01 <2) 012) aes Peeey OriRULCOn oxi Pe ob

صفحه 54:
EL 25 2 gllLS obo awry S © | OE eed CPLR Use te ا ا ل ا ‎ACIS‏ ‏غذايى است.

صفحه 55:
: از آنجائیکه گلیکوژن یک کر‌بوهیدرات می باشد . لذا باندهای ‎WA SESE ESE)‏ |

صفحه 56:
BS owner ew Byes t>) 1 el we tc Lae ae ‏ذخيسه جربى‎ 0 Ty ‏ساعت تامين انرذى‎ ‏ی ود در‎ EST PSE Orestes le ‏ا‎ ese 1۰۱۱ ‏كيلوكرم بيشت بود. (2002 .311 نأ ار‎ "١ ‏نحدود‎

صفحه 57:
‎nA.‏ و بر با فعالیت فیزریکی مي باشد. ‎٩۰‏ گرم گلیکوژن در کبد ودر تنظيم هورمونى كلوكن ون نقش دارد. ‏۰ب

صفحه 58:
Glycaemia ef 0 Ze Breakfast

صفحه 59:
Gycaemia in Glycaemia in gf 0 120 180 ۵ ow glycaemic index

صفحه 60:
bow Clycaewic Tedex starcky Poods 8۷ 06 ۷۷ 6 80 6860 686 01۷۷ ۴0 006

صفحه 61:

صفحه 62:
نمايه قندي ده نوع نان رايج شهر مشهد لواش (كاملا'يخته) 47 تنورى (معروف به عراقي) 61 شتزمال 61 سكى 63 سبوس دار رضوى 67 جورضوي 68 ‎oe‏ ا 0 بربرى 74 نان باكت 109

صفحه 63:

صفحه 64:
مقدار کربوهیدرات موجود در بدن

صفحه 65:
مقدار کربو هیدرات موجود در بدن بالغ حدود 300 گرم

صفحه 66:
منابع غذانی کربو هید آتها #گلوکز: ‎py; Wace‏ ‎Meo Pe cal eee ak‏ 0 ۳ چغندر» شیره افرا؛ و کمی در میوه ها و سبزیها ات. هیدرولیز اسیدی نشاسته تتاسله. غلات. فرآورده های غلات. حبوبات. سیب زمینی و دیگر گیاهان .میوه های نرسیده 0 HOES, Peer Inve] pC nCa Coy feo OO Cae Reaper TO

صفحه 67:
ادامه اسلاید قبل- منابع غذائی کربو هیدرآتها قمبرا <= كيك = igs Lol ge 9 pad glass [PSPon rete: ‏سلولز: سبزیها‎ ل در آب | eer eed OSes (ase ling A AG ‎ae fo?‏ جر بر وت مب ره وی ریت ری ‎Suess ley‏

صفحه 68:
اعمال کربوهیدراتها ‏ ال 0 5 reece yeaa * حفظ پروتئینها رن 1 م ا ‎ees ae ran eed Tee‏ و تجمع کتونها می شود بعضى از تركيبات ساختمانى بدن مثل غضروفء استخوان و و ری مر زر ا 9 امینهای گروه ب-افزایش جذب کلسیم و فسفر ذب آب بوسيله فيبر و افزايش حجم مدفوع مد

صفحه 69:
#هضم: 698 ؟ جذب::وده کوچک بخصوص ژژنوم 0 سريع نگ ميان مدت: كليكوزن فر كاك جر

صفحه 70:
‎eee)‏ لت ‎oe Sa‏ لل ا ل

صفحه 71:

صفحه 72:
عده1 مد عوج عجارن سوت .. وو TABLE 6-9 Fiber and Soluble Fiber Content of Common Foods Total Fiber (2) Soluble Fiber (g) Cereals 1 Oat bran cup 724 358 Oatmeal cup dy 429 198. ‏ها ادن‎ T packet 3.09 ۳ Bran flakes ‘cup 530 ‏اک‎ ‎Raisin bran Veup 5.30 135 Whole-whest bread 1 slice 96 oat Fruits Apple 1 mediom 09 Banana | medium O68 Peaches, canned 0.79 ears, canned 06 Prunes, dried 128 Orange 1 medium 83 Vegetables Broccoli, cooked op 276 13 Cacrots, tw 1 mete 216 Los Com, canned Lot 016 ovata, baked, wf smal 221 092 Black beans ‏ده‎ 28 Garbanzo bess 435 3 Kidney beans 5.65 283 Lentils 782 059 Split peas 8B Los و م ‎Neston‏ 9

