صفحه 1:
hs pl a
صفحه 2:
1- تنقلات غیرطبیعی: برگرها,
سرخکردنیها و چیزهایی شییه
آن مارا دچار وسوسه میکند,
اما خوردن این مواد غذایی
باعث انباشتهشدن چربیها
میشود. مصرف نامحدود این
دسته از خوردنیها مانع تولید
«دویامین» میشود که ماده
شیمیایی «شادی» در بدن ما
است و کاهش آن علایمی را به
وجود میآورد که با توس ان
اخلاقی و افسردگی ارتباط
دارد.
صفحه 3:
2- محصولات غذایی غنی از
قندهای مصنوعی: مصرف
بیش از حد قندهای مصتوعی
فنجر بخ کاهش gale Sy autor
شیمیایی در مقز میشود که به
عنوان فاکتور نوروتروفیک
مشتقشده از مغز شناخته شده
است. نبود این ماده باعث اختلال
در یادگیری و همچنین به خاطر
سپردن میشود. طبیعست
اعتیادآور شکر عواقب بلندمدتی
بههمراه دارد, بهطوریک.ه بر
توانایی یادگیری تأثیر میگذارد و
مهارتهای شناختی را تضعیف
فى
صفحه 4:
سرخکردنیها بهعنوان م۳
سکته مغزی» شناخته شده
است. سطوح بالای چربی و
کلسترول موجود در مواد غذایی
itr رت ول وهای
شریانهای خونرسان به مفز
رس وب میکن--د؛ عدم
خونرسانی کافی در cgi
باعث سکته مغزی میشود.
غذایی سرخشده باشد, شما
بیشتر با دردسر و مشکلات
مواجه میشوید.
صفحه 5:
4- وعدههای غذايى
منجمدشده: اکذر افراد در
زندگی خود به دلیل زمان
کمی که دارند. مجبور
میشوند غذاهای خود را فریز
کنند. مصرف مواد غذایی
يخزده بهطور مرتب, میتواند
خطر ابتلا به بیماری آلزایمر
را افزايش دهد و همچنین به
زوال عقل که تخری ب
سلولهای مغزی در طول
زمان است. منتهی شود.
صفحه 6:
5- محصولات غذایی شور: مواد ۶
غذايى شور درست
قندى, میتواند اعتیادآور باشد و
با عواقب خطرناک همراه باشد.
ر تغییرات فشار خون
شده است., اما نکته
اینجاست که آیا میدانید كه اين
ماده میتواند همچنین تواناییهای
تفکر ما را مختل سازد؟
3
صفحه 7:
6- پروتئینهای
فرآوریشده: زمانی که
پروتئینها, فرأوری و تبدیل
به سوسیس, پپرونی و
کالباس میشوند. احتمال
خطرزایی آنها بسیار
افزايش مییابد. مواد
نگهدارندهء مانند نیترات
سدیم, زمانی که در فرآوری
گوشت با پروتئینها ترکیب
میشوند, این دسته از مواد
غذایی را سرطانزا میکند.
صفحه 8:
7- نیکوتین: نیکوتین زمانی که به
میزان بالا مصرف میگردد. به
00 اه ش عرضه خون و
اکن ب* مقز به عنوان عامل
8 شتاخته میشود.
8 از ن. سفتشدن
| و تانب ر مخرب بر
عملکرد انتقالدهندههای عصبی
8 رواد شیمبایی در بدن
ار تبكر 8 آن به شمار
صفحه 9:
8- شیرین کنندههای =
مضنوعی: بسیاری از ما 00
نسبت :ننه اين موضوع كه =
شيرينكنندههاى- مصنوعی درء” ١
رلوك Biri over ee) CMe
داراى تصور غلط هستيم.
استفاده از شيرينكنندههاى
مصنوعى كه در بيشتر
محصولات صنعتی از قبيل
آبمیوهها, نوشابهها و... کاربرد
دارد, در نهایت به آسیبهای
مغزی منتهی میشود.
صفحه 10:
9- چربیهای ترانس: چربیهای ترانس
هنگام افزودن هیدروژن به روغنهای ماییع
گیاهی (عملٍ هیدروژنهکردن), برای بالابردن
نقطه ذوب آنها (جامدکردن) جهت افزایش
طول عمر و پایداریشان به وجود میآیند.
چربیهای ترانس در روغنهای شیرینیپزی,
روغن نباتی جامد, مارگارینها, شیرینیهاء
غذاهای حاضری, غذاهای سرخشده مثل
پیراشکی و سیبزمینی سرخکرده و سایر
غذاهایی که با روغنهای هیدروژنه, پخته یا
سرخ شدهاند, یافت میشوند. مصرف
چربیهای ترانس خطر ابتلا بسه بیماری
کرونر قلبی را افزایش میدهد؛ در طی یک
دوره, مارا با درد و رنج یک سکته مغزی
حساس مواجه میسازد. همچنین. مصرف
اين نوع جربى سبب کمشدن حجم مفز
میشود که در نهایت به بیماری آلزایمر
منتهی میگردد.
صفحه 11:
اين مطلب از سايت هفته نامه افق حوزه
گرفته شده است.
www.ofoghhawzah.com
صفحه 12:
برای دانلود این پاورپونت ها در همین سایت
به نام خدا
م اده خوراکیک ه هوشرا از 9
ب ینم یب رد
-1تنقالت غیرطبیع ی :برگره ا،
س رخکردنیها و چیزهای ی شبی ه
آ ن م ا را دچار وس وسهمیکن د،
ام ا خوردن ای ن مواد غذای ی
باع ث انباشتهشدن چربیه ا
میشود .مص رف نامحدود ای ن
دس ته از خوردنیه ا مان ع تولی د
«دوپامی ن» میشود ک ه ماده
شیمیای ی «شادی» در بدن م ا
است و کاهش آن عالیمی را به
وجود میآورد ک ه ب ا نوس ان
اخالق ی و افس ردگی ارتباط
دارد.
-2محص والت غذای ی غن ی از
قندهای مص نوعی :مص رف
بی ش از ح د قندهای مص نوعی
منج ر ب ه کاه ش تولی د ی ک ماده
شیمیای ی در مغ ز میشود ک ه ب ه
ک
عنوان فاکتور نوروتروفی
مشتقشده از مغ ز شناخت ه شده
است .نبود این ماده باعث اختالل
در یادگیری و همچنی ن ب ه خاط ر
ت
پردن میشود .طبیع
س
اعتیادآور شک ر عواق ب بلندمدت ی
ه بر
بههمراه دارد ،بهطوریک
توانای ی یادگیری تأثی ر میگذارد و
مهارتهای شناخت ی را تضعی ف
میکند.
عکس از ایرنا
-3مواد غذای ی س رخشده:
س رخکردنیها بهعنوان «کمربن د
س کته مغزی» شناخت ه شده
اس ت .س طوح باالی چرب ی و
کلس ترول موجود در مواد غذای ی
س رخشده ،داخ ل دیوارههای
شریانهای خونرس ان ب ه مغ ز
د؛ عدم
وب میکن
رس
خونرس انی کاف ی در نهای ت
باع ث س کته مغزی میشود.
بنابرای ن ،هنگام ی ک ه رژی م
غذایی بهطور منظم شامل مواد
غذای ی س رخشده باش د ،شم ا
بیشت ر ب ا دردس ر و مشکالت
مواجه میشوید.
ی
-4وعدههای غذای
منجمدشده :اکث ر افراد در
زندگ ی خود ب ه دلی ل زمان
کم ی ک ه دارن د ،مجبور
میشوند غذاهای خود را فریز
کنند .مص رف مواد غذای ی
یخزده بهطور مرت ب ،میتوان د
خط ر ابتال ب ه بیماری آلزایم ر
را افزای ش ده د و همچنی ن ب ه
زوال عق ل ک ه تخری ب
لولهای مغزی در طول
س
زمان است ،منتهی شود.
-5محصوالت غذایی شور :مواد
غذای ی شور درس ت مانن د مواد
قندی ،میتوان د اعتیادآور باش د و
ب ا عواق ب خطرناک همراه باشد.
دیم در تغییرات فشار خون
س
شناخت ه شده اس ت ،ام ا نکت ه
اینجاس ت ک ه آی ا میدانی د ک ه ای ن
ماده میتواند همچنین تواناییهای
تفکر ما را مختل سازد؟
-6پروتئینهای
فرآوریشده :زمان ی ک ه
پروتئینه ا ،فرآوری و تبدی ل
ب ه س وسیس ،پپرون ی و
د ،احتمال
کالباس میشون
خطرزای ی آنه ا بس یار
ش مییابد .مواد
افزای
د نیترات
نگهدارنده ،مانن
س دیم ،زمان ی ک ه در فرآوری
گوش ت ب ا پروتئینه ا ترکی ب
میشون د ،ای ن دس ته از مواد
غذایی را سرطانزا میکند.
-7نیکوتین :نیکوتین زمانی که به
میزان باال مص رف میگردد ،ب ه
دلی ل کاه ش عرض ه خون و
اکسیژن به مغز به عنوان عامل
س رطان شناخت ه میشود.
عالوه بر ای ن ،س فتشدن
مویرگه ا و تأثی ر مخرب بر
عملکرد انتقالدهندههای عصبی
و انتقال مواد شیمیای ی در بدن
از دیگ ر عوارض آ ن ب ه شمار
میآید.
-8شیرینکنندههای
مص نوعی :بس یاری از م ا
نس بت ب ه ای ن موضوع ک ه
شیرینکنندههای مص نوعی در
زندگی ما فاقد آسیب هستند،
دارای تص ور غل ط هس تیم.
اس تفاده از شیرینکنندههای
مص نوعی ک ه در بیشت ر
محص والت ص نعتی از قبی ل
آبمیوهها ،نوشابهها و ...کاربرد
دارد ،در نهای ت ب ه آس یبهای
مغزی منتهی میشود.
-9چربیهای تران س :چربیهای تران س
هنگام افزودن هیدروژ ن ب ه روغنهای مای ع
گیاهی (عمل هیدروژنهکردن) ،برای باالبردن
نقطه ذوب آنها (جامدکردن) جهت افزایش
طول عم ر و پایداریشان ب ه وجود میآیند.
چربیهای تران س در روغنهای شیرینیپزی،
روغ ن نبات ی جام د ،مارگارینه ا ،شیرینیه ا،
غذاهای حاضری ،غذاهای س رخشده مث ل
پیراشک ی و س یبزمینی س رخکرده و س ایر
غذاهای ی ک ه ب ا روغنهای هیدروژن ه ،پخت ه ی ا
س رخ شدهان د ،یاف ت میشوند .مص رف
چربیهای تران س خط ر ابتال ب ه بیماری
کرونر قلبی را افزایش میدهد؛ در طی یک
دوره ،م ا را ب ا درد و رن ج ی ک س کته مغزی
حس اس مواج ه میس ازد .همچنی ن ،مص رف
ای ن نوع چرب ی س بب کمشدن حج م مغ ز
میشود ک ه در نهای ت ب ه بیماری آلزایم ر
منتهی میگردد.
این مطلب از سایت هفته نامه افق حوزه
گرفته شده است.
www.ofoghhawzah.com
:منتشر شده ها
برای دانلود این پاورپونت ها در همین سایت
جستجو کنید