محیط زیست و زیست‌شناسیعلوم پایه

کربوهیدرات ها - بیوشیمی - پرستاری و مامایی

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 23 اسلاید ساختار بیوشیمیایی کربوهیدرات ها مخصوص واحد بیوشیمی پیراپزشکی-کامل و خلاصه

Mojtaba

صفحه 1:
کارشناسی پرستاری و مامایی موضوع بحث: ساختار كربوهيدراتها

صفحه 2:
لهمیتبسپولوژیکیک ر بوهیدرلتها -1 الف- منبع اصلی تولید انرژی_در اکثر موجودات زنده ب- به عنوان اجزای ساختمانی در دیواره ها و غشاهای سلولی نظیر سلولز. گلیکوپروتئین ها و گلیکولیپید ها ج- شرکت در ساختمان اسیدهای نوکلئیک به صورت قندهاى ينج كربنه ريبوز و داکسی ریبوز د- شرکت در شناسایی سلولی, چسبندگی بین سلول ها (ادمنی موجود زنده) ۰- فراوانترین بیومولکولها در زمين

صفحه 3:
۲- طبقه بندی کربوهیدراتها کربوهیدراتها از لحاظ اندازه به ۴ دسته_تقسیم می شوند: ۱- مونوساکاربدها: حاوی یک واحد پلی هیدروکسی آلدهید با کتون ۲- دی ساکاریدها: حاوی ۲ واحد پلی هیدروکسی آلدهید یا کتون ۳- الیگوساکاریدها: حاوی ۲-۱۰ واحد پلی هیدروکسی آلدهید با کتون ۴- پلی ساکاریدها: حاوی بیش از ۱۰ واحد پلی هیدروکسی آلدهید يا کتون

صفحه 4:
مونوساکاریدها- 2-1 الف- در اثر هیدرولیز به قندهای ساده تر تجزبه نمی شوند ب- اكثراً شيرين مزه هستن ج- فرمول ساختارى آنها(1120©), مى باشد كه ۳ < > 8 7است. د- آلدهدها و کته:», هاء, بل , هند؛ ه کسر, (غذ, ا: ‎rtd (OH‏ ‎oo >‏ 11 at i we mR ‏ع‎ R 0 ‏بيع جع ؛ جلا‎ eee

صفحه 5:
مونوسا کاریدها- 2-1 ۰- به ۲ صورت طبقه بندی می شوند: ‎-١‏ از لحاظ تعداد کرین: ۳ کربنه (تریوز), ۴ کربنه (تتروز), ۵ کربنه(پنتوز)» ۶ کربنه(هگزوز). ۷ کربنه(هپتوز) ‏۲- از لحاظ گروه عاملی: آلدهیدی(آلدوز). کتونی(کتوز) ‏۳- اگر ۲ قند تعداد کربن برابر داشته باشند. ایزومر نامیده می شوند.

صفحه 6:
مونوساکاریدها- 2-1 آلدوزها 10 LOH . ‏مه‎ ‎i ‎neon ‎1 ‏مر‎ ‏ممم هاا‎ 1 HeoH Hog nor noc HCH HCO CHO ‏میت‎ ‎-Xylone (Xv) -Lyxose (Lyx) HO ‏مه وم مه‎ 1 i 1 i ‏سس‎ neon Hoot noc ‏و‎ HoeH HOCH HOCH 1 | i 1 ron ‏مرج مرو‎ cnon PGulowe مدهممم‎ D-Galactowe ‏منوت‎ (Gan مه ؟ i neon 1 éuon b-Brythrose ۳ i ‏مير‎ b-Arabinose (Ara) CHO. ‏د‎ Hoe i 1 ‏مرج‎ شوقن و ‎(Man)‏ ono f i Hoon neon 1 مر Glucose cr neon 1 3 ‏مهد‎ ‏مرج‎ ‎۳ oxo. CHO, Hon HodH 1 HCOH 1 i p-Alloxe ‏موه‎

صفحه 7:
مونوساكاريدها- 2-1 كتوزها مایت 1 ? مت تما و سم I ‏ام و‎ 1 1 مد ماس ‘ oat 00 تم سيت سم اه ‎wae Teen‏

صفحه 8:
مونوساکاریدها-2-1 ایزومری 0 و ا: اگر در ۲ قند هم تعداد کرین (ایزومر) » نزدیکترین كروه 011 به عامل الکلی در سمت راست باشد. ایزومری از نوع 0] و اگر در سمت چپ باشد از نوع أ خواهد بود. در طبیعت فقط ایزومری 0] قندها ‎CSL,‏ می شود: و یبد I ١ H—C—OH OH—C—H ۱ I CH,OH CH,OH D-Glyceraldehyde — L-Glyceraldehyde

صفحه 9:
اهديراكاسونوم-؟-١‎ ايزومرى ابى مرى: اكر ؟ قند فقط در آرايش فضايى يك كربن تفاوت داشته باشند. به آنها ابى مر كفته مى شود: مثال: -گلوکز و مانوز در کربن ۲ -ریبوز و آرابینوز در کربن ۲ -گلوکز و گالاکتوز در کربن ۴ - ریبولوز و گزیلولوز در کربن ۳

صفحه 10:
مونوساکاریدها-2-1 بهفرمول های نشان داده شده: فرمول های خطی فیشرمی گویند: ۳و ۴ کربنه ها: خطی(معمولاً) ۵و۶ کربنه ها: حلقوی(معمولا) - فرمول های خطی خواص قندها را به خوبی نشان نمی دهند!

صفحه 11:
مونوساکاریدها-2-1 در تبدیل فرم خطی به فرم حلقوی: الف- 011 سمت جب در بالاو 011 سمت راست در يابين_قرار مى كيرد ب-در فرم ۳۱20۲۷ ۵۰] در خارج حلقه و در فرم ۳۱2۵۷ .ا در داخل حلقه ‎HOCH,‏ اه ا میب 4 عب بسک وه ‎H¢—OH ۲۵ 5 5‏ ‎On‏ میب( 1 رات -]<- ‏بااو‎ 0۱ D-glucose 8 9 9۳

صفحه 12:
مونوساکاریدها-2-1 هنگام حلقوی شدن قندها.بیک کوبن‌به تعداد کیبن های نامتقارن اضلفه حی شود و به کربن نامتقارن جدید. کرین آنومری_گفته می شود و به آن آنومری 0/8 گفته می شود. آنومرى_8: اكر 14 © كرين آنومرى و ۲۷,۵۲۷ هر دو يابين و يا هر دو بالا باشند آنومرى © اكر 014 كرين آنومرى و 6۲۹60۲۷ یکی بالا و دیگری پایین باشند نکته: پل اکسیژنی بین کربن ۱و ۴: فوران پل اکسیژنی بین کربن ۱ و ۵: پیران

صفحه 13:
2- 3 3 £ چا £ 3 ‎t‏ 4 sl ‏مرو هگ بو‎ 7 4 5 ° 1 0 ‏ا‎ ‎1 ‏ا‎ * INT ja! 4 OH ) ‏سس‎ on 1 Acid/Base ‏دمصي وود داف‎ ‏سس‎ ‏عطقم‎ 5 6 ‏روگ بو‎ 59 560, oH 4 6 H—¢—on al oo She I it i D-Glucose on 3 ‏بل‎ B-D-« civsceinensss

صفحه 14:
مونوساكاريدها- 2-1

صفحه 15:
دی‌ساکاربدها -2-2 هنگامی که ۲ مونوساکارید با پیوند گلیکوزیدی (اتری) به یکدیگر متصل بشوند. دی ساکارید تشکیل می شود. این پیوند به قلیا مقاوم بوده ولی به اسید و حرارت حساس است. انواع دی ساکاریدها: ۱۱۵۱۲۵9۹6: 1 4aGic ۱5۵۱۱۵۱۲۵56: 1 60061١ ۱261056: 1 1 4861١ Cellobiose: GlcB1 4861 > > 56۲۵۵۵: 61601 28۳۳۷۵ Trehalose: 5 4 1061

صفحه 16:
2-2- ‏دی‌ساکاریدها‎ ‎Digestible Disaccharides in Food Sucrose mo po (Glucose-fructose) a an HOR ۳-0 sO a Lactose ‏رکه رمع‎ (Galactose-glucose) 9 on exon ‏میم‎ Maltose on oe 7 (Glucose-glucose) “

صفحه 17:
دی‌ساکاریدها -2-2 قندهای احبا کننده: شرط این که یک قند احیا کننده باشد این است که: کرین آنومری آن دارای 114 © آزاد باشد. در نتيجه: ‎-١‏ همه مونوساكاريدها احيا كننده هستند ۲- همه دی ساکاربدها احیا کننده هستند به جز : ساکاروز و تره هالوز

صفحه 18:
پلی‌ساکاریدها -2-3 پلی ساکاریدها از لحاظ ساختاری به ۲ دسته تقسیم می شوند: ۱- هومویلی ساکارید: از تکرار واحدهای مشابهی از یک نوع مونو ساکارید تشکیل شده است. ۲- هتروپلی ساکار ید: از واحدهای قندی متنوعی تشکیل شده است.

صفحه 19:
پلی‌ساکاریدها -2-3 هومویلی ساکار بدها: الف - نشاسته: )4 1 6 ) ۸۲۱۱۷۱۵۹۵6 :1-2096 2- 80%: Amylopectin [( Glc a1 (Gle al 11 3 و یو 3200 a amylose

صفحه 20:
بلوساكاريدها -2-3 00 ب- از لحاظ ساختاری شبیه به آمیلوپکتین است ولی تعداد انشعابات آن

صفحه 21:
بلوساكاريدها -2-3 ج- سلولز: ‎Gic B1 — 4‏ 0 0 ٠ 9 a er x 1 CH,OH ۳ Cellulose Beg a +1, 4-glycosidic bond

صفحه 22:
بلوساكاريدها -2-3

صفحه 23:
بلوساكاريدها -2-3 ° بنولير : FruFuranose £2 1 در سیب زمینی وجود دارد:

39,000 تومان