صفحه 1:
اصول قفف
RN BG To)
درشت مغذی ها ریز مغذی ها
كربوهيدرات جربى بروتئين املاح ويتامين
صفحه 2:
۱3 ل eed
تن را ازات تسیل سسد,
را رید رن ۰ اسید های
pT
صفحه 3:
Tee Ce ال
اسیدهای آمینه از ء عنصر زیر تشکیل شده اند:
7735
)کرین
۲)هیدروژن
۳ کسیژن
نیتروژن
اقا سید آمینه .ساختمان اصلی پروتنین دا تشکیل می
دهد و حاوی یک كروه كربوكسيل(60011) و يك
گروه آمینو( 1۳12) میباشد که به يت انم کربن می
ال زنجیره جانبی متفاوت می تواند اسیدهای آمینه
مختلف ایجاد کند.
صفحه 4:
Nonpolar, alphabetical R groups Aromatic R-groups
0 1 000 000 000
+ + +
6-۷ ابا باس سل H,N- C-H
Polar, uncharged R groups
+ fe 00"
۷ 5 6-۷ ۷
Arginine Histidine
Aspartate Glutamate
Methionine Aspargine Glutamine
صفحه 5:
rE ا ل od
ضروری
یکی از ویژگی های پروتیئن ها . این است
که از ۲۰ نوع اسید آمینه تشکیل شده اند.
لین ۲۰ نوع اسید آمینه به دو دسته ضروری و
غیر ضروری تقسیم بندی می شوند.
٩ عدد ضروری می باشند جه لین معنی است
که باید از طریق رژیم غدانی تامین گردد.
۱ عدد غیر ضروری هستند بدین معنی که
بدن میتواند از اسیدهای آمینه ضروری بسازد.
صفحه 6:
diel clad! obo!
تك غير ضرورى
صفحه 7:
ساختار پروتئین
۱
چند اسید امینه می باشند.
|
۷ ۸۵
پیوند های پپتیدی
Me ES ee Tee ل ا دك
TO ee et Se
ا ae een i ۱
شود
ec ere Bec Is eT Se ie eee تشكيل
.می شود
۳ t
1
صفحه 8:
en Te re eT)
© از ٠١ نوع اسید آمینه طبیعی تشکیل می شوند.
roe eee en me area ed اندازه كيرى مى
شود هر كرم بروتئينء 4 كيلو كالرى انرؤّى توليد
میکند.
۶ هر گهنه ی حیولنی و گیاهی . پروتئین های خاص
خود را مى سازند.
© در درون هر کونه . بروتئين هاى هر بافت منحصر
به فرد است.
ل ای مثال :مو ؛ استخوان: 4 ۱9
ا 0
0 222 Mg Ee eC OR BIO T aY
شده است و بروتئين ديكرى نمى تولند جايكزين
آن شود.
9
صفحه 9:
عملكرد بروتئين ها
الف : غذا
۱- پایداری ماده غذائی مانند تشکیل کف.
۲- دناتوره شدن و منعقد شدن مانند پختن
تخم مرغ.
۳- تغییر بافت ماده غذانی مانند تبدیل
شدن شیر به
ب: بدن:
۱- اعمال ساختمانی
۲- اعمال تنظیمی
صفحه 10:
1
در ساختمان تمام سلول ها به كار مپرود(غشاء
(de
منبع انرژی است.
در سنتر بافت جدید ماهیچه ها و پافت همیند.
در تقسیم و رشد سلول .
در فا کتور های انعقادی خون.
رنگدانه های (پیگمان های) بینائی.
نگهداری و ترمیم بافت ها در بزرگسالان و رشد
در كودكان.
ماهيجه ها نيمى از بروتثين بدن را دارا مى باشند.
به جز صفرا و ادرار » تمام مايعات بدن حاوى
برونثين هائى ساختمانى مانند كلازن در استخوان »
تاندون » رباط » دیواره داخلی پوست و بافت همبند
می باشند.
صفحه 11:
نوكلثو پروتئین : در ساختمان کسوموزوم.
هورمون: انسولین؛ هورمون رشد» تیوکسین.
آفزیم ها : لاكتاز» كلسترول استران بيسين .
انتقال دهنده ها :آلبومین » ليهو بروتئين » ترانسضرين »
هموكلويين.
ذخيره : ضرتين (ذخيس: آهن).
محافظت کننده :ایمنو گلوبولین؛ آنتی BAD Di grb
خاصیت کلوئیدی :آلبومین ایجاد فشار اسمزی میکند و به حنظ
تحادل مایمات بدن کمک می کند.
به دلیل خاصیت بافری و قابلیت حمل پروتلین به صورت اسید و
باز به تعادل اسید و باز در بدن کمک میکند .
امین افرژی می کدد .با چدا شدن گروه آمین» جقیه بخش کبنی
» توليد انیژی می کند.
پیش ماده : وینامین ب۳ یا نیاسینه سراتونین(میانجی حصبی )۰
کاتکول آمین ها » ملاتونیز( رنگدانه ).
صفحه 12:
زا
۱-ت رکیپ
ساده :فقط از اسید آمینه تشکیل شده است مانند
ها در خون
ong های پلاسما(سرولوپلاسمین حاوی
oe
کازئین (فسفو پروتنین) موجود در شیر.
۲-۱- کروی یا حلقهی :اسید های آمینه ها در حالت.
حلقه ای است؛ مانند :آلبهمین : همو گلوبین . انسولین .
۲-۲- رشته ای :اسید های آمینه در ساختار پروتنین به
صورت خطی است ممانند :کلانن ۰ موزین در عضله
اسکلتی فیبرین در لخته خون و کراتین در مو و ناخن .
صفحه 13:
".بر اساس کیفیت تغنیه ای پروقفین: بمنی قالیت.
4 استفاده از ن است که به آن
ارزش 021 اقعأوه8101) مى عويند.
اگر ماده غذلتی بتولند اسیدهای آمینه لبه خصوص نوع
ضرورى ) راجه نسبت و مقدار 0 بدن تامين كند
پرویی آن ماده نی دا ای ارزش حباتی Sy
بر اساس ارزش حیاقی . پروتئین ها راجه دو دسته تقسیم
۳- پروتئین های غير کامل .
مواد غدلنی پروتئینی که می توانند مقدار کافی اسیدهای
آمینه ضروری را تامین كنند؛ مواد غدلیی دارای پروتفین
کامل_نامیده می شوند شامل : تخم مرغ » شیر پنیر ؛ ماست
۰ گوشت قرمز؛ مرغ و ماهی .
ساير مواد غدللی پروتئینی که نمی توانند مقدار کافی از
یک يا چند اسید آمینه را برای سنتز مطلوب پروتنین بافت
ها تامین کنند » پره تین هی غیر کاهل_می نامند که شامل
مواد غذلثی گیاهی نظیر غلات » حبوبات . مغزهل سبزی ها
و میوه هاء
صفحه 14:
ارزش حیاتی(6 ۷۵۱0 (Biological
۱
۲- پروتئین های غبر کامل : پروتنین های با منابع گیاهی
111 :ححا-)-
نت
ات
+"
نا
نالا
OT
aed
14
صفحه 15:
eT EIS re
یعنی : بهبود کیفیت پروتئین های رژیم
غدانی گیاهی با مصرف توام مواد حدانی.
یعنی: مواد غدائی را به گونه ای مصرف
نمائيم که تمامی اسید های آمینه مورد نیاز
OW تامین گردد. زیرا برخی مواد غدائی فاقد
برخی اسید های آمینه ضروری می باشند. به
عنوان مثال .> وين
Viv,
VIVIV IV
۱-مصرف توام غلات و حبوبات (برنج و لوییا).
۲-مصرف توام لبنیات و غلات (پنیر و نان)
۳-مصرف توام دانه ها و غلات (کنجد و نان)
صفحه 16:
منابع غذائی پروتئین ها
پروتلین های با منبع حیوانی شامل تخم مرغ »
شیر گوشت » مرغ و ماهی,
پروتئین های با منبع گیاهی شامل غلات »
حبوبات . خشکبار . مفز ها .
پروتئین های حیوانی عالی تر از پروتنین های
گیاهی هستند ؛ زیرا از نظر اسید های آمینه
کامل تر هستند و تمام اسید های آمینه
ضروری را دارا می باشند.
پروتئین مرجع کامل . تنها در تخم مرغ یافت
می شود.
در هر وعده غذاثی بهتر است که۲/۳ دریافت
پروتئین از منابع گیاهی و ۱/۳دریافت پروتئین
از منابع حیوانی باید باشد.
صفحه 17:
توصیه به دریافت غذایی پروتئین ها
CUR
بهتر است دو سوم مواد غ
در هر وعده گیاهی با
صفحه 18:
© Th Gras Conparies he, Penisce neared ic producen وی
Protein in Food Pyramid
Nutrient Density for Protein
low
___|Fats, oils, and sweets:
10-3
۱ Milk Meat, poultry, fish, dry}
cheese Yogurt Meat Ybeans, eggs, and nuts
Cheese |Mixed nut
[Kidney bean:
سین Carrots Apples :
Broccoli Oranges [Fruit
Corn Bananas
Bread, 0 tice} Bhat >
and pasta rei 1
۳ و ل >
صفحه 19:
از مهمترين محصولات يروتتئينى با منشا
. گیاهی » مى باشد
te a
توفو: معادل پنیر سویا
۱ تميه : تقبديل
صفحه 20:
Dietary Sources of Protein
ams of Prote
Protein Foods Amount int Serving
‘Animal Sources
Hard cheese eg, cheddar) loz 7
Cottage chee he 14
le 9
le 12
7
‘ound beef, lean
Beef tezk lean
Pork chop, lean.
Other
smal Pra (grams:
Plant Sources
he 2
‘ee 8
Tofu 4oz 9
Cereals Ic 26
Bread وا 2
۵ فا 1 2
Rice he 3
Pasta hee 3
Peanut butter I bsp 4
Nuts 2 tbsp 3
Seeds 2ibsp 3
Oz: 1 once: 30 gram
tbsp: table spoon
Cc: cup
صفحه 21:
۱- تخم مرغ
۲- شیر ن
۳- فراورده های کوشتی: گوشت قرفاز
» مرغ و ماهی
۴- حبوبات
۵- مغزها
۶- غلات
۷- سبزی ها
۸- میوه ها
صفحه 22:
ANIMAL SOURCES OF
saa
fi ۰ سر
)مي
mie
=
Turkey
xen.
oy
pork
PLANT SOURCES OF
PROTEIN we seme,
ام مه اه
صفحه 23:
PROTEIN SOURCES
186 cals 140 cals
صفحه 24:
BEEF STEAK
DMeow
ye New York Top Filet
Bye Strip Sirloin Mignon
7
195 cals
FISH
Halibut
Salmon
AhiTuna
صفحه 25:
نیاز به پروتلین ها بر اساس جنس ۰ وضعیت
فیزیولوژیک . عفونت ۰ آلودگی انگلی . اختلالات
عاطفی متفاوت است .
نیاز پروتئین در یک فرد سالم . ۰/۸ گرم جه ازای کیلو
گرم وزن بدن در روز می باشد.
جهت حصول این مقدار پروتئین ۰ ۱۵-۱۰ 1 از کل
انرژی روزانه بایتی از پروتنین ها تامین گردد.
اساس توصیه پروتنین بر اساس حفظ تعادل ازت است.
تعادل ازت بدین معنی است که جه ازای هر ۱/۲۵ گرم
پروتنین مصرفی » یکت گرم ازت در ادرار دفع می شود.
اگر مجموع کالری دریافتی کافی نباشد » بخشی از
پروتنین خوراکی صرف تامین انرژی می گردد.
برای تعادل پروتئین » نیتروژن موجود در غدا و ازت
دفعی(از طریق مدفوع . ادران پوست مو ناخن و
قاعدگی ) باید مد نظر قرار گیرد.
صفحه 26:
هضم و جذب پروتلین
ره -
Po
صفحه 27:
تس را
0-3
سر
Crees, )5 020 9 ا BE سس
ene rere ل
پلی پپتید ها
ترييسين . كيمو ترييسين (هر دواز يانكراس ترشح
ee Ne eee ete ted
“eT
کربوکسی پپتیداز و آمینو پپتیداز . پپتید ها را به
| real heen) eer]
5
۲
آمینو اسید ها . از روده کوچک به خون | 3 وا 0
وارد می شوند.
صفحه 28:
ارزیابی دریافت پروتئین
۱- ارزیابی دریافت کافی کالری و انرژی .
۳- ارزیابی دریافت پروتنین و توجه به منابع غذانی
۳- اندازه گیری های تن سنجی (آنتروپومتریک).
- اندازه گیری محیط دور عضله بازو
داده های آزمایشگاهی : آلبومین خون»
کراتینین ادرار پروتئین تام . نیتروژن اوره خون »
پری آلبومین, ترانسفرین .
صفحه 29:
*
4
Kwashiorkor 5 lo
سه ب تيسن پا کواشیورکور
۳ ۷۵5) بیماری که
کودک اول(۱ :ا ؛ ساله ) در چی تولد
کود کت دوم مبتلا می شود.
مهمترین علایم:
بر
ضایعات پوستی
هپاتومگالی(بزرگی کبد) | کبدچرب
)صورت 4.3 Moon face( ob
تغییر رنگ مو (به سمت قرمز) و علائم
پرچمی Flag sign))
صفحه 30:
a پروتئین به همراه IS نتيجه
تفت اکافی مواد ۳
اسموسن
علائم ماراسموس:
36
ليت جربى و ماهيجه
خف لم خونى ۷
كاهش متابوليسم
صفحه 31:
اضافه دریافت پروتئین
Overconsumption of protein
۱- دنیدراتاسیون(کم آبی)
۳- استئوپر وز(پوکی استخوان)
۳- سرطان کولون(سرطان روده بزرگ)
۴- گرفتگی عروق کروفر قلب
۵- پانکر اتیت(التهاب پانکراس(لوزالمعده) )
۶- نارسایی کبدی و کلیوی.
صفحه 32:
NATIONAL
ctocrarHic Water on Mars
17