بیماری‌هامراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامتتغذیهطب سنتی

اشتباهات ما در مصرف ماهی از منظر طب سنتی

صفحه 1:

صفحه 2:
« اشتباهات ما در مصرف ما « « از منظر طبسنتی»

صفحه 3:
اشتباهات ما در مصرف ماهی: * مصرف زیاد ماهی در تمام مناطق کشور, تمام سنین و تمام مزاج ها به توصیه متولیان بهداشتی. تصور غلط در مورد جایگزینی ماهی به جای گوشت قرمز: گوشت قرمز و به و گوشت گوسفند, دارای خواصی است که هیچ گوشت دیگری جایگزین آن نمی شود و مصرف معتدل و متناسب آن, تقریبا برای افراد, لازم است.

صفحه 4:
* تصور غلط در مورد سودمندی ماهی برای افراد مسن: در سنین بالاء بدن دچار غلبه سردی ذاتی و رطوبت غریبه می شود, مصرف ماهی می تواند بیشترین آثار زیانبار را برای این گروه داشته باشد و بيمارى هاى شايع اين دوران- مثل انواع روماتیسم ها و مشکلات استخوانی- عضلانی, آلزایمر و فراموشی, افسردگی و ‎J rae‏ کند.

صفحه 5:
تصور غلط در مورد سودمندی ماهی برای بیماران مبتلا به فشار خون. دیابت. چربی خون و بیماران قلبی: در شخص گرم مزاج با رعایت شرایط طبخ و خوردن ماهی: فوایدی برای درمان اين بیماری ها حاصل ‎gl‏ خواهد شد. امّا در سایر افراد و به ویژه در صورت عدم رعایت شرایط آماده سازی آن چه که بر جای می ماند, تولید خون غلیظ و اخلاط فاسد است که بیماری های فوق را تشدید می کند. طبع سرد 9 رطوبتی ماهی, دشمن تمام عیار قلبی است که عضلاتش دچار ضعف و نارسايى شده اند و آن را فسرده ت, ه ضعيف ت خواه ک.د.

صفحه 6:
تصور غلط در مورد تاثیر مثبت ماهی بر حافظه و قدرت بادگیری: ۰ چیزی که سردی و رطوبت مغز را افزون کند, حافظه را ضعیف می کند. *_در جوانی با مزاج گرم و خشک که به دلیل اغتشاش و پرش فکری دچار مشکل یادگیری است., ماهی می تواند کمک کننده باشد اما در سایر افراد, مصرف ماهی باعث ضعف حافظه است.

صفحه 7:
مصرف ماهی غیر تازه. ماهی یخ زده. ماهی های دودی. ماهی های کنسروی: مواد غذايى يخ زده و فریزیری, از جمله مواد سرطانزا هستند. وجود روغن و نمک زیاد, انواع مواد نگهدارنده و به ویژه بنزوات سدیم, ماهی های کنسروی را نیز به یک دشمن مهم سلامتی و یک سرطانزای قهار بدل کرده است.

صفحه 8:
مصرف ماهی شب مانده. مصرف ماهی به صورت سرخ کرده یا سوخاری. خواباندن ماهی در آرد یا تخم مرغ. * خوردن ماهی در آخر شب و خوابیدن بعد از آن.

صفحه 9:
* خوردن آب. نوشابه و یا سایر مایعات به دنبال تشنگی ناشی از مصرف ماهی. * مصرف سردی ها و غذاهای دیرهضم به همراه ماهی: انواع پلو, ماست, سالاد, نوشابه, دوغ. انواع ژله هاء دسرهای سنگین و ... * عدم رعایت شرعیات در مصرف ماهی ازجمله رواج مصرف ماهی های بدون فلس.

صفحه 10:
مصرف ماهی ‎GE‏ پرورشی: پرورش ماهی در محیط بخور و بخواب: عدم کیفیت گوشت چنین ماهیانی. استفاده از مواد ارزان و بی کیفیت در تغذیه این ماهی ها. استفاده از داروها و مواد ضدعفونی کننده. انواع کنجاله هاء پودر خون و استخوان و ... در محیط پرورش ماهی و در نتیجه بی کیفیت شدن گوشت ماهی پرورشی.

صفحه 11:
** برخی از موارد تجویز یا مصرف ماهی از سوی امام معصوم: عليه السّلام؛ مربوط به شخص خاص. بیماری خاص یا شرایط خاص است ولذا نه منافاتی با بحث ما دارد و نه قابل تجویز عمومی است مگر آن که به تشخیص پزشک حاذق. شرایطی مشابه. وجود داشته باشد.

صفحه 12:
۲ از مجموع روایات وارد شده از اهل بیت علیهم السلام. برمی ید که خوردن ماهی,با رعلیت شرلیط شخص مصرف کننده و شرلیط پخت و آماده سازی. به صورت محدود و با پرهیز از عادت به خوردن آن. مورد تایید است. ۷ ما در صورت عدم رعلیت لین شرلیط وبه وییْه در صورت تداوم مصرف. می تواند آثار بسیار زیانباری داشته باشد. ۲ در مجموع. ماهى. خوراکی مورد سفارش ویژه ای در احادیث نیست بلکه عوارض نامطلوب مصرف آن. بیشتر مورد تاکید قرار گرفته است.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
20,000 تومان