گیاهان بومی نائین
اسلاید 1: بسماللّهالرّحمنالرّحیم
اسلاید 2: عنوانگیاهان بومی نایین
اسلاید 3: زعفرانزَعفَران یا زفران گیاهی است از تیرة زنبقیان، سردة زعفران که خواص دارویی و رنگ غذایی دارد. زعفران گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر است. از وسط پیاز و یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج میشوند. از وسط برگها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی میشود. گلها دارای ۶ گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریتهها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند. گلها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی به کلالة سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است. قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ میباشد.دمنوش زعفران اساساً ضدافسردگی و نشاطآور بوده و به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند؛ همچنین مدر (ادرار آور) بوده و نتیجتاً برای شستوشوی کلیهها و مثانه مفید است. تسهیل در هضم غذا، رفع نفخ معده، تسهیل گردش خون و خونسازی از فواید دیگر آن است همچنین خاصیت آنتیاکسیدانی و نتیجتاً ضد سرطانی نیز دارد. 223/
اسلاید 4: زفران ویژگی سرخوشی داشته و امروزه برخی شرکتهای دارویی اروپایی از آن بعنوان اینتگراتور ضد افسردگی استفاده میکنند. زعفران به عنوان طعم دهندة غذا و برای رنگ پارچه، در کشورهای در حال توسعه و توسط صنعت گران به مقدار زیاد استفاده میشود. در طب سنتی، زعفران به عنوان مسکن، خلط آور، محرک جنسی و معرق، کاربرد دارد. 224/
اسلاید 5: شلغمشَلْغَم سبزی ریشهای است به رنگ سبز و سفید و یا بنفش و با برگهایی ناصاف و بریدگیهای زیاد. ریشة آن غدّهای و به شکلهای گرد و یا دراز به رنگ سفید با لکههای بنفش میباشد. شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنیاش ارزندهاست، بلکه از حیث سایر ویژگیهای غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزیهای مهم شمرده میشود.نشانههای شلغم خوب: شلغم خوب سه علامت دارد:۱- شلغم باید پر باشد؛ بنابراین اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود، پلاسیده و ماندهاست و چنانچه پخته ومصرف شود، تولید نفخ میکند.۲- پوست خارجی شلغم باید براق و شفاف باشد.۳- شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدید، درونش روشن و شفاف باشد.225/
اسلاید 6: بر اساس تحقیقات دانشمندان، هر صد گرم شلغم دارای ۳۵ کیلو کالری انرژی، ۱ گرم پروتئین، ۷ گرم قند، 2/۰ گرم چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلیگرم گوگرد، ۲۸۰ میلیگرم پتاسیم، ۶۰ میلیگرم کلسیم، ۳۶ میلیگرم ویتامینC است، همچنین صد گرم برگ شلغم دارای ۳۶ کیلو کالری انرژی، ۳ گرم پروتئین، 4/۰ گرم چربی، ۵/۵ گرم قند، 2/۱ گرم فیبر، ۵۵ میلیگرم گوگرد، ۳۷۵ میلیگرم پتاسیم، ۲۶۰ میلیگرم کلسیم، ۶۰ میلیگرم فسفر، ۹ میلیگرم سدیم، ۴/2 میلیگرم آهن و ۴۰ میلیگرم ویتامینC است.226/
اسلاید 7: گل گاوزبانگل گاوزبان یا افعی گیاه نام یک سرده از تیره گاوزبانیان است. گل گاوزبان لاجوردی و شبیه گل انار بوده است. گیاه دیگری که در اصفهان و بعضی از بلاد، گاوزبان می دانند “مرماخوز” است که گل آن لاجوردی و کوچک و مدور است.گل گاوزبان مقوی روح و اعضای رئیسه بدن بوده، حواس پنجگانه یا بهتر بگویم، حواس هجده گانه آدمی را تقویت می کند.گل گاوزبان شکم را نرم و کیسه صفرا را باز می کند، اخلاط سوخته سوداوی را از معده خارج و عوارض آن را از بین می برد.جوشانده آن همراه با داروهای دیگر جهت سرسام(مننژیت)، برسام(ورم حجاب حاجز)، مالیخولیا، جنون و رفع حواس پرتی مفید می باشد.جوشانده گل گاوزبان نشاط آور بوده، رنگ رخسار را باز می کند.سینه را نرم می کند، تنگی نفس و درد گلو را شفا می دهد.جوشانده گل گاوزبان با عسل جهت تنگی نفس تجویز شده است.227/
اسلاید 8: دلهره و وحشت را از بین می برد و غم و غصه را کم می کند و برای کسانی که با خود حرف می زنند سودمند می باشد.جویدن برگ تازه گل گاوزبان جهت درمان جوش های چرکی دهان اطفال، برفک، سستی بیخ دندان و رفع حرارت دهان نافع است. عرق گل گاوزبان جهت امراض سوداوی، وسواس و خفقان مفید است.گل گاوزبان دارای منیزیم بوده و از سرطان پیشگیری می کند.مضرات گیاه گاوزبان :گاو زبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان باردار و کودکان مضر است.228/
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.