پرستاری و پیراپزشکی

گزارش نویسی پرستاری

نحوه گزارش نویسی پرستاری براساس دستور العمل ها و بررسی الزامات قانونی آن

Sina Shakorzadeh

صفحه 1:
راسمه تعالی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بیمارستان تخصصی و فوق نخصصی قلب سیدالشهدا(ع) گزارش نوبسی پرستاری و جنبه های قانونی آن تیم آموزشی : آقایان محمدامین علیزاده.جابر آذرپیک سینا شکورزاده به رهبری جناب آقای کاظم پیروزی

صفحه 2:
پیشرفت علوم به نوعی وابسته به روند ثبت و ضبط بوده است و انتشار علم از طریق ثبت و گزارش صورت می پذیرد. چرا که اگر تحقیقات و یافته های دانشمندان و علما نگارش: گزارش و ثبت نمی شد. هم اکنون امکان دستیابی و استفاده از علوم میسر نبود .

صفحه 3:
لزوم گزارش نویسی لازمست برای پاسخگوبی در برابر مسئولیت مهم مراقبت. تامین. حفظ و ارتقای سطح سلامتی انسان و جامعه. اقدامات و فعالیت های انجام شده و برای پرهیز از هر گونه تهمت. برچسب بی کفایتی. بی لیاقتی و يا عمل غیر اخلاقی و غیر قانونی. بر صفحه کاغذ نوشته شود تا بتوان با مراجعه به آن در پیگیری و مداومت و نظارت بر اعمال صاحبان حرفه در مواقع ضروری به عنوان سندی محکم و مطمئن و قابل دفاع بهره مند شد .

صفحه 4:
Nursing ‎Tl‏ ثبت پرستاری (گزارش نوبسی) ‏* امروزه با توسعه ی فرآیند پرستاری» ثبت پرستاری (گزارش نویسی) به عنوان یک چهارچوب فعالیتی و یک وسیله ی ضروری برای ارلئه و ارزیلبی مراقبت های پرستاری گسترش يافته است. اوراق ثبت مراقبت های پرستاری یکی دیگر از اوراق مهم و مکتوب در پرونده پزشکی بیمار محسوب می شود.

صفحه 5:
ثبت پرستاری (گزارش نویسی) بدیهی است که گزارشات پرستاری هنگامی که از نظر قانون مورد بحث قرار گيرند. دلالت بر تاکید دوباره بر حفظ جان بیمار امنیت حقوقی پرستار وت لع جامعه دارند. در واقع گزارش‌نویسی» فنی است که با آگاهی از آن فن. مطالب هر موضوعی را می‌توان» طوری طبقهبندی کرد و نظم بخشید که هدف مورد نظر را در کوتاه‌ترین زمان و با ساده‌ترین کلام به دست آورد.

صفحه 6:
ثبت پرستاری (گزارش نویسی) ثبت گزارشات کامل. دقیق و به موقع جهت قضاوت در مورد اینکه بیمار مراقبت های مورد نیاز و ضروری را دریافت داشته امری روشن است و به ارائه دهندگان مراقبت جهت برنامه اک و حفظ نداوم مرافت .> ۰ ۳ گزارشات پزشکی و پرستاری یک ابزار قانونی برای انجام مراقبت ها و کیفیت آنهاست که به بیمار ارائه شده است.

صفحه 7:
ثبت پرستاری (گزارش نویسی) گزارش پرستاری جامع. عاملی برای رفع اتهام و تبرثه پرستاران است و طبعا" نارسایی در گزارش پرستاری می تواند عاملی برای تائید اتهام تلقی شود. از نظر حقوقی 7 تم شک بانت موارد قانل ۳۱ ۲ ۳۳ موردی پذیرفته می شود که خوب گزارش و ثبت شده باشد.

صفحه 8:
اهمیت گزارش پرستاری * سندی مهم در دفاع از پرستار در مقابل ادعای سایر همکاران مانند پزشک. و سندی مهم برای پژوهش و نظارت ..است. قطعاً پرونده بیماری که ‎ye 9 Observation ) Je cps K‏ بیماری ( ۲۱016 0۲09۲655) مناسب توسط پزشک و گزارش پرستاری ( ۳۵60۲۵ ۱1۲56!) مناسب توسط پرستار داشته باشد از خدمات تشخیصی درمانی بهتری بهره مند می شوند.

صفحه 9:
فایده گزارش‌نوبسی * فایده و هدف از نوشتن گزارش. رساندن پیام به خواننده با سرعت و صحت و روشنی است. مهم این است که دوبسنده کر :۳۳۱۳۳ تصویری روشن از فکر و هدف خود را در ذهن خواننده ترسیم نماید. قبل از اينكه تصميم به تدوين كزارش بكيريد بايد بدانید که گزارش را برای چه شخصی یا اشخاصی تهیه می‌کنید. در واقع جه كسى يا کسانی, بر اساس گزارش شما تصمیم گرفته و اقداه خواهت کر

صفحه 10:
فایده گزارش‌نویسی * دانستن افكارء تمایلات» خلق و خوی. تحصیلات و تجربیات و نحوه تصمیم گیری خوانندة گزارش و این که آیا او خود تصمیم مى كيرد يا آن كه كزارش را براى. اظهارنظر به نزد دیگران ارسال ارد إراى تميدكننده كزارش بسيار ميم 000000-11 از مسائل فوق می‌توانید گزارش خود را به شکلی تهیه کنید کة رسیدن به هدف را سریعتر و مطمئن‌تر کند.

صفحه 11:
تعریف گزارش‌نویسی است از در به تخریر در آوردن؛ * اخبار #اطلاعات os #علل مسائل و رویدادها * و تجزیه و تحلیل منطقی و متوالی آنها * برای رسیدن به راه‌حل‌های صحیح. که همراه با اختصار و روشنی تدوین شده و بر دو اصل «ساده نویسی» و «سالم نویسی» استوار باشد.

صفحه 12:
نگارش #خوب اندیشیدن و تمرکز داشتن, مایه نگارش؛ و نگارش خوب به سرمایه‌های علمی, مطالعه. آگاهی. احاطه به موضوع. دقت و تمرين و ممارست نياز دارد. و گزارش, اثربخش نخواهد بود مگر آنکه علاوه بر شیوایی سح ‎Ps‏ ‏برشمرده زیر توجه ‎wales‏ ‎-١‏ فكر كردن قبل از نوشتن. ‏2د دف موضوع و طرح ربط منطقی. ‎ashe gas ee ‏۴- آگاهی به نکات دستوری و جمله‌بندی در حد لزوم. ‏۵- ترجیح ساده‌نویسی به پیچیده‌نویسی, ‏۶- پرهیز از به کار بردن لغات و ترکیبات دور از ذهن. ‏۷۲ لات اسطلاحات ا عبارات با معان قل ‎Ree‏ ‏۸- بیان حقایق. بی آن که قصد برانگیختن احساسات را داشته باشیم.

صفحه 13:
تجدید نظر رای اطمیتن بیشتر بهتر است گزارش سولات زیر رایا توجه به ‎Bae Seed‏ تن - آیا مفهوم نوشته روشن است؟ - آيا نظم و ترتيب كلى نوشته درست | - آيا عنوان كزارش. فهرست مطالب. مقدمه و خلاصه با هم هماهنك هستند؟ - آيا كلمات خوب انتخاب شده؟ - آیا نکات مهم مورد تأکید قرار گرفته ۱ - آیا جمله‌بندی صحیح است؟ آیا فکر به آسانی از یک مطلب به مطلب دیگر منتقل شده است؟ أيا اجزاى اصلى و فرعىء درست و منطقی انتخاب شده است؟ - آیا مثالها و نمونه‌ها کافی است؟ - آيا ياراكرافها با هم همبستكى لازم را دلرند؟ - اكر به زيرنويس يا ضمائم كزارش اشاره شده. آیا زیرنویس یا ضمائم روشن, كويا و قابا فهم است؟ - آیا هدف گزارش به خوبی درک می‌شود؟

صفحه 14:
اهداف گزارش نوی ارساط : اعضای تیم مراقیتی در کارهای خود به رهز ۳ لك ]ف در ارتباط هستند : آموزش: ثبت گزارشات بیمار. اطلاعاتی در رابطه با تشخیصء ارتباط علائم بیماری با هم. موفقیت یا عدم موفقیت درمان و ... را ارائه می دهد. تحقیق : گزارشات منبعی برای جمع آوری اطلاعاتی در رابطه با تکرار یک بیماری. عوارض. استفاده از درمان یا پرستاری خاص» مرگ و بهبودی و عوارض دارویی می باشد .

صفحه 15:
اهداف گزارش نویسی نظارت و ارزشیابی سیستم های بهداشتی و درمانی: با مطالعه گزارشات. نکات ضعف و قوت در اقدامات انجام شده مشخص می شود و اشتباهات تصحیح می گردد . تهیه صورت حساب مالی: از طریق ثبت کامل و صحیح گزارشات» صورت حساب مالی بیمارستان درست محاسبه می شود . ارزیابی و کسب اطلاعات اساسی در ارتباط با بیمار: با ارزیابی اطلاعات ثبت شده در گزارشات پرستاری. استراتژی های درمان پی گیری می شود و پیش بینی های لازم در جه دازهاى درماتى و مراقيتى انجام عى شود كزارش نويسى مهارتهاى تفكر را تقويت مى كند .

صفحه 16:
0 2 * ولزه اى براى برونده بيمار جهت ‎١ ١‏ * انتقل پره ای اطلاعات به فرد با ۰ || * گزارش كتبى كه به متظور تبادل و وارد کردن اطلاعات است. افرادی ( به صورت شفاهی یا کتبی انتقال اطلاعات اساسی ( از فردی به ) که از آن بی اطلاع بوده و یا فرد ی اراد دیگر)نوشته می شود آگاهی کافی نسبت بهآن درد ‎ise SLL ol‏ بت به بل مراقبتی -عمل ‏ رویداد یا حادثه ای که در زماتی واقع شده است. مرنيظ باشد كه يه عنوان مدرى. پیدار و ثابت نگه داری می شوند این اطلاعات قابل دسترسی هستئد وبه عتاوین متعددی بهآنها زجوع می شود

صفحه 17:
گزارش نویسی بر اساس فرایند پرستاری فرایند پرستاری یک روش منسجم از انجام مراقیت پرستاری را فراهم می آورد. ۱-از نقصها و دوباره کاری های غیر ضروری جلوگیری كد ۲-به پرستاران جهت انجام اقدامات برای فرد ( نه بیماری او ) کمک می کند. ۲ + بیماران و خانواده ها کمک می کند که بفهمتد ‎calles‏ ۰ ۴-انعطاف پذیری و استقلال فکری را افزایش می دهد . ۵-ارتباط بهتری با دیگران فراهم می کند. ۶-به پرستاران کمک می کند که نتایج رضایت بخ بدست آورند.

صفحه 18:

صفحه 19:
حقیقت در گزارش نویسی گزارش صحیح بایستی حقایق را بیان نماید. اطلاعات واقعی منجر به درک اشتباه نمی گردد. گزارش باید شامل اطلاعات عینی و توصیفی درباره پدیده هایی باشد که پرستار می ای شنود واحساس می کند. از کاربرد کلماتی که ایجاد شک تردید و یا ایهام در فرد خواننده گزارش می نماید جدا خودداری شود و به هیچ عنوان از کلماتی چون به نظر می رسد. ظاهرا و ممکن است استفاده نشود. گزارش صحیح: بیمار اظهار می دارد دچار اختلال در خواب است. قادر به انجام کارهای خود نیست. حوصله صحبت با دیگران را ندارد. اشتهای خوبی به غذا ندارد. گزارش غلط: بیمار افسرده به نظر می رسد. ‎eee‏ ۱ از سيزاتها و والحدهاى اتدازه كيرى به صحت و فرستى كزارش كمك مى كند . مثال : بیمار در ساعت ۳۰۰۰۱۸:۰۰ میلی لیتر آب و چلی نوشیده است به جای عبارت: موقع شام به مقدار کافی مایعات نوشيده است ‎

صفحه 20:
دقت در گزارش نویسی موارد ثبت شده درباره بیمار بایستی دقیق باشد تالعضای تیم درمان بتوانند ‎Ged‏ ‏اعتماد کنند. مثال: گزارش صحیح: بیمار 360 66 مایعات (آب) مصرف نموده است. گزارش غلط: بیمار به میزان کافی مایعات دریافت کرده است. گزارش صحیح : زخم ایجاد شده در ربع تحتانی سمت راست شکم 5 6۲۳ طول دارد. گزارش غلط: زخم ناحیه شکم بزرگ است. در تهیه گزارش از کاربرد علاشم اختصاری (311010] 00۲6۷ غیراستاندارد خودداری نمایید. عااگم اختصاری استاندارد را نیز دقیق هجی نمایید و سپس در گزارش نویسی استفاده ‎aes‏

صفحه 21:
دقت در گزارش نويسى در ثبت گزارشات پرستاری به هیچ عنوان نبایستی اقدامات مراقبتى و درمنی که ۶ ۱۳۲ انجام می شود. توسط پرستار دیگری ثبت یا چارت گردد. در گزارشات پرستاری در ارتباط با اقدامات درمانی و مراقبتی بایستی به وضوح ذکر گردد چه کاری. توسط چه کسی و چه زمانی انجام شده است. چنانچه پرستار گزارشش دقیق وبا اطمینان نباشد قانوندانان نیز در حیطه کاری خود و قضاوت دچار شک واآبهام می گردند. عامل دیگر جهت اطمینان از صحت و دقت گزارشات داشتن امضای گزارش دهنده می باشد. امضای شحص پایستی حارای مشخصات زیر باشد: نام و نام خانوادگی» سمته رتبهء تاریخ و ساعت

صفحه 22:
کامل بودن گزارش اطلاعاتی که در گزارشات پرستاری ثبت می گردد بایستی کامل و در ضمن مختصر نیز باشد. های مختصر درک آسانی دارد و نوشته های طولانی خواندنش مشکل است و وقت را تلف ءمی نماید در تهیه گزارش پرستاری بایستی از کاربرد کلمات غیرضروری .اجتناب نمود مثال: پای چپ بیمارگرم و صورتی رنگ بوده. بستر ناخن ها نشان می دهد که بازگشت خون طی دو انیه انجام مى گردد. نبض را «پایی قوی, دو طرفه و بدون التهاب است

صفحه 23:
اهمیت گزارش پرستاری در فرآیند درمان بیماران و ارزش حقوقی و قضایی آن ۱-پسس از ثست هرگونه اطلاعات در گزارش پرستاری با زدن مهر نظام پرستاری یا مهر مخصوص بخش نام خانوادگی. سمت و امضای خود را وارد نمایید ۲به منظور جلوگیری از اتلاف وقت: انتقال صسحیح مطالب و سرعت بخشيدن به كارهاء گزارش را خوانا و مرتب بنویسید. ۳-درشیفت صبح گزارش خود را با خودکار لبی, عصر قرمز و شب مشکی ثبت نمایید(پيشنهاد) . ۳ جهت ثبت دقبق اوقات شبانه روز در گزارش ساعات را بطور کامل ب1 استفاده از اعداد ۱ تا ۲۴ بنویسید . بعنوان مثال ساعت ‎١‏ بعداز ظهر را بصورت ۱۳:۰۰ و ساعت نه و ربع بامداد را بصورت ۱۵ : ‎۰٩‏ ثبت نمایید. هعلائم حیاتی ساعت ۶ صبح و ساعت ۶ بعداز ظهر(۰۰: ۱۸ ) را علاوه بر ثبت در برگه کنترل علائم حیانی پرونده در برگه چارت علائم حیاتی نیز رسم نمایید.

صفحه 24:
۶-هرگونه علاثم حیاتی ساعتی باید در برگه کنترل علاثم حیاتی پرونده نوشته شده و نام فرد کنترل کننده در محل مربوطه بصورت واضح و خوانا ثبت شود . ۷چنانچه نام و مشخصات بیمار در بالای صفحه نوشته نشده قبل از نوشتن گزارش باید توسط فرد نویسنده گزارش به طور کامل تکمیل و ثبت شود . ۸-در صورتی که یک یا چند مورد از دستورات پزشک بنا به علتی اجرا نشده ضروری است دستورات اجرا نشده با ذکر علت آن در گزارش ثبت شود . یت درج مسیح دستورات پزشک در کاردکس ۲۰۰۱ ۳ است و بايد در اين زمينه دقت كافى برای جلوگیری از بروز اشتباهات بعمل آید . ۰ -کلیه اطلاعات ضروری در مورد دستورات دارویی باید ثبت شود ( این موارد شامل: نام دار دوز داروبی» راه تجویز دارو تاریخ و زمان دادن دارو می باشد ) .

صفحه 25:
۱-زدن علامت تیک روی ساعت تجویز دارو به منزله داده شدن دارو به بيمار و كشيد بن دایره دور آن به معنی ندادن دارو به بیمار می باشد ‎٩‏ در هار حالت بايد نام دهنده دارو روى محل تيك يا دايره ثبت شود ۰ ۲-در صورت ندادن داروبه هر علت و کشیدن دایره دور ساعت تجویز بايد علت لن در بالاى ساعت تجویز دارو به طور مختصر ذکر شده ودر گزارش پرستاری نیز در مورد آتن توضیح داده شود. (برخی از علل احتمالی عبارتند از: موجود نبودن داروء پایین بودن فشار خون بیمار ‎Georg‏

صفحه 26:
© اتوجه به تشخیص اصلی باافتراه ا ‎ere‏ ‏تولند در تشخیص قطعی بیماری. سیر بیماری و تصمیم گیری برای درمان کمک کننده باشد به خصوص در گزارش پذیرش بیمار حتما قید نمایید . * -گزارش پذیرش بیمار باید بسیار کامل نوشته شده و شامل ساعت ورود بیمار, نحوه ورود (با پای خودش . با برانکاره توسط اورژانس ۰۱۱۵ توسط همراه و ...) . وضعیت هوشیاری ‎olan‏ علائم حیاتی هنگام ورود و سایر موارد مهم مشاهده شده می باشد.

صفحه 27:
۵ با توجه به داروهایی که بیمار مصرف می کند. عوارض جلنبی ن را مد نظر قرار داده و در صورت بروز بلافاصله گزارش نمایید . ۶-انواع آزمایشات پاراکلینیکی بیمار را درصورت انجام با ذکر ساعت و تاريخ گزارش نمایید . ۷-دریافت پاسخ آزمایشات را گزارش نموده و در صورت وجود موارد غیر طبیعی آنها را به طور کامل با ذکر اقدامات انجام شده نظیر اطلاع به پزشک و درمان های مربوطه گزارش نمایید . ۸-در صورتی که بیمار از طریق داخل وریدی مایع دریافت می کند میزان مایع دریافتی در شیفت خود را محاسبه نموده و در گزارش قید نمایید .

صفحه 28:
در صورتی که بیمار دستور کنترل میزان جذب و دقع مايعات(1840 ) را داردء بايد فرم کنترل جذب ودفع در پرونده كذاشته شده و ميزان جذب و دفع در هر شيفت با ذكر نوع و روش دريافت مايعات همجنين مقدار و نوع هركونه مواد دفعى به طور دقيق ۰-شبکار باید در پایان شيفت خود جمع ۲۴ ساعته ( 18:0 ) را در بركه كنترل جذب و دفع و نيز در بركه جارت علائم حياتى در ستون مربوطه ثبت نمايد . ۱ضروری است پرستار پس از مشاهده موارد غیر طبیعی در بیمار و يا انجام مراقبت های خاص برای بیمار در اسرع وقت گزارش نماید .

صفحه 29:
۲ گزارش جاری و معاصر و پوبا باشد. اطلاعات ثبت شده در پرونده نباید توام با تاخیر باشد زیرا ممکنست از قلم بیفتد .یاد‌اشت یک سری از موار بايد يدون تاخیری باشد مانند :دادن داروهاء آمادگی برای عمل و کارهای تشخیصی, پذبرش. انتفال» ترخیص و تغییر ناگهلنی در وضعیت بیمار » اندازه گیری علاثم حیلتی و... اما ثبت مواردی مثل حمام دادن یا ماساژ و..را می توان به تاخیر انداخت . ۳-گزارش عملیات احیای قلبی ریوی ( 2.۰۳۰۹ ) به طور کامل و جامع با ذکر کلیه مراحل احیا باید در پرونده ثبت شود ۴-ز ثبت روش ها و مراقبتهای پرستاری و درمانی قبل از اجرای آنها اجتناب نمایید . ۵-گزارش پرستاری باید در انتهای شیفت برای پر شتباه و خط خوردگی فوشته شود : ۶-ز تصحیح عبارات اشتباه در گزارش بوسیله لاک و يا سياه كردن و نيز ياك کردن آنها اکیدا اجتناب شود.

صفحه 30:
‎ARTY‏ پرستاری ارزش حقوقی و قضایی دارد و بنا بر این هرگونه تحریف در آن پیگرد قانونی به دنبال خواهد داشت . ‏۸-ثبت اطلاعات به صورت سازمان بندی شده در گزارش به راحتی قلبل درک است .منظور از سازمان دهی لین است که وقلیع رابه ترتیب زمان وقوع نوشته شوند. مثال : بیمار درد شدیدی در ربع تحتانی شکم بیان می کند که هنگام چرخیدن بدتر می شود و در حللت خوابیده به چپ به حداقل می رسد . شکم در لمس حساس و در دق مات می باشد صدای روده ها با گوشی شنیده نمی شود ‎du‏ دکتر ..اطلاع داده شد . دستور ...جهت کاهش درد بیمار و انجام اسکن شکم داده شد .

صفحه 31:
۸-در گزارش نویسی انحصارا" مواردی را که خود انجام داده یا مشاهده نموده یا بر اجرای آنها نظارت داشته اید ثبت ۹-در صورتی که نیاز به نقل قول از سوی بیمار است عين گفته های بیمار را گزارش نمایید . ۰-در صورتی که بیماری شفاها مسئولین درمانی بیمارستان را تهدید به تعقیب مواردی نماید دقیقا گزارش کنید. ۱-ز سوگیری در توصیف شخصیت بیمار با صفات ناخوشایند بپرهيزید.

صفحه 32:
۲-ز انتقاد از سایرین در گزارشات پرستاری خودداری نمایید. ۲اطلاعانی را که خودتان به پزش ک م۱0۳۱ نمایید(حضوری . تلفنی ) دقیقا ثبت ۴در بین و ابتدا و انتهای گزارش جای ‎IE‏ باقی نگذارید. ۵- در پایان گزارش از مهر نظام پرستاری یا مهر بخش استفاده کنید. ۶- در خصوص مشاوره های پزشکی باید توجه شود که دستورات ار هط در صورتی که توسط پزشک معالح با ۰ ۴۳۳ پرونده دستور اجرای آنها داده شده قلبل انجام می باشد و نباید هیچگاه به طور مستقیم و بدون اطلاع پزشک معالج اجرا گردد.

صفحه 33:
گزارش درد و دارو درمانی کیفیت درد: تيز مبهم و منتشر ولرجاع نشده دوره درده درد مداوم و.درد متتلوب و درد زودگذر عوامل تشدید کننده درد و عوامل تخفیف دهنده درد واکنشهای رفتاری آشکارسازی فیزیووژیکی تعریق و تهوع و رنگ پوست و نبض و تنفس و فشارخون و واکنش مددجو 8 و 9 9 5 9

صفحه 34:
دارو درمانی : اسم دارو و شکل دارو و مقدار دارو و راه مصرف دارو و زمان مصرف و واکنشهای متقابل دارویی در صورت بروز داروهای اختصاصی: طول مدت تجویز درو به طور مثال: اینفوزیون 9 ‎MIX sles‏ مکان تزریق : ‎SC inj, IM inj‏ دز مصرفی جهت تست و موضع تست و واکنش نسبت به تست و مکان دقیق تزریق- [1۳ 10 و امتناع از مصرف دارو: 2۲۳۵۲ ‎Drug‏ گزارش اشتباه و دز و روش تجویز و زمان و فرد و حذف دز و داروى تاريخ كذشته و طريقه اطلاع به پزشک مسئول و مداخلات و واکنش بیمار Procedures Record ی > وريد سفاليك بخش قدامی دست راست: Oxygen Therapy ذلايل شروع اكسيؤن درماتى (علائم اختلال تنفسى)» زَمَانَ شَروع اكسيزن فرماتى و طول مدت اكسيؤن هرماني روش اكسيزن درمانى میزان اکسیژن درمانی واكتضن قره ليت به سيق درماتي

صفحه 35:
تکات اساسی در ثبت گزارش ‎CPR‏ زمان و نوع ایست (فقدان نبض یا تتفس) زمان شروع احیاء قبلی و ریوی ‎CPR‏ ریتم قلبی در زمان شروع دارو درمانی و پس از اجراء دارو درمانی ریتم قلبی در زمان شروع دفیبریلاسیون و پس از دفیبریلاسیون لوله گذاری و اکسیژن در تعداد و وات دفیبریلاسیون و واکنش بیمار نسبت به دفیبریلاسیون نی و تجزیه گازهای خون شریانی ‎ABG‏ دارودرمانی(نوع و دز و زمان و اسم فردی که دارو را برای بیمار تجویز و ت واکتش مردمکها افراد عضوتیم احیاء زمان خاتمه 0۳

صفحه 36:
N.G.T insertion

صفحه 37:
Wound Dressing ناحیه زخم وسعت و اندازه زخم نزدیک بودن لبه های زخم وسود یا عنم وجود ترشیج رنگ و نوع و میزان ترشح وجود درن نوع محلول شستشو واکنش مددجو و علائم مهم همراه زخم مانند تب و درد و احساس نگرانی درن-----< توجه به خونريزى و عملكرد مناسب درن

صفحه 38:
Bladder Catheterization هدف از سنداژ مثانه نوع سند جهت سنداژ سايز سيد ثبت مانورها قبل از سنداژ حجم مایع مورد استفاده جهت فیکس کردن بالون حجم و رنگ و مواد خارجی موجود در ادرار پس از سنداژ مثانه در صورت شستشو: حجم و نوع محلول شستشو و حجم و رنگ مواد برگشتی و واکنش مددجو

صفحه 39:
دستورالعمل تصحیح موارد اشتباه در گزارش : پرستاری الف- بر روی مورد اشتباه خط کشیده اما به نحوی که قابل خواندن 5698 و نت يلاى مورد اشتياه توي ۳۳۱۰۰۰

صفحه 40:
ets : ee ‏تحریف در گزارش پرستاری‎ ‏الف-اضافه نمودن مواردی به گزارش موجود بی آنکه تعیین شود که‎ ‏موارد مذکور بعدا اضافه گردیده است‎ ۰ ‏ب-ثبت اطلاعات نادرست در گزارش پرستاری‎ ‏نس گزارش‎ ‏د-ثبت تاریخ گزارش به نحوی که موید این مساله باشد که گزارش‎ ‏در زمان قبلی ثبت شده است‎ . ‏ذ-دوباره نویسی و تغییر گزارش‎ ‏ر-تخریب یا مخدوش نمودن گزارشهای قبلی یا موجود‎ ز-اضافه نمودن مواردی به گزارش های سایرین

صفحه 41:
:سازماندهی گزارش اطلاعات ثبت شده بایستی دارای نظم بوده و سازماندهی شوند و بهتر است از فرمهای مخصوص .استفاده گردد :محرمانه بودن گزارش کلیه گزارشات باید محرمانه باشد ودور از دسترس همراهان و وابستگان بیمار قرار گیرد. بیمارستان حق تکثیر هیچ یک از اوراق پرونده بدون اجازي بیمار را ندارد

صفحه 42:
پویا بودن گزارش گزارش نویسی باید بصورت پویا و بدون تاخیر انجام شود. تاخیر در گزارش کتبی و شفاهی می تواند سبب بروز اشتباهاتی جدی گردد و در نتیجه نیازهای مراقبتی بیمار با تاخیر برطرف گردد .تصمیم گیری در ارتباط با مراقبت از بيمار بايد براساس اطلاعات گزارش شده جاری صورت گیرد. فعالیت ها و وقایعی که بایستی به طور جاری و بدون وقفه ثبت گردد شامل: علائم حياتى تجویز دارو و اقدامات درمانى آماده کردن بیمار برای تست های تشخیصی تغییر در وضعیت سلامت پذیرش, انتقال. ترخیص يا مرگ بیمار درمان تغییرات ناگهانی در وضعیت بیمار

صفحه 43:
مزایای گزارش کتبی امکان استفاده از وقت و زمان به اندازه کافی. امکان استفاده عمومی از گزارش‌ها از طریق تکثیر و انتشار آنها. امکان ضبط و بایگانی برای سالها و بلکه قرنها. سید ساختن آن با اسناد: مداركه آمان تابلر ۰ و تصاویر و سایر امکانات. گویا ساختن آن از راه استفاده از حروف نازک» سیاه. خطوط رنگی و سایر تزئینات چاپی. امکان فصل‌بندی و طبقه‌بندی (می‌توان تهیه و تنظیم بخش‌ها یا فصولی از گزارش را بر عهده افراد کاردان گذاشت) .فراهم آمدن اعتماد و اطمینان بیشتر

صفحه 44:
مشکلات گزارش‌های کتبی احتياج به صرف وقت زياد در بسيارى از موارد صرف هزینه زیاد برای تهیه کاغذ. وقت ماشيننويس و کی نروی انسانی متخصص برای انتا | ۱5۷ دشواری استفاده از تمام اصول گزارش‌نویسی و مبادله اطلاعات. عدم استقبال عمومی افراد از تهية گزارش به دلیل سختی کار و ترس از ناتوانایی‌های خود. عدم امکان دریافت فوری نتایج گزارش‌های کتبی در بیشتر موارد

صفحه 45:
گزارشات شفاهه کرارش شفاهی یک ارتباط سیستماتیک است که مدق آن ‎Mis‏ ‏اطلاعات ضروری برای مراقبت از بیماران می باشد. پرستاران روزانه چندین مرته از گزارش شفاهی استفاده می تمایند. در این نوع گزارش یک پرستار خلاصه ای از فعالیت ها و كل سمار در زمان ترک بخش برای استراحت ‎Prey UU‏ ۳ سار دیگر منتقل می نماید: چهارنوع گزارش شفاهی توسط پرستاران استفاده ‎Ss‏ شود: ارش تعویض شیفت ‎Change of shift‏ گزارش تلفتی. ‎Telephone‏ ‏گزارش انتقال ‎Transfer‏ گزارش حوادث اتفاقی ‎Incident‏ 7١

صفحه 46:
گزارش تعویض شیفت یکی از مهمترین کاربردهای گزارش شفاهی گزارش تعویض شیفت است که ممکن نت به صورت کنفراتس و با در صورت زاند بالینی بخش در کار ۱۳ اتسام شود راند باليني دارای مرایای متنوع و قابل توجی می زاشند ‎٩‏ ۰ ۳۳ زمان رانك بالینی در یک بخش از ۳۰ دقیقه تا ۳۵ دقیقه متغییر بوده انس گزارش تعویض شیفت ممکن است به صورت شفاهی, نوار ضبط صوت و یا در طول رائد بالیتی بخش در کنار تخت بیماران داده شود. راک بالینی به برستاران اجازه می دهد تا در مورد سوالات مطرح شده در هن خویش بازخوردی فوری دریافت نمایند. در طی مدت راند بالینی ممکن است نکات هشداردهنده ای از سوی بیماران یادآوری گردد. با توجه به این امر که پرستاران مسئولیتهای زیاد و متنوعی را دارند این مساله بسیار مهم است که گزارش تعویض شیفت با سرعت و با کفایت انجام شود. در هنگام راند بالینی علاوه بر گرفتن اطلاعاتی که ما را در طراحی مراقبت پره یاری می دهد فرصت مناسبی جهت ارزیابی مراقبت پرستاری دریافت شده را ما می دهد و همچنین به بیمار اين امکان را می دهد که در ارتباط با مراقبت دریافت شده بحث نماید.

صفحه 47:
گزارشات تلفنی ‎ng a ab Coa Na‏ در ال اطاعات سب ۱ شات تلفتی نقش دارند باید مطمئن باشند: اطلاعات واضح است. اطلاعات صحیح است. اطلاعات دقیق است. جهت ثبت مکالمه تلفنی و تهیه مدرک پرستار بایستی به عوامل زیر در گزارش اشاره نماید: چه موقع تماس گرفته است؟ چه کسی تماس گرفته است؟ با چه کسی صحبت شد؟ چه اطلاعاتی داده شد؟ مثال: ساعت 10:22 060 مستول آزمایشگاه آقای كمالى ميزان يتاسيم 1 هار تخت شماره ۳۰۲ پخش داخلی را ۲/۲ میلی اکی والان گزارش نمود. محمدی, پرستار بخش تاريخ و امضا

صفحه 48:
ei ‏دستورات‎ ین نوم دستورات معمولا بین پزشک و پرستار تبادل می دود دستورات تلفنی بایستی توسط تکرار واضح گردد و سپس پرستار دستورا پزشک را در فرم خاصی به عنوان سند دائمی ثبت نماید و آنرا آمضاء کند. ذانس گرفته شود. وضوح پیغام در این امر بسیار مهم و ضروری است. تکات ر. ر می تواند پرستاران را در پیشگیری از اشتباه احتماای » |/۱۳۳ دستورأت تلفنی یاری نماید: چنانچه پزشک در دادن دستورات تلفنی عجله دلشت حتما سوالاتی را دسته بندی و در زمان گرفتن دستورات از پزشک مطرح نمائید تا از سوء تفاهم و عدم درك مناسب بيشكيرى شود. بهتر است این نوع دستورات فقط در موارد اور یه طور وضوح نام بیماره شماره اتاق و تشخیص پزشکی بیمار را مشخص 1۳ هر دستوری را که پزشک تجویز نموده است مجددا تکار نمایب تاريخ و زمان دستورات تلفنی را دقیق ثبت نمائید. نام بیماره پرستار و پزشک را در دستور کامل نمائید. لازم است دستورات تلفنی و حتی دستورات شفاهی توسط ۲ نفر پرستار تال وبه وسیله هر دو نفر امضاء می گردد.

صفحه 49:
گزارش انتقالی ‎oe‏ خاص جهت پیگیری. درمان. تشخیص و اقدامات ‎a‏ وی ی ‎Na Ss‏ 0 رمانی دیگر منتقل می شود ‏ا 0 نام بیماره سن» يزشك اوليه و تشخيص يزشك ‏خلاصه اى از سير بيمارى در زمان انتقال ‏وضعیت سلامت فعلی (فیزیکی روانى و اجتماعى) تشخیص هاء مشکلات و طرح های مراقبتهای فعلی پرستاری هر مداخله یا ارزیابی فوری که در زمان کوتاهی پس از انتقال با انجام شود ‎Aye‏ تحویل گیرنده ‎ere ee‏ را به بررسی وضعیت ‏مت موجود بیمار پ اختصاص دهد.

صفحه 50:
مشکلات بالقوه قانونی در ثبت گزارش عدم تطابق محتوی گزلرش با استانداردهای حرفه ای محتوی گزارش منعکس کننده نیازهای بیمار نباشد. محتوی توصیف کننده موارد غیر عادی نباشد. محتوایی که منعکس کننده دستورات:طبی نباشد. وجود خط و فضای خالی بین خطوط ثبت شده گزارش نویسی. امضای گزارشات تهیه شده پس از امضای فرد دیگر ‎esis Goes‏ وجود جند نوع دست خط در تهيه يك مورد كزارش. ناخوانا بودن كزارش. درهم برهمى و كثيفى كزارش. جا افتادن تاريخ و زمان و كزارش متناقض . امضای نامناسب گزارش توسط پرستار لاک گرفتن بخشی از محتولی گزارش نویسی. ثبت قبل از انجام مداخله مورد لزوم.

صفحه 51:
وو نوجه پرونده ای که به صورت صحیح تكميل شده باشد بهترين مدافع شما می باشد. كر مطلبى از قلم بيافتد و در پرونده ثبت نشود ۰ 3 آسیب مى رساند. جهل به قانون رفع مسئوليت نمى كند. جنانجه جزئيات اقداماتى كه براى بيمار انجام مى كيرد در ‎ae‏ ات ساد اثبات صحت اقدامات انجام ۲۰۲۰۵۵ خواهد بود. تناقضات موجود در پرونده که ناشی از خطاهای سهوی نوشتاری می باشد برطرف شود.

صفحه 52:
ثبت هر تکته ای در پرونده همکن است در دادگاه بتواند از کادر درمانی حمای ماد ۱ ۳ آشکالی در پرونده بالینی می تواند بر علیه کادر درمانی به كار روف ثبت هر نکته ای ایجاد مسئولیت می نماید. توجه نمایید مرخصی موقت و غیبت بیمار چه موجه. چه غیر موجه باید حتما در پرونده ثبت گردد. از دسترسی اقوام و بستگان و افراد غیر مسئول به پرونده بالینی بیمار جدا ممانعت به عمل آورید. در تمامی برگه های پرونده بالینی بیمار مشخصات را با دقت تکمیل تمایید. انتهای گزارشات را با خط ممتد تا انتهای سطر ببندید تا جلوی هر گونه سوء استفاده و اضافه نمودن مطلب به آن نوشته را بگیرید.

صفحه 53:
گزارش پرستاری پس از ثبت هرگونه اطلاعات در گزارش پرستاری . با نوشتن نام خانوادگی و سمت خود. امضاء نموده و سپس در ب گزارش خط بكشيد. به منظور عدم اتلاف وقت. انتقال مطالب و اطلاعات و سرعت يه تارهك تارش ,| ‎WMO. Lis‏ د كر آبی یا مشکی جهت ثبت گزارش پرستاری استفاده نمائید. جهت ثبت دقيق اوقات شمانه روز در گزایش ساعات را به صورت كامل با استفاده از اعداد ۱تا ۲۴ بنویسید. ساعت ۱ بعدازظهر را صورت ‎11٠٠١‏ و ساعت نه و ربع بامداد را به صورت ‎5١8‏ * نث

صفحه 54:
گزارش پرستاری با ثبت نام و نام خانوادگی بیمار در شروع هر صفحه گزارش می توان از بروز اشتباه در این زمینه جلوگیری نمود . مسئولیت درج دستورات پزشک در کارت یا کاردکس با پرستار مسئول شیفت است. در صورتی که یک یا چند مورد از دستورات پزشک بنابه علتی اجرا نشده . ضروری ال ۳ دستورات اجرا نشده را با ذکر علت آن ثبت نماید. کلیه اطلاعات ضروری را در مورد دستورات داروئی اجرا شده ثبست نمائید. ( نام دارو ء دوز داروتی ۰ ‎ee‏ و ساعت شروع ‎٠‏ زمان ووراه تجويز دارو )4 با توجه به تشخيص اصلى يا تشخيص افتراقى بيمار . علايمى را كه مى تواند در تشخيص قطعى بيمارء سیر پیماری ۰ تصمیم گیری براى درمان ( شروع ‎٠‏ اداسه ۰ قطع دارو و يا اعمال جراحی و) کمک کننده باشد حتما" گزارش نمائید.

صفحه 55:
تشخیص را با واژه های پاسخ به جای نیاز بنویسید . فا اختلال در تحرك جسمى مربوط به ضعفا ۳ ۱ به چرخاندن مکرر نیاز دارد (غ ) به جای عبارت " به علت یا در اثر" " از عبارت " مربوط به" استفاده کنید. زیرا این عبارت الزاما به معنی وجود رابطه علت و معلولی تشخیص را با استفاده از اصطلاحات قابل قبول قانونی بنویسید. مثال :استعداد اختلال سلامت پوست .مربوط به کاهش تحرک بدنی (ص ). استعداد اختلال سلامت پوست به علت کم چرخیدن در بستر (غ ) . تشخیص را بدون قضاوت بنویسید ( بر اساس اطلاعات عینی و ذهنی ) مثال : اشکال در انجام وظیفه پدری ۰ مربوط به دوری طولانی سل فرزند ۲ اشکال در انجام وظیفه پدری به علت بی علاقگی به فرزند 3

صفحه 56:
مطمئن باشید که دو بخش تشخیص دارای یک معنی نباشد . مثال : اختلال در مکانیسمهای تطابقی مربوط به اثرات رفتن به مدرسه جديد (ص ) اختلال در مكانيسمهاى تطابقى بعلت ‎AGE‏ در تطابق (غ). اتيولوزى را با اصطلاحات قابل تغيير بيان كنيد . مثال : كمبود آكاهى در مورد رژیم غذایی پیش از زایمان (ص ) کمبود آگاهی بعلت حاملگی (غ ). تشخیص طبی را در تشخیص پرستاری وارد نکنید . مثال : خوب پاک نشدن راههای هوایی مربوط به احتباس ترشحات (ص ) خوب پاک نشدن راههای هوایی به علت بیماری انسدادی ریه (غ ). شخیص را روشن و خلاصه بنویسید. زیرا موجب تسپیل برقراری ارتباط بین افراد تیم مراقبت شده و باعث می شود که افراد نیروی خود را بر روی عوامل مربوط به ‎St‏ خاصی متمرگز کنند..

صفحه 57:
برخی از موارد قصور پرستاران به تر تیب تکرار - اجرای اشتباه درمان -سقوط بیمار و قصوردر ثبت آن و نداشتن صداقت اشتباهات دارویی -قصور در مشاهده کردن و ثبت صحیح مشاهدات -به کارگیری تجهیزات ناقص و معیوب -قصور در بررسی بیمار و گرفتن شرح حال -سوختگی ها -قصور در تهيه شرح حال و كزلرش تغييرات -قصور در تعيين هويت بيماران و شناسايى بيمار -قصور در نكه داشتن اطلاعات محرمانه بيماران -قصور در ارزشيابى مراقبت و ثبت به موقع -قصور در كزارش به موقع به پزشک

صفحه 58:
توصیه های لازم برای پیشگیری از بروز خطا و اشتبا دلنشجويانمستوليتقانونئ: دارند و بيمارستانها حقندارند- 1 .از هلنشجويان رلوريفع نيز يرسنلوإستفاده كنند هیچگونه ف عا لین خصصیخارج از حیطه و قلمرو تعیین2 .شده برلىويرسترء ن_باید توسط وعلنجام شود يرسترلندر نكهدارىبيمرلنناتطنو نابيئاو سالمد-3 .باید از محدود کننده هاوفبزیک لستفاده کنند برلیمرلقبتو محافظتو جلوگیریاز صدمه به بیطر 4-۰ يرستر بايد مطمئر ود كه همه لوازم موجود در حوزم 0 لطمترو لمن ساكل فستقن وسايل: اقصو خرلبيايد سريعا تعمبر و جایگزین .به سريرستر و مفام مافوقکتبا گزارش‌شون

صفحه 59:
۶-در صورتی که دستور دارویی مشکوک به نظر می رسد. فورا به پزشک یا مافوق ذی صلاح اطلاع داده شود . ۷-هر گونه قصور و کوتاهی از سوی سایر همکاران در ارتباط با بيمار بايد جدی گرفته و کتبا گزارش شود. ۸بیماران مرتب کنترل شوند و هر كونه تغيير در طول شیفت پس از بررسی و شناخت دقیق به پزشک و یا مسئول ذی صلاح گزارش شود و در پرونده نیز ثبت گردد. ٩-شکایت‏ بیمار از درد را باید جدی گرفته و تا اطمینان از وضعیت بیمار و رفع درد موضوع را پیگیری کرد. ۰ولین وظیفه پرستار حمایت از بیمار است .اگر به نظرتان وضعیت بیمار بحرانی است بايد به يزشك گزارش دهید , در این امر درنگ نورزید ( خواه نیمه شب ۰ یا وسط روز ) .

