صفحه 1:
te
3
روش طراحي و استقرار آن
در سازمانها
صفحه 2:
1-تعاريف.مقدمات و آشنايى كلى با نظام 56
2-جایگاه نظام 55 در نهفت تولید ناب
3-معرفي مدلي براي ساختار اجرايي و گامهاي طراهي و
استقرار نظام 5s
ابي با ينج 5 نظام 56 و روشهاي پیاده سازي آنها
4-آشناد
1-4( داول «ساماندهي
2-4 دوم: نظم و ترتیب
53-4 سوم: پاکیزه سازي
54-4 چهارم: استانداردسازي
56-4 پنجم: انضباط و نگهداري
5-نتایج و مزاياي استقرار نظام 56
صفحه 3:
[-تعاریف.مقدمات و آشنايي
صفحه 4:
£2405
* پایه اي ترین و اصولي ترین ابزار
ارتقا بهره وري سازماني
است(سوزوکی)
* پایه و اولین گام نظامهاي جامع
بهره وذي همچون TPM
11ل
* بسیار فراتر از پاکیزه سازي ساده
است
صفحه 5:
إماموريت| 9 © :
ایجاد یک سیستم و استاندارد انضباطی مشترک و
فراگیر که تک تک افراد واحد های سازمانی
تعهد به این سیستم بر نمونه ترین بودن در
ساماندهی. نظم و پاکیزگی کل سازمان باشند.
صفحه 6:
55
55 در يكشكام
ياكيزه
استانداردسازي
oe
Se
انضباط
سامانده
صفحه 7:
5 امل
5 دوم
chy)
ساماندهي
SEIRI-SORT
نظم و ترتیب
SEITON-SET IN
ORDEER
پاکیزه سازي
SEISO
SHINE
استاندارد سازي
SEIKETSU
STANDARDIZE
انضباط و نگهداري
SHITSUKE
SUSTAIN
هدف
تشخیص ضروري از غیر ضروري
و دور ريختن اشيا زايد
استقرار اقلام در بهترين مكان
alll ia
رفع آلودكيها و منشا آنها
ياكيزه سازي كامل مميط
ياكيزه نكهداري مميط
بهیود نگهداري اقلام
استاندارد سازي وضعیت
حاصله از اجراي سه 5 قبلي
براي حفظ وضعيت
شکل دهي عادات صهیح و
انضباط فردي و گروهي در
Cayley استانداردها
روش
استفاده از برجسب قرمز
1-استفاده از نقشه کارگاه
2-تعيين اقلام مبتني بر فكر
3-نامكذاري و جايكزاري همه هيز
ياكيزه سازي
بازبيني و رفع عيب
پيشكيي از آلودكي
رنك آميزي
١-تعيين استانداردهاي
اجرايي سه 5 قبلي
2-بهره كيري از مديريت
ديداري
تکرار و عادت زايي- فرهنكسازي
آموزش و تکرار آن
مميزي و کنترل
صفحه 8:
ارتباط 55 با سایز سيستمهاي سازماني
* سیستم انبارداري
* سیستم برنامه ريزي تولید
* سیستم حمل و نقل
° سیستم تحویل کالا
* سیستم استقرار تجهیزات و ماشین
الات
*؟ سیستم ارزيابي كاركنان
* سيستم ييشنهادها
Sea
صفحه 9:
صفحه 10:
چرا بهتر است جنیش کایزن با 5 شروع شود؟
* فعاليتهاي 56 براي مبتدیان آسانتر است.
* کارکنان پاکیزه گي را دوست دارند و بیشتر
مشارکت مي کنند
* در مورد اینکه مزاياي 55 منحصر به مدیران
نبوده و به نفع کارکنان نیز هست.کسي تردید
د
* نیاز به هزینه چنداني ندارد
* سریعتر نتیجه مي دهد و صف شکن است.
* نتایج بسیار مشهود و شوق برانگیز است.
* در تغییر پارادایم سازمان از بي تفاوتي و رکود به
تحرك و بهبود طلبي بسیار مجثر است.
صفحه 11:
سيماي سازمانهاي مشکل دار
* کارکنان ظاهري خسته و آشفته دارند.
* کارکتان صميمي نیستند.
* غیبت از کاربالاست.
* کارکنان پيشنهادي براي اصلام و پیشرفت کارها
ارائه نمي نمایند.
* فعاليتي در زمینه نها به هشم نمي خورد.
* ضایعاتدوباره كاري و بزگشتي بالاست.
* تجهیزات و ممیط کار ,«کثیف و آلوده اند.
* ابزار و اقلام بدون نظم و ترتیب پراکنده اند.
* موجودي اتبار و حجم كالاي نیم ساخته بالاست
* تعداد حوادث بالاست
صفحه 12:
آفت ساده نگري به DS
نبايد نظام 55 را به پاکیزه
سازي و رنگ آميزي مهدود
دانست .هرا که این نظام.
همراه با كايزن.تكنيك حل
مسئله و اتلاف Lio gals)
مزاياي بسياري براي سازمان
خواهد بود
صفحه 13:
ارتباط 39 با نظامهاي تضمین کیفیت
* (ديابي ممصول:بند8
* انبارش و نگهداري :بند 15
* کنترل مدارك:بند 5
* نگهداري سوابق و مستندات:بند 16
* کالیبراسیون:بند 11
بطور كلي انضباط و انسجام سازماني لام
بباي پیاده سازي استانداردها
صفحه 14:
نكاتي در باره استقرار نظام 5
1-هيج ره ميان بري براي اجراي 5 وجود ندارد.
2-نبايستي اقدامات اجرايي با حمالي همراه باشد
3-از چاشني «قابت در استقرار نظام 95 بايستي
بهره جست.
4-کارکنان را بايستي به همفكري و ارائه پیشنهاد
در ایجاد 56 تشویق کرد
5-شاید اجراي 6 ساده بنظر برسد ولي چندان هم
آسان نیست و کمتر سازماني تا نهادینه سازي
کامل نظام پیش رفته است
صفحه 15:
2-آشنایی با جایگاه نظام 55 در نهضت
تولید(قدمات) اب
LEAN PRODUCTION
و نهضت اتلاف زدایی
صفحه 16:
مکتب مديريتي تولید يا خدمات ناب
LEAN POODUCTION
TOYOTA PRODUCTION SYSTEM
* شرکت تویهتا با معرفي مکتب مديريتي
بنام تولید ناب( LEAN
colli] (PRODUCTION سوم در
مدیریت تولید را به دانش مدیریت
معرفي نموده است.
* تولید ناب بر ممور اتلاف ستيزي استوار
است
* در این مکتب .نظامهاي بهره وزي
همچون 11[ 55,0000 و... همه
فلسفه اتلاف زدايي دارند
صفحه 17:
* مودا به مثابه هيولايي
ارزش افزوده سازمان (| مي
بلعد
۴ این هیولا گاها قابل ریت
و در بسياري مواقع غیر
مشهود است و تشخیص
آن نیاز به عينك مودابيني
دارد ۱
٠ توليد ناب بر محور مجدا
ستيزي استوار است
صفحه 18:
اتلافهای هفت G5
در محيطهاي توليدي
*-اتلاف تولید بیش از حد
* 2-اتلاف انتظار
© -تلاف حمل و نقل
۶ 4-اتلاف موجودی انبار
* 5-اتلافه حرکت
* 6-اتلاف فرآيند
٠ “-اتلافه مرجوعى ها
صفحه 19:
صفحه 20:
3-معرفی مدلی تجربی براي ساختار اجرایی و
گامهای استقرار نظام 55
صفحه 21:
ساختار اجرايي نظام 55
احظارت بر تيمهاي امرايي
2تصميم كيري در مهرد اكلام 1
غير ضروري مهم تيمها 0 1
ce sd كميته راهبري 55 ديير خانه 58
بهدمه امرايي 35
4تمیه و تصويب
استانداردهاو دستورالعمل. |
امراي ۳
قتصمیم aye} 3 7
الكياش as م Hoy 5 aa al
2 مميزيهاي ماهاله( با
عمراهي صايرين)
تيمهاي اجرايي ISS 5S دهي و اطلاع رساني.
4مدیریت
فرهنگسازي و آ:
انجام خعاليتهاي
امرايي استقرار
نظام 5 بر مباي
كار تيمي
صفحه 22:
فرآیند استقرار نظام 55
مستند سازي از وضعيت موجود
(قبل ازاجراي 55) توسط تیمها
دا دای (SN DEE
آدیت مستند سازي وآموزش عملياني پیاده سازي 9 اول
آدیت عملکرد تیمها براي 5 اول و اموزش 5 دوم
1
أذيت عملكرد تيمها براي 5 دوم و اموزش 8 سوم
أديت تسا باي 5 سوم و آموزش و اجراي 5 جهارم
آموزش و اجراي اقدامات ٩ پنجم
1
برزنتيشن نهابي و انتخاب تيمهاي برتر
توجیه و آموزش
مدیران ارشد
تشکیل کمینه راهبري
و کمیته های اجر
تعین محدودهپروژه
(انتخاب واحدهاي بايلوت ).
آموزش کلي و مقدماتي
نظام 55 به اعضا تیمها
صفحه 23:
4-آشنايي با بنج 5 نظام 55 و روشهاي
پیاده سازي آنها
صفحه 24:
ری لت یی ال تس دی
1- مرزبندي و تعیین محدوده فعالیت تيمها(واحدهاي
منتفب براي اجرا)
2-تشکیل و اعلام موجودیت تيمهاي اجرايي و تعیین
3-ترسیم نقشه و لي اوت محل فعالیت واهدها
4-تبسیم نمودار فلشي عملیات
5-عکسبرداري از زماياي ثابت(قبل و بعد از اجراي 55
6-فيلمبرداري از وضعیت واهدها (قبل و بعد از اجباي
(5s
7-لیست برداري از تمام اقلام و موجوديهاي واهدها
8-تهیه و نصب تابلوهاي مدیریت ديداري 56
صفحه 25:
ساماندهي(جداسازي اقلام ضروري از غیر ضروري)شناسايي اقلام غيرضروري بر مبنای اولویت نگهداري اشیا و جداسازي
بر
۳
آن از اقلام ضروري
مضار وجود اقلام غیر ضروري
ملاكهاي تفکيك اقلام ضروري از نیمه ضروري و غیر ضروري
تكنيك برجسب قرمز( 186" (RED
موانع فرهنگي پيشاروي ساماندهي
ريشه يابي دلایل انباشته شدن اقلام غيرضروري
استانداردسازي عملیات 5 اول
مميزي اجراي 5 اول توسط تیمها و تعیین اقدامات املاهي
انتخاب تيم برتر
صفحه 26:
مضار وجود اقلام غیر ضروري در محیط
1- کند كردن عمليات
۱-2شغال فضاي مفید
3-معطلي سرمایه
۱-4ستهلاك اقلام مفید
5-آیجاد اتلاف وقت براي جستجوي اقلام ضروري
6-ناآراسته و شلوغ كردن محيط كار
7-كم شدن اقلام ضروري
8-افزايش حوادث و مشكلات أيمني
صفحه 27:
فرآیند انجام 9 اول
تشکیل جلسه نیم و تقسیم کار برای انجام اقدامات
1
اليست برداري از تمام اقلام «بررسي أنها و تفكيكك بهة 1
1 ۱
۳7 2 مواد لوليه يا ia
تان ١ کی در خرن ضروری. ree
تايذير اس 3 بسيار ضروري
j Aer
a
تببين فكليف اقلام خير ضروري به يكي از SMe
صفحه 28:
ردیف .| تعدد استفاده در واهد زمان نوع
کمتر از یکساعت.
اول يكبار استفاده شود | بسیار ضروري
از یکساعت. تا یکروز
ضروري
__| یکبار استفاده شود
از یکروز تا یکما 5
* انیمه
۳ | يكبار استفاده شود يمه ضروري
از یکماه تا ششماه AAT
کمتر فروزي
مهارم | يكبار استفاده شود
بیش از 6 ماه يكبار
استفاده شود غير ضروري
ششم مورد استفاده آن مطلقا غير
مشخص نيست فروري
صفحه 29:
اتلافهاي هفت گانه
در محيطهاي توليدي
*-اتلاف تولید بیش از د 5
* 2-اتلاف انتظار
* 3-اتلاف حمل و نقل
* 4-اتلاف موجودی انبار ©
* 3-اتلاف حرکت
* 6-اتلاف فرآیند
* 7-اتلاف مرجوعی ها BD
صفحه 30:
چرا اقلام غیر ضروري انباشته مي شوند؟
1- تقص در سیستم برنامه ريزي تولید
2-نقص در سيستم مكانيابي ماشین آلات
3-انتخاب نادرست مکتن انبارها
4-مشکلات كيفي و برگشتي محصولات 06 یا مشتري
5-ضعف در سیستم سفارش مواد اولیه يا قطعات
6-تغییر در طرم تولید یا محصولات
7عادت غلط تکثیر و نگهداري مازاد مدارك
صفحه 31:
رئوس فعاليتهاي ٩ دومنظم و ترتیب
نظم و ترتیب؛تعیین بهترین مان براي اقلام ضروري
a
1-ملاك تعيين مكان
2-آموزش اتلاخها
3-اصل بهترين Ch
4-مديريت ديداري(نامكذاري.نشانه كذاري.تهيه شناسنامه
واحدهاءتجهيزات و ..)
5-مزاياي 5 دوم
6-بهره گيري از روش ۳1۳0
7- استانداردسازي عملیات 5 دوم
8-مميزي اجراي 5 دوم توسط تیمها و تعیین اقدامات اصلاهي
وانتخاب تیم برتر
صفحه 32:
مبناي تعیین مکان. اقلام
* تعدد استفاده در واهد زمان
* فيزيك جنس و بهتري حالت قرار گرفتن
(اقلام سنگین,پایین باشند-اقلام هم خانواده یکجا
باشند)
ايمني
* استانداردهاي نگهداري(دما؛نور و ...)
* آراستگي و چشم نوازي
صفحه 33:
اول
دوم
سوم
تعدد استفاده در واهد زمان
کمتر از یکساعت.
یکبار استفاده شود
از یکساعت. تا یکروز
یکبار استفاده شود
از یکروز تا یکماه
یکبار استفاده شود
از یکماه تا ششماه
یکبار استفاده شود
بیش از 6 ماه یکبار
استفاده شود
مورد استفاده آن
انوع
بسيار ضروري
ضروري
نيمه ضروري
كمتر ضروري
غير ضروري
مطلقا غير
ضروري
در دسترس خود قرار داده یا با
فود حمل كنيد
در محل كار و در نقطه كانوني(ميز
يا تابلو ابزار) قرار دهيد و يس از
استفاده به جايش بركردانيد
در مهل كار و در نقطه كانوني قرار
دهید و پس از استفاده به جایش
برگردانید
دور از دسترس و در انبار
نكهداري كنيد
نگهداري نکنید یا دور از
دسترس و در اتبار نگهداري
نمایید
نگهداري تکنید
صفحه 34:
اتلافهای هفت گانه
در محيطهاي توليدي
* -اتلاف تولید بیش از حد
* 2-اتلاف انتظار
* 5-اثلاف حمل ونقل
* 4-اتلاف موجودى انبار
* -اتلاف حرکت ©
* 6-اتلاف 32153 >
* 7-اتلاف مرجوعی ها
صفحه 35:
مزاياي 5 دوم
پیدا کردن اقلام به سادگي
پیدا کردن اقلام به سرعت(زیر 30 ثانیه)
سهولت رفت و آمد
هماهنگي بین کارکنان در نامیدن اقلام
هماهنگي بین کارکنان در قرار دادن مکان
اقلام
بهیود آيمني
بهبود فرآیند
بهبود لي اوت
دلپذیر و آراستگي محیط کار
صفحه 36:
اصل:یک بهترین است و کاربرد آن در نظام 5
1- يك ساعت جلسه
2-يك صفمه گزارش
3-يك دقیقه مکالمه تلفني
4يك پرونده براي هر موضوع
5-يك نام براي ناميدن اقلام توسط همه
6-يك مکان براي قرار دادن هرچیز
7يك كپي از هر نامه
8انجام يك کار در هر (مان
ووجود مدارت يك کار روي میز
0 -یکبار بررسي نامه وارده
صفحه 37:
مدیریت دیداری در ٩ دوم
عنوان قسمتهاي كاري
عنوان ابزار و ماشین الات
عنوان کارکنان «سمت و وضعیت حضور آنها
لي ات استقرار ماشین الات و کارکنان در قسمت
خط كشي مسير رفت و آمد و محدوده كاري ايستكاهها
ترانس پارنت کردن دربهاي کمدها و کشوها
دیده شدن ساین بردها و لیبلها از دور
استفاده از بولتنهاي زنده و بزرگ
استفاده از برهسبهاءنمایه گذاري و نشانه گذاري(مهت باز د بسته كردن
جهت.نوع محلول لوله هاءهشداردهنده,نکات بحرانيجاي پیچهاءمیزان دقت ابزار و
1
تعیین میزان میزان مجاز انبارش اقلام در انبارها یا آيستگاههاي كاري
صفحه 38:
رئوس فعاليتهاي 5 سوم:پاکیزه سازي
پاکیزه سازي:پاکیزه سازي و پاکیزه داري ممیط کار و تمامي اقلام
*مزاياي پاکیزه بودن محیط کار
*پاکیزه داري.تعهد اخلاقي نسبت به ابزار کار
oboe با منشا آلودکیها در پاکیزه سازي
*رنک آميزي و اصول آن در 55
*پاکیزه سازي پایه TPM 9 PM
* استانداردسازي عملیات 5 سوم
*مميزي اجراي 5 سوم توسط تیمها و تعیین اقدامات
اصلاهی
* انتفاب تیم برتر
صفحه 39:
مزاياي 5 سوم
* تاثیر مثبت بر بهداشت محیط کار
* تاثیر مثبت بر بهداشت رواني محیط کار
* رفع نواقص اجراي دو 5 قبلي
* ييشكيري از خرابي 19[ كار افتادكي
ماشين آلات
صفحه 40:
هها
(Siw.
كاه :
ْ كار
أه سازي 0 0
سدسم 1
۱ : 0 0
ياكد 7
زه
0 3 -
سازي اب
اکیزه
*پاکد
نها
پا كاركنا كاري ۱
S
)6
اس
لبا
نان و
1
کي
کیزه
4°
عمومي
4
نهاي
مكاذ
سازي
اكيزه
ياكد
7
0
صفحه 41:
تاثیر پاکیزه سازي در ۳1۷[
د پاکیزه سازي منشا آلودگي «فع مي شود و نه
الودكي
أ * ياكيزه سازي همراه با بازبيني نقاط بحراني
دستگاهها همراه است. (اتصالات,روغن خورها و ...)
* پاکیزه سازي فرآیند تشخیص و تصمیم مشکلات
(قبل از تبدیل شدن به مسئله).
* فهم درون و بیرون هر چیز .از نتایج پاکیزه سازي
صحیم است
صفحه 42:
اصول رنگ آميزي در ٩ سوم
* استفاده فراگیر از رنگ و رنگ آميزي محيط
* استفاده از رنگهاي شاد و روشن
* استفاده از رنگهاي ببري براي هشدارها و خطر
* «نگ آميزي دستگاهها و لوله هاي ماشین آلات
(با رنگهاي متفاوت بر هسب نوع محلول)
* استفاده از زمانهاي توقف کار براي تجدید رنگ آمیزیها
صفحه 43:
تيره
0
زرد روشن
بنفش یا خاكستري
قهوه آي
قرمز یا زرد روشن
صفحه 44:
تعهد نامه پاکیزه گي به روایت اوسادا
من تعهد میکنم:
چيزي یا جايي را حتي الامکان کثیف نکنم.
ريخت و ياش ننمايم
هر چيزي را بلافاصله يس از كثيف شدن
تميز نمايم
نوشته ها و رنك آميزيهاي كهنه را
بازنويسي و رنك نمايم
از نظر ياكيزه نكهداري .محل كار همجون
خانه خود بدانم
خود ر| مسئول تميزي محیط کار خود بدانم
صفحه 45:
نكاتي در زمینه پاکیزه سازي
تمام کارکنان از هر رده مسئول پاکیزه گي
محيط كاري خويش هستند
ياكيزه كي مي بايستي با ابزار مناسب
انجام شود تا مفرح بوده و مشقت بار
نيروهاي خدماتي بر پاکیزه سازي مكانهاي
عمومي متمرکز گردند
پاکیزه گي فعاليتي مستمر است
در پاکیزه گي اصل بر جلوگيري از آلوده
شدن است
صفحه 46:
رئوس فعاليتهاي 5 چهارماستانداردسازي
استانداردسازي:استاندارد نمودن وضعیت ماصله از اجراي سه 5 قبلي
* تعیین چگونگي.زمان و مسئولین انجام دوره اي
اقدامات سه 5 قبلي
*بهره گيري از مدیریت ديداري در استاندارد سازي
*تهیه آیین نامه امرايي 55 با ترکیب استانداردهاي قبلي
صفحه 47:
تعهد نامه پاکیزه گی به روایت اوسادا
* در استانداردها بايستي زمانهاي انجام دوره اي 5
ها مشخص باشد
* انمام 56 پنج دقیقه أي روزانه
* انجام 55 هفتكي
* انجام 55 اساسي دوبار در سال(با مشارکت
همه.تعطيلي کار و بصورت برنامه ريزي شده و جذاب)
صفحه 48:
رئوس فعاليتهاي 5 پنجمانضباط
انصباط(مینه سازي (آیجاد آگاهي و تعهد) فردي و گروهي براي انجام دقیق,درست
و بموقع استانداردها توسط کارکنان
*۶موزش
* فرهنگسازي
*مميزي(خود مميزي و مميزي رسمي)
*ایجاد عادات صحیح
صفحه 49:
نقش مدیریت ارشد در نظام 5S
مطالعه و كسب آكاهي از تثوري 56 و شرکت در همایشها و بازدیدها
تعیین مسئول(فرد يا واحد)مناسب براي استقرار نظام .اعطاي افتيارات مناسب و حمايت ازوي
الزام مديران مياني به نقش پذيري و تشکیل تيمهاي اجرايي
الأعدايت عفن و پاقسر از تام عم ملسات منز
جلسات موردي نظام
و كردهمايي كاركنان و مضور در
تامين نيازمندي هزينه أي(آموزشهاءمزينه هاي عمليا:
مشاور .بودجه انكيزشي)
آزاد كردن وقت مورد نياز كاركنان براي انجام فعاليتها
جسارت در تصميم كير تکلیف اقلام غير ضروري مهم و سایر پيشنهادهاي دست اندرکاران
5s
پيگيري و دنبال کردن پیشرفت پروژه از مسئولین
پیوند سيستمي نظام 58 با ساير سيستمهاي مد
ثبات قدم و اجتناب از تعجيل در نهادينه سازي نظام
«خريد ابزار ياكيزه سازي .بهره كيري [١
ارزيابي مديران.واهدها و كاركنان و ..
صفحه 50:
5-نگاهی بر تنايج و مزاياي استقرار نظام 5S
صفحه 51:
صفحه 52:
مزاياي نظام 55
1- اتلاف زدایی
زماني با کاهش
۰ زمان دسترسي به
۲ 7
صفحه 53:
2-بهبود وضعیت تعمیر
و نكهداري(/21) و
جلوگيری از خرابیها و
توقفات ناخواسته
ماشین آلات
صفحه 54:
3-بهیود بهره وري تجهیزات
نم ۳۰ ابزار آلات بدليل
6 استفاده صمیم.مكانيابي
صميم.بازكرداندن يس از
مصرف به مكان مهرر و
جلمگيري از گم شدن
له اب
صفحه 55:
مزاياي نظام اس
4-بهیود کیفیت محصولات
© و خدمات
از آ تجاییکه پاکیزه G5
محيط كار اولين شرط
كيفيت اسح.
صفحه 56:
8و
مزاياي نظام اس
ل الل
5-تقويت كار تيمي
چرا که عملیات اجرايي
نظام در قالب فعالیت
تیمها صورت مي پذیرد
صفحه 57:
مزاياي نظام س
6-بهیود روهیه کارکنان
بدلیل آراستگي .زيبايي
و دلپذیر تر شدن yao
کار
صفحه 58:
مزاياي نظام س
7-افزايش ايمني و
ييشكيري از حوادث
بدلیل بازرسيهاي ادواريرنگ
| میزیها.هشدارهاءمشخص کردن
مكانهاي خطر,حساسیت پوشش
كاركنان.حساسيت به حفظ
دستكاههاءحساسيت به رعايت
استانداردها و ...
صفحه 59:
مزاياي نظام اس
8-نهادینه سازي انضباط .
of 9 , نظم و ترتیب و رعایت
if استانداردها در ميان
ue ۰ کارکنان
صفحه 60:
مزاياي نظام اس
9-تاثير مثبت بر
بازديد كنندكان
صفحه 61:
مزاياي نظام اس
0 -شکستن حال و
هواي رکود و آیجاد
پارادایم بهیود مويي
در ميان کارکنان
سازمان
صفحه 62:
مزاياي نظام اس
1-کاهش ضایعات و دوباره کاریها
(با مكانيابي صحيح براي اشياءمواد
خام.محصولات و حذف اقلام غیر ضروري و
کاهش حجم قطعات و محصولات نیم ساخته)
صفحه 63:
مزاياي نظام س
2-مزاياي کد از دیدگاه JIT
٠ حذف موجودي غيرضروري
طي فرایند
٠ حذف انبارش غير ضروري
٠ كاهش ملزومات
غيرضروري
* اشکارسازي مشکلات در
کارگاه
صفحه 64:
سایر مزاياي نظام س
* سهولت شمارش و انبار گرداني
* ایجاد اشتیاق در کارکنان براي ماندن
در محیط کار
* ایجاد شنافت مطلوب كارگاهي و درك
محيط كار
صفحه 65:
نتليج نظام اس
* محيط كار آراسته
* ابزار و اقلام آراسته
۴ همکار آراسته
۶ رفتار آراسته
* پندار آراسته
* فرآيندهاي آراسته
