Jumping in Figure Skating
اسلاید 1: Jumping in Figure Skatingارائه کننده:مسعود میرمعزی
اسلاید 2: مقدمه :پاتيناژ (patinage ) به معني سر خوردن، لغت فرانسوي اسکيت روي يخ است و مانند بسياري از مواردي که منشاء ورودشان به ايران فرانسه بوده است، با نام فرنگي آن شناخته ميشود. تعريفي که در لغتنامه ها براي پاتيناژ آمده چنين است: حرکت روي يخ به وسيله اسکيت تيغه هاي باريک فولادي که در انواع ابتدايي آن به کفش بسته ميشد و بعدها به طور بخشي يک پارچه با کف پوتينهاي مخصوص ساخته شد.
اسلاید 3: تعدادي از مهمترين رشته هاي ورزشي با مبناي پاتيناژ از اين قرارند: پاتيناژ نمايشي يا Figure Skatingهاکي روي يخ يا Ice hockeyپاتيناژ سرعتي يا Speed skating پاتيناژ نورديک يا Tour skating
اسلاید 4: Figure skating boot
اسلاید 5: Toe pick : تيغه تيز جلويى اسکيت براى کمک به پرش يا چرخش
اسلاید 6: Jumps in Figure skating Toe jumps ( پرش کنندگان از لبه جلوی اسکیت برای جهش استفاده می کنند -پرش پنجه ای( که شامل این سه نوع است :Toe loopFlipLutzEdge jumps ( بدون استفاده از لبه جلویی ) که شامل این سه نوع است :SalchowLoopAxel
اسلاید 7:
اسلاید 8: آنالیز پرش در اسکیت نمایشیمراحل اجرای پرش: آماده سازی (باید پشت بدن صاف، سر بالا و دست ها باز باشد )بلند شدن (جایی است که از زمین جدا می شوید در هر پرش نحوه بلند شدن متفاوت است. از جلو، از پشت و یا روی لبه های متفاوت ) پرواز و چرخش (این قسمت زمانی است که از زمین جدا شده اید و در هوا هستید. مقدار چرخش در پرشها از نیم دور تا چهار دور است . برای چرخش بیشتر باید سرعت چرخش را زیاد کرد. در همه پرشها پوزیسیون چرخش یکسان است .1- سر را بالا نگه دارید 2- بدن را راست نگه دارید 3- باسن به جلو باشد 4- دست و پای آزاد جمع و متقاطع باشد. 5- چرخش باید قبل از فرود متوقف شده باشد)
اسلاید 9: D . فرود (رود باید قوی، نرم و سبک اجرا شود. تمام پرشها فرودی یک پا روی لبه خارجی دارند و تماس پای آزاد با زمین اشتباهی بزرگ است)E . خارج شدن (این آخرین قسمت اجرای یک پرش است. روی لبه خارجی تا پنج ثانیه مکث کنید. اگر بخواهید پرش ترکیبی بزنید یک فرود و خروج قوی امکان دومین پرشتان را آسان تر می کند )
اسلاید 10: Axel jumpاین پرش در سال 1882 توسط یک اسکیت باز یخ نروژی بنام Axel Paulsenدر حالی که یک جفت اسکیت سرعتی به پا داشت اختراع و اجرا شد.این پرش روی لبه خارجی پا بلند میشود و پس از یک دور و نیم چرخش روی لبه خارجی پای دیگر فرود صورت میگیرد. این شکل کلی و اصلی این حرکت است.
اسلاید 11:
اسلاید 12:
اسلاید 13: اصول بیومکانیکی : دو کمیت های آشکار در تکمیل پرش اسکیت باز ، زمان پرواز و سرعت زاویه ای در محورطولی اسکیت بازاست .به عبارت دیگر، اسکیت باز باید سرعت زاویه ای مناسب برای تکمیل تعداد مورد نیاز دور(دوران کامل) در زمان داده شده ، یا برعکس، اسکیت باز باید به اندازه کافی زمان برای تکمیل تعداد مورد نیاز دور با توجه به سرعت زاویه ای را داشته باشد .سرعت عمودی در برخاستن تعیین خواهد کرد که یک اسکیت باز تا چه ارتفاعی بالا می پردو همچنین تا حدی زمان پرواز تعیین می کند.سرعت عمودی، بیشتر به زمان اوج (زمان پرواز) بستگی دارد. با این حال، از آنجا که اسکیت باز نمی تواند در همان موقعیت عمودی با یک مرکز جرم (COM) پرواز و فرود کند ، زما ن اوج با زمان فرود یکی نخواهد بود.
اسلاید 14:
اسلاید 15: برای ایجاد سرعت عمودی، ضربه عمودی باید ایجاد شود.در پرش های مختلف 2 و 3 چرخشه اسکیت بازان تمایل بیشتری دارند که نمایش شان را در لحظه فرود از نقطه اوج به نمایش بگذارند تا در لحظه رسیدن به اوج .از آنجا که ضربه هم به بزرگی و جهت تولید نیرو وهم زمان کاربرد نیروبستگی دارد (Eqn. 15.1) اسکیت باز باید نیروی عکس العمل عمودی زمین را برای بدست آوردن سرعت عمودی برای برخاستن تولید کند.
اسلاید 16:
اسلاید 17: مولفه های شعاعی و مماسی در مرحله pivot مولفه شعاعی سرعت، عمدتا به علت خم شدن پا، در برخاستن ایجاد می شود .چرخش رو به جلو مرکز جرم ، مولفه سرعت مماسی را در محورچرخش فراهم می کند.
اسلاید 18: در طول مرحله pivot ، اسکیت باز به حالت عمودی می چرخد ، که باعث می شود مولفه مماسی سرعت آن منفی شود (آلبرت و میلر 1996).سرعت شعاعی عمودی اسکیت باز در طول این مرحله مثبت است، هر چند به طور معمول کمی بعد از مرحله pivot کاهش می یابد (آلبرت و میلر 1996) .نمونه ای از نمودار پیشرفت مولفه های مماسی و شعاعی سرعت عمودی برای یک اسکیت باز دختر نخبه در اجرای پرش axel درشکل( 15.7) ارائه شده است .
اسلاید 19: نیروی عکس العمل زمین درپرش از روی یخ اسکیت باز کاملا بین اسکیت بازان مرد و زن متفاوت است، در اسکیت بازان مرد ضربه عمودی بیشتری نسبت به زنان در حرکت مشابه ایجاد می شود.اسکیت بازان مرد در واقع اوج دوبرابر میگیرند توسط نیروی تولید شده از اکتنسورهای قدرتمند تر پا در برخاستن در مقایسه با اسکیت بازان زن (Dainty 1979)
اسلاید 20: گشتاور زاویه ای : به طور کلی، اندازه حرکت زاویه ای درچرخش بدن ثابت باقی می ماند تا زمانی که جفت نیروی یا نیروی اکسنتریک روی آن اثر بگذارد .این اندازه حرکت زاویه ای در مورد محور طولی از طریق COM اسکیت باز اجازه تکمیل دور های مورد نیاز اسکیت باز را در هوا به او می دهد. اسکیت بازان می تواند یک نیروی اکسنتریک را از طریق پای آزاد و بازوان تولید کنند .به این ترتیب، نیروی عکس العمل زمین اسکیت باز باعث گشتاور خارجی برای تولید حرکت زاویه ای می شود .بر اساس تعریف گشتاور (Eqn. 15.3)، بزرگی گشتاور بستگی به نیروی عکس العمل افقی زمین و گشتاور بازو دارد (فاصله عمود بر خط عمل نیروی ازمحور دوران ).
اسلاید 21: حرکت پای آزاد باعث نیروی عکس العمل افقی زمین می شود که به احتمال زیاد عمود بر محور طولی تیغه و به سمت مرکز الگوی حرکتی اسکیت باز است (آلبرت و میلر 1996).از آنجا که COM کل بدن از اسکیت باز پشت اسکیت در طول این دوره قرار می گیرد، نیروی عکس العمل زمین یک نیروی اکسنتریک است که باعث گشتاور خارجی در محور طولی از طریق COM اسکیت بازمی شود
اسلاید 22:
اسلاید 23: گشتاور اینرسی گشتاور اینرسی کل بدن در محور عمودی اسکیت باز معمولا وقتی در پایان مرحله سر خوردن باشد به حداکثر می رسد (آلبرت و میلر 1996).پس از این مرحله گشتاور اینرسی در پایان مرحله سرخوردن و در دوره انتقال شروع به کاهش مینماید .کاهش گشتاور اینرسی اسکیت باز در مرحله pivot و انتقال به کاهش خود ادامه می دهد .به طور کلی گشتاور زاویه ای در بین پرش های تک گانه و دوگانه axel مشابه است .
اسلاید 24: می توان نتیجه گرفت که اکثر اسکیت بازان نیازی به دور اضافی برای افزایش میانگین سرعت زاویه ای در چرخش بروی یخ ,کوچکتر کردن گشتاور اینرسی ندارند .
اسلاید 25: (خلاصه ):سرعت عمودی ، برآوردی از حرکت مماسی و شعاعی مرکز جرم اسکیت باز است .در ابتدا ، سرعت عمودی از حرکت مماس چرخش روبه جلو اسکیت باز در انتهای کفش اسکیت تشکیل می شود .همزمان توزیع شعایی با توجه به دورسی فلکشن مچ پا در برخاستن پا در حرکت به سمت پایین پای آزاد منفی است .این حرکات بوسیله حرکات روبه بالای پای آزاد و بازوان و قدرت باز شدن پا در بلند شدن ایجاد می شود که باعث حرکت شعاعی رو به بالای مرکز جرم می شود .اسکیت بازان اکثرا گشتاورزاویه ای مورد نیازخود برای پرواز را در مرحله بلند شدن تولید می کنند .
اسلاید 26: بزرگی گشتاور اینرسی حول محور طولی به دو هدف کمک می کند :تولید گشتاور زاویه ای بزرگتر در برخاستنبه اسکیت باز فرصت بیشتری برای کاهش گشتاور اینرسی در پرواز در نتیجه افزایش سرعت زاویه ای را می دهد.
اسلاید 27: با تشکر
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.