صفحه 1:
تغذ
کنترل وزن
یه سالم و فعالیت جسمانی(۳)
ian تت
سس كي
مقصود امیرپور
دکترای تخصصی ( ۳۲۱0) مهندسی محیط زیست
دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه
‘m.amirpour1128@mrgums.ac.ir
صفحه 2:
Col)
ها و مواد معدنی
صفحه 3:
Table 8.1 Fat- and Water-Soluble Vitamins
Fat Soluble Water Soluble
Vitamin A Vitamin B, (Thiamin)
Vitamin D Vitamin B, (Ribofavir)
Vitamin E Vitamin B, (Niscin)
Vitamin K Pantothenic acid
Biotin
Folate (Folic acid, folacin)
Vitarin B,
Vitamin 8,
Vitamin C
صفحه 4:
Tolerable Upper
intake Level (UL)
3,000 mes"
somes,
وم مده +
Not estanisnea
Not estanisned
as me
وه
Table 8.3 DAl ang UL for Aguit Males ang Adult, Nonpregnant
Females
Vitamin
مهو
ع مهو
صفحه 5:
0
Excellent sources of vitamin E include oils, seeds, nuts, whole grains
and vegetables.
صفحه 6:
Magnesium ‘Copper
Sodium عمط ftuoride)
Potassium ‘ding
(Chloride (Chromium
sui ‘Selenium
‘Manganese
Molybdenum
Cobat
Silicon
Boron
Nicket
Vanadium
(Macrominerais are found in relatively large amounts in the
Ibody, while microminerais are found in trace amounts.
صفحه 7:
itary Rec ates
هجو مج و مم
eet oso 109
25 nc fora pe 193959
2 rep fara ag a ant
ده یه ها و
ات ato
مه
و
Hore
0a foros ge 191099
Horr ferwer aed we eo!
Sime rave aoe 9
محص قت 3 نوه وم 2000
- مم
2
sing omnes
9 $2200 age 19079
‘odd مدمه ۱ مود
see wore
ong سم و
ماصع بت
میب
تس سیر
صفحه 8:
Dark green vegetables are good nondairy sources of calcium.
صفحه 9:
(Crist Mick
Iron is found in many foods, but often in small amounts. Adequate
dietary iron intake is associated with adequate energy intake.
صفحه 10:
الگوی تغذیهای خوب» سالم و مغذی
ا.كفانت :(4060132210)
غذاى مصرفى عفراهم كننده مقادير كافى مواد مغذى؛ فيبر و انريى براى تامين سلامت و وزن
مناسب بدن باشند.
(Balance): Jowi.¥
منظور از تعادل یا توازن تامین انواع مختلف مواد غذلیی به تناسب با یکدیگر است به نحوی که
نال در مرف
مواد غذايى يعنى اينكه از تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن به مقدار کافی استفاده شود برای این
منظور گروه های غذایی ay Ub تناسب در برنامه غذایی روزانه وجود داشته باشند.
مسرف یک بوع انه جيه مقار ریاد سب حف سای مواد مدای د
صفحه 11:
(Calorie Control): 5 Jb J 35."
ژی دریافتی از طریق غذا بایستی مطابق فعالیت های بدنی روزانه و نیازهای متابولیکی فرد
شود تا تعادل در
دریافت کالری روزانه برقرار گردد و بدین ترتیب از افزایش یا کاهش وزن پیشگیری شود.
(Moderation): ؟.ميانهروى
ابه منظور حفظ سلامت بايد در مصرف غناهلیی که چربی, کلسترول, قند و نمک زیاد دارند. اعتدال و ماه روی
داشت. مياندروى به معناى آن است كه محدوديت حتى در مصرف انواع مواد مغذی ضروری نیز لازم است و برای
مثال انواع فيبر براى سلامتى دستكاه كوارشى مفيد استه اما مصرف مقدار زياد آن موجب از دست رفتن ديكر مواد
هغذی میگردد.
صفحه 12:
(Variety): £55.
تنوع غذلیی اتتخاب انواع غذاها از گروه های مختلف غذلیی (مانند نان و غلات» میوهها و سبزی ها g (ung همچنین
انتخاب مواد غذایی مختلف در داخل هر گروه غذایی (مانند برنچ. گندم» جوء جو دوسره ذرت و) میباشد.
صفحه 13:
صفحه 14:
صفحه 15:
صفحه 16:
روزه داری و سلامت
أردء. ۲۷۷۰۲۰۵۵۵۵
صفحه 17:
حضرت زهوا(س):
روزه داری که زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نکرده »
روزه اش به چه کارش خواهد آمد.
( بحارالانوار جلد ٩۳ صفحه ۲۹۵)
صفحه 18:
ail
منافع س
روزه داری اگر با اصول درست تغنیه انجام شود يس از پایان ماه مبارک بلعث کلهش میزان کلسترول و چربی
های خون» کلهش وزن؛ بهبود فشارخونء پاکسازی کبد و دستگاه گوارش و کلهش اضطراب و افسردگی
خواهد شد ؛ اما الکوی نادرست تغنیه در لین ماه به دلیل زمان زیادی که معده خللی از موادغذایی است می تولند
مشکلات متعددی جه علست کرسنگی و تشنگی وپس از Col پرخوری ایجاد کند . به عنوان مثال سوء هاضمه
سردرد » احساسبی حللی و کسالتپس از افطار ازجمله نشانه های شیوه تغذیه نادرست در ایام روزه داری
ات
صفحه 19:
ویژگی های وعده غذایی افطار
پیشگیری از ببوست در ایام روزه داری
* شروعافطار با شیر و چند عدد خرما فید است.
* نان و پنیر و سیزی را به عنوان افطار تاول کنید.
* هنگام افطار تند خوری و پرخوری نکنیم.
* از افطار تا هنكام سحری سعی کنید با نوشیدن مایعات فراوان و میوه ها میزان لب بدن خودرا در طول روز
درسطحی متعادل قرار دهید.
صفحه 20:
صفحه 21:
ویژگی های وعده غذایی سحر
* وعده غذایی سحر را حذف نکنید.
وعده غذایی سحر سبک و مقوی باشد.
## بلافاصله پس از سحری نخوایید.
# مصرف میوه در سحری از تشنگی در طول روز پیشگیری می کند.
eee مصرف غذاهای چرب.سرخ کرده و پرادویه موجب تشنگی می شود.
صفحه 22:
صفحه 23:
روزه داری در گروه های مختلف و بیماری ها
كر جه اسلام عزیز روزه را برای تمام افرادی که قادر به روزه داری باشند واجب دانسته ولی اگر ر
ن فود شود مورد تأيبد دين مبين نخواهد بود.
see رات روز oh برا حفظط سلامت افراد دين اسلام براى اذ
همجنين اكر فرد داراى بيه ی باشد که طبق نظر پزشک روزه داری منجر به
صدمه به بدن او مى شود باز هم روزه كرفتن از نظر دين اسلام قابل قبول نيست.
صفحه 24:
روزه داری در کودکان و نوجوانان
حتما باید وعده های غذایی سحر افطار و شام در برنامه غذلیی کودکان و نوجوانان وجود داشته
باشد.
پيشنهاد می کنیم تا وعدهافطاری سبک باشد و کمتر از چربی و روغن استفاده شود و از آنجایی که حجم معده
افراد کم سن و سال کوچک تر از بیرگ ترهاست توصیه می کنیم که وعده شام به فاصله دو يا سه
ساعت بعد از افطار خورده شود.
والدین نباید فراموش کنند که تنوع غذایی در وعده های مختلف را در نظر بگیرند.
خوردن سبزیجات و میوه در كنار غذا و همچنین یک لیوان شیر هنكام افطار يا سحر را توصيه مى كنيم.
علاوه بر اینها ما در رویم عذلیی آنها علات» حبویات و ماست نیز کنجانده شود حتی المقدور از خوردن زولبیا و بامید
و توشايه حاى #اردار يرهيز شود تا برنامه عذانی سالمی داهند باشید.
صفحه 25:
روزه داری در زنان باردار و شیرده
مادران شیرده گروه دیگری از افرادی هستند که با روزه گرفتن دچار مشکل می شوند. در سشس ماه اول يس از
تولد. نوزاد فقط از شیر مادر تغنیه می کند؛ بنابرلین به هیچ وجه به مادران توصیه نمی کنیم تا در
این دورهه روزه بگیرند بعد از شش ماهه اول بد تلیل اینکه نوزاد از غذاهای کمکی استفاده می کند مادر مي تواند روز
بگیرد لته به شرطی که مادر استراحت کامل داشته باشد و به میزان کافی از غذاهایی که حاوی پروتئین و
کرپوهیدارت هستند در سحری و افطاری استفاده کند و نوشیدن مایعات را نیز نادیده نگیرد و با فعالیت های بدنی
سنگین خود را خسته نکند.
صفحه 26:
روزه داری در بیماران
بیماران دیابتی
بیمارانکوارشی مئل کسانی که سابقه زخم فعال معده دارند نيز نمی توانند روزه بگیرند
برای مبتلایانبه نارسایی قلبی و افرادی.که دچار ایسکمی (کمخونی بافت قلب) و درد قفسه صدری هستند روزهداری ممنوع
است.
گروهی از بیماران که فشارخونهای کنترل نشده دارند نیز نباید روزه بگیرند.
اگر به مشکلات دریچهای قلب دچارید منع روزهداری ندارید ولی با پزشکتان مشاوره کنید چون هر بیماری شرایط منحصر
دک
به فردی دارد.
صفحه 27:
در صورت ارسابی متوسط و شدبد کلیه, وقتی کلیه از کار افتاده و بیمار بلید تحت درمان با دیالیز قرار گیرده دفع شدید.
پروتلین از ادرار و همچنین در صورت دفع مکرر سنگهای کلیوی, روزه گرفتن از لحاظ پزشکی ضرر جدی دارد.
افرادی که تشکیل ستکهای ادراری در آنها فعال بوده و بیش از ۲ سنگ ادراری ظرف مدت ۶ ماه داشته اند یا دارای
سنگ ادراری هستند بهتر است در مورد روزه گرفتن احتیاط کنند.
رووه پیمار کلیوی
بخاطر ستگ ساز بودن کلیههايم یه توصیه دکتر
متخصص تیاید روژه یگیرم ولی
صفحه 28: