صفحه 1:
ps ‎ote: =‏ تهیه و ‎ve ‎

صفحه 2:
کربوهیدراتها (گلیکانها): دارای ‎(CHO), vr W-C-OW‏ 1 مونوساكاريدها: قندهاى ساده با جندين گروه ‎:OH‏ بر اساس تعداد كرين به تريوز» تتروز» پنتوز, هگزوز .. دی ساکاریدها: ار دو مونوساکارید که به صورت کوالان به هم متصل شده اند ساخته شده اند. الیگوساکاریدها: تعداد محدودی مونوساکارید که به صورت کوالان به هم متصل شده اند ساخته شده اند.

صفحه 3:
ساده) تريوز گلیسروز دی هیدروکسو (گلیسرآلدهید) استون تتروز اریتروز اریترولوز پنتوز ریبوز ریبولوز هگزوز گلوکز فرکتوز

صفحه 4:
کربن نامتقارن يا کربن کایرال کربن نامتقارن يا کربن کایرال» كربني است که هر چهار .استخلاف ‎yl‏ توسط ترکیبات متفاوت اشغال شده باشد هب۲ بن های شماره 2 در گلیسرآلدهید که یک تریوز ۳ ۲-0-0۷ ‎CH,OH‏ ‏تعداد ایزومرها در یک ققد ‎is‏ آلدهید تعداد کربنن امتقارن<17

صفحه 5:
بل ایزومر در قندها اتم کربن نامتقارن یا کایرال ضرر

صفحه 6:
کربن نامتقارن يا کربن کایرال رین های شماره 2, 3, 4 و 5 در گل ‎HN‏

صفحه 7:
ایزومرها: ترکیباتی با فرمول شیمیایی (ملکولی) یکسان و فرمول .ساختاری متفاوت هستند ساعتازی:دز آنها انم‌ها ونگروه‌های عاملی ازنراه‌های فتفاویت :ه هم وصل شده‌اند فضایی : در آنان شکل پیوندها یکسان است؛ اما شکل هندسی اتم‌ها و گروه‌های عاملی در فضا متفاوت است

صفحه 8:
ساختاری: عاملی و شاخه‌ای فضایی (استریوایزومر) : ترکیباتی که ساختمان یکسانی دارند, اما شکل فضایی آنها تفاوت دارد:انانتیومر و دیاسترومر انانتیومر: ایزومرهایی فضایی که تصاویر آینه ای آنها بر روی هم انطباق پذیرمی‌باشند دیاسترومر؟ اييمر؟

صفحه 9:
ایزومرهای الدوز و کتوز (ایزومر ساختاری) کتونها دارای یک گروه کتونی در ساختار آدوزها دارای یک گروه آلدهیدی در .خود هستند . ساختار خود هستند یبرم یا ‎t=o‏ ابو ببس سوب و 26-4 ۳ 2 ا كم مات و

صفحه 10:
انانتیومر (ایزومر فضایی) 2 ‏قل 2 گر‎ 9 § HC OH HO-C-H HO-C-H 11-06-01 11- - 011 HO-C-H H—-C-OH 170 0-7 CIhOH CH2OH sl aul ‏تصاویر‎

صفحه 11:
ایزومرهای و ,1 بر اساس چگونگی قرار گرفتن گروه هیدروکسیل در دورترین کربن منرت از گروه ‎penal‏ يا ۹ قند گر ‎ve‏ ‎I‏ ‎H—C—OH OH—C—H‏ | ۱ ‎CH,OH CH,OH‏ ال-گلیس رآلدهید د-گلیسرآلدهید رهای ۱ و ,1 بر اساس تغیر جهتی که در نور پلاریزه می دهند ست گرد (+) و چپ گرد (-) تقسیم می شوند

صفحه 12:
ال-گلوکز § داد ‎m‏ ‏ع ل ‎KP‏ ‏ل ‎PTA‏ ‏5 5 8 5 ۰ 8 ‎mz‏ مد ‎Ss S88‏ = تنل ند 2 بعد هه © 5 ساختار برای گلوکز

صفحه 13:

صفحه 14:

صفحه 15:
گروه های آلدهیدی و 7 کتونی در پنتوزها و 8 ۱ زوزها می توانند ب م ao ow (OH) ‏گروه الکلی‎ کزین های پائینیتر در اي ساختار خود پیوندهاو ‎ae‏ يي 052050 همی استال و همی رس ow on OW 0 ow ۶ ow «-D-glucose {-D-glucose تشکیل حلقه پیرانوت ‎Claldehyde 5 C5‏

صفحه 16:
تشکیل حلقه پیرانوز در گلوکز ‎aN‏ وم( ‎don BY ae‏ ‎outs‏ 1 ‎HOCH = i on GOH HO neon HOH ‎i ‎«CHO

صفحه 17:
, حلقه فورانوز (پنج ضلعی) در فر فروکتوز یا ‎WL‏ تن قند میوه یا لولوز 20=0 | اس وله مار ور ‎WOUND)‏ 1 نت نت تیه ‎wo 3—OW Ww 4 3f OW‏ ‎ow 1‏ | ‎(CU‏ D-fructose (linear) «-D-fructofuranose c2Keton, C5 OH Feiljgs aal> JS

صفحه 18:
. حلقه پیرانوز(شش ضلعی) در فر ۱ = 0 HOCH, —COH iH CHOH HOCH _ H HCOH | H HO HO OH HOOH ۱ cHO OH H o-D-Fructopyranose تشکیل حلقه پیرانوش. 61 و 621610۲

صفحه 19:
كيل حلقه فورانوز و : Isomeric Forms of Fructose انوز در فر : — Pars! 9 5 0 مس ای ‎١‏ ‎Ne BA‏ ‎OH H et‏ -D-Fructopyranose

صفحه 20:
قندهايي که با هم تنها در محل استخلاف يك اتم کرین( از نظر چگونگی استقرار گروه هیدروکسیل نسبت به صفحه .ساختار فضایی), اختلاف دارند اپیمر گفته مي شود 6CH,OH ®CH2OH ۹ ot ‏باختار هاورس‎ بتا-د-گلوکوپیرانوز

صفحه 21:
اپیمر انوز و بتا-د-گلوکوپیرانوز تنها از نظر چگونگی قرار گرفتن گروه 011 روی : هم جفاوت دازند.که دز گلوگر دز جهت متفجه و دز ماتور دز جهت عمود بز . OH OH 0 29 ‏بو‎ بتا-د-مانوپیرانوز

صفحه 22:

صفحه 23:
پیوند گلیکوز يديك گروه 0۲ کرین آنومری یک قند با گروه 037 قند دیگر یا سایر ترکیبات می تواند پیوند برقرار کند. R-OW + WO-R' > R-O-R' + WO ‏شکیل پیونده1060510و 1 بین متانول و گلوکز‎ ‏مه‎ 10 1 مان + را Ow 4 ‏و0011‎ ‎a-D- ‏ناوت‎ methanol methyl-c-D-glucopyranose

صفحه 24:
8)1-4 اميت امین میا 0 2 ‎Hy‏ 0 رن بر مومعن اين (1-2)»ه B-Fructose 1 H OH 4 ‏بل‎ ۱ 4 by ۹ ‏(4ب1)ع‎ 6-D-galactopyranosyl-(1— 4)- a-D-glucopyranosyl-(1—2)-p- D-fructopyranose.) a-D-glucopyranose

صفحه 25:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ : نشاسته قند ذخیره‌ای مهم در گیاهان است. بخصوص در دانه‌ها (گندم , جو , ذرت و مانند آن) و در غده‌ها (سیب زمینی) ذخیره می‌شود. نشاسته در آب به شدت نامحلول است و در آب گرم متورم می‌شود و چسب نشاسته می‌سازد. نشاسته که یکی از محصولات فتوسنتز است, خود از دو بخش آمیلوز به صورت زنجیره خطی و آمیلوپکتین که دارای انشعاب است, ساخته شده است. هیدرولیز نشاسته ابتدا تولید دکسترین , مالتوز و در نهایت (هیدرولیز کامل) تولید مولکولهای گلوکز می‌نماید

صفحه 26:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ آمیلوز: که شکل ذخیره ای گلوکز است(1۲4) در انتهای سمت راست آمیلوز آخرین ملکول گلوکز دارای كزين آنومری است که در پیوند گلیکوزیدی شرکت نکرده است که به ‎gil gal‏ انتهاى احياء كننده 28120 1601101120 مى گویند كاربرد انتهاي احياء كننده؟ ‎one MW, Cow,‏ ماج یات ‎5 is Ww, 0 ۱ ab 1 1 ۹ 4, ow Lon wa) wn wu Ow ow 0 ۷ ‏أ‎ 1 7 3 ow anylose ‎ ‎ ‎

صفحه 27:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ آمیلویکتین: که شکل دیگر ذخیره گلوکز است. ساختاری شاخه دار دارد که برای تشکیل آن علاوه بر پیوند (1-4)», دارای پیوند (1-6)» نیز می باشد amylopectin ov | 7 ae or wt ote o mor a er vu a 0 a 0 ow ow ow 01 N ow

صفحه 28:
‎CH,OH CHOH CH,OH CHOH‏ مره ‎646 66 6. ‎Amylose ‎CH,OH CH,OH CHOH ‎ ‎ose and amylopectin are the 2 forms of starch. Amylo| ighly branched structure, with branches occurring ev residues

صفحه 29:
‎GL‏ ساکاریدها (چند قندی ها) ‏دکسترین: ترکیبی است که هیدرولیز نشاسته به دست ‎wal ae‏ از نظر پیچیدگی ساختاري, حد فاصل نشاسته و مالتوز است. ‎

صفحه 30:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ دکسترین نوعي فیبر محلول مي باشد که در طي فرآیند دکسترینه شدن ((00ناهتندنتنعه از نشاسته ذرت یا گندم در ‎“as‏ حرارت بالاء تشکیل شده و به دنبال درمان آنزیمی (با آمیلاز) به دکسترین مقاوم تبدیل مي شود. دکسترین مقاوم داراي پيوندهاي خطی و شاخه های اضافی گليكوزيدي مي باشد که توسط آنزیم ‎sk‏ ‏دستگاه گوارش قابل هضم نیست. این پيوندهاي جدید موجب غیر قابل هضم شدن دکسترین شده, به طوری که تنها درصد کمی از دکسترین در روده کوچک جذب می شود و بقیه به آرامی در روده بزرگ تخمیر مي شود.

صفحه 31:
‎WL‏ ساکاریدها (دکسترین) ‎ ‎chou CHO ‎ ‎ ‎Jo‏ و سا با با 4 ‎L‏ ‏م ل ‎a‏ 5 ا بالهابالهمابالي ‎ae‏ ‏فقي ‎ai‏ ‎a ae‏ 3 ‎(OH ‘OH‏ #9 7 رم ‎On 6‏ 7 لسن ل م 16 ‎ ‏سا ‎ee‏ و زر ‎(OH (oH (OH‏ پل لاله

صفحه 32:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ گلیکوژن: همانند آمیلویکتین است اما تعداد شاخه های آن بیشتر است و قند ذخیره ای در حیوانات است. میاه glycogen عه اله ‎no‏ 9 ده 01 « اق 9 بايد ‎ow ‎ ‎

صفحه 33:
Glycogen molecule

صفحه 34:
یلی ساکاریدها (چند قندی ها) ات on cellulose cellobiose

صفحه 35:
Cellulose Structure سر

صفحه 36:
Comparison of Starch and Cellulose CH20H H fy OH 4K on H)! 14 HO OH 0 0 H OH Starch: chain of 0. form of glucose a-Glucose subunits Chae! H OH ach 1 HO H H OH Cellulose: chain of 6 form of glucose B-glucose subunits

صفحه 37:

صفحه 38:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ اسید هیالورونیک: یک گلیکو زآمینوگلیکان است که از واحدهای «- گلولورونیک اسید (د-گلوکورونات) و ان-استیل گلوک زآمین تشکیل شده است. ‎ee‏ هیالورونیک اسید .می‌توانند شامل ۲۵۰۰۰ واحد یا ‎age ae‏ اش موم D-glucuronate 00 NHCOCH; H OH N-acetyl-D-glucosam ine

صفحه 39:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ مانان‌ها : پلی مری از واحدهای مانوز هستند که در خرما و گیاهان تیره پروانه اسا وجود دارند. در اثر هیدرولیز به کمک اسیدها تولید مانوز می‌کند ‎H 0 H‏ 0 ‎HO——H H—-—OH‏ ‎HO——H H——OH‏ ‎H——OH HO——-H‏ ‎H——OH HO—-—-H‏ ‎CH,OH CH,0H‏ ‎D-Mannose L-Mannose‏

صفحه 40:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ هپارین: یک گلیکو زآمینوگلیکان سولفاته است که به عنوان یک داروی ضد انعقاد خون استفاده می‌شود. اين ترکیب از پلیمره شدن واحدهای .دی ساکاریدی مختلفی تشکیل خرص نام ممه OH Hac 3-D-glucuronic acid 2-deoxy-2-acetamido-a-D- glucopyranosyl یک نمونه از واحدهای دی ساکاریدی در ساختمان هپارین

صفحه 41:

صفحه 42:
الكل قندها: گروه آلدهیدی یا کتونی با 011201 جایگزین شده است

صفحه 43:
مشتقات قندها اسید قندها: گروه آلدهید کرین 1 و يا گروه 01 کربن 6 اکسیده شده و به کربوکسیلیک اسید تبدیل می شود. گلوکونیک, گلوکاریک: گلوکورونیک (در قند گلوکز). COOH CHO 1 ۱ goo eee ‏بمب لمعن‎ ee HO—C—H HO-C—H H~ 9-08 H=C2=0H H—C—OH He 0H H—C—OH Hoo OH CH20H COOH coo” گلوکاریک گلوکورونیک گلوکونیک

صفحه 44:
| آمینو: یک گروهآمینو جایگزین یکی از گروه های 0۲ قند شده است نو می تواند با یک گروه استیل واکنش داده و استیل آمین تشکیل دهد حالت چون اتم رابط نیتروژن است, پیوند حاصله ۲ استیل می CUO CHOW Ww OL © ‏رك‎ ‎Now 1 OW Oo OW i ۷ We ۲ 0-0-0 o.-D-glucosamine a ee

صفحه 45:
اسید سیالیک: یا ان-استیل نورامینات که در الیگو ساکاریدها وجود دارد. به دلیل وجود گروه کربوکسیلی که در آ01فیزیولوژیک به صورت 0 می باشد, به گلیکوپروتئین ها خاصیت آبدوستی می دهد Nacetylneuraminate (sialic acid)

صفحه 46:
Glycolipids O Membrane lipids © Hydrophilic heads are [ma ۲ Sea oligosaccharides Aion Gree 5 Recognition sites poe

صفحه 47:
متابولیسم کربوهیدراتها گلوکز استيل كوانزيم 8 اا اسیدچرب چرخه کریس گلسترول | تري گلیسرید

بیوشیمی فصل دوم کربوهیدراتها تهیه و تنظیم :دکتر اعظم اعرابی کربوهیدراتها (گلیکانها) :دارای صورت زیر هستند ساختار پایه ای به ‏I (CH2O)n o r H- C - OH ‏I مونوساکاریدها :قندهای ساده با چندین گروه .OHبر اساس تعداد کربن به تریوز، تتروز ،پنتوز ،هگزوز ... دی ساکاریدها :از دو مونوساکارید که به صورت کواالن به هم متصل شده اند ساخته شده اند. الیگوساکاریدها :تعداد محدودی مونوساکارید که به صورت کواالن به هم متصل شده اند ساخته شده اند. مونوساکاریدها (قندهای ساده) نوع قند آلدوز کتوز تریوز گلیسروز (گلیسرآلدهید) دی هیدروکسی استون تتروز اریتروز اریترولوز پنتوز ریبوز ریبولوز هگزوز گلوکز فرکتوز كربن نامتقارن يا كربن كايرال كربن نامتقارن يا كربن كايرال ،كربني است كه هر چهار .استخالف آن توسط تركيبات متفاوت اشغال شده باشد بن های شماره 2در گلیسرآلدهید که یک تریوز است قند تعداد ایزومرها در یک 2n تOOعOداد کOOربOننOOامOتقارOن=n گلیسرآلدهید كربن نامتقارن يا كربن كايرال کیل ایزومر در قندها اتم کربن نامتقارن یا کایرال ضرو كربن نامتقارن يا كربن كايرال کربن های شماره 4 ،3 ،2و 5در گلوکز گلوکز اشکال مختلف قندها (ایزومریسم) ایزومرها :ترکیباتی با فرمول شیمیایی (ملکولی) یکسان و فرمول .ساختاری متفاوت هستند ساختاری :در آنها اتم ها و گروه های عاملی از راه‌های متفاوتی به هم وصل شده‌اند فضایی :در آنان شکل پیوندها یکسان است؛ اما شکل هندسی اتم‌ها و گروه‌های عاملی در فضا متفاوت است اشکال مختلف قندها (ایزومریسم) ساختاری :عاملی و شاخه‌ای فضایی (استریوایزومر) :ترکیباتی که ساختمان یکسانی دارند، اما شکل فضایی آنها تفاوت دارد:انانتیومر و دیاسترومر انانتیومر :ایزومرهایی فضایی که تصاویر آینه ای آنها بر روی هم انطباق پذیرمی‌باشند دیاسترومر؟ اپیمر؟ ایزومرهای آلدوز و کتوز (ایزومر ساختاری) کتونها دارای یک گروه کتونی در ساختار .خود هستند فرکتوز آلدوزها دارای یک گروه آلدهیدی در .ساختار خود هستند گلوکز انانتیومر (ایزومر فضایی) تصاویر آینه ای ایزومرهای Dو L بر اساس چگونگی قرار گرفتن گروه هیدروکسیل در دورترین کربن متقارن از گروه آلدهید یا کتون قند ال-گلیسرآلدهید د-گلیسرآلدهید رهای Dو Lبر اساس تغیر جهتی که در نور پالریزه می دهند ست گرد ( )+و چپ گرد ( )-تقسیم می شوند ساختار خطی برای گلوکز ال-گلوکز د-گلوکز ساختار هاورس برای گلوکز 6 CH2OH 6CH2OH 5 H 4 OH H OH 3 H O H H 1 2 OH -D-glucose OH 5 H 4 OH H OH 3 H O OH H 1 2 OH -D-glucose H ساختار صندلی برای گلوکز H OH H OH 4 6 HO HO H O 5 3 H H 2 OH 1 OH -D-glucopyranose H O HO H HO H H OH OH H -D-glucopyranose ل حلقه پیرانوز (شش ضلعی) در گ ‏CHO 1 گروه های آلدهیدی و کتونی در پنتوزها و هگزوزها می توانند با گروه الکلی (،)OH کربن های پائینیتر در ساختار خود پیوندهای همی استال و همی ‏OH 1 کتال تشکیل دهند. ‏H ‏OH ‏C ‏H ‏C )OH (linear form ‏C ‏OH ‏C ‏D-glucose 2 3 4 5 ‏H ‏HO ‏H ‏H ‏CH2OH 6 6 CH2OH 5 ‏O ‏H 2 ‏OH 6CH2OH ‏H ‏OH 3 ‏H ‏-D-glucose ‏H 4 ‏OH ‏H 1 ‏OH 5 ‏O ‏H 2 ‏OH ‏H ‏OH 3 ‏H ‏-D-glucose تشکیل حلقه پیرانوز C5 OHو C1 aldehyde ‏H 4 ‏OH تشکیل حلقه پیرانوز در گلوکز ل حلقه فورانوز (پنج ضلعی) در فر فروکتوز یا قند میوه یا لولوز CH2OH 1 HO H H 2C O C H C OH C OH 3 4 5 HOH2C 6 5 H H 4 OH CH2OH 1CH2OH O HO 2 3 OH H 6 D-fructose (linear) -D-fructofuranose C 2 Keton وC5 OH تشکیل حلقه فورانوز ل حلقه پیرانوز(شش ضلعی) در فر تشکیل حلقه پیرانوز C 6 OHو C 2 Keton کیل حلقه فورانوز و پیرانوز در فرو اپیمر قندهايي كه با هم تنها در محل استخالف يك اتم كربن( از نظر چگونگی استقرار گروه هیدروکسیل نسبت به صفحه .ساختار فضایی) ،اختالف دارند اپيمر گفته مي شود ساختار هاورس ساختار صندلی بتا-د-گلوکوپیرانوز آلفا-د-گلوکوپیرانوز اپیمر انوز و بتا-د-گلوکوپیرانوز تنها از نظر چگوOنگی قرار گرفتن گروه OHروی ک هم تفاوت دارند که در گلوکز در جهت صفحه و در مانوز در جهت عمود بر ص بتا-د-مانوپیرانوز بتا-د-گلوکوپیرانوز تفاوت ساختاری گلوکز ،گاالکتوز و مانوز پیوند گلیکوزیدیک قند دیگر یا سایر ترکیباتOH کربن آنومری یک قند با گروهOH گروه .می تواند پیوند برقرار کند R-OH + HO-R'  R-O-R' + H2O بین متانول و گلوکزmethyl glucosideشکیل پیوند H OH H OH H2O H O HO HO H H OH H + CH3-O H HO HO H H OH -D-glucopyranose H O methanol OH H OCH3 methyl--D-glucopyranose دی ساکاریدها 6 CH2O H 6 CH2O H H 4 OH 5 O H OH 3 H H H H 2 OH 1 4 O maltose 6 CH2OH 5 O H OH H 3 H α(14) (14) H 2 OH 1 H 4 OH OH 5 6 CH 2OH O H OH 3 H H H 2 OH 1 O 4 H cellobiose 5 O H OH H 3 H OH 2 1 H OH β(14) (12) -D-galactopyranosyl-(1 4)- -D-glucopyranosyl-(12)--D-glucopyranose D-fructopyranose.) پلی ساکاریدها (چند قندی ها) :نشاسته قند ذخیره‌ای مهم در گیاهان است .بخصوص در دانه‌ها (گندم ،جو ،ذرت و مانند آن) و در غده‌ها (سیب زمینی) ذخیره می‌شود .نشاسته در آب به شدت نامحلول است و در آب گرم متورم می‌شود و چسب نشاسته می‌سازد .نشاسته که یکی از محصوالت فتوسنتز است ،خود از دو بخش آمیلوز به صورت زنجیره خطی و آمیلوپکتین که دارای انشعاب است، ساخته شده است .هیدرولیز نشاسته ابتدا تولید دکسترین ،مالتوز و .در نهایت (هیدرولیز کامل) تولید مولکولهای گلوکز می‌نماید پلی ساکاریدها (چند قندی ها) آمیلوز :که شکل ذخیره ای گلوکز است)(14 در انتهای سQمت راسQت آمیلوز آخریQن ملکول گلوکز دارای کربن آنومری است کQه در پیونQد گلیکوزیدی شرکQت نکرده اسQت کQه بQه ایQن انتها، انتهای احیاء کننده Reducing Endمی گویند كاربرد انتهاي احياء كننده؟ ‏CH2OH ‏H ‏O ‏H ‏H ‏OH ‏OH ‏OH ‏H ‏CH2OH ‏H H ‏O ‏O ‏H ‏OH ‏H ‏OH ‏H 6CH OH ‏CH2OH ‏H H ‏O ‏O ‏H ‏OH ‏H ‏OH ‏H ‏amylose ‏CH2OH 2 ‏H ‏H ‏O 5 ‏O ‏H 1 2 ‏OH ‏H 4 OH 3 ‏H ‏H ‏H ‏O ‏O ‏H 1 ‏H ‏OH ‏H ‏OH ‏OH ‏H )پلی ساکاریدها (چند قندی ها ساختاری شاخه دار. که شکل دیگر ذخیره گلوکز است:آمیلوپکتین دارای پیوند،(14) دارد که برای تشکیل آن عالوه بر پیوند نیز می باشد(16) CH2OH CH2OH O H H OH H H OH H O OH CH2OH H H OH H O H OH H H 1 H OH CH2OH O H OH H OH H H O O H OH H H OH H O amylopectin O 6CH2 H 5 H 4 OH 3 H CH2OH O H 1 2 OH H H O CH2OH O H 4 OH H H OH H H O O H OH H H OH H OH ose and amylopectin are the 2 forms of starch. Amylop highly branched structure, with branches occurring ev residues پلی ساکاریدها (چند قندی ها) دکسترین :ترکیبی است که هیدرولیز نشاسته به دست می آید .از نظر پیچیدگی ساختاري ،حد فاصل نشاسته و مالتوز است. پلی ساکاریدها (چند قندی ها) دكسترين نوعي فیبر محلول مي باشQد كQه در طي فرآيند دكسترينه شدن (( dextrinizationاز نشاسQته ذرت یQا گندم در درجه حرارت باال، تشکیQل شده و بQه دنبال درمان آنزیمQی (بQا آمیالز) بQه دكسترين مقاوم تبديQل مQي شود .دكسQترين مقاوم داراي پيوندهاي خطی و شاخQه های اضافQی گليكوزيدي مQي باشQد کQه توسQط آنزیم های دسQتگاه گوارش قابQل هضQم نیسQت .ایQن پيوندهاي جديQد موجQب غیر قابQل هضQم شدن دكسQترين شده ،بQه طوری کQه تنهQا درصQد کمی از دكسQترين در روده کوچQک جذب مQی شود و بقیQه بQه آرامی در روده بزرگ تخمیر مي شود. پلی ساکاریدها (دكسترين) )پلی ساکاریدها (چند قندی ها همانند آمیلوپکتین است اما تعداد شاخه های آن بیشتر:گلیکوژن .است و قند ذخیره ای در حیوانات است CH2OH CH2OH O H H OH H H OH H O OH CH2OH H H OH H H OH H H OH CH2OH O H OH O H OH H H O O H OH H H OH H O glycogen H 1 O 6 CH2 H 5 H OH 4 3 H CH2OH O H 1 2 OH H H O CH2OH O H 4 OH H H OH H H O O H OH H H OH H OH Glycogen molecule )پلی ساکاریدها (چند قندی ها . از واحدهای سلوبیوزی تشکیل شده است:سلولز 6 CH OH 2 5 O CH 2OH H O H OH H 1 H OH 4 O H OH H 1 3 2 H H OH H 6 CH2OH H 4 OH 5 3 H O H H 2 OH 1 O 4 H cellobiose H β(14) H OH cellulose 5 O H OH H H H OH OH 2 OH H O O H OH 1 H H O H O H OH H OH OH H H H H OH 3 O H 6 CH2OH O H OH H CH 2OH CH 2OH CH 2OH H OH 3 6 STARCH GLYCOGEN CELLULOSE پلی ساکاریدها (چند قندی ها) اسید هیالورونیک :یک گلیکوزآمینوگلیکان است که از واحدهای د- گلولورونیک اسید (د-گلوكورونات) و ان-استیل گلوکزآمین تشکیل شده است .زنجیره‌های هیالورونیک اسید .می‌توانند شامل ۲۵۰۰۰واحد یا حتی بیشتر هم باشند )(13) & (14 :نوع پیوند پلی ساکاریدها (چند قندی ها) مانان‌ها :پلی‌ مری از واحدهای مانوز هستند که در خرما و گیاهان تیره پروانه آسا وجود دارند .در اثر هیدرولیز به کمک اسیدها تولید مانوز .می‌کند پلی ساکاریدها (چند قندی ها) ه است که به عنوان یک داروی هپارین :یک گلیکوزآمینوگلیکان سولفات ‌ ضد انعقاد خون استفاده می‌شود .این ترکیب از پلیمره شدن واحدهای .دی ساکاریدی مختلفی تشکیل شده است 2-deoxy-2-acetamido-α-Dglucopyranosyl ‏β-D-glucuronic acid یک نمونه از واحدهای دی ساکاریدی در ساختمان هپارین مشتقات قندها مشتقات قندها الکل قندها :گروه آلدهیدی یا کتونی با CH2OHجایگزین شده است ‏CH2OH ‏OH ‏H C ‏OH ‏H C ‏OH ‏H C ‏CH2OH ‏D-ribitol مشتقات قندها اسید قندها :گروه آلدهید کربن 1و یا گروه OHکربن 6اکسیده شده و به کربوکسیلیک اسید تبدیل می شود .گلوکونیک ،گلوکاریک، گلوکورونیک (در قند گلوکز). گلوکاریک گلوکورونیک گلوکونیک مشتقات قندها ی آمینو :یک گروهآمینو جایگزین یکی از گروه های OHقند شده است ینو می تواند با یک گروه استیل واکنش داده و استیل آمین تشکیل دهد حالت چون اتم رابط نیتروژن است ،پیوند حاصله Nاستیل می ‏CH2OH ‏O ‏H ‏H ‏H ‏OH ‏O OH ‏CH3 ‏C ‏CH2OH ‏H ‏H ‏OH ‏N ‏H ‏O ‏H ‏H ‏OH ‏OH ‏OH ‏NH2 ‏H ‏H ‏-D-N-acetylglucosamine ‏H ‏-D-glucosamine مشتقات قندها اسید سیالیک :یا ان-استیل نورامینات که در الیگو ساکاریدها وجود دارد .به دلیل وجود گروه کربوکسیلی که در pHفیزیولوژیک به صورت -COOمی باشد ،به گلیکوپروتئین ها خاصیت آبدوستی می دهد ‏H ‏COO ‏OH ‏HC ‏OH ‏HC ‏CH2OH ‏O ‏H =R ‏O ‏NH ‏C ‏R ‏H ‏OH ‏H ‏H ‏OH )N-acetylneuraminate (sialic acid ‏H3C Glycolipids  Membrane lipids  Hydrophilic heads are oligosaccharides  Recognition sites متابولیسم کربوهیدراتها گلوكز پيروات الكتات استيل كوآنزيم A اسيدچرب كتوني چرخه كربس كلسترول تري گليسريد اجسام

62,000 تومان