صفحه 1:
00 كنترل كيفى در ميكروب شناسى ‎jal sya eee y‏ ا لات

صفحه 2:
Laboratory Quality Assurance ایجاد اطمینان در پزشک . بیمار و خود پرسنل آزمایشگاه در مورد اعتبار » ارزش » دقت و صحت آزمایشاتی است که در آزمایشگاه انجام میگیرد.

صفحه 3:
نکات زیر در اسنقرار یک برنامه کتتر ل کیفی در آزمایشگاه میکروبیولوژی می باید پی گیری سود : ۱- تهیه متد مناسب برای انتقال و جمع آوری نمونه ۲- انتخاب پرسنل مناسب برای انجام آزمایش ۳- فراهم نمودن وسایل و امکانات لازم برای آزمایشات میکروبیولوژی ۴- توجه و دقت بر روی روشهای آزمایشگاهی و گزارشات برای تعیین درستی و اطمینان از نتایج ۵- شناساتی خطاهای آزمایش و تصحیح آنها

صفحه 4:
سه مرحله از فعاليت هايى كه نتايج روشهاى 1زمايشكاهى را تحت تاثير قرار مى دهند مت ‎Laced)‏ ‏پیش آزمایش ‎er adel)‏ آزمايش Post analytical ‏.بس آزمايش‎ نوع فعاليت درخواست آزمايش آماده سازى بيمار جمع اوری نمونه انتقال نمونه ‎So Ce Tee nC res acl‏ ارائه نتايج بازنگری نتایج ۳

صفحه 5:
نكات مورد توجه در هنكام دريافت نمونه 0 ‏ا ار‎ Soren e آیا در ظرف مناسبی جمع آوری شده است آيا از ورود فلور نرمال جل وكيرى شده است Ree Oren ee een ne reper Sere ry یک نمونه غیر قابل قبول دارای خصوصیات زیر است ‎Se nee ry ae‏ ۹[ Ont sohT pd ble. cS ie penal ye er ety ‏ا‎ LES Ey ecole lire] penny peep ens eee Oe [7 peer

صفحه 6:
ل ل ‎See A)‏ ا ا 0 1 ‎ie Ce T esa‏ ات ا ا ا ‎Re‏ ۳ ۰ درصد وی کمتراز نمونه های ادرار باید دارای کلنی کانت ‎OG Sa oe‏ بعنوان انديكاتور آلودكى داشته باشند. 1۱ 8 1 chino ae ere tee Siro sarod) ۵) حجم خون کمتر از میزان استاندارد در ۵ بطری های کشت خون وجود داشته باشد .

صفحه 7:
امکانات و تسهیلات مورد توجه در آزمایشگاه ا ل 1 فال روشنابى- © فضاء]زمايشكام -© اس ركه ew es ۳۳۵ دما سنج فريزر هود وسايل شيشيه اى

صفحه 8:
كاليبراسيون ميزان الحراره ‎SAC aa es CASl‏ نحوه نگه داری: قرار دادن در گلیسرول (OCCT (OCA ‏ا لل‎ ARSE er eT an eer sia eee ee sn en eae en eras < ‏اختلاف ۱ درجه سانتی گراد‎ EOP pean es :نحوه كاليبر كردن ‎San eee en ae Saree Bd‏ ل ‎baad ae a ere een ee Se ee eee oe a 9 - ‏لنجام لین روش رلعدرجه حراردتهای۳۷ و ۵۶ درجه سانتی‌گراد‎ ‏ل ا ل بن‎

صفحه 9:
زمان کنترل دستگاه هر "ماه هر 1 ماه ۳1۳ هر ماه هر "ماه Oe ‏لع‎ روش‌های نگهداری و بازرسی زمان و درجه حرارت برای هر ازمان كارى ثبت شود پر ا اه روزانه ثبت شود ۱( 30020 شود روزانه ۲-۸ درجه سانتی‌گراد ا داخل دستگاه را ماهی یک بار تميز كرده و أب أن را عوش 559505-50 نحوه اجرا داخل فور هر ماه تمیز شود دیوار و قفسه‌ها هر ماه تمیز شود بعد از کار روزانه لنزها با کاغذ نز پاک‌کن تمیز شود. ‎Preece eae OPO)‏ ‎Bead‏ 0 ‎EN SS‏ برای محافظت از گرد و خاک روپوش آن کشیده شود. هر دو ماه یک بار یخچال را ا ۱ ۱ هر روز یادداشت نمائید ‎Peet eal)‏ سانتی گراد) تغیبرات مجاز وسایل و دستگاه‌ها فور [برای استریل کردن وسایل شیشه‌ای) اتو (انکوباتور میکروسکوپ بن‌ماری

صفحه 10:
زمان كنترل دستكاه هر "ماه هر هفته هر 1 ماه گردگیرهای موتور سالینه عوض شود. 7 ماه و یا 6 ماه ادامه جدول - كنترل كيفى وسايل روش‌های نگههداری و بازرسی روزاته ۰- تا ۸- درجه سانتی‌گراد 0 ‎er rer‏ (ندیکاتو) تین بو با هر ار استفده ل شود Bere ers ‏بورسى انسود. ثييت زمان؛ حوارت و‎ ۱ Ree Se en eran een reer eT RC Ree gees] ‏با هر بار استفاده‎ 7 STO arses ‎a)‏ وتا ‎are rarer ry ‏بعد از هر دوره كارى دوماره فعال شود‎ )2 ‏ديجه سلترهراد‎ 18١ ‏لمينساعتو‎ ‏امحفظة يايد هسه ماد يسكيس عو‎ ‏شي‎ ‏همه تمر شده و آب آن عوضن شنود ‏ديواردهاى داخل سانتريفوز را ‏هر هفته یا بعد از شکستن و ‏ریختن مواد داخل آن با مواد ضدعفونی باید تمیز کرد. ‎Pete ‎ ‏وسایل و دستگاه‌ها ‏قریزر ‎ ‎ ‎ ‏بىهوازى ‏اتوکلاو ‏سانتريفوز ‏الام مقر ‎۳ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 11:
کنترل کیفی محيط كشت ا م تاريخ مصرف محیط کت 00200 ‏ا‎ ed تاريخ استفاده بررسى ظاهر محيط 0 5 lo ear tere sod عدم مخلوط کردن محیط‌های جدید و قدیم ۱ استفاده از ارلن با ظرفیت بیشتر از نصف حجم محیط عدم حرارت‌دهی زیاد oe eee

صفحه 12:
كنترل كيفى محيط كشت ج - بعد از ساخت و هنگام مصرف ۳ استريل بودن محيط امكان رشد میکروارگانیسم مورد نظر ايجاد ويكى مورد نظر عدم وجود شيار در محيط ارتفاع مناسب محيط ‎peeve) ad‏ ۳

صفحه 13:
جدول : علل اشکالات رایج در محیط های کشت

صفحه 14:
کنترل کیفی ممیط از نظر رشد باکتری مورد نظر(مغذ ی بودن ) ا ‎ese‏ ‏۳ ‏تهیه رقت ۱/۱۰۰از سوسپانسیون و برداشت ۱۰میکرو لیتر و کشت بر روی پلیت و شمارثل کلنی ego tenant ie Sree كنترل كيفى محيط ١ز‏ نظر خصوصيات ممانعت كنندقى تهیه سوسپانسیون باکتری در سرم فیزیولوژی و ‎SSeS eB Roeser‏ ل ۱9 RO ‏ی‎ VU ‏م‎ UG) eee ee Ce A El ee ee nae ‏نتایج مورد انتظار: مشاهده وا کنش منفی و یا مثبت با باکتری‌های مورد نظر‎ ‎Re CLS ae Opie‏ يي ا ل ل

صفحه 15:
نموه نگه‌داری ممیهاهای کشت پس از ساخت a ۱ ase caw ee ES EC 7 ery .پلیت‌ها در صورت نگه‌داری در کیسه‌های پلاستیک تا ۴ هفته قابل مصرف هستند ۱ eer mat ENE TIP) BOM sere Pr

صفحه 16:
‎ow)‏ كاير ‏" در صورت خيس بودن سطح آكار در زمان مصرف, ظرف يتري را به مدت 30- 10 9 نيمه بازء زير هود كلاس |ادر حرارت ۱ قرار دهید تا رطوبت اضافی آن تبخیر گردد. براي تلقيح باكترى» سطح محيط كشت بايد مرطوب ولى ‎eID re kes)‏ ۱( 0 ۱۳ ‎0 ‏باشد.

صفحه 17:
000 Antimicrobial Disks bole Tel Mold eee tet eer ‏ذخيره سازي‎ © ‏ىاوتط اقتطمى تأصساغمم)‎ © جهت نكهدارى ديسك ها توجه به شرايط زير ضرورى است: 01 ‏ل ا ا‎ ern ‏کمتر) یا در م کنید. دیسک ها‎ ‏تباید در فریزرهايي با قابلیت ذوب یخ خود به خودی نگهداری گردند. بسته‎ ۱ ‏ا‎ Se Ree eee is Tele Oe eet ieee oa hate ae Dee 9 ‏ا ا‎ See ed eo SS ee en ep ae See Sree ‏الل‎ ‎ee SES Ie ite eee ‏ا‎ © بسته هاي باز نشده حاوى ديسى را ©-1) ساعت قبل از مصرفء از يخجال يا ل ا ل ل زده و متعا 11111111111

صفحه 18:
" يليت را بر روى دريوش آن ۹ قیفه از دیسک گذاری به انکوباتور 35 + 2 0 منتقل نمایید. دماى انكوباسيون بالاتر از35 5 © ممكن است مانع از رشد ۳ هاى مقاوم به متي سيلين كردد. 1 استريتوكك ها از قرار دادن يليت حاوى ديسك در انكوباتور ‎CO;‏ دار خوددارى نماييد» جون ‎CO;‏ 1 اك برخی دارو ها را به طور مشخصی تغییر مي دهد

صفحه 19:
First streak Initial innoculum Second streak First Second quadrant | _ quadrant quadrant quadrant 1-2+ growth 4+ growth FIaURE 9.10 Streaking pattern for primary inoculation of plates to achieve isolated colonies, Growth in the initial half of the plate only is semiquantitated as 1+ or 2+ (sparse): growth into the third quadrant is reported as 3+ (moderate); and growth into the fourth quadrant is, reported as 4+ (heavy). If numbers of colonies can be counted, this number should be reported.

صفحه 20:
کنترل کیفی ممیداهای کشت معمول با باکتری مورد نظر و نتایج مورد انتظار انتيجه قابل انتظار ‎See ererey‏ ۳ ۱0[ دارای همولیزآلقا منفی زرد AIA AIK/A ‏رز هام‎ ALK/ALK اركانيسمهاى كنترلى انتروكى ‎tol‏ 0 استريتوكك بيوزن استریتوکک پنومونیه هموقیلوس آنقلوانا نایسریا گونورد سالمونلا شیکلا 007 ‎ol‏ ‏007 ‏پروتئوس میرابیلیس انیت دااه‌ون5 ارات شالت 05 ل تیا زمان ۶ ساعت كه 4 ساعت 4 ساعت ۸ ساعت 8 ساعت 4 ساعت محيط بایل اسکولین/آگار بلاد أكار شكلات أكار لايزين دكرب و كسيلاز محيط ‎Ea‏ ترا فا يوشانده شود اورنيتين بنین (دی هیدرولاز) 001000

صفحه 21:
کنترل کیفی ممیداهای کشت معمول با باکتری مورد نظر و نتایج مورد انتظار انتيجه قابل انتظار كلنىهاى قرمز رنك كلنىهاى بىرنك (بدون سوارمينكق) ت قرمز بعد از اضافه کردن معرف منفى عدم رنك قرمؤ در سطح محیط زرد ۱ تامع .ع پروتئوس ۳ ‎arr‏ كلبسيلاينومونيه EE Ear 5. ‏وتلتصععل امع‎ 0 ‏عبسی‎ ‎spp ‎E. Coli aon ‏تسس یت را‎ ‏سودوموناس‎ ‎0777 0 ۶ ساعت ۸ ساعت 4 ساعت ve 4 ساعت 24 مانیتول سالت آگار تا DNASE Agar UD AN Re} Roe ered Pee hl ears poe

صفحه 22:
لعا ل ا ا ا لاا 00 بعد از ضاف كرتن كلرور شريئ ‎21١‏ ‎io‏ ‏کلنی‌های بی‌رنگ با مرکز سياه کلنی سبز به مرکز سیاه کلنی سبز شفاف رشد محدود شونده با کنینارنجی کلنی در مرکز سیاه در اطراف کلنی هالة قرمز كلنى بى رنك شفاف (قرمز) كلنى زرد ارانیسم‌های کنترلی ‎E. Coli‏ نایسریاگووره ‎eA rs ae Pay fey‏ 4 ساعت 4 ساعت 4 ساعت 4 ساعت 4 ساعت كك 558 bow CCCI) فنيل ألانين دأميناز 00 ی ۲۵ ار ۰8 پیت ا ا د

صفحه 23:
لعا ل ا ا ا لاا ee 0 Lae (ea ‏سطح فش - عمق زرد‎ 110 سعطح قرمز - عمق زرد ‎oe tad‏ 0 بعد از کشت مجدد رشد نمی‌کند رشد منفى Peery کلنی‌های زرد رنگ ارشد منفى رشد متبت رشد مثبت 7 رشد خوب با جلای فلزی ere ere 3 اركانيسوهاى كنترلى تامع .ع شيكلا 007 00 000 تامع .ع تامع .ع عدععامط متءطآلا 3 سیسات een 1 ‏انايسرياكنوره‎ ‏تامعع‎ ‏كانديدا الييكائنس‎ 50 ‏تام .ع‎ ‏تیش یا یزاگ‎ raed 0 ساعت24 ساعت24 سعاعت48 ساعت24 ساعت24 ۳ 00 ساعت24 محيط لايزين آيرون أكار هلا ۱ ( سیمونز سیترات ی تتراتیونات براث Raa Peer E.M.B

صفحه 24:
خطاهای رایج در تهیه محیط های کست : ‎-١‏ عدم دقت در وزن کردن محیط ‏۲- استفاده از محیط های تجزیه شده ‏۳- عدم دقت در اندازه گیری حجم آب 5 ۴- استفاده از ظروف و وسایل آغشته به دترجنت و سایر ‏مواد شیمیاتی ‏۵- خوب حل نشدن محیط ‏عب حرارت دادن بیش از حد در طی تهیه و هنگام استرلیزاسیون ‏۷- ۷« تامناسب محیط ‏۸- عدم دقت در اضافه تمودن مواد ‎Enrichment‏ ‏> مسائل مربوط یه عملکرد آزمایشگاه ‎ ‏خرید محیط هاتی که کیفیت خوبی ندارند. ‎ ‎

صفحه 25:

صفحه 26:
رش های مختلف ساخت رنگ گرم روس هاى 4 ۰ گرم ‎-١‏ كريستال ويوله ‎he‏ ‏= ع كرم ؟- يدكريستال ۷ يدور يتاسيم ۳ آب مقطر ۱ = ۳ ۰ میلی لیر اتانول ‎a‏ ‏؟- سافرانين ی تر أب مقطر

صفحه 27:
22 ۱- کریستال ویوله ۲ گرم اتانول 780 ‎Yomi‏ ‏اگسالات آمونیوم ‎lhe‏ ‎Vee ml pune]‏ ۲- یدکریستال ۱ گرم ید ۲ گرم ان هار ‎feral‏ ‏© الكل ۵۰ ميلى ليتر ‎or oe‏ ۴- سافرانین وود اتانول ۱ ۰ ميلى ليتر به ‎٠٠١‏ ميلى ليتر أب مقطر اضافه شود

صفحه 28:
‎Sus 1)‏ بردن ارگ ات ادك اكت ‎Mee its‏ 2 55 ‎Cees) ode esc!‏ > ضحیم بودن لام كر الزايش زمان تيتساسيرن ر نتش الثل در منانة ييتيدركلوتان. ‎Gy‏ نبودن زمان رنگ بر

