صفحه 1:
صفحه 2:
کربوهیدرات ها
لي
Pei een
أكروه تغذ يه
52520500
دانشكاه عاوم يزشكى مشهد
صفحه 3:
۱ مه
seen
Ae ts پسته
مدير محترم كروه آموزشى بيوشيسى و تغذيه.
أسلام عليكم
با احترام . به بيوست تصوير نامه دبير محترم شوراى
آموذش علوم يايه بزشكى بانضمام ؟ برك نتايج آمارى آزمون جامع
علوم بابه بزشكى دوره 17( اسفند ماه 8/) جهت استحضار ارسال
ميكردد . ضمن تبريك به همكاران آن كروه محترم كه رقبه اول
کشوری در درس ارتبه سوم در درس بیوشیمی را کسب
تموده إك اميد است با تلاش تمامى همكاران آن كروه محترم شاهد
صفحه 4:
موارد مورد بحث
ساحتمان
حك غدايى
كاربردهاى كلينيكى
صفحه 5:
كربوهيدرات ها
انرثى شيميايى et ال OB
بنابراين كياهان سبن ( آنهاى كه فتوسنتز دارند)
26121قمط + م107 +202) +انرزى نور خورشيد
تامین همه ماکرونوترنیت های مورد نیاز انسان و حیوانات و در نتیجه بقاء انسان و حیوان
PSS Nea wh set Sb dT LST eta oe
٠نيازشان را از خورشيد بدست مى آورند
صفحه 6:
0
7 ل ا ل م
* به عنوان يك يايه براى بافت هاى ساحتمانى
٠. از يره كورسورهاى كربوهيدرات ها براى سنتن جربى هاى
Cen eT eV Tee) 1
صفحه 7:
تقسيم بندي كربوهيدرات هابى اساس خواص شيميايى (1)
۳
0 دي ساکاریدها
*3. اوليكوساكاريدها
*. پلی ساکاریدها - نشاسته و فیبها
ا ا اا ل ل ل
1
صفحه 8:
۱۳/( Seite eed
1. Free sugar
2. Short-chain carbohydrates
3. Starch
4. Non-starch
polysaccharides (NSP)
صفحه 9:
- خاصیت شیمرینی بودن گربوهیدرات ها
> تمایل بیشتر به استفاده >
oP eo eb
صفحه 10:
منو ساکاریدها
Cane |
۱
بپ۰ب ete
ساكاريدها مى باشد.
BTS ام
0 ا SY Ee)
صفحه 11:
٩ فراوان ترین قند با گستره جهانی موجود در طبیعت
ااا 0[ ۱ دح 17۱۱
رن
در شکل پلی مم» گلوکز به شکل نشاسته و سلولز می باشد و در همه دی
I 021211100
©
صفحه 12:
ا 0
ا ل ا لل |
e
صفحه 13:
11010
0 oe
صفحه 14:
11010
*-مغن شديدا به كلوكن براى تامين انرثى نياز دارد.
صفحه 15:
|
-بررای تامین و تنظیم گلوکن خون در حد مناسب نیاز به
عملكردهاى فیریولوژیک متعددى مى باشند.
صفحه 16:
00
ا دیگر 1056 16111 و قند میوه
5] RU bg Oe ee ee cee
۱ "شيررين ترين مونوساكاريد (به شكل كرريستال - دو بابس
تر از سوگروز)
۹
8
rm,
7
۳
صفحه 17:
mer eey اد
ae ۳ (احتمالاناشي
6
0
صفحه 18:
00000
© -بيشت ميوه هااز /1-1“ فر وكتوز را دارند.
ا وزن خشک سبزیجات را تشکیل میدهد.
٩ -فروکتوز 8۰ وزن خشک عسل را تشکیل می دهد
صفحه 19:
منو ساكاريدها- فروكتوز
*-علت شیرین تر بودن میوه های رسیده در حقیقت
؟ تبدیل سوکیروز(دی ساکارید) به گلوکر و فروکتوز توسط آنزیم ها
باشد.
فى
SOREN Oke ا eR ce
زیرا دستگاه گوارش نارس شیر خوران ممکن است سبب تکثیر
۱ ren
صفحه 20:
منو ساكار بدها - كالاكتوز
Ps Reon Op Rasy ene east
؟ بیشتر گالاکتوز غذائي از هیدرولیز لاکتوز(قند شیر) درهنگام
ee) 2 كردد.
Bone OE ا ا SEs 13
لاکتوز
5
صفحه 21:
دی ساکاریدها
ل ل 0
ال 0
5959 > كالاكتوز + كلوكن *
مالتوز +- كلوكن + كلوكن ”
نکته: ظرفیت جذب کربوهیدرات ها در انسان محدود به فقط مقدار محدودی از اشکال دی ساکاریدها *
0
1۱9 Perc er Srnec ee es Perea yer]
| DE OB tee Dat ool
> 395535 SHS © NS ou
* مالتاز -> گلوکز و گلوکر
0
pt DSS ESBS)
صفحه 22:
۷
3 CCE rte CRC BS Loe
"12216 5116237 روى مير ones Cae
cane suger .3-°
a 0۲06 5167 -قند میوه رسیده
صفحه 23:
دى ساکار بدها-ساکارز rr:
-تشكيل شده از كلوكز و ضر وكتوز مى باشد. رسد
ا ا Beer er
ظررف چند ساعت به گلوکن و فر وکتوز تبدیل می شود.
۱
tle) ۱
-به مقدار زیاد پوسیله آمریکاییها مصررف می شود.
صفحه 24:
PER CAPITA CONSUMPTION 2004/05 est.
Brazil
Mexico
Australia
EU
Swaziland
South Africa
USA
India
Zambia
Malawi
Mozambique
China
Tanzania
8
5
0 10 20 30 40
kilograms per annum
صفحه 25:
دی ساکار یدها- لاکتوز
-اسامى ديك : قند شيس
وی ا
= Fon ل bad
i ۳۱ کر BVA ee
RPS WS DENBY <b Peete
=
صفحه 26:
دی ساکار یدها- لاکتوز
ل 01 را ey eae کید
لاكتاز اولين آنزيمي است كه در بيماري هاي روده از بين مي
Glo Jobe Lol Fl3l 59 aT oe! ej P99 )003 9 ل
eae a Cte ee
صفحه 27:
دی ساکاریدها- لاکتوز
Pe SC eee ee Ceo Meee iene Is NE
a)
زِيرا
۰ آنربم Bo) ار در اواخر تکامل سلول هاي 9(
مهاجرت آنها به نوک ويلي هاي روده توید مي شود.
PASTA Dr Or Cee Sir contr SPs Penne Peis
| oe S\N) [eat Taree Eee Ye eared
لاكتاز و عدم تحمل لاكتوز مى شوند.
صفحه 28:
دی ساکار یدها- لاکتوز
۵ ز بعد از قعیع Fe rey ar rae sr
بعد از قطع شيى بوجود REY ان درجاتى از as
0 ل 7 ۳
کمی از جمعیت شمال اروپا تا آخر عم لاكتاز توليد مى شود.
صفحه 29:
عدم تحمل لاكتوز
۱9 مر bard
-ناخوشایند
-سبب آسيب 31) نمى شود.
-سبب حالات ياتوذيك در دراز مدت نمى شود.
صفحه 30:
عدم تحمل لاكتوز
Riese coe Jose peer Foe rey Deve ee ccna)
1 نمود. ape وبایستی از شیر فاق
۴ کمبود اولیه لاکتازاتوزومال مخلوب:
۱ ie ee er ree foreach
۱ 903 اروياي غربي فقط ٠
۴ کمبود انویه لاکتاز
معمولا شایع و موقتي مي باشد که بدنبال جراحي روده اي یا عدم درمان بيماري سیلیاک و یا
eS ie Nee ne coed
صفحه 31:
صفحه 32:
و ریم سس
-از هید رولی پلی ممهای نشاسته بدست می آید.
1 SOE eT ee
-بصورت |e] که در محصولات غذائى متعددى مصرف
می شوند.
صفحه 33:
ag ero مس
0 SLO as et OE EAL) Ts rl taal
مالتوز
)52101111126 6131115( دانه هاى غلات و حبويات سبن شده
محتوى مالتوز هستند.
5 مالت جو اغلب در محصولات تولید صنعتی بعنوان محصولات بدون شک
احتف ةا ل ال رن
* دانه هاى غلات و حبوبات سبن شده محتوى مالتوز هستند.
صفحه 34:
دكستروز
1 ا
eee Erte ا Eee)
صفحه 35:
دکستروز
ز(۱۹
یناه ۱۳
متفاوتیمتلس وکروز و مالوز
9 Pere ا ات 1 it
0 ار oan ETO ا
MOGs
اضرا Sei A Mat ng CR a een eG aCe a
مستعد يلاك دندانى هستند بخصوص زمانى كه مقدار زيادى سوكروز
مصرف می کنند.
صفحه 36:
usc
0 eE TY Oe be
CCH CEN ey ee ie oe
Sows ا ny See
* عسل محتوى ويتامين ها و املاح ذين مى باشد.
صفحه 37:
عسل
0 ا ا ا ل
۱۳ S Cera ENS EEC CE pS)
© يك قاشق بورك (51(0011 ©3251 ) عسل محتوى 54 كيلوكالرى است
در حالیکه یک قاشق بز رگ (500010 1016 ) شک محتوى ”4
کیل و کالری استا
صفحه 38:
عسل
T- Fic riD 0 eH war or 1
برای شیمخواران نارس یا شیمخوار خیلی کم سن:
ل ل وان بالا وفلور رشد نيافته
1
بوتولیسم شود.
*توصیه می شود جهت اطمینان: از دادن عسل قبل از یکسالگی خود
دار شود._
صفحه 39:
عسل
a ا Pe LOSE nee aS
ae 1
0 Pe LIES is OC EU CHAE OT OCIA Sera
عمدتا بخاطم اسمولاریته بالا و توانایی کاهش آب در دسترس بای
«bowler et al . 2001) . 2st
زنبور عسل همچنین آنزیم گلوکن اکسیداز > تولید محیط اسیدی و به
ا 00
صفحه 40:
ee re ae
باکت التهات معده لا
* سوختگیها و زخمها
ليا
ضد اسهال
ad يك
ضد التهاب حرمان جراحات
بيماريهاى قلبى
عسل و طب اطفال
ل و حاملكى
Peta ل
ل و سل
صفحه 41:
شربت ذرت با فروكتوز بالا
۸ ۹
"حیلی شیرین و ارزان
؟از تبدیل آنزیماتیک گلوکر به فرووکتوز در نشاسته ذرت بدست می آید.
ل ا ل اك
۴ شیرین کننده ذرت به نوشابه های غیر الکلی و آب میوه ها اضافه می شود.
rt Pt eed SO re | ee OP ay ear Aw aad
av TSP ee eee
صفحه 42:
شربت ذرت با فروکتوز بالا
ppp و زرا"
بيشترين قند مصرفي در كدام نوع از
صفحه 43:
شربت ذرت با فروکتوز بالا
esl 2۳7 جات سل A ins
[USC PIN a En Crs Sn rer er te
Eo tae sean ya
در محصولات شیرین پزی
© قند ©1357 ©2300 1000 شماره يك است.
ا ا 20000
صفحه 44:
ee Sweetness of Sugars ۰ |
and Artificial Sweeteners
صفحه 45:
ا لیگوساکاریدها
يلي مرهاي با وزن مولكولي كم محتوي (0)©-© مولكول شكر
. جون مولكول كوجك است براحتي محلول در آب است
NE ERTS SVE SKC) tee kOe م
نسبتبه آنزیم هایمعده و عمللمیلا و همچنینبه آنزیم هاي-
nee SLY Be sng pst) ۱
Sa OL ES re Sea ا 1
.رویآنها انجام ميگ یرد
صفحه 46:
| لیگوساکاریدها
فرمنتاسیون الیگوسارکارید ها بوسیله باكتري هاي روده - تولید گاز و نفخ
ا قند چغندر يك تري ساکارید است که از گالاکتوز »
گلوکز و فروکتوز ساخته شده است
ee ere CC ی مه
يك تتراساكاريد است كه از دو كالاكتوزويك كلوكز و يك فروكتوز ساخته شده
است
صفحه 47:
۳ ساكار بدها- ع
ee ey MENG re Ener Peer ae ew
آمیلوز : مولکول کوچکتر از آمیلوپکتین 429-0
© آميلويكتين : قسمت بزركتري از نشاسته غلات و ريشه هاي
نشاسته اي را تشكيل مي دهد.
صفحه 48:
يلى ساكاريدها
د سند ۰ همي سلولز, پکتین و مواد
PO eens ا or ee 1) #تاحدي
رافینوز استاكيوز
*ممکن است نفخ ناشي از رافینوز و استاکیوز باشد.
اا ENCES ۱۳ چشم بلبلي و از ۳
cS لوبياها ديده مى شود.
۱ 0 er C1
صفحه 49:
پلي ساکاریدها
كربوهيدرات هاى غير قابل هضم
سلولز 00
“غير قابل هضم مثل سلولز. همي سلولز. يكتين و مواد جلبكي
SO SS SS a al ee SO ne
ere pees) مي meee) ۱۳ اسيدهاي صفراوي پیوند کنند.
RCS ok ey ta ۱
* فراولن ترين ماده آلى موجود در طبيعت
ا ا ل ۱
وحود دارد»
صفحه 50:
نشاسته
ا ا 0
باشدء
© در تمام غذاها نشاسته <اء بصورات ضعيني به وسيله آنرية هاى كوارش
Rader a 1 لت
۱ ا ا en eee)
010 لل isthe
يا ا |
و
صفحه 51:
را های احتصاصی
unre 0 Ri arnt مقاوم
4 نشاسته هایی که در زمان پختن دست نخورده باقی می ماند در نتیجه مقاوم
BS eee ee crs helt le eee
ae
صفحه 52:
|
Or Dae aca
ا eee 1
درصد بالاتری از زنجیره ای آمیلوپکتین باشد.
ee ا ل
Sip tp or Io At as CEO STE SER PTOI Oe)
© -جنانجه در غلظت هاى بالا ذل تشكيل شود؛ محصول به حالت سفت در
Cree Sele a cry ل ا 00
يك 6111015612617 ايده آل براى انواع سس ها و نكهدارى ميوه ها
D rears] ۱23۱
صفحه 53:
|
همه موسوم(
ee ل ل ا تت كت ا
م |
netted D ep Deron) ۱
evel Oe Yor Wa TOON ECO ETS LY Spear eer orm WED
Steer SHAT a Ee 1
sO EBON S11 (01 <2) 012) aes Peeey OriRULCOn oxi Pe ob
صفحه 54:
EL 25 2 gllLS obo awry S ©
| OE eed CPLR Use te
ا ا ل ا ACIS
غذايى است.
صفحه 55:
: از آنجائیکه گلیکوژن یک کربوهیدرات می باشد . لذا باندهای
WA SESE ESE) |
صفحه 56:
BS
owner ew Byes t>)
1 el we tc Lae ae
ذخيسه جربى 0 Ty ساعت تامين انرذى
ی ود در
EST PSE Orestes le ا ese
1۰۱۱ كيلوكرم بيشت بود. (2002 .311 نأ ار "١ نحدود
صفحه 57:
nA. و
بر با فعالیت فیزریکی مي باشد. ٩۰ گرم گلیکوژن در کبد
ودر تنظيم هورمونى كلوكن ون نقش دارد.
۰ب
صفحه 58:
Glycaemia ef
0
Ze
Breakfast
صفحه 59:
Gycaemia in
Glycaemia in gf
0 120 180 ۵
ow glycaemic index
صفحه 60:
bow Clycaewic Tedex
starcky Poods
8۷ 06 ۷۷ 6 80 6860 686 01۷۷ ۴0 006
صفحه 61:
صفحه 62:
نمايه قندي ده نوع نان رايج شهر
مشهد
لواش (كاملا'يخته) 47
تنورى (معروف به عراقي) 61
شتزمال 61
سكى 63
سبوس دار رضوى 67
جورضوي 68
oe ا
0
بربرى 74
نان باكت 109
صفحه 63:
صفحه 64:
مقدار کربوهیدرات موجود در بدن
صفحه 65:
مقدار کربو هیدرات موجود در بدن
بالغ حدود 300 گرم
صفحه 66:
منابع غذانی کربو هید آتها
#گلوکز: py; Wace
Meo Pe cal eee ak
0
۳ چغندر» شیره افرا؛ و کمی در میوه ها و سبزیها
ات. هیدرولیز اسیدی نشاسته
تتاسله. غلات. فرآورده های غلات. حبوبات. سیب زمینی و دیگر گیاهان
.میوه های نرسیده
0 HOES,
Peer Inve] pC nCa Coy feo OO Cae Reaper TO
صفحه 67:
ادامه اسلاید قبل- منابع غذائی کربو هیدرآتها
قمبرا <=
كيك
=
igs Lol ge 9 pad glass
[PSPon rete:
سلولز: سبزیها
ل در آب
| eer eed OSes
(ase ling A AG
ae fo? جر بر وت مب ره
وی ریت ری Suess ley
صفحه 68:
اعمال کربوهیدراتها
ال 0
5 reece yeaa
* حفظ پروتئینها رن
1
م ا ees ae ran eed Tee
و تجمع کتونها می شود
بعضى از تركيبات ساختمانى بدن مثل غضروفء استخوان و
و ری مر زر ا 9
امینهای گروه ب-افزایش جذب کلسیم و فسفر
ذب آب بوسيله فيبر و افزايش حجم مدفوع
مد
صفحه 69:
#هضم: 698
؟ جذب::وده کوچک بخصوص ژژنوم
0
سريع نگ
ميان مدت: كليكوزن
فر كاك جر
صفحه 70:
eee) لت
oe Sa لل ا ل
صفحه 71:
صفحه 72:
عده1 مد عوج عجارن سوت .. وو
TABLE 6-9
Fiber and Soluble Fiber Content of Common Foods
Total Fiber (2) Soluble Fiber (g)
Cereals 1
Oat bran cup 724 358
Oatmeal cup dy 429 198.
ها ادن T packet 3.09 ۳
Bran flakes ‘cup 530 اک
Raisin bran Veup 5.30 135
Whole-whest bread 1 slice 96 oat
Fruits
Apple 1 mediom 09
Banana | medium O68
Peaches, canned 0.79
ears, canned 06
Prunes, dried 128
Orange 1 medium 83
Vegetables
Broccoli, cooked op 276 13
Cacrots, tw 1 mete 216 Los
Com, canned Lot 016
ovata, baked, wf smal 221 092
Black beans ده 28
Garbanzo bess 435 3
Kidney beans 5.65 283
Lentils 782 059
Split peas 8B Los
و م Neston 9
صفحه 73:
Choose fresh frais rate fan canned fruits or juices.
Choose whole-grain breads.
Leave the skins on tuts such as appies, Dears, and peaches,
Leave the skins on vepstaties Such 2s poizioes, squash, and carrots
Have a salad every cay
When mashing potatoes, leave the skin on
Use brown rice rather tham white rice,
Use oats as 2 filer im cassersies. meat ica! or ‘salmon patties.
Use whole-grain flows for Baling
Use oats or cat beam as a tickening ager: fo: sauces,
Use high-Sber corset cake
Choose raw vegetables and fresh fuits for snacks
Use whole-wheat pasta.
Eat beans and peas often.
Have a serving of des beans or peas say
Blenderize cals and ase i costing and baking.
Eat foods in ther most naturaly aemumng s:2'2
From: Anderson SW tet.
صفحه 74:
ed SSD reece
اك
آپاندیسیت
دیورتیکولوز
سرطان کولون
هت
سرطان پرستات
ed قلبي
دیابت
روا
صفحه 75:
۱۳۵۹۵۵2 موم سا مامت ticd
Abdominal obesity (waist circumference)
(صذ 40) حك 102< Men
cm (35 in) 88> انا
Triglycerides 2150 mg/dL (1.7 mmol/L)
HDL cholesterol
۱/9 <40 mg/dL (1 mmol/L)
00 <50 mg/dL (1.3 mmol/L)
Blood pressure =130/285 mm Hg
Fasting glucose = 110 mg/dL (6.1mmol/L)
CeO osm RCC mAs mem way
of the risk determinants shown above are present.
صفحه 76:
۷
of Foods
صفحه 77:
صفحه 78:
40 0 0 NN bcd
0 ا
Genetic abnormalities in
the insulin action cascade
Fetal malnutrition
Increases in visceral
obesity
Physical inactivity
صفحه 79:
eerie ل ال جربي خون
5 1. فيبرها سبب اتصال اسيدهاي صفراوي مدفوع شده و دقع
كلسترول مشتق از اسيدهاي صفراوي را أفزايش مي دهند.
۱ ل ا or a
۱ ا
SPSL bawss Fea eee Ween) ۱0 eres] bg
چرب با زنجیره کوتاه تبدیل مي شوند. 0
صفحه 80:
۱
# فیبرها باجذب آب بداخل خود بطور مستقیم سبب افزایش حجم
OUT 1
Brea OES ane ic Renney Cone SNe ke)
1 ل eee
صفحه 81:
ی
# کربوهیدرات غذائی می تواند سبب افزايش يا کاهش جذب مواد
BS Ce Ieee) Fe wre Cra Oe coer CK nT NET
[ger boe ral gees enc use el On ue ا liad
ene Rocce eee Ue eran ae abe
Ee RCS sme ot ee
صفحه 82:
فیبرها و سرطان
0 5 ل Cee a Soe
ی ی خلت سیر اب ee
جربي متصل شده و سبب برداشت انها eS eSB)
#هر جند برخي فيبرهاي محلول ممكن است خطر سرطان را
افزايش دهند.
صفحه 83:
PS Pe Der Te eter Ieee aL Tote T Sele
می کنند
:نکته قابل توحه
يك سلول معمولى مى تواند از تمام ماكر ونوترينت ها براى اضرثى و
ro | Wear yey Or ل
صفحه 84:
SES eS SIE) ا لدت
رتبه بندي غذاها بر اساس پاسخ گلوکز خون پس از صرف غذا در مقایسه
com ern ree
صفحه 85: