پزشکی و سلامت بیماری‌ها

چاقی و کنترل وزن

chaghi_va_contorole_an

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [3 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “چاقی و کنترل وزن”

چاقی و کنترل وزن

اسلاید 1: چاقي و كنترل وزن Obesityامور بهداشت ، تغذيه و خدمات پزشكي شركت ملي حفاري ايران

اسلاید 2: مقدمه پدیده گذار تغذیه ای چهره جدیدی از بیماری ها را پیش روی ما نمایان کرده است. شواهد اپیدمیولوژیک اثبات کرده اند که رفتار وسبک زندگی بیشترین نقش را در وضعیت سلامت جامعه، تغییرات اپیدمیولوژیک ،عوامل ابتلا ،میرایی و ناتوانی دارند .دراین میان چاقی اهمیت خاص و برجسته ای دارد .بالغ بر 27درصد مردان و40درصد زنان در ایران چاق هستند .رویکردها پیشگیری و درمانی متفاوتی برای حل این معضل فراگیر پیشنهاد شده است .متخصصین مراقبتهای بهداشتی ودر این میان نقش تغذیه دانان تقشی کلیدی است چرا که تغذیه دانان هم در امردرمانی و هم پیشگیری می توانند خدمات ارزنده ای را به بیماران ارائه کنند در انتخاب هر یک از رویکردهای درمانی باید در نظر داشت که چون چاقی یک بیماری چند علیتی است درمان آن هم گاه تلفیقی از چند رویکرد درمانی نیازمند است .

اسلاید 3: دور نمای اضافه وزنجامعه ما یک دوره افزایش وزن و چاقی همه گیر را پشت سر می گذارد.می توان گفت که بیش از 60 در صد جمعیت بزرگسال کشوردچار اضافه وزن و چاقی هستند و هر ساله بر تعداد این افراد افزوده می شود.اضافه وزن نه تنها بر طول و کیفیت زندگی موثر است ،بلکه سبب بار مالی باورنکردنی نیز می شود.پیشگیری و درمان اضافه وزن برای سلامت افراد جامعه بسیار حیاتی می باشد.

اسلاید 4: تعریف و طبقه بندی چاقیتعاریف بسیاری برای چاقی ارائه شده است:-چنانچه وزن بدن بیشتر از 20% وزن مطلوب باشد.-توده چربی بدن بیش از 30% در زنان و بیش از 25% در مردان .-افراد با نمايه توده بدن در محدوده 9/29-25 دارای اضافه وزن و افراد در محدوده نمايه توده بدن بيش از 30 چاق تلقی میشوند. -افزایش میزان چربی بدن بیش از حد متعادل که در این تعریف باید چاقی از اضافه وزن تمیز داده شود.-نسبت دور کمر به دور لگن برای تخمین چربی شکمی

اسلاید 5: در سالهای اخیر استفاده از دور کمر به عنوان یک سیستم جایگزین معرفی شده که راهنمای خوبی برای افزایش ذخایر چربی شکمی است و معیار سنجش حساس تری از خطرات طولانی مدت سلامتی است.

اسلاید 6: اهمیت وزن مناسبدر بزرگسالان، وزن مناسب با تندرستی و طول عمر بیشتر ارتباط دارد.در کودکان و نوجوانان، وزن مناسب و افزایش وزن مناسب نشانه تندرستی است.

اسلاید 7: چاقی در واقع یعنی زیادی چربی نه زیادی وزندرصد مناسب چربی بدن:زنان 20-25% (ضروری 12%)مردان 12-15% (ضروری 4-7%)

اسلاید 8: شیوع چاقی در مناطق مختلف جهان

اسلاید 9: ارتباط بین تماشای تلویزیون و اضافه وزن

اسلاید 10:

اسلاید 11: اضافه وزن تنها یک عامل بر هم زننده تناسب اندام و زیبایی یست،بلکه خطر جدی برای سلامتی محسوب میگردد

اسلاید 12: طبقه بندی اضافه وزن و چاقی براساس نمایه توده بدن ،دور کمر و خطرات بیماریهای همراه

اسلاید 13: طبقه بندی انواع چاقیالف)چاقی هایپرپلازیک:در این نوع چاقی تعداد سلولهای چربی افزایش میابد .ب)چاقی هایپرتروفیک:با افزایش اندازه هر سلول شناخته می شود و با دیابت، بیماریهای قلبی -عروقی ،پر فشار خونی همراه است .ج)هیپرپلازیک-هایپرتروفیک:افزایش همزمان تعداد واندازه سلولهای چربی.

اسلاید 14: سندرمها و شرایط متابولیکی و رفتاری مرتبط با چاقی1.سندرم Prader-willi 2.سندرمDown3.سندرمBradet-Biedel4.سندرمAlstom5.سندرمCohen6.سندرم کوشینگ7.سندرم تخمدان پلی کیستیک

اسلاید 15: بیماریهای مرتبط با چاقی بیماریهای متابولیک:دیابت نوع 2،هیپرلیپیدمی،پرفشاری خون،بیماریهای قلبی-عروقی سکته قلبی،سکته مغزی ،سنگ کیسه صفرا،برخی سرطانها مثل سینه و کولون و000مشکلات مکانیکی:استئوآرتریت،دردمزمن در قسمت پشت بدن ،تنگی نفس ،آپنه هنگام خوابمشکلات روحی:افسردگی ،کمیود اعتماد به نفس و000

اسلاید 16: فراموش نکنید:شما به همان آرامی که چاق شده اید باید لاغرگردید،زیرا در غیراین صورت،هم دچاربیماری های خطرناک خواهید شد و مجددا چاقی برگشت پذیر خواهد بود.

اسلاید 17: فواید 10کیلو گرم کاهش وزن در بیماران 100کیلوگرمی

اسلاید 18: اتیولوژی چاقیعوامل ژنتیکی:اختلال عملکرد چندین ژن همراه برهمکنش آنها با محیط و رفتار،هورمون لپتینعوامل متابولیکی:کاهش میزان متابولیسم،گرمازایی غذا،اختلال در اکسیداسیون چربی تعادل انرژِی واجزای آن:تغییرات وزن بدن=Eخروجی - Eورودی

اسلاید 19: Etiology

اسلاید 20: عوامل موثر بر انرژی دریافتی:نوروترانسمیترهای مغزیپپتیدهای روده ایهورمون هابرانرژی مصرفی:BMR(60-80%)TEFPAL

اسلاید 21: عوامل محیطی،رفتاری و زمینه ای موثر بر چاقیجنسیتوضعیت اقتصادی – اجتماعیسنترک سیگارکمبود تحرک جسمیافزایش کالری دریافتیترکیب رژیم غذاییGENETICS PERMITS OBESITY. ENVIRONMENT CAUSES OBESITY.

اسلاید 22: عوامل خطر زاوالدین چاق به ویژه مادرانی که در دوران بارداری چاق بوده اندتماشای تلویزیون بیش از سه ساعت در روزفقدان ورزش منظماستفاده از رژیم غربی به دلیل سطح بالا چربی های اشباع،شکر5.هیپو تیروئیدیسم6.دیابت نوع 2

اسلاید 23: درمان چاقیچاقی بیماری چند علیتی پیچیده،نیازمند درمان با الگوی درمانی مناسب با شرایط بیمار می باشد.ارزیابی:گردآ وری اطلاعات زمینه ای (انگیزه،اعتماددانش،وزن،رژیم های قبلی )2.ارزیابی تن سنجی 3.ارزیابی رژیمی 4.ارزیابی فعالیت بدنی

اسلاید 24: 15 دقيقه قبل از وعده اصلي سالاد مصرف كنيد.در رستوران يك غذا براي دو نفرسفارش دهيد.براي صرف چاي و قهوه از شكر استفاده نكنيد.همراه با ساندويچ بجاي چيپس از سبزيجات استفاده كنيد.اگر غذايي را دوست نداريد آن را نخوريد.هميشه در بشقاب غذای خود را كامل بكشيد تا متوجه شويد كه چقدر مي خوريد.توصيه هاي تغذيه اي

اسلاید 25: توصيه هاي تغذيه ايچيپس، نوشابه، پفك و شيريني خامه‌اي را از ليست خريد حذف يا تعديل مي‌كنم.در هنگام سيري به خريد ميروم.هر روز 50 كيلو كالري از مقدار انرژي خود مي كاهم.1 برگ چيپس 11 كالري، 1 ليوان نوشابه 140 كيلو كالري، 1 قاشق مربا خوري روغن يا 6 عدد زيتون 45 كيلو كالري، 100 گرم شكلات يا آجيل 600 كيلو كالري

اسلاید 26: از ساعت 9 شب به بعد هيچ ماده غذايي حتي خوشمزه ترين آن ها را ميل نمي‌كنميك برنامه منظم و قابل اجرا از فعاليت هاي بدني مناسب، با مشخص نمودن زمان و محل اجرا تدوين خواهم كرد.از غذا هاي خوش ظاهر ولي بدون مواد مغذي ضروري استفاده نمي‌كنم.از حجم غذايم به تدريج مي كاهم و از خوردن سريع غذاهاي گوناگون و دسرهاي رنگارنگ امتناع مي‌كنم.اقدامات و تغييرات گسترده‌تر

اسلاید 27: به جاي قاشق و چنگال با كارد و چنگال و به آهستگي غذا ميل مي‌كنم.هرگز با احساس سيري و از روي هوس غذا ميل نمي كنم و قبل از احساس سيري كامل دست از غذا مي‌كشم.بعد از سير شدن تحت تاثير اصرار و تعارف ديگران حتي يك لقمه غذا يا دسر ميل نخواهم كرد.احساس گناه از باقي ماندن يا دور ريختن غذا، تنقلات و نوشابه هاي فرزندان يا ديگران نخواهم داشت.اقدامات و تغييرات گسترده‌تر (ادامه)

اسلاید 28: Prevention of obesity is the keyBoth dietary and exercise approaches are the key for weight management; however, unless the behavior does not change, weight loss will not occur.

اسلاید 29: داده ها حاکی از آن است که تقریبا سه چهارم شاغلین شرکت حفاری دچار اضافه وزن و یا چاقی بودند که آمار بالایی است و نیازمند توجه بیشتر مسئولین ذیربط می باشد و این آمار زمانی بیشتر رنگ خطر به خود می گیرد که بدانیم نیمی از افرادی که از لحاظ شاخص BMI در محدوده وزنی نرمال بودند، درصد چربی بدنی بالای 25 دارند.

اسلاید 30: بر طبق یافته های صورت گرفته بین دو شاخص تن سنجی BMI و درصد چربی بدنی با خطر بروز بیماری های مزمن همبستگی وجود دارد و از آنجایی که اکثر مطالعات صورت گرفته بیانگر آمار بالای کسانی هستند که از لحاظ این دو شاخص از مرز خطر گذشته اند، توجهات خاص در جهت اصلاح عادات غذایی جامعه ضروری به نظر می رسد.

اسلاید 31: آدرس ما :لطفا هر گونه پیشنهاد،انتقادواظهار نظر خود را برای ما ارسال کنیدwww.sweetcherry.blogfa.com

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید