بتن الیافی
اسلاید 1: 1دانشگاه محقق اردبیلیبتن الیافیFiber Reinforced Concrete (FRC)امیرحسین رستمیاناستاد محترم : جناب آقای میررحیمیدرس : مصالح ساختمانیخرداد 1397
اسلاید 2: بتن :بتن از سه عنصر اصلى شن و ماسه و سیمان تشکیل شده است که در آن شن و ماسه توسط سیمان به یکدیگر چسبانده می شوند.این ماده ساختمانی داراى مزایا و معایبی است که کاربرد ان را در مواردى لازم ومفید و در موارد دیگر غیر ممکن یا مضر می سازد. از جمله معایب بتن:مقاومت کششی بسیار ناچیز آن می باشد که این رفتار ترد و شکننده موجب شکست ناگهانی و فروریختن سازه های بتنی در هنگام زلزله می گردد.
اسلاید 3: بتن الیافی:ساخت بتن الیافی ازسال ۱۹۶۰در کشور هاى صنعتی پیشرفته آغاز شده ودر طی این ۴ دهه جنس و شکل الیاف و نحوه ساخت بتن الیافی بهبود یافته و کاربرد ان نیز فزونی یافته است.
اسلاید 4: بتن الیافی در حقیقت نوعی کامپوزیت است که با به کارگیری الیاف تقویت کننده داخل مخلوط بتن، مقاومت کششی و فشاری آن، فوقالعاده افزایش می یابد. این ترکیب کامپوزیتی، یکپارچگی و پیوستگی مناسبی داشته و امکان استفاده از بتن به عنوان یک مادة شکل پذیر جهت تولید سطوح مقاوم پرانحنا را فراهم می آورد. بتن الیافی از قابلیت جذب انرژی بالایی نیز برخوردار است و تحت اثر بارهای ضربه ای به راحتی از هم پاشیده نمیشود.
اسلاید 5: تاریخچه الیاف: در زمانهای گذشته، از الیاف جهت تقویت ملاتهای ترد و شکننده استفاده میشد که مشهورترین و پرطرفدارترین آن که به علت ارزانی قابل دسترسی بوده و هست، کاه میباشد که برای تقویت آجرهای خشتی و ملات کاهگل در اندودها در قبال ترک خوردگی که بعد از خشک شدن به وجود میآید، به کار رفته و در حال حاضر نیز ارزانترین نوع ملات در مناطق روستایی کشور است. استفاده از کاه و مخصوصا موی دم اسب و یا بز در بناهای قدیمی ایران به خصوص گنبدها سابقه طولانی و تاریخی دارد. کاربرد الیاف فولادی از اواسط قرن اخیر آغاز گردیده و تاریخ دقیقی در مورد استفاده از این روش در دسترس نیست ولی افراد مختلف با استفاده از روشهای متفاوتی نظیر کاربرد تکههای سیم یا بریدههای فلز در داخل بتن، امتیاز این نوع روش را به نام خود به ثبت رساندهاند.
اسلاید 6: مزایای بتن الیافی: مزایای این نوع بتن در مقایسه با بتن معمولی را میتوان بطور خلاصه به شرح ذیل بیان داشت:-مقاومت در مقابل سایش و هوازدگی سطح-مقاومت زیاد در مقابل تنشهای خستگی-مقاومت بسیار عالی در مقابل ضربه-قابلیت باربری زیاد بعد از ترک خوردگی-مقاومت کششی، خمشی و برشی زیاد-کنترل عرض ترک خوردگی بوسیله افزایش تعداد ترک ها-امکان حذف آرماتور های برشی بدلیل مقاومت فشاری بالا-كاهش ضخامت دال بتنی با حفظ استحكام-كاهش تركهای انقباضی در زمان اولیه بتن ریزی
اسلاید 7: موارد استفاده و كاربرد بتن الیافی : بتن الیافی خواص مناسبی همچون شکل پذیری بالا ، مقاومت فوق العاده ، قابلیت جذب انرژی و پایداری در برابر ترک خوردن را دارا می باشد که متناسب با آنها می توان موارد کاربرد فراوانی برای آن یافت . -بطور مثال در ساخت کف سا لن های صنعتی ، می توان از این نوع بتن به جای بتن آرماتوری متداول سود جست.- این نوع بتن از بهترین مصالح مورد استفاده در ساخت بناهای مقاوم به ضربه ، همچون سازه پناهگاه ها وانبارهای نگهداری مواد منفجره به شمار می رود و بنای شکل گرفته از بتن ، قابلیت فوق العاده ای در جذب انرژی ضربه دارد همچنین در ساخت باند فرودگاه ها به خوبی می توان از این نوع بتن کمک گرفت . -مواردی دیگری از به کارگیری این نوع بتن ، ساخت قطعات پیش ساخته ساختمانی همچون پانل های سایبان ویا پاشیدن بتن روی سطوح انحنادار همچون تونل ها می باشد . -به کارگیری این نوع بتن در بنای یک سازه علاوه بر موارد یاد شده از مزایای همچون عایق بودن در برابر صدا وسرعت بالای اجرا نیزی برخودار است .
اسلاید 8: اجرای جداول شهری وآبرویکپارچه بابتون الیافی:
اسلاید 9: اجرای کف سالن صنعتی بابتون الیافی:
اسلاید 10: اجرای باندفرودگاه بین المللی درآمریکا:
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.