مراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامت

اصول بهداشتی در کافه قنادی ها (3)

صفحه 1:
eg oe ۲ ‏جح‎ 7 7

صفحه 2:
اصول بهداشت در کافه قنادیها(۳) (ویزه متصدیانو شاغلینشرکلفه قنادیها) تهیه و تنظیم از : مقصود امیرپور دکترای تخصصی ( ۲۱۵) مهندسی محیط زیست دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه ‎Email : m.amirpour1128@mrgums.ac.ir‏

صفحه 3:
بهداشت دهان ودندان: دهان یا حفره دهلنی اولین قسمت دستگاه گوارش است که از لها شروع وبه حلق منتهی می شود. در لين حفره دهلنی دندان هاء زبان و سوراخهای خروجی غدد بزاقی قرار دارند. پوسیدگی دندان هاء التهاب و عفونت لثه ها و بوى بد دهان از بيمارى هاى شايع در اين اندام مى باشد. دندان: دندان وسيله خرد كردن وجويدن غذا و تبديل غذا به قطعات كوجك است كه اولين قدم در راه كوارش غذا مى باشد. دندانها در صحبت كردن واضح و مشخص نقش مهمى دارند. از هفتاد سالكى دندان هاى خود را از دست مى دهند. تقویبا 4۱۲ مردم روى زمين

صفحه 4:
عوامل موثر در پوسیدکی دندان ها : (Wisdom toon) # بحران های روحی و اختلالات روانی # شرایط جنرافیایی و آب و هوا # عوامل میکروبی * تغذیه

صفحه 5:
اک مک اهر جیان سم ار لب اما ‎ine‏ سار سر ام ‎٩‏ وی تولند رولبط اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. بطور کلی بوى بد دهان را مى توان از دو علل دهانی - دندانی و علل عمومی بررسی کرد: الف : علل دهانی دندانی اهم این علل عبارتند از : عدم رعایت بهداشت دهان ودندان. دندان های پوسیده. ورم لثه ومخاط دهان.

صفحه 6:

صفحه 7:
8 بیماری هلیی چون اتهاب لوزه ها و سینوس ها , بیماربهای ریوی؛ مسمومیت های غذلیی و داروبی و شلید دهها بیماری دیگر ممکن است سبب بوء باشند. که با مراجعه به پزشک می توان آن را بر طیف نمود. مصرف مواد غذلیی مانند سیر و پیاز و یا مصرف مشروبات الکلی واستعمال دخانیات هم می تواند شده. که از لحاظ اجتماعی پسندیده نیست.

صفحه 8:
نکات اساسی در حفظ بهداشت دهان و دندان: * استفاده از مواد ‎calls‏ كه مواد قندی آن مناسب بوده و سر شار از ويتامين ها باشد. + شستشو مرتب وصحیح دندان ها (خصوصا قبل از خواب). * از خوردن غذا و شیرینی در ساعات نامعین خود داری کنید » زیرا در به دنبال خوردن هر غذا یا شیرینی» خودبخود یک حمله اسیدی به دندان ها صورت می گیرد. * معاینه دندان ها هر ثم ماه یکبارتوسط دندان پزشک (دست کم سالی یک بار). * خود داری از شکستن »گرد پسته. فندقء بادام و قند با دندان.

صفحه 9:
* ازتحریک لثه ها جدا خود داری نمایید و در صورت ناراحتی له ها به پزشک مراجمه كنيد * پس از نوشیدن غذای خبلی سرد نباید چیزهای گرم نوشید و برعکس آن نیز صحبح می باشد. * نوشیدن مشروبات الکلی و استعمال دخانیات به سلامتی دندان ها لطمه وارد میکند. * شستشوی دستها قبل از خوردن ضروری است » زیرا از اتقال آلودگی دست ها به دهان جلوگیری ‎aa tee‏ # بوسیدن یک عمل بهداشتی نیست ۰ خصوصا اگر به گریپ و سرما خوردگی مبتلا باشید. لب های افراد را نباید بوسید بلکه باید پیشانی یا گونه افراد را بوسه زد. * اگر کانون چرکی در دهان موجود باشد. بیماری خطرناک داخلی را سب می شوند. مراجعه به پزشک در این موارد الزامی است.

صفحه 10:
برای اینکه دهان بتواند وینامین ها و تمام قوای حیاتی مواد غذایی را جذب کند» لازم است کاملا سالم باشد و بوسیله مواد محرک مثل فلفل, الکل خردل, و یا دود سیگار تحریک و سفت نشده باشد. * خود داری از دادن مسواک شخصی به دیگران. # خودداری ازگذاشتن قرص و مواد مسکن روی دندان پوسیده به هنگام درد و يا دست كارى أن با ميخ » ات ره رت # در صورت وجود دندان کشیده برای جلوگیری از هم پاشیدن قوس دهلنی سعی شود جای آن دندان گذاشته شود. * خلال کردن دندان عملی مهم است که باید صحیح و دقیق صورت گیرد. الیاف پشمی بهترین جنس برای خللال کردن دندان ها می باشد. * خود داری از جویدن ته سیگار و یا چیدن نخ با دندان * جرم گیری جهت جلوگیری از پوسیدگی و پر کردن دندان های آسیب دیده در حفظ آنها کمک می کند. ردیف و منظم کردن دندان ها در سن مناسب جهت جلوگیری از جرم گرفتگی ضروری است.

صفحه 11:
بهداشت دستگاه گوارش : # رعایت کامل بیداست سخسی به ویژه دهان و دندان. * مصرف غذا های متوازن و سالم وخود داری از مصرف غذاهایی که احتمال فاسد شدنشان میرود. # رعلیت الم و تنيب در صرف غذا ( مشخص نمودن زمان صرف سه وعده اصلی صبحانه, ناهار» شام ) ودر بين دو غذا از خوراكى هايى كه اشتها را از بين نمی برند استفاده کنید. * جويدن كامل غذاء غذاى كمتر و جويدن بيشتر برابر است با شادابى و قواى جسمانى بيشتر. * كم غذا خوردن و يرخورى هر دو زيان آورند. ولی بیماریهایی که از كم خورى بيدا مى شوند يس از تقویت مزاج بهبود می یابند ولی عوارض پر خوری سخت و خطرناک تر بوده و اصلاح ضایعات آن در بدن دشوارتر است.

صفحه 12:
* پرهیز از خوردن غذا ها یی که با دستگاه گوارش شما سازکار نیست. * دوری جستن از عصبانیت و اضطراب و صرف غذا در محیطی شاد وبا نشاط, * تنوع در نوع غذای مصرفی , لين عمل باعث اشتها و هضم آسان و سریع غذا می گردد. هرگاه رنگ وطعم و بو و منظره غذا جالب با شد هضم آن آسان تر و سریع تر انجام خواهد گرفت. # از مصرف آب غیر تصفیه و سبزیجات و میوه جات نشسته خود داری شود. * صبحانه حتما میل شود و میزان آن باید یک سوم يا یک چهارم غذای روزانه باشد. * اجتناب از مصرف غذاهای بسیار سرد یا گرم و همچنین پرهیز از خوردن غذاهای خیلی برشته وسرخ کرده تا حد امکان.

صفحه 13:
از مصرف مشروبات الکلی دخانیات و مواد مخدر و محرک. بهتر است برای جلوگیری از . تا حدود نیم ساعت بعد از غذا از انجام هر گونه فعالیت ورزشی جلوگیری نمایید. ‎eel ae‏ ابتدا از نوع خیلی رقیق شروع نمایید واز خوردن آب زیاد خودداری کنید. ‏.. از استفاده خود سرانه .۰ ,. بپرهیزید. ‏. خود داری از ۱ در به خن خوردن.. ‏232020 درساعت اول بعد از خوردن غذابه صلاح نمی باشد و موجب می شود خون برای دفع گرم ‏یا جبران سرمای بدن از اطراف جهاز هاضه منحرف شده ومنجر به سوء‌هاضه می گردد. 202020000 روشن و تمیز بودن محیط که در آن غذا صرف می کنید ۰ قرار دادن دسته گل روی میز غذا و ... همه در هضم غذا موثرند. ‎8 ‎١ ‎

صفحه 14:
بهداشت دستگاه تنفس: * مهمترین اقدام نصب دستگاه های کنترل کننده گاز ها و ذرات در واحدهای صنعتی است. * مراعات اصول فردی. * تغییر در نوع دستگاه ها و روش کار برای کاهش گازها و میزان گرد و غبار = * نصب دستگاه های تهویه به تعداد مناسب در محل کار. * مجهزکردن کارگران به ماسک های تنفس در زمان هلیی که گازها ء بخارات و گرد و غبار های تولیدی قابل کنترل نباشند. * معاینات دوره ای کارگران. * ایجاد فضا و محیط مناسب با شغل و حرفه ( در کارگاه های قنادی ارتفاع سقف دست کم چهار متر و مساحت كل صد و بيست متر مربع).

صفحه 15:
* عدم اعتياد به مواد مخدر. # رعایت مسایل بهداشتی از جمله نوره درجه حرارت » رطوبت و تهويه . ری از بیماری های عفونی و درمان به موقع آنها. * استفاده از رژیم غذایی مناسب و سرشار از ویتامین های مختلف . ت فردی به ویژه بهداشت دستگاه گردش خون . * خود داری از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و یا استفاده از ماسک های محافظ دستگاه تتفس . سس در ‎tie‏ وزن بدن در جد موز وماس ۰ * پرهیز از خوردن غذاها و یا تماس‌با مواد آلری زا که در افراد حساس باعث ایجاد حملات تنك نفس وآسم می گردد . # انجام ورزش های متناسب با سن جهت افزایش تبادلات ریوی و دفع سریع گازکربنیک و سموم ازبدن .

صفحه 16:
به منظور جذب ذرات گرد و غبار توسط موهای بینی . » جهت پیشگیری از بروز بیماری سل . و سایر فراورده های دامی غیر پاستوریزه و آلوده .

صفحه 17:
ماده ۱ : کلیه متصدیان و کارگران و اشخاصی که در مراکز تهیه » تولید و توزیع و نگهداری و فروش و وسائط نقلیه حامل مواد خوردنی . آشامیدنی » آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی اشتغال دارند ؛ موظفند دوره ویه بهداشت عمیمی را به ترتیبی که معاونت سلامت وزارت بهداشت » درمان و آموزش پزشکی تعیین و اعلام می نماید ء گذرانده و گواهینامه معتبر آرادریافت دارند . تبصره!- مدیریت و یا تصدی و اشتفال بکار در هریک از کارگاهها و کارخانجات و مراکز و اماکن و وسائط موضوع این آئین نامه بدون داشتن کواهینامه معتبر موضوع ماده ۱ ممنوع است . تبصوه۲- استخدام یا بکارگیری اشخاص فاقد کواهینامه معتبر مندرج در ماده ۱ لين آثین نامه در هریک از کارگاهها و کارخانجات و اماکن و مراکز و وسائط نقلیه مذکور ممنوع است تعره" - اشخاصى مائند صندوق دار »باغیان » تگهبان » رانده و نظایر انها در اماکن موضوع این شاغل بوده لیکن با مواد غذایی ۰ آرایشی و بهداشتی ارتباط ندارند از شمول ماده ۱فوق و

صفحه 18:
ماده۴: کلیه متصدیان » مدیران ۰ کارگران و اشخاصی که مشمول ماده ۱ این آئین نامه می باشند موظفند کارت معاینه پزشکی معتبر در محل کار خود داشته و هنگام مراجعه بازرسین بهداشت ارائه نماند . تبصره 1 - کار فرمایان موظفند هنگام استخدام اشخاص گواهینامه معتبر ماده ۱ و کارت معاینه پزشکی آنان را ملاحظه و ضمن اطمینان از اعتبار آن در محل کسب نگهداری نمایند . تبصره ۲- کارت معاینه پزشکی منحصرا " از طرف مراکز بهداشت شهرستان یا مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی وابسته به وزارت بهداشت » درمان وآموزش پزشکی صادر خواهد شد . مدت اعتبار کارت های فوق برای پزندگان ۰ اغذیه . ساندویج . بستنی و آبمیوه فروشان و قنادان و مشاغل مشلبه و نیز کارگران کارگاهها و کارخانجات تولید مواد غذلیی و بهداشتی فاسد شدنی ۶ ماه و برای سایر مشاغل ‎SE ass Slat ole, cos‏

صفحه 19:
ماده ۳: متصدیان و کارگران اماکن و مراکز و کارگاهها و کارخانجات و وسائط نقلیه موضوع این آئین نامه موظفند رعایت کامل بهداشت فردی و نظلفت عمیمی محل کار خود را نموده و به دستوراتیکه از طرف بازرسین بهداشت داده می شود عمل نمایند .

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:
با تشکر از توجه سبزتان

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان