صفحه 1:
۳
ت آمونياكي در خوراگ
ی اوره و ازت
اد رش دزی رد
لس مر
جناب آقاي انصاریان
a tl ا
۱ گردآورنده:
صفحه 2:
لك
Pe eee rerer eS ce eer eye oe
۱ اوره و ازت أمونياكي دب خوراك دام و طيور
۶ 2 کاربرد
* این استاندارد جهت اندازهگيري اوره و ازت آمونياكي در
الا
صفحه 3:
طبق استانداردهاي روش نمونهيرداري در مواد غذاني عمل
تلود |
۶ 6 -روش کار
" -3- انداز هگيري اوره به طریق اسپکتروفتومتري
كان
- اسيكتروفتومتر با حداكثر باند <6/© در طول موج 4201222
با سلهاي يك سانتيمتري
وچ ۷۱
صفحه 4:
وا(
۴ 49 كرم يارادي متيل آمينو بنزالدئيد را در يك ليتر الكل ى
٩0۵ سر کاس كار زراك حك تس . اين مطررل 791527
و ل ال
* 6-0 محلول استات روي : 00 گرم استات
روي 2),0806(22 25120 رادر آب حل كريده و ©
ميليليتن,اسيد استيك بآن اضافه نمائيد سيس آن راثا حجم
00 ميليليتر رقيق نمائيد .
صفحه 5:
(ene ae OE enon
فروسيانور يتاسيم © 152176 (311200,027 را در اب
۱ SN
6
* +۷۳۵ محلول بفر فسفات با ۳ < ۳۳1
cele ار
صفحه 6:
3
۴ 0 گرم اوره را با دقت یک میلیگرم در آب حل کرده و
سيس آن را تا حجم يك ليتر برسانيد .
ا ۹
Ve , 0/© , 0/62 , 0/2 , 0 , 0/© , 0/9 , O/F
و © ميليكرم اؤره در © ميليليتر : به ترتيب
صفحه 7:
۰ بن ة وام متسر Ie ازروف :
ار او خی
بش بر بر لور کت سر در
DUNS UP es thera In ey 1
محلول شاهد نیز حاوي 63 میبیتر محلول بافر 7۵ باضاقه
© ميليليتر محلول ۱۱
تكان داده و بكذاريد (0)) دقيقه در بن ماري ©© درجه
سلسیوس تماند
صفحه 8:
. سيس جذب هر يك از محلولها را در طول موج
ل ا ا ا ا اق
شاهد ( يا جذب صفر ) بخوانيد . آنكاه ميزان جذب محلولها
ا ل ل ا ا Fearon Eyre
به
صفحه 9:
صورت خط راست باشد در غير اين صورت آزمايش
بايستي تکرار شده و محلول 1۷1۸13 نیز تازه تهیه گردد .
ا ل كم
يك كَرم از نمونه آسياب شده را وزن نموده و در يك بالن
زوه 50000 ميليليتري ريخته و بان يك گرم ز غال اکنیو و
حدود 0000 میلییتر آب , 6 میلیلیتر محلول استات وي
و 6 میلیلیتر محلول فروسیانور پتاسیم اضاقه نمائید .
صفحه 10:
1 OTe
7 تا را
. برسانید . آنگاه بگذارید بماند تا رسوب ته نشین گردد
©6200 سيس آن.را با ار كاغذ صافي واتمن شماره
صاف كرده بطوريكه محلول صاف شده كاملاؤ شفاف
0
۰ ا 0
ال 0
RIC
صفحه 11:
" . همراه با نمونه يك محلول استانداريد مرجع ( طبق بند ج )
و يك محلول شاهد نیز تهیه نموده و آنها را در بتماري با
حرايت ©© درجه سلسيوس به مدت (00 دقيقه قرار دهيد
سيس ميزان جذب نمونه و استاندارد را در مقابل شاهد در
طول موج 420110 قرائت نموده و درصد اوره را طبق
فرمول زیر محاسبه نمائید .
صفحه 12:
۴ ۷ < وزن نمونه بر حسب میلیگرم در حجم مورد
ای م۳
۶ 4-6 روش انداز هگيري ازت اورهاي و آمونياكي در
Bee
۴ 6-6-1 وسایل مورد نیا
* بالنهاي کجدال با ظرفیت (20(0 میلیلیتر,
وچ لا را
ee Oe enon (i
صفحه 13:
ل 0
۹ 0 ۱
حل نمائید .
2-2-2-:- معرف متيل رد :
" يك كرم متيل رد را در (000© ميليليتر الكل حل نمائيد .
۱9 te ee ea a
. 6۵-0-0-<- محلول سود ۳
۴ 0-0-0-- اوره خالص به فرمول شيمياني (Oo(NH2)e
« مج محلول اوره آز :
و
صفحه 14:
* محلول تازه اوره از در آب ربا با خلظتي تهیه کنید که هر
00 ميليليتر محلول خنثي اوره آز , ازت موجود در 00/0
را
باید ابتدا میزان قلیائیت و همچنین فعالیت آنزیم اوره از
تعیین گردد .
* الف : تعیین قلیائیت محلول اوره آز
" ميزان"قليائيت اوره آز تجارتي را بشرح زَيَلَ تعيين نمائيد .
صفحه 15:
* ب : تعيين ميزان 00/0 كرم از اوره آز را در (0© ميليليتر
Wer N eee Tere 0
مقابل معرف متیل رد تیتره نمائید . يس از بدست آوردن
حجم اد کار در یک 0/() نرمال مصرف ده بعنی يران
قلیائیت آنزیم , در موقع تهیه محلول اوره از به ازاء هر
601 گرم اوره از حل شده در آب , همان حجم اسید
كلريدريك 00/0 نرمال كه در بالا بدست. أورردهايد , اضافه
نمائيد و بدين ترتيب محلول خنثي تهيه شده است
صفحه 16:
ور(
* ابندا يك محلول يك درصد خنتي اوره از تهیه کنید ( حدود
00 میلیلیتر ) سپس چند نمونه 0/0) گرمي اوره خالص
توزين نموده و به بالن كجدال منتقل نمائيد و به هر كدام از
بالنهاي مختوي 00/0 كرم اوه خالص حجمهاي متفاوتي از
TERS EOP Pope TOPE ل |
ای رد رو رار موی
را ادامه دهید .
صفحه 17:
* میزان فعالیت اور آز. ربا از ربوي مقدار. محلول اوره آزي که
PD or) ۲۱۹۹ کرده است متا ۷۶ 9
حي تس
ددا
0-0-2 روش اندازهكيري نمونه موريد آزمايش
و(
آب و (00(0 ات
۳
(0© دقیقه در حرارت (6*0 درجه سلسیوس باقي بماند . سپس
۳
صفحه 18:
۴ ( اگر نمونه بیش از 6٩ درصد اوره داشته باشد مقداري
محلول اوره از به آن اضافه کنید .) سپس درب و گردن
بالن را با جند ميليليتر اب شسته و حدود © كرم اكسيد
منیزیم و 6 میلیلیتر محلول کلرورکلسیم و میلیلیتر ضد
fe oar eee cle per ۱
ES) قسمت كيرنده حجم معيني اسيد كلريدريك
صفحه 19:
ا ا الم
* که در آن :
See eee s sere eee
صفحه 20:
7[ > حجم سود مصرفي
Pe Ne 2
" ويكي ها و روش هاي آزيمون
ayy]
م
» نمونه برداري » روش هاي ازمونء بسته بندي »
کر و شرايط نكهداري و انبارداري أكسيد منيزيم
صفحه 21:
* دامنه کاربرد
0
ها و تجديد نظرها ي الزيامي زير را مورد بررسي قرار
re Moe oD Ter Veer Sie)
آخرين جاب و يا تجديدنظر آن مدارك الزامي ارجاع داده
شده مورد نظر است,
ا اتوي بر رداك استاندارد الزامي
صفحه 22:
ISO 6497.2 2001 Animal feeding stuffs —~ =
. sampling
ISO 5515.1979 De composition of -C =
organic matter prior to analysis -
wetmethod
VEST (ale سل رت oO"
۳ bys ep oe
۱ را alee eee yeaa
روشهاي آزمون اکسید منیزیم جهت مصرف در صنایع آرايشي
۶ 6 استالار5ملي ابران 1265 : سال ۱060 ویژگیها و
روشهاي آزمون آب براي مصارف آزمايشگاهي
صفحه 23:
تت
* در این استاندارد اصطلاحات و/یا واژه ها با تعاریف زیر
Dyes
* مکمل معدني ترچ
8 مجموعه اي از املاح معدني و افزودني است
ا ی طیور و آبزیان ,
اضافه نمودن آنها به جیره باتوجه به احتیاجات دام
را
لم ا
خور 0 ادهنده » اسيدهاي
ی تم ی ید ره وس نم
صفحه 24:
۱
و بخشي است از مواد مكمل خوراك دام كه مي تواند براي
نكهداري , توليد و توليد مثل مورد استفاده دام قرار كيرد .
0
* _ تغییر وزن نمونه خشك شده پس از عمل سوزیاندن افت حرارتي
نامیده مي شود که شامل کاهش آب پیوسته » دي اکسید کرین به
شکل کربنات هاي فرار » کربن و مواد آلي » اكسيدهاي سولفور
eee eee at Se) 0
بايستي آثرا در دماي 100030 درجه سلسیوس خشك نموده و
يس ان قراز رل
خشك توسط كوره الكتريكي ودر دماي © 000000022 درجه
0 و ا ا
سس
صفحه 25:
اآ nn
اك سرس
0# يك ماده معدني با فرمول شيميايي 277261165111111 ) 1/100
) تیه سي باشد كه از سناد ناي دلي ترينائه ر سنت اتش ) -..
امي باشد كه با روش زير فرآيند مي شود : سنكها يس از استخراج
اتوسط آسياب جكشي به اندازه هاي موردنظر تقسيم شده به داخل كوره
ety tee Hetero ITEC) ار BI ۱3
از جدا شدن دي اكسيد كربنإتلةاحالت اكسيد در آمده سيس با استفاده از
Ee) ا ا 50
معدني خوراك دام مورد استفاده قرار مي گیرد
3 1
5 رل( ۱ » كوساله » كوسفند » بز » طيور و
eee SEB Te Ss
صفحه 26:
و ويزكي ها
۶ الا ل 0
۶ اندازه ذرات
و در و 2 ۱ را(
(ec) ۱
*_ رنگ وبو
و و
باشد . اگنتید,منيزیم باید بي بو بوده و اگر در آب مقطر به
صورت تعلیق د رآید نباید هیچگونه بوي نامطبوعي تولید کند .
صفحه 27:
PRICES ST oP > EL mien edey
روش آزمون میزان
0 ره هاي شيميايي اکسید
منیزیم باید مطایق جدول شماره
ما 006 od
Later * جدول شماره 6 وبژگي هاي
oes یزیر
را ۳
صفحه 28:
۱ ال کر 0 ne
رک ie oman eure y Sins
ا ره EereeTD)
استاندارد()()0 ( بیشینه )ميلي گرم در
دا ره اد راک(
تم vies ات رن در
استاندارد(6<0 ( بيشینه )ميلي گرم در
٩درادناتسا = کیلوگرممآوسنيكم طبق بند
0 بیشینه در صدافت حرارتي (
صفحه 29:
eek Coe TeL Swe te By a is رت
طیور. 000 ميلي گرم در کیلوگرم و براي آبزیان پرورشي
e Te eke 0) ا
" نمونه برداري
SE ie تك
" در انتخاب نمونه , حفظ و حمل نمونه هاي آزمايشي
دستورزات زير بايد رعايت شود :
" )© نمونه ها نبايد در فضاي آزاد كه امكان آلودكي
نمونه ها وجود دارد برداشته شود .
" ©-)-© وسايل نمونه برداري بايد خشك و تميز باشد .
صفحه 30:
6-0-6 بايد دقت شود كه نمونه هاي از توده اصلي جنسي كه
مورد نمونه برداري و اقع مي شود , باشد و وسایل نمونه برداري
الودكي بيدا تكنند .
* 0-1-6 براي اینکه تمونه برداري و اقعي باشد محتوي هر ظرف
را در هنگام نمونه برداري باید به طور کامل مخلوط نمایند .
۱
خشك و تمیز و یا ظروف مناسب دیگر گذاشته شود . اندازه ظروف
نموته باید طوري باشد که تمام حجم آن بوسیله نمونه پر شود .
صفحه 31:
وت را er ۱
بعد از پرکردن بسته و مهر شود و یا کلیه اطلاعات راجع
به نمونه برداري نشانه گذاري شود و همچنین تاریخ نمونه
برداري و تاریخ تولید باید در روي ظروف نمونه نوشته
كت
صفحه 32:
Ape Sg ۱
بصورت بسته بندي شده باشد
ابايد به شرح جدول © نمونه
0
اتن nes
Cire 0 000 تعداد بسته ها
9۰ 41
165 4
صفحه 33:
fe oe) ee ieee ۰
ل آن يك نمونه جهت انجام آزمون هاي
5
۴ _ بیش از ©1كريشه دوم تعداد,تا حداكثر (0(0) بستهميزان حداقل
نیم کیلوگرم تهیه نمود .
۳ Say eee
SS ee eee oie Ole re Sense 9
BS) OL (eo Ne) رد re
ل"
d-d 5
صفحه 34:
و را
* ۵-1-1 وسایل لازم
* 0-00 مترازوي دقيق ازمايشكاهي با دقت (0(0(0/0 كرم
ee Stereos م
alsin PYMO ®
Na
a نه را در گرمخانه قرار داده تا به وزز
ا LE cgi
1 تعداد 8 نادي دكت رز رن تمويد
صفحه 35:
* و در 10 ل اس
. بعد از این مدت نمونه ن آورده و در خشکانه اده
SES ار يل
(oA) + w) = (m 14+ wl) ۰
ols eo سسس ee
Ae
درصد رطوبت < درصد ماده خشك - (10(0)
سل < وزنظر فتوزیننمونه
”
2 - وزننموئه
022 02 7
صفحه 36:
" ©م تعيين مقدار سرب , كادميوم , جيوه و آرسنيك
6-۶ وسایل لازم
ور در
* ©-) 6م ترازوي دقيق آزمايشكاهي با دقت (00000/0 كرم
(oil ا كت
rorc) ی
yo eaUES eee NE Sie cECeS) 9
صفحه 37:
[11 rare
ا ا
(C.D.T.A )
مهم محلول سود ده مولار
9 رز م۱
* حدود ) گرم نمونه را وزن کرده سپس داخل اران در پیچ دار
eo) ار ا ا ل
ميلي ليتر آب مقطر اضافه كرده در حمام آب 7200 درجه سلسيوس
بمدت 6 دقیقه قرار دهید تا محلول شفافي بدست آید . مي توان
۱
أسيس محلول حاكلل را تا خدود دماي محيط سرد نموده و در يك
بالن به حجم ()©© ميلي ليتر رسانده مي شود ©© ميلي ليتر از
صفحه 38:
7 رز نویه سطرل ساوء استانارد ظرنور ز
" (10) ميلي ليتر از محلول استاندارد فلوئور (00(000 در بالن زوزه 00000
ديلي لبتري رينته مي شزیر
" (00 ميلي ليتر از محلول استاندارد (0000 را در بالن زوزه (00(0 ميلي
Sree 0
2000 alente nue )e se eic ora
ل الل ةا we non CS mee ree Crees)
0 (Oe ا eee nai ))
هر کدام,را در بشر خودش قرار دهید. اول استاندارد0)) و سپس استاندارد
به دستگاه داده مي شود. دستگاه باید کالیبره شده باشد و تمونه را كه 00000
داخل بشر است روي بهم زن مغناطيسي قرار داده » الكترود مربوط به
فلونور داخل آن قرار, داده مي شود و عدد بدست آمده یادداشت مي شود . از
ار
صفحه 39:
re Ebon al م
* )6م اساس روش
* ل ار 0
كردن مجموع كلسيم و منيزيم و 1/4 (17:1 مصرفي براي
اتيتر كردن كلسيم در حضور شناساكرهاي مَناسَتٍ اكسيد
منیزیم محاسبه مي شود .
صفحه 40:
PO eo
و ال OT
0 eer aerate eee
دا
(ge ica ا را در
* © كم از اسيد تارتاريك در (0000 ميلي ليتر آب مقطر حل مي
شود
en Gnas ceo ie ل
eae :
2
صفحه 41:
le 6 گرم
رز
mee Tete Sec al سس
200 ميلي ليتري قرار كيرد و در حدود 060 ميلي لیتر
آب حل شود و به حجم (10(0(6) ميلي لیثر رسانده شود .
* 0-2-6 م مول تاميون 1١711
0 0000 ميلي ليتر اب حل
0260 ميلي ليتر آمونياك غليظ به آن اضافهاو به
= 0000000 ميلي ليتر ا 0
صفحه 42:
و رل ی ۱
۰ ع ا لا راتس
كت
eer eT 0
ساییده و مخلوط و
Pa eee ne
گرم اریوکروم بلك ۲ با (0) گرم کلرید آمونیوم به طور کامل )/( ۴
. ساییده و مخلوط شود
۱ و
۱ (۱ cee
صفحه 43:
وم
* 0-1 عروش اجراي آزمون
۶ ا ا 00
خشك شده ( طبق بند 08 ) با دقت (0/) ميلي كرم وزن و به بشر
0600 ميلي ليتري منتقل کرده و با كمي آب مقطر مرطوب کرده
te ye لبثر اسيد كلر يدر يك 21 | یبیل بند 4۳۲
) ابه آرامي به أن اضافه و جوشانده شود: چنانچه رسويي
لا ار ل ا OR تن
6 صاف کرده محلول زیر صافي را به طور کامل به بالن
s Simei cca ۱
ee iar eee
صفحه 44:
0 c ori
و لت
دح شده و تا حدود
ا ا ل ل 7 7
اا ها
1 سيلو ليتر عدر ركيد يتديم ر بد سك مركم ) به أن
فة شُود. در أين شرايط 7211 محلول حدود. 012 يا 06 است .
ae و ا
محلول اضافه شده و با محلول استاندارد./151(14..00:مولار
7
ا اا
صفحه 45:
صفحه 46:
* حدود 400 ميلي گرم از شناساگر اریوکروم بلاگ 1( بند 6-6-70
5 ا مر eee
بنفش تیتر شود. حجم و Cs) Seno nD
و ی
ا ا ا ا ل ا ا م
. اا ا ل ل (VETOES
و 98935
ادن
Ye ie ا ار ا ا ل
BN Ae ea
۶ م< حجم ۰7 ۳101۸ مولار مصرفوير اك سیتر
صفحه 47:
۴ 2۱ جرم نمونه برحسبگرم است
* اندازه كيري اقت حرارتي ( 1.0.1 )
*" 6-1©-مكروش اجراي آزمون
۴ ابتدا ظرف پلاتيني در دماي 600( درجه سلسيوس حرارت داده
و پس از خنك شدن در خشکانه توزیین کنید. ده گرم از نموته با
ترازويبا دقت 000/60( گرم در داخل ظرف پلاتيني توزین
نمائید. سپس نمونه به داخل کوره الكتريکي منثقل شود وتا دماي
بت رح
از نیم ساعت نمونه به خشکانه منتقل شده و با ترازوي بادقت
0/0 گرم توزین شود. این عمل را تا زماني که اختلاف بين
دو توزين متوالي بيش از (0(0/0() كرم نباشد بأيد تكرار نمود .
صفحه 48:
* يادآوري:موادي را که داراي 1..00.1 زیاد هستند باید از ابتدا
je es SAN:
# محاسبه : درصد ].1,.)0 از فرمول P محاسبه مي شود :
١ 1۷1۸-5۵
تت او ا ا
شده بر حسب گرم قبل از سوزاندن فرمول 1۷۸-6
MA 00
۴ وزن نمونه برحسب كرم يس از سوزاندن-1/]13
صفحه 49:
- ابسنةايندي
۴ اکسید منیزیم باید در کیسه هاي نو و استفاده نشده و سالم که
عاري از عوامل بيماري زا باشد بسته بندي شود . از آنجا كة
اكسيد منيزيم هنكام ذخيره سازي قادر به جذب آب و دي اكسيد
rere ss اا 1
Anz SAS ys sb Ae gh
انداشته و.عوامل خارجي » به ويرٌه رطوبت به داخل محصول نفوذ
اننمايد . سربسته ها بايد با ماشين دوخته شود و استفاده مجدد از
كيسه القنااوياكت ها مجاز نمي باشد . وزن بسته ها بايد حداكثر
ل
صفحه 50:
0 2 2 2 2 2 2 2
.نشانه كذاري
هر بسته حاوي اکسید منیزیم باید آگا اك ا ا
۳ :7 كيدا peg aR
صفحه 51:
Bee Peed BBS eres Bee oh CO
بل ترا ل ار سر سر«
( Sls = ols - 555)
۴ وذكر عبارت محصؤل آيران
" شرايط نكهداري و انبارداري
- نازر ارت اتبار بايد سداتئر Bole pos
" ©-00رطوبت انبار حداكثر (6*0 درصد باشد
Eee ar TOL aw ter كل iy
Se ا
صفحه 52:
و
تماس مستقیم با ديوارهاي انبار نداشته و باید روي پالت
باق
(Ooi ل لكت
محيطي:, رطوبت و كازهاي مختلف مانند آمونياك و غيره
باشد
صفحه 53:
* با تشکر از. استاد ارجمند وگرامي جناب آقاي انصاریان
بنام خدا
موضوع :
استاندارد روش اندازهگيري اوره و ازت آمونياكي در خوراك
دام و طيور
استاد مربوطه:
جناب آقاي انصاريان
گردآورنده:
سجاد جليليان
1ـ هدف
هدف از تدوين اين استاندارد تعيين روشهاي اندازهگيري
اوره و ازت آمونياكي در خوراك دام و طيور ميباشد .
2ـ دامنه كاربرد
اين استاندارد جهت اندازهگيري اوره و ازت آمونياكي در
خوراك دام و طيور كاربرد دارد .
3ـ نمونهبرداري
طبق استانداردهاي روش نمونهبرداري در مواد غذائي عمل
شود .
4ـ روش كار
-4-1اندازهگيري اوره به طريق اسپكتروفتومتري
-4-1-1وسايل مورد نياز
ـ اسپكتروفتومتر با حداكثر باند 2/4در طول موج 420nm
با سلهاي يك سانتيمتري
-4-1-2معرفها و مواد مورد نياز :
-4-1-2-1محلول پارادي متيل آمينوبنزالدئيد 1
16گرم پارادي متيل آمينو بنزالدئيد را در يك ليتر الكل و
100ميليليتر اسيد كلريدريك حل نمائيد .اين محلول براي
يك ماده پايدار ميماند .
-4-1-2-2اسيد استيك
-4-1-2-3محلول استات روي 22 :گرم استات
روي 2H2O 2(,OAC)Znرا در آب حل كرده و 3
ميليليتر اسيد استيك بآن اضافه نمائيد سپس آن را تا حجم
100ميليليتر رقيق نمائيد .
-4-1-2-4محلول فروسيانور پتاسيم 10/6 :گرم
فروسيانور پتاسيم 3H2O(,CN) K2Fe 6را در آب
حل كرده و به حجم 100ميليليتر برسانيد .
-4-1-2-5زغال اكتيو ـ ()G - 60
-4-1-2-6محلول بافر فسفات با PH = 7
-4-1-2-7محلولهاي استاندارد اوره :
الف :محلول استاندارد اوليه با غلظت 5ml/mg
5گرم اوره را با دقت يك ميليگرم در آب حل كرده و
سپس آن را تا حجم يك ليتر برسانيد .
ب :محلولهاي استاندارد مورد استفاده با غلظتهاي , 0/2
1/8 , 1/6 , 1/4 , 1/2 , 1 , 0/8 , 0/6 , 0/4
و 2ميليگرم اوره در 5ميليليتر :به ترتيب
-4-1-3رسم منحني استاندارد اوره :
از هر يك از محلولهاي استاندارد اوره ( طبق بند ب ) 5
ميليليتر برداشته و در لولههاي 25ميليليتري ريخته و به
هر كدام 5ميليليتر محلول DMABاضافه نمائيد و يك
محلول شاهد نيز حاوي 5ميليليتر محلول بافر 7باضافه
5ميليليتر محلول DMABتهيه نمائيد .لولهها را كامال
تكان داده و بگذاريد 10دقيقه در بن ماري 25درجه
سلسيوس بماند
.سپس جذب هر يك از محلولها را در طول موج
420nmبا استفاده از سلهاي يك سانتيمتري در مقابل
شاهد ( با جذب صفر ) بخوانيد .آنگاه ميزان جذب محلولها
را در مقابل غلظتها رسم نمائيد .منحني بدست آمده بايستي
به
صورت خط راست باشد در غير اين صورت آزمايش
بايستي تكرار شده و محلول DMABنيز تازه تهيه گردد .
-4-1-4روش اندازهگيري نمونه :
يك گرم از نمونه آسياب شده را وزن نموده و در يك بالن
ژوژه 500ميليليتري ريخته و بآن يك گرم زغال اكتيو و
حدود 250ميليليتر آب 5 ,ميليليتر محلول استات روي
و 5ميليليتر محلول فروسيانور پتاسيم اضافه نمائيد .
.سپس مخلوط را به مدت 30دقيقه كامال با تكان دهنده
تكان دهيد و پس از آن حجم آن را با آب به 500ميليليتر
برسانيد .آنگاه بگذاريد بماند تا رسوب ته نشين گردد .
سپس آن را با استفاده از كاغذ صافي واتمن شماره 40
صاف كرده بطوريكه محلول صاف شده كامالؤ شفاف
باشد .
5ميليليتر از محلول صاف شده را در يك لوله آزمايش
ريخته و بآن 5ميليليتر محلول DMABاضافه كرده و
كامال تكان دهيد
.همراه با نمونه يك محلول استاندارد مرجع ( طبق بند ج )
و يك محلول شاهد نيز تهيه نموده و آنها را در بنماري با
حرارت 25درجه سلسيوس به مدت 10دقيقه قرار دهيد
سپس ميزان جذب نمونه و استاندارد را در مقابل شاهد در
طول موج 420nmقرائت نموده و درصد اوره را طبق
فرمول زير محاسبه نمائيد .
= Wوزن نمونه بر حسب ميليگرم در حجم مورد
آزمايش ميباشد .
-4-2روش اندازهگيري ازت اورهاي و آمونياكي در
خوراك دام و طيور
-4-2-1وسايل مورد نياز
ـ بالنهاي كجدال با ظرفيت 500ميليليتر
-4-2-2معرفها و مواد مورد نياز
-4-2-2-1محلول ضد كف
-4-2-2-2محلول كلرور كلسيم :
25گرم كلرور كلسيم ( ) CaCl2را در 100ميليليتر آب
حل نمائيد .
-4-2-2-3معرف متيل رد :
يك گرم متيل رد را در 200ميليليتر الكل حل نمائيد .
-4-2-2-4اسيد كلريدريك نرمال
-4-2-2-5محلول سود نرمال
-4-2-2-6اوره خالص به فرمول شيميائي )Co)NH2(2
-4-2-2-7محلول اوره آز :
محلول تازه اوره آز در آب را با غلظتي تهيه كني
محلول تازه اوره آز در آب را با غلظتي تهيه كنيد كه هر
10ميليليتر محلول خنثي اوره آز ,ازت موجود در 0/1
گرم يا بيشتر اوره خالص را تغيير دهد .براي اين منظور
بايد ابتدا ميزان قليائيت و همچنين فعاليت آنزيم اوره آز
تعيين گردد .
الف :تعيين قليائيت محلول اوره آز
ميزان قليائيت اوره آز تجارتي را بشرح زير تعيين نمائيد .
ب :تعيين ميزان 0/1گرم از اوره آز را در 50ميليليتر
آب حل كرده و با محلول 0/1نرمال اسيد كلريدريك در
مقابل معرف متيل رد تيتره نمائيد .پس از بدست آوردن
حجم اسيد كلريدريك 0/1نرمال مصرف شده يعني ميزان
قليائيت آنزيم ,در موقع تهيه محلول اوره آز به ازاء هر
0/1گرم اوره آز حل شده در آب ,همان حجم اسيد
كلريدريك 0/1نرمال كه در باال بدست آوردهايد ,اضافه
نمائيد و بدين ترتيب محلول خنثي تهيه شده است
فعاليت آنزيم اوره آز
ابتدا يك محلول يك درصد خنثي اوره آز تهيه كنيد ( حدود
50ميليليتر ) سپس چند نمونه 0/1گرمي اوره خالص
توزين نموده و به بالن كجدال منتقل نمائيد و به هر كدام از
بالنهاي محتوي 0/1گرم اوره خالص حجمهاي متفاوتي از
محلول يك درصد اوره آز خنثي اضافه كنيد و مانند آنچه كه
در روش آزمايش شرح داده ميشود مراحل هضم و تقطير
را ادامه دهيد .
ميزان فعاليت اوره آز را از روي مقدار محلول اوره آزي كه
اوره را به طور كامل تبديل كرده است محاسبه كنيد .تبديل كامل
اوره آز از طريق بازيابي كامل ازت به وسيله تقطير تعيين
ميگردد .
-4-2-3روش اندازهگيري نمونه مورد آزمايش
2گرم نمونه را در بالن كجدال ريخته و حدود 250ميليليتر
آب و 100ميليليتر محلول اوره آز بآن اضافه نمائيد .در بالن
را كامال بسته و بگذاريد يكساعت در حرارت آزمايشگاه و يا
20دقيقه در حرارت 40درجه سلسيوس باقي بماند .سپس
خنك نمائيد .
( اگر نمونه بيش از 5درصد اوره داشته باشد مقداري
محلول اوره آز به آن اضافه كنيد ).سپس درب و گردن
بالن را با چند ميليليتر آب شسته و حدود 2گرم اكسيد
منيزيم و 5ميليليتر محلول كلروركلسيم و 3ميليليتر ضد
كف اضافه نمائيد .و عمل تقطير را در بالن كجدال انجام
دهيد و در قسمت گيرنده حجم معيني اسيد كلريدريك
= درصد ازت اوره اي و آمونياكي
كه در آن :
= Aحجم اسيد كلريدريك نرمال بكار برده شده
= Bحجم سود مصرفي
خوراك دام و طيور و آبزيان-اكسيد منيزيم مورد مصرف
در مكمل هاي معدني
ويژگي ها و روش هاي آزمون
1هدف
هدف ازتدوين اين استاندارد تعيين ويژگي هاي فيزيكي ،
شيميايي ،نمونه برداري ،روش هاي آزمون ،بسته بندي ،
نشانه گذاري و شرايط نگهداري و انبارداري اكسيد منيزيم
است .
2دامنه كاربرد
كاربران ذينفع اين استاندارد امكان كاربرد آخرين اصالحيه
ها و تجديد نظرها ي الزامي زير را مورد بررسي قرار
دهند .در مورد مراجع بدون تاريخ چاپ و يا تجديد نظر
آخرين چاپ و يا تجديدنظر آن مدارك الزامي ارجاع داده
شده مورد نظر است.
استفاده از مراجع زير براي كاربران اين استاندارد الزامي
است.
ISO 6497.2 2001 Animal feeding stuffs – -1
. sampling
ISO 5515.1979 De composition of -2
organic matter prior to analysiswetmethod
-3استاندارد ملي ايران : 6275سال 1381ويژگيها
وروشهاي آزمون زئوليت درخوراك دام و طيور و آبزيان
-4استاندارد ملي ايران : 1320سال 1372ويژگيها و
روشهاي آزمون اكسيد منيزيم جهت مصرف در صنايع آرايشي
-5استاندارد ملي ايران : 1728سال 1356ويژگيها و
روشهاي آزمون آب براي مصارف آزمايشگاهي
4اصطالحات و تعاريف
در اين استاندارد اصطالحات و/يا واژه ها با تعاريف زير
به كار مي رود :
مجموعه اي از امالح معدني و افزودني هاي مجاز است كه
به دليل كمبود آنها در جيره غذايي دام و طيور و آبزيان ,
اضافه نمودن آنها به جيره باتوجه به احتياجات دام
ضروري است .
مكمل معدني
افزودني هاي مجاز
به موادي گفته مي شود كه شامل مواد اشتهاآور ،رنگهاي
خوراكي مجاز ،طعم دهنده هاي مجاز ،اسيدهاي آمينه ،
آنزيم ها ،داروهاي ضد باكتريايي ،انگلي ،قارچي ،آنتي
اكسيدان ها و ساير مواد افزودني مجاز مي باشد .
بخشي است از مواد مكمل خوراك دام كه مي تواند براي
نگهداري ,توليد و توليد مثل مورد استفاده دام قرار گيرد .
قابليت دسترسي زيستي مكمل ها
افت حرارتي) L.O.I ( 1
تغيير وزن نمونه خشك شده پس از عمل سوزاندن افت حرارتي
ناميده مي شود كه شامل كاهش آب پيوسته ،دي اكسيد كربن به
شكل كربنات هاي فرار ،كربن و مواد آلي ،اكسيدهاي سولفور
و تركيبات قليايي فرار است .قبل از گذاشتن نمونه در كوره
بايستي آنرا در دماي 110±2درجه سلسيوس خشك نموده و
پس از قرار دادن در خشكانه توزين نمود .دو گرم از نمونه
خشك توسط كوره الكتريكي ودر دماي 1000±25درجه
سلسيوس سوزانده و L.O.Iمحاسبه مي شود.
1- Loss on Ignition
يك ماده معدني با فرمول شيميايي MgO ( magnesium
) oxideمي باشد كه از سنگ هاي معدني كربناته ( سنگ آتش )2
مي باشد كه با روش زير فرآيند مي شود :سنگها پس از استخراج
توسط آسياب چكشي به اندازه هاي موردنظر تقسيم شده به داخل كوره
هاي گردان كلسينه كننده هدايت مي گردد .در كوره كلسينه كننده ،پس
از جدا شدن دي اكسيد كربن ،به حالت اكسيد در آمده سپس با استفاده از
آسياب به پودر نرم تبديل مي شود و به عنوان منبع منيزيم در مكمل هاي
معدني خوراك دام مورد استفاده قرار مي گيرد .
اكسيد منيزيم
دام
منظور از دام در اين استاندارد گاو ،گوساله ،گوسفند ،بز ،طيور و
آبزيان پرورشي است .
2- Calcinated magnesite
ويژگي ها
5-1ويژگي هاي فيزيكي اكسيد منيزيم
تمام ذرات اكسيد منيزيم بايد حداكثر 200ميكرومتر ( حدود
80مش ) باشد .همچنين اندازه ذرات بايد به طور كامل
يكنواخت باشد.
اندازه ذرات
رنگ و بو
رنگ اكسيد منيزيم بايد سفيد تا سفيد متمايل به صورتي كم رنگ
باشد .اكسيد منيزيم بايد بي بو بوده و اگر در آب مقطر به
صورت تعليق درآيد نبايد هيچگونه بوي نامطبوعي توليد كند .
ويژگي
براساس ماده خشك
روش آزمون
ميزان
طبق بند 1-7
اين استاندارد
( 0/3بيشينه )
درصد
رطوبت
طبق بند 4-7
اين استاندارد
(0/90بيشينه )
درصد
اكسيد منيزيم
5-2ويژگي هاي شيميايي
اكسيد منيزيم
ويژگي هاي شيميايي اكسيد
منيزيم بايد مطابق جدول شماره
1باشد .
جدول شماره -1ويژگي هاي
شيميايي اكسيد منيزيم
طبق بند 2-7اين استاندارد ( 100بيشينه )ميلي گرم در
كيلوگرمسرب3طبق بند 2-7اين استاندارد20
( بيشينه )ميلي گرم در كيلوگرمكادميوم4طبق بند 3-7اين
استاندارد ( 200بيشينه )ميلي گرم در
كيلوگرمفلوئور5طبق بند 2-7اين استاندارد ( 30بيشينه
)ميلي گرم در كيلوگرمجيوه6طبق بند 2-7اين
استاندارد ( 40بيشينه )ميلي گرم در
كيلوگرمآرسنيك7طبق بند 5-7اين استاندارد3
( بيشينه )درصدافت حرارتي8
يادآوري :در جدول شماره 1بيشينه ميز ان فلوئور براي
طيور 60ميلي گرم در كيلوگرم و براي آبزيان پرورشي
20ميلي گرم در كيلوگرم بايد باشد .
نمونه برداري
6-1مقررات كلي
در انتخاب نمونه ,حفظ و حمل نمونه هاي آزمايشي
دستورات زير بايد رعايت شود :
6-1-1نمونه ها نبايد در فضاي آزاد كه امكان آلودگي
نمونه ها وجود دارد برداشته شود .
6-1-2وسايل نمونه برداري بايد خشك و تميز باشد .
6-1-3بـايد دقت شود كه نمـونه هاي از توده اصلي جنسي كه
مورد نمونه برداري واقع مي شود ,باشد و وسايل نمونه برداري
آلودگي پيدا نكنند .
6-1-4براي اينكه نمونه برداري واقعي باشد محتوي هر ظرف
را در هنگام نمونه برداري بايد به طور كامل مخلوط نمايند .
6-1-5نمونه ها بايد در ظروف شيشه اي به طور كامل در بسته ,
خشك و تميز و يا ظروف مناسب ديگر گذاشته شود .اندازه ظروف
نمونه بايد طوري باشد كه تمام حجم آن بوسيله نمونه پر شود .
6-1-6هر ظرف محتوي نمونه بايد با سرپوش مناسبي
بعد از پركردن بسته و مهر شود و يا كليه اطالعات راجع
به نمونه برداري نشانه گذاري شود و همچنين تاريخ نمونه
برداري و تاريخ توليد بايد در روي ظروف نمونه نوشته
شود .
در صورتي كه محموله
بصورت بسته بنـدي شده باشد
بايد به شرح جدول 2نمونه
گيري انجام شود .
جدول شماره 2
حداقل تعداد نمونه
تعداد بسته ها
همه بسته ها
4-1
4
16-5
الزم به اشاره است كه مقدار نمونه هاي برداشت شده را بايد
بخوبي مخلوط نموده و از آن يك نمونه جهت انجام آزمون هاي
الزم به
بيش از 16ريشه دوم تعداد تا حداكثر 100بستهميزان حداقل
نيم كيلوگرم تهيه نمود .
روش هاي آزمون
كليه مواد مصرفي بايد با خلوص تجزيه اي 1بوده و آب مقطر نيز
بايد مطابق استاندارد ملي ايران 1728سال : 1356
ويژگيها و روشهاي آزمون آب براي مصارف آزمايشگاهي باشد .
1- Analytical grade
7-1روش اندازه گيري رطوبت
7-1-1وسايل الزم
7-1-1-1ترازوي دقيق آزمايشگاهي با دقت 001/0گرم
7-1-1-2گرمخانه ( آون )
7-1-1-3خشكانه
7-1-2روش اجراي آزمون
ابتدا يك ظرف توزين نمونه را در گرمخانه قرار داده تا به وزن
ثابت برسد سپس ظرف را در خشكانه قرار داده و پس از خنك شدن
وزن كنيد .سپــس تعداد 2گرم نمونه به دقت وزن نموده
و در دماي 105 ± 2درجه سلسيوس بمدت 2ساعت داخل گرمخانه قرار
دهيد .بعد از اين مدت نمونه را بيرون آورده و در خشكانه قرار داده پس از
خنك شدن وزن كرده و از فرمول 1به شرح زير ماده خشك و رطوبت را
محاسبه كنيد .
() m1 + w2( – ) m 1+ w1
———————————— = درصد ماده
فرمول 1
خشك
w
درصد رطوبت = درصد ماده خشك 100 -
= 1mوزنظرفت وزينن مونه
= 1wوزناوليه
= w2وزنن مونه
7-2تعيين مقدار سرب ,كادميوم ,جيوه و آرسنيك
7-2-1وسايل الزم
7-2-1-1دستگاه جذب اتمي ( اتميك ابزورپشن )
7-2-1-2ترازوي دقيق آزمايشگاهي با دقت 001/0گرم
7-2-1-3اجاق برقي
7-2-2مواد الزم
7-2-2-1اسيد كلريدريك غليظ
7-2-2-2اسيد نيتريك غليظ
7-2-2-3محلولهاي استاندارد با غلظت هاي مشخص
7-3-2-6محلول بافر
7-3-2-7سيكلو هگزان دي آمين تترا استيك اسيد
( ) C.D.T.A
7-3-2-8محلول سود ده موالر
7-3-3روش اجراي آزمون
حدود 1گرم نمونه را وزن كرده سپس داخل ارلن در پيچ دار
ريخته و به آن 90ميلي ليتر اسيد كلريدريك غليظ به اضافه10
ميلي ليتر آب مقطر اضافه كرده در حمام آب 70درجه سلسيوس
بمدت 15دقيقه قرار دهيد تا محلول شفافي بدست آيد .مي توان
آنرا داخل يك بشر آب گرم كه روي اجاق برقي است قرار داد.
سپس محلول حاصل را تا حدود دماي محيط سرد نموده و در يك
بالن به حجم 250ميلي ليتر رسانده مي شود 25ميلي ليتر از
اين محلول داخل بالن ژوژه 100ريخته مي شود .
طرز تهيه محلول هاي استاندارد فلوئور :
10ميلي ليتر از محلول استاندارد فلوئور 1000در بالن ژوژه 100
ميلي ليتري ريخته مي شود.
10ميلي ليتر از محلول استاندارد 100را در بالن ژوژه 100ميلي
ليتري ريخته مي شود .
به 25ميلي ليتر از محلول نمونه 3-4 ،ميلي ليتر كربنات سديم10
درصد اضافه مي شود .از محلول بافر مخصوص با pH =6-7به همه ,
50ميلي ليتر اضافه مي شود و سپس همه به حجم 100رسانده مي شود.
هر كدام را در بشر خودش قرار دهيد .اول استاندارد 10و سپس استاندارد
100به دستگاه داده مي شود .دستگاه بايد كاليبره شده باشد و نمونه را كه
داخل بشر است روي بهم زن مغناطيسي قرار داده ،الكترود مربوط به
فلوئور داخل آن قرار داده مي شود و عـدد بدست آمده يادداشت مي شود .از
فرمول 2درصد فلوئور محاسبه مي شود.
عدد خوانده شده
7-4روش اندازه گيري اكسيد منيزيم ( ) MgO
7-4-1اساس روش
در اين روش از تفاوت حجم EDTAمصرفي براي تيتر
كردن مجموع كلسيم و منيزيم و EDTAمصرفي براي
تيتر كردن كلسيم در حضور شناساگرهاي مناسب اكسيد
منيزيم محاسبه مي شود .
7-4-2مواد الزم
7-4-2-1محلول اسيد كلريدريك 1 : 1
حجم مشخصي از اسيد كلريدريك غليظ با حجم مساوي آب مقطر
رقيق مي شود .
7-4-2-2محلول اسيد تارتاريك 2درصد
2گرم از اسيد تارتاريك در 100ميلي ليتر آب مقطر حل مي
شود .
7-4-2-3محلول گليسيرين 1 : 1
حجم مشخصي از گليسيرين با حجم مساوي آب مقطر رقيق مي
شود.
4-2-4محلول هيدروكسيد پتاسيم 4موالر ( 224گرمدر ليتر )
224گرم هيدروكسيد پتاسيم وزن شده و داخل يك بشر
500ميلي ليتري قرار گيرد و در حدود 300ميلي ليتر
آب حل شود و به حجم 1000ميلي ليتر رسانده شود .
7-4-2-5محلول تامپون =10pH
54گرم كلريد آمونيوم در حدود 300ميلي ليتر آب حل
شده و 450ميلي ليتر آمونياك غليظ به آن اضافه و به
حجم 1000ميلي ليتر رسانده شود .
7-4-2-6محلول تري اتانول آمين 1 : 1
حجم مشخصي از تري اتانول آمين با حجم مساوي آب رقيق شود .
7-4-2-7شناساگر كلسين
1/0گرم كلسين داخل هاون با 10گرم كلريد سديم به طور كامل
ساييده و مخلوط شود .
7-4-2-8شناساگر اريوكروم بلك T
1/0گرم اريوكروم بلك Tبا 10گرم كلريد آمونيوم به طور كامل
ساييده و مخلوط شود .
7-4-2-9محلول استاندارد نمك سديم EDTAدي سديم اتيلن
دي آمين تتــرا استيك ا سيد 05/0موالر
7-4-3آماده كردن آزمونه
7-4-3-1روش اجراي آزمون
5/0گرم از نمونه پودر شده كه در دماي 110درجه سلسيوس
خشك شده ( طبق بند ) 1-7با دقت 1/0ميلي گرم وزن و به بشر
250ميلي ليتري منتقل كرده و با كمي آب مقطر مرطوب كرده
و حدود 20ميلي ليتر اسيد كلريدريك 1 : 1طبق( بند -2-4-7
) 1به آرامي به آن اضافه و جوشانــده شود .چنانچه رسوبي
باقيمانده باشد بايد پس از خنك شدن محلول با كاغذ صــافي واتمن
42صاف كرده محلول زير صافي را به طور كامل به بالن
حجمي 250ميلي ليتري منتقل كرده و با آب مقطر به حجم
برسانيد و خوب به هم بزنيد .
4-3-2اندازه گيري كلسيم 10مــيلي ليتر از آزمونــه (طبق بند ) 3-4-7بوسيله پي پت
حبابدار به يك ارلن ماير 250ميلي ليتري منتقل شده و تا حدود
50ميلي ليتر رقيق شود .سپس 10ميلي ليتر اسيد تارتاريك
( بـند ) 2-2-4-7و 15ميلي ليتر گليسيرين ( بند -2-4-7
) 3و 15ميلي ليتر هيدروكسيد پتاسيم ( بند ) 4-2-4-7به آن
اضافه شود .در اين شرايط pHمحلول حدود 13يا 14است .
حدود 10ميلي گرم شناساگر كلبسين ( بند ) 7-2-4-7به
محلــول اضافـه شده و بــا محلول استاندارد EDTA 05/0موالر
( بند ) 9-2-4-7تا پيدايش رنگ صورتي تيتر كنيد .حجم
EDTAمصرفي را بايد يادداشت نمود( . ) A
اندازه گيري مجموع كلسيم و منيزيم
10ميلي ليتر از آزمونه ( بند ) 3-4-7به وسيله پي
پت حبابدار به يك ارلن ماير 250ميلي ليتر منتقل و تا
حدود 50ميلي ليتر رقيق شود .به آن حدود 20ميلي
ليتر تري اتانول آمين اضافه شود و به اندازه اي از
محلول تامپون =10pHبايد اضافه نمود تا pHمحلول
به حدود 10برسد ( براي كنترل pHاز كاغذ pH
استفاده مي شود ) 10 .ميلي ليتر ديگر از محلول تامپون
بايد افزوده شود.
حدود 10ميلي گرم از شناساگر اريوكروم بالك ( Tبند ) 8-2-4-7به
محلول افزوده و با محلول استاندارد EDTA 5%موالر نا ازبين رفتن رنگ
بنفش تيتر شود .حجم EDTAمصرفي را بايد يادداشت نمود(. )B
7-4-3-4بيان نتايج
مقدار اكسيد منيزيم برحسب درصد جرمي از فرمول 3بدست مي آيد :
( 05/0×100×250×02/2 × ) B-A
————————————— =درصد
فرمول 3
اكسيد منيزيم
M ×10×1000
در اين رابطه Bحجم EDTA 05/0موالر مصرفي براي كلسيم و منيزيم
برحسب ميلي ليتر
=Aحجم EDTA 5%موالر مصرفيب رايمنيزيم ب رحسبميليل يتر
=Mجرم ن مونه ب رحسبگ رم است.
اندازه گيري افت حرارتي ( ) L.O.I
7-5-1روش اجراي آزمون
ابتدا ظرف پالتيني در دماي 1050درجه سلسيوس حرارت داده
و پس از خنك شدن در خشكانه توزيــن كنيد .ده گرم از نمونه با
ترازوي با دقت 001/0گرم در داخل ظرف پالتيني توزين
نمائيد .سپس نمونه به داخل كوره الكتريكي منتقل شود وتا دماي
1000±25درجه سلسيوس حرارت داده تا سوزانده شود .پس
از نيم ساعت نمونه به خشكانه منتقل شده و با ترازوي با دقت
001/0گرم توزين شود .اين عمل را تا زماني كه اختالف بين
دو توزين متوالي بيش از 001/0گرم نباشد بايد تكرار نمود .
يادآوري:موادي را كه داراي L.O.Iزياد هستند بايد از ابتدا
به كوره سرد منتقل نمود و به آرامي حرارت داد تا بسوزند .
محاسبه :درصد L.O.Iاز فرمول 4محاسبه مي شود :
MA-MB
درصد L.O.I= ————— × 100وزن نمونه خشك
شده برحسب گرم قبل از سوزاندن فرمول MA=4
MA
وزن نمونه برحسب گرم پس از سوزاندن=MB
بسته بندي
اكسيد منيزيم بايد در كيسه هاي نو و استفاده نشده و سالم كه
عاري از عوامل بيماري زا باشد بسته بندي شود .از آنجا كه
اكسيد منيزيم هنگام ذخيره سازي قادر به جذب آب و دي اكسيد
كربن مي باشد در اينصورت تأثير منيزيم كاسته مي شود .
بنابراين جنس آنها بايد طوري باشد كه روي محتويات خود اثر
نداشته و عوامل خارجي ،به ويژه رطوبت به داخل محصول نفوذ
ننمايد .سربسته ها بايد با ماشين دوخته شود و استفاده مجدد از
كيسه ها و پاكت ها مجاز نمي باشد .وزن بسته ها بايد حداكثر
40كيلوگرم باشد .
نشانه گذاري
روي هر بسته حاوي اكسيد منيزيم بايد آگاهي هاي زير به زبان فارسي براي
مصارف داخلي و به زبان خارجي براي صادرات نوشته و يا برچسب شود :
9-1نام و نوع محصول
9-2نام و نشاني كامل توليدكننده و عالمت تجاري آن
9-3وزن خالص برحسب كيلوگرم
9-4شماره سري ساخت
9-5تركيب شيميايي محصول
9-6ذكر درصد خلوص اكسيد منيزيم
9-7روش مصرف ( مثالً براي مصرف طيور يا آبزيان )
9-8تاريخ توليد به (روز -ماه -سال )
9-9تاريخ انقضاء قابليت مصرف
9-10شماره پروانه ساخت صادره از وزارت صنايع و شماره
پروانه بهره برداري بهداشتي صادره از سازمان دامپزشكي به
( روز -ماه -سال )
9-11ذكر عبارت محصول ايران
شرايط نگهداري و انبارداري
10-1حرارت انبار بايد حداكثر 35درجه سلسيوس باشد
10-2رطوبت انبار حداكثر 40درصد باشد
10-3محل نگهداري اكسيد منيزيم بايد از عوامل نامساعد جوي
(مانند باد -باران وغيره) دور باشد
10-4كيسه هاي بسته بندي بايد به صورتي چيده شود كه
تماس مستقيم با ديوارهاي انبار نداشته و بايد روي پالت
باشند
10-5محل نگهداري بايد به دور از آالينده هاي زيست
محيطي ,رطوبت و گازهاي مختلف مانند آمونياك و غيره
باشد
با تشكر از استاد ارجمند وگرامي جناب آقاي انصاريان