آموزشمدیریت و رهبریمهندسی صنایع و موادبرنامه‌ریزی

نظام آراستگی محیط کار براساس استاندارد 5S (130اسلاید)

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 130 اسلاید به روز رسانی فروردین 1403 ، مناسب برای یادگیری مفاهیم و همچنین ارائه در دوره ها و جلسات آموزشی نظام آراستگی محیط کار یا 5S ژاپنی از جمله استانداردهای جذاب و مورد استقبال در همه شرکتها و سازمانهاست ، سازمانها با پیاده سازی و جهت دهی تفکر سازمانی به سمت این استاندارد شاهد تغییرات و تحولات زیبایی در شکل و ظاهر و فرهنگ سازمانی خود خواهند بود.

dehpahlavan.m

صفحه 1:
نظام ا اشتكى محيط کار براساس استاندارد 55 محمد ده يهلوان سرممیز , مشاور و مدرس سیستم های مدیریتی فروردین 1403

صفحه 2:
فهر ست مطالب و اسلایدها (۱۲۹سلاید) امم الم نا اخ ما ‎oN OD‏ ها کلیات و مفاهیم 55 (34 اسلاید) 51-518۱ ساماندهی(19 لسلاید) 52-7001 نظم و ترتیب(24 اسلاید) 53-0 تمیزعو نظافت(10 اسلاید) لا5ا54-5۴۱۲ استاندارد سازی (11 اسلایه) 55-5۱۷۱۲5۱۶ لنضباط و ف رهنگ‌ساز‌مانی(8 اسلاید) پیاده سازی 55 (8 اسلاید) ممیزی داخلی 55 (9 اسلاید) بهبود مستمر 55 (4 اسلاید)

صفحه 3:
برخی از روشهای بهبود فر آیندها نظام مديريت مشارکتی مستندسازى فرآيندها استفاده از تكنولوزى فناورى اطلاعات نظرسنجى از مشتريان نظام آراستكى محيط كار (55) مميزى داخلى عا الى فنون آمارى

صفحه 4:
ف رآیند چیست؟ تعریف فرآیند در استاندارد 9000:2015 ۱50 مجموعه ای از فعالیتهای پیوسته به هم که مجموعاً یک هدف 1-7 زرا محقی می‌نمایند.

صفحه 5:
کنتل‌های معکن و تقاط بررسی. برا بايش و اندازهكبرى عملكرد. ورودى ها و خروجى ها در فرآيندها

صفحه 6:

صفحه 7:
5 بسهود حستمر ؛ کایزن ۱ ۳ .+۱ ,اسنکه طبقن ظر بسیارعاز صاحبه ظران, بایه اولیه و سنگب ناعسایر سیستمهایکیفینو بهره ورعمانند ۲5۴ , ۲0۲ و... مماشد. اين سیستم یکی از مهمترین ارکان دستیابی به بهبود مستمر ۵۱260 در شرکتها میباشد. کایزن - بهبود مستمر

صفحه 8:
مه مشتری مداری ل ع 6000 - 2۶۱1 2 کنترل کیفیت فراگیر کانبان ‎a (FOR THE BETTER)‏ تولید بدون عيب اتوماسیون تولید به هنگام تعمیر و نگهداری فراگیر = 7 ا ‎CONTINUAL ne‏ = سیستم پیشنهاد: فعالیت های تیمی ‎IMPROVEMENT‏ نظام ۵5 بهره وری

صفحه 9:
تاربخجه 55 در ابران در ایران آغازگر 55 سازمان نوسازی صنایع در صنایع خودرو سازی است. فعالیت‌های ۱ ار ال 1:74 ‎jlel‏ شد و شرکت سایبا و ایران خودرو پیشگامان این حرکت بودند. مرحوم مجتبی کاشانی این نظام را در صنعت خودرو سازی رواج داد و به همین لحاظ از او با عنوان پدر 55 در ایران یاد می‌کنند.

صفحه 10:
تاریخجه 55 در ايران مرحوم مجتبی کاشانی در کتاب "نقش دل در مدیریت" به منظور بومی سازی مفاهیم 55 و ارتباط دادن آن با مفاهیم فرهنگی بحث هفت سین صنعتی را مطرح کرد ایشان با توجه به کار ژاپنی ها که مفهوم ۲6۵6۵۳9 ۲۱۵56 را از فرهنگ آمریکایی گرفته و در قالب فرهنگ ژاپنی ارائه دادند. مفهوم 75 را از شرکت‌های ژاپنی اخذ کرد و آن را با مفهوم هفت سین نوروز ایرانی درهم آمیخت و با نام "هفت سین نظام صنعتی" مطرح کرد.

صفحه 11:
تاربخجه 55 در ابران ار بط ایسان هعت سین صنعنی چنین است : 34 2 3 4 5 6 7 سوا كردن سرو سامان دادن سبيدى و ياكيزكى سعى در حفظ وضع مطلوب سازمان يافتكى و انضباط سخت كوشى و با تمام نيرو كار كردن سماجت در انجام يى كار خوب تا مرز عادت

صفحه 12:
ربخجه 55 در ابران رمسسز پیروزی زاین بسسته پنسج عامل است كرجه آن در دين ما دارای شرح کامل است لیگ انا دول آنراعجرت کشسته اد رنبه اول به نولیسد و تجسارت گشسسته اند رمسزاول هر جه زاند را بسرون بردن: رمز دوم هر جه را در جای خود دادن قرار (561000) رمز سس‌وم؛ هرجه در جایش نهادن بعد کار (50150) ‎(Seiketsu) 50 p=;‏ درحفضت باسدار نیمی از ابمان شسدن آنجه زابن همستى بابد كه این شابسستگی انعام ماست.

صفحه 13:
حالا چرا 55؟ از ضرورت‌های مقدم بودن اجرای این نظام می‌توان به موارد زیر اشاره گردد: سرعت دستیابی قابل درک بودن نتایج برای همه تمیزی و سازمان یافتگی محیط کاری افزایش عمر وسایل و تجهیزات RS A & A هزینه پیاده سازی پایین

صفحه 14:
فواید و نتايج 55

صفحه 15:
درک فلسفه وجودی 55 12 ا .5 514 5 كانه داری و ساماندهی محیط خانه باید توسط خانم خانه و نظافت و ساماندهی محیط کار توسط خدمتکار و نظافتچی انجام پذیرد. این تفکر واقعیتی در فرهنگ کاری ماست. یعنی باورهایی داریم که مانع بهره‌وری است ولی در عین حال خواستار و جویای بهره‌وری هستیم.

صفحه 16:
درک فلسفه وجودی 55 5 یک نگرش انسانی‌لاست‌و مشارکت همگانرا مطلید. وظیفه ماستکه در لین فکر باشیم که کیفیت‌کار و زندگیرا قدری‌ب هبود بخشیم و راههایب هتری‌را برلی بهبود کیفیت شغلی‌ و زندگی 58 SORT oo SET IN ORDER 3 SUSTAIN ‏لاه‎ STANDARDIZE

صفحه 17:
اهمیت 55 در صنایع مختلف دسته اول: صنایعی که رعایت بهداشت. تمیزی و نظم, از زیرساختهای اساسی آنهاست, مانند صنایع بهداشتی و دارویی یا صنایع میکروالکترونیک که عموماً نیازمنضد محیطی تحت عنوان «اتاق تميز» يا ‎subse «Clean Room»‏

صفحه 18:
اهمیت 55 در صنابع مختلف دسته دوم: ای مان مانب د هتلهتا, سوپرمارکتها, کتابخانه‌ها و مراکز تفریحی که در این آنهاء مشتری با محیط سازمان نقد و رشك دار حساسيت بالای مشتریان اینگونه از سازمانها بسه تمیزی, نظلم و سرعت پاسخگویی به خواسته‌هایشان» موجب می‌شود كه اين سارما ها رای فاء و رفا ناجار باشند که اصول خاصی را وعایت نمایند.

صفحه 19:
دسته سوم: شامل سازمانهای پیشرویی می‌باشند که به اهمیت مباحثی مانند (انسان - ماشین) « (انسان - کار) و (انسان - محیط) توجه خاص ی وود و بلاش نموده اند که ارتباطی منطقی و سالم بین «انسان - ماشین - کار» پدید آورند.

صفحه 20:
جایگاه 55 در سیستم مدیریت کیفیت : ‎١ 1521‏ درب رگ رفترلبعاد ؟ وناگونی‌همچونت ظم. شناسایرو ردیابی لیمنی پاکیزگی آموزش لنضباط بازیابیو بهبودء رو شمناسبىدربسياركاز استانداردهای‌جهان ی مدیری نمی اشد , اهمینو جایگاه 55 را مشولن‌در ب ندهاییاز ‏استاندارد 9001:2015 ۱50 به روشنی مشاهده ن مود

صفحه 21:
جایگاه 55 در مدلهای کیفیت و بهره وری برای توسعه مفهومی و اجرایی بهره وری می‌بایست به ادغام و به کارگیری 6 برنامه زیر توجه نمود. 1 55 (تفکیک ترتیب‌ت میزی تداوم و تعلیم) 2 55 ( سیستم پ یشنهادات‌کایزن 3 000 (جلقه‌هایک نترلکیفییک 4 6 (ک نترلک یفیتف رلگیر) 5 ۲۴۷(نگهداریب هره ور فراگیر) 6 ۲ال(تولید به موقع)

صفحه 22:
جایگاه 55 در مدلهای کیفیت و بهره وری ۱ 55 در براینشش‌برنامه که نه‌ تنها مانند تمامی 522 تا ب ار باتیو جمعمدارد. بلکه قابلب ‎ool‏ سازودر سطح فردعو منزل‌مسکونین یز موباشد. 5 ف ضاییمناسبب هره ور. ف عال‌زیبا, شاد و لیمن‌در محیط کار لیجاد مضماید. علاوه بر لین تداوم پیاده سازعوة, موجبنوساز یت صویر شرکندر بین‌مشتریان شده و ف رصتهاءت جارعروزافزونی راءمحصولاتآنف راهم مضماید.

صفحه 23:
جایگاه 55 در استاندارد 14000 150و 45001 ‎ISO‏ ۵ ۱99 در ویس محیط یمس اشد ایراستاندارد با 53 که مربوط به کی ول یبای رفع | لنده‌ها است‌کاملاً مرتبط مساشد. 1 ۱۹0 مدیرینلیمنیو ب-هداشتمی اشد. لین‌استاندارد با 54 که ی کماز لبعاد 2 ا كاهلا مرتبط مسباشة

صفحه 24:
تعریف 55 تعريف كوتاه 55 سيستمى براى بهسازى و آراستكى در محيط كار سيستمى براى دستيابى به كيفيت عالى در محيط كار

صفحه 25:
منهوم 55 زیبا سازی درونی 55 (فکری) نظم فکری ۲ فرهنگ سازی ۳ یر منت زافکار, انديشدها ,باورها . ...) زیبا سازی بیرونی 55 (فیزیکی) ۲ نظم فیزیکی یط ساری اایرار تجهیزات , مداری » مستندات , وسایل .و-.)

صفحه 26:
55 از بسعد نظروو عملی از بعد نظری: "یک نوع فرهنگ کاری است* ۲ از روی عادت کارها را انجام میدهیم و لذا کمتر بهبود صورت میگیرد. ‎eel ee‏ نان برای ایجاد فرهنگ کاری اولی تر هستند: اجرای 35 به مشارکت همگانی نیاز دارد.

صفحه 27:
5 از بسعد نظروو عملی از بعد عملی ی فرایند است* فرآیند زنجیره‌ای است از فعالیتهای بین این دو محدوده تعریف شده

صفحه 28:
سطح سازمان» کل سازمان

صفحه 29:
انواع محیط کار تک محیط کار درجه یک ‎ae A‏ در این محیط کاری» هیچ کس چیزی را این سو و لن سو نمی‌اندازد و همه به

صفحه 30:
انواع محیط کار یط کار ره وق در اين محيط كارىء افرادجيزى را به اين سو و آن سو نمی‌اندازد و در نظافت محیط کمک نمیکنند )نظافتچی مسئول اصلی است(

صفحه 31:
انواع محیط کار محيط كار درجه سه © در اين محيط كارىء افرادجيزها رابه اطراف می‌اندازند و در نظافت محیط کمک نمیکنند. (نظافتچی مسئول اصلی است)

صفحه 32:
انواع محیط کار محیط کار درجه چهار 0 2-2 كا د افراد بیزهارابه اين سو و آن سو مئاندازدء و در نظافت محيط كمك نميكنند )نظافتجى هم دجار سهل انكارى است(

صفحه 33:
تعریف 55 تعریف کامل 55 : 5 فنیاستکه به منظور برقراریو حفظ ف ضایکیفیتیدر یک‌سازمان‌ب کار گرفته میشود و وجه تسمیه آن‌پ نج کلمه ژلپنواست ‎vdiilblw — seiri (00)‏ ([[]) 561000 نظم و ترتیب ([]) قکاعک پاکیزه سازی ([[1) باعاع!6۱؟ لاستاندارد سازی ‎shitsuke ([])‏ نگهدارعو لنضباط ‎ ‎

صفحه 34:
مفهوم هر یک از اجزای 55 9 سرس وجداكردن الام سروك اد | ۱ ‎Se ee een Bo)‏ 3 مس وس سم | و 1 5150 سس | ل Seiket (i) cme say ene ۱033۱۳۹ 2 للم شرایط مناسب برای تداوم اجرا. ]رق ‎su‏ تمه" یی ۰ ‎Shitsu‏ سن مس مایت ل ‎ke poe‏ رکت در از ار ‎ke‏

صفحه 35:
مفهوم و روش اجرای 55 به تفکیک هر 5: براساس تعریف ژاینی براساس بنج ‎CESS‏ جداسازی مرتب کردن نظافت سیستماتیک کردن استاندارد کردن Sort Straighten Scrub Systematize Standardize

صفحه 36:
مفهوم و روش اجرای 55 به تفکیک هر 5: سوا كردن پاک سازی ‎Clear out‏ سرو سامان دادن سپیدی و پاکیزگی سعی در حفظ وضع مطلوب سازمان یافتگی و انضباط ایجاد نظم ‎Configure‏ Clean ‏نظافت‎ ایجاد تطابق ‎Conform‏ ‎ao‏ 3 سخت کوشی و با تمام نیرو کار کردن انداختن و ‎Custom an‏ يد 2 اجرا ‎Practice‏ 8 در آنجام یک کار خوب تا مرز ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 37:
SEPARATE NECESSAL FROM UNNECESSARY. ۱ - 91 - ساماندهی شناسایی اقلام ضروری از غیر ضروری طبقه بندی اشیا و دسته بندی تعبین اولویت نگهداری برای اشیاء دخیره سازی مناسب بر حسب نیاز دور ریختن اقلام زاید

صفحه 38:
(5181) ساماندهى * هدف سوا كردن , مديريت اولويت ها و مبارزه با علل مسائل و مشكلات است. 57 270 كل 2 5 ار غير طرورى ودور كردن غير ضرورى:ها از محيظ كاز و تعميرات جزيى و برطرف ساختن نواقص صورت مىكيرد. شا 2 2 ل اإشاءس فايده وى مصرفى نيستند اما دليل .و ضرورقى براى نكه داشتن آنها در محيط وجود ندارد. 1 500 015 شلب فایده ای که دارند. تصمیم گیری می‌شود. 42 یت سیونب بیگران ,فروحتن , بازیافت , دور انداختن با ذخبره کردن در مکانی دور تر باشد. بای عشحیس الم صروری ار عبر صروری باید ملای ‎cals‏ در نظرگرفته شود و براساس آنها تفکیک صورت گیرد.

صفحه 39:
(5۳۱۳۱) ساماندهی اه در این مرحله باید انجام پذیرد: 1 دور ريخكن اشباء غير ضرورى. 2. ريشه يابى علت آلودكى و نشت 3 خانه تكانى و تميز كردن محل 4. رفع عيوب و خرابى ها 5. وضع فوانين انتظامات 6 بازیی بوشش ها و محفظه ها 7 تميز كردن كف محل كار 8. کنترل بر حضور به موقع افراد 9 ساماندهی انبارها 0 تشکیل کمیته انضباطی AL 12 13 15 نظارت بر نظم اشیاء تدوین آیبننامه تعیین تکلیف ضایعات حذف اقلام ایجاد کننده بی نظمی فروش منظم صایعات و تطارت بر آن توجیه و آموزش کارکنان

صفحه 40:
(5181) ساماندهى شناسايى اشياء ضرورى و غير ضروری براى شناخت ضروری‌ها از غیر ضروری‌ها باید غیرضروری هاء تعريف و طبقه بندى سود در ایا نانید بر مدیریت اولویتها میباشد. ۳ h / ‏سمتدی‎ \ f= TN / 1 ۷ ‏لو‎ ‏نیست‌اما.. ۰ الوازم ضروري‎ ۳ ۳ ee مق یو ی اتعيين تكليف

صفحه 41:
طبقه بندى غير ضرورى ها: 1 نه تنها برای بخش با كارمند ياكاركر مربوطة: ضرورق نيست بلكه اصلاً براى هيج بخش و كار ديكرى نيز فايده ندارد (مانند تقويم سال كذشته) بايد بترتيب يا بلاقاضله اقلام رلا دور ريخت و يا در بسندها و كارتن هابى با برجسبى بر روى آنها و تعيين مهلتى مشخص شوند.

صفحه 42:
طبقه بندی غیر ضروری ها: ولی برای بخشها و افراد دیگر احتما ضرورت دارد. اقدام: بخشهای مرتبسط می‌بایست در مهلت نعیین شده به مورد رسیدگی نمایند. آنها را بازبینی و چنانچه مورد نیازشان باشد, آنها را به محیط کارشان انتقال دهند, پا از محیط کار خارج کنند.

صفحه 43:
(5۱8۱) ساماندهی طبقه بندی ضووری ها: در مورد اقلام ضروری ,باید آته ا را بر ‎aa‏ ا طبقه بندی کرد و برای مرحله دوم با نظم و ترتیب آماده کرد. 5 1112132 | کار خدماتی واداری است:

صفحه 44:
(521۳۱) ساماندهی

صفحه 45:
(5۴۱۳۴۱) ساماندهی ‎OUT]‏ كه فاقد ارزش بوده و براحتي ‏رأ دور انداخته شود. 3 0۳ 7 دود ريخته مي‌شوند. ‎ ‎ ‏به مزايده كذاشته شود. ( [آقلامي که قابل فروش هستند. ۰ |( | || غيرضروري تدبيري براي دفع بي خطر + اقلامي که فاقد ارزش بوده اما از بین ‏ | و كم هزينه. : ‎oun‏ آنها هزينه بر مي‌باشد. وس( ساماندهي ‎ee‏ خرار اقلامي که مرتباً استفاده مي‌شوند. ‏اقلامي که بعضاً استفاده قرا 5 مي‌تواند دورتر فرار بگیرد - که اده خزار ضروري ‏مي كيرند. = ‏جداگانه و با داشتن برچسب , | اقلامي که اصلا مورد استفاده قرار شناسابي. نكهداري شوند. نميكيرند اما بايد نكهداري شوند.

صفحه 46:
سوم ‎saad‏ استفاده در واحد زمان ‏کمتر از یکساعت. کب استفاده شود ‎ ‏از پکساعت تا پکروز ‏ یکبار استفاده شود از یکروز تا یکماه يكبار استفاده شود از یکماه تا ششماه یکبار استفاده شود ‏پیش از 6 ماه یکبار استفاده شود ‏مورد استفاده آن ‎ ‎ ‏کمتر ضروري ‏غير ضروري | ‏مطلقا غير ضروري ‏مکان يابي ‏در دسترس خود قرار داده يا يا خود حمل كتيد ‎ ‏مر مل كارو در تقطكه توت[ تابلو ايزار) قرا به جايش يركرد انيد ‎ ‏دهید و پس از استفاده ‏در محل کار و در نقطه كانولي قرار دمید و پس از استفاده به جایش برگردانید. ‏دود از دسترس و در اتبار نگهداري كنيد ‏نگهداري نکنید یا دور از دسئرس و در انبار تگهداري نمایید ‏تگهداري تکنید ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 47:
چند نکته در مورد 51 ” از بالاترین اولوبت برخوردار است ” بايد از سوی مدیریت آغاز شود ”7 باد مكرراانجام و نباز چندانی به کمک گرفتن از محیط خارج ندارید

صفحه 48:

صفحه 49:

صفحه 50:
نکاتی در مورد ساماندهی اسناد ۳ ۱ ۴

صفحه 51:
مشکلات در سازماندهی اسناد ۷ با کار کردن , تعداد اسناد افزایش می‌یابد. ا ی اساد مور نبار با اسناد غیر ضروری ۷ اسناد قدیمی و اسناد جدید با هم مخلوط شده اند ۱ ۲ ۰ 2 دس معنی که روش و مجل نگهداری اسناد مشخص نیست , و شما بايد اسناد لازم را جستجو كنيد و زمان لازم است. ‎Gane‏ کر سا ای در استاد وجود ندارد و شما باید به مطالب نگاه کنید. ‏۲ اسناد بر اساس کار سازماندهی نشده اند

صفحه 52:
راه حل ها برای ساماندهی اسناد 1 استاندارد هایی را برای سازماندهی اسناد ایجاد کنید. 2 اسنادی را که باید بایگانی شوند مشخص کنید. 3. محل بایگانی و مدت زمان بایگانی اسناد را تعیین نمایید. 4 مکانیزمی برای بازیابی اسناد (دسترسی سریع) تعیین نمایید. 5 تام ؛ بسا و تا کدی را جهت اسناد مشخص کنید. 6 مشخصات را به نمایش بگذارید (لیبل زنی , قفسه بندی » رنگ بندی ‎(Gas‏

صفحه 53:
ساماندهی اتاق‌های کنفرانس و جلسات ۳ 2 ty

صفحه 54:
ساماندهی اتاق‌های کنفرانس و جلسات 7 اتاق‌های جلسات و انبارها تمایل به سازماندهی کمتری دارند زیرا فضای مشترکی دارند. ‎eet‏ یت تس عکانوایی است که افراد شاغل در محل کار نیاز به ساماندهی دارند. ‏” وسایلی را که باید در اتاق کنفرانس نگه داشته شوند مشخص نمایید و چگونگی چیدمان ‏اتاق کنفرانس را تعبین کنید ‏اشیاء موجود در انبار یا کمدهای اتاق کنفرانس عموما با ارزش هستند. حتی مواردی که ‏اکنون مورد استفاده قرار نمی گیرند , لازم است در صورت لزوم به درستی مدیریت ‏شوند.

صفحه 55:
چهار قانون برای ساماندهی اتاق‌های کنفرانس و جلسات چهار قانون برای کاهش هزینه ها و خطرات با سازماندهی وجود دارد. 1. مناطق و لوازم مشترک را مشخص کنید. 2 مسئول یا هماهنگ کننده جلسات و متولی آن را مشخص کنید. 3 نحوه چیدمان و سازماندهی اتاق کنفرانس را تعیین کنید. 4 محل‌های نگهداری اقلام مورد نیاز سالن کنفرانس را مدیریت کنید.

صفحه 56:
تفه ۱۱۱۱۹1۲۱۱3۵ AND EVERYTHING MUST HAVE (STRAIGHTEN) | APROPER PLAGE ‎SEITON‏ - 52 - نظمو تسیتیب ‏قرار دادن اشیاء در مکان مناسب ‎ ‏تعیر محل صحیح تعین تجوه استفراردر محل ‏رعایت مقررات استقرار نتایج

صفحه 57:
(51۲0۱۷) نظم و ترتیب و آراستگی ” يس از سوا كردن ضرورى ها از غير ضروری ها و دور کردن غیر ضروری ها از محل کار, آنچه باقی می‌ماند باید در وضعیتی سامان یافته و مرتب استقرار یابد. هدف از اجرای اين مرحله استقرار منظم و مرتب تجهیزات و اشیا به گونه ای است که اقلام مورد نیاز در زمان مورد نظر و به مقدار مورد نظر در دسترس باشد. ۲ نظم و ترتیب دادن به تابلوهای اعلانات , پوشه ها , پلاکادرها, تهیه نام اتاق ها و تهیه تابلوهای نشان دهنده مسئولیت افراد , نظم و ترتیب درون کمد ها , میزها و فایلها , مرتب کردن و چیدمان مرتب اتاق ها , انبارها , کارگاه ها , کتابخانه , ذخیره سازی مناسب 020205 ار الب ها است که در اجرای لين مرحله صورت می‌گیرد.

صفحه 58:
(5]1۲0۵۱۷) نظم و ترتیب و آراستگی نمونه فعالیت هایی که در این مرحله باید انجام پذیرد: 1 استقرار هر چیزی در جای مشخص و مخصوص 7 نظم و ترتیب در تابلوی اعلانات 2. امکان آوردن و بازگرداندن هر چیزی در مدت 30 8. طراحی اعلانات به نحوی که خواند آنها آسان باشد 7 9 رعایت خطوط مستقیم و زوایای قائمه ثانيه 3. استاندارد كردن جيدمان برونده ها 0 . حذف يوشش ها و قفل ها 4 نشانه گذاری محدوده ها و محل استقرار اشیاء 1 فراردادن کلاسورها و پرونده ها بصورت قانته و در 5 ما کنار یکدیگر و نه روی هم 6 رعایت اصل ۲۱۴۵

صفحه 59:
دومین مرحله نظام 55 به اين موضوع مىيردازد كه: ضروری‌ها راب اچه نظم و ترتیسی استقرار دهیم و با چه نظم و ترتیبی از آنها استفاده کنیم.

صفحه 60:
(521۲0۸۷) نظم و ترتیب و آراستگی هدفهای عمده نظم و ترتیب عبارتند از؛ ۲ ارتقاء کارایی و بهره وری pala es ae ‘A Gif (OIL ee a ‏یافتن سریع اشیاء (بهره وری زمان)‎ ۲ OIL} ‏بيدا کردن اشیاء به سادگی (بهره وری‎ ۲ مکان)

صفحه 61:
{ *Quick retrieval No horizontal piling Vertical holders

صفحه 62:
‎pli (SEITON)‏ و ترتیب و آراستگی ‎ ‎ ‎ ‎{ *Seiri wastes No horizontal piling \ *Nothing on floor

صفحه 63:
رت ور 9۳۳۳۳ sureR SEITON within 30 seconds reserved seats “coir identification 20 11

صفحه 64:
(56170۸۷) نظم و ترتیب و آراستگی فرآیند برقراری نظم و ترتیب(۴۲۵6۵55 56110۳): 1 تحلیل وضع موجود 2 اتخاذ تصمیم در مورد تعبین محل مناسب استقرار اشیاء 3. تعیین نحوه استقرار اشیاء و بازگرداندن آنها به همان نحو 4 آموزش, تشویق و کنترل افراد به رعایت همیشگی مراتب فوق

صفحه 65:
(56170۸۷) نظم و ترتیب و آراستگی 1- تحلیل وضع موجود برای تحلیل درست وضع موجود باید موارد زیر را بررسی کنیم: ۲ نحوه قرارگرفتن اشیاء و اقلام 7" مدت و مشکلات دسترسی به اسناد و اقلام مورد نیاز 7" مشکلات گذر از محل ها " مشکلات بر قراری تماس و ارتباط با همکاران و ...

صفحه 66:
ری خن ورن 9۳۳۳۳۳ 2- اتخاذ تصمیم در مورد تعیین محل مناسب استقرار اشیاء تصمیم گیری لازم جهت جابجایی اشیاء به محل‌های مناسب به منظور بهبود شرایط از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب

صفحه 67:
(5811011) نظم و ترتيب و آراستكى 3- تعيين نحوه استقرار اشياء و بازكرداندن آنها به همان نحو عمده ترين ضوابط در اين زمينه نيز همان س هولت دس ترسی به اقلام, سهولت رفت و آمدهء بهره وری زمان, بهره وری مکان» نكات ايمنى و همجنين دليذير كردن محيط كار است. sily be selected for use. SEITON SYSTEMATIZE Arrange necessary items in good order so they can

صفحه 68:
(56170۸۷) نظم و ترتیب و آراستگی 4- آموزش و تشویق افراد به رعایت همیشگی مراتب فوق برای آنگه در غیاب افراد مسئول ‎a+‏ ‏سهولت امکان دسترسی به اشیاء و آستاد مور: تیار تاشند. باید نظام مشخص و قابل درک برای همه را ایجاد و به مر حله اجرا در آورد.

صفحه 69:
اصول رنگ آمیزی در محیط کار " استفاده فراگیر از رنگ و رنگ آمیزی محیط ۲ استفاده از رنگ‌های شاد و روشن " استفاده از رنگهایی برای هشدار و خطر ۲ رنگ آمیزی لوله‌های ماشین آلات برحسب نوع ماشین

صفحه 70:
قرمز نيره بخار سفید هوا " زرد روشن‌گاز rn

صفحه 71:

صفحه 72:

صفحه 73:

صفحه 74:
فازهای پیاده سازی 52 تعیین چشم انداز, ماموریت , اهداف و ویژگیهای سازمان تعیین زیر مجموعه‌های اصلی سازمان و تهیه چارت سازمانی تعیین شرح وظایف کلیه بخشها و ابلاغ آن به کلیه کارکنان تعیین ابزار, اشیاء و اقلام ضروری و مورد نیاز برای کار تعیین ((1۵۷0۱۵۲) محل قرار گیری ابزار, اشیاء , ماشین آلات و اقلام ایجاد نظم تعيين وضعيت اشياء تكميل جدول 5۷۷ سازيانى ا 1777 بهیه پرنامه زمانیتدی نظافت سارمان ایجاد نظم در تابلوی اعلانات تهیه و تدارک پوشش مناسب برای کارکنان متناسب با نوع فعالیت

صفحه 75:
فازهای پیاده سازی 52 نصب تابلوی راهنما برای بخشها و سالنها تهيه دستور العمل نحوه تكهذارى و تحميرات ابزارهاً تهیه دستور العمل نگهداری و تعمیرات ماشین آلات تهیه دستورالعمل نحوه نگهداری مواد اولیه و قطعات تهیه دستورالعمل نحوه چیدمان مواد و محصولات ‎pope otal‏ تعیین محل قرار گیری ابزار اشیاء و تجهیزات حیطهای ‎ee nS een las cues cone ol eslanal‏ لباتی تهیه دستورالعمل نحوه چیدمان در انبار و نگهداری محصولات تولیدی خط کشی مسیر عبور در سالنها و راهروها تهيه دستور العمل نحوه حمل مواد و محصولات آموزش كاركنان در خصوص نحوه حمل انواع مواد و محصولات

صفحه 76:
فازهای پیاده سازی 52 PP تهیه شناسنامه تجهیزات برای کلیه ابزار و ماشین آلات مرتب نمودن آشیاء و اقلام پیرامون میز کار تعیین تکلیف اشیاء در اختیار با استفاده از جدول 5۷۷ استفادة ار جقبه ابزار مناسب و مرتب تمودن ابزار در جفيه ابزآن ‎es‏ ايجاد نظم در ‎ge aia‏ 55 راك ‎Ese ato Uo‏ لوازم و بازرسی و کنترل روزانه روان کننده ها تجهیزات بخش بازرسی روزانه و مرتب اتصالات برق , لوله ها و شیلنگها اجرایی و بازرسی نوبه ای و مرتب تابلو برق و سیم کشیها عملیاتی ‏چیدمان و جانمایی مرتب ماشین آلات ‎Deeg ee eS See‏ کتترل و بازرسی مرب تاسیسات سرمایشی گرمایتی و بزق اضطراری

صفحه 77:
فازهای پیاده سازی 52 777 تعیین نحوه استقرار (۱۵۷0۱0۲) ) واحدهای یک سازمان و اتاقهای یک واحد تعیین نحوه چیدمان فرمها و برگهای اداری در قفسه و ... تعیین نحوه چیدمان میز کمد فایل و ... در اتاق و نحوه قرارگیری آنها 550 که کدی ‎Ae pA‏ زونکنها ایجاد نظم در تعيين اقلام صروری مورد نياز و حذف اقلام غير ضروری از روی میز کار محیطهای تعیین نحوه چیدمان لوازم اداری روی میز اداری و تعیین نحوه چیدمان لوازم التحریر با لوازم شخصی در داخل کشو ستادی حذف کپی‌های متعدد و با اقلام اضافی از روی میز کار اجرای اصل " فقط یکی" تعیین نحوه چیدمان پرونده ها در فایل , قفسه يا كمد تعیین نحوه چیدمان ,کتابها محلات و جزوات و در قفسه و کتابخانه

صفحه 78:
فازهای پیاده سازی 52 طراحی و تهیه فرمهای استاندارد اداری استفاده از فرمهای استاندارد اداری در فایلها و پرونده ها استاندارد سازی روش مکاتبات و امور دفتری استاندارد سارى نجوه باكاتن اتستاد نامه ها و مذلرق ‎Sime‏ ابجاد تعلم دن و حذف اقلام اضافی روی میز کار و نگهداری تنها یک قلم از هر نوع ‎See‏ ‏بکارگیری لیبل ها و برچسبهایی با تعاریف مشخص بر روی زونکن ها بایگانی‌ها و استفاده از زونکن هایی با تعاریف مشخص برای هر موضوم ایجاد اسناد تعیین تعداد پرونده ها و اقلام روی میز حین کار (کاغذی) ‏ايجاد امکان دستیابی سریع به نامه ها و استاد اداری حذف اقلام و وسایل متعدد و کپی‌های متعدد از نامه ها و مکاتبات اجرای اصل "فقط یکی ‏پرهیز از قراردادن هر گونه یادداشت یا کارت زیر شیشه میز

صفحه 79:
ازهای پیاده سازی 52 طبقه‌بندی و نام‌گذاری مناسب: استفاده از نام‌های معنادار و دسته‌بندی‌های منطقی برای فایل‌ها و یوشه‌ها ساختار پوشه‌ها: ایجاد یک ساختار پوشه‌ای مشخص و منظم که به راحتی قابل درک و استفاده باشد سیستم بایگانی دیجیتال: استفاده از سیستم‌های بایگانی دیجیتالی برای ذخیره‌سازی و دسترسی بهتر استانداردهای نام‌گذاری: تعیین استانداردهایی برای نام‌گذاری فایل‌ها و پوشه‌ها ایجاد نظم در حفظ امنیت: اطمینان از امنیت فایل‌ها و محافظت از آن‌ها در برابر دسترسی‌های غیرمجاز ریت ها پشتیبان‌گیری: انجام پشتیبان‌گیری منظم از اسناد مهم و حیاتی ها و اسناد به‌روزرسانی و بازبینی؛ بازبینی دوره‌ای فایل‌ها و به‌روزرسانی اطلاعات موجود الکترونیکی حذف فایل‌های غیرضروری: پاک‌سازی منظم فایل‌های قدیمی یا بی‌استفاده برای جلوگیری از شلوغی دسترسی و اشتراک‌گذاری: تعبین سطوح دسترسی مناسب برای کاربران مختلف و اشتراک‌گذاری

صفحه 80:
eRe) ‏ال لانن‎ (SHINE) 0 - 53 - تسمیزیو نظلفت پاکیزه سازی محیط کار دور ریختن ضایعات پاکیزه سازی از آلودگیها تحت کنترل گرفتن لوازم و محیط آوارم مصرهی کنترل مکانها و اشیاء

صفحه 81:
‎(SEISO)‏ باکیزه سازی ‎ ‎ ‎ ‏% در دیدگاه 55 پاکیزه سازی عبارت است از دور ریختن زوائد و پاکیزه کردن اشیاء از آلودگیها و مواد خارجی. به عبارت دیگر پاکیزه سازی نوعی بازرسی است. ‏ارس ویاییر کی محیط کار برای حذف آلودگی در اين بخش مورد تأکید است. ‏” برخی از لوازم. تجهیزات و مکانها لزوماً باید بسیار پاکیزه و عاری از هر نوع آلودگی نگهداری ‏توت یراس لارم است که آنها را دقيقا شناسایی نمود. ‏پاکیزه سازی تنها تمیز کردن مجل کار و لوازم موجود در آن نیست بلکه پاکیزه سازی امکان ‏انجام بازرسی و بازبینی را نیز بایستی فراهم آورد. ‏به کبارب دبهر پشکیری از کتیفی و پاکیزه نگه داشتن مداوم محیطء اموال و افراد و حذف و یا کنترل آلودگی و یادآوری این نکته که محل کار خود را همانند خانه خود بدانیم.

صفحه 82:
‎(SEISO)‏ باکیزه سازی ‎ ‎Croke‏ اه در این مرحله باید انجام پذیرد: ۲ اکدار ی مسترلیب به افراد مختلف و گردش آن ‏2. آسان سازی پاکیزه سازی و بازبینی ‏برگزاری فعالیتها و مسابقات برای تمیز کردن هرچه بهتر مسئولیت دادن به تمامی افراد برای پاکیزگی محل کار 5 پاکیزه كردن محل هايى كه خارج از ديد هستند ‏6. آموزش ياكيزكى و بازبينى ‏دن ا

صفحه 83:
‎(SEISO)‏ باکیزه سازی ‎ ‎ ‎ ‏انواع آلودگی ها ‏1 آلودگی گرد و غبار 2 آلودگی دود ‏. آلودگی نور ‏۰ آلودگی صونی ‏. آلودگی بصری ‎WwW‏ & يا

صفحه 84:
‎(SEISO)‏ باکیزه سازی ‎ ‏ریا زیر ر افدایات لارم برای اجرای فرآیند پاکیزه سازی: ‎1 ‏سن طم ‎u‏ ‏تعيين كنيد جه جيزى بايد تميز شود ‏مسئوليت هاى انجام كارها را مشخص کنید ‏جكونكى تميز کردن و چگونگی کنترل تمیز کاری را مشخص کنید شروع به انجام عملیات تمیز کاری کنید. ‏اين كار را استمرار ببخشید و وضعیت را حفظ نمایید.

صفحه 85:
‎(SEISO)‏ باکیزه سازی ‎ ‏توجه به نکات مهم در پاکیزه سازی: ‏1. در پاکیزه سازی منشاء آلودگی رفع می شود نه فقط آلودگی ‏کی ای سای اس با بازینی نقاط بحرانی تجهیزات و يا ساختمان ‏3. پاکیزه سازی فرآیند تشخیص و تصحیح مشکلات است قبل تبدیل شدن به مساله ‏4 از جمله نتایج پاکیزه سازی آگاهی از درون و بیرون هر چیزی است.

صفحه 86:
‎(SEISO)‏ باکیزه سازی ‎ ‎ ‏پاکیزه سازی و پاکیزه نگهداری لازم و ‏ملزوم یکدیگرند و به همین دلیل بازبینی ‏مستمر نیاز است و باید همه روزه به آن ‏پرداخت. ‏۲ محیط تمیزه مسیرهای پاک و مرتب ‏۲ محل‌های رنگ آمیزی شده جهت شناسایی ‏۲ نوشته‌ها و شعارهای آموزشی ‎

صفحه 87:
‎(SEISO)‏ باکیزه سازی ‎ ‎ ‎ ‏پاکیزه سازی چند ویژگی اساسی دارد: ۲ استمرار ۲ بازبینی مداوم ‏۲ التزام گروهی و در عین حال اقدام فردی ‎

صفحه 88:
روش سه مرحله ای اجرای 56150 پاکیزه سازی هر یک ا مکانهای کاری و مأشینه) پاکیزه سازی هر یک | قطعات و ابزارها و تشخيم حله ریز برطرف سارت عوامل ايجار سح من

صفحه 89:
‎(SEISO)‏ باکیزه سازی ‎ ‎ ‎ ‎so»‏ از اجرای اصل سوم (جمع بندی) ‏1 - دستیابی به میزان مطلوبی از پاکیزگی و حذف کامل آلودگیها ‏2 - شناسایی مشکلات جزئی از طریق بازبینی ‏3 - درک پاکیزه سازی به عنوان نوعی بازبینی ‏4 - کاهش خستگی و آزردگی روانی ناشی از کار , توجه به بهداشت و جلوگیری از بیماری کارکنان ‏5 - کاهش خرابی ماشین آلات ‏6 - تثبیت و بهبود کیفیت ‎

صفحه 90:
‎ARs‏ انز حح ‎POSITIVE RESULTS.‏ ‎(STANDARDIZE) ‎ ‏5۴۱۷۴۲5 - 54 سلستاندارد سلنزی ‏کنترل و اصلاح دائمی پاکسازی نظم و ترتیب

صفحه 91:
(ا5۴۳۱۱۲۲5) استاندارد سازی اه در این مرحله باید انجام پذیرد: 1 علامات و نشانه های تایید کننده ‎٩‏ نمايه كذاريهاى رنكى لوله ها 3. نمایه گذاری و انتظام سیمها 2 علامت گذاری محدوده های خطر 8 برچسب های روغن 4 علائم انجام شدن بازیینی 3 برچسب های جرارتی 9 رنگ های هشدار دهنده 5 برچسب.های میزان دقت ابزار 4. علامت های نشان دهنده جهت 0 علایم خاموش کننده آتش 6. نمایه گذاری با رنگ ها 5 _ برچسب های جهت باز و بسته کردن 1. تمهیدات پیشگیری از خطا 7 پیشگیری از صدا و ارتعاش 6 برچسب های نشان دهنده ولتاژ 2 برچسب های نشان دهنده 18. تقویم و سر رسیدهای 55

صفحه 92:
1۳ استاندارد سازی , حفظ و نگهداری و جلوگیری از بهم خوردن نظم با هدف کنترل و اصلاح دائمى نظم و ترتیب و پاکیزگی اعم از پاکیزگی و نظافت شخصی و نیز در بر

صفحه 93:
روش‌های استاندارد سازی ۲ بازدید و مشاهده ۲ بهره گیری از رنگ

صفحه 94:
(5۴۱۱۲۲51) استانداره سازی 5 150 2 و تهداری, منوجه مدیریت دیداری و رعابت مقررات است. با استفاده از نو آوری و مدیریت دیداری. شرایط و اوضاع در محیط کار بنحوی استاندارد میشود که هر شخص میتواند با دقت و سرعت عمل کند.

صفحه 95:
علامت گذاری: یکی از تکنیکهایی که به ما در کنترل دیداری کمک میکند علامت گذاری با رنگها است علامت گذاری و مشخص كردن اشیاءء وضعیت‌ها و دستورها به کمک رنگها یکی از روشهای اساسی و معمول در جهان است مانند: | محل نگهداری محصولات نامنطبق | محل نگهداری اقلام نیازمند دوباره‌کاری | محل نگهداری محصولات آزمایش نشده 7 محل نگهداری اموال مشتری

صفحه 96:
(ا5۴۱۱۴۲5) استاندارد سازی مدیریت دیداری (کنترل دیداری) هدف کنترل دیداری, تشخیص مواردی است که بااستانداردهای سه اصل نخست ,هماهنگی ندارد و به عبارت دیگر ناهمگونند. تشخیص ناهمگونی اگر بطور دقیق و مداوم اجرا شود چندان وقت گیر نیست.

صفحه 97:
(5۴۱1۴۲5۱) استاندارد سازی روشهای مدیریت دیداری 0 تابلوهای راهبردی تولید ۵ روش برچسب قرمز ۵ نمودارهای عملیاتی استاندارد ۵ روش تابلوی راهنما 0 نمایش نمونه معیوب ۵ علامت گذاری با خط سفید 0 تابلوهای پیشگیری خطا 0 علامت گذاری با خط قرمز 0 مدیریت رنگها 0 لامپهای هشدار دهنده 0 کانبان

صفحه 98:
(ا5۴۱۱۴۲5) استاندارد سازی نکات عمده و اساسی در نشانه گذاری تایه ار فاصله بستا دور به راحتی دیده شوند. 2 نشانه‌ها در همان جایی نصب شوند که برای آنها در نظر گرفته شده 7 و روشتی بیان فننده درست از ثادرست باشند. 4 برای همه قابل فهم و اجرا باشد. 5. کاربرد و بکار گیری آنها, محل را زيبا تر و منظم تر سازد. 6 ار رنک ها در تشعیص تشانه ها کمک بگیرید

صفحه 99:
(62۱1۴۲5۲) استاندارد سازی علائم خطر ‎Warning Signs‏ معنى رنك ها و اشكال در علائم ايمنى ۵ ۵ 2 ۵ ۵۵ 9 ۲3 9): 9

صفحه 100:
(ا5۴۱۱۴۲5) استاندارد سازی هدف از اجرای اصل چهارم (جمع بندی) 1 - جلوگیری از اعمال سلیقه و چندباره کاری 2 - مدیریت دیداری خلاق به منظورآشکارشدن ناهمگونیها و موارد غیرعادی 3 - ايمن شدن محیط کار و کاهش حوادث و بیماریهای کاری 4 - تکرار کارهای درست به منظور درست انجام دادن کارها 5 - کاهش زمان انجام کارها 6 کاس اک نو . اسخاص وامکان ایجاد گردش ‎slew‏ در سارمان 7- افزایش جذابیت محیط کار

صفحه 101:
SES Tag ۰ يد ال ل ۲ ۱( لكا ۴ - 95 سلنضاط و فرهگ‌سانی اور افراد و آگاهی آگاهی از مقررات ایجاد عادت صحیح حضور کلیه افراد گردهمایی و جلسات کوتاه تکرار شفاهی الزامات

صفحه 102:
‎ee‏ ی د عام عبارت است از آموزش و توانایی بر انجام وظیفه یا وظایف, هر چند دشوار باشد. ‏مقوله انضباط یعنی خو کردن به انجام دقیق, درست و بموقع تکالیف فردی در هماهنگی با انجام تکالیف از سوی همکاران برحسب اصول مشخص و استانداردهای

صفحه 103:
‎Croke‏ اه در این مرحله باید انجام پذیرد: ‎۳1 ‎N ‎BR Ww ‏پاکیزه سازی همگانی تمرین وقت شناسی تمرین نظم و ترتیب پوشیدن کفش های ایمنی تمرین اقدامات اضطراری ‏6 مسئولیت فردی ‏7 تمرین ارتباط و تلفن ‏8 دفترچه ها و کتابچه های راهتمای 55 ‏9 مدیریت فضاهای عمومی و نحوه رفتار در آنها 0.توجه به زیبایی ها و رعایت ظواهر

صفحه 104:
اجرای این 5 را می‌توان بصورت زیر فهرست نمود: ‎v‏ تمرین نظم و ترتیب (آموزش , نظارت مستمر , ارزیابی و پاداش به پرسنل جهت ‎lls‏ وا 0 ۱ اش استفاده بهینه از زمان, بخصوص در بخش تعمیرات در سالنها و برقراری جلسات) ‎et mee‏ ی ات واه (استفاده ار لباسهای کار مناست در اداره و با سازمان)

صفحه 105:
گروهی

صفحه 106:
زمینه سازی فردی و گروهی برای انجام دقیق و درست و به موقع استانداردها توسط کارکنان: ممیزی (خود ممیزی و ممیزی رسمی) ایجاد عادات صحیح توسعه فرهنگ مشارکت » ۳ ‏ب‎

صفحه 107:
نکات قابل توجه در پیاده سازی انضباط و فرهنگ سازی : 1 - آموزش افراد و آگاهی 2 - آگاهی از مقررات 3- ایجاد عادت صحیح 4 - حضور کلیه افراد 5 - گردهمایی و جلسات کوتاه 6 - تکرار شفاهی الزامات

صفحه 108:
هدف از اجرای اصل پنجم (جمع بندی) 1 - مشارکت کامل در ایجاد عادات صحیح و پیروی از مقررات 2 - عادت به برقراری ارتباط به نحو صحیح و کنترل نتایج آن 3 - زمینه سازی فرهنگ خود انضباطی 4 - نهادینه شدن فرهنگ بهره وری 5 - شخصیت دادن به شغل و شاغل 6 - افزایش تعلق سازمانی 7- جلب نظر مشتریان

صفحه 109:
اجرا و پیاده سازی 55 تشكيل كميته 55 اجرا و پیاده سازی 91 تا 55 ممیزی و ارزیابی

صفحه 110:

صفحه 111:

صفحه 112:
تقسيم محيط شركت به محدوده کوچک 3 مشارکت هی کارکتان بر همه سطی در نظافت ۲ ‎J‏ ‏تعيين مسئوليت ها 0 3 | له تهيه مواد و وسايل تمييز كننده ا ما تعيين حداقل دو روز از سال براى نظافت بزرگ . ۰

صفحه 113:
تدوین استانداردهای تصفیه مواد غیر ضروری . , انجام 561۲1 اولیه بعد از روز نظافت | مشارکت همه کارکنان دسته بندى مواد غير ضرورى 1 بين تكليق مواد غير ضروری كران لم ‎ein‏ برای | ی از خرید مجدد مدت زمان انجام این فرایند یک روز است . .

صفحه 114:
56/۲1 حذفلقلام غیر ضرورعو لستفاده (قتصادی‌تر از محیط - 6160۳0 بهبود جایگذاریعمواد و اقلام و لصلاح روش‌لنبار دای . 650 ادلمه برنامه نظافنووزلنه ‎L‏ ایجاد انگیزه جهت انجام 35 در میان کارکنان

صفحه 115:
تدوین دستورالعمل ارزیابی اعطا جوایز 55 سازمان دهی رقابت درون واحدی تورهای مطالعاتی a 5 5 a 5 %

صفحه 116:
کامهای اجرایی پیاده سازی 55 در سازمان

صفحه 117:
مميزى و ارزيابى لام اراستكى محیط کار هدف از مميزى قواعد و جارجوبهاى مميزى جى ليستهاى مميزى نتايج ارزيابى و اقدامات مورد نياز

صفحه 118:
هدف از ممیزی : بر اساس تعريف 19011 ۱50 ممیزی, فرآیند سیستماتیک» مستقلء و مستند براى يافقن شواهد مميزى وارزيابى واقع بينانه آنها به منظور تعيين ميزان برآورده شدن معیارهای ممیزی می‌باشد.

صفحه 119:
انجام ممیزی : در طی ممیزی» شواهد اثربخشی سیستم که ساسل «نواهد عینی» می‌باشد در چک لیستها ثبت می شوند. این چک لیستها می‌تواند با توجه به الزامات هر 5 (یعنی 5 55152 )هبه شودوبا می‌تواند بصورت چک لیست هفتگی جهت مقایسه با هفته یا ماههای گذشته باشد.

صفحه 120:
ممیزی 55 پنج روش برای ارزیابی 55 عبارتند از: 1 خود ممیزی 2 ارزیابی با مشاور ماهر کی تام اارشد 4 ترکیبی از موارد فوق 3 ارفا ین واجدها

صفحه 121:
جک لیست‌های ممیزی 55 ‎eer‏ الزام مورد ارزیابی ‏آیا همه اعضای گروه از علت کاربرد برنامه اطلاع دارند؟ ‏آیا معیارهایی تعیین شده‌اند تا بتوان بین اقلام ضروری تمایز قاثل شد؟ ‏آيا تمامى اقلام غير ضرورى از محيط کار حذف شده‌اند ؟ ‏آيا كارمندان نسبت به فرآيند حذف اقلام غير ضرورى آكاهى دارند؟ ‏آيا كارمندان نسبت به مزاياى حاصل از كاربرد موفقيت آميز برنامه آكاهى دارند؟ ‏آيا روش مطمئن براى جلوكيرى از انباشته شدن اقلام غيرضرورى ايجاد شده است؟ ‏آيا روندى وجود دارد كه کارمندان با پیگیری آن به پیشرفتهای بیشتری دست یابند؟ ‎

صفحه 122:
چک لیست‌های ممیزی 55 الزام مورد ارزیابی 7 آیا مکانی مشخص و علامت گذاری شده برای استقرار اقلام وجود دارد؟ آیا همه چیز در جای مشخص خود قرار دارند؟ آنا انبار سازی اقلام بصورت سازمان یافته بوده و به آسانی میتوان آنها را بازیینی کرد آيا اقلامى نظير ابزار و مواد اوليه در مكان مناسب قرار داده شده اند؟ آیا برای آگاهی نسبت به کمیت اقلام در یک مکان روندی در نظر گرفته شده است ؟ آیا می‌توان به آسانی دریافت که آیا اقلام در مکان مخصوص خود قرار داده شده اند؟ آیا از کمکهای دیداری استفاده شده است؟ (تابلوهای اعلام. کدهای رنگی) ‎aoe LT ۱‏ اعضاء میدانند هر یک از اقلام در کجا قرار دارد؟ ‎

صفحه 123:
چک لیست‌های ممیزی 55 آیا مکان‌های کاری , استراحت. دفاتر, اتاقهای کنفرانس و سایر مکانها تمیز و منظم اند؟ آیا موکت‌ها و کف مکان‌ها تمیز و عاری از چربی و گرد و غبار هستند؟ آیا ابزار. ماشین آلات و تجهیزات اداری؛ تمیز و مناسب هستند؟ آبازیالهها در موعد مقرر پاکسازی می‌شوند؟ آیا خطوط تفکیک اقلام در وضعیت مناسب هستند؟ آیا ابزارهای پاکیزه سازی به آسانی در دسترس هستند؟ آیا راهنماهای پاکیزه سازی و جداول زمانی مربوط قابل رویت هستند؟ آیا کارمندان از انتظارات و توقعات موجود آگاه هستند؟ [( | ار

صفحه 124:
چک لیست‌های ممیزی 55 الزام مورد ارزبابی آیا فرآیندهای جاری مسنند سازی میشوند؟ آنا همگان ار حداکتر توان موجود بهره برداری مس کند؟ آیا کارمندان به اطلاعات مورد نیازشان دسترسی دارند؟ آیا روش برای خدمات اقلام کهنه وجود دارد؟ آیا کارمندان فرآیندهای مربوط به خود را می‌دانند؟ آیا سیستمی ارتباطی وجود دارد که بتوان فرآیندهای موجود را ارتقاء بخشید؟ 3

صفحه 125:
جک لیست‌های ممیزی 55 77 ۱ آیا لوازم شخصی به صورت منظم جاسازی شده اند؟ آیا پاکیزگی شخص و محلهای کاری مشهود است؟ آیا مکانهای استراحت, پس از استفاده تمیز هستند ؟ | آیا کارمندان از استانداردها آگاهی داشته و به آن عمل می‌کنند؟ ‎UT‏ کارمندان از آموزش و ابزار مورد نیاز جهت اجرا و نگهداری طرح برخوردارند؟ آیا شناخت مطمئن و کافی از حفظ نظام 55 در سازمان وجود دارد؟

صفحه 126:
بهبود مستمر نظام آراستگی محیط کار 55 تعیین اقدامات اصلاحی مورد نیاز تعیین اهداف و برنامه ها تدوین خط مشی و تعهد به آن

صفحه 127:
پهبود مستمر فر آیند 55 نتايج ارزیابی: انجام فرآیند 55 باید از ابتدای آغاز کنترل و مستند سازی شود. نتایج ارزیابی را می‌توان در3 مرحله به دست آورد: ای ای ی که اقدام به ارزیایی می‌شود. 2 در پی تجزیه و تحلیل نتایج ارزیابی. 3. با استفاده از روش الگو برداری (56865۳۱۵۲)

صفحه 128:
نگهداری و تداوم عملیات 55 بهبود مستمر از طریق ارزیابی مداوم و تکرار فرآیندهای استاندارد در فرآیند 55 می‌توان به طور مس‌تمر اهداف را ارتقاء بخشید و بدنوسیله در تمامی ابعاد ببه پیشرفتهای

صفحه 129:
نگهداری و تداوم عملیات 55 مویه‌ای از یک حط مشی نظام آراستگی محیط كار هدف ما این است که شرکت و کارکنان آن از نظر تمامی افعال و ابعاد ظاهری,اجرایی و رفتاری به بالاترین سطح آراستگی که در شأن ایشان‌و شرکت نامداری چون شرکت ۸86 است دست یابند. تلاش در جهت دستیابی به بالاترین سطح آراستگی و حفظ و بهبود مستمرآن,وظیفه یکایک همکاران جای‌باش. و این تلاش تا آنجا ادامه خواهد یافت که شرکت و کارکنان ما به عنوان آراسته ترین سازمان در کل کشور تبدیل شوند و همواره نیز به عنوان الگویی بی همتا, باقی بماند. اینجانب بعنوان مدیر عامل شرکت.مسئولیت طرح ریزی,پیاده سازی,حفظ و بیوداین تس ‎al‏ ‏مدیریت منابع انسانی واگذار نموده و به منظور اطمینان از استمرار و حسن اجرای‌آن.شخصاً و بطور مستقیم نتایج ارزیابی‌ها را برسی نموده و پیگیر استقرار آن بطور کامل خواهم بود

صفحه 130:
تماس با من با تشکر از توجه شما محمد ده پهلوان سرممیز , مشاور و مدرس سیستم های مدیریتی

99,000 تومان