صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم
صفحه 2:
کنترل بهداشتی استخرهای شنا
تابستان 60
مرکز بهداشت استان
گروه بهداشت محيط
صفحه 3:
صفحه 4:
تعاریف
استخر شنا به حجم مشخصی از آب اطلاق می شود که معمولا
در یک فضا با ابعاد و اندازه ی مشخص محصور شده
است. لب استخر ها معمولاً از منابع آب آشامیدن هستند که
با اضافه کردن مواد گندزدا تصفیه شده اند.
صفحه 5:
بیمازبهای متتله توسط آب pital
#بیماریهای دستگاه گوارش
(وباءحصبه اسهال» هپاتیت؛ناراحتی های معدی و گوارشی)
#بيماريهاى چشم»گوش»حلق و بینی
(تراخم»ورم ملتحمه»گلودرد چرکی» عفونت گوش میانی)
#بیماریهای پوستی
(انواع کچلی»زرد زخم»خارش پوست و عفونت قارچی بین
انگشتان پا)
بیماریهای انگلی
ژیاردیا»کریپتوسپوریدیوم
صفحه 6:
صفحه 7:
صفحه 8:
صفحه 9:
صفحه 10:
صفحه 11:
انواع استخرها
۰ استخرهای پر و خالی شونده
* استخرهای با جریان پیوسته
* استخرهای مدار بسته (سیستم گردشی)» مجهز به سیستم
تصفیه آب
۷استخرهای سرپوشیده» استخرهای رو بازٍ
۲ استخرهای تفریحی» استخر شنای قهرمانی و ....
صفحه 12:
طراحی استخر
طراحی استخرهای شنا امروزه تابع استانداردهای مهندسی
ساختمان و مهندسی محیط زیست می باشد,براین اساس
استقرار استخرها در زمین های لغزنده یا رونده یا در حاشیه
دامداریها يا تصفیه خانه های فاضلاب مغایر همین اصول
صفحه 13:
ارکان لازم جهت احداث استخرها
قابل دسترسی استفاده کنندگان باشد
از لحاظ محل »آفتابگیر و دارای پنجره های اصلی رو به جنوب غربی
دور از مسیر وزش دود تأسیسات کارخانه ها باشد
دور از فاضلابهای خانگی.صنعتی و کشاورزیبیمارستانها
در مکانهای پر ترافیک نباشد
حتی الاالمقدور از بزرگ راهها و جاده هاءخطوط راه آهن»کارخانه ها
دور بوده و بدون سروصدا باشد
وسعت کافی برای کلیه تأسیسات مورد لزوم داشته باشد
صفحه 14:
9) آب به مقدار مورد نیاز در دسترس باشد
0) امکان تخلیه فاضلاب استخر به شبکه جمع آوری فاضلاب عمومی
0) محدود شدن محوطه استخر با دیوارهای بلند یا تور سیمی
) عدم استقرار استخر در زمین های لغزنده يا رونده یا در حاشیه
دامداری ها یا تصفیه خانه های آب و فاضلاب
صفحه 15:
شرایط ساختمانی استخر
کف ساختمان از جنس مقاوم.ءصاف.بدون درز و شکاف و قابل
شستشو باشد.دارای کف شور به تعداد مورد نیاز »مجهز به
شترگلو بوده و نصب توری ریز روی آن الزامیست.دارای شیب
متافب بطرف .کت قنور فاظتلاب ارو Able
#دیوار از کف تا سقف از مصالح مقاوم بوده.صاف بدون درز و
شکاف و برنگ روشن باشد.
#درها و پنجره ها از جنس مقاومسالمبدون ترک خوردگی و
شکستگی و زنگ زدگی و قابل شستشو بوده و هميشه تمیز باشد.
صفحه 16:
های جنبی استخر
ساختمان a sla
” ee
١ ل
as هاى بهداشتى
©دوشها
ضجه ياشويه
#حوضچ
صفحه 17:
رختکن
8بعلت مساعد بودن محیط رختکن از نظر تجمع و رشد قارچ
ها بعلت رطوبت نسبی و انتقال از طریق مراجعین » سیستم
تهویه و چگونگی گردش هوا و در صورت امکان تابش
نور آفتاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است از اين رو
تعداد پنجره و تجهیز رختکن به هواکش نشانگر درجه
بهداشتی آن است.(2/) متر مربع به ازای هر نفر)
صفحه 18:
سرویس های بهداشتی
alle حستقویی ساو قز الكهناا متقالسب وسعت و ظررفت
استخر. از حیث مراجعين است.در ساختمان توالتها بايستى
كف و ديوارها كاملاً قابل شستشو و مصالح لن غير قابل
نفوذ در برابر آب باشد.
#توالت در استخرهای عمومی برای هر 6*60 تفر شناگر زن
یک توالت و 060 نفر شناگر مرد یک توالت در نظر گرفته
شده است.توالتها باید دارای هواکش قوی باشند و کف
دیوارهای لن قابل شستشو و در برابر لب و رطوبت غیر
قابل نفوذ باشند.
صفحه 19:
دوشها
دوش ها باید دارای لب گرم و سرد باشند. در استخرهای
عمومی برای 6۳60 نفر شناگر یک دوش در نظر گرفته مى
شود.محل دوشها باید بعد از توالت وقبل از محل ورود به
ان بش کف و خیزانهای«توفی sly از عفس: قابل
قسیتشو وا نظافت: و داربای:خنینبا متایتبی بطرنقا:کفت قواق
بشد
صفحه 20:
EA ۰
حوضچه پاشویه
#9محل این حوضچه ها بعد از دوشها و قبل از محل ورود به
diggs Sl Mitac ytd به اشكال مختلفءر با عمق
کم ساخته می شوند.شناگران موظفند قبل از ورود به استخر
پاهای خود را به مدت 49 ثانیه در حوضچه فرو برند تا
آلودگیهای قارچی ومیکروبی از بین رفته و به استخر منتقل
نشود.
#میزان IS مورد نیاز در این حوضچه ها 00-تكَرم در
ليتر مى باشد((6000 ميلى كرم در ليتر).
صفحه 21:
انواع استخرهاى شنا
٩ استخرهای پر و خالی شونده
9استخرهای دارای جریان آب مداوم
6 استخرهای گردشی (مدار بسته )
صفحه 22:
استخرهای پر وخالی شونده
در اين نوع استخرها هرچند مدت یکبار آب استخر تخلیه شده
و مجددا از لب تازه پر می شود.اين نوع استخرها بهداشتی
نبوده و امکان انتقال بیماری ها به شناگران وجود دارد.آب
این نوع استخرها را می توان ضدعفونی نمود؛ اما در پایان
هر روز نیاز به ضدعفونی داشته که مقدار ضدعفونی کننده
مصرفی نیز زیاد می باشد که نه تنها باعث ایجاد کدورت
در لب استخر می گردد بلکه شرایط نامناسبی را برای
استخر بوجود می آورد.
صفحه 23:
استخرهای دارای جریان آب مداوم
»در اين نوع استخرها یک نوع جریان لب دائمی از یک
طرف وارد استخر شده و از طرف دیگر خارج می شود.
لب مورد نیاز این استخرها زیاد بوده و مقرون به صرفه
نمی باشد. همچنین آب ورودی باید کنترل شود تا آلوده به
عوامل میکروبی نباشد.
صفحه 24:
استخرهای گردشی (مدار بسته )
#در اين نوع استخرها که بهداشتی ترین و مناسبترین نوع
استخر. محسوب میشوند. لب داخل استخر توسط پمپ های
مخصوص خارج شده و به سیستم تصفیه منتقل می شود. در
سیستم تصفیه پس از جدا شدن مواد زاند و آلودگی ها آب
کلرزنی شده و يس از تنظیم درجه حرارت دوباره به داخل
استخر هذاییت منی گررفذر اين كار sh: + مداوم انجام می
گیرد.در این روش تلفات آب جزئی بوده و آب استخر
هميشه شفاف و صاف خواهد بود.
صفحه 25:
اهمیت بهداشتی آب استخرهای شنا
خطرات میکروبی
#خطرات شیمیایی
صفحه 26:
#مخاطرات میکروبی
خوردن» تنفس یا تماس با باکتریها» ویروسهاء قارچها و نك ياختههاي
بیماریزا
#مخاطرات شیمیایی
تماس یا هضم آب آلوده از نظر مواد شيميايي» خوردن سموم جلبكي و
تنفس هواي آلوده به مواد dest
صفحه 27:
#استخرهای سرپوشیده
منبع آب آلوده
مواد مدفوعی شناگران
7 ترشحات حاصله از شناگران مانند بزاق - موکوس - پوست
٩ استخرهای سرباز
مواد دفعی شناگران
۷ مواد دفعی حیوانات
آب آلوده
صفحه 28:
خطرات میکروبی مرتبط با مواد مدفوعی
#ویروسها
” هپائیت ۸ (00۳0در هر گرم مدفوع افراد بیمار)
7 ادنوویروس (ورود از طریق ترشحات چشمی و ایجاد ورم ملتحمه ناشی از
استخرها)
¥ 1۳۷آزگیلپا
” فلج اطفال
مدیریت خطر
آلودگی استخرهای شنا به ویروسها از طریق رها شدن اتفاقی مواد مدفوعی یا استفراغ
نمی تواند از طریق کاربرد ضد عفونی کننده ها به مقدار متداول» بصورت موثری
کنترل گردد. تنها رویکرد عدم استفاده از استخر تا غیر فعال شدن آلاینده ها می
باشد.
صفحه 29:
ایجاد بیماری شیگلوزیس ۰ علائم شامل : اسهال » تب و حالت تهوع
۲ اشرسیاکلی (۰۱۵۷)
ایجاد اسهال غیر خونی و می تواند تا ایجاد اسهال خونی پیشرفت کند .
مدیریت خطر
این باکتریها به سادگی توسط کلر و بقیه ضد عفونی کننده ها از بین رفته» اما
در یک حادثه اتفاقی دفع مواد مدفوعی بایستی اقدامات کنترلی نظیر تخلیه آب
استخر یا فراهم کردن زمان کافی برای اثر بخشی مواد ضدعفونی کننده؛
صورت گیرد.
صفحه 30:
میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (باکتریها)
اركائيسم عفرنت | بيماري منبع
أكونه هاي اثريوناذ | لژیونلوزیس (تب پونياك و | آنروسلهاي حاصله از چشمههاي
بيماري لژیونارها) معدني طبيعي؛ جکوزیها؛
سيستمهاي گرمايشي؛ دوشها پا
سيستمهاي آب گرم
eo فولیکولنیس (جکوزیها) | ترشحات بدن شناگران در آب
آثررژینوزا شن OL SAS (استذرها) | تخر وجکوزیها و معيطهاي
مرطوب اطراف استخرها و
صفحه 31:
ميكرواركانيسم هاى غير مدفوعى (باكتريها)
كونه هاي «ايترباتتريرم 2 كرانولوماي استخر شنا ترشحات شناكران بر روي
ازدیاد حساسیت كن
پنوموني استخرها و جکوزیها
استافیلوگ و گآرئوس عفونت گوش. پوست و زخم آروسلهاي حاصله از
جکوزیهاء ترشحات شناگران
در استخرهای شنا
گونه هاي لپتوسپیرا یرقان هموراژيك آب استخر آلوده شده با ادرار
مننژیت آسپتيك حیوانات
صفحه 32:
میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (انگلها)
Sa
نگلریا فولري
گونه هاي
آکانتامبا
گونه هاي
پلاسمودیوم
مننگوانسفالیت آميبي اولیه آب و متعلقات استخرهاء چشمه
هاي معدني طبيعي و جکوزیها
کراتیت آكانتامبائي آنروسلهاي ناشي از سیستم تهویه,
انسفالیت آميبي
گرانولوماتوس
(G@E)
مالاریا
استخرهايي که بصور فصلي
استفاده مي شوند ممکن اسث
يك محيط توليد مثل را براي
حشره حامل يلاسموديوم فراهم
نمایند.
صفحه 33:
ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم
۲ مقاوم نسبت به کلر - برای 00/00 کاهش کریپتوسپوریدیوم غلظت wy DD
کلر به مدت 0060 دقيقه لازم است .
۲ عملی ترین روبکرد حذف از طریق فیلتراسیون .
مدیریت خطر
تخلیه آب استخر یا کاربرد فیلتراسیون در مدت زمان طولانی
صفحه 34:
میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (قارچها)
© گونه های ترایکو فیتون
” عفونتهای قارچی مو . ناخن » انگشتان و پوست. بیماری پای ورزشکار
۲" تماس با سطوح فیزیکی آلوده شده با اجزاء پوست عفونی
مدیریت خطر
محدود کردن تماس با افراد آلوده » تميز کردن متناوب سطوح »
دوش گرفتن قبل از شنا » پوشیدن دمپایی در دوشها و اتاقهای
تعویض لباس
صفحه 35:
پیشگیری از عفونت های قارچی
۰ رعایت بهداشت ومدیریت صحیح بهداشتی استخرها
۰ رعایت بهداشت فردی واستفاده از وسایل شخصی
۰ شست وشوی سروبدن قبل و بعد از شنا
٠ خشک نمودن سروبدن بعد ازشست وشو
صفحه 36:
خطرات شیمیایی
کیفیت شیمیایی آب استخرهای شناءمواد شیمیایی مورد استفاده
در تصفیه لب استخرءمواد حاصل از واكنش اين مواد»
بخصوص كندزداها با مواد معدنى موجود در آب خام و
مواد آزاد شده از شناگرها مانند باقیمانده مواد پاک کننده»
مواد آرایشی» ترشحات بدن شناگران (عرق» ادرار) از
جمله مواردی است که خطرات ناشی از مواد شیمیایی را
بدنبال دارد.
صفحه 37:
”منبع تامین آب
۷"مواد افزودنی به آب استخر نظیر مواد منعقد کننده» تنظیم کننده P/U,
7مواد ناشی از شناگران مانند ادرار» باقیمانده صابون» چربی بدن
۷محصولات جانبی مواد ضدعفونی کننده نظیر تری هالومتانها و تری
صفحه 38:
۷خوردن آب
۷تماس پوستی و جذب از طریق پوست
تتفس مواد فرار
صفحه 39:
7 ضد عفونی کردن آب به منظور جلوگیری از پخش بیماریهای عفونی
7 جلوگیری از رشد جلبک ها
¥ جلوگیری از ایجاد بو و طعم نامطبوع در آب
7 جلوگیری از حساسیت و التهاب چشم و پوست
7 جلوگیری از از ایجاد رسوب
۷ شفافیت آب و جاذبه داشتن آن
صفحه 40:
sg شمائم آن
دستكاه تصفيه و ضما
ae
(ea a
©تغذيه کننده های یمیایی
#صافى
9گرم کن ۱
#کلرینه کردن آب
9جاروی مکنده
صفحه 41:
المنا
¢«
قدرت پمپ بر حسب ظرفیت دستگاه برای کشیدن آب از
استخر و به جریان انداختن آن در قسمتهای مختلف دستگاه
تصفیه بكار مى رود
صفحه 42:
موگیر
عبارتست از صفحه مشبک گودی که از طرف مقعر در کانال
آبی که از استخر به صافی قرار می گیرد و مواد معلق و
درشت آب را می گیردهاين صفحه قابل شستشو و نظافت
أسث.
صفحه 43:
تغذیه کننده های شیمیایی
به منظور انعقاد مواد معلق آب استخر از آلوم نیترات آلومینیم
و کربنات سدیم و مانند آنها استفاده می شود. تغذیه کننده ای
محتوی یکی از موارد فوق را مناسب با مقداری آبی که باید
مواد معلق آن گرفته شود و بوسیله لوله به واحد تصفیه می
فرستد.پس از مخلوط شدن منعقدکننده Od ag Gl Ly
مکانیکی مایع را بهم می زند تا مواد معلق موجود در آب
استخر منعقد شده و جدا شوند.
صفحه 44:
صافی
در دستگاه تصفیه بیش از یک واحد صافی و معمولا" بین 6
تا ) واحد مورد استفاده قرار می گیرد.صافی ها بصورت
موازی نصب می شوند و آب پس از گذشتن از آنها مقدار
زیادی از ناخالصیها و مواد زائد خود را از دست داده و
پاک می شود.
صفحه 45:
گرم کردن
در استخرهای سرپوشیده که مورد استفاده قرار میگیرد آب
پس از. عبور از صافی از لوله های مارپیچ دستگاه گرم
wll عيون.ميى دهلدا و يمن:إز الن. كله دريجه حرارتك لن :به
حد مطلوب رسيد به استخر هدايت ميكنند
صفحه 46:
کلرینه کردن آب
در استخرهای روبازآبی که از صافیها عبور نموده در تصفیه خانه
توسط کلریناتور به حد نیاز به لن کلر افزوده و در استخرهای
سرپوشیده پس از عبور از گرم کننده به ن کلر زده و گندزدایی
صفحه 47:
جاروی مکنده
به سبب ته نشین شدن مواد زاند و رشد گیاهان آبی مانند
جلبک ها در روی کف و دیواره های استخرءنظافت آن
ضروریست.قبلا" برای پاک نمودن» آب استخر را تخلیه می
نموده وجداره را با برس می سانیدند.اخیرا" پاک کردن بدنه
استخر توسط جاروی مکنده انجام می شود.اين دستگاه توسط
یک لوله مکش که به یک سرآن برس زبری متصل شده و
سر دیگر آن به لوله مکش تلمبه وصل گردیده کلیه مواد ته
شخ psy WB بديتته امک و[ الق جتا می
کند.
صفحه 48:
استخر
تى آب
ضعیت بهداشتى 3
معيار هاى و ۰
۱ شفافيت آب ١
#صافى و 1 استخر
#درجه حرارت
#كندزدايى
pHe
Sie
معدنی
غن های
هنزو
05
#دترژنت
صفحه 49:
صافى و شفافيت
عدم وجود ذرات معلق و کلوئیدی که مانع تماس مستقیم و
مناسب عامل گندزدا با میکروارگانیسم می شود
©افراد قادر باشند عمق لب را تخمین بزنند و از وجود
خطرانت: احتمالى .به آساتى مطلع PAE Beda) Ly» Siig
در آب شنا نموده و شيرجه بزنند.
#ايجاد شرايط دليذير»خوشايند و مطلوب در لب استخر و
جنبه های زیبایی شناختی آن
صفحه 50:
اندازه گیری شفافیت
برای تعیین شفافیت و زلال بودن آب استخر از یک صفحه
به رنگ سیاه و سفید به قطر IG سانتی متر استفاده میشود.
این صفحه وقتی از اطراف استخر نگاه شودهدر عمیق ترین
نقطه استخر باید براحتی دیده شود.
برای اندازه گیری کدورت از دستگاه کدورت سنج استفاده
می شود.
صفحه 51:
درجه حرارت
در استخرهای سرپوشیده»کنترل دمای آب استخر و محیط
استخر(هوا) دارای اهمیت می باشد.
دمای هوای استخر حدود 2 درجه سانتی گراد گرمتر از
دمای آب استخر توصیه شده است.
+۵ پیشنهاد شده برای استفاده عموم al Gla
0مطلوب و ۵0-060ایده ال می باشد.
نباید از 09 درجه سانتی گریاد بیشتر باشد. patel Gi cla
صفحه 52:
گندزدایی
٩ استفاده از کلر»ازن »برم.ید»لامپ های اشعه ماوراء بنفش
٩ غلظت برم باقیمانده در آب استخر 0-0 میلی گرم در لیتر
9اشعه ماوراء بنفش به دلیل بجا نگذاشتن باقیمانده و تاثیر
زیاد کدورت بر کارایی آن محودیت استفاده دارد
#ازن موثر در کنترل طعم .بوءرنگ.حذف آهن و منگنز و
گندزدایی(0-0) میلی گرم بر لیتر
صفحه 53:
ادامه گندزدایی
8مناسبترین گزینه که با وسعت بیشتری کاربرد دارد کلر
0 کار باقیمانده به میزان 0-0 میلی گرم در لیتر
©نكته:
به دلیل ایجاد فراورده های جانبی ناشی از کلرزنی آب
استخر(تری هالومتانها)که از طریق تماس پوستی و تنفسی
خطرات آن به corms) GLH استفاده از روشهای تولیدکمتر
این ترکیبات و تهویه مناسب دردفع اين آلوده کننده ها از
اهمیت بالایی برخوردار است.
صفحه 54:
فاکتورهای موثر بر روی کلر مورد نیاز
"وجود ترکیبات مصرف کننده کلر مانند ترکیبات نیتروژنه که از
شناگران آزاد می شود یا مواد آلی موجود در آب.
v
ای آب: بالا بودن دمای آب باعث افزایش فعالیت شیمیایی کلر و
واکنش سریعتر آن با آلاینده ها می گردد. نور خورشید به دلیل اشعه
ماوراء بنفش آن باعث تخریب کلر آزاد می گردد.
ام
صفحه 55:
كلرينه كردن آب بسيارى از ميكرواركانيسم ها را از بين مى بردولى بايد
توجه داشت كه اووسيست يا كيست تك ياخته ها وتخم انكل هاى كرمى
به طور قابل ملاحظه اى در برابر كلرينه كردن آب مقاوم مى
باشند .ميزان نرمال كلر آزاد (ا/ب-0)براى غير فعال سازى
كرييتوسبوريدوم -7 روز
زيارديا - كمتر از يك ساعت
اشرشيا كلى- كمتر از يك دقيقه
صفحه 56:
- در محل تزریق به آب ایجاد رسوب شدید می کند و باعث
کر باه فد
- فقط در PH حدود 2/6 تاثیر گندزدایی دارد
- شدیدا" سرطانزاست
- بودار و خورنده است
- در اثر ماندن خاصیت گندزدایی خود را از دست می دهد
صفحه 57:
ندازه گیری کلرباقیمانده و کل
- روش (1(۳1
- روش آمپرومتریک
پتانسیل اکسیداسیون و احیا ( (۳). در آب گندزدایی شده
نباید کمتر از 700 میلی ولت باشد.
صفحه 58:
pH
#درجه اسیدی و بازی آب را نشان میدهد
مناسب برای استخرهای شنا 6-/2توصیه شده است 07
میتولند روىكارليوضدغغونىك نندم ه.سطوح 6
ST USN RULE fi wach ally Ag GL لستخرءت جهيز اق ابت
YopH 9مشکلات ناشی از
#رسوبگذاری»کاهش کارایی کلر»کدر شدن آب استخرء؛تحریک و
سوزش چشم و پوست (سدیم بی سولفات)
ca PH 3) 9مشکلات ناشی
#خورندكىياز دست رفتن کلرءایجاد لک»تحریک و سوزش چشم و
پوست شناگران (کربنات سدیم)
صفحه 59:
اندازه گیری 017
PH استفاده از کاغذ ٩
استفاده از محلولهای معرف و اندیکاتورها
صفحه 60:
رنگ
0 خصوصیات ظاهری مهم آب
#رنگ ممکن است ناشی از آهن (قرمز متمایل به قهوه ای)»
منگنز (قهوه ای مایل به سیاه)ویا رنگ سبز-آبی ناشی از
خوردگی مس در آب ایجاد شود. همچنین جلبک ها باعث ایجاد
لایه های بیولوژیکی و تولید رنگ سبز یا قهوه ای در آب
گردند.
9از نظر استاندارد تغییر غیر عادی رنگ لب استخر ald
ایجاد شود.
صفحه 61:
روغن های معدنی
روغن های معدنی در لب می تواند باعث ایجاد لایه ی قابل
مشاهده در سطح آب و یا ایجاد بو در آب شوند .
از نظر استاندارد روغن های معدنی نباید با غلظتی در آب
وجود داشته باشند که باعت ایجاد لایه های روغنی قابل
مشاهده در سطح آب می گردند.
صفحه 62:
دترژنت ها
دترژنت ها به عنوان عوامل فعال سطحی می توانند در آب
ایجاد کف نموده و کیفیت آب را کاهش دهند.
دترژنت ها نباید دارای غلظتی باشند که ایجاد کف در آب
صفحه 63:
#بالا رفتن املاح آب به دليل تبخير
افزايش رلا
كنترل رسوب كذارى
تعویض مقداری از آب
کاهش بلاج با استفاده از بی سولفات سدیم
صفحه 64:
- ایجاد لایه لزج و لغزنده در دیواره ها و کف استخر
- کاهش شفافیت آب
- افزایش مصرف کلر
- تولید بوهای نامطبوع
- افزايش سريع 713
صفحه 65:
- سوپر کلریناسیون (0/0 میلی گرم بر لیتر)
- سولفات مس ( میلی گرم بر لیتر)
- تخلیه آب استخر
- سائیدن دیواره ها
- سود سوز آور
- حفظ کلر باقیمانده به میزان 0/0) میلی گرم بر لیتر
صفحه 66:
نمونه برداری
#نمونه برداری برای آزمایشات میکروبی و شیمیایی آب
استخر از ارتفاع 060-000 سانتی متری از سطح آب
9مناطق کم عمق.نیمه عمیق »عمیق,نزدیکی محل خروج آب
از استخر
#نمونه برداری از نقاط با بالاترین تراکم و تعداد شناگر
#نمونه برداری از آب دوشها
#نمونه برداری در شروع فعالیت روزانه و سه ساعت یکیار
که استخر بسته می شود
صفحه 67:
چه موقع باید استخر را تعطیل کرد
9زمانی که استخر به مواد مدفوعی ویا استفراغ آلوده می شود
زمانی که آب استخر بسیار کدر وحالت ابری دارد و کف
استخر از کناره ها قابل رویت نباشد
عدم تعادل شیمیایی آب
#نتايج آزمایشات باکتریولوژیک رضایتبخش نباشد(جز آزمایش
کل کلیفرمها)
6آب استخر باقیمانده گندزدا نداشته باشد
#نقص های مکانیکی
9 عدم عملکرد مناسب پمپ ها بنحوی که قادر به ادامه کار بطور
موثر نباشند.
صفحه 68:
نتایج آزمایشات باکتریولوژیک رضایتبخش نیست
#حضور 15.0011با آزمايش مجدد تاييد گردد
chs IDO از (0)© عدد استافيلوكوك آئروس در ive
ليتر نمونه
#بیش از 25011۳0 در 4 میلی لیتر نمونه
6 یا بیشتر سودوموناس آثروژنوس در Fal he (DO
نمونه
صفحه 69:
تمیز نمودن و گندزدایی استخرهای آلوده شده به مواد
مدفوعی»اسهالی و استفراغ
6الف)آلودگی با مواد مدفوعی
خارج نمودن همه افراد از استخر
#خارج نمودن مواد مدفوعی با یک وسیله ملاقه مانند و دفع
در توالت
#سوپرکلریناسیون محل آلوده(کلر آزاد 100) میلی گرم در لیتر
و حداقل زمان 9 دقیقه)
USO از ورود شناگران به استخر کلر باقیمانده آب به میزان
9 میلی گرم در لیتر کاهش داده شود.
صفحه 70:
خارج نمودن تمام افراد از استخر
مسئول حادثه مشخص گردیده و در صورت نیاز نقاضای دکتر
برای او بنمایند
پمپ چرخش آب و دیگر تزریق کننده های شیمیایی خاموش گردد
نمودن مواد اسهالی و استفراغی توسط وسیله ملاقه مانند و
دفع در توالت
سوپرکلریناسیون(حداقل با غلظت (0مپلیگرم در لیتر کلر برای
دوساعت و تیم و یا غلظت (000 میلی گرم در لیثر کار به مدت
یک ساعت و نیم زمان تماس)
#روشن نمودن پمپ برگشت آب و تزریق کننده های شیمیایی
#قبل از ورود شناگران به استخر کلر باقیمانده آب به میزان 4-0
میلی گرم در لیتر کاهش داده شود
صفحه 71:
فیلتراسیون و تصفیه آب
0 تنظیم قلیائیت آب با افزايش /)کیلوگرم سود سوزاور یا 9/9
کیلوگرم بیکربنات سدیم برای هر 000 متر مکعب آب
(C افزایش آلوم به مقدار 0/0 پوند بازای هر 660 مترمکعب آب
و توزیع ان در سطح استخر و روشن شدن پمپ ها بمدت (10)
دقيقه تا مخلوط شدن نهایی آن
) خاموش کردن پمپ ها و ترسیب رسوبات ته نشینی
<) فیلتراسیون و کلرزنی اب جهت استفاده
صفحه 72:
ویژگی های میکروبیولوژی آب استخرهای شنا
0 باکتری های هترتروف 0 در هر میلی لیتر
0 اشرشیاکلی يا كليفرم های كمتر از 0 در 0000 ميلى ليتر
گرماپای
6 استافیلوکوکوس 0 در 00 میلی لیتر
آنتروکوک روده ای 0 در 100 میلی لیتر
6 سودوموناس اثروژینوزا کمتر از 6 در 000 میلی Jil
صفحه 73:
فیادآوری 0 : میزان قلیائیت کل کج استخرهای شنا تباید بیش از
0 میلی گرم در لیتر باشد.
#یادآوری ۵ : محدوده ]10 مناسب برای آب استخر شنا 2/6 تا
می باشد.
#یادآوری 9 : کدورت آب استخر شنا نباید بیش از 0/6)
1 باشد.
#یادآوری P : میزان کلر آزاد باقیمانده در آب استخر های شنا باید )
تا 0 میلی گرم در لیتر باشد.
صفحه 74:
توصیه های بهداشتی در استخرهای شنا
- تصفیه آب استخر و گندزدایی آن بطور مرتب
- خودداری از پذیرفتن مراجعان بیش از ظرفیت استخر
- گندزدایی و نظافت کامل و دائم محوطه اطراف استخر» دوش
ها و رختکن
- ضرورت عبور شناگران از حوضچه پاشویه
- استفاده از مایو»کلاه شناء حوله ودمپایی مجزا برای هر فرد و
ry ی ار اناك
صفحه 75:
- استحمام و شستشوی بدن قبل از ورود به استخر و پس از
خروج از آن
- ممانعت از ورود اشخاص مشکوک به بیماری به استخر
- پرهیز از تکیه زدن به دیواره ها یا نشستن بر روی صندلی
های موجود در کنار استخر با نشستن روی لبه های استخر
صفحه 76:
تعیین سطح مورد نیاز و نسبت آن با مراجعین
60 متر 000101 نفر فر
9 ۵0/9 متر COO “نفر
ASOM “CS ICIS 9 3
& 0 »60 متر Oo OOM
9 © 9متر 38O COW
© كوجكتر از رديف © با عمق كمتر 1ت( كنفر id
از یک متر
صفحه 77:
توصیه های ایمنی در استخرهای شنا
شیب به اندازه کافی و بصورت تدریجی ((20 سانتی متر در 9 متر)
Be روشن دیوار به ناجی غریق کمک می کند تا اشخاص مغروق را
براحتی بیابند
در استخر سرپوشیده فاصله بین سطح تخته شیرجه و سقف نباید کمتر از )
متر باشد
#در صورتیکه از پله بجای نردبان استفاده می شود پله ها باید در شکم دیوار
ساخته شود
#ضرورت نوشتن میزان عمق در کنار دیوار استخر
© متناسب بودن عمق استخر در زیر سکوی شیرجه با ارتفاع سکو(کمتر از
9 متر نباشد)
صفحه 78:
٩ هنگام استفاده شناگر از سکوی پرش باید شناگران دیگر از آن محل
دور شوند
#به ازاى COO da نفر شناگر یک نجات غریق ماهر و کاردان دارای
گواهینامه معتبر
#در صورت وجود چراغ های الوان رعایت موارد ایمنی
#مساحت لازم برای هر شناگر 0/0 متر مربع مساحت استخر
#وجود جعبه کمک های اولیه مجهز به لوازم مورد نظر
#وجود وسایل نجات غریق شامل طناب حلقه های لاستیکی و...
صفحه 79:
صفحه 80:
ار
i ۹ 6 6 0
fees) 7