بررسی خواص نوری و کاربرد آن در کشاورزی
اسلاید 1: 1بررسی خواص نوری و کاربرد آن در کشاورزی
اسلاید 2: 2اصول پايه نورنور= انرژیمستقيم تبديل به گرمامي شود.تابش نور به يک سطح ، سطح را گرم می کند.گرما= انرژینور = پديده الکترومغناطيسخصوصيات الکترومغناطيس دارد (امواج راديويی). جريان الکتريسيته دارای فرکانس Hz60 و طول موج زياد می باشند.نور قابل رويت رفتاری شبيه ذرات دارند(فوتونها).◄◄
اسلاید 3: 3شيمی- نورنور ممکن است جذب شده و در واکنشهای شيميايی به صورت محرک شرکت کند مانند فتوسنتز گياهان که در اين حالت فرکانس وطول موج بايد در محدوده مشخصی باشد تا در واکنش دخالت کند.بعضی مکانيزمها بايد وجود داشته باشند تا اجازه بدهند که واکنش اتفاق بيفتد که عبارتند از:کلروفيل ساختارهای شيميايی وفيزيکی گياه
اسلاید 4: 4طيفهای الکترومغناطيسی:پرتوهای الکترو مغناطيسی که به شکل امواج انتقال داده می شوند ، رابطه بين طول موج وفرکانس آنها به صورت زير است:درانتهای طيف امواج وگاما با کمترين طول موج و بيشترين فرکانس می باشندسرعت نور در خلأ
اسلاید 5: 5نور مرئی، در محدوده دريافت کننده های نوری در چشم انسان ،نسبتاً يک نوار باريک در طيف را اشغال می کند. طول موج از 350nm (بنفش) تا 760nm(قرمز) تقسيم بندی می شود.امواج راديويی و رادار نسبتا” طول موج بالا و فرکانس پايين دارند. امواج کوتاه (مايکرو) اخيراً در مايکروويو بکار برده می شود.hعدد پلانک j-s 34- 10* 6.626
اسلاید 6: 6
اسلاید 7: 7واکنش پرتو ورودی به يک جسم سه مسير می تواند داشته باشد:انعکاسجذب عبور•••
اسلاید 8: 8:انرژی پرتو برخورد کرده به سطوح مربع:مقدار انرژی منعکس شده:انرژی داخل جسم:انرژی برخورد کرده به سطح مقابل بعد از انتقال خطی:مقدار انرژی خارج شده از سطح مقابل :انتقال:انتقال داخلی:جذب:انعکاس کاملبرای مشخص کردن بازتاب کل، بايد تمام پرتوهای بازتابی بدون توجه به جهتی که قرار می گيرند،محاسبه شود.
اسلاید 9: 9
اسلاید 10: 10
اسلاید 11: 11اندازه گيری اندازه و رنگ
اسلاید 12: 12کاربردهای اندازه گيری نوردر موادخصوصيت عبور وبازتاب نور در محصولات کشاورزی در سالهای اخير برای موارد زير به کار رفته است:درجه بندی و تشخيص رنگميزان رسيدگی و قند ترتيب بندی الکترونيکی و مطالعه ويزگيهای داخلی سبزيها وميوه هادورسنجی (Remot sensing)برای نمونه:: رنگ گوجه فرنگی نشاسته درونی گندم و رسيدگی ميوه درجه آسياب برنج حفره های درونی سيب زمينی لکه های خونی وسبز در تخم مرغ ها آفت حشره ای در گندم و ذرت محتوای رطوبتی دانه ها
اسلاید 13: 13سيستم اپـتو الکترونيک:اساس کار اين سيستم ها بر پايه استفاده از حسگر های نوری و ويژگيهای عبور نور از محصول يا بازتاب نور در آن می باشد .ابتدا توسط يک منبع نور سفيد ، نور به محصول تابانده می شود وانعکاس آن از طريق حسگر رنگ دريافت شده و سيگنال خروجی به مدار الکترونيکی تشخيص رنگ ،متناسب با شدت و طول موج نور دريافتی ارسال می شود . به منظور حذف رنگ های ناخواسته از صافی نور (فيلتر) استفاده می شود طول موجهای خروجی از آنها به حسگر نوری فرستاده می شود.
اسلاید 14: 14تعيين ميزان رسيدگی و قند سيب:طيف سنجی در نزديک مادون قرمز (NIR) روشی است که برای آزمون غير مخرب بکار برده می شود وصفات متعددی از سيب را مشخص می کند.تعيين کيفيت ميوه های ناقص ومعيوب يکی از مسايل صنعت ميوه است. در مورد سيب سفتی(firmness) ومحتوای قند در مشخص کردن کيفيت آن بکار می رود.Kawano و همکاران در سال 1993 برای تعيين محتوای قند mandarins تکنيک NIR را بکار بردند.
اسلاید 15: 15در مد بازتاب، نور به وسيله Probe ميوه ها تحويل داده می شود بر روی سطح آنها جمع آوری می شود. مد عبور، اطلاعات طيفی با اندازه گيری نور عبوری از تمام ميوه است . فوتونها در مسير با طول بزرگتربه خوبی پخش می شوند ودر ميوه ها جذب می شوند، اندازه گيری ميزان عبور نيازمند منبع نور قوی و حساسيت آشکار سازی برای اطلاعات طيفی است.اندازه گيری در محدوده قرمز در سه مد بکار می رود : بازتاب،واکنش وعبور.مد واکنشی، يک سازش بين مد بازتاب و عبور را فراهم می سازد، نور تابانده شده، نور پخش شده و بازتاب شده را از فاصله معلومی از ميوه ها دريافت می کند.
اسلاید 16: 16
اسلاید 17: 17اجزای سيستم سورتر رنگ:1- مخزن ورودی2- تغذيه کننده ارتعاشی3- کانالها4-منبع نوری5- دوربين6- پس زمينه7- سوپاپ خروجی8- کانال دانه های انتخاب شده9- خروجی دانه های انتخاب شده10- کانال خروجی مواد زائدفيلتر مورد استفاده سبز با طول موج 515nm و قرمزبا طول موج 675nm است. مواد آلوده کننده توسط فيلتر NIR حذف می شوند ( خرده شيشه يا ساقه ها و پوسته ها).
اسلاید 18: 18ماشين بينايی
اسلاید 19: 19
اسلاید 20: 20
اسلاید 21: 21سنجش از راه دور:کاربرد در کشاورزی:1- تعيين ميزان سبزينگی از فضا2- تعيين ازت گياهان زراعی بوسيله ماهواره 3-تعيين ميزان عناصر درون خاک4- کشف سفره های زير زمينی آب
اسلاید 22: 22فلورسنتتاخير در بازتابمدل های رنگی
اسلاید 23: 23
اسلاید 24: 24
اسلاید 25: 25
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.