صفحه 1:
www.tabaye.ir
صفحه 2:
صفحه 3:
* زمستان فصل سرد وتر است. هر نوع غذلیی که بتولندبا لین سردی و ترى
مخالفت کند و بدن را به تعادل برساند . مطلوب است.
بنابرلین غذاهلیی که مزاج گرم دایند مانند غذاهای شیرین . غذاهای چرب و
ادوبه های تند مانند فلفل . زنجبیل و دارچین حی تولند در لین فصل بیش تر
مصرف شود. 3
نام
البته همه این موارد برای رژیم غذایی افراد سالم است اما اگر افراد بیمار شوند
بسته به نوع بیماری رژیم غذایی باید تغییر کند.
صفحه 4:
- سبزی های تند مانند پیازچه . تره . شاهی و ترخون را می توان در فصل
زمستان بیش تر مصرف کرد. یز ۲
- ماست را با پونه یا با مربای زنجبیل میل کنید. 2
- خوردن ترشی ها اصلاً توصیه نمی شود . در نهلیت می توانید ترشی سیر یا
ترشی کبّر را به میزان کم مصرف کنید.
- پنیر در وعده صبح اصلاً توصیه نمی شود
پنیر طبعی سرد دارد و فرد را دچار رخوت می کند. اگر در
روزهای سرد مصرف شود ممکن است فرد را مستعد
سرماخوردگی کند.
توصیه می شود پنیر با گردو و آویشن مصرف شود.
صفحه 5:
از كن جا كه در مواد اوليه لین آش. گوشت هم وجود دارد غذای مناسبی برای فصل
سرما محسوب می شود.
- مواد لازم :
- كوشت بدون استخوان : نيم كيلوكرم
- نخود , لوبيا جيتى , ماش , عدس , لوبیا چشم بلبلی و برنج : هر كدام يك فنجان
- سبزی آش ( جعفری , گشنیز , اسفناج , تره , ترخون و مرزه ) : به ميزان لازم
- پیاز داغ : به مقدار لازم
- نمک , فلفل , زردچوبه , روغن و نعناع داغ : به مقدار لازم
صفحه 6:
ws
روش تهیه آش شله قلمکار: 0
ليا
شب قبل حبوبات را خيس كنيد.
بعد از آن که گوشت و پیاز را سرخ کردید, زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی
آب در آن بریزید و بگذارید خوب بپزد.
سبزی آش را خرد کنید.
وقتی گوشت نیم پز شد , حبوبات را به آن اضافه کنید.
وقتی گوشت و حبوبات خوب پخت , سبزی را به آن اضافه کنید.
از آن جا که مدت پخت اش طولانی است بهتر است حرارت زیر آن را کم کنید و
آن را مدام هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شده وجا '
نمک و فلفل را زمانی اضافه کنید که اش خوب پخته باشد.
بعد از آن روی آش را با پباز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
صفحه 7:
هلیم را با نخود بخورید:
هلیم غذایی مناسب برای فصل زمستان است . به خصوص اگر نخود هم به آن اضافه شود.
اضلفه کردن دارچینبه مقدار مناسب هم عی تولند لین هلیم را برای فصل سرما مناسب
کند.
مواد لازم :
- كندم يوست كنده : يك ليوان و نيم
- نخود : يك دوم ليوان
- كوشت كوسفند سردست : 400 كرم
- نمى : يك ينجم قاشق جاى خورى
- پیاز متوسط : دو عدد
- آب گوشت : دو ليوان
- دارچین : به مقدار لازم
- شكر : به مقدار لازم
- كره : جهار قاشق سوب خورى
صفحه 8:
روش تهیه هلیم :
نخود را ۲۴ ساعت قبل از يخت خيس كنيد.
گندم را ۲۴ ساعت زودتر خیس کرده و با نمک بپزید.
نخود را همراه با پیاز و گو
سپس گوشت پخته را از آب و نخود جدا کنید و بکوبید تا رشته رشته شود.
*_گندم را هم با کمی آب جوش در مخلوط كن بريزيد تا كاملاً له شود.
اما نخود را با کمی آب گوشت له کنید. این کار را هم می توانید در مخلوط کن انجام دهید.
بقیه آب گوشت . نخود . گوشت و گندم له شده را با هم مخلوط کرده و در قابلمه ای بریزید
و روی حرارت ملایم قرار دهيد. حدود نیم لیتر آب به آن اضافه کرده و بگذارید هلیم به
مدت نيم ساعت جا بيفتد.
حواس تان باشد كه در اين مدت هليم مرتب هم زده شود 7
صفحه 9:
- خورش فسنجان:
خورش فسنجانبه دلیل حرارت خوبی که گردوبه آن ی دهد براى لين فصل
اتوصيه مى شود
بين غذا شيرين و جرب است وبه دلیل گردوی فراوان می تولند در سرما طبع
شما را به سمت گرمی ببرد.
مواد لازم :
- گردو : 500 گرم
- گوشت چرخ کرده : 300 گرم
- پیاز : یک عدد
- دارچین : سه قاشق چای خوری
- رب انار : پنج قاشق غذا خوری
- شکر : دو قاشق غذا خوری a
صفحه 10:
روش تهیه خورش فسنجان:
* بيياز را ريز رنده كنيد و با كوشت چرخ کرده , نمک , فلفل و یک قاشق چای
خوری دارچین مخلوط کنید تا مواد جسبندگی مناسبی پیدا کنند.
* با دست کوفته های کوچکی از این مواد درست کرده و داخل روغن سرخ کنید.
* گردو ها را جرخ کنید , درون قابلمه دو لیوان آب سرد بریزید و گردوها را اضافه
کرده سپس حرارت را زياد كنيد تا اب جوش بیاید.
پس از این که آب جوش آمد حرارت را كم كنيد و اجازه دهيد به مدت سه
ساعت گردو ها با آب خوب بجوشند و به اصطلاح به روغن بیفتند.
بعد از اين كه كردوها پخت, رب انار و دو قاشق چای خوری دارچین , شکر و
كمى نمك اضافه كنيد سيس به مقدار لازم اب بريزيد.
* گوشت های قلقلی را که آماده کرده بودید به خورش اضافه كنيد و يك ساعت
دیگر هم بگذارید تا گوشت ها درون فسنجان بجوشند.
* بعد از یک ساعت فسنجان شما آماده است.
صفحه 11:
- سوپ گندم را جایگزین سوپ جو کنید:
سوب هابى مانند سوب جو به دليل مزاج سرد برای فصل سرما مناسب نیستند .
به جاى آن مى توانيد از سوب كندم استفاده كنيد كه طبعى كرم دارد.
مواد لازم :
- گندم : یک پیمانه
- جعفری : سه پیمانه , خرد شده
- پیاز : یک عدد
- هویج : یک عدد
- نمک , فلفل , زنجبیل و زردچوبه : به مقدار لازه
صفحه 12:
روش تهیه سوپ گندم:
مدت 24 ساعت گندم را خیس کنید.
بعد آن را در ظرفی بریزید و آب را اضافه کنید.
ادویه ها را هم می توانید در این مرحله اضافه کنید و ظرف را روی حرارت
بگذارید تا کاملاً گندم ها بپزد و به اصطلاح مغزش بشکفد.
در پایان هویج را رنده کرده و به همراه سبزی خرد شده و پیاز به سوپ اضافه کنید
و بگذارید تا خوب بپزد.
سپس آن را از روی حرارت بردارید و نوش جان 5 ای a
صفحه 13:
- هویچ پلو:
هویج پلو و کلم پلو هم از جمله غذاهای مناسب برای فصل سرما هستند چون
هویج جزء خوراکی های گرم و تر است. 2
he
بهتر است به این غذا دارچین هم اضافه کنید.
مواد لازم :
- هویج : یک کیلوگرم
برنج : یک کیلوگرم
- شکر : 200 گرم
- روغن کنجد : 6 قاشق سوپ خوری
- گوشت جرخ كرده : 500 گرم
- زعفران : به مقدار لازم
- پیاز : یک عدد - نمک : به مقدار لازم - دارچین : نصف قاشق سوپ خوری
صفحه 14:
روش تهیه هویچ پلو:
هویج را به صورت خلال های باریک خرد کنید و داخل روغن تفت دهید.
بعد شکر را در یک پیمانه لب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ
شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال
هویج در این شیره کمی بپزد.
زعفران را هم به آن اضافه کنید و پس از یکی , دو جوش , زیر اجاق گاز را
خاموش کنید. به این ترتیب مایه هویج آماده است.
حالا پیاز را در گوشت چرخ کرده , رنده کنید.
نمک و دارچین را هم به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید.سپس آن را به
صورت کوفته های ریزی در آورید. کوفته ریزه ها را تفت دهید.
وقتی برنج را آب کش کردید , در یک قابلمه به صورت لایه لایه مایه هویج و برنج
را بریزید.
صفحه 15:
۹4
تخم مرغ گرم و زرده اش گرم و تر است و می توان برای بهتر شدن کمی فلفل سیاه
هم به آن اضافه کرد و خاگینه مناسبی تهیه کرد.
مواد لازم :
- تخم مرغ : دوعدد
- پیاز خورد شده: یک عدد متوسط ۳
- زعفران: یک چهارم قاشق چای خوری
- روغن کنجد: به مقدار لازم
- دارچین :یک دوم قاشق غذا خوری
- پودر هل : یک دوم قاشق چای خوری
- پودر پسته : یک قاشق چای خوری
صفحه 16:
روش تهیه خاگینه:
4
تخم مرغ ها را با چنگال خوب بزنید.
سپس زعفران , پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید.
در تابه مقداری روغن بريزید, پیاز را اضافه کنید تا کمی سرخ شود.
با قاشق غذا خورى از مايه در روغن ريخته و كمى كه سرخ شد آن را برگردانید تا
هر دو طرف آن طلایی شود.
از مخلوط دارچین ,زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشيد و آن را با گردو و پودر پسته
تزیین کنید.
صفحه 17:
چلو ماهیچه: ۱
در این فصل بیش تر باید از گوشت های قرمز استفاده کنید . مانند گوشت بره یا
گو
در افراد مسن استفاده از گوشت شتر که مزاج گرمی دارد . مناسب است.
گوشت پرنده های کوچک مانند کبک, تیهو و بلدرچین هم گرم است.
مواد لازم :
- گوشت ماهیچه گوسفندی : نیم کیلو
- پیاز : دو عدد
- نمک و فلفل و دارچین : به مقدار لازم
صفحه 18:
حالس
۱ روش تهیه چلو ماهیچه:
4
پیاز ها را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید. کت
* حالا گوشت ماهیچه را کف قابلمه روی پیازها بگذارید.
در قابلمه را بگذارید و پنج دقیقه با شعله ملایم گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ
بدهد.
* کمیدارچین به گوشت
روی گوشت را بگیرد.
وقتی جوش آمد شعله را کم کنید و حدود سه ساعت زمان بدهید تا ماهیچه حسابی بپزد.
زنید و حدود یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. آب نباید
صفحه 19:
خورش فسنجان (بدون گوشت):
مواد لازم:
گردوی چرخشده: نصف لیوان.
مغز بادام خام چرخشده: نصف لیوان
پیاز کوچک: 1 عدد
سیبزمینی: آعدد ۸ |
هویج: آعدد Zs @
رب انار: 1 قاشق غذاخوری
شیره انگور یا عسل: 3 قاشق غذاخوری سرصاف
پودر سماق:1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری,
نمک و دارچین و زعفران از هر کدام نصف قاشق چایخوری.
صفحه 20:
روش تهیه خورش فسنجان (بدون گوشت):
ابتدا گردو و بادام آسیاشده را با یک عدد پیاز که بهصورت ریز خرد شده, به همراه
یک لیوان آب در ظرف مناسب بریزید و روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد.
سپس 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون و نمک را به آن بیافزایید و اجازه بدهید تا روغن
بیندازد.
توجه داشته باشید که اگر در حین پخت غلظت خورش بالا رفت, به آن کمی آب سرد
* هویج را به همراه سیبزمینی بهطور جداگانه با کمی آب بپزید و آن را در مخلوطکن
کاملا یکنواخت کنید.
سپس شیره انگور و دارچین و زعفران را به آن بیافزایید و خوب بههم بزنید و اجازه
دهید خورش به مدت 20 دقیقه دیگر بیزد و کاملاً جا بيافتد.
در زمان ميل كردن غذا هم میتوانید رب انار را به آن بیافزایید و از مزه میخوش و
دلچسب آن لذت ببرید.
* این مقدار غذا برای 4 تا 5 نفر کافی است.