انشاء چیست
اسلاید 1: انشاء
اسلاید 2: بسم اللّه الرحمن الرحيم انشاء چیست ؟انشاء در لغت یعنی ازخود نوشتن و از خود خلق کردن با توجه به فهم و درک خود از یک موضوعی می باشد که با استفاده از سخنان بزرگان و به کار بردن آرایه های ادبی مانند تشبیه ، جانبخشی به اشیاء و ... نوشته ی ما زیباتر می شود.
اسلاید 3: رعایت پاراگراف (بند)در انشاء لازم است مطالب را دسته بندی کنیم و با رعایت پاراگراف بندی زیبایی بیشتری به انشاء خود بدهیم.
اسلاید 4: برای رعایت پاراگراف بندی باید خط اول در هر بند تقریبا یک سانتی متر جلوتر باشد.
اسلاید 5: نقد و بررسي :بايد موضوع انشا كامل توضيح داده شود . با استفاده از ارايه هاي ادبي و سخنان بزرگان موضوع نوشته مي شود .رعايت نشانه ها و نقطه گذاري . مثلاً در پايان جمله هاي خبري و امري نقطه گذاشته مي شود و در پايان جمله هاي پرسشي و عاطفي به ترتيب علامت ؟ و ! مي گذاريم . براي توقف كوتاه ، مي گذاريم و اگر خواستيم جمله اي يا متني از بزرگان را نقل قول كنيم آن را داخل گيومه مي گذاريم .
اسلاید 6: پاكيزه نويسي و نداشتن غلط املايي : انشا بايد تميز ، بدون خط خوردگي و بدون غلط املايي باشد .نتيجه گيري : در پايان انشا يك بند «2 يا 3 خط » نتيجه نوشته مي شود .زبان چيست ؟براي ا رتباط با ديگران و بيان مقصود از زبان استفاده مي كنيم و انديشه خود را منتقل مي كنيم . هر ملتي زباني دارد كه فرهنگشان را نشان مي دهد .
اسلاید 7: مراعات نظير : كلمه هايي كه در يك عبارت نظير هم هستند ، اگر كلمات مراعات نظير در تمامي شعري بيايد به آن شبكه معنايي مي گويند . مثال : رستم و سهراب تلفظ و معنا : بعضي از كلمات هم نويس هستند اما تلفظ و معناي آنها متفاوت است . مانند: ميمون و ميمونبعضي از كلمات از نظر املايي فرق دارند ولي تلفظ آنها يكي است . مانند : صبا و سبا
اسلاید 8: تلميح چيست : در لغت يعمي چشمك زدن و در ادبيات شاعران و نويسندگان به اشاره از آيات ، احاديث ، داستانها و حوادث تاريخي استفاده مي كنند كه به اين شيوه تلميح مي گويند .ذات او دروازه شهر علوم زير فرمانش حجاز و چين و روم در اين بيت اشاره به گفته پيامبر است « من شهر علم هستم و علي دروازه آن »
اسلاید 9: نثر ساده چيست ؟ نثري است كه نويسنده روان و ساده مي نويسد و مقصودش رساندن پيام به مخاطب است . مثال : اخلاق و ادب در دوره نوجواني شخصيت انسان را والا مي برد. سجع چيست ؟ در لغت يعني آواز كبوتر و در ادب آوردن كلمات هماهنگ در نثر است . سجع در نثر مانند قافيه در شعر است كه آهنگ شعر را زيبا مي كند.مثال : دانش با پراكنده شدن بيفزايد ولي مال با پراكنده شدن كم آيد .
اسلاید 10: قافيه چيست ؟ كلماتي است هماهنگ كه حروف آخرشان يكي است . مثال : برفتم ، بشستم به روي يه ميز tttبرفتش به دستم يه چاقوي تيز
اسلاید 11: روش نوشتن انشاي فارسي:1- ابتدا از سمت راست و چپ 1 سانتي متر حاشيه نگاري مي كنيم .2-موضوع انشا را در وسط خط اول مي نويسيم .3- مقدمه : در انشا فهم و درك مطالب ديگر را بيشتر مي كند كه معمولاً يك بند مي باشد (3يا 4 خط )
اسلاید 12: زبان گفتاریعنی گفتار را به طور طبیعی از اطرافیان خود می آموزیم بدون اینکه کسی به ما یاد بدهد.
اسلاید 13: زبان نوشتاریعنی زبانی که به آموزش و یادگیری نیاز دارد. زبان نوشتار از گفتار ماندگارتر است و باعث ارتباط بین نسلهاست. برای نوشتار از خط استفاده می کنیم.
اسلاید 14: زبان اشاره هرگاه نشود شکل گفتاری را به کار گرفت از زبان اشاره استفاده می شود. مانند این کتاب را به من بدهید.
اسلاید 15: آشنايي با بعضي نشانه هاي نگارشي : ( خط فاصله ) -در داستانها و نمايشنامه ها در ابتداي جمله و سر سطر مي آيد . -كجا بودي ؟ - كتابخانه - هر گاه كلمه اي در آخر خط جا نشود با استفاده از يك خط فاصله باقي آن را در سطر بعد مي نويسيم . نامه –نگاري هر گاه خط فاصله عبارت معترضه را جدا كند مانند حضرت علي – عليه السلام –به معني تا و به براي فاصله زماني و مكاني مي آيد .
اسلاید 16: نشانه هاي نگارشي چه اهميتي دارد؟ به ما كمك مي كنند تا متن را بهتر بخوانيم و معني جمله ها را درك كنيم . نشانه هاي نگاشي عبارتند از : ؟ ، !.:«/» (/) ...علامت سوال براي جمله هاي پرسشي ، تعجب براي عاطفي و زماني كه كلمه منادي قرار گيرد و نقطه براي توقف كامل و ويرگول براي مكث اندك و دو نقطه براي نقل قول و گيومه براي زماني كه سخني از ديگران بيان شود . زاويه ديد چيست ؟ گاهي داستان از زبان اول شخص مفرد يا جمع يا سوم شخص مفرد يا جمع گفته مي شود . به اين شيوه زاويه ديد مي گويند . در اين عبارت زاويه ديد سوم شخص است . او به هنگام داستان مي ايستد و با احساسات داستان را تعريف مي كند .
اسلاید 17: تفاوت زبان و ادبیاتهمانطوری که میدانیم زبان برای بیان مقصود می باشد. ادبیات برای زیباتر بیان کردن و تاثیر گذارتر نوشتن می باشد.به عبارت دیگر اگر بخواهیم مقصود خود را زیباتر بیان کنیم از ادبیات بهره میگیریم.
اسلاید 18: زبان یک لایه است ولی ادبیات چند لایگی دارد یعنی از زبان یک برداشت می شود ولی در ادبیات برداشت های زیادتری وجود دارد.
اسلاید 19: وقتی میگوئیم ”یک لیوان آب بیاور“ یک جمله ی زبانی است اما اگر گفتیم ”تکه یخ ها به گریه افتادند“ از ادبیات بهره گرفته ایم و به این معنی است که یخ ها آب شدند که با تشبیه و تشخیص یک جمله ی ادبی گفته ایم.
اسلاید 20: در زبان معنی و مفهوم مهم است ولی در ادبیات شکل و فرم اهمیت دارد مانند : نظم و نثر.
اسلاید 21: نثر ادبینثری است که نویسنده به زیبایی نوشته دقت نموده و سعی می کند تاثیر سخن خود را بیشتر کند مانند : "دیو چو بیرون رود فرشته درآید". در این مثال شاعر با استفاده از آرایه ی تشبیه گفته خود را زیباتر کرده است.
اسلاید 22: ارکان تشبیهبه طور کلی هر تشبیهی چهار رکن دارد.رکن اول : مشبّه یعنی اولین چیزی که در تشبیه به کار می رود . که به آن مشبه می گویند.
اسلاید 23: رکن دوم : مشبّهٌ به آن چیزی که رکن اول یا ”مشبه“ به آن تشبیه می شود. که به آن مشبّهٌ به می گویند.
اسلاید 24: رکن سوم : ادات تشبیه عبارتند از ابزار و وسایلی که در تشبیه به کار می روند که عبارتند از : « مثل ، مانند ، چون ، همچو .... »
اسلاید 25: رکن چهارم : وجه شبهعبارتست از صفت مشترک میان مشبّه و مشبّهً به.
اسلاید 26: مثال : دندان های علی همچو مروارید می درخشد.دندان های علی : مشبّههمچو : ادات تشبیهمروارید : مشبّهٌ بهمی درخشد : وجه شبه
اسلاید 27: زیباترین تشبیه ، تشبیهی است که یکی از ارکان تشبیه ذکر نشود مانند : «همچون پرستوها » که در این تشبیه طرف اول و وجه شبه بیان نشده است.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.