صفحه 73:
Choose fresh frais rate fan canned fruits or juices. Choose whole-grain breads. Leave the skins on tuts such as appies, Dears, and peaches, Leave the skins on vepstaties Such 2s poizioes, squash, and carrots Have a salad every cay When mashing potatoes, leave the skin on Use brown rice rather tham white rice, Use oats as 2 filer im cassersies. meat ica! or ‘salmon patties. Use whole-grain flows for Baling Use oats or cat beam as a tickening ager: fo: sauces, Use high-Sber corset cake Choose raw vegetables and fresh fuits for snacks Use whole-wheat pasta. Eat beans and peas often. Have a serving of des beans or peas say Blenderize cals and ase i costing and baking. Eat foods in ther most naturaly aemumng s:2'2 From: Anderson SW tet.

صفحه 74:
ed SSD reece اك آپاندیسیت دیورتیکولوز سرطان کولون هت سرطان پرستات ‎ed‏ قلبي دیابت روا

صفحه 75:
۱۳۵۹۵۵2 ‏موم سا مامت‎ ticd Abdominal obesity (waist circumference) (صذ 40) حك 102< ‎Men‏ ‎cm (35 in)‏ 88> انا ‎Triglycerides 2150 mg/dL (1.7 mmol/L)‏ ‎HDL cholesterol‏ ‎۱/9 <40 mg/dL (1 mmol/L) ‎00 <50 mg/dL (1.3 mmol/L) Blood pressure =130/285 mm Hg Fasting glucose = 110 mg/dL (6.1mmol/L) ‎CeO osm RCC mAs mem way of the risk determinants shown above are present.

صفحه 76:
۷ of Foods

صفحه 77:

صفحه 78:
40 0 0 NN bcd 0 ‏ا‎ Genetic abnormalities in the insulin action cascade Fetal malnutrition Increases in visceral obesity Physical inactivity

صفحه 79:
‎eerie‏ ل ال جربي خون ‏5 1. فيبرها سبب اتصال اسيدهاي صفراوي مدفوع شده و دقع كلسترول مشتق از اسيدهاي صفراوي را أفزايش مي دهند. ‎۱ ‏ل ا‎ or a ۱ ‏ا‎ ‎SPSL bawss Fea eee Ween) ۱0 eres] bg ‏چرب با زنجیره کوتاه تبدیل مي شوند.‎ 0

صفحه 80:
۱ # فیبرها باجذب آب بداخل خود بطور مستقیم سبب افزایش حجم ‎OUT‏ 1 ‎Brea OES ane ic Renney Cone SNe ke)‏ 1 ‏ل‎ eee

صفحه 81:
ی # کربوهیدرات غذائی می تواند سبب افزايش يا کاهش جذب مواد ‎BS Ce Ieee) Fe wre Cra Oe coer CK nT NET‏ [ger boe ral gees enc use el On ue ‏ا‎ liad ene Rocce eee Ue eran ae abe Ee RCS sme ot ee

صفحه 82:
فیبرها و سرطان 0 5 ‏ل‎ Cee a Soe ی ی خلت سیر اب ‎ee‏ ‏جربي متصل شده و سبب برداشت انها ‎eS eSB)‏ #هر جند برخي فيبرهاي محلول ممكن است خطر سرطان را افزايش دهند.

صفحه 83:
PS Pe Der Te eter Ieee aL Tote T Sele ‏می کنند‎ :نکته قابل توحه يك سلول معمولى مى تواند از تمام ماكر ونوترينت ها براى اضرثى و ‎ro | Wear yey Or‏ ل

صفحه 84:
‎SES eS SIE)‏ ا لدت رتبه بندي غذاها بر اساس پاسخ گلوکز خون پس از صرف غذا در مقایسه ‎com ern ree‏

صفحه 85:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
32,000 تومان