صفحه 1:
صفحه 2:
آيا «سودا» بد است؟
صفحه 3:
برپلية دیدگاه حکیمان و پزشکان کهن در بونان و ابران و سرزمینهای اسلامی,
از هر غذلیی که می خوریم چهار نوع فرآورده در کبد قلبل تولید است. این
فر آورده ها در چند وجه با هم متفاوت لند که می توان آنها را در وجوه زیر
جستجو کرد:
۱. تفاوت در قوام آنها و دیگر ویژگی های ظاهری مانند رنگ. بو . و مزة آنها
۲. تفاوت در عملکردها و اثرات اختصاصی آنها بر روی بدن شلمل اثرات کیفیتی
و مزاجی. و اثرات مربوط به تولید ساختارها و بافتهای بدنی
صفحه 4:
حکما لین چهار نوع فرآورده را «خلط» نامیده لند وبه نامهای «دم (خون). بلغم.
صفراء و سودا» معرفی کرده لند که در زبان انگلیسی به نامهای ,81600
bile ,016 ۳۳۱۵9۳۰,۷۵۱۱۵۷۷ موسوم شده اند.
از همه غذاها همة لین چهار خلط پدید می آید. زیرا در ترکیب همه غذاها
اجزای آبی, خاکی. هوابی. و آتشی وجود دارند و این اجزاء پس از شکسته شدن
غذاها در هضم معدی و کبدی. در ترکیبی دوبارهبا همبه پیدلیش اخلاط می
انجامند.
صفحه 5:
چون غذاها در ترکیب اجزای عنصری با هم یکسان نیستند. خلطهای
حاصل از آنها نیز با هم یکسان نیست.
بنابراین از بعضی غذاها خلط خون بیشتری می تواند تولید شود و از برخی
دیگر بلغم پا صفرا يا سودای بیشتری قابل تولید است.
صفحه 6:
نکته این است که یک بدن سالم در حالت اعتدال به همه این اخلاط نیازمند
است زیرا اعضای مفرد بدن (مانند عصب, غضروف, گوشت, چربی,
استخوان...) از این اخلاط ساخته می شوند و هریک در ترکیب خود به
مقادیر متفاوتی از این اخلاط نیازمند هستند.
صفحه 7:
به رای حکماء گوشت عمدتاً از خلط دم ساخته می شود و از آن تغذیه می
کند. و استخوان عمدتاً از خلط سودا بهره می گیرد.
بنابراین همان قدر که خلط دم برای حفظ بافت گوشت ضروری است. خلط
سودا هم برای حفظ استخوان و ساختارهای دیگری مانند دندان, وتر
رباط. و دیوارة سلولها ضروری است.
صفحه 8:
اگر سودا در کار نبود ما جزو نرم تنان بودیم و بر زمین می
لغزیدیم!!!
خلط سودا در زیست ما مهم و ضروری است. ولی نوشتارها و گفتارهای
ناقص و شتابزدة برخی شیفتگان ناآگاه و بیسواد آن را نزد مردم. به
صورت يك مادة تباه و بیماری زا نشان داده است.