صفحه 60:
۱-ز به کارگیری افراد غیر حرفه ای جهت انجام کارهای تخصصی جدا خودداری کنید . در صورت بروز خطا از سوی آنان. دادگاه پرستار را مجرم ۲- گر در دستورات پزشک جای سوال است » نمی توانید آنرا بخوانید » ناکامل است و یا احتمال می دهید به بیمار آسیبی برساند . در اطمینان از ضحت أن بكوشيد . ۳به منظور حفاظت خود . تمام تماسهایتان با پزشک را ثبت کنید با تاريخ و ساعت ). ۴-گر شما به عملکرد سو یا معالجه غلط در دادگاه متهم شوید » در مورد ‎iam eat ed‏ ها شفلی رفار , قضامت مشود ۱۵ کر درگر مساقل دادگاه شوید بهترین حامی استاه ۰ ۰۰ ۲۱۳۱۳ از شما در مراقبت از بیمار می باشد .

صفحه 61:
۶-در دادگاه فرض بر اینست که اگر چیزی نوشته نشده باشد » یعنی انجام نشده است . ۷خطاهای دارویی. سقوط. خطاهای اتاق عمل مثل جا ماندن گاز و وسایل در بدن بیمار اشتباه و کوتاهی در انتقال پا اعزام بیمار» مشاهدات ناکافی از جمله علل دادگاهی شدن پرستار هستند. ۸-هیچگاه از بحث در باره نکات ضعف خود با مافوق نهراسید . مستولیتهایی را که بای آنها آمادگی ندارید. نپذیرید.زیا در صورت ارتکاب خطا ادعایتان مبنی بر عدم آشتای در دادگاه قابل توجیه نخواهد بود. -هرگز به درمان هیچ بیماری بدون دستور پزشک نپردازید .مگر در با فپ« حق این کار را دارند ( رو در بایستی ممکنست به بیمار آسیب برسان

صفحه 62:
۰-وقتی بیمار از شما می خواهد که نظرتان را در باره درمان او اظهار کنید . از قبول آن سرباز زنید و از بیان در ج ۶ ۲ که احتمال می رود بیمار از آن دریافت سوء برداشت کند. اجتناب ۱-هرگز به عنوان شاهد قبل از فهم کامل مطالب, موردی را امضا ۲ کمبود امکانات اعم از تجهیزات ۰ نیروی انسانی و.. را که امکان بروز حادثه و صدمه به علت استفاده از آنها برای بیمار وجود دارد و شما مجبور به پذیرش شرایط هستید. به صورت کتبی و طی چند نوبت به مقام مافوق گزارش کنید و یک نسخه نیز جهت ‎BEL‏ ‏نزد خود نگه دارید .

صفحه 63:
۴هر چیزی که سایر همکاران پرستار . پزشک و... برای ارزیابی بیمار لازم دارند را چارت کنید. ۴ كزارش يك واقعه را به طور كامل ۰ ۳۳

صفحه 64:
#جك ليست كزارش فويسى بتار © FE ae

صفحه 65:
الزامات قانونی و اهمیت کر ۳ ۱۳۰ ۱۳ در زمیته ی الزامات قانونی و اهمیت گزارشات پرستاری باب کد- ‎Be‏ ‏قانون پرونده ی بیماران. برگ گزارشات پرستاری میباشد و از آنجا که پرستاران ۲۴ ساعته با بیماران هستند و مسوول مانیتورینگ وگزارش دائنم وضعیت مددجویان میباشند, از نظر مراجع ذیصلاح. بررسی گزارشات و ثبت گزارشات پرستاری بسیار مهم است و لازمست برای پاسخ گویی در برابر مسوولیت مهم مراقبت. تأمین. حفظ و ارتقای سطح سلامتی انسان و جامعه . اقدامات و فعالیت های انجام شده برای پرهیز از هرگونه تهمت . افتراه برچسب بی کفایتی . بی لیاقتی و یا عمل غیراخلاقی و غیرقانونی؛ بر صفحه ی کاغذ حک شود تا بتوان با مراجعه به آن در پیگیری و مداومت ۱:۰ ۲ صاحبان حرفه در مواقع ضروری به عنوان سندی محکم. مطمئن و قابل دفاع بهره مند شد! یی است که گزارشات پرستاری هنگاميی که از ظلر قانین مورد بت ۱۸ ۲ ۱ بر تأکید دوباره بر حفظ جان ‎glen‏ امنیت حقوقی پرستار و امنیت جانی جامعه دارند.

صفحه 66:
* استاندارد شغلی: کی رثات و شرح رخدادهای مربوط به بیمار بايد به لور ۳ ۲۳0۳۳۳ گردد. # قصور: بی توجهی در اطلاع رسانی به همکاران شیفت بعد و عدم ثبت در پرونده بيمار. © جرمة گوتامی در نگهداری عضو قطع شده و کیت اطالاعات سربوط به عم

صفحه 67:
‎OK‏ 2 کاب ‎ ‎ ‏خانم ۲۶ ساله ای در اثر تصادف دچار قطع عضو از ناحیه ساعد دست شده که توسط اورژانس ۱۱۵ .بیمار و عضو قطع شده با شرایط خاص تحویل بخش اورژانس شد . اما علی رغم پیگیری جهت نجات بیمار متأسفانه به علت عدم تحویل به موقع عضو قطع شده به اتاق عمل, بیمار دچار نقص عضو مادام العمر شده و باعث شکایت از پرستاران شد.

صفحه 68:
بیمار به علت درد شکم دو روز بستری شده است. روز سوم درد وی تشدید یافته و از پرستاران بخش می خواهد که به پزشک اطلاع دهد . طی اطلاع به پزشک وضع بیمار بدتر شده و متأسفانه فوت می نماید. علی رغم پیگیری های بسیار پرسنل پرستاری. به دلیل عدم ثبت ساعت اطلاع به پزشک در گزارشات پرستاری پرونده ۰ پرستاران با عنوان " کوتاهی در اطلاع رسانی به پزشک " ‎ines‏

صفحه 69:
کشک پرستار برای بیمار نیازمند به ترانسفوزیون خون ۰ یک واحد ۴ از بانک خون دریافت نموده و پس از چک گروه خون . ارهاش و شماره ی کیسه ۰ خون را به بیمار تزریق می کند. طی تزریق » بیمار دچار واکنش شد ؛ تزریق فرآورده قطع ‎Slee‏ خون ۰ کیسه ی خون دیگری :۰ ۲۰ ۰ ۰ ۳۲ شیفت بعدی. بیمار به علت تنگی نفس شدید فوت میکند و متأسفانه به دليل عدم ثبت فعالیت های مثبت پرستار در شیفت قبل, ایشان محکوم گردید.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
15,000 تومان