باس بار
اسلاید 1: به نام خدا موضوع تحقیق : باس بار نام استاد : اقای مهندس رستمی محقق: ابوالفضل شرفی
اسلاید 2: باس بار BusBar) )چیست؟در هر نیروگاه یا پست، ژنراتورها، ترانسفورمرها، سیمها و کابلهای با سطح ولتاژ برابر و هم فاز، بوسیله یک رسانا به نام باس بار- BUSBAR به یک دیگر متصل میگردند. در باس بار، انرژی ژنراتور یا ترانسفورمرها بهم پیوسته و به بخشهای بعدی انتقال مییابد.
اسلاید 3: باس بارها اشكال گوناگوني دارند، نوع تخت و مسطح آن در ولتاژهاي پائين بكار مي رود و بيشتر به شينه مشهور است. نوع رشته اي آن كه در حقيقت هادي است مركب از چند رشته سيم و باس بار لوله ايي كه عمده ترين كاربرد آنها در مراكز توليد و تبديل انرژي الكتريكي است. اين دسته از باس بارها را معمولاً از جنس مس يا آلومينيوم و آلياژهاي آن توليد مي كنند.
اسلاید 4: به دلایل متعدد از جمله: تشعشعات حرارتی و تبادل حرارتی بهتر آلومینیوم نسبت به مس، ایجاد خاکستر کمتر در موقع جرقه زدن و سوختن آلومینیوم، واکنش بیشتر مس با گوگرد موجود در هوای آزاد و تشکیل پوسته اکسید مس که هدایت الکتریکی را کاهش میدهد. آلومینیوم از مس کاربرد بیشتری پیدا میکند.پر مصرفترین آلیاژ برای ساخت باس بارهای لوله ای، آلیاژ ۶۱۰۱ (مطابق با نام گزاری اتحادیه بین المللی آلومینیوم – Aluminum association) با انجام عملیات حرارتی T۶ است. این عملیات حرارتی هنگامی بکار برده میشود که استحکام مکانیکی زیاد و هدایت الکتریکی مناسبی مورد نظر باشد و مفهوم آن این است که ابتدا بر روی محصول عملیات حرارتی انحلال و سپس پیر سازی مصنوعی (Artificial aging) صورت گرفته است. آلیاژ ۶۱۰۱ از مقاومت به خوردگی بالایی برخوردار است و قابلیت جوشکاری و لحیم کاری مناسبی دارد. قابلیت ماشین کاری این آلیاژ متوسط است.
اسلاید 5: اتصال باس بار و شینه های مسی در تابلوهای برقاتصال شینه های مسی در تابلوهای برق بایستی از لحاظ مکانیکی قوی و مقاوم در برابر اثرات محیط باشد.میتوان با استفاده از پیچ کردن ، اتصال کلمپی ، اتصال با پرچ و لحیم و جوشکاری به سادگی شینه ها را به هم متصل کرد . در این بین روش های اتصال با پیچ و اتصال کلمپی پر استفاده تر هستند .
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.