پزشکی و سلامتدامپزشکی

بازرسی های بهداشتی در کشتارگاه

صفحه 1:

صفحه 2:
کشتار اضطراری19۳16۲اج51 ۴۳۱6۲96۳6۷ © کشتار دام هایی که به علت درد حاد و یا شرایط خاص قادر به ادامه حیات طبیعی نبوده و تعلل در کشتار منجر به تلف شدن آن ها می شود. مهم ترين مواردی که سبب انجام کشتار اضطراری دام می شود عبارتست از شکستگی ها و تصادفات شدید بیرون زدگی رحم و سخت زایی» زمین گيري هاي طولاني مدت مثل تب شیر و اختلالات تنفسی حاد نظیر انسداد مجاری _

صفحه 3:
بازرسی بهداشتی گوشت و آلایشهای دامی در کشتارگاه ‎٠‏ حفظ سلامت جامعه مهمترین هدف از انجام بازرسیهای بهداشتی در کشتارگاهها است. ‏۶ در کشتارگاههای پیشرفته و صنعتی» مکانیسم های مختلفی برای گردآوری مستمر داده ها و اطلاعات دام های کشتاری و تجزیه و تحلیل آن ها از منابع مختلف وجود دارد. 20611۳6۵1100 یا مستند سازی ‏+ یکی از کاربردهای اصلی این سیستم» استفاده از اطلاعات کشتارگاه به منظور تشخیص دقیق بیماریها و انواع اپیدمیها است. ‏* سیستم ثبت اطلاعات در کشتارگاه باید شامل اطلاعات دقیق دام (سن» جنس گونه و نژاد)» شرایط بیماری» عامل بیماری و وزن ‏گوشت و ضمائم ضبطی باشد. ‎

صفحه 4:
* بازرسی بهداشتی باید بصورت منظم و هدفمند انجام پذیرد تا اطمینان لازم از سلامت محصولات. گوالتی مورد مصرف انسان حایسل شود * اصولاً سه دسته از گوشتها غیر قابل عرضه برای مصرف انسان هستند: الف) واردات غیر قانونی: در مواقعی که دام زنده يا لاشه از کشور دیگری به طور غیر قانونی و بدون اخذ مجوزهای بهداشتی لازم وارد شده باشد. ب) کشتار و عملاوری غیسر قانونسی: در مواردی که کشتار دام و يا عمل آورى گوشت در خارج از کشتارگاهها و مراکز صنعتی و بدون نظارت های قانونی انجام شده باشد. ج) گوشت گونه های حفاظتشده و در معرض خطر: شکار غیر مجاز و مصرف گوشت برخی از گونه های حیوانی حفاظت شده. در برخی از نقاط دنیا به ویژه قسمتهای مرکزی و غربی قار؛ آفریقا رواج دارد. یکی از مهم ترین علل آن فقر و وضعیت نامساعد اقتصادی بومیان منطقه است. - اصولاً به هر گوشت یا لاشهای که به صورت غیر قانونی از شکار حیوانات حیات وحش کمیاب و در معرض خطر حاصل شود ۲8۱5۳6۵1 اطلاق میشود.

صفحه 5:
بازرسی بهداشتی قبل از کشتار مهمترین اهداف بازرسي قبل از کشتار عبارتند از: ۴ - تعیین بيماري هايي که تشخیص آنها در بازرسی پس از کشتار و از روي لاشه امکان پذیر نباشد. - هاری و کزاز از جمله بیماری هایی هستند که تشخیص آنها تنها از طریق کنترل علایم بالینی و رفتاری حیوان قابل تشخیص است. 86 )تشخیص حیوانات دارای بیماریها و عوارض قابل درمان و تعویق کشتار آنها تا زمانی که به طور کامل بهبود یابند. - زیرا برخی از عوارض زودگذر و قابل درمان مانند خستگی مفرط دام به ضبط کل یا بخشی از لاشه منجر می شوند. 86) جلوگیری از کشتار دام های مبتلا به بیماری های مسری و خطرناک (نظیر شاربن» جنون گاوی؛ و هاری) و معدوم سازی اين دام ها به منظور پیشگیری از انتشار عوامل عفونی. © 62)- اطمينان از اينكه حیوانات به طور کامل استراحت کرده و ‎AUS‏ ‏اطلاعات لازم برای تشخیص و قضاوت های بعدی در مورد لاشه آن ها اخذ شده است. )- حصول اطمینان از نظافت و ضد عفونی کامیون های

صفحه 6:
+ بازرسی قبل از کشتار در دو مرحله انجام می گیرد که ابتدا در هنگام ورود دام به کشتارگاه و دیگری قبل از کشتار دام انجام می گیرد. تعداد دام ها و تراکم آنها در اصطبل انتظار باید طوري باشد که معاینه و بازرسي آنها به آساني امکان پذیر باشد. بازرسي قبل از کشتار باید در روشنايي كافي و در مكاني که حیوانات در دو حالت استراحت و حرکت به خوبي دیده مي شوند انجام گیرد. در حين بازرسي, تمام وضعیت های ‎et‏ طبیعی حیوان» علایم بيماري؛ آشفتگي» جراحات و غیره باید مورد توجه قرار گیرد. دامهای دارای کوفتگی یا شکستگی های وسیع باید بهصورت اضطراری کشتار شوند. حیواناتی که علایم بالینی بیماری را نشان میدهند باید به منظور انجام آزمایشات لازم و قضاوت نهایی تحت مراقبت قرار گیرند و آنهایی که درمان شده اند به عنوان موارد مشکوک باید از حیوانات سالم جدا شوند. ۲ ۲ ۲ ۳ ۳

صفحه 7:
< تاریخچه مدیریتی محل و وضعیت پرورش دام می بایست در برگة گزارش بازرسی قبل از کشتار ثبت شود. + دیگر اطلاعات مورد نیاز عبارنند از : - مشخصات صاحب دام - تعداد حیوانات گله در زمان ورود - جنس» سن, گونه و نژاد دام - تاریخ و ساعت دقیق بازرسي قبل از کشتار - علایم باليني و دماي بدن (در صورت وجود بيماري) < پس از انجام بازرسی قبل از کشتار؛ در صورت تأخیر در کشتار به مدت بیش از یک روز بازرسی بهداشتی باید مجدداً انجام گیرد.

صفحه 8:
بازرسی بهداشتی بعد از کشتار بازرسي پس از کشتار به منظور تشخیص و حذف گوشت های آلوده و نامناسب برای مصارف انساني انجام می گیرد. * - تشخیص حاد و يا مزمن بودن ضايعه *- تشخیص موضعی و یا عمومی بودن ضایعه * - تشخیص اهمیت جراحات پاتولوژيكي عمومي روی لاشه و ارتباط آنها با اندام های دیگر بدن بویژه کبد» کلیه» قلب. طحال و سیستم لنفاوي ۶- انطباق یافته هاي حاصل از بازرسی قبل و پس از کشتار به منظور تشخیص نهايي <- ارسال نمونه های مشکوک به آزمایشگاه به منظور تشخیص قطعي عامل بیماری /

صفحه 9:

صفحه 10:

صفحه 11:

صفحه 12:
* قضاوت نهايي با بررسي لاشه و بخش هاي مختلف آن و بر اساس مشاهده» ملامسه بوییدن» برش روي اجزاي لاشه و نیز تجزیه و تحلیل علایم قبل از کشتار و نتایج آزمايشگاهي صورت مي گیرد. #در زمان بازرسی لاشه باید به رنگ بوء علایم کوفتگی و ‎Se‏ ‏مشاهدات غیر طبیعی لاشه توجه کرد. #همچنین برخی از عقدههای لنفی باید ملامسه و برش داده شده تا ضایعات احتمالی مشاهده شوند. *قفسة صدری و محوطه شکمی نیز باید به دقت مورد بازرسی قرار گيرند. اصلاح و یا ضبط لاشه مي تواند به علت حداقل يكي از موارد زیر باشد: - بخشهایی که غیر طبيعي یا آلوده باشد. - بخشهایی که مصرف آن به انتقال آلودگی به انسان و بروز بیماری منجر شود. - بخشهايى كه براي مصرف كننده غير قابل قبول و نامطبوع باشد 1

صفحه 13:
© قضاوت بعد از بازرسی پس از کشتار بر سه اساس است: 0) ضبط کلی لاشه : در موارد آلودگی به پاتوژن خطرناک و یا ابتلا کل با بخش زیادی از لاشه به آلودگی _انجام می شود. متثل سل ‎cola‏ شاربن» زردی کل لاشه. آلودگی های شدید انگلی در کل لاشه 9) ضبط موضعی: در مواقعی که آلودگی فقط قسمت های محدودی از لاشه و یا آلایش ها را در گیر کند. مثل کوفتگی و ضربدیدگی موضعی لاشه؛ آلودگی موضعی به برخی از انگل ها - در اين مواقع فقط قسمت های دارای ضایعه حذف شده و مابقی اجازه مصرف دارند. ) مصرف مشروط: گاهی لاشه به برخی از پاتوژن هایی آلوده است که در صورت انجام تیمار حرارتی پا سرمایی مرتفع می شود. مثلا لاشه مبتلا به برخی از انگل ها در صورتی که در سرمای شدید یا حرارت بالا قرار گیرند آلودگی بر طرف می شود که اینکار در صنایع انجام می شود. البته اینگونه شت ها برای مصرف خانوار منع مصرف دارد. (مصرف و یا نوع مشروط یعنی اجازه مصرف به شرط انجام تیمارهای خاص مصضرف خاض)

صفحه 14:
آزمایشات میکرویی: * - دام تب دار *- خروج ترشحات از منافذ بدن دام (رحم. بینی و ...) < - کشتار اضطراری < در مواقعی که خروج امعا و احشا بیش از یکساعت بطول بیانجامد (به دلیل احتمال خروج پاتوژین های روده ای از دستگاه گوارش و انتقال به لاشه) <- در مواقعی که دام اسهال داشته باشد ۶ -مشکوک بودن به بیماری خاص <- زمانیکه امعا و احشا جابجا شده و تطبیق آنها با لاشه میسر نباشد و مشخص نباشد که امعا و احشا متعلق به کدام لاشه است. _

صفحه 15:
جه قسمت هایی را باید برای آزمایش میکروبی ارسال کرد؟ < - دو تكه عضله که هر کدام 6۳600-06000 گرم باشد. نکته : جایگاه عضلات ‎al‏ قرینه و معکوس باشد. مثلا اگر از عضله دست راست نمونه گرفته شود نمونه بعدی باید ران پای چپ باشد. < - دو عقده لنفاوى < -کید : در گوسفند کل کبد و در كَاو 600000-20000 كرم كبد < - طحال و كليه ها بطور كامل < - در موارد التهاب روده : قسمتى از روده را انتخاب كرده و ابتدا و انتهاى لن با نخ هاى يلاستيكى مخصوص به دقت بسته مى شود . سيس برش داده و به آزمايشكاه ارسال مى شود. ص2

صفحه 16:
۶ در مواردی نادر گوشت برخی از دام ها به رغم آلوده نبودن به هیچیک از عوامل عفونی و یا آلاینده های شیمیایی به دلیل وجود ناهنجاریهای اسکلتی مادرزادی قابل عرضه نیستند. * اين موارد تقریباً کمیاب بوده و میزان وقوع آنها در حدود ‎DIS‏ ‏درصد است, *در اکثر موارد» تراتوژنها (۲6۲۵10965) عامل بروز ناهنجاری های مادرزادی هستند و در جنین در حال رشدء حالت غير طبيعي ايجاد مي كنند. > چند انگشتي یا پلي داكتيلي ‎Polydactyly)‏ ) یک نوع ناهنجاری های مادرزادی است

صفحه 17:

صفحه 18:
247 Melanosis (congenital) — liver: cattle Atthe

صفحه 19:
263 Pyohaemic abscesses — viscera: sheep A

صفحه 20:
261 Hepatic abscesses—liver: sheep The right side of the liver

صفحه 21:

صفحه 22:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان