تغذیهسبک زندگیروانشناسی و روانپزشکی

پاورپوینت تغذیه و سلامت روان

صفحه 1:
و

صفحه 2:
موا امم ميد

صفحه 3:
تغذیه خانواده»سلامت روان اردیبهشت 60 گنبد کاووس عوو سس

صفحه 4:
تعریف طب(حکیم جرجانی) طب علمی است که که طبیب بدان علم در حال مردم نگاه کند تا چون درست باشد تن درستی بر وی نگاه دارد و چون بیمار گردد او را به حال تن درستى باز آرد ما ننجي

صفحه 5:
اشتباهات رایج نقش مزاج در انتخاب غذا- ۰ مزاج وازدواج- ‎٠‏ مزاج واخلاق- ۰ عوو سس

صفحه 6:
“dia حرکت وسکون. 0 ۰ خواب وبیداری 9 ۰ اکل وشرب. 6 ۰ استفراغ واحتقان. 6 ۰ اعراض تفسانی. 6 ۰ عوو سس

صفحه 7:
اکل وشرب غذاها علاوه بر اينکه ماده مصرفی سوخت وساز بدن هستند »با توجه به کیفیت مزاجی خود بر اعضای مختلف بدن اثرات مثبت یا منفی به جای میگذارند وجسم وروان شخص را تحت تاثیر قرار می دهند عوو سس

صفحه 8:
ابن سينا مى نويسد دارو سوءمزاج را به حالت تعادل برمىكردائد اما توانايى حفظ اعتدال مزاج و تقويت طبيعت را ندارد كه اين كار وظيفه غذا است ما ننجي

صفحه 9:
۰ ‏و بسیاری از طبیبان بزرگ معتقد بودند‎ a5 ‏#یت باغذابیماران را معالجه‎ 7 58 ‏نمود» دستور دارو ندهند و تا هنگامی که با‎ ‏برد امید معالجه باشد به بیمار‎ ‏.داروی مرکب داده نشود‎ عوو سس

صفحه 10:
ابوزید بلخی استاد رازی در بحث علاج می‌نویسد:ه مادامی که شدت احتیاج به دارو اتفاق نیفتاده است تباید از آن استفاده شود زیرا تمام داروها مضاد طبیعت انسان هستند اما غذا مشاکل طبیعت انسان , است عوو سس

صفحه 11:
غذا اصل اساسی در سلامت و درمان است -4 در طب سنتى نه تنها دارو بلکه غذا نیز .9 میتواند باعث بیماری شود حتی اگر عسل باشد آداب و شیوه های تغذیه درهدف تغذیه بسیارمهم -90 هستند عوو سس

صفحه 12:

صفحه 13:
همه افراد همه موادغذایی را می توانند با مصلحات استفاده کنند ‎٠‏ ‏5 اكثر مصلحات غذايى دوا هستند و دواها را به طور كسترده ‎٠‏ ‏نمی توانیم استفاده کنیم و بدل ما يتحلل نميشوند و خاصيت غذایی ندارند مصلحات غذایی هر گز نمی توانند مزاج کلی غذاها را عوض ۰ کنند مثلا غذای سرد و خشک را تبدیل به گرم و تر نمایند داوس

صفحه 14:
1 وقتی اشتهای صادق ابجاد نشده . ۰ نباید غذا خورده شود

صفحه 15:

صفحه 16:
آداب تغذیه

صفحه 17:
علامات اشتهای صادق ناحیه شکم از زیر سینه تا ناف سبک شود و تنها قسمت زیر ناف ۰ آندکی سنگین به نظر آید بخصوص وفتی غذای دفعه پیش زیاد باشد رنگ ادرار به طرف رنگ صفراوی و ترنجی برگردد ۰ اگر آروغ بزند ترش نبوده و بوی نامطبوع نداشته باشد و مقدار آن ۰ كيت حس شامه و بعد از آن حس بینائی و شنواتی تیزتر مىكردد ‎٠‏ ‏حرکات بدن سبک می‌شود بطوریکه شخص میل به خوابیدن نمی‌کند ‎٠‏ ‏آب دهان كم می‌شود ۰ کمی عطش عارض می‌گردد ۰ داوس

صفحه 18:
در صورت ایجاد اشتها و گرسنگی غذا خوردن را نباید زیاد به ۰ تاخیر انداخت چون باعث تجمع اخلاط ناصالح در معده می شود و همچنین باعث هضم رطوبات بدنی و تحلیل حرارت غریزی و ضعف و ذبول و رفتن اشتها می شود در صورت ایجاد گرسنگی شدید و عوارض ناشی از آن چه باید ۰ کرد ؟

صفحه 19:
20 هنوز قدری میل و رخبت به غذا باقی باشد دست ۰ ‎ered‏ هنگام هضم غذا متخلخل شده معده ممتلی می شود وباعث سوء هضم وفساد ‏می گرند ‏علائمی که دلالت می کند براین که غذا بیش از حد ۰ ‏: خورده شده است ‏8 احساس سنكينى در معده »تنككى نفس بعد از ۰ ‏غذاءاضطراب موقع خواب وجابه جاشدن در بستروآروغ ترش ‎ ‎ ‏موا امم ميد

صفحه 20:
9 غذا راباید به تناسب نیروی هاضمه انتخاب ۰ 0 :نمود هاضمه قوى: غذاى يرقوت وغليظ مانند كوشت ‎٠‏ ‏گاو ویره » کباب وتخم مرغ آب يز هاضمه ضعیف : غذای لطیف و زود گذر ۰ = ازمعده مانند گوشتهای لطیف Bes Rm i

صفحه 21:
= در تابستان دراوایل روز ودر زمستان در اواسط روز غذا خورده شود که هوا معتدل است

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:
در مورد تعداد دفعات غذا خوردن نخستین دستورآن است که در ۰ هنگام نیاز غذا بخورد و آن هنگام تحریک قوه جاذبه و اشتهای غذا است و هنگامی است که معده از غذای قبلی خالی شده باشد و خوردن غذا به دلیل عادت یا وعده معین اشتباه است که در این صورت اگر غذای قبلی هضم نشده باشد مضر است . توصیه های حکمای طب سنتی در مورد دفعات تغذیه اندکی متفاوت است. بعضی دو وعده غذا را (صبح و شب)را توصیه می کند و بعضی دیگر سه وعده غذایی در دو روز متوالی را تصریح نموده اند - یعنی روز اول ؛“صبح و شب و روز دوم هنكام نهار و روز سوم .مجددا صبح و شب

صفحه 25:
ولى آنجه كه مسلم است اين است كه به غذاى شب تكيه شده است زيرا كه خواب شب به هضم غذا كمك مى كند ودر شب به دليل خواب» حرارت غریزی,به درون رفته و هضم را کامل می کند و بدن در روز و به خصوص هنگام ظهر برای گوارش آماده نیست زیرا که در روز به خاطر بيدارى و مشغول بودن حواس؛ حرارت غريزى به ل ا ا ل ا ا 0 ضعيف مى شود البته مطالب فوق الذكر در مورد افراد متوسط و معتدل المزاج مى باشد والا اطفال و جوانان محرور المزاج را سه يا جهار ل ا ل ل ‎Snes eee‏ ‎te CEB)‏ ا ۱ وعده های غذایی قابل تنظیم است و نکته مهم دیگری که عموم حکما ‎It Uy‏ ۳ پیران) در شب است

صفحه 26:
عوارض مصرف زياد غذاى ترش :كم خونى -ضعيف ‎٠‏ ‎of oats,‏ | — ل 1 ‎Coal‏

صفحه 27:
حرکت شدید و سخت بعد از غذا با ضعف هضم و توجه حرارت غریزی به غذای هضم نشده وارد عروق گرفتگی های عروقی ش 555315

صفحه 28:
شیرینی جات »غذای شور وغذای چرب اجتتاب شود

صفحه 29:
عوارض مصرف زیاد غذای شیرین : تولید خون و صفرا ۰ .- فشار خون - انسداد و گرفتگی عروق عوارض مصرف زیاد غذای شور:لاغری و خشکی بدن ۰ عوارض مصرف زیاد غذای چرب : کاهش اشتها ضعف ۰ معده -سنگینی و کسالت بدن

صفحه 30:
دو غذای غلیظ با هم خورده نشود مثل: ماهی و تخم مرخ - قارچ و ماکارونی - الویه و ماکارونی موا امم ميد

صفحه 31:
5 در حین و پس از ا 3 معده و شناورشدن غذا موا امم ميد

صفحه 32:
اتگور بالای کله و پاچه: لزوجت و بلغمیت کله پاچه با انگور که رطوبتش زیاد است. . . .افزايش مىيابد و باعث تولد خلط غليظ و ازج و ضرر به معده می‌شود انار بالاى هريسه: هريسه بسيار لزج و غليظ است و انار قابض و نفاخ و باعث قولنج ‎٠.‏ ‏.مىشود و به سبب احداث غلظت در هريسه؛ هريسه هضم نمی‌شود سركه بالاى هريسه ‎٠‏ سرکه با ماش و عدس ‎٠‏ سرکه بعد از برنج ءاجتماع این دو باعث درد روده و قولنج است. برنج باعث سده ‏ ء .ماساریقا می‌شود عوو سس

صفحه 33:
ما هی تاه چیده 7 = 3 وانگو ند بات 3 ی ” ایجاا ‎Copal‏ شوند ‎

صفحه 34:
يفيت حالات روانى مختلف خشم هیجان نگرانی ترس افسردگی م کیفیت گرم وخشک کر وک گرم وتر سره وق مره وخفک سرد وخشک موا امم يد

صفحه 35:
بادام- ۰ ویر 3 4 گلاب- ۰ گل سرخ- ۰ كندر- ‎٠.‏ سنبل الطيب- ‎٠‏ ما ننجي

صفحه 36:
هل ۰ نارنج ۰ 0 عود- ‎٠‏ ‏گوشت پرندگان- ۰ داوس

صفحه 37:
دارچین- ۰ زعفران- ۰ 2 ‎a‏ مقویات دل عوو سس

صفحه 38:

صفحه 39:

صفحه 40:
داوس

تغذیه،خانواده،سالمت روان اردیبهشت 95 گنبد کاووس تعریف طب(حکیم جرجانی) طب علمی است که که طبیب بدان علم در حال مردم نگاه کند تا چون درست باشد تن درستی بر وی نگاه دارد و چون بیمار گردد او را به حال تن درستی باز آرد اشتباهات رایج نقش مزاج در انتخاب غذا• - مزاج وازدواج• - مزاج واخالق• - شش اصل حفظ سالمتی هوا• 1. حرکت وسکون• 2. خواب وبیداری• 3. اکل وشرب• 4. استفراغ واحتقان• 5. اعراض نفسانی• 6. اکل وشرب غذاها عالوه بر اینکه ماده مصرفی سوخت وساز بدن هستند ،با توجه به کیفیت مزاجی خود بر اعضای مختلف بدن اثرات مثبت یا منفی به جای میگذارند وجسم وروان شخص را تحت تاثیر قرار می دهند ابن سینا می نویسد دارو سوءمزاج را به حKKالت تعادل برمی‌گرداند اما توانایی حفظ اعتدال مزاج و تقویت طبیعت را ندارد که این کار وظیفه غذا است رازی و بسیاری از طبیبان بزرگ معتقد بودند • تا جایی که ممکن است باغذابیماران را معالجه نمود ،دستور دارو ندهند و تا هنگامی که با داروی ساده و مفرد امید معالجه باشد به بیمار .داروی مرکب داده نشود می‌نویسد: ابوزید بلخی استاد رازی در بحث عالج مادامی که شدت احتیاج به دارو اتفاق نیفتاده است نباید از آن استفاده شود زیرا تمام داروها مضاد طبیعت انسان هستند اما غذا مشاکل طبیعت انسان .است نتیجه غذا اصل اساسی در سالمت و درمان است 1- 2در طب سنتی نه تنها دارو بلکه غذا نیز میتواند باعث بیماری شود حتی اگر عسل باشد آداب و شیوه های تغذیه درهدف تغذیه بسیارمهم 3- هستند همه افراد همه موادغذایی را می توانند با مصلحات استفاده کنند • ؟ اکثر مصلحات غذایی دوا هستند و دواها را به طور گسترده • نمی توانیم استفاده کنیم و بدل ما یتحلل نمیشوند و خاصیت غذایی ندارند مصلحات غذایی هر گز نمی توانند مزاج کلی غذاها را عوض • کنند مثال غذای سرد و خشک را تبدیل به گرم و تر نمایند تا وقتی اشتهای صادق ایجاد نشده • . نباید غذا خورده شود خوردن غذا بدون اشتهای صادق سبب • تداخل و تخمه و هیضه و عفونت اخالط و امراض ردیه می شود آداب تغذیه عالمات اشتهای صادق ناحیه شکم از زیر سینه تا ناف سبک شود و تنها قسمت زیر ناف • اندکی سنگین به نظر آید بخصوص وقتی غذای دفعه پیش زیاد باشد رنگ ادرار به طرف رنگ صفراوی و ترنجی برگردد • اگر آروغ بزند ترش نبوده و بوی نامطبوع نداشته باشد و مقدار آن • هم کم باشد حس شامه و بعد از آن حس بینائی و شنوائی تیزتر می‌گردد • حرکات بدن سبک می‌شود بطوریکه شخص میل به خوابیدن نمی‌کند • آب دهان کم می‌شود • کمی عطش عارض می‌گردد • در صورت ایجاد اشتها و گرسنگی غذا خوردن را نباید زیاد به • تاخیر انداخت چون باعث تجمع اخالط ناصالح در معده می شود و همچنین باعث هضم رطوبات بدنی و تحلیل حرارت غریزی و ضعف و ذبول و رفتن اشتها می شود در صورت ایجاد گرسنگی شدید و عوارض ناشی از آن چه باید • کرد ؟ هنوز قدری میل و رغبت به غذا باقی باشد دست • ازغذا کشیده شود زیرا هنگام هضم غذا متخلخل شده ومعده ممتلی می شود وباعث سوء هضم وفساد می گردد عالئمی که داللت می کند براین که غذا بیش از حد • :خورده شده است احساس سنگینی در معده ،تنگی نفس بعد از • غذا،اضطراب موقع خواب وجابه جاشدن در بستروآروغ ترش غذا راباید به تناسب نیروی هاضمه انتخاب • :نمود هاضمه قوی :غذای پرقوت وغلیظ مانند گوشت • گاو وبره ،کباب وتخم مرغ آب پز هاضمه ضعیف :غذای لطیف و زود گذر • ازمعده مانند گوشتهای لطیف در تابستان دراوایل روز• ودر زمستان در اواسط روز غذا خورده شود که هوا معتدل است در یک وعده غذایی چندین • غذای مختلف باهم خورده نشود تنوع غذایی در وعدهای متنوع • مزه غذا را متناسب با کیفیت غذا انتخاب کرد و هر چه غذا • خوشمزه تر باشد طبیعت بهتر آنرا جذب و هضم می کند بقراط :بین دو غذا ،غذایی که کمی خسیس تر باشد ولی • خوشمزه تر باشد ارجح است عادت طبیعت ثانوی است و اگر بد هم باشد باید به تدریج • ترک شود در مورد تعداد دفعات غذا خوردن نخستین دستورآن است که در • هنگام نیاز غذا بخورد و آن هنگام تحریک قوه جاذبه و اشتهای غذا است و هنگامی است که معده از غذای قبلی خالی شده باشد و خوردن غذا به دلیل عادت یا وعده معین اشتباه است که در این صورت اگر غذای قبلی هضم نشده باشد مضر است .توصیه های حکمای طب سنتی در مورد دفعات تغذیه اندکی متفاوت است. بعضی دو وعده غذا را (صبح و شب)را توصیه می کند و بعضی دیگر سه وعده غذایی در دو روز متوالی را تصریح نموده اند – یعنی روز اول ،صبح و شب و روز دوم هنگام نهار و روز سوم .مجددا صبح و شب ولی آنچه که مسلم است این است که به غذای شب تکیه شده است زیرا که خواب شب به هضم غذا کمک می کند ودر شب به دلیل خواب، حرارت غریزی،به درون رفته و هضم را کامل می کند و طبیعت بدن در روز و به خصوص هنگام ظهر برای گوارش آماده نیست زیرا که در روز به خاطر بیداری و مشغول بودن حواس ،حرارت غریزی به سمت ظاهر بدن می رود ،پس عملکردش برای هضم در داخل بدن ضعیف می شود البته مطالب فوق الذکر در مورد افراد متوسط و معتدل المزاج می باشد واال اطفال و جوانان محرور المزاج را سه یا چهار مرتبه و پیران و ضعیف المزاجان را شاید یک یا دو مرتبه تغذیه در روز کافی است و همچنین با توجه به قوت هاضمه و گنجایش معده ، وعده های غذایی قابل تنظیم است و نکته مهم دیگری که عموم حکما برآن اتفاق نظر دارند پرهیز از خوابیدن با شکم گرسنه (خصوصا .پیران) در شب است عوارض مصرف زیاد غذای ترش :کم خونی –ضعیف • .کننده قوا – مضر اعصاب – خشک کننده اعضا است حرکت شدید و سخت بعد از غذا باعث • ضعف هضم و توجه حرارت غریزی به ظاهر می شود و از طرفی باعث می شود که غذای هضم نشده وارد عروق شود و موجب گرفتگی های عروقی شود ،البته چند قدم راه رفتن و فعالیت مختصر کمک به هضم غذا می نماید و همچنین حرکت و ورزش قبل از غذا موجب تقویت هاضمه می شود از مصرف زیاد ترشی جات شیرینی جات ،غذای شور وغذای چرب اجتناب شود عوارض مصرف زیاد غذای شیرین :تولید خون و صفرا • –.فشار خون – انسداد و گرفتگی عروق عوارض مصرف زیاد غذای شور:الغری و خشکی بدن • عوارض مصرف زیاد غذای چرب :کاهش اشتها ضعف • معده –سنگینی و کسالت بدن غذای لطیف و غلیظ با هم خورده نشود مثل • میوه و گوشت دو غذای غلیظ با هم خورده نشود مثل :ماهی و • تخم مرغ – قارچ و ماکارونی – الویه و ماکارونی مصرف آب زیاد در حین و پس از غذا خوردن • باعث سردی معده و شناورشدن غذا بر روی معده می شود ،هضم ناقص شده و تولید خلط ناصالح می نماید انگور باالی کله و پاچه :لزوجت و بلغمیت کله پاچه با انگور که رطوبتش زیاد است• ، .افزایش می‌یابد و باعث تولد خلط غلیظ و لزج و ضرر به معده می‌شود انار باالی هریسه :هریسه بسیار لزج و غلیظ است و انار قابض و نفاخ و باعث قولنج • .می‌شود و به سبب احداث غلظت در هریسه ،هریسه هضم نمی‌شود سرکه باالی هریسه • سرکه با ماش و عدس • سرکه بعد از برنج ،اجتماع این دو باعث درد روده و قولنج است .برنج باعث سده • .ماساریقا می‌شود ماهی تازه صید شده وانگور تازه چیده شده می توانند باعث ایجاد حساسیت شوند کیفیت حاالت روانی مختلف حاالت روانی کیفیت خشم گرم وخشک هیجان گرم وخشک نگرانی گرم وتر ترس سرد وتر افسردگی سرد وخشک غم سرد وخشک مقویات مغز بادام• - مویز• - به• - سیب• - گالب• - گل سرخ• - کندر• - سنبل الطیب• - هل• - نارنج• - مشک• - عود• - گوشت پرندگان• - مقویات دل انارشیرین• - سیب• - ریباس• - گل سرخ• - بالنگو• - دارچین• - زعفران• - به• - • - اسطوخودوس• - نارنج• - عود• - گاوزبان• - شاد وموفق باشید

20,000 تومان