صفحه 1:
صفحه 2:
« اشتباهات ما در مصرف
ما «
« از منظر طبسنتی»
صفحه 3:
اشتباهات ما در مصرف ماهی:
* مصرف زیاد ماهی در تمام مناطق کشور, تمام سنین و تمام مزاج ها به
توصیه متولیان بهداشتی.
تصور غلط در مورد جایگزینی ماهی به جای گوشت قرمز:
گوشت قرمز و به و گوشت گوسفند, دارای خواصی است که هیچ گوشت
دیگری جایگزین آن نمی شود و مصرف معتدل و متناسب آن, تقریبا برای افراد,
لازم است.
صفحه 4:
* تصور غلط در مورد سودمندی ماهی برای افراد مسن:
در سنین بالاء بدن دچار غلبه سردی ذاتی و رطوبت غریبه می شود,
مصرف ماهی می تواند بیشترین آثار زیانبار را برای این گروه داشته باشد
و بيمارى هاى شايع اين دوران- مثل انواع روماتیسم ها و مشکلات
استخوانی- عضلانی, آلزایمر و فراموشی, افسردگی و J rae
کند.
صفحه 5:
تصور غلط در مورد سودمندی ماهی برای بیماران مبتلا به فشار خون.
دیابت. چربی خون و بیماران قلبی:
در شخص گرم مزاج با رعایت شرایط طبخ و خوردن ماهی: فوایدی برای درمان اين
بیماری ها حاصل gl خواهد شد.
امّا در سایر افراد و به ویژه در صورت عدم رعایت شرایط آماده سازی آن چه که بر
جای می ماند, تولید خون غلیظ و اخلاط فاسد است که بیماری های فوق را
تشدید می کند.
طبع سرد 9 رطوبتی ماهی, دشمن تمام عیار قلبی است که عضلاتش دچار ضعف
و نارسايى شده اند و آن را فسرده ت, ه ضعيف ت خواه ک.د.
صفحه 6:
تصور غلط در مورد تاثیر مثبت ماهی بر حافظه و قدرت بادگیری:
۰ چیزی که سردی و رطوبت مغز را افزون کند, حافظه را ضعیف می کند.
*_در جوانی با مزاج گرم و خشک که به دلیل اغتشاش و پرش فکری دچار مشکل
یادگیری است., ماهی می تواند کمک کننده باشد اما در سایر افراد, مصرف
ماهی باعث ضعف حافظه است.
صفحه 7:
مصرف ماهی غیر تازه. ماهی یخ زده. ماهی های دودی. ماهی های کنسروی:
مواد غذايى يخ زده و فریزیری, از جمله مواد سرطانزا هستند.
وجود روغن و نمک زیاد, انواع مواد نگهدارنده و به ویژه بنزوات سدیم, ماهی
های کنسروی را نیز به یک دشمن مهم سلامتی و یک سرطانزای قهار بدل کرده
است.
صفحه 8:
مصرف ماهی شب مانده.
مصرف ماهی به صورت سرخ کرده یا سوخاری.
خواباندن ماهی در آرد یا تخم مرغ.
* خوردن ماهی در آخر شب و خوابیدن بعد از آن.
صفحه 9:
* خوردن آب. نوشابه و یا سایر مایعات به دنبال تشنگی ناشی از مصرف ماهی.
* مصرف سردی ها و غذاهای دیرهضم به همراه ماهی:
انواع پلو, ماست, سالاد, نوشابه, دوغ. انواع ژله هاء دسرهای سنگین و ...
* عدم رعایت شرعیات در مصرف ماهی ازجمله رواج مصرف ماهی های بدون
فلس.
صفحه 10:
مصرف ماهی GE پرورشی:
پرورش ماهی در محیط بخور و بخواب: عدم کیفیت گوشت چنین ماهیانی.
استفاده از مواد ارزان و بی کیفیت در تغذیه این ماهی ها.
استفاده از داروها و مواد ضدعفونی کننده. انواع کنجاله هاء پودر خون و
استخوان و ... در محیط پرورش ماهی و در نتیجه بی کیفیت شدن گوشت
ماهی پرورشی.
صفحه 11:
** برخی از موارد تجویز یا مصرف ماهی از سوی امام معصوم: عليه السّلام؛
مربوط به شخص خاص. بیماری خاص یا شرایط خاص است ولذا نه منافاتی با
بحث ما دارد و نه قابل تجویز عمومی است مگر آن که به تشخیص پزشک
حاذق. شرایطی مشابه. وجود داشته باشد.
صفحه 12:
۲ از مجموع روایات وارد شده از اهل بیت علیهم السلام. برمی ید که خوردن
ماهی,با رعلیت شرلیط شخص مصرف کننده و شرلیط پخت و آماده سازی.
به صورت محدود و با پرهیز از عادت به خوردن آن. مورد تایید است.
۷ ما در صورت عدم رعلیت لین شرلیط وبه وییْه در صورت تداوم مصرف. می
تواند آثار بسیار زیانباری داشته باشد.
۲ در مجموع. ماهى. خوراکی مورد سفارش ویژه ای در احادیث نیست بلکه
عوارض نامطلوب مصرف آن. بیشتر مورد تاکید قرار گرفته است.