آشنایی با خواص برخی از گیاهان دارویی
اسلاید 1: به نام خداعنوان تحقیق : آشنایی با خواص برخی از گیاهان دارویی
اسلاید 2: نعناع: برخی از خواص گیاه نعناع: درمان مناسبی برای رفع سردرد، تب، حالت تهوع، اختلالات گوارشی و ... محسوب می شود. خمیر نعناع تهیه شده با آب و برگ نعناع، برای درمان مسمومیت غذایی کاربرد دارد. ▪ برگ های له شده آن برای سفید کردن دندان موثر است. بخور روغن نعناع آرامش بخش است. چای نعناع علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند سکسکه و گوش درد را برطرف می کند ▪ فیبر غذایی موجود در آن، احساس سیری و سلامتی روده ای ایجاد می کند و یبوست و بواسیر را تسکین می دهد. کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و روی موجود در نعناع نقش مهمی در حفظ فعالیت های سوخت و ساز بدن دارد.
اسلاید 3: تصویر گیاه نعناع
اسلاید 4: چای سبز: چاي سبز فوايد زيادي دارد . چاي سبز پيشگيري كننده از حمله قلبي و سرطان شناخته شده است و يك تونيك ( تقويت كننده ) بسيار مفيد است. اين چاي داراي خاصيت ضد چربي (از هر نوع آن )و مقوي اعصاب بوده و قدري نيز خاصيت تب بري دارد.چاي سبز باعث تقويت معده شده و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نيز برطرف مي كند . چاي سبز باعث تقويت حافظه شده و براي افراد افسرده يك داروي ضد افسردگي است. زيرا نوشيدن چاي سبز باعث نشاط و سرزندگي مي شودخواص كلي چای سبز:جلوگیری از پوسيدگي دندانكاهش وزنحفاظت از قلبكاهش فشار خونجلوگيري از ديابتكاهش تري گليسيريد
اسلاید 5: تصویر گیاه چای سبز
اسلاید 6: زنجبیل:زنجبیل یکی از مهمترین ادویهها و گیاهان دارویی است که تقریبا در سراسر جهان و در مکاتب مختلف درمانهای طبیعی به ویژه طبسنتی هند، آیورودا، مکتب طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی که جنبههای درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است. زنجبیل به طور کلی از جمله گیاهانی است که علاوه بر جنبههای درمانی به عنوان یکی از چاشنیهای مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده میشود. متخصصان و درمانگران طب سنتی هند، آیورودا، در متون کهن خود زنجبیل را دارویی طبیعی، مقوی قلب، محرک جریان گردش خون و محرک هضم غذا میدانند و مواردی چون خاصیت ضدسرفه، ضد لخته شدن خون و ضدالتهاب را برای آن یادآور شدهاند.
اسلاید 7: خواص زنجبیل : بجوید تا سرفه نکنید به گفته متخصصان گیاهدرمانی، زنجبیل خواص منحصربهفردی در کنترل و پیشگیری سرماخوردگی در فصلهای سرد سال دارد. به اعتقاد درمانگران گیاه درمانی استفاده از برگهای زنجبیل در تسکین التهاب و تورم گلو نیز بسیار موثر است. به توصیه درمانگران، در زمان ابتلا به سرماخوردگی میتوان چند برگ گیاه زنجبیل را جوید یا عصاره به دست آمده از برگهای آن را غرغره کرد و از خواص آن برای درمان التهابها و تسکین دردهای گلو بهره برد. اگر چه امروزه بسیاری از کارخانههای تولید دارو و فرآوردههای دارویی تونیکها و شربتهایی با منشاء گیاهی و با کمک زنجبیل و برگهای آن تهیه میکنند که قابلیت جایگزین شدن به جای شربتها و فرآوردههای دارویی شیمیایی را برای درمان التهاب، خشکی و دردهای ناشی از گلودرد و سرماخوردگی دارد با زنجبیل پاشویه کنیدبسیاری از طبیعتگردان و علاقهمندان به گردشگری حتما با کاربرد گیاه زنجبیل در تسکین سرمازدگی در فصلهای سرد سال آشنا هستند. در بسیاری از مناطق کوهستانی در کشورهای سردسیر که میزان بارندگی برف زیاد است، استفاده از زنجبیل به منظور کنترل و درمان سرمازدگی بدن بسیار رایج است. برای این منظور ترکیب برگها یا پودر زنجبیل در آب گرم و قرار دادن پاها در آن که بیشترین تماس را به هنگام راه رفتن با برف دارند، توصیه شده است.
اسلاید 8: تصویر زنجبیل
اسلاید 9: آویشن:آویشن گیاهی است علفی، دارای شاخههای زیاد و چوبی به ارتفاع تا 30 سانتی متر که در نواحی کوهستانی در بین تخته سنگ و به ویژه در کشورهای اروپایی میروید.ساقههای آویشن پوشیده از کرک و برگهای کوچک زیادی است. برگهای آن کوچک، لوزی شکل، نوک تیز و به صورت متقابل، بر روی ساقه قرار دارند. این برگها به رنگ خاکستری روشن و با بوی بسیار نافذ است و دارای دم برگهای کوچکی نیز میباشد.گلها کوچک، گلی رنگ و یا سفید و به صورت مجتمع در انتهای ساقه قرار گرفتهاند.قسمت مورد استفادهی گیاه، گل و به ویژه برگهای آن است. این گیاه، به طور محدود و برای تهیهی داروها، در ایران کشت میگردد.
اسلاید 10: درمان سرفه با آویشن روغن آویشن که از برگهای آن گرفته میشود اغلب به عنوان داروی طبیعی برای سرفه کاربرد دارد. در یک مطالعه مشخص شد ترکیب آویشن با برگهای گیاه «پاپیتال» به تسکین سرفه و دیگر علائم برونشیت کمک میکند. آویشن برای افزایش ایمنی بدن تأمین تمامی ویتامینهای مورد نیاز بدن در روز از طریق خوردن مواد غذایی تا حدودی سخت است. اما آویشن منبع غنی از ویتامین C و A است. همچنین از دیگر فواید آویشن وجود مس، فیبر، منگنز و آهن در آن است. خاصیت آویشن در گندزدایی کردن گرد و خاک یکی از خطرناکترین آلایندههای هوا در فضای خانه است که میتوان برای از بین بردن آن از روغن آویشن استفاده کرد. روغن این گیاه دارای خواص ضدقارچی است. خلاصی از آفات با آویشن آویشن یکی از عناصر تشکیل دهنده بسیاری از حشرهکشها به حساب میآید و برای از بین بردن ویروس، باکتریها، موشها و دیگر جانوران موذی استفاده میشود. برای ساخت یک آفتکش خانگی چهار قطره از روغن آویشن را با روغن زیتون ترکیب کنید.
اسلاید 11: تصویر گیاه آویشن
اسلاید 12: نام دانش آموز: فرانک شعرباف پایه: دوم نام معلم: سرکار خانم یزدان پرستنام مدرسه: سماء 4
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.