صفحه 29:
زمان کنترل هر ویال جدید هر بار استفاده ees 00000 ۳۹ Sea Pal CL ead هر ویال جدید. هر ویال جدید كنترل كيفى رنكها و معرفها ear ‏ديسك باسيتراسين‎ ‏كاتالاز‎ ‎(Greene) ‏رت‎ ار رنكأميزى كرم تاره ديسك ايتوجين اكسيداز (ديسكيانوار) فاکتور ۷ err) 2 2 5 ۳ xen ‏استربتوكك ينومونيه‎ 663ل عوط 0 ‎ro‏ نل ‎ ‏انتروكوى ‏فكاليس ‎ee) ‎5227 ‏ابيدرميديس‎ ‎Co eared ‏اشر يشسياكلى‎ ‏سالموثلا‎ ‏استرپتوکک‎ ‎et) ‏نای .ع‎ ‏هموفیلوس ‏۳ ‎ ‎۳۹ ‎8۸2 ‎iaeog‏ زرا ارت را ‎1.5. ‎ ‏ارو ‏در لام به صورت 00010000 ۳ ‏8.2 ‏ارو ‏ارو ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 30:
با هر ویال جدید 2000007 ‎ey‏ 00000 ماه هر بار استفاده 000 00 Ey Lee Pa Es |i) معرف یا رنگ ‎aS‏ ‏0101000 ‏ل ‏رنگ آمیزی ۳ ‎RO Pee ea‏ آنتی سرم باكترى مورد نظر لیامت ‎Crt a)‏ ‎streptoccus‏ E. Coli ‏كوواكس‎ E. Coli Lis Klebsiella ۷۴ E. Coli ‏نتیرات‎ ‎ead‏ تا انواع غیر اسیدفاست ‎۳ ‎Enteroccus ‏وااعتوطء لكا ‎Par TY ae ‎Ray tas 9 ‎[bee ‏كنا ‏گسترش تهیه شده از 05 ‎15۸ ‎BA ‎BA ‏ات‎ ‎۳۴ ‎۷۴ ‎۱ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 31:
‎LYN)‏ را ردان ‏الف - طولانى مدت ا م ا ل ا 1 در لولههاى كوجكك در بيجدار تقسيم مىشود و در ‎-٠١‏ درجه سانتى كراد نكهدارى ل 00000 ۱ م ا ل ا ل ال ‎Eee ree OEMs‏ ‎ToT‏ ل ا ل ا 0 ‎Pee 8‏ ا ‎Rea Ged ced Saat‏ ۱ ‎Err‏ ا ا ا ا يا ا ‎eS COA SINC‏ می‌شود): ‎Pe emer‏ ۱ ‎۱ ‎9 ‏ل سن كر حي اا ‎A ae a‏ 5 اد ای اه ۱۳1 ‎

صفحه 32:
0 ec ip vtrore tag ‏عت‎ ey lees NS | ‏ل‎ eel en ean تجدید کشت هر دو هفته یک بار 00 ‏و‎ Oe Ne ‏ا‎ pcan Cooked weat broth bow برای بی‌هوازی‌ها نگهداری در دمای آزمایشگاه تجدید کشت هر دو ماه یک بار ب - روش نگهداری کوتاه مدت a eee Ce Set ee Seo kan ee eal 000 mera قاری در حول تجدید کشت هر دو هفته یک بار

صفحه 33:
" - استريتكوككها | aES mera ‏يس از رشد باكترى نكهدارى در يخجال‎ ‏تجدید کشت هر دو هفته یک بار‎ وس سس مر سر رس نوع محيط شكلات آكار تجدید کشت کمتر از یک هفته 1 9 0 2 1 een ie BEES VC 0 ‏ا‎ aes)

صفحه 34:

صفحه 35:
0 از محلول ذخیره 022/100 رقت مد مسد و ‎5h 25k 1252 0625+‏ مقناز ماذةار ار ‎

صفحه 36:

صفحه 37:
Rapid Catalase Test for Enterobacteriaceae 6 ۱۷/۵۱۱-۱50۱3160-0 ۵0۲ 62016۲ 196 عبا0] ‎on SBA or‏ ۱۱ لإموامء وصناملا ‎MacConkey with a wooden stick to‏ ‎transfer to a clean ,dry glass slide‏ ‎Dose not test from Muller-Hinton Agar ®‏ ‎(MHA)‏ Place 1 drop of » . H,0, and observe ® immediately bubbles

صفحه 38:
Citrate Utilization Test Simmons Streak slant back & forth with 9 #™ ۱11۱ ‏رت راد‎ In =)| isolated colony Place cap loosely on tube , aerobic ® environment Incubation at 35°C to 37°C for up to 27 ‏ج‎ ‎days Positive : growth + blue ® Negative : No growth + green ®

صفحه 39:
Citrate Utilization Test Simmons Streak slant back & forth with 9 #™ ۱11۱ ‏رت راد‎ In =)| isolated colony Place cap loosely on tube , aerobic ® environment Incubation at 35°C to 37°C for up to 27 ‏ج‎ ‎days Positive : growth + blue ® Negative : No growth + green ®

صفحه 40:
Citrate Utilization Test Simmons Agar Slant " Bromthymol blue ® pH 6.8 green (negative) to blue pH - > 7.6 (positive) Inspect agar for evidance of ® freezing ,cracks , dehydration , bubbles ,before use and discard any tube that Blue

صفحه 41:
Citrate Utilization Test Simmons Do not inoculate from broth cultures , due to ® carryover of media To avoid false-positive reactions , use a light " inoculum to prevent carry over of substance from previous media Luxuriant growth without color change may ® indicated a positive test. if agar dose not turn blue on further incubation ,test should be repeated with less inoculum

صفحه 42:
روش كار :_ + 1 باكترى را در روى سطح شيب دار محيط كشت دهيد ودرب لوله را محكم نبنديد. 1 1 لوله را در 00 ال 1 66 ساعت تا 6۴ روز انکوبه کنید.

صفحه 43:
Spot Indol Test Colonies from SBA & rub on filter paper Tryptophanase breaks down ® tryptophan to realease indole ۳/۵ لطاع 320310 مصاع مطامط ۵( Blue color within 30 sec ®

صفحه 44:

صفحه 45:
انيرا MR VP Incubate for minimum 48 hrs ® If results are equivocal at 48 hrs " repeat test for 4 to 5 days MR: 5 to 6 drop of MR reagent ® per 5 ml broth VP : 6 drop alpha naphtol & 2 ® drop KOH

صفحه 46:

صفحه 47:
روش كار " الف) در © ميلى ليتر محيط ‎]/118-١/5‏ كشت دهيد وبمدت ©© ساعت در ©© درجه سانتى كراد انكوبه كنيد. ی * ج) 6 قطره از معرف متیل رد را بل .واکتش مثبت با رنگ قرمز واکنش منفی با رنگ زرد مایل به نارنجی

صفحه 48:
Lysine Iron Agar (LIA)

صفحه 49:

صفحه 50:

صفحه 51:

صفحه 52:
Presumptive report: Gram-Positive Cocci

صفحه 53:
Serotyping / Serogrouping Typing Should be performed from a ® non-sugar containing medium ,such as 5% sheep blood agar (°.’) or LIA Use of sugar containing media , ® such as MacConkey or TS! agars , can cause the organism to autoagglutinate

صفحه 54:
* روش ‎LIS‏ ‏- با استفاده از یک آنس از مرکز یک کلنی ایزوله برداشت کنید. ۷ نوک آنش را درداخل قسمت پائین لوله وارد کنید و بعد در سطح شیب دار کشت د. با ۹

صفحه 55:

صفحه 56:
نکات قابل توجه در مورد ساخت محیط ۱ ‏ف ا ل‎ 2 ‏ا‎ S SSB yee) eS Se See EES Teese eS ‏تيره تر ظاهر شوند.‎

صفحه 57:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان