پزشکی و سلامتتغذیه

اصول تغذیه

صفحه 1:
اصول قفف RN BG To) ‏درشت مغذی ها ریز مغذی ها‎ كربوهيدرات جربى بروتئين املاح ويتامين

صفحه 2:
۱3 ‏ل‎ eed تن را ازات تسیل سسد, را رید رن ۰ اسید های ‎pT‏

صفحه 3:
Tee Ce ‏ال‎ اسیدهای آمینه از ء عنصر زیر تشکیل شده اند: 7735 )کرین ۲)هیدروژن ۳ کسیژن نیتروژن اقا سید آمینه .ساختمان اصلی پروتنین دا تشکیل می دهد و حاوی یک كروه كربوكسيل(60011) و يك گروه آمینو( 1۳12) میباشد که به يت انم کربن می ال زنجیره جانبی متفاوت می تواند اسیدهای آمینه مختلف ایجاد کند.

صفحه 4:
Nonpolar, alphabetical R groups Aromatic R-groups 0 1 000 000 000 + + + 6-۷ ابا باس سل ‎H,N- C-H‏ Polar, uncharged R groups + fe 00" ۷ 5 6-۷ ۷ Arginine Histidine Aspartate Glutamate Methionine Aspargine Glutamine

صفحه 5:
rE ‏ا ل‎ od ‏ضروری‎ یکی از ویژگی های پروتیئن ها . این است که از ۲۰ نوع اسید آمینه تشکیل شده اند. لین ۲۰ نوع اسید آمینه به دو دسته ضروری و غیر ضروری تقسیم بندی می شوند. ‎٩‏ عدد ضروری می باشند جه لین معنی است که باید از طریق رژیم غدانی تامین گردد. ‏۱ عدد غیر ضروری هستند بدین معنی که بدن میتواند از اسیدهای آمینه ضروری بسازد. ‎

صفحه 6:
diel clad! obo! ‏تك غير ضرورى‎

صفحه 7:
ساختار پروتئین ۱ چند اسید امینه می باشند. | ۷ ۸۵ پیوند های پپتیدی ‎Me ES ee Tee‏ ل ا دك ‎TO ee et Se‏ ا ‎ae een i‏ ۱ ‏شود ‎ec ere Bec Is eT Se ie eee‏ تشكيل .می شود ‎۳ t 1

صفحه 8:
en Te re eT) © از ‎٠١‏ نوع اسید آمینه طبیعی تشکیل می شوند. ‎roe eee en me area ed‏ اندازه كيرى مى شود هر كرم بروتئينء 4 كيلو كالرى انرؤّى توليد میکند. ‏۶ هر گهنه ی حیولنی و گیاهی . پروتئین های خاص ‏خود را مى سازند. © در درون هر کونه . بروتئين هاى هر بافت منحصر به فرد است. ل ای مثال :مو ؛ استخوان: 4 ۱9 ا 0 ‎0 222 Mg Ee eC OR BIO T aY ‏شده است و بروتئين ديكرى نمى تولند جايكزين‎ ‏آن شود.‎ ‎9

صفحه 9:
عملكرد بروتئين ها الف : غذا ۱- پایداری ماده غذائی مانند تشکیل کف. ۲- دناتوره شدن و منعقد شدن مانند پختن تخم مرغ. ۳- تغییر بافت ماده غذانی مانند تبدیل شدن شیر به ب: بدن: ۱- اعمال ساختمانی ۲- اعمال تنظیمی

صفحه 10:
1 در ساختمان تمام سلول ها به كار مپرود(غشاء ‎(de‏ منبع انرژی است. در سنتر بافت جدید ‏ ماهیچه ها و پافت همیند. در تقسیم و رشد سلول . در فا کتور های انعقادی خون. رنگدانه های (پیگمان های) بینائی. نگهداری و ترمیم بافت ها در بزرگسالان و رشد در كودكان. ماهيجه ها نيمى از بروتثين بدن را دارا مى باشند. به جز صفرا و ادرار » تمام مايعات بدن حاوى برونثين هائى ساختمانى مانند كلازن در استخوان » تاندون » رباط » دیواره داخلی پوست و بافت همبند می باشند.

صفحه 11:
نوكلثو پروتئین : در ساختمان کس‌وموزوم. هورمون: انسولین؛ هورمون رشد» تی‌وکسین. آفزیم ها : لاكتاز» كلسترول استران بيسين . انتقال دهنده ها :آلبومین » ليهو بروتئين » ترانسضرين » هموكلويين. ذخيره : ضرتين (ذخيس: آهن). محافظت کننده :ایمنو گلوبولین؛ آنتی ‎BAD Di grb‏ خاصیت کلوئیدی :آلبومین ایجاد فشار اسمزی میکند و به حنظ تحادل مایمات بدن کمک می کند. به دلیل خاصیت بافری و قابلیت حمل پروتلین به صورت اسید و باز به تعادل اسید و باز در بدن کمک میکند . امین افرژی می کدد .با چدا شدن گروه آمین» جقیه بخش ک‌بنی » توليد انی‌ژی می کند. پیش ماده : وینامین ب۳ یا نیاسینه سراتونین(میانجی حصبی )۰ کاتکول آمین ها » ملاتونیز( رنگدانه ).

صفحه 12:
زا ۱-ت رکیپ ساده :فقط از اسید آمینه تشکیل شده است مانند ها در خون ‎ong‏ های پلاسما(سرولوپلاسمین حاوی ‎oe‏ ‏کازئین (فسفو پروتنین) موجود در شیر. ۲-۱- کروی یا حلقهی :اسید های آمینه ها در حالت. حلقه ای است؛ مانند :آلبهمین : همو گلوبین . انسولین . ۲-۲- رشته ای :اسید های آمینه در ساختار پروتنین به صورت خطی است ممانند :کلانن ۰ موزین در عضله اسکلتی فیبرین در لخته خون و کراتین در مو و ناخن .

صفحه 13:
".بر اساس کیفیت تغنیه ای پروقفین: بمنی قالیت. 4 استفاده از ن است که به آن ارزش 021 اقعأوه8101) مى عويند. اگر ماده غذلتی بتولند اسیدهای آمینه لبه خصوص نوع ضرورى ) راجه نسبت و مقدار 0 بدن تامين كند پرویی آن ماده نی دا ای ارزش حباتی ‎Sy‏ بر اساس ارزش حیاقی . پروتئین ها راجه دو دسته تقسیم ۳- پروتئین های غير کامل . مواد غدلنی پروتئینی که می توانند مقدار کافی اسیدهای آمینه ضروری را تامین كنند؛ مواد غدلیی دارای پروتفین کامل_نامیده می شوند شامل : تخم مرغ » شیر پنیر ؛ ماست ۰ گوشت قرمز؛ مرغ و ماهی . ساير مواد غدللی پروتئینی که نمی توانند مقدار کافی از یک يا چند اسید آمینه را برای سنتز مطلوب پروتنین بافت ها تامین کنند » پره تین هی غیر کاهل_می نامند که شامل مواد غذلثی گیاهی نظیر غلات » حبوبات . مغزهل سبزی ها و میوه هاء

صفحه 14:
ارزش حیاتی(6 ۷۵۱0 ‎(Biological‏ ۱ ۲- پروتئین های غبر کامل : پروتنین های با منابع گیاهی 111 :ححا-)- نت ات +" نا نالا ‎OT‏ ‎aed‏ 14

صفحه 15:
eT EIS re یعنی : بهبود کیفیت پروتئین های رژیم غدانی گیاهی با مصرف توام مواد حدانی. یعنی: مواد غدائی را به گونه ای مصرف نمائيم که تمامی اسید های آمینه مورد نیاز ‎OW‏ تامین گردد. زیرا برخی مواد غدائی فاقد برخی اسید های آمینه ضروری می باشند. به عنوان مثال .> وين Viv, VIVIV IV ۱-مصرف توام غلات و حبوبات (برنج و لوییا). ۲-مصرف توام لبنیات و غلات (پنیر و نان) ۳-مصرف توام دانه ها و غلات (کنجد و نان)

صفحه 16:
منابع غذائی پروتئین ها پروتلین های با منبع حیوانی شامل تخم مرغ » شیر گوشت » مرغ و ماهی, پروتئین های با منبع گیاهی شامل غلات » حبوبات . خشکبار . مفز ها . پروتئین های حیوانی عالی تر از پروتنین های گیاهی هستند ؛ زیرا از نظر اسید های آمینه کامل تر هستند و تمام اسید های آمینه ضروری را دارا می باشند. پروتئین مرجع کامل . تنها در تخم مرغ یافت می شود. در هر وعده غذاثی بهتر است که۲/۳ دریافت پروتئین از منابع گیاهی و ۱/۳دریافت پروتئین از منابع حیوانی باید باشد.

صفحه 17:
توصیه به دریافت غذایی پروتئین ها CUR بهتر است دو سوم مواد غ در هر وعده گیاهی با

صفحه 18:
© Th Gras Conparies he, Penisce neared ic producen ‏وی‎ Protein in Food Pyramid Nutrient Density for Protein low ___|Fats, oils, and sweets: 10-3 ۱ Milk Meat, poultry, fish, dry} cheese Yogurt Meat Ybeans, eggs, and nuts Cheese |Mixed nut [Kidney bean: ‏سین‎ Carrots Apples : Broccoli Oranges [Fruit Corn Bananas Bread, 0 tice} Bhat > and pasta rei 1 ۳ ‏و ل‎ >

صفحه 19:
از مهمترين محصولات يروتتئينى با منشا . گیاهی » مى باشد te a ‏توفو: معادل پنیر سویا‎ ۱ ‏تميه : تقبديل‎

صفحه 20:
Dietary Sources of Protein ams of Prote Protein Foods Amount int Serving ‘Animal Sources Hard cheese eg, cheddar) loz 7 Cottage chee he 14 le 9 le 12 7 ‘ound beef, lean Beef tezk lean Pork chop, lean. Other smal Pra (grams: Plant Sources he 2 ‘ee 8 Tofu 4oz 9 Cereals Ic 26 Bread ‏وا‎ 2 ۵ ‏فا‎ 1 2 Rice he 3 Pasta hee 3 Peanut butter I bsp 4 Nuts 2 tbsp 3 Seeds 2ibsp 3 Oz: 1 once: 30 gram tbsp: table spoon Cc: cup

صفحه 21:
۱- تخم مرغ ۲- شیر ن ۳- فراورده های کوشتی: گوشت قرفاز » مرغ و ماهی ۴- حبوبات ۵- مغزها ۶- غلات ۷- سبزی ها ۸- میوه ها

صفحه 22:
ANIMAL SOURCES OF saa ‎fi ۰‏ سر )مي ‎mie ‎= ‎Turkey ‎xen. ‎oy ‎pork ‎PLANT SOURCES OF PROTEIN we seme, ‏ام مه اه ‎

صفحه 23:
PROTEIN SOURCES 186 cals 140 cals

صفحه 24:
BEEF STEAK DMeow ye New York Top Filet Bye Strip Sirloin Mignon 7 195 cals FISH Halibut Salmon AhiTuna

صفحه 25:
نیاز به پروتلین ها بر اساس جنس ۰ وضعیت فیزیولوژیک . عفونت ۰ آلودگی انگلی . اختلالات عاطفی متفاوت است . نیاز پروتئین در یک فرد سالم . ۰/۸ گرم جه ازای کیلو گرم وزن بدن در روز می باشد. جهت حصول این مقدار پروتئین ۰ ۱۵-۱۰ 1 از کل انرژی روزانه بایتی از پروتنین ها تامین گردد. اساس توصیه پروتنین بر اساس حفظ تعادل ازت است. تعادل ازت بدین معنی است که جه ازای هر ۱/۲۵ گرم پروتنین مصرفی » یکت گرم ازت در ادرار دفع می شود. اگر مجموع کالری دریافتی کافی نباشد » بخشی از پروتنین خوراکی صرف تامین انرژی می گردد. برای تعادل پروتئین » نیتروژن موجود در غدا و ازت دفعی(از طریق مدفوع . ادران پوست ‏ مو ناخن و قاعدگی ) باید مد نظر قرار گیرد.

صفحه 26:
هضم و جذب پروتلین ره - Po

صفحه 27:
تس را 0-3 سر ‎Crees,‏ )5 020 9 ا ‎BE‏ سس ‎ene rere‏ ل ‏پلی پپتید ها ‏ترييسين . كيمو ترييسين (هر دواز يانكراس ترشح ‎ee Ne eee ete ted‏ ‎ ‎“eT ‏کربوکسی پپتیداز و آمینو پپتیداز . پپتید ها را به‎ ‎| real heen) eer] ‎5 ‎۲ ‏آمینو اسید ها . از روده کوچک به خون | 3 وا 0 ‏وارد می شوند.

صفحه 28:
ارزیابی دریافت پروتئین ۱- ارزیابی دریافت کافی کالری و انرژی . ۳- ارزیابی دریافت پروتنین و توجه به منابع غذانی ۳- اندازه گیری های تن سنجی (آنتروپوم‌تریک). - اندازه گیری محیط دور عضله بازو داده های آزمایشگاهی : آلبومین خون» کراتینین ادرار پروتئین تام . نیتروژن اوره خون » پری آلبومین, ترانسفرین .

صفحه 29:
* 4 Kwashiorkor 5 lo سه ب تيسن پا کواشیورکور ۳ ۷۵5) بیماری که کودک اول(۱ :ا ؛ ساله ) در چی تولد کود کت دوم مبتلا می شود. مهمترین علایم: بر ضایعات پوستی هپاتومگالی(بزرگی کبد) | کبدچرب )صورت 4.3 ‎Moon face( ob‏ تغییر رنگ مو (به سمت قرمز) و علائم پرچمی ‎Flag sign))‏

صفحه 30:
‎a‏ پروتئین به همراه ‎IS‏ نتيجه تفت اکافی مواد ۳ اسموسن ‏علائم ماراسموس: ‎36 ‏ليت جربى و ماهيجه ‏خف لم خونى ۷ كاهش متابوليسم ‎

صفحه 31:
اضافه دریافت پروتئین Overconsumption of protein ۱- دنیدراتاسیون(کم آبی) ۳- استئوپر وز(پوکی استخوان) ۳- سرطان کولون(سرطان روده بزرگ) ۴- گرفتگی عروق کروفر قلب ۵- پانکر اتیت(التهاب پانکراس(لوزالمعده) ) ۶- نارسایی کبدی و کلیوی.

صفحه 32:
NATIONAL ctocrarHic Water on Mars 17

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
35,000 تومان