فلفل گلخانه ایی
اسلاید 1: فلفل گلخانه ای
اسلاید 2: 2
اسلاید 3: تاریخچه ﻓﻠﻔﻞ ﮔﻠﺨﺎﻧﻪ ﺍﯼ ( Capsicum annuum L ) ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﺗﯿﺮﻩ ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻧﯿﺎﻥ ( Solanaceae ) ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪکه از محصولات مهم جالیزي به شمار میرود. فلفل یکی از سبزیجات مهم از خانواده سولاناسه و از جنس کپسیوم و خانواده C.annuum. می باشد .بررسی ها نشان می دهد که 99 درصد از سطح زیرکشت محصولات گلخانه اي به خیار، 8 درصد به گوجه فرنگی و 4 درصد به فلفل به عنوان کشت دوم اختصاص دارد منشا این گیاه آمریکای مرکزی است. این گیاه حاوی آلکالویید کاپسایسین می باشد. جنس Capsicum دارای ۳۰ گونه گیاهی است. جوانه زنی آن به صورت برون خاکی (اپی ژیل) است. ریشه اصلی عمیق و قدرت تولید ریشه فرعی در آن ضعیف است. اهمیت فیزیولوژیکی این گیاه به علت خاصیت اشتهاآوری، هضم غذا، مقدار کاروتین و به ویژه ویتامین C است.ﻓﻠﻔﻞ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺧﻮﺩ ﺑﺎﺭﻭﺭ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺯﻧﺒﻮﺭ ﻫﺎ ﻫﻢ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺩﺭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯿﻮﻩ ﻧﻘﺶ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ . ﺍﺭﺗﻔﺎﻉ ﺑﻮﺗﻪ ﻓﻠﻔﻞ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻣﯿﻮﻩ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺳﻪ ﺭﻧﮓ ﻗﺮﻣﺰ، ﺯﺭﺩ ﻭ ﻧﺎﺭﻧﺠﯽ ﭘﺮﻭﺭﺵ ﻣﯽ ﯾﺎﺑﺪ . ﺭﻧﮓ ﻗﺮﻣﺰ ﻓﻠﻔﻞ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﻣﺎﺩﻩ ﺁﻟﮑﺎﻟﻮﺋﯿﺪﯼ ﮐﺎﭘﺴﺎﯾﺴﯿﻦ ﺍﺳﺖ .3
اسلاید 4: تكثير و ازدياد فلفل در ايران معمولاً از طريق كاشت بذرهاي وارداتي از ديگركشورها صورت مي گيرد كه اين بذرها، با قيمت بالا وارد شده ، ضمن تحمیل هزینه براقتصاد، كشور را با مشكلات و محدوديت هاي وارداتي نيز مواجه ميكند. به همين جهت، استفاده از تكنيك هاي مختلف كشت بافت در جهت تكثير فلفل و توليد گياهاني با كيفيت بالا و عاري از عوامل بيماريزا مي تواند گامي مهم در جهت رفع مشكلات موجود در مسير توليد و تكثير آن، كاهش هزينه هاي اوليه كشت و كار اين گياه، ترغيب توليدكنندگان به سرمايه گذاري در اين زمينه و در نهايت، ايجاد زمينه مناسب اشتغال كشاورزي گردد.4
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.