محیط زیست و زیست‌شناسیمراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامتعلوم پایه

بررسی پروژه ها از نظر مسایل بهداشت، ایمنی و محیط زیست(HSE)

صفحه 1:
بسم انّه الرحمت الرحیم

صفحه 2:
نوان : بررسی پروژه ها از نظر مسایل بهداشت. ایمنی و محیط زیست(۲!5) استاد مربوطه : .... دانشجو :

صفحه 3:
نظامی لست هدفمند و سازماندهی شده با برنامه ریزی خاص که با تهیه دستورالعمل هاء روش های اجرایی و استانداردها و مقررات جاری استقرار يافته و مورد بازنگری قرار می گیرد و در مقاطع زمانی مختلف اصلاح می گردد. مزایای اجرا بررسی پروژه از نظر مسایل بهداشت, ایمنی و محیط زیست در تمامی مراحل اطمینان به مدیریت در مشخص کردن ریسک ها و روش های کنترل و کاهش آنها رعایت لستانداردهای موجود در لرتباط با پروژه در تمامی مراحل ‎HSE‏ کاهش هزینه ها و افزایش سودآوری و رقابت در بازارهای جهانی بسترسازی مناسب جهت اخذ ولجرای کلیه استانداردهای مدیریت بهداشت, ایمنی و محیط-زیست افزایش اطمینان پرسنل از کاهش و کنترل خطرات بالقوه و بالفعل موجود در پروژه و ثرات سوءآنها

صفحه 4:
اعضای تیم ‎HSE (alot‏ دبیر نیم متخصص ۲۸5۶ نماینده بهره برداری از مهندس فرایند. متخصص ایمنی نصب. متخصص کنترل فرایند و سایر افراد نيز می توان کمک گرفت.

صفحه 5:
عناصر سیستم مدیریت بهداشت. ایمنی و محیط زیست ۱ رهبری و تعهد ۲ خط کشی و اهداف استراتژیک ۲ سازمان»متایم رو مسفن سازی ۴. ارزیابی و مدیریت ریسک ۵ طرح ریزی 2 استقرارو ۷ ممیزی و بررسی مجدد AA So Jind

صفحه 6:
۱. رهبری و تعهد در این بخش اعتقاد نیروی انسانی در سطوح مختلف سازمان از صدر تا ذیل بالا تا پایین) و فرهنگ جاری در شرکت برای رسیدن به موفقیت نظام مدیریت بهداشت. ایمنی و محیط زیست مورد بررسی و ملاحظه قرار می‌گیرد. رهبری و تعهد شرکت بایستی نسبت به ایجاد و تداوم فرهنگی که حامی نظام مدیریت ‎HSE‏ براساس: ‏اعتقاد به علایق و خواسته‌های شرکت برای بهبود اجراء اصول بهداشت. ایمنی و محیط ‏زیست: ایجاد انگیزه برایبهنود اجراه اصول بهداشت: ایستی و.محیط زیست. توسط ‏كا ‏ار ‎ ‎

صفحه 7:
پذیرش مسئولیت فردی و پاسخگویی برای اجراء اصول بهداشت. ایمنی و محیط زیست. اعتقاد به یک نظام مدیریت بهداشت. ایمنی و محیط زیست کار آمد. باشد اقدام نموده و کارگنان: ضرکنث و پیمانکاران آنن,پایستی درایجاد و حفظ یک چنین فرهنگ پویایی نقش داشته باشند.

صفحه 8:
نشانه های تعهد مديريت به نظام مد ‎BSE ss‏ تخصيص منابع مورد نياز اعم از مالى. ب *عنوان نمودن موضوعات مربوط به ایمنی. بهداشت و محيط زيست در ابتداى جلسات مختلف. بانی و غیره (نظیر پول و زمان و ..) به موضوعات ايمنىء بهداشت و محيط زيست *مشارکت فعال در فعالیت‌های مربوط به ایمنی بهداشت و محیط زیست و بررسی‌های مربوط به آنها در سازمان و بخشهای تابعه آن. *اهمیت دادن و دخالت ملاحظات ایمنی. بهداشت و محیط زیست در تصمیم گیریههای مدیریت *قدردانی از مجریان و برسمیت قناختن موضوعات پن از دستیابی به اهداف ایمنی بهداشث و محیط زيسث

صفحه 9:
تشویق کارکنان برای ارلئه پیشنهادات سازنده در زمینه معیارهای بهبود اجرای ‎steel‏ ‏بهداشت و محیط زیست . مشارکت و ارزش نهادن به نوآوریهای که در داخل یا خارج سازمان در زمینه موضوعات ایمنی. بهداشت و محیط زیست حاصل گردیده است. ۲ خط مشی و اهداف استراتژیکدراین بخش دیدگاه‌ها » مقاضد و خواسته های مدیریت و اصول عملکرد و اشتیاق ایشان نسبت به بهداشت. ایمنی و محیط زیست و هدف از بهبود کارآتی عملکرد ۳151 بیان می‌گردد.

صفحه 10:
مدیریت ارشد شرکت بایستی خط مشی‌ها و اهداف استراتژیک را تعیین و مستند نموده و اطمینان حاصل کند که آنها: «با اهداف و خط مشی تعیین شده از سوی شرکت مادر سازگار باشد. « مرتبط با فعالیت‌ها؛ محصولات و خدمات قلبل ارلئه توسط شرکت بوده و همجنين تأثيرات آنها بر ۲19 نیز مد نظر قرار گیرد. «با سایر خط مشی‌های جاری در شرکت سازگار باشد. «به همان میزان که به سایر خط مشی‌ها و اهداف اهمیت داده می‌شود. مورد توجه قرار گیرد.

صفحه 11:
«بدرستی استقرار يافته در تمامی سطوح سازمان مورد توجه قرار گرفته و در عمق سازمان جاری گردد. « در دسترس عموم قرار گیرد. «تمامی الزامات قانون و قوائین مربوطه در آن‌ها رعایت گردد. «در جلئی که قوانین و مقرراتی وجود ندارد. استانداردهاپی که خودشان معیار قرار داده‌اند» مورد استفاده قرار گیرد. «شرکت را ملزم به کاهش ریسک‌ها و عوامل بالقوه آسیب رساندن بهداشتی, ایمشی و ژیست ‎Aare‏ تاق اث قعاليق ها تولیدات ییا ختسات ین ‎gues‏ > ممکن نماید.

صفحه 12:
خط مشی خط مشی ایمنی و بهداشت به عنوان مثال می‌تواند در برگیرنده تعهد نسبت به: «برقراری روشهای اجرلئی و ایجاد عادات توجه به ایمنی و بهداشت وجد و جهد در مسیر ایجاد محیط کاری» عاری از حادثه باشد. «فراهم نمودن تسهیلات. تجهیزات و واحدهای تولیدی که براساس اصول مهندسی ساخته شده‌اند و حفظ نگهداری آنها در شرایط ایمن باشد. «صراحت در بیان مشکلات و مسائل و همچنین مشارکت در طرح موضوعات ایمنی بهداشت را ترویج نمایند.

صفحه 13:
«فراهم نمودن دوره‌های آموزشی به منظور توانا نمودن کارکنان برای انجام کار بظریق آیمن و حفظ سلامت آنها باشد «انجام سلسله فعالیت‌های تبلیغی سازمان يافته و منسجم برای بالا بردن دانش و آگاهی ايمنى» بهداشت باشد. خط مشی زیست محیطی به عنوان مثال می‌توانده بیانگر تعهد نسبت به: «توجه صحیح نسبت موضوعات محیط زیست وجد و جهد نمودن به منظور کاهش ریسکهای زیست محیطی به حداقل میزان ممکن باشد.

صفحه 14:
«کاهش پساب (ضایعات) و صرفه جوئی در مصرف مواد. سوخت و انرژی باشد. «کاهش و در صورت امکان اجتناب از برون ریز و خروجی‌های زیان آور برای محیط زیست باشد. «فراهم نمودن شرایط لازم برای برگزاری دوره‌های آموزشی و همچنین بالا بردن آگاهی کارکنان باشد. «مشارکت در فعالیت‌های پیشگامان زیست محیطی و تدوین مقررات مربوطه باشد. «کاهش عوامل بالقوه آسیب رسان و تأثیرات سوء زیست محیطی طرح‌های جدید و توسعه‌ای به حداقل میزان ممکن باشد.

صفحه 15:
«تلاش در جهت آرمان توسعه پایدار اقتصادی بر پایه موضوعات زیست"محیطی باشد. از سوی بالاترین مقام. توسعه پافته و حمایت میشود بلید به صورت قابل فهم برای گروههای ذینفع تهیه شده و در دسترس قرار گیرد (مثلا از طریق درج در گزارش سالیانه. تهیه کتابچه و نصب در تابلو اعلانات) شرکت میتولند دارای خط مشی جداگانه برای هر یک از بخشهای بهداشت. ایمنی و محیط زیست باشد یا اينکه یک خط مشی جامع بهداشت. ایمنی و محیط زیست داشته باشد.

صفحه 16:
سان منلبع و مستند سازيدر اين بخش سازمان دهى نيروى انسانى؛ متلبع و مستند سازی برای کارآئی عملکرد ۲19 مورد بحث قرار می‌گیرد. مسئولیتها و ساختار سازمانی نماینده( نمایندگان) مدیریت

صفحه 17:
آموزش عمومی ۱. پیمانکاران ۲ ارتباطات ۲ مستند سازی و کنترل ‎dt‏ سازى نظام بهذاشدت::ايمنى.و,محيظ زيشتكنتزل اسناف ‎Bag WR Ng POY‏ سازمانى: ساختار:سازمانى بايد بيان كسده روابط بين قسمتهاى ذيل باشد:

صفحه 18:
«بخش‌های عملیاتی مختلف «بخش‌های عملیاتی و سرویس‌های پشتیبانی (اگر چه این سرویس‌های پشتیبانی توسط واحدهای مربوط به شرکت و با حتی یک سازمان بزرگتر انجام گیرد). «کارکنان پیمانکاران «همکاران در فعالیت‌های مشترک (نظیر قراردادهای بیع متقابل) تهیه شرح وظایف بهداشت. ایمنی و محیط زیست. بستگی به طبیعت کاری و ساختار سازمانی هر شرکت دارد.

صفحه 19:
به عنوان مثال: «مدیریت ارشد- مسئولیت توسعه. تخصیص منلبع. بررسی مجدد و پیروی کردن از خط مشی كيده ناز «مللی- توسعه و برقراری یک روش اجرلئی حسابداری که قادر باشد هزینه‌ها و منافع حاصل از پرداختن به بهداشت ایمنی و محیط زیست را تعیین کند. «وظایف اختصاصی مدیران واحدهای عملیاتی /بازرگانی (نظیر عملیات» حفاری؛ تولید . اکتشاف. مهندسی . خدمات. بازاریلبی» امور پیمان‌هاه تحقیق و توسعه. خرید مهندسی نفت. امور حقوقی:.مالی و کارکنان) استقرار نظام مدیریت بهداشت ایمنی ۰ محیط زیست در حوضه مسئولیت‌های خود (با مشارکت کارکنان) و ارتباط دوسویه موثر و همچنین اجراء برنامه‌های آموزشی برای بهداشت. ایمنی و محیط زیست می‌باشد. 3

صفحه 20:
۲-۳- نماینده (نمایندگان) مدیریت: نماینده یا نمایندگان بایستی از سوی مدیریت تعیین گردیده و مسئولیت‌هاء اختیارات و وظایف ایشان نیز برای اپجاد هماهنگی لازم برای استقرار و حفظ و نگهداری نظام مدیریت ایمنی. بهداشت و محیط زیست مشخص گردد. و این نمایندگان بایستی در مقابل مدیریت ازشند سازمان پاسخگو باشند. ولی:لین انتخاب هیچگاه متلفی مسقولیث فردی مدیران صف برای استقرار نظام مدیریت ایمنی» بهداشت و محیط زیست در حیطه نظارتشان نمی‌باشد.

صفحه 21:
«از سوى مديريت تعيين می شود. «مسئول هماهنگی استقرار و تداوم نظام ‎cul HSE‏ « باید در برابر مدیریت پاسخگو باشد. «باید اطلاعات کافی از فعالیتهای شرکت و مباحث ۳15 آن داشته باشد. «باید ارتباط تنگاتنگ با مدیران صف در تمامی مشاغل و فرایندها داشته باشد. « وظایف دیگر وی موجب تضعیف وظایف ]۱5 وی نگردد.

صفحه 22:
۳ منابع مدیریت ارشد بایستی برای اطمینان از عملکرد مثر نظام مدیریت ایمنی. بهداشت و محیط زیست. منلبع کافی به لین امر اختصاص دهد تخصیص منابع بایستی به گونه‌ای انجام گیرد که تمامی بخش‌های نظام مديريت ۲15 از آن منتفع گردند. برخی از موضوعات مشمول اين بخش عبارتند از: ‎FY‏ شایستگی و صلاحیتتعیین روشهایی که وظایف باید بر اساس آنها انجام گیرد.

صفحه 23:
تعیین صلاحیتها(توانایبهاء مهارتهادانