صفحه 1:
بنام خدا
اقتصاد و مدبربت كشاورزي
صفحه 2:
:سر فصل درس
ا تم مس سر سر و
ea eae! اا ااا
ي» رشد بخش کشاورزی)
3- اصول اقتصاد تولید در کشاورزي (وب تلد مزب و سود
۱ tae
تقاضا و رفتار مصرف كننله 2 تقاضاراي محصولات كشاورزي وعوامل مؤئر) -5
00 6
eel 17 در مديريت واحدهاي را
صفحه 3:
منابع:
1- بخشوده» م. کر كار را را
ند بات Bos
ie are ee 0 انتشارات مركز نشر
دانشكاقي. 2
3- ار اصول اقتصاد كشاورزي, انتشارات دانشگاه تهران
a ۱۶۱۱۱۳۵ 1990, An IntroduCtion to
ATLA a Agriculture, ۷
ed., Pergamon Press. 24
5- Cramer, G., Jensen, C. and Southgate, D.
2001, Agricultural Economics and
7 palais 8 ed., John Wiley and Sons
nc.
صفحه 4:
Pere PUD Per enna ges
ِ :0]0 محصولات تولید شده( ستاده)
کالاها -1
خدمات -2
اللا لتك err ee cre
00 PRESS [Can ETOP RE Pe ar rSOe
مت سل رت مب توب سر[
زمين -1
الل ae ا aed
3- سرمایه بویژه ماشینآلات مانند تراکتور و کمباین
صفحه 5:
محصولات عوامل تولید.
ستاده منابع تولید
Our نهاده ف
صفحه 6:
Economics)) staid! gle a yi
اقتصاد در لغت به معناي صرفه جویی و میانه روي است.
مانند هر علم دیگري تعاریف ee دارد.
۱ Ea COUR ES Oar e TOC
تولید کمیاب بین یک سسری فعالیتهای رقیب» به منظور رقع
خواستههای نامحدود انسان است."
صفحه 7:
:اجزاء مهم درتعريف علم اقتصاد
ار ما )۱
عوامل تولید کمیاب: (۸:)
(Competive Oriviies) +5, clJls
صفحه 8:
علل بيدايش علم اقتصاد:
محدوداابودن اعوامل اتوليد
رشدااروزاافزون!اجمعيت
زر ۱۱
صفحه 9:
: تقسیم بندی های علم اقتصاد
OE ee an eS cm
er eR ea EN os eet) Sa)
بررسي_ قرار ميدهد. مباحث اين حيطه از علم اقتصاد شامل: جكونكي تركيب
ا ا ا ا سا
در بازار میزان عرضه و تقاضاي محصول به بازار و .. براي يك تولید کننده یا يك i
|
] a) Reap care]
ge Re) Ree Ne Me ao ee Reece Re |
0 = ey من تعن كل درمابه كنار كلد
صفحه 10:
: تقسیم بندی های علم اقتصاد
۱ e
ae ل CS dS ote)
| و
0100071 ار ای ا Steer] pereeyy xy PU}
مطرح ميگردد
26 ا LACS) pean eee |
سای رها معصلت انا ها مر مود در ود اتصاد د سور Peep
بود. در اقتصاد دستوري عمدتا بحث بایدها و تبلیذها مطرح میشود ۳
صفحه 11:
تعربف اقتصاد كشاورزي و ضرورت مطالعه آن:
از آنجا که بخش کشاورزي تامین کننده ضروري ترین مایحتاج
ال مد لس 2 و
زر تراد ررز SE ay تسرد رن بس بر
زرد بارد لا بیس لیر ات بر JS Ss Byes
رده زر
هار1 زر
عوامل توليد كمياب كشاورزي بين محصولات مختلف آن
تخصيص مي يابد.
صفحه 12:
5200 ere Nea keep [eae
میمترین سئولاتی که اقتصاددانان كشاورزي در صدد
aor) ا ا ات إن
۶ 1 "-چه محصولي و چقدر تولید شود؟
7 چگونه تولید شود؟
* 3- كالاها و خدمات توليد شده جكونه توزيع شوند؟
صفحه 13:
۱
000 en صععو۳)- ha
ور
00
2- سطح تكنولوزي توليد ثابت است.
aes oe ee
280 3 3
23- 25 257 25 3
32- 7 225 Ey) 9
45- 25 180 75 9
85 713 115 100 a
115- 25 0 125 3
صفحه 14:
منحني امکلنلت تولید بين دو محصول رقیب
0 SBD
صفحه 15:
amey ee ا
و"
خاص منحني مقعر نسبت به نقطه مختصات است و ناشي از قانون
nee be ا لت
eg SN Bl
با ي همواره از ي از
رار يان تالایا دك
بیگر صرف نظر نمود.
* البته این در حللي است که عوامل تولید در دسترس و همچنین سطح
تبرت مر در لس بت رم سر
Ores Orel ار را تا
صفحه 16:
Opportunity) :c.o 55 44 52 & 5
( Cost
ا ل ess)
ال ا ا ا ل ل لت CD) ay ed
۳ ere one oe eee rT ean)
d tS هزینه فرصت
99 -6 0
6 لك و9
SO SS 6
ee 0 0
۹ «9S 6
99 soo) ©
صفحه 17:
هزینه فرصت
sere ems SS eB cl رت
مربوط به تصمیم گیری می شود.
gy )| ين اصلء نهاده را بايد در توليد محصولى به كار
بود که عایدی ناشی از توليد آن كمتر از هزينه فرصت آن
تباشد .
صفحه 18:
فصل دوم:
اهميت و نقش بخش كشاورزي در اقتصاد
ایران
صفحه 19:
تا( طلست
Mas TC a Be eS ey ede
2- كشاورزي مدرن: عظلحفب0) ممطله()
3- كشاورزي در حال انتقال TC Cs Se
صفحه 20:
كشاورزي سنتي و ويژگيهاي آن:
1- بهره وري يايين
ea) ا 0
م
4- وابستگي بیشتر به آب وهوا
1 TONNE
210110111010101 1 1 SE pr
وجود بيكاري آشکار و پنهان -7
صفحه 21:
تعريف برخي مفاهیم اقتصاد کلان:
اشتغال ۹
fon een ا TeSee TEAC Cocco IRC Cea]
اقتصادي رسیدهاند و قادر و حاضر به کار کردن هم هستند در جامعه مشغول به کار باشند.
براي
1- افراد زیر 15 سال
eS ee)
11011011 11 ae NL PCR eRC Rn Fen e Te nN ores)
3- افرادي که در حد فاصل دو رده سني فوق هستند.
دو گروه اول قادر به انجام کار نیستند. بنابراین به عنوان نيروي کار جامعه محسوب نميشوند و
لها كروه سوم فسنند اكه يذ عون ليروى أكار جادقة محدوب هى شولد.
صفحه 22:
و هتسه
دك
1- بيكاري فصلي : مانند
2- بيكاري ساختاري: اتوماسيون
۱ CN Tere Reet STS Es)
4- بيكاري اصطكاكي: مانند مهاجرت نيروي كار كه در يك فاصله زماني مهاجرت باعث بيكاري
ere! باعل دح
صفحه 23:
تعريف برخي مفاهيم اقتصاد كلان:
0
عبارت است از افزايش بي رويه سطح عمومي قیمتها در يك دوره زماني مشخص مانند
دس
0 na
pwr pese egovered tT
|1۳ RCO ES IN orem HERO emer ME Er)
unre ل nel
3- وقتي حجم بول در كردش جامعه(نقدينكي) بيش از ارزش واقعي توليدات بك جامعه
5
د نقص در شبكه ارتباطي و اطلاع
صفحه 24:
تعريف برخي مفاهيم اقتصاد كلان:
0 (09 be Ore ol ne Reed
عيارت است از ارزش يولى كليه كالاها و<دمات نهايى كه دريك دوره زمانى مشخص مائدد يكسال بوسيله
ny) 52111111
ent Re Berd ا لل شين يي يننا
ال ا ال 0
OED AS ا ا ا ا اا
ا ا ا يي يمك
عبارت است از ت اا ل ا oe eee ne
eee ere ۱
صفحه 25:
نقش كشاورزي 0 فرآيند توسعه لس
تعريف توسعه ere هم سم مت
مجموعداى از تخييرات در كل نظام اقتصبادى است كه نيازهاى اساسى جامعه را تامين مىكند و زندكى بهتترى از
لحاظ مادی و معدوی ببرای فرد ایجاد مینماید.
م هه
ft SA Owed LT OY ل
صفحه 26:
۱ BESS) ewer
ا PR
معیارها عبارتد از:
۳
2-كاهش مرك وميس
00000
4-توزيع عادلانه درآمد
BT PL ST ete 0 ا
توت
DT STL ec en eneet ne el cd Lot ete ro]
افنایش دامنه انتخاب مردم و میزران مشا رکت آنهاء -5
صفحه 27:
مساعدتهاي بخش كشاورزي 000 الا
در مراحل اولیه توسعه بخش کشاورزی یک بخش سنتی است. در مراحل توسعه این
eee S Ey ey را ی و BEY
I ESTP tS 1 212111111111
1- مساعدت مواد غذایی و مواد tle صنعتی
2- مساعدت عوامل تولید
Pea aay WE)
4- مساعدت بازار
صفحه 28:
جايكاه بخش كشاورزى در اقتصاد ايسران*
Ere ل ا ا ا Sp Yel Ed
1-كاهش در صد جمعيت و نيروى فعال در كشاورزى.
2-كاهش سهم بخش كشاورزى در توليد ناخالص ملى.
صفحه 29:
کساورری در تولید نا حالس ES
سر رت در رد تصلر اسر
صفحه 30:
جايكاه بخش كشاورزى در اقتصاد اير
سهم بخشهای مختلف اقتصاد از تولید ناخالص ملی
Chart Title
صفحه 31:
جایگاه بخش کشاورزی در اقتصاد ایران:
سهم بخشهای مختلف اقتصاد از تولید ناخالص ملی
Cao
eo
66
td
صفحه 32:
جایگاه بخش کشاورزی در اقتصبادایرران:
صادرات و واردات محصولات كشاورزى (1000 دلار)
صفحه 33:
0 rer rele واردات كندم
واردات كندم (ميليون تن)
صفحه 34:
فصل سوم
اصول اقتصاد توليد در كشاورزي
صفحه 35:
۱ :J5 wai
لي ۱ .يك واحد
توليدي (مانند بيك مزرعه) را اصطلاحاً توليد كل ميكويند. , ۷4
200006
این مفههوم براي محصولات مختلف غیر قابل جمع است.
(ee Peers Ges eRe RW ern cree tain oye
ID بت ارس ی Ci a) يق
eri orc) Ee nee 0
مي كو يند.
صفحه 36:
1
كل ارزش يولي محصول يا محصولات يك واحد توليدي يا خدماتي درآمد
Bip he rere ل ل ۱
TR= PY, + BY, +...+ PY,
صفحه 37:
) 40
اكر كليه هزينههاي توليد از درآعد كل كسر شود. سود (زيان) محاسبه
|
00 meee ee COS Tor
و
صفحه 38:
سس ها
تلبع ۴ عبارت است از قاعده و قانيني کهبه ازاي هر مقدار ازيك متغییر
rio qnttii) 1 داده مي شود.
برخي توابع عبار تند از:
Pies جكة - 1000
- تابع درجه دوم f(X) =aX’ + bX+¢
+... + اعباو + جرج £(X)
- تابع درجه
- تابع كسري
صفحه 39:
ire) اي موه
تلبع توليد تابعي است كه رابطه بين مقدار عولمل توليد و مقدار محصول
ا ا ا er RP
ROPE EME Re wc epee teeters Se pet
همانگهنه که قبلا گفته شد در کوتاه مدت بعضی عوامل تولید ثابتند.
تا
بود.
ee: 298 مسي نيت
م ل ا ا 0
صفحه 40:
0
ELE S) ام ل ل
مقدار.به كار كرفته شده از آنها بستكي .به حجم توليد ندارد. به عبارت
eas ا ا ا ۱
بيك فصل زراعي. زمين علمل تولید ثلبت است یا دريك واحد دامي.
ساختماني که 5 دامداري ساخته شده است نهاده ثابت است.
همانكونه كه قبلاً كفته شد در كوتاه مدت بعضى عوامل توليد ثابتند. اما در
صفحه 41:
همست نيك
0 5 0 Ce URU ING! FER TOU Bene)
لك
اا ا م ل ا ا Sd Bere nora ee
و ساير نهادهها ثلبت هستند.به عنوان مثال اكر فرض كنيم كه تنها
عامل توليد متغییر کود شيميليي (۵60. باشد. آنگاه تلبع توليد يك
متغییره را به صورت زير نمایش ميدهيم.
صفحه 42:
۳ deed Bale Meee!
eee Ree Merten متوسط گویند. کهبا
BSS a ee IO eee led ed ee eae
رابطه زير بدست ميآید.
صفحه 43:
توليد نهابي : مهف لد مها
مقدار محصول ناشي ا ل ا
Ra ا oe le ete
در مقدار نهاده متغییر را تولید نهايي آن میزان نهاده ميگویند.
Ce eres ae ee ena Rae Sy ee eee td
CR aa i a Ieee لح
در واقع مشتق ۷۲ (تابع تولید نسبت به ا) است.
صفحه 44:
روشهاي نمایش تابع تولید:
۳
2 نمایش نموداري
3- جدول
SZ
صفحه 45:
مثال تابع توليد :
2
2
3
© الا ار از ات زا ۱ اب ره
تک
6.0
حت
Sa
6.0
لس
2
ose
99
99
99
(۹
نهادد )6
57 OnOneTN 3
مدو سين
۹
© © ©
0
Oooo
صفحه 46:
تمودار تولید کل :
مثال نمودار تولب
صفحه 47:
00 n eEe
صفحه 48:
QOkett produto per peor Prow « portoukr مت
workers:
© 5 0 ۵ 5 0۵ ۵ و ۵
do
1 eect ate ee كارك
صفحه 49:
QOkett produto per peor Prow « portoukr مت
PPE.
0
9
do.
or
99
0
9
۰
0
1 eect ate ee كارك
صفحه 50:
QOkett prodwivn per peor Prow « portouk Parw
0 0 8 9 ۰ 9 9 9
Qucober oP Parco workers
do
1 eect ate ee كارك
صفحه 51:
۰ TOP
ap
ep
9
امین of
© 3 میم ه مه و 0
ae
ae
هه
AL |1100 د م« رسيي
0
() اس سیخ ©
0۵ 5 ۵ و ۵
Domes oP whet per year
صفحه 52:
QOkett produiva per peor Prow مت لام دن
ae ۰ ۰
هم ۳ 1
3
2
5
%
1
۳1
Dueober of د
سس میم ۵ ۷ 6 Se SES 0۰ ۵۷
Domes oP whet per year
Wanober oP
= & Parw workers (b)
صفحه 53:
QOkett produiva per peor Prow مت لام دن
aw ۳ ۳
1 7 TOP
3
£
5
%
1
۳1
كك د
0 مسا يوم 6 217 5 & © 8 8 6 2
ae ۳ 6 < TPP IL
Domes oP whet per year
Wanober oP
= & Parw workers (b)
صفحه 54:
Danvber oP
© Paw workers (L)
2
9
۵ 69 ۵ ۵ ۶ ۵ ۵ 4
pad dad payn ya sana),
ae
Wxavber oP
© سس )۲(
8 8
Joa Jad payn ya anna,
2
QOkett produiva per peor Prow « porto Parw
صفحه 55:
() اس سیخ ©
۱ 0
bo 1
همه |
5
سح(
7
9
Danvber oP
Wxavber oP
© Rane workers (L)
8
8 ۵ 6 ۵0۵ 9 86 8 6 6 8 8ه
saat aad payn yo sandy, ا
QOkett produwivn per peor Prow « porto Parw
صفحه 56:
© Paw workers (L)
ب
6
9
00 سابد oP
8
pad dad payn ya sana),
Wxavber oP
© Rane workers (L)
Nie
2 2 و ۵ 8 988 68 ۵ 6 8
8
مت عل اسيم دن و( دون عجوم وصقاص لوصوم نموا(
;
d
Joa Jad payn ya anna,
صفحه 57:
قانون بازده نزولي:
این قانون بیان مي دارد که:
پس از سطح مشخصی از تولید, زملني که واحدهاي بيشتري از
نهاده متغییر به مقدار ثابتي از ۳ اضلفه ميشود. افزايش
در توليد كل به ازاي yen ۱ ابد.
te) ا ل ل ل 0 ا
Peper eee Cr ا ل 0 5 |
صفحه 58:
به مثال 2 توجه کنید
صفحه 59:
Production Function One in Tabular Form
i
i
CHONAUARWNRO
8 ۱ ه85 88 8088م
1۲
صفحه 60:
Terms to Know
۲ Dota Physicd Product
DPR or ا
13 Qverne Physica Product
OPP 7 ۷۲
© Dargie Physical Procuct
OPEC or AVY/ AX
|
صفحه 61:
First Production Function, APP
Input = Output(TPP) APP
0
12
15
117
13.5
124
113
10.3
93
وا نو ن حا اواج و و 8
BYRNBRRESE
68
8 |)
صفحه 62:
First Production Function, APP
Input Output (TPP) APP
Maximum
APP
12
هو
14.7
13.5
124
113
103
93
وا نو ن حا اواج و و 8
ه تا 9 ۵ 2 8 9 ۱ کج (: 8
68
8 |)
صفحه 63:
First Production Function, with MPP
Input (Output (TPP) APP MPP
0 0
1 12 12 12
2 30 15 18
3 44 ۰. 17 14
4 54 135 10
5 62 124 8
6 113 6
7 72 103 4
8 74 93 2
9 72 8 2
10 68 68 4
۱ ۱
صفحه 64:
APP and the Geometry of Production
output
slope is rise
over run
1 xX input
صفحه 65:
MPP and the Geometry of Production
output
input
25 Tangent lines
صفحه 66:
APP = MPP when APP is at its maximum
output
۳
input
صفحه 67:
MPP as a secant
output
input
۱۷
صفحه 68:
Where is the maximum MPP?
output
——_max MPP at inflection
point
input
ma)
صفحه 69:
Law of Diminishing
/| Returns
As the number of units of the variable
input increases, other inputs held
onstant, after a point the MPP of the
صفحه 70:
صفحه 71:
Where do diminishing returns begin?
output
+—_at max MPP
|
5 input
صفحه 72:
Three Stages of
© Production
Ve divide the production function into
three stages of production.
صفحه 73:
Stage I
— BB OPC و و
= OPP > 0
B TOO is اعد صو
صفحه 74:
Stage II
٠ OPC bs derreusiny
= OPP < BPC
BDO و و
صفحه 75:
Stage III
& OPO is depreusiny
2 OPP <O
DPC is devreusicy
صفحه 76:
Graph of three stages
1
صفحه 77:
At stage borders
the border of stage I and II, MPP = AP
at a max.
the border of stage II and II], MPP = 0
d TPP is at a max..
صفحه 78:
APP, MPP and three
stages
اس
صفحه 79:
نواحى سه كانه توليد:
i dob
ail سر است.
OPC > GPE 2
Bee od na)
تس 7
| me
0
0 ا
ناحيه 3:
1- ا 0
72 1 0
3 0۳6۴ نزولي است.
صفحه 80:
مرز نواحي تولید:
لت 2
POM PGR 7
CO ۶ 66 2
سرز ناحید 2 ز ند
1- 60ماکزيمم است.
LOS لا 7
نقطه حطف:
۱
اه سس بر نید درتر تایه عفر بشود
GIG) ان را
صفحه 81:
به مثال 3 توجه كنيد
صفحه 82:
صفحه 83:
* Average rate at which an input is
transformed into a product. Measures the
fficiency of the production process
صفحه 84:
in input. It represents the سس
slope of the TPP curve
صفحه 85:
3 512065 01 01
PN Stage I
* Stage I: MPP>APP. APP reaches a
maximum at the end of stage I
a
صفحه 86:
3 Stages of Production
۲۱۲ Stage II
* Stage II: MPP <APP and decreasing
but greater than zero.
|
صفحه 87:
Stages of Production
Stage III
SSS حججبتتت
* Stage III: MPP is less than zero.
- Too much variable input, output begins to
decrease.
7
صفحه 88:
علت غیر اقتصادي بودن نواحي ere
تا
صفحه 89:
هزینه تولید
صفحه 90:
تقسیم بندي هزینهها:
Gayo Oral 2 gain p-!
مخارجي که جهت به كارگيري بعضي عوامل تولید مانند نبروي کار مزد
بکیر پا اجاره زمین و نیز سایر مواد و تجهبزات مورد نباز برداخت
ميگردد.
4 سزیتدسای Goalie) عیرس(
ریت سر نربردت تراسر ترلیسر ت سلایت سر دار ر در بر
تیرندد سطری مرو پستتد بت لین ریت برلر. برداكت نس
شود, آها جزء هر بنهها محسوب میشوند. مانتد نبروی کار خانواه کی
ee Ga)
صفحه 91:
صفحه 92:
فرك بت لا
سزیت سلیو, ستند کد سراسیا تثییر در متدار سول بدرن تتییر بای
مي مانندبه عبارت دیگر پس از آغاز تولید مقدار این هزینهها ثلبت است.
د طرر ستال درك تسل كات خاس. هينهد نربوطبه زمين زراحن تابت
است پا نزیندساو سربوت بد اسدات يك دامداري.
یر تست لیر ریت ات لت بر زنیر: برد pl) Bd
پات سرب سر سیری< زر بر رالات .
سل را درد BOF ec سس
9292110 2
و se rece
۱ illite) SB a ees eB eee ceed ce
Sede) cee eM tae Sere) eared Od ted) cord oe
... نيروي كار آب و
Bee ee MOONE IS Sup ones sede pc
صفحه 93:
kz iO) ear ess در(
SF oP ee مريت مل
سس رب ر:
TO = TPO + TOO
ee بح دی
این سررت سرانتییر دانتت؛
۳6۵
نر
0
تا
'محصول) است.
etd 2 تلت ترليد ر از اتا كد 110 تابي از /ا الست سكل تاق
رب اراس
صفحه 94:
صفحه 95:
Mies Oe Ne) cee
ملاحظه ميگرده که 0 به صورت خطي موازي با محور افقي
(مقامبر مختلف محصول) است و حتي در سطح تولید صفر نیز مقداري هزيته
داردسبه عبارت دبكر لين هزيندها در هر سطحي از رت ۱
تغییر باقي ميماند. 1
ا ا eet eee eR
و سپس با نرخ صعودي افزایش مي باید.
0 همانگهنه که گفته شد از مجموع ۳60و ۳6۳۵" بدست ميآبد.
er peibe ا د را ا 2
cad ا ل
صفحه 96:
Prod Ovst (BEC) i tasagte Cul ay pe هس
میانگین هزینه ثلبت هر واحد محصول را هزینه ثلبت متوسط
Te Tet Dene some nce Ter CA BOA E eet ft)
هر واحد محصول به طور متوسط جقدر هزينه ثابت دربر دارد.
60 2 ۲
بديهي است كه مقدار لين هزينه براي واحدهاي اول محصول بيشتر
خواهد بود و هر جه مقدار محصول بيشتر شود از مقدار لين هزينه كاسته
مي شود.
ا ا ا ا تا ا
صفحه 97:
نمودار متوسط هزینه ثابت
صفحه 98:
۱13 دوس Orsi (BOO) ? tse. pertio diy 5b
ميانكين هزينه متغيير كل براي هر واحد محصول را هزينه متغيير
OL Te Bata) ل ا ا لل كه
eet ead aaa ad ا ا ا ل ا 0
دارد.
۳ - 600
مقدار لين هزينه براي واحدهاي اول توليد زياد است ولي به مرور
کاهش ميبلبد (بازده صعودي) وچس از رسیدن به نقطهاي خاص مجددا بر
ا OR |
صفحه 99:
Goerne Tred Orsi (BTC) i Leste JS 458
Ce Te et cede MS TOL eRe DanC Te Mae Salts la)
با 00 نملیش ميدهند. لین هزینه در واقع بیان ميکند که هر واحد
ل ل sa Le Bere eS OL mcrae)
®TO = TO/Y = (TRO + TOOC/Y = TRCHY + TOCLY
= @C + ®OC
از نظر ظاهري 2120© شبيه ©00 است.
با افزايش مقدار محصول 2000© به 0000© نزديك مي شود.
صفحه 100:
۱۱ الا alaias 58
9 RCs ie et eee Se mee
|
ا ۵ ۱9
ل ال بر ل اه
47 / 100ل - ال / 00 ل د 00
Oc a re ی ee
نشان می دهد.
صفحه 101:
یمن۳ ۰
87 26 8 ات
(OX Na
BAN SAC (RON ack nies
Uses a eae ed reach eeer i ellicd
NACA ACs acai
° Dike POO mame جز 0(-
Fee ech (Pee EAN]
oa دمح مم مر
10 15
Output [sweaters per day] هما دلأه"ا دمع داتاونوسى
ودج لجن د جواجاض
صفحه 102:
0 الب
0
0 9
*Ohere POC is Pater,
DO ig beta POO.
0 لان
QOO. 7 ۷/0
15
10
Output (sweaters per doy)
OO با
DO eqs POC.
صفحه 103:
به مثال 4 توجه کنید
صفحه 104:
ord oosts Por Pro 0
10
صفحه 105:
ord oosts Por Pro 0
003
صفحه 106:
dab
صفحه 107:
صفحه 108:
صفحه 109:
صفحه 110:
ord oosts Por Pro 0
TO
FTO.
10
Diminishing marginal
returns setinhere
صفحه 111:
Diminishing marginal
returns set inhere
Oui (Q)
Oost (£)
صفحه 112:
وی اون لمه ممص6
Output (Q)
Coste (£)
صفحه 113:
Output (Q)
Coste (£)
صفحه 114:
2
اكر تنها براي توليد محصول '" ازيك نهاده متغيير 6 استفاده نماييم: و ساير
نهادهها ثابت باشند, انگاه ترس سل سس 1
صفحه 115:
ena تن
صفحه 116:
Ghor+Rus Teckuby Cousirutat
2 3
315
Dhe Tord Procket Owve 3
123001007 :
product mune. 5
أذ مسو سم ببس(
fxg Od
of kabour ewpbped. * اس سا
4 5
Labour (workers per doy)
© Prams Cheraos Oonnk, 2D09
صفحه 117:
10 15
Output sweaters por day}
Cost (dollars per day)
صفحه 118:
GhortRua Oost
Vo see the جو مسا 3
bewerathe 00 موجه E
ke TP ane, bir bok ois
ste TP ane.
3 4 5
Labour (workers per day)
25 50 75 ۰ 100 ۰ 25
Cos [dollars per day)
© Prams Cheraos Oonnk, 2D09
صفحه 119:
:
&
é
صفحه 120:
GhortRua Oost
Redraw he yropk wih cost ot
مر از ued در و من نون = 7
ام واه له ره the POO | = [eames we] ve
نو مه he udu. مک
50
0 5 10 15
(Output (sweaters per day)
© Prams Cheraos Oonnk, 2D09
صفحه 121:
GhortRua Oost
que (0.S shows the DO,
PEO, 00,۰ BPO aa
a .صم
Dke PPO curve shows tt E
werent Pixed vont Polke oe 3
۷ 3 .ص جاجد نله
5
arc
0 3 15 15
Output [sweaters per doy)
© Prams Cheers Oonnk, 2D09
صفحه 122:
Gkort-Ruc Oost
Dke OO nave ts deo O- 55 a
سای 1
doo arc
q PAVE
5
sc
0 5 10 15
Output [sweaters per day)
© Prams Cheraos Oonnk, 2D09
صفحه 123:
Gkort-Ruc Oost
MC
ATC
۸۷
AFC
0 5 10 15
Output [sweaters per doy)
© Prams Cheraos Oonnk, 2D09
صفحه 124:
Gkort-Ruc Oost
i
ee
1 a
Ea we
i
[Fates Pend) [Fang onl
‘ng Me ‘rg NC
tang Arend | موف
fing Ave مسا
igure 10.9 shows these °
Cos la per
OPrawmiGhe 0 5 0
صفحه 125:
تکاتي در موردتوابع هزیته :متوسط و مشجصات آنها
۱ Reet ne sa
- منحني ۰60 0۳0) شکل است.
- هزینه متوسط کل در مقادیر کم تولید. بسیار زیاد است زیرا هزینه ثابت به
مقدار كمتري ستاده تقسيم مي شود.
el ل ا لال ا ل لل mel Si
00/100 ميیابد و زماني که 000 در بالاي 6200 قرار مي كيرد. ۱۳۰ 610
eee
۱ cee Be ORE AMO
Be ee rere MOMS Oe aS ee
صفحه 126:
1
-هزینه متغییر متوسط (066)), () شکل است.
| ee) BE Bey (0) We ECE Cae Ly Te
00 كاهش مي يلبد و زملني كه 00 در بالاي 600 قرار مي كيرد. 00
ا
و 0
صفحه 127:
ا ل ا ل ل
"رتباط بین 00 و 066
tobe oV Rae ی ۱
000 | 00» - رمي / يلم * )0ب
0 0\0 Ree
®OO = TOC /Y = (C* POO) /Y = PLY / CPE
06 06 6 Cem KOmn nye
صفحه 128:
تعیین مقدار مطلوب نهاده و محصول
صفحه 129:
cars ۵ 5 ل
بازار رقابت كامل و مشخصات ان:
ا ا ا ۱[
cs ا Ree
ince Meere Bore Sed fen Romi nc Ren Sie Seen SB)
PIs ea ie year Farr eran ptr Caron Epeee ener RTT
a eel Good ا لل eRe Nec Ree
- اندازه کوچك و تعداد زیاد. (عدم تأثیر گذاري خریداران و فروشندگان انفرادي )
OP aS Ee Coen Roem Seer ED ee ee aes 0
3- آزادي حرکت منابع. ( تحرك جغرافيليي. تحرك بین شغلها. ورود و خروج آزادانه بنگاههاي
توليدي به بازارو ---)
4- دانش کامل. (مصرفکنندگان. تولید کنندگان و صاحبان منابع)
صفحه 130:
1
scat Cao’ 05 pF colaiil olhis bac) 50 me folS Cul, 13 50
ا ا 00
Gane م 1۱
مى نمايد.
۱ nS ل SL
بازار رقابت كامل دارد.
صفحه 131:
در آمد كل ROOD (TR) ۱۸
ا ل ا ا ل ل ee eae
باشد و از نظر مقداري با ارزش تولید کل برابر است.
در شرايطي که يك محصول. با استفاده از يك نهاده متغییر تولید
۱ CUmen Bb) Roch)
ee EE ee en ee eee eter eT)
صفحه 132:
هزیته کل (۲0) اس 1
سرع سریندساي تلبت ز ستثییر را در سر سحتر از تولید. سزیند کل
سس رب ر:
TOO 10۳ - 1۵
سریته کر را سر ترانبه صورت تیپ از ستادیر تلف ستصول نشان داد, در
ey aed سر
Mi GOR ACE
TOO = FY)
TO =)
اگر تنها براي تولید محصول ۲ ازييك نهاده متغییر 26 استفاده نماييم. و سایر
0 7 آید:
صفحه 133:
) 40
اكر كليه هزينههاي توليد از درآعد كل كسر شود. سود (زيان) محاسبه
|
00 meee ee COS Tor
و
صفحه 134:
۱
11 =TR- TC=VIP- TC=P*Y- (P.*X+TFO
mam =2 مد
ax
9ج .2۲ جر . 91۳6
ax “aX ox
R(MPR)- P,- 0=0
B(MPR)-
BMPR) =P,
MVP=P,
به عبارت ديكر تولید کننده باید از نهاده به اندازه اي استفاده نماید که ارزش
7 000
صفحه 135:
How Much Input to Use
Output) GPP | OP | OOP | aX) سمط
a aa a one
q ae 86 6 9 6
8 0 06 ae 6 ae
8 ee ee ae e ae
0 ee ۵ ao @ ae
6 eS «ae 6 6 6
8 و هم 6 06 ae <—
2 6 we € 6 ae
8 ۴ 6 8 € 06
8 78 6 2 5 ae
0 © 6 #4 4 ae
=
ee price = $12.00. Output price = $2.
صفحه 136:
با فرض تولید يك محصول ۲ با يك نهاده
TVC _O(B*X) _
OY oY
Ce eee oad ا ل ا ل
SI ee Te ea re
صفحه 137:
How Much Output to
Produce
Output 6065 | ۵66 ١ 00257 002600066 | بم
re 6 م
۱
۱ © ع =
0 ae ae 16 8 1
۱ 8 aD as 16 8 age
1 8 © 6 06 e aes
€ aR 066 qo e ae
6 ee dae e 8 as
8 6 ae 8 8 a
a 25 ۶ € e 8
1 6 26 acs 8 8 a
y هو 8 6 a" =
i 10 © as eo” =
put price = $12.00. Output price = $2.
صفحه 138:
|
صفحه 139:
رس 0
در نمودار زير محل برخورد عرضه و تقاضا در بازار قیمت را تعیین مينماید
0 5 20
همه thousands of
‘sweaters pe doy)
(6) Sweater market
© Prams Chextos Oomnk, 000
صفحه 140:
fas
Covopr tics
اين قيمت برابر درآمد نهايي و درآمد متوسط ميباشد.
fe i
1 ام
i i
3 ‘Market 3
i, ce] 3
i اليك 8
7
۰ 3 ao 2 2
هی even مس اه
ey
سس سم (indy magna overt
© Prams Chextos Oomnk, 000
صفحه 141:
رس 0
نمودار سوم درآمد کل را نشان ميدهد که خطي استدبا شیب مثبت وبا افزلیش تولید با
شيب ثابتي افزايش مي يابد.
Joo 1 3
3 5 3 مم
BR 1 i
7 ان bow /
é ۳ é و
7 3 3
0 to 15 0 2 5
ca mnie ره ir a) وه زج doh
ees
(eStore meat (Cis engi ove وا indy oa vovenve
© Prams Chextos Oomnk, 000
صفحه 142:
صفحه 143:
۱
0
زملني که مقدار تولید برابر 9 واحد
است سود ماکزیمم ميشود.
۳/7
© سل سم (b) Feonomie profit ond loos
صفحه 144:
۱
۱
در سطوح ميلني تولید بنگاهبه يك
سود اقتصادى دست مى يابد.
Tet ovata سب le ار
Fe
3
Ecol pax
aL
i
0 oor مه
© سل سم (b) Feonomie profit ond loos
صفحه 145:
The Pire's Oevisiow to PerPert Cowpritica
تا زملني که DR>OO ميباشد با
افزايش توليد سود افزايش مي يابد.
3
1
1
é
2
9 8 9 1
Quontity (sweaters per day)
© Prams Cheraos Oonnk, 2D09
صفحه 146:
وضعيتهاي مختلف واحد توليدي در ارتباط با قيمت بازار:
مت تعیین شده در بازار. نسبتبه هزينههاي واحد توليدي چه
۱
000 ل
سا
تلو۶۳
Fre reese esos CTS
صفحه 147:
MOO 00
P2OR
(طلحمصصطا) © (عمصلاب) ©
مب م
صفحه 148:
صفحه 149:
Q (tous) Q (teasers)
سب(
صفحه 150:
اگر قیمت برابر 9000© باشد سود اقتصادي صفر است که به این نقطه,
نقطه سریه سر ميگویند. زیرا در اين نقطه در آمد متوسط و نهايي برایر
هزینه متوسط و نهايي آن واحد ميشود.
OR = @R= OO = OTC
Price nd cost dolore per swected
115
Quantity awestrs por doy)
(a) Normal profit
۵ دمن عصده مس 96
صفحه 151:
The Piren’s Oevisiow to PerPect Oowpetiica
اگر قیمت بالاتر از 6 باشد سود اقتصادي وجود دارد. زیرا هزینه
متوسط يك واحد تولید از درآمد متوسط آن کمتر است.
) < 0 < 0 < OC > OTC
اين ناحیه, ناحیه حداکثر سازي سود است.
ا مما
joe ود
ie Loon
مور 15.00 =
رقس رس | ریس Gal asa dl)
سوت رم Nomet prof رز
96 دمن عصده سبط ۵
صفحه 152:
The Pirw’s Oevisiow to PerPect Oowpetiica
SI قیمت زیر 0 باشد, بنگاه اقتصادي زیان ميکند. زیرا به طور متوسط
درآید حاصل از یک واهد ole! تمي تواند «رينههاي آن را جبران نماید.
OR 2 0 > ۵۵ - 26) < @
3000
arc
Price and coat (dolars per sweated,
3
Me
35
716
مهم تمیق por doy)
[e) Economic loss
Price end eos (della pat sweater)
3 15
Quanity laweotrs por doy)
(b) Economie profit
© Prams Chexaos Oonnk, 00006
Price nd cost dolore per swected
15.09
۰ 115
Quantity awestrs por doy)
(a) Normal profit
صفحه 153:
در تموزار مقایل زماني که قیمت
پرایر فته ناش نقطه بی Gil
از نظر تولید یا عدم تولید است.
جع
اگر قیمت محصول 0 را زیر
منحني 000 قطع نمايد بايد توليد
متوقف كردد زيرا در اين نقطه در
آمدهاي واحد توليدي نه تنها هزینه
هاي ثابت را پوشش نمي دهد بلکه
بخشي از هزينههاي متغییر را نیز
پوشش نميدهد.
صفحه 154:
is اگر قیمت 25 دلار باشد بنگاه
i 2 توليدي 9 واحد محصول تولید
” مينماید, در قیمت 31دلار
توليدي 10 واحد محصول تولید
مينماید و ...00 ع
Feat هر cindy’ hrs sep re
صفحه 155:
صفحه 156:
عرضه ۵066۷
صفحه 157:
صفحه 158:
QUANTITY
SUPPLIED
صفحه 159:
صفحه 160:
تغییر در مقدار عرضه شده و تغییر در عرضه
he ei 2 |
صفحه 161:
عوامل غیر قيمتي موثر بر عرضه:
1- تکنولوژي تولید
2 قیمت نهادههايي که در تولید محصول مورد نظر به کار ميروند.
3- قیمت سابر محصولات جانشین
4- انتظار از قيمتهاي آینده
5- تعداد فروشندگان در بازار مورد نظر
6- مالیاتها و سوبسیدها
7- تاثیر آب و هوا
00 من ده سس ۵
صفحه 162:
PRICE CHANGE IN
QUANTITY
SUPPLIED 5
Ql Q2 QUANTITY
SUPPLIED
صفحه 163:
PRICE 5
INCREASE
IN SUPPLY
Q Q') QUANTITY
SUPPLIED
صفحه 164:
es قيمت نهاده هاى توليد بر
(ogKx0) عرضه
DECREASE
IN SUPPLY
PRICE
Q Q QUANTITY
SUPPLIED
صفحه 165:
DECREASE
IN SUPPLY
PRICE
Q Q QUANTITY
SUPPLIED
صفحه 166:
1 PETOCE rer pve
DECREASE
IN SUPPLY
Q Q QUANTITY
SUPPLIED
صفحه 167:
pe eel) لك eee oy بر عرضه
9 Q') QUANTITY
SUPPLIED
صفحه 168:
Se eRe on bene)
9 Q') QUANTITY
SUPPLIED
صفحه 169:
eel e ee Roe eet و
Q Q') QUANTITY
SUPPLIED
صفحه 170:
صفحه 171:
از منحني عرضه بنگاه تا منحني عرضه بازار
صفحه 172:
صفحه 173:
صفحه 174:
3 ee Tel ad
Price of Quantity of,
Ice-Cream Cone Cones Demanded
$0.00 ۳
0.50 10
1.00 8
1.50 6
2.00 4
2.50 2
3.00 0
1111111111
و0 مم0 جما
1700
Co. تمي مصصصر
oP even deuannbal.
صفحه 175:
صفحه 176:
تغيير در مقدار تقاضا شده:
Price of Ice-
Cream
Cones
+—————_antity of Ice-Cream Cones
صفحه 177:
تغییر تقاضا عبارت از انتقال با تغییر مکان منحني تقاضا است. افزایش
ضا منحنی رابه سمت راست و کاهش تقاضا منحنی رابه سمت جب
هر نوع تغییر( بجز
عنوان سایر شرلیط از آنه
تغییر تقاضا ميشود.
عوامل غیر قيمتي موثر بر تقاضا:
1- سليقه يا رجحان مصراف ةكننده
2- درآمد مصرف کننده
3- قیمت سایر کالاها
4 ار مصرف کننده از سطح قیمت کالا و نیز درآمدش در آبنده.
5- تعداد مصرف کنندگان
در قیمت خود کالا) در مقولالقی که تحت
یاد میشود. باعث انتقال منحنی تقاضا یا
00 من عصده سس ۵
صفحه 178:
صفحه 179:
1- سلیقه با رجحان مصرف کننده در جهت افزایش تقاضاي محصول:
i ذائقه
Price of Ice-
Cream Con
D,
D, Quantity
of Ice-
Cream
Cones
صفحه 180:
افزایش درآمد باعث افزایش تقاضاي کالاي نرمال ميشود.
Price of Ice-
Cream Con
D,
Quantity
of Ice-
Cream
Cones
صفحه 181:
افزایش دررآمد باعث کاهش تقاضاي كالاي پست ميشود.
rive oP وا
Oreaw Ov
صفحه 182:
2-آثر در آمد مصرف کننده بر تقاضا:
صفحه 183:
3-اثر قیمت سایر کالاها بر تقاضاي کالاي مورد نظر
Le براي يك کالاي خاص در لثر تغبیر قیمت کالاي دیگر"
بستكي به نوع ارتباطي دارد كه بين آن كالاها وجود دارد.
bo eel se ee توانند داراي يكي
در قیمت يكي از آنها به طور
اشت گاو و گوسفند. نان لواش
تقاضا براي ديگري را
بربري و ..
SaaS | انا شور معکوس نا بای ديگري را
مي دهد. دو كالاي مكمل همرامبا هم مورد استفاده قرار ميگیرند. مانند قند و چاي و
wees ويكديكر يعيب
ی نداشته باشت:.مانند
۳ 6 سسده مس Comenks, ODDO
صفحه 184:
4- انتظار مصرف کننده برای افزایش قیمتها در آینده یا افزایش
درآمد در آینده:
Price of Ice-
Cream Con
D,
D, Quantity
of Ice-
Cream
Cones
صفحه 185:
4- تعداد مصرف کنندگان:
Price of Ice-
Cream Con
D,
D, Quantity
of Ice-
Cream
Cones
صفحه 186:
تقاضاي فردي و تقاضاي بازار:
صفحه 187:
منحني تقاضاي فردي و تقاضاي بازار
Market Demand
Bea's Demand
Als Demand
wo Price (6)
‘Market Demand
4
Pizzes per month
10
Pizzas per month
صفحه 188:
صفحه 189:
تعادل بازار
سس ۳
۱ د بازار به فعل و انفعالات متقابل
عماكرة اران بس ا ۳ ht به فول و انشه - من
تعادل بازار عبارت از موقعيتي است كه مقدار تقاضا
شده با مقدار عرضه شده برابر مي شود.
قيمتي که در آن 59 نز دار تقاضا
د را قیمت مقد
2G Ces ۳ تعادلی مي west 7 oi
خن نقطه تعاذل هبج تمايلي: براي تقییر قییث بوجود
ند
صفحه 190:
تعادل بازار
صفحه 191:
مازاد تقاضا:
.7۲۲"
۱ تقاضاي مازاد زماني اتفاق ميافتد که در قیمت جاري
مقدار تقاضاشده بیش از مقدار عرضهشده باشد.
در این شرایط قیمت پایین تر از قیمت تعادلي است.
در اینجا چون کمبود کالا وجود دارد مصرفکنندگان
براي تصاجب كالانيا هبيه ی مدان و اين
آوردن محصول ميباشند.
به اين ترتيب قیمت محصول افزایش ميیابد تا به
صفحه 192:
Excess Demand (Figure 4.9c)
| At $85 per tonne
quantity
demanded
exceeds quantity
supplied by 2500
tonnes.
Price of soybeans per tonne ($)
Excess demand
tends to lead to
an increase in
prices. Tones prenbeans
صفحه 193:
مازاد عرضه:
سس حي اج
1 مازاد عرضه زماني اتفاق ميافتد كه در قيمت جاري
مقدار عرضهشده بيش از مقدار تقاضاشده باشد.
0 در اين شرايط قيمت بالاتر از قيمت تعادلي است.
" در اینجا چون عرضه کنندگان كالاي اضافي وارد بازار
نمودهاتد براي فروش آنها حاضر ميشوند قیمتها را
کاهش دهند و تمام محصول اضافي به فروش رسد.
| به این ترتیب قیمت محصول کاهش ميیابد تا به
صفحه 194:
Excess Supply (Figure 4.10)
0 2۳00 3500 4000
Tonnes of soybeans
ans per tonne ($)
! At $150,
quantity
supplied
exceeds the
quantity
demanded by
2000 tonnes.
This causes
prices to fall
صفحه 195:
تاثیر تغییرات عرضه و تقاضا بر تعادل:
سس سس يي ۳
1- تقاضا افزايش يابد و عرضه ثابت باشد.
" مقدار تعادلي و قيمت تعادلي هر دو افزايش مييابند.
2- نقاضا كاهش يابد و عرضه ثابت باشد.
0
. مقدار تعادلي و قيمت تعادلي هر دو كاهش مييابند.
صفحه 196:
Changes in Equilibrium
Demand Shifts/Supply is Constant
RE a سس سس
Increase in Decrease in
Demand Demand
صفحه 197:
تاثیر تغییرات عرضه و تقاضا بر تعادل:
سس سس يي ۳
1- عرضه افزايش يابد و تقاضا ثابت باشد.
۲ مقدار تعادلي افزايش. و قيمت تعادلي كاهش مييابد.
2- عرضه كاهش يابد و تقاضا ثابت باشد.
| مقدار تعادلي کاهش و قیمت تعادلي افزايش مييابد.
صفحه 198:
Changes in Equilibrium
Supply Shifts/Demand is Constant
Increase in Decrease in Supply
Supply
صفحه 199:
تاثیر تغییرات عرضه و تقاضا بر تعادل:
سس سس يي ۳
1- عرضه و تقاضا هر دو افزايش يابند.
" مقدار تعادلي افزایش مي rub اما قیمت تعادلي ممکن
است ثابت مانده. افزایش يا کاهش یابد.
2- عرضه و تقاضا هر دو کاهش یابند.
مقدار تعادلي کاهش مي يابد, اما قیمت تعادلي ممکن
است ثابت مانده, افزايش يا کاهش یابد.
صفحه 200:
Changes in Equilibrium Supply &
Demand both Increase (or Decrease)
Increase in Decrease in
Demand & Supply Demand & Supply
صفحه 201:
تاثیر تغییرات عرضه و تقاضا بر تعادل:
سس ۳
1- عرضه افزایش یافته و تقاضا کاهش یابد.
قیمت تعادلي کاهش مي یابد. اما مقدار تعادلي ممکن
است ثابت مانده, افزایش یا کاهش یابد.
2- عرضه کاهش یافته و تقاضا افزایش یابد.
قیمت تعادلي افزایش مي يیابد. اما مقدار تعادلي ممکن
است ثابت مانده, افزایش يا کاهش یابد.
صفحه 202:
Changes in Equilibrium
Demand & pS As Ce Move Opposite
Demand Increases & Demand Decreases
Supply Decreases & Supply Increases
صفحه 203:
ا 0
Farm Management
Ronald D. Kay
William M. Edwards
Patricia A. Duffy
2004
صفحه 204:
كل
مدیریت واحد کشاورزی
hee Tee Bh ی
صفحه 205:
تعريف مديريت:
oO ee ا ا a ل ل
که عقاید. روشها و منلبع رابا یکدیگر ترکیب مینملید تا
تولید و فروش محصول آن حرفه سود آوری داشته باشد.
مدیریت مزرعهیراساس تعریف دایره المعارف بریتانیکا
عارت است ار:
Sul زارت تصميمات موجود در سازمان و عملياتى
re EOE I A aCe es oie Le ae
صفحه 206:
3 دامدارى 9 roe. jo
estrone
Heya sel een etal
صفحه 207:
7000
8000
5000
= 4000
3000
2000
1000
0 a ل a a
1940 1945 1950 1954 1959 1964 1969 1974 1978 1982 1987 1992 1997
Year
2
و
5
5
8
3
5
2
صفحه 208:
ای از
فروش كل هر مزرعه در 1997به دلار
$120,000
$100,000
$80,000
$60,000
$40,000
$20,000
$
1940 1945 1950 1954 1959 1964 1969 1974 1978 1982 1987 1992 1997
Year
صفحه 209:
تغییرات در ساختار به علت :
* تکنولوژی صرفه جویی در نیروی کار( کار اندوز
يا سرمايه بر)
ee ee
TE OSes SMe م
ESE ا enon Tee
صفحه 210:
چهار استراتژی کلی بنگاه
تولید کنندگان با حجم کم و ارزش زیاد
ا ا ا ا
تخصص عرضه كننده كان كالاها و خدمات
کارگران پاره وقت
صفحه 211:
صفحه 212:
جدول 1-1
ا ل
صفحه 213:
تکنولوژی جدید
تكنولوزى كشاورزى جندين دهه است كه رشد كرده
است.
بيوتكنولوزى روش هايى را به منظور بازده بيشتر توليد
محصولات ارائه مى دهد.
عملکرد دامداریها در زمینه شناسايى ویژگی های
ژنتیکی جدید با در زمینه بهبود تغذیه پیشرفت کرده
ار
سیستم های موقعیت eee =e 7۳0
فزاينده اى يذيرفته ار
صفحه 214:
paz) FS) عصر
پیشرفت در جمعآوری داده ها
دادههای اطلاعاتی بسیار اختصاصی
ثبت اتوماتیک
رايانه هاى شخصى
مسئله جديد اطلاعات بيش از حد ؟
صفحه 215:
کنترل دارائی ها
نيازبه سرمايه خارج ازبنكاه
ادغام منابع سنتى اعتبارات مزرعه
بازارهای مالى م به هم كر
ی
قرا ار ۱
نیازبه روشهای استاندارد حسابدار
* افزايش در اجاره كرفتن/ دادن دارائى ها
صفحه 216:
منابع انسانی
ل ل مانم
تقسيم وظايف
ال ل ا ا ا ل ا ۳[
براى نيروى كار دارد.
* افزايش بكاركيرى مشاوران و راهنمايان
صفحه 217:
را ار سس
9
* توجه زیاد خریداران به محصولات استاندارد
و نا ۲
توليك فى كنك اضافه بها دریافت فى کنند.
محصولات كشاورزى بيشترى در مصارف صنعتى بكار
مى روند.
* همجنين بازارهاى اختصاصى اهميت بيدا مى كنند.
صفحه 218:
ee ee REO ee
نگرانی های در مورد سلامت غذایی و حفاظت محیطی
اولویت بالایی دارند.
* افزليش جمعيت روستاجه معنى ارتباط بيشتر بين ساكنان
مناطق كشاورزى و غير كشاورزى و توجه بيشتر به
ضايعات حيوانى و كيفيت اب و هوا
بازرسى هاى محيطى به امرى عادى در فروش مزارع
محسوب شود.
* ارزيابى تصميمات بر اساس تآثير آنها بر محيط
همانگونه که در مورد سود انجام میشود.
صفحه 219:
جهانی سازی
* کسترش بازارها در تجارت بسن المللی 0
* بکارگیری موانع تجاری توسط بسیاری از دولت ها
همجون دولت امريكا . براى حفظ كشاورزان خود در
26
الزام سازمان تجارت جهانى 100 لالا)) به مذاكره در
مورد تجارت آزاد
صفحه 220:
تأئییات جهانی سازی
ean ار و و لا تا
محصولاتی که با منابع معین با پیشترین بهره وری تولید می شوند.
PanrO toy ال ا ات 0 1ل 0 ا
ie oes Com ery tere nr ee
CUPS ioe im seo
ا ا ا ل
توليد كنندكان سراسر دنيا به طور فزاينده اى براى منلبع مشترك رقابت
مک
جهانى سازى را مى توان به عنوان يك فرصت يا يك تهديد در نظر
فت.
صفحه 221:
لاك
زارعین و دامپروران آینده تصمیمات اساسی مشلبه ای که
een ets ee ey een ey م
اطلاعات دقيقترى اتخاذ كنند. بدكاههاى كشاورزى بزركتر
میشوند و مدیران به مایت تخصصى 0 مدیریت
يرسنلء تحليل داده ها . بدست اوردن منابع و اماده كردن
محصولات مطلبق تقاضای مصرف کننده . نياز به مهارت
هاى تخصصى بيدا خواهند كرد.
صفحه 222:
مد پر یت مزرعه
فصل دوم
مدبریت و تصمیم گیری
صفحه 223:
سر فصل
۳
. مديريت مزرعه استراتزيكك
ا 0
SS ren eae |
28980 ۳
صفحه 224:
اهداف فصل
-١ دركك وظايف مديريت
ran era ا ا ا ل
eed ی
52
۱ lean
1 eee ace Na Tee Ee)
Co ۳
صفحه 225:
066
هه
906900
aro
9990
a
ضع
50666
dao
صفحه 226:
ee Sa)
eee ees Cee) Bee rere td
در برنامهریزی, اجراء کنترل و اصلاح است که برای دستیابی به
اهداف سازمانی» صورت می گیرد
سا من تس
صفحه 227:
وظایف مدیریت
-١ برنامه ريزى
ley
۳- کنترل
۴اصلاح
5
موه
صفحه 228:
برنامه ریزی
برنامه ریزی یعنی انتخاب. یک روش برای فعالیت.
یک مدیر برای برنامه ریزی باید:
-١ اهدافى در نظر بككيرد
ا ا ل ۱
merry] 0
1 ORC ey
oc)
صفحه 229:
peal
زمانی که برنامه ایی تهیه میشود باید به اجرا درآید و راه
اندازى شود.
ey ah Belper el mee ee را فراهم كند و
برمراحل مختلف كار نظارت داشته باشد.
ee ل ا ا ane
كاركنان» خريد و نظارت صورت مى يذيرد.
صفحه 230:
ae
۱ 5 atin ree
جهت انجام کرت مدير بايد نتايج را بررسى نمايد» اطلاعات را
ثبت » نتايج را با استانداردها مقايسه نموده و در صورت نياز عمل
SS ل
صفحه 231:
اصلاح
جنانجه حاصل كار با اهداف مطابق نبود , نياز به تنظيم و اصلاح
.است
.و اصلاح مستلزم تنظيم تكنولوزى يا تغيبراته سرمايه كذارى است
sre موارد » شناخت صحيح مشكلء نيازمند اطلاعات بيشترى
Sa os
00
صفحه 232:
ور
نموذار جریان مدیریتی بر اساس سه عملکرد مدیریت
New
صفحه 233:
مدیریت واحد کشاورزی
۱
۱- مدیریت استراتژیکك: شامل طراحی روش کلی بلند مدت در بنگاه می شود
۲- مدیریت قا کتیکی: شامل انجام فعالیت های کوتاه مدت میباشد که موجب
Set ا ل ل
1 eel Da ee
مزرعه كافى نيست. كشاورزان همجنين بايستى كارهاى درست انجام دهند.
| ل ا ل Ty
299 ۳
صفحه 234:
مراحل مديريت استرانؤزيكك
SY re ei ا ار
كسب و كار
0 EIS S Ce ee
peered ل eer
۳- ارزیابی منابع در دسترس برای بنگاه (بررسی درونی)
Ce eT COR ete eae a
Ree) Ree oe) ا م
| eg
eel و
صفحه 235:
۱
ا
فهرست 7-؟ ارزش هاى عمومى بين كشاورزان و دامداران
Cr Pee eer ee Sra eae
Se ا seanl
Qe oy placten 5 a tS pe yb Lgegbels Le wey Se
care nS Dy eee Te a)
یککک_شاورز بساید حدلقلدو هفته تعطیلادلشته بساشد ۳
بهتر لستکه یبکنک شاورز برایشود کار کندتامیگرلن-9
قابل ی ذیرشاسک: 0 مزيعه نيز شغلىدلشته باشد -©
SY Cc en ome fer ا ا iar
كسشاور ز لزب ايد برل وحفظ كلو تسميز نكه دلشتزمنابع آبع هوا تله نمايند -©
eye mers Sy Cae ل اید به نسل_عد منتقلش رن
rer eren ere ere) ad ل ول
Coy ene
صفحه 236:
اهداف
Ripa oe eel eee ean
ا EN
۳- اهداف باید قاپل اندازه گیری باشند
1
SLT Ey Ds ۱
به جاى
افزايش مالكيت زمين
eel موه
صفحه 237:
اهداف امكان يذير
۱- تلاش و ماندن در کسب و کار
0001
- تثبيت يا افزايش استاندارد زندكى
ع- افزايش دارايى
۵- حفظ در آمد پایدار
|
ay ات
|
4- حفظ و بهبود کیفیت محیط
eel موه
صفحه 238:
ارزيابى منابع
منابع فيزيكى :
زمين» ساختمانهاء يرجينهاء دامهاى يروارى» ماشين آلات وتجهيزات»
محصولات دائمى مانند باغ» تاكستان» مرتع
منابع انسانی:
مهارت متصديان وديكر ل ا لت
منابع مالى:
Pe TO Recs eu pearerret ipa
eel جح
صفحه 239:
بررسى محيط كسب وكار
ee, سس سرد
2-2 ان
سليقه مشتريان در حال تغيير است.
يكك تغيير ممكن است باعث ايجاد يكك فرصت يا خطر شود. مانند
ee) ل
eel لكت
صفحه 240:
۱
برخی از موسسات تجاری قابلیت بیشتری برای رسیدن به اهداف
خود نسبت به ديكران دارند جرا كه منابع آنها انعطاف بيشترى
.دارند
زمانیکه استفاده های متعدد از منابع اقزایش میابده تصمیم گیری مدیر
:دشوارتر مى أكردد
909
صفحه 241:
اجرا و تصحیح کردن
RE ee mee SIC ee Me caine eal
۲- مدیر باید تصمیم بگیرد که چه اطلاعاتی برای ارزیابی موفقیت با
شکست طرح گرداوری 00
|
eel
صفحه 242:
19۳
۱- شناخت و تعیین مشکل يا فرصت
Cor pease tees ]
۳- گردآوری اطلاعات و داده ۳
ع- تحليل انتخابها و كزينش يكى از آنها
ه- اجراى تصميم
ی ۳
۱ ene eer ad
5
صفحه 243:
ا 00
تكرار
مر د
220
تعداد موارد جايكزين
مس سود
aoe)
صفحه 244:
محیط تصمیم گیری در کشاورزی
عرضه تا
زسینفاتا ثایت است
تصميم كيرى در مورداستفاده از زمين» فروش و مالكيت آن حساس است.
فرایندهای زیستی و آب وهوا:
1[
اندازه كوجكك:
غالبا يكك شخص بعنوان مدير و هم نيروى كار خدمت ميكند
۱
Patron met ا ا
۳
صفحه 245:
فهرست©-©
انواع مزارع ودامدارى ها در ايالات متحده
درصد لنواع
9 هه
صفحه 246:
۰
مدیریت خوب بمعنای تفاوت بین حصول سود و متحمل شدن
as ene anton = atone I ger ۱
تعيين مى شود. برنامه استراتؤيكك از تعدادى تصميمات تاكتيكى
استخراج مى شود. مديران كشاورزى در محيطى متفاوت با ساير
موسسات تجارى فعاليت مى كنند.
909 ene
صفحه 247:
بازاریایی محصولات کشاورزی
صفحه 248:
مفهوم بازاریایی محصولات کشاورزی:0/۲۲)
تعریف محدود:
بازاريلبى را مى توان مشتمل بر مجموع عملياقى است بر روى محصول از
زمانى كه از مزرعه خارج شده تا بدست مصرف كنتنده برسد. شامل
a] ا ل ل eens ل ل
تعریف گسترده:
Mol PLES ES eRe Sa eee SE Reese ات
بازاریلبی از زملنی شروع میشود که تولید کننده برای تولید محصولات در
Ce ene tere eae) Sh ESS ee SES oes)
Bad yd ee
با توجه به تعريف كسترده بازاريلبى مى توان كفت توليدكننده زملنى كه
ESET) ا ال اا ا ا له
نظر كرفته و بازاريابى از اين مرحله شروع مى شود.
صفحه 249:
اهميت بازاريابى:
*دهم اكنون در كشورهاى توسعه يافته, از كل مبلغى كه مصرف كنند كان به
غذا اختصاص میدهند؛ سه چهارم آن هزینههای بازاریابیی است و یکت
۱
*در كشورهاى در حال توسعه بازاريابى مقولهاى مهمتر از توليد شده است.
* در شرايط كمبود عرضه هر جه توليد شود خریداری میشود اما در
شرایطی که عرضه بیش از تقاضاست بازاریابی اهمیت پیدا می کند
صفحه 250:
تقسیم بندی عملیات بازاریابی:
SS ee id he ae) Sere ea
۱5 Aes
00 ng
غ- تغيير مالكيت:
سه فعاليت اول فيزيكى هستند و فعاليت جهارم غير فيزيكى است.
صفحه 251:
ضرورات ابجاد نظام بلزارياتى كارا:
0000 er urna
Fea ee ey Pears Saeed
0ن eel Se ee Sete eric eed
و در زمانهایی مازاد محصول
0 الت ا ress eee esto one)
و بازاريابى محصول وجود ندارد
۳ eS arene nn)
- نظام بازاريابى كارآ لازمه موفقيت كشت منطقهاى در مناطق داراى مزيت نسبى است
صفحه 252:
ضرورت ایجاد نظام بازاریابی کار آ:
۲جهبود تعذیم:
ee ee CE ee or er ۱[
اگر ne ete Bb ا ااا لت
سس کاهش بهره وری نیروی کار ---- خلاف جریان توسعه
4 OY pares ——— bacco hal |) OY pares old y Olu le نظام بازاريابى كا
Pee Ce EY end وا ا ا
صفحه 253:
ضرورت ایجاد نظام بازاریابی کار آ:
|
200 eer ane ay
توسعه شهر نشینی سس افزایش فاصله بین تولید کننده و
مشكل تر شدن وظيفه بازاريابى مى شود.
Pee) ال
0 شاغل بودن زنان ---- نياز به تبديل مواد غذايى به صورت آماده
صفحه 254:
0
۱- تعادل بین عرضه و تقاضا: تعادل مکانی و
ور ۱
ل a Ee ee
كاهش هزينههاى بازاريابى و ارايه محصولات با كيفيت بهتر موجب افزايش رفاه
مصرف کنند گان شود.
000 Pen w pany pe ee To
ع- صادرات:
صفحه 255:
وی ژگیهای محصولات کشاورزی
الم
| ا ا ا ا ا ا Se nSSY
وال حل عن
افزايش هزينه حمل
4 ك2
عق شود
ا ا 000
همجنين در صورت انبار كردنء انباردارى هزينه عمدهاى را ايجاد مى كند.
صفحه 256:
وی ژگیهای محصولات کشاورزی
۲- فساد پذیری:
محصولات کشاورزی بر خلاف محصولات صنعتی باید خیلی سریع برداشت و به بازار عرضه
شوند.
1 Pea
نياز به سردخانه
نیاز به صنایع تبدیلی
۷ Re ye ee SS Te ا elle ae keer Te Oey
صفحه 257:
وی ژگیهای محصولات کشاورزی
ESS we
PE RC ene Cote en eee BeOS ere el ST
وسايل حمل ونقل
ا 0
ea) ع ل لك -- افزايش هزينه انبار دارى.
صفحه 258:
وی ژگیهای محصولات کشاورزی
م
الف) ويزكيهاى مزارع يا واحدهاى كشاورزى:
واحدها کوچک و پراکنده اند---- دشواری جمع آوری محصول --- افزايش هزينه بازاريابى
ic
NT ne) eee Ree ec ee ea eee
- تقاضا برای محصولات آماده --- افزایش نیاز به صنایع تبدیلی 000
صفحه 259:
اقتصاد بازاريابى كشاورزى
ed eS Be en Rel tee eee)
ewe ee 2 cat he]
Be Wee ب Soret meer BI ET ONT]
زمان و مكان و شكل محصول است.
تقاضا در كشورها بيشرفته از نظر كمى داراى ثبات است اما از نظر كيفى ثبات
ge Sore NMOS TS eG ا ل
صفحه 260:
اقتصاد بازاريابى كشاورزى
اي اا ا ل ۱
-"١ مسئله قيمت:
قیمت تعیین کننده تقاضاست.
ا ل ل ۱
0 توليد كننده و مصرف كننده كم است»
0
ا لا ا ا ير ار ري ا 0 ل
تمایلات مصرف کننده کاملاً
ES cag Ce See rep ا
صفحه 261:
اقتصاد بازاريابى كشاورزى
ا ا ال ۱
در زمانهای کمبود محصول --- قیمت بالاتر ---- ایجاد انگیزه برای انبار داری
20 نك eae et eae dete
قیمت تقاضای ارضاء نشده و پتانسیلهای بالقوه را نشان نمی دهد.
۳
قیمت می کند.
صفحه 262:
اقتصاد بازاريابى كشاورزى
ا ا ل ل ۱
eal ل
هزینه تغییر مکان
هزینه تغییر زمان
(re بر
re 5 ا
ما به دنبال کاهش هزینه ها هستیم 0
صفحه 263:
عمليات بازاريابى محصولات كشاورزى
Ln سن
-١ جمع آورى محصولات كشاورزى
۱
۱
صفحه 264:
خدمات بازاريابى محصولات كشاورزى
براى انجام عمليات بازاريابى لازم است خدماتى انجام شود:
-١ انباردذارى: ايجاد تعادل ميان عرضه و تقاضاى محصولاتى كه زمان توليد و مصرف آنها
هماهتكك نيست. انبار كردن محصولات كشاورزى اغلب به دلايل زير صورت مى كيرد:
00 ots Sy Rey bene eter ene ae]
ب) ایجاد تعادل در عرضه محصول در زمان تولید و در فصل خاص و همچنین مصرف آن در
ساير فصول
ج) ايجاد تعادل ميان توليد و تأمين نياز در نقاط و مراكز مختلف
د) كاهش نوسانات قيمت
Cn tee Toe Ree Kea
ESI Ee We) Bs | ners ee eens aed
صفحه 265:
خدمات بازاريابى محصولات كشاورزى
ا ا لل رع ل ۱
-١ حمل و نقل:
در تمام مراحل بازاریابی مورد نیاز است
ROE eve STC ened
ایجاد مطلوبیت مکانی و گسترد گی بازار
ل ا ا SEB
Onn Teme ا
صفحه 266:
خدمات بازاريابى محصولات كشاورزى
براى انجام عمليات بازاريابى لازم است خدماتى انجام شود:
tba 1
به دو علت صورت می گیرد
الف) برخى محصولات شكل توليدى آنها با شكل مصرفى شان متفاوت است مانند
ERS peer mente gr ed
ب) برای نگهداری طولانی مدت یا مطابق سلیقه مصرف کننده کردن مانند خشکك
۳ و
| on neers:
صفحه 267:
خدمات بازاريابى محصولات كشاورزى
eye ا ل ل
درجه بندی: -6
OREN STO Eee TRH COs PUNO ب ال
طول الیاف» و یا هر مشخصه آشکار دیگری که بر ارزش بازاری محصول تأثیر
RUE eT TES Cap) و
- درجه بندى به خريداران اجازه مىدهد بهترين نوع محصول را با توجه به نوع
مصرف خود برك زينند
صفحه 268:
خدمات بازاریابی محصولات کشاورزی
براى انجام عمليات بازاريابى لازم است خدماتى انجام شود:
ee ere ea
الف) براى سهولت حمل و نقل ب)كاهش ضايعات ج) روش مناسبى براى تبليغ كالاست
د) توزین و زدن برچسب برای جل وگیری از تقلب ۰) بهداشت عرضه کالا
Eye ey es ee tS we er ere ee Ee aC Ur ey
0 SUP ene Cee Cee ene Sh eee
5
از نت
1 eaten
| ere used ne Fe BE CSUR IE Se Ey
باشد. ۳- مراحل بازاریایی: وابسته به این مراحل جعبهها تغیبر می کنند.
صفحه 269:
خدمات بازاريابى محصولات كشاورزى
براى انجام عمليات بازاريابى لازم است خدماتى انجام شود:
1- استاندارد كردن: به معنى يكنواخت كردن بر اساس وي زكيهاى كمى و كيفى محصول.
[PSS ل Ts nn he On nr gee gy
بينالمللى هستند --- سبب ميشوند خريد و فروش در سطح بي نالمللى با سهولت انجام كيرد.
ES OES ل
Ceol br ner [ مثلاً در برنج
Pere | PNR enw STN
el ees ا
ل
pee Ss nr Sas
صفحه 270:
خدمات بازاريابى محصولات كشاورزى
براى انجام عمليات بازاريابى لازم است خدماتى انجام شود:
۳
نقش مؤثرى در كسترش و بهبود نظام بازاريابى دارد.
تمام عوامل بازاریابی ( تولید کننده عمده فروش» .ب خرده فروش) برای بهبود وضعیت شغلی
خود نیاز به سرمایه و منابع مالی و اعتباری دارند.
مهمترين قشر براى دريافت اعتبارات كشاورزان هستند
| ا ا ا ed
1 ا ل (ed وامدهند گان
صفحه 271:
عوامل بازاريابى
انجام وظايف و خدمات بازاريابى ممكن است توسط تولي دكنندكان» مصرف كنندكان
ل ا ۱
عوامل بازاريابى بسته به نوع محصول و در مناطق مختلف متفاوت است. در بازار
ا ا م م
الف) بيله وران يا خريداران محلى: («صى© اددمرا)
۱
ew eee ی eer aes ei rear كت
PPE aM aL oP SNOS FOLIOS CSE ا eb) k ee tr
et ee DEL aR ae
صفحه 272:
عوامل بازاريابى
ب) عمده فروشان توزيع كننده :. ON Ae)
tor PY PO ا و ا 0
es 0
ur ا ا ا ل ا 6 ل 1ت م
انجام میدهند.
|
re ات ل pea mae SES Fee eee
- عامل ايجاد ثبات در بازار: به شريطى كه به دنبال احتكار و سود كلان نباشند. زيرا
ا ا ل ال ا ال ال ا ا 2
میرسانند.
صفحه 273:
eS ees
nee Ea ad ee Lene Ue ees] mee ecg
اين موسسات و با افراد شکل محصولات را تغییر داده و آنها را با شرایط فروش
Serre bed teed) apres ancy ی ی 1۱9
Reon epee ل pe ee > re Pe ا |
0 NEL SMe pee ا ال ا mere a Mare non ee)
بندى شده و تبديل شاسه بلست مى آيد.
صفحه 274:
PL) ee oo
Or) OL ce a
۱ ا Cece Peaea ae
1۱ rer NB
[۱ ل ل Cn
ارائه خدمات دریافت می کنند.
این افراد در معاملات با مخاطرهای روبرو نیستند. و همواره در انجام معاملات سعی در
جلب رضايت مشتريان خود دارند.
صفحه 275:
PL) ee oo
ee eae pre mee me Din
es wos een CC rw ET yell ا
ولی سبب میشوند که معاملات میان خریدار اصلی و فروشنده صورت گیرد؛
cee eee eae) Bers Eee eer ل ل
pie Sr eres gerne افراد تخصصى بوده و مستلم داشتن. اطلاعات دقيقى درباره
موجودى كالاهاء نيازها و قيمتها در بازارهاى مختلف است.
صفحه 276:
PL) ee oo
te meer PAC) وم ی
Pe oer eSB Tee Senn Ce Skyy Ee
oN eh ae ed Saas Ee ae ae ese ed
0 ل rry
CE ee SCS ل ا noel
لك ES SO naa ewer BRC oe SEA a) acre)
فيوشنده ويا هر دو بر حسب مورد و عرف محلى يرداخت مى شود
صفحه 277:
PL) ee oo
(Retailers) Oldg 3 09> (5
اشكال مختلفى براى عرضه محصول به مصرف كننده دارند و مى توانند سيار هم باشند
Peed igs ا 0
Tae dol a acer ial
اما در حال حاضر گرایش بر این است که کار بسته بندی در مرحله عمدهفیوشی و
ا
صفحه 278:
بازار:
بازار از نظر عملی به معنی تجمع عدهای از خریدارن و فروشند گان است که دارای
نیازهای مشترک بوده از وسیله مبادله پا پول مشتر کی در داد و ستدهای خود استفاده
كرده و مايل به رفع نياز باشند.
بازار به مفهوم رایج خود محل تلاقی عرضه و تقاضاست
۳
| Cree eee te eo
آنجا انجام میشود.
wee wee A Sib G ل
۱ en eter eB Re eb)
صفحه 279:
بازار:
ey ete ae en ere ey
مصيق كتنده يا ثقافيا كندده -١
۲ نياز يا احتياج
"ا-قسرت خريد
Pet ere pean n cc weW Pri g
PORES CCHS eee MEy SBE SE eee
Oe ee eee ne oes Ey eae e eee
|
صفحه 280:
ساختار بازار محصولات کشاورزی در ایران:
به ۴دسته قابل تقسیم است:
۱- محصولاتی که دارای بازار مبادلاتی تقریباً نحصاری بوده و دولت به عنوان
خريدار عمده لن عمل مى كند. سهم مبادلات آزاد اين كروه از محصولات اندكك
بوده و تأثيرى در كل مبادلات ندارد.
- ل ا ا ا لت
انجام گرفته و پس از انجام عملیات انبارداری و تبدیل آتن به آرد به قیمت
re Pet es 1
ب Lies
cal ak ool د
صفحه 281:
ساختار بازار محصولات کشاورزی در ایران:
به ادسته قابل تقسیم است:
-١ محصولاتى كه داراى بازار مبادلاتى آزاد بوده و از سوى دولت دخالتى
در بازار انجام نمی گیرد و عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت میباشد.ا کثر
Boe RE eet Cir od pe nee oe) سم
صفحه 282:
ساختار بازار محصولات کشاورزی در ایران:
به #دسته قابل تقسيم است:
ont Se heal قانون تضمين خريد هستند ولى داراى بازار
ل foes TE Mace SEs re le 0 1
خريد از سوى دولت از نظر منابع ETE ا ا 0
مىباشد» در شرايط افت قيمت بازاره دولت با مداخله در بازار و خريد محصول
ee dee
محصولات تضمینی شامل:
PON ا ا ا ا Tee att ee
eer کلزاه دانه گلرنگ» سیب زمینی» پیازه برنج» لوبیا چیتی» لوبیا قرمز:
سيب» خرماء كشمش» مركبات, انار» انجير» بركه زردآلو
صفحه 283:
ساختار بازار محصولات کشاورزی در ایران:
به #دسته قابل تقسيم است:
8 1
cs |
کارخانهها در اختیار بخش خصوصی بوده و دولت به منظور حمایت از
تولید کنند گان ؛ قیمت تضمینی محصول را اعلام مینماید و اين قیمت به عنوان
قیمت پایه در تنظیم بازار نقش محوری دارد.
همجنين در اين كروه از محصولات دولت با يرداخت يارانه به برخى از
etd ا ا ا ۱
مى كند مانند شركت توسعه و كشت دانههاى روغنى
صفحه 284:
بازارهاى موجود در جريان بازاريابى:
SN Ol ke pee merle S16)
ی ار ار ار (WLS
... جادههاء فروش محصول ذر بازارهاى روزانه شنبه بازار و
مزايا:
الف- تولید کننده در تمام مراحل بازاریابی محصول نظارت دارد
ee ears | ge ecg ye eye een ve ey
معایب:
0 ۱
صفحه 285:
بازارهای موجود در جریان بازاریابی:
-١ بازار سر مزرعه: () ها م۱۳
ل ل لك
و ... محصول را مىخرند. در اين نوع بازار توليد كننده در بازاريابى محصول
0
ا ا ا ل ا 20
توسط خريدار انجام شود.
الف- اگر به اندازه کافی رقابت وجود داشته باشد و ] 0
۱ مناسب است.
در عمل به علت تعداد کم خریداران این بازار مناسب نیست.
صفحه 286:
بازارهای موجود در جریان بازاریابی:
و بازارهای عمده فروشی مر کزی: مت سرا و ۱9
Cpr eer ا
فته باشد ودر مجاورت آن سردخانه و ابار وحود داشته باشد و مناسب با
000 1%)
Ee ew ew ES rer ا res
رقابت ناقص است زيرا تعداد عرضه كننده محدود است--- مى تواند روى
ذننها نا در داشت باشل
ا ا ا 2
ا ا ا |
- حسن شهرت داشته و امانت دار باشند و به مقررات احترام بككذارند
ame eg ee eg) ا ل ۱
خریدار کلاه میگذارند.
صفحه 287:
بازارهای موجود در جریان بازاربابی:
me Lo WEST IB) | ال ل 000
0 Res ee
افراد مختلفى در اين بازارها فعاليت مى كنند مانند عمده فروشان» ح العمل كاران»
lle cya OF Jabs 0
Sy Perl eRe Ore Ne TSR Sem pres)
Se mS Teme ees ht on ner on Ean epe Mrmr wre ce] UTED ICS
می گيرند. در بعضی بازارها نمونهای از کالا ها هم وجود دارد.
به علت شفافیت بازار» افراد روی عرضه و تقاضا بسیار حساسند و تغییر در عرضه و
000
افرادى كه در امور بورس خبره هستند شرايط فروش را معين مى كنند و تسهيلات
لازم را براى مبادله كالا فراهم مى نما يند.(كاركزار)
صفحه 288:
بازارهای موجود در جریان بازاریابی:
۱
ا ا و ا ات ات ten en 000
ness) ۰
نمونه كن در ايران بازار سلف است اما اشكال بازار سلف در ايران اين است كه
بت ری تسیل مت
خريداران در اين بازارهاء بازركانان حرفهاى با امكانات مالى زياد هستند و
ا ا ا ا ا 6 00 ال
تبديل كنندكان» انبار داران و توليد كنند كان خ ريدارى مى كنند.
| ا ا ا ا COCO IE)
سودى مىخواهند كه هزينه آنها و هزينه فرصتشان را جبران نمايد. از آنجا كه
کاهش قیمت میتولند وضعیت مالی آنها را دگرگون کند بهمین دلیل محصول را
۱ lees oe ا Ean)
pate Cpe researc Ire ey incor tl read MIRE Vern tem) PCN CHEESE}
صفحه 289:
بازارهاى موجود در جريان بازاريابى:
SB ل ا ور ا 5ه
ee ae nes SES ا ا
ا Pra) oe eee a
ee RCO AES ا ا ل رم
برای کشورهای صادر کننده اهمیت دارد به دو صورت:
SV Ee Aton ee Ores Car rere ST ee
نرسد سس باعث پایین آمدن قیمت داخلی و ضرر تولید کننده داخلی میشود.
Pera ey ie eee re eee SP Cre
صفحه 290:
بازارهاى موجود در جريان 2۳
از مطالعه بازارهاى جهانى نكاتى را مى توان دريافت:
-١ نابرابرى آشكار بين كشورهاى توسعه يافته و در حال توسعه
AVC ا ا Ly ورود و خروج -١
برنامه ریزی شده
۳- تاثیر پیشرفت تکنولوژی: و تولید محصولات مشابه الیاف مصنوعی در مقابل
پنبه و محصولات جایگزین شکر
۳۳ ley
Sle eee One Hee RC ee Meee ec ete eb) By an)
Sey Senescing een| tap)
صفحه 291:
بازارهای موجود در جریان بازاریابی:
۱
بازارخرده فروشی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد مانند سوپر مار کتهاه سوپر
EM ST Oe ere re pees ye 0)
سوير ماركتهاى زنجيرهاى به علت كاهش هزينههاى بازاريابى محصول ارزانتر به
فروش مىرسد واز فروش بيشتر سود بدست مى آورند.
مزاياى اين سويرماركتها براى مصرف كننده صرفهجويى در وقت و كاهش
Oe 0
