اختلال شخصیت پارانویا
اسلاید 1: اختلال شخصیت پارانویا
اسلاید 2: «پارانویا» اصطلاحی است که توسط متخصصان سلامت روان برای توصیف سوءظن (یا عدم اعتماد) بهکار برده شده است که در مکالمههای روزمره و اغلب در مواقع عصبانیت، بهطور ناشایستی استفاده میشود. سوءظن ساده، «پارانویا» نیست. «پارانویا» میتواند خفیف باشد و شخصی که تحت تأثیر آن قرارگرفته، ممکن است عملکرد بهنسبت خوبی در جامعه داشته باشد، همچنین میتواند شدید باشد و فرد را درمانده سازد. انواع «پارانویا» میتواند به سه دستهی عمده تقسیمبندی شود: الف) اختلال شخصیت پارانوئیدب) اختلال هذیانی پارانوئیدج) اسکیزوفرنی پارانوئید (روانگسیختگی، روانپریشی)
اسلاید 3: الف) اختلال شخصیت پارانوئید«فرهاد» در یک ادارهی بزرگ مشغول به کار است. هنگامی که دیگر همکاران، ترفیع دریافت میکنند، او احساس میکند رئیس، برنامهای برای او دارد و هیچگاه ارزشی برایش قائل نیست. او اطمینان دارد که همکارانش مهارتهای او را دستکم میگیرند. هنگامی که دیگران مشغول صرف چای هستند، به آنان خیره میشود چراکه فکر میکند آنان وقتشان را صرف صحبت کردن دربارهی او میکنند. اگر ببیند گروهی از افراد در حال خندیدن هستند، تصور میکند او را مسخره میکنند و بیشتر وقتش را به فکر کردن دربارهی بدرفتارهایی که به او کردهاند، صرفمیکند. این عمل، او را رنج میدهد، رئیس به او میگوید که یا باید خودش را اصلاح کند و یا در سمت پایینتری ایفای نقش نماید. این موضوع، سوءظن «فرهاد» را بهطور کامل تقویت کرده است. او در مدت کمتر از هفت سال، ششبار شغلش را عوض کرده است. فرهاد «اختلال شخصیت پارانوئید» دارد.
اسلاید 4: شماری از مردم، بدون دلیل، سوءظن دارند تا جایی که افکار «پارانوئید»، کار و زندگی خانوادگی آنان را مختل کرده است. به این قبیل افراد گفته میشود که شخصیت پارانوئید دارند که ویژگی آنان چنین است:سوءظن: بیشک نشانهی «پارانوئید»، عدم اعتماد دائم است. افرادِ دارای «اختلال شخصیت پارانوئید»، بهطور دائم یک حالت آمادهباش به خود میگیرند چراکه دنیا را بهعنوان یک مکان تهدیدآمیز تلقی میکنند. آنان بهطورکامل مراقب بوده و ممکن است در جستوجوی نشانههای تهدیدآمیز برآیند. افرادی که از «پارانوئید» رنجمیبرند، نمیتوانند از ترسها رهایی یابند. آنان بهطور دائم در انتظار فریب و نیرنگ از طرف دیگران هستند و در وفاداری و صداقت آنان شک دارند.
اسلاید 5: حساسیت: آنان بهدلیل اینکه حالت گوشبهزنگ فوقالعادهای دارند، به چیزهای خیلی پیشپاافتاده توجه میکنند و ممکن است در جایی که هیچگونه تقصیری ندارند، احساس گناه کنند، درنتیجه تمایل دارند تدافعی و مخالفتجویانه عمل کنند. هنگامی که مرتکب خطایی میشوند، نمیتوانند انتقاد را بپذیرند، حتی کمترین انتقاد را، با وجود این، بسیار زیاد از دیگران انتقاد میکنند. ممکن است دیگران بگویند که این افراد از کاه، کوه میسازند.سرد و گوشهگیر: این افراد، علاوهبر اینکه ناسازگار و جدی هستند، از نظر عاطفی نیز اغلب جدای از دیگران میباشند. آنان به نظر سرد میآیند و درواقع در برابر دیگران از ابراز صمیمیت پرهیز میکنند، آنان به خاطر عقلانیت و واقعگرایی، به خودشان میبالند. به احتمال زیاد در جامعه عملکرد شایستهای از خود نشان میدهند و ممکن است در جستوجوی یک جایگاه اجتماعی برآیند.
اسلاید 6: ب) اختلال هذیانی پارانوئیدهذیانها بهطور اساسی باورهای بازدارندهای هستند که غیرواقعی میباشند. در اختلالهای هذیانی، اغلب پنجزمینهی هذیانی دیده میشود، در بعضی افراد، بیش از یکی از این زمینهها وجود دارد.«احمد» یک تایپیست باکیفیت و کارآمد است. کارفرما و همکارانش به ارزش نقش او در اداره واقفاند اما او هر شب نامههایی به مقامات عالیمرتبهی کشوری مینویسد. او احساس میکند خداوند به روح او نور داده است تا بیماران سرطانی را شفا بدهد و میخواهد یک مرکز درمانی بزرگ راه بیندازد و بهوسیلهی آن، تمام بیمارانش را مداوا کند تا همهی دنیا بدانند که او راست میگفته است. خیلی از نامههای او بیجواب میمانند و یا جواب رد دریافت میکنند که فقط این احساس را به او میدهند که هیچکس نمیتواند بفهمد که اگر تنها یک فرصت به او بدهند، او قادر خواهد بود بیماران سرطانی را نجات ببخشد. هنگامی که یکی از نامههای او که برای مقام رسمی نوشته است، پاسخ منفی میگیرد، او اطمینان دارد که آن مقام اداری، دانش و توانایی او را نادیده گرفته است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.