سنگ مصنوعی
اسلاید 1: به نام خداموضوع سمینار:سنگ مصنوعیارائه دهنده:
اسلاید 2: سنگ مصنوعي چيست؟ سنگ مصنوعی نامی برای انواع مختلف محصولات سنگ مصنوعی است که از قرن ۱۸ استفاده میشود. آنها در ساخت و ساز ساختمان، کار مهندسی راه و ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. سنگهای مصنوعی حاوی طرحهای گوناگون و دارای سطحی یکسان، با بدنهٔ خود میباشند. این فرآورده با آمیزهای از ترکیبات پلیمری، افزودنیهای شیمیایی ساخته شده و پدیدهای است که به طور یکجا واجد خصوصیات زیبایی سنگ طبیعی، آسان تراشی چوب و پاکیزگی سرامیک میباشد.
اسلاید 3:
اسلاید 4: ترکیبات سنگ مصنوعیسنگهای مصنوعی از ترکیب مجدد سنگهای طبیعی با مواد فزاینده دیگر بهدست میآیند که به آنها وزن کمتری داده و در نتیجه نصب آنها سریعتر میشود. برای آنکه بدانیم سنگهای مصنوعی از چه چیز ساخته شدهاند به اختصار میتوان گفت که این سنگها از ترکیب سیمان، رسها، آگرگاتهای سنگهای ضایعاتی و خاکهای سبک وزن ساخته میشوند. مواد بهکار رفته در این سنگها تماماً کیفیتی مبتنی بر ملاحظات محیطی و انسانی دارند. رنگدانههای اکسید آهن رنگ موردنظر را به این سنگها میدهد. ترکیبی که از این راه به دست میآید در قالبهایی ریخته میشود که دارای نقش و نگارهای سنگهای طبیعی میباشند و به این سنگها سیمایی کاملاً طبیعی میدهد.
اسلاید 5:
اسلاید 6: مزایای سنگ مصنوعی نسبت به سنگ طبیعیاز نظر قیمت، سنگهای مصنوعی به مراتب قیمتی کمتر از سنگهای طبیعی دارند، چرا که کارهای دشواری که روی سنگ طبیعی برای رساندن آن به بازار و قابل استفاده کردن آن انجام میشود در مورد سنگهای مصنوعی غیرضروری مینماید و دارای وزنی کمتر و ضخامتی کوچکتر هستند که به ما این اجازه را میدهد که سه برابر سنگهای طبیعی بتوانیم آنها را بهکار گیریم. علاوه بر اینها مقاومت ساختاری آنها در فونداسیونهای خاص توانایی تحمل بارهای زیاد را به آنها میدهد. سنگهای مصنوعی در واحد مترمربعی برای قطعات تخت به فروش میرسند و بستهبندی آنها در جعبههای چوبی دستی انجام میشود.
اسلاید 7: چگونگی پیدایش سنگ مصنوعیتكنولوژي توليد سنگ مصنوعي در ايتاليا پديد آمد و در همان دهه اولين كارخانه توليد سنگ مصنوعي در اين كشور شروع به فعاليت كرد. ايده پديد آمدن سنگ مصنوعي از آنجا شكل گرفت كه طراحان و آرشيتكتها به منظور هر چه زيباتر كردن و چشمنوازتر كردن فضاها اعم از فضاهاي دروني و بيروني ساختمانها و كفپوشها و محوطهسازيهاي بيروني نياز به سنگهايي با فاكتورهاي مورد نظر خويش را احساس مينمودند بعلاوه پيشرفت صنعت ساختمان و سليقههاي مختلف اين نياز را بيان ميكرد كه سنگهايي با طرحهاي مختلف و فاكتورهاي فيزيكي ومكانيكي كيفيت بالا و قيمت مناسب بايد در دسترس باشد.
اسلاید 8:
اسلاید 9: کامپوزیت هابا پيشرفت علوم شيمي و متالوژي به ويژه در گرايشهاي پليمر و كامپوزيت، تحول شگرفي در صنايع و معادن حادث شده است. كامپوزيتها مهمترين تحول علمي قرن بيستم باشد. . از خصوصيات كامپوزيتها (مواد تركيبي) ميتوان به مقاومت بالا، ضربهپذيري خوب، فشارپذيري ايدهآل و وزن پايين اشاره كرد.
اسلاید 10: سنگ مصنوعی، کامپوزیت معدنیهمينطور كامپوزيتهاي معدني، از تركيب مواد معدني بازيافتي با رزينها حاصل ميشوند كه نمونه بارز آن، سنگهاي مصنوعي هستند. سنگ مصنوعي از بازيافت ضايعات سنگ طبيعي تحت پرس و فشار در مرحله اول و در نهايت پخت در مرحله دوم توليد ميشوند. فرآيند پخت، مهمترين مرحله توليد سنگهاي مصنوعي است. در اين فاز، رزينهاي مختلف با سنگهاي بازيافتي تركيب و در حرارت و فشار كنترلشده پخت ميشوند.
اسلاید 11: انواع سنگهاي مصنوعي1 - سنگ با سطوح صاف شامل صيقلي، مات و نيمهمات2 - سنگ با نقوش برجسته
اسلاید 12: انواع طرحهاي سنگهاي مصنوعي1 - سبك سفال2 - سبك معرق3 - سبك مس4 - سبك مشبك 5 - سبك كاشي6 - سبك گچبري7 - سبك چرم8 - سبك فرش9 - سبك چوب
اسلاید 13: ويژگيهاي سنگمصنوعي1 - تنوع در رنگ با قابليت اجراي طرحهاي مختلف و دلخواه2 - سبكتر از سنگهاي طبيعي و با وزن مخصوص 1600 تا 1700 كيلوگرم بر مترمكعب است كه همين امر باعث وزن كمتر ساختمان و در نتيجه كاهش اثر زلزله بر ساختمان ميشود.3 - قابليت جذب آب در حد صفر4 - عدم محدوديت در ابعاد توليدي با نصبي همانند سنگ طبيعي 5 - استقامت (كشش و فشار) بالاتر از سنگهاي طبيعي6 - اسكوب سرخود است. بدين معني كه برخلاف سنگهاي طبيعي در اثر عوامل جوي و عدم چسبندگي به مرور زمان از بدنه ساختمان جدا نميشود، از آشناترين معايب سنگ طبيعي، همين جدا شدن تدريجي از بدنه ساختمان است.7 - مقاومت بالا در برابر عوامل جوي 8 - استحكام و انسجام بالا9 - تنوعپذيري بالا10 - نصب راحت و بدون دردسر
اسلاید 14: مراحل تولید سنگ مصنوعی مرحله اول: ساخت بلوک1- ماشینها و تجهیزاتی که ترکیبات مخلوط را تامین میکنند و آنها را برای پلان بعدی مهیا میسازند.2- ماشینها و تجهیزاتی برای مخلوط کردن ترکیبات و فرستادن آنها به خط ساخت بلوک3- ماشینهای ترکیب کننده بلوک و بهمنظور فشرده کردن و فشار و لرزش تحت شرایط خلاء
اسلاید 15: مرحله دوم: بریدن بلوکها در ابعاد Slabماشینها و تجهیزاتی برای برش بلوکها به اسلبهامرحله سوم: فرآیندهای اسلب (پرداخت Slab)خطوط پیوسته و ماشینآلاتی برای پرداخت اسلبها (کالیبره کردن، پولیش، اندازه کردن و ابزارکاری)در پایان این خط تولید، مرحله بستهبندی اتوماتیک برای قطعات انجام میشود
اسلاید 16: تکنولوژی ساخت سنگ مصنوعی موادی که برای خط تولید سنگهای مصنوعی بهکار میروند طوری انتخاب میشوند که برای کارهای داخلی و خارجی ساختمان چه در کف و چه در نما ایدهآل باشد. تکنولوژی ترکیبی ویبره ـ پرس و نیز بهکار بردن مواد طبیعی سنگ در ترکیب آن از جمله مرمرها، سنگهای کلسیتی، گرانیتها و سنگهای سیلیسی به همراه سیمان و مقدار کمی آب خواصی به سنگ میدهد که 75% کیفیت خواص سنگ طبیعی را دارا باشد.
اسلاید 17:
اسلاید 18: سنگبري و تكنيكهاي آن بريدن نقوش و خط نگارهها به صورت مسطح براي پرداخت و تزئين طرح و زمينه با استفاده از ابزار برش را «سنگبري» يا «برش سنگ» مينامند. معرق و مشبك، از انواع اين روش هستند.نقوش رايج در مشبك سنگ علاوه بر طرحهاي مهندسي مانند گره، نقوش اسليمي و ختايي، طرحهاي جانوري و خط نگارهها نيز هست. با اين تفاوت كه در برخي طرحها مانند گرهها، پراكندگي شبكهها در سطح كار متعادل است. بدين معني كه نقوش ما بين خطوط اصلي گره، برش خورده و خالي ميشوند. ولي در مورد نقوشي مانند گرفت و گير، طرح اصلي ثابت بوده و شبكه تنها بر روي زمينه ايجاد ميشود. لازم به ذكر است كه نقوش استفاده شده در مشبك بايد به يكديگر پيوسته باشند تا ساختار شبكه متعادل و پايدار بماند.
اسلاید 19: منابع و مأخذ منبع:مرجع تخصصی معماری و معماران ایرانwww.memarfa.com
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.