گزارش‌های دولتیعلوم انسانی و علوم اجتماعیپزشکی و سلامتپرستاری و پیراپزشکیسیاست و قانون‌گذاری

آثار و تبعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی طرح تحول نظام سلامت

صفحه 1:

صفحه 2:
به نام آنکه جان را فکررت آموخت ۱ جراغ دل به نور جان بسار وخت شبسترى https ManagementGuldes.com. All Rights Reserved,

صفحه 3:
آثار و تبعات سیاسیاقتصادی و اجتماعی طرع تحول نظام سلامحد ارائه : دکتر علی محمد آدابی

صفحه 4:
تعارض : فرآیندی که در آتن نوعی تلاش آگاهانه به وسیله فرد «الف» انجام مى كيرد تا بدين وسیله تلاشهای فرد «ب» را از طريق سد كردن راه او خنثی کند تا اینکه فرد «ب» در مسير نيل به هدف خود مستاصل شود و در نتیجه فرد«الف» بتواند برمیزان منافع خود بیافزاید .

صفحه 5:
استضعاف اين يديده ‎WE‏ برایر نوعی برتری‌طلبی نمایان می‌شود. کاریرد وایّه استضعاف در برابر «استکیار» در بسیاری از آیات. كواهى بر این سفن است. این ویژگی معنایی استضعاف و کاربرد ‎Ons‏ آن سیب شده است که در پی رویکرد اجتماعی مسلمانان به قرآن 5 معنایی اصطلامی برای استضعاف در تقابل با اصطلام استکبار در ادبیات سیاسی اجتماعی مسلمانان فراهم آید. از این دو اصطلام برای تقسیم جوامع انسانی به دو طبقه «مستضعف» و «مستکبر» استفاده می‌شود؛ مستضعفین کسانی هستند که بیرون از کانون قدرت 9 زندگی ۱ با محرومیت از امکانات رفاهی و معیشتی موججد در جامعه می‌گذرانند. در فرهنگ اسلامی, مستضعف کسی است که در شناخت «:ّ, یا به آن ناتوان شده باشد.

صفحه 6:
ازخود بیگانگی یا الیناسیون ‎(Alienation)‏ ‎Cunl clefly‏ که در لفت به‌معنای ا( دست دادن یا قطع ارتباط با جيزى ‏اسحد این واه به طورخاص در دسحلوشته‌های اقتصادی-خلسفی ‏۴ اماركس بيان شد و ‎(١‏ اين طريق شهرت یافت. در این کتاب این ‎Ea Neth Cath ‏بلتماست كه نيا‎ Ge etal ce ata ‏است.‎ ‏اين وابّه (! براى توصيف كاركران مزدبكيرى بدكار برد كه از وضع (ندگی راضی‌کننده‌ای برفوردار لیستند چرا که فعاليت (لدكى آمها - به‌عنوان عامل امتماعی مجلد - فللی ا( هرگونه کنش يا رضايت گروهی است و هیم‌گونه مالکیتی بر زندگی یا ممصولاتشان ندارند.

صفحه 7:
كذرى بر نظام های اقتصادی : اقتصاد ‎al.‏ آرمان ها .اندیشه هاي اجتماعی 9 نهادهای اجتماعی 9 394 ‎io‏ از آن است. *- کمونیسم ۴ - سوسیالیسم ۲ - کاپیتالیسم عم - لیبرالیسم ‎oP‏ - اقتصاد اسلامی

صفحه 8:
کمونیسم ‎Communis)‏ ( m ‏یک اندئولوژی است. که می‌کوشد بر اساس‎ ‏مالکیت مشتری روش‌ها و ابزارهای تولید و در‎ ‏غیاب مالکدت. خصومد.م, یک سازمان اجتماعی. ضد‎ ‏دولت‌گرایی فاقد طبقه‌های اجتماعی را ترسیم‎ ‏کند. کمونیسم را شاخه‌ای از مکتب سوسیالیسم‎ ‏می‌دانند. در برفی کشور ها که شامل چین و خاور‎ ‏جنوبی هستند کمونیسم را دین و مذهبی نو پایه‎ می دانند.

صفحه 9:
سوسیالس: Pp ( Socialis m) سوسیالیسم در اصطلاع معناهای بسیار زیاد دار برفی آن را يك انديشه. برفی دیکر آن را یک نظریه می دانند ام به نظر نگارنده سوسیالیسم «ایدئولویٌی است که در مخالفت با کاپیتالیسم قائل به لغو مالکیت خصوصی و خواهان برقراری مالکیت اجتماعی میباشد. اين ایدئولویِی درصدد است تا به تحقق مالکیت اجتماعی توسط اتحادیه های کارگری یا پرولتاریا کمک کند و به طور غیرمستقیم توسط دجلت(پاسدار همه منافع مردم)؛ نه گروه های خاص اجرا شود. و اصالت دادن به اجتماع. مخلوقات اجتماعی و کاهش یا حذف تقسیمات طبقاتی را هدف خود می داند.»

صفحه 10:

صفحه 11:
لیبرالیسم به یک جریان سیاسی بورژمازی اطلاق می‌شود که در عصر مترقی و در زمانی که سرمایه‌داری صنعتی عليه اشرافيت فتودالى مبارزم می‌کرد 9 درصدد گرفتن قدرت بود. به وجود آمد و رشد كرد. لیبرال‌ها در آنن زمان بیانگر منافع و مدافع طبقه‌ای در حال رشد و بالنده بودند. آزادی از قید و بندهای اقتصادی و اجتماعی دوران فئودالیسم را طلب می‌کردند

صفحه 12:
نظام اقتصاد اسلامی * عبارت است از مجموعه قواعد کلّی ارائه شده در اسلام در ‎cise}‏ روش تنظیم ‎Obs‏ اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی. در راستای تامین عدالت اجتماعی برای نیل به سعادت بشر و رسیدن به جامعمی فاضله‌ای که تمامی پیامبران و ائمه‌ی الهی برای آن تلاش کرده‌اند. ۴ مسأله ی اقتصاد . به عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل زندگی بشری, مطرح است و اسلام نیز نگرش خاصی به آن دارد.

صفحه 13:

صفحه 14:
مروری بر لهضت های آزادی بخش : ۴آپارتاید *پرولتاریا ۴بورژووازی ضد تراست

صفحه 15:
آپار تاید : از نظر لتغوی به معنای مجزا و جدا نگهداشتن است. آپارتاید یعنی جدا نگه داشتن افراد متعلق به تژادهای غیرسفید. مجیور کردن آن‌ها به اقامت در محلات و استان‌های خاص. محروم کردن آن‌ها از کلیه حقوق سیاسی وامکان تمصیل و پیشرفت در مناطقی که سیاهیوستان مجبور به اقامت در آن می‌شوند و ‎Go‏ خروج از آن را ندارند مداقل امکانات زندگی نیز در چنین مکانی موجود نبود.

صفحه 16:
Bourgeoisl) ‏ع) بورژوازی‎ یک اصطلاع در علم جامعه شناسی و تاریخ است که مورد دسته‌بندی‌های مورد استفاده در تملیل ‎olan‏ ‏بشری است. این وایّه به دسته ی ‎Ly SIL‏ مرفه و سرمایه‌دار در جامعه اطلاق می‌شود. این دسته قدرت خود را از استفدام ۰ آموزش و ثروت به دست می‌آورند و نه لزوما از إشراف زادكى . در جامعه سرمایه‌داری این واثُه معمولا به دسته‌های قانون‌گذار , مالک و طبقه متوسط اطلاق می‌شود.

صفحه 17:
تراست تراست از اتماد چند شرکت که کالایی مشایه به هم تولید می‌کنند و سهم عمده‌ای از بازار را در اختیار دارند به وجود می‌آید. تراست سهام شرکت‌هایی که در تن عضو هستند را به صورت امانت نگه می‌دارد. اما مالکیت سهام برای خود شرکت‌ها باقی مىماند.امًا شرکت‌ها استقلال مللی. فنی و بازرگانی خود را از دست می‌دهند و تمام امکانات و قدرت عمل آن‌ها در تراست متمرکز می‌شود. وظیفه اصلی تراست کنترل امور شرکتهای عضو از طریق کنترل آرای سهامداران لن شرکت‌ها: انتصاب مدیران و اعمال نظارت مركزى بر امور يكايك آنها است. به نحوى كه حداکثر سود تراست حاصل شود و در نهايت اين سود ميان اعضا تقسيم كردد.

صفحه 18:
ضشد تراست آمریکا با اتفاذ قانون فدرال جدیدی به نام قانون ضد تراست شرمن در سال ۰۱۸۹۰ خود را پایه گذار قوانین رقابتی معرفی کرده و آینده بازار در سيستم آمريكايى را به نهو قابل ملاحظه اى برای اولین بار در تاریخ آمریکا. دملت ملی مسئولیت نظارت و در صورت لزوم تحت تعقیب قانمنی قرار دادن انمصارات و کارتل های تثبیت کننده قیمت را بر عهده گرفته بود. قانون جدید با محدود کردن توانایی فعالیت های تجاری برای تسلط بر رقبای خود در ‎AN}‏ ‏باعث پویا تر و بازتر شدن سیستم اقتصادی آمریکا پیش روی (قبا و تکنولوی های جدید شد. قرن بعدی شاهد توسعه اقتصادی عظیم و افزایش استانداردهای زندگی در آمریکا بود.

صفحه 19:
اصل اثر تورمی : یه ازاء هر واهد پملی که به جامعه یا بخشی از كن تزريق مى شود بايد كالا يا خدمت جديد يا با كيفيت بالاترى توليد ياارانه شودرارزشس افزوده واقعى) در غير اين صورت با توجه به عدم رشد متناسب درآمد ساير آحاد جامعة ناكزير آنان را متحمل هزينه "اثر تورمى" خواهد كرد.

صفحه 20:
: — از د ‎cos‏ | ‎unity‏ هریت کر 7 ۱ اه با هزینه فرصت" | ‏رفته فرصت‎ ٠ ‏ا ا يله‎ el ‏ره‎ al sl جايكزين د كام اخديى 2 ن هتكام لا > اه

صفحه 21:
اصل بهینگی پاراتو : بر اساس. این اصل از نظر اقتصادی نمی توان يولى یا چیزی را به کسی بخشید و یا اضافه کرد مگر آن که به همان میزان از کسی یا جای دیگری کسر شده ' باشد.

صفحه 22:
هزینه اجرای طرح ‎ra‏ ‏نظام سلامت از کجا کم شده است ؟!؟ * از منابع عمومی متعلق به مردم(هدفمندی یارانه هاءمالیات بر ارزش افزوده و... از اعتبار مسکن جوانان از اعتبار کمک به تولید و اشتغال از اعتبار کمک به تسهیل ازدواج جوانان از اعتبارات پیشگیری از اعتیاد از اعتبارات آموزش و فرهنگ سازی از اعتبار تقویت قوای نظامی و انتظامی

صفحه 23:
اصل سوم از نظامنامه مشیرالدوله(۱۳۸۹): بر اساس این اصل "هی وزیری نمی تواند "مواجب زیر دستان خود را (بدون هماهنگی با سایر وزیران و تأیید صدر اعظم) اضافه نماید ."

صفحه 24:
25 15 نسبت درآمد سالانه يزشكان متخصص به سرانه همان كشور ایران آمريكا استرائيا طن انكلستان فراسه ايتقيا دانسارك ايها آلمان

صفحه 25:
ی وان.: بهشت یز شکان متخصص حور آمه سالیاقه پز شکان متخصص یه دلار آمریکا + ۱ آمریعا عه 2 2 2 هلتت وفع مه بريحانيا موضوصاته فخيار سمال شير ا ‎gle Dna.‏ يعون عسوسن تفن ‏مومه ‎Rs eit GAR Ty‏ وله وتيت ا ‎ ‏سیب ‏یی سای سرب مر ‎oe‏ ‏رویععت حور ایران. آحریکا و بر عحاتیا ‎

صفحه 26:
شکاف فاحش در آمدی در مقاطع مختلف پزشکی در ابران 2 مریکا ‎oly!‏ ‏متخصص " يزشك خانواده "ا رزيدفت " اينترن 1

صفحه 27:
120.0 100.0 800 60.0 400 200 &.. %, % تعرفه جدید ۷ تعرفه قبلی ۷ سس ‎eS SNE‏ ۳ ae RS oye ‏سم‎ EN

صفحه 28:
۰ «-اگرچه کامش پرداخت از جیب مردم طی ماه های اولیه اجرای طرح صورت گرفت لیکن هزینه طرح تحول از محل هدفمندی یارانه ها و یک درصد ماليات بر ارزش افزوده تأمين می گردد كه هر ذو از متعلق به مردم است .

صفحه 29:
با توجه به افزایش تعرفه های پزشکی تا ۳۰۰ درصد . طبیعی است که ده درصد پرداخت فرانشیز توسط مردم نیز نزدیک به سه برابر گردیده است.لیکن پرداخت به پرسنل غیر پزشک لن هم صرفا کارانه ۱۸۷ برابر شده است .

صفحه 30:
- طی طرح تحول با بسته اصلام کیفیت ویزد درآمد پزشک تنها از این ممل در کلینیک ها | تخصمی بالغ بر ۳۰امیلیون تومان در ماه گردیده , است ۱۹۲

صفحه 31:
- هق آنکالی یا اقامت پزشک متخصص به . ازائّ هرشب آنكالى بيش از ‎0٠٠‏ هزار تومان گردیده است ۱۹۱

صفحه 32:
- در يى اعتراض اعضای ‎Gale Gis‏ غد پزشک در خصوص افزایش بی سابقه و بى ضابطه درآمد پزشکان در اثر طرع تحول ضریب حقوق كليه اعضای هیلّت علمی از ۱/۲ به ۱/۶ افزايش يافته كه پزشکان میت علمی از این امتیاز نیز برخوردارگردیده انداک۱

صفحه 33:
هرچند هزینه ملزومات پزشکی کاهش ۴۰ درصدی داشته است. لیکن خرید متمرکز تجهیزات بیمارستان از تخت و تشک تا پتو و لباس بیمار توسط وزارتخانه از نظر اقتصادی مذموم و منجر به ورشکستگی بنگاه های اقتصادی کویک در استان ها و شهرستان ها می کردد که با هزار اميد و اخذ وام تشكيل شده اند.

صفحه 34:
از نگاه تورمی واضم است که در ازای هر واهد يول كه به جامعه تزريق مى شود بايد كالا يا خدمات جديدى توليد و ارائه شود و در اثر طرم تحول كه هيج سرويس جدید و حتى با كيفيت ترى به جامعه ارائه نشده .ناكزير كل جامعه به استثنای يزشكاني كه در اثر طرح تحول. تمول! یافته اند از آثار سوء تورمی ناشی از این طرح از قبیل فقربیکاری اعتیاد «فشونت و طلاق به ستوه خواهند آمد.

صفحه 35:

صفحه 36:
در بیمارستان ۶۵-۷۰ درصد تعرفه های درمانی را به پزشک می دهند ۵ تا ۱۰ درصد سهم بیمارستان ۲۰-۲۵9درصد باقیمانده بین پرسنل. کثیر بیمارستان توزیع می شود در صورتیکه در یک بیمارستان دولتی ساختمان و تجهیزات متعلق به مردم است و اساسا هیچ پزشکی بدون همکاری تک تک پرسنل قادر به انمام کوچکترین عمل درمانی نیست چراکه اساسا ارائه خدمات درمانی حاصل یک فعالیت گراهی است و با توجه به افزایش ۳۰۰ درصدی تعرفه ها مسلما فاصله خواهد شد لذا باید در تقسیم و تسهیم این درآمدها

صفحه 37:
میزان افزایش درآمد پزشکان طی طرح تحول : - افزایش از محل بسته اصلام کیقیت ویزیت ۲ - اصلام تعرفه های پزشکی تا ۳۰۰ درصد دا - افزایش تعرفه آنکالی پزشکان عا -افزايش ضريب حقوق هيأت علمى از ط/ابه ۱/۶ ه - افزايش ضريب كارانه يزشكان به عل/١‏ ¥ - افزايش حقوق يزشكان عمومى ‎arb Jairo‏ پزشک خانواده به ۸ تا ۱۵ میلیون تومان در ماه

صفحه 38:
چالش های طرح تحول نظام سلامت : ۱- تعارض با قوانین بالادستی و اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ۲- ایجاد اختلاف و شکاف طبقاتی فاهش بین پزشکان با غیر پزشکان و عامه مردم ۳- تحمیل بار هزینه مالی بر بیمه ها و دولت با افزایش بی (ویه تعرفه های پزشکی ۴- کمرشکن کردن نیروی پرستاری زیر فشار کار ناشی از افزایش تقاضای القایی ۵- عدم توجه به بمث پزشک خانواده و گایدلاین های بالینی

صفحه 39:
راهکارهای خروج از بحران : - بازگشت تعرفه های پزشکی و سایر موارد منجر به مازاد درآمد پزشکان به وضعیت قبل و اصلام کارشناسی موارد مزبور ۲- اصلام ساختار مدیریتی وزارت بهداشت با انتصاب متخصصین بیمه ۰ مدیریت و اقتصاد سلامت به عنوان وزارت بهداشت,درمان و آموزش پزشکی و تغییر نام آن به "وزارت سلامت"- ۳- اجرای کامل ‎ay‏ پزشک خانواده بر اساس نظام ارجاع - استفاده از متخصصین و صاهبنظران هوزه پرستاری « 8قدیریت و اقتصاد سلامت در پیکره مدیریت نظام سلامت 8- هزینه های غیر ضرور ‎COLA.‏

صفحه 40:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان