سایرتحقیق و پژوهش

کنترل های داخلی

22 صفحه
411 بازدید
10 آبان 1400

برچسب‌ها

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
مقت مه اکثر تصمیمات مدیران موسسات مختلف. از تصميمات مهم, مبتنی بر اطلاعات حاصله از ستادههای سیستم حسابداری است. کنترل در یک سیستم حسابداری مناسب و مطلوب وسیله ای است که موجب اطمینان خاطر مدیران موسسات از دقت صحت اطلاعات مندرج در صورت ها و گزارش های مالی می گردد و امکان اشتباه سوء استفاده , اختلاس و تقلب را به حداقل می رساند. بخش عمده ای از تصمیمات مهم که توسط مسئولان یک مؤسسه اتخاذ می شود مربوط به اصول سیاست ‎cle‏ کلی و خط و مشی های عملیاتی ن موسسه است. برای اعمال کنترل در سیستم های موجود در موسسات /اقدامات و روش هاییباید توسط مدیران انجام شود که لین اقدامات و روش ها شٍیستم کنترل داخلی یا کنترل داخلی نام دارند.

صفحه 4:
تعریف سیستم کنترل داخلی در یک تعریف کلی سیستم کنترل داخلی را می توان چنین تعریف کرد مجموعه ای از اجزاء بهم پیوسته و اقدامات و روش هایی که هدف های زیر را تأمین می کند .

صفحه 5:
اهداف کنترل های داخلی در سازمانها ۳ ۱- محافظت از دارایی های مسسه و جلوگیری از سوء استفاده تقلب بی کفایتی و اتلاف آنهاء ‎P‏ 1 کسب اطمینان از درست و واقعی بودن صورتها و گزارش های مالی و عملیات انجام شده روی داده ها و سیستم حسابداری ‏۲ ۳- اطمینان از رعایت تصمیمات و خط مشی ها در کلیه قسمت ها. ‏* ۴- ارزیابی عملکرد در کلیه قسمت ها و افزایش کارایی عملیات در موسسه. ‏*نكته:كه كنترل داخلى ‎Cul Gauls‏ جهت اطمینان از تهیه گزارش های ‏مللی قلبل اعتماد کارلیی. اثربخشی عملیات. پیروی. اجرای قوانین و مقررات ‏در شرکت .

صفحه 6:

صفحه 7:
نقطه ضعف سیستم کنترل داخلی “اللف) كنترلى كه به تفکیک وظایف بستگی دارد می تواند بخاطر تبانی كاركنان از بين برود. يك نمونه از لین حللت زملنی اتفاق می افتد که یکی از کارکنان از طریق تبلنی از حدود وظایفی که سیستم برای او تعیین کرده أت فراتر يروقة ب) بخاطر عوامل انسانی مانند بی دقتی. کار بيش از حد و فقدان آموزش» ممکن است سیستم کنترل داخلی نتولند به هدف های خود دسترسی پیدا کند. ‎١‏ /<ج) برخی از عملیات ممکن است خارج از روند عادی کار انجام گرفته ‏سیشتم کنترل داخلی نادیده گرفته شود.

صفحه 8:
خطرهای اصلی که معمولا موسسات را تهدید می کند )- هزینه های اضافی > ۲- کاهش درآمد *۳- خسارت دیدن داراییها - روش های حسابداری نادرست - تعطیلی یا وقفه در عملیات واحد تجاری ۴ - زیان ناشی از رقابت *- کلاه برداری و اختلاس

صفحه 9:
راتین. كد مومس را تهداید.می ‎AS‏ کاهش در آمد خسارت دیدن دارایی‌ها ات مجازاتنهای قانونی جص لس کلاه برداری و اختلاس تقلب کارمندان اداری تقلب مد گزارش‌های متغلبانه تقلب مشارکتی هزینه‌های اضافی تعطیلی (وقفه) حسابداری تادرست

صفحه 10:
انواع کنترل های داخلی ۴ - کنترل های داخلی عملیاتی ۳ ۲-کنترل های داخلی حسابداری ۴ کنترل های داخلی به دو بخش عمده کنترل های داخلی عملیاتی و کنترل های داخلی حسابداری تقسیم مي شوند. > کلیه اقدامات و روش های بکار گرفته شده در جهت افزایش کارایی عملیات و اطمینان از رعایت برنامه و دستورالعمل ها در کلیه سطوح موسسه را کنترل داخلی عملیاتی گویند ۴و کلیه اقدامات و روش هایی که برای حصول اطمینان از حفاظت ‎cable‏ هاء صحت. درستی اسناد و مدارک صورتها و گزارش های مللی بکار گرفته می شود کنترل داخلی حسابداری نام دارد.

صفحه 11:
اهداف کنتر لی و جرخه معاملات «کنترل ها باعث کاهش خطرها می شوند و تجزیه و تحلیل یک سازمان مربوط به مفهوم چرخه معاملات است. ۴ اگرچه سازمان ها شبیه هم نیستند ولی اکثر رویدادهای اقتصادی لین رویدادها باعث بوجود آمدن معاملاتی می شود که مطلبق با چهار چرخه فعالیت های تجاری می باشند.

صفحه 12:
> ۱- چرخه در آمد: رویدادهای مربوط به ارائه کالاها و خدمات به سایر اشخاص و دریافت مبالغ مربوط به آن. > ۲- چرخه مخارج : رویدادهای مربوط به تحصیل کالاها و خدمات از ساير اشخاص و پرداخت تعهد مربوط به آن ۴ ۳- چرخه تولید نرویدادهای مربوط تبدیل منابع به کالاها و خدمات ۳ ۴- چرخه مالی : رویدادهای مربوط به تبدیل منابع به کالا و خدمات

صفحه 13:
اجزاء فرایند کنترل داخلی ۳ فرایند کنترل داخلی شامل پنج بخش می باشد. ۱۴-محیط کنترلی * ۲-ارزیابی ریسک ۳ *- ارزیابی کنترلی ۴- فعالیت های کنترلی مس ۵- مراقبت و نظارت

صفحه 14:
قبل از توضیح هریک از موارد بالا بايد به دو ذكته اشاره کنیم “اولا مسئوليت كتنترل داخلى با مديريت و هيات مديرة مى باشد. و ثانيا آنجه كه در طراحى سيستم هاى حسابدارى و كنترل در موسسات بعنوان عامل تعيين كننده بايستى در نظر كرفته شود. هزينه طراحى و استقرار سيستم كنترل داخلى است و نبايد بيشتر از منافع حاصل از اجراى لن باشد. در واقع كنترل داخلى در هر موسسه اى براساس دو عامل نيازهاى موسسه و منافع حاصل از استقرار آن, طراحى و اجرا مى شود.

صفحه 15:
محیط کنتر لی محیط کنترلی یک سازمان اولین جزء کنترل های داخلی است که از سایر اجزاه سیستم کنترل داخلی اساسی تر است. محیط کنترلی مجموعه ای است اثرگذار بر انواع عوامل مستقر کنترل های داخلی که باعث افزايش یا کاهش اثرات سیاست ها و رویه های خاص می شود. به عبارت دیگر محیط کنترلی مجموعه ای است که از روی کنترل آگاهانه کارمندان نفوذ دارد.

صفحه 16:
ارزیابی ريسك ۲ ارزیابی ریسک دومین بخش از پنج جزء کنترل داخلی است. فرایند شناسایی. تجزیه و تحلیل و مدیربت ریسک بر روی اهداف شرکت اثر می گذارد. احتمالا بحرانی ترین مرحله ارزیابی ریسک شناسایی تغییرات درون سازمانی و برون سازمانی است .

صفحه 17:
اطلاعات و ارتباطات چهارمین جزء تشکیل دهنده کنترل های داخلی - ارتباطات - اشاره به سیستم حسابداران سازمان دارد که شامل روش هایی برای شناسایی. جمع آوری . تجزیه و تحلیل. طبقه بندی و ثبت و گزارشگری معاملات سازمان می باشد. سیستم های اطلاعاتی نه تنها به تهیه صورتهای مالی کمک می کنند بلکه به کنترل مدیریت و پردازش اطلاعات عملیاتی نیز کمک می کنند. بنابر این سیستم حسابداری و کنترل عملیات با سازمان ارتباط تنگاتنگی دارند.

صفحه 18:

صفحه 19:
کنترل های کاربردی «#مخصوص معاملات خاص هستند. این کنترل ها به کنترل های ورودی و کنترل های خروجی تقسیم می شوند.

صفحه 20:
ل های کاربردی ورودی و خروجی به دو دسته تقسیم می شوند کتترل های ورودی برای پیش گیری و یا کشف اشتباهات در مرحله پردازش اطلاعات طراحی شده اند. در حللی که کنترل های خروجی برای چک کردن مرحله پردازش و اعتبار بخشیدن به مرحله خروجی طراحی شده اند.

صفحه 21:
کنترل های پردازش معاملات به سه دسته تقسیم می شوند *- کنترل های هستند که ملنع ایجاد و اشتباه و تقلب قبل از وقوعشان می شهند مانند تفکیک وظلیف که معمولا قبل از مرحله ورودی اجرا می شود. ۴- کنترل های اصلاحی کنترل هایی هستند که اشتباهات را پس از مرحله خروجی اصلاح می کنند مانند اختلاف گزارشات و آمارها. - کنترل های یابنده این کنترل ها اشتباه و تقلب را بعد از وقوعشان / شناسایی و آشکار می کنند و بیشتر در مرحله ورودی و پردازش قابل اجرا می باشند مانند شماره سریال.

صفحه 22:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
11,000 تومان