صفحه 1:
صفحه 2:
مقدمه 3 یادآوری
چر| اسر اجه مین کنسم؟
بیولوژیکی
زنگ/ طعم/ بو کدورت
صفحه 3:
صفحه 4:
Unit
Processe
5
حذف آلاينده از
طريق واكنش
هاى شيميايى يا
بيولوزيكى
a a “Unit ۱ >
Operatio |
حذف آلابنده از
ری وهای
صفحه 5:
Unit Operations
آشغلاكير-1
صفحه 6:
Unit Operations
Seal
continuous
chain scraper:
raking tines drive
autornatic
cleaning device screenings
trough
bar screen
raw water
—
screened water
——_
و2 ۳ وم ۳23 وا 2 و5۳ و ۳2227 2]
صفحه 7:
Unit Operations
2-میکرو لستریینر
صفحه 8:
Unit Operations
میکرو لسترینر
۲ ساپز مشها از ۱۵ نا ۶۴ میکرومتر
۲ از جنس استیل
۷ جامداتبه دام افناده توسط چث تب کنده می شوند و براي ۳
دفع خارج می شوند,
صفحه 9:
Unit Operations
3-busl
صفحه 10:
Unit Operations
اختلاط
Mixing
¥ Important unit operation in wastewater
treatment including
1. Mixing of one substance completely with
another
2. blending of miscible liquids
3. flocculation of waste particles
4. continuous mixing of liquid suspensions
5. heat transfer
i لح
صفحه 11:
صفحه 12:
Unit Operations
5- ای رونت
شر عم سس و ۳
یر بل سا ی الا
بتشکیل. شده دوقسوت. تهتشینی واحد. زلال ساز انجلم میگیود.
شون شیتبه عواان م یاک ان سارک کوک
Le الم جلاو طل کت جریان آب بستگی دليف
یی ۰ 44 حون بختمهای تشکیل. شدمبلید. lo ولاك
ile
صفحه 13:
Unit Operations
صفحه 14:
صفحه 15:
Unit Processes
هوادهی
|
صفحه 16:
Unit Processes
Og SL 2
کاربرد:
* کاهش رشد میکروبی
*اکسیداسیون ترکیبات مولد رنگ. ظعم و بو
عوامل اکسید کننده:
"ازن. پرمنگنات پتاسیم. ترکیبات کلر
Te
صفحه 17:
Unit Processes
iil 3
صفحه 18:
Unit Processes
اپایدارسازی ذرات کلوئیدی
صفحه 19:
Unit Processes
* جامدات محلول افزودن مواد شیمیایی جامدات نا محلول
* جهت حذف: سختی | آهن | منگنز | سایر فلزات سنگین
* فرآیند آهک - کربنات سدیم: یون های کلسیم و منيزیم ترسیب می
شوند. (سختی گیری)
* کربناسیون مجدد: پس از سختی گیری. ۴۲۸ آب با دی اکسید کربن
افزایش داده می شود
صفحه 20:
صفحه 21:
Unit Processes
, جذبسطحيبا كريرفعلل
صفحه 22:
Unit Processes
آلومینای فعال: - *
حذف: فلوراید | فسفات/ آرسنیک | سلنیوم
گندزدایی: -۷
تحریب میکروا رگانیسم بیماری زا
توسط: کلر/ پرمنگنات پتاسیم | ازن | تابش فرابنفش
آمونیاک زنی: - <
کلر آزاد باقی مانده به کلر آمین تبدیل می شود
کل رآمین: واکنش پذیری کمتر/ دوام بیشتر/ طعم و بو
کمتر/ تری هالومتان ها کمتر VO
صفحه 23:
CHLORINE
RESERVOIR:
CHLORINATED
WATER
صفحه 24:
Unit Processes
۹- فلوئور زنی:
* جلوگیری از پوسیدگی دندان ها
توسط: فلوئورید سدیم/ سیلیکوفلوئوریدسدیم / اسید
هید ر وفلونوروسیلیسیک
۰- دنیتربفیکاسیون بیولوژیکی
* در شرایط آنوکسیک. میکروارگانیسم هاء نیترات را به گاز نیتروژن
Se goto!
* ماده آلی(مثل اتانول): دهنده الکترون
*منبع کرین: برای سنتز سلولی VO
صفحه 25:
Unit Operations
غشلیی fut فرآیند های -1
توسط: غشاهای نیمه تراوا <
عبور میکند. جامدات محلول عبور نمی کنند UI”
۲اسمز معکوس: حذف آرسنیک و نیترات
Te
صفحه 26:
Unit Operations
۲- تقطیر:
برای حذف مواد معدنی از آب. از روشهای تبخیر و میعان چند
مرحله ای و تقظیر با تراکم بخار استفاده می شود.
- "1 انجماد:
آب شور تا نقطه انجماد سرد مى شود..يخ داراى آب خالص و املاح در
محلول مى مانند. يخ ذوب مى شود و آب خالص به دست مى آيد.
a
صفحه 27:
Unit Processes
حذفمواه معدنی -1
غشاهاي دلياي قلبلیت انتخاب یون با استفاده از
يتلنسيل-الكتييكي- أنيونها و كلنيونها حذف عي. شوند.
تقطير (0 لاستوضيج دلده شد
اتاد ١ت لمتشي شدنع ope
~
صفحه 28:
الکترودیالیز
Membrane electrolysis
Catholyte
Saline solution
صفحه 29:
انتخاب روش های تصفیه با توجه به کیفیت آب خام
کدورت کم: فیلتراسیون در خط (انعقاد. فیلتراسیون)
کدورت و ینگ کم تا متوسط: فیلتراسیون مستقیم (انعقاد.
لخته سازی. فیلتراسیون)
کدورت شا رنگ کم تا زیاد: فیلتراسیون متداول (انعقاد.
لخته سازی,ته نشینی. فیلتراسیون)
صفحه 30:
انتخاب روش های تصفیه با توجه به کیفیت آب خام
جلبک
* میکرواسترینر: سیلت. شن و سابر مواد سلینده را حذف
نمی کند
*اگر جلبک آب زباد باشد: فیلتراسیون متداول انعقاد.
لخته سازی,ته نشینی. فیلتراسیون)
صفحه 31:
انتخاب روش های تصفیه با توجه به کیفیت آب خام
رنگ کم: اکسیداسیون
رنگ کم تا زیاد: انعقاد در ۴ پایین» FLO gw PH آلوم
عملکرد بهتری از نمکهای آهن دارد.
رنگ فصلی کم تا متوسط: جذب با PAC
رنگ دائمی محلول کم تا متوسط: جذب با 60۸5
رنگ محلول صنعتی: تعوبض یون (فیلتراسیون, تعویض بون)
صفحه 32:
انتخاب روش های تصفیه با توجه به کیفیت آب خام
* اکسیداسیون (هوادهی.پیش اکسیداسیون.ته نشینی)
*هوادهی در ۴۷ بالا: ترسیب (هوادهی. ترسیب
شیمیایی)
*انعقاد. لخته سازی. ته نشینی
* تعویض یون
صفحه 33:
انتخاب روش های تصفیه با توجه به کیفیت آب خام
طعم و بو
اکسیداسیون: هوادهی در منبع لب باعث کاهش طعم و بو در
قضفیه حلنه می, شود. کلررنینبا کلثر آرآد توح خشکیل
تری هالومتانها می شود:
جنپ تسلمیبا کیین فعال: کشتزل طعم وبو کج فا معوسط پا
رویداد فصلی با استفاده از PAC
طعم و بوی دائمی با منشاء صنعتی با استفاده از GAS
صفحه 34:
انتخاب روش های تصفیه با توجه به کیفیت آب خام
۳
۲ ترسیب: سختی گیری از آب های متوسط تا سخت
* تعوبض بون: کاتیون های دو ظرفیتی با بون سدیم و بون
هیدروژن تعویض می شوند.
پاتوژنها
* گندزدایی: کلر آزاد باعث افزلیش احتمال تشکیل تری
هالومتانها می شود VO
صفحه 35:
انتخاب روش های تصفیه با توجه به کیفیت آب خام
تری هالومتان ها
*حذف موثر پیش سازها با انعقاد در 1۷ پایین و با
سختی گیری: انعقاد تشدید بافته (انعقاد. ترسیب
سطحی با کربن فعال
*حذف مواد آلی: هوادهی
صفحه 36:
انتخاب روش های تصفیه با توجه به کیفیت آب خام
نیترات
دنیتربفیکاسیون بیولوژیکی
فلوراید
آلومینای فعال (فلوراید به صورت انتخابی حذف می شود.)
صفحه 37:
انتخاب روش های تصفیه با توجه به کیفیت آب خام
آرسنیک
رسنات: انعقاد-تشدید بافته (انعقاد. ترسیب
شیمیایی. لخته سازی, ته نشینی)
*الومینای فعال
*فرآیندهای غشایی
ie
صفحه 38:
صفحه 39: