صفحه 1:
تغذ
كنترل وزن
به سالم و فعالیت جسمانی(۲)
in تت
سس كي
مقصود امیرپور
دکترای تخصصی ( ۳۲۱0) مهندسی محیط زیست
دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه
‘m.amirpour1128@mrgums.ac.ir
صفحه 2:
صفحه 3:
بروتئينها از واحدهاى ساختمانى به نام اسيدهاى آمينه تشكيل
شده اند.
اسيدهاى آمينه ضرورى اسيدهاى آمينه غيرضرورى
280
OC m Oc
© و 6
پروتئین کامل (حیوانی) پروتئین غیر کامل (گیاهی)
صفحه 4:
نقش پروتئین در بدن
*پروتلین وظایف مهم و متعددی در بدن به عهده دارد. تولید انرژی» نقش ساختمانی و ساخت تر کیبات مهم ازجمله
وظایف پر
*هر گرم پروتئین در بدن ۴ کیلو کالری آنرژی تولید میکند.البته در شرایط طبیعی پروتئین سهم کمی در تولید انرژی
دارد و انرژی لازم بیشتر توسط کربوهیدرات و چربی تأمین میگردد.
*پروتئین نقش بسیار مهمی در ترمیم و بازسازی سلول های بدن و تأمین رشد دارد. به همین دلیل در دوران رشد مانند
دورد نوزادی, کودکی, دورة بلوغ و نوجوانی نیاز به پروتئین افزایش مییابد.
* پروتئین نقش مهمی در سنتز آنزیمهاء پادتنها و بعضی از هورمونها caged دارد. این ترکیبات وظایف بسیار مهمی
در سوخت و سازء تنظيم اعمال حياتى بدن و مقاومت بدن نسبت به عواملبیماریزا درند
Gas
صفحه 5:
میزان توصیه شده:
۸ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن
صفحه 6:
Proteins are found in both plant and animal foods.
صفحه 7:
صفحه 8:
?Protein: Is more better
صفحه 9:
Awide array of protein supplements is available. Some are sold as
“predigested.”
صفحه 10:
عوارض مصرف خود سرانه مکمل های پروتئینی
مصرف خودسرانه و بیش ازحد. مکملهای پروتنینی نه تنها عملکرد ورزشی را افزایش نمیدهد
بلکه میتواند مشکلاتی را ایجاد کند که عبار تند از: - 4
۱ - افزایش کار کبد و کلیه
۴- ازدست دادن کلسیم بدن
۴ ازدست دادن آب بدن
۴ س اضافه وزن و چافی
۵- اختلال در تعادل تغذیهای و تداخل أثر با سایر مواد مغذی
صفحه 11:
صفحه 12:
چربی به دو شكل در مواد غذایی وجود دارد:
چربی آشکار: یعنی چربی که قادر به ریت آنها هستیم مانند کره و روغن طبخ
جوبی پنیان: با چشم دیده نمیشود بلکه در بافت مواد غذایی وجود دارد مانند چربی
موجود در شير و زرده تخم مرغ. =
صفحه 13:
صفحه 14:
نقش چربی
تولید انرژی
تأمین وینامینهای محلول در چربی: جهت دریاف های محلول در چربی یعنی
ویتامینهای >!» 0 ۰ ۸٩ و مصرف چربی ضرورت دارد.
تأمین اسیدهای چرب ضروری: اسیدهای چرب ضروری شامل اسید لینولیک و اسیدآلفا
لینولنیک که نقش مهمی در رشد کودکان» سلامت پوست و پیشگیری از افزایش کلسترول
خون دارد در روغنهای گیاهی وجود دارند.
محافظت از اعضاء بدن و حفظ حرارت بدن
بهبود طعم و مزه غذا
Adipose Tissue
صفحه 15:
Adipose tissue triacylglycerol
12,000 9 (108,000 kCal)
Tourer
ren end
300 g (2700 kCal)
Li سا
fired end ered)
g (38 kCal) 4.0
0
Distribution of fat energy within a typical 80-k
صفحه 16:
رژیم های خیلی کم چرب توصیه نمی شوند:
- تاثیر منفی روی عملکرد ذهنی
- تاثیر منفی روی دستگاه ایمنی بدن
- تاثیر منفی روی عملکرد هورمونی
- تاثیر منفی روی جذب ویتامین های محلول در چربی
صفحه 17:
مصرف زیاد چربی
*افزایش کلسترول و چربیهای خون
اضافه وزن و چربی
صفحه 18:
sand Tans Double Bonds
صفحه 19:
صفحه 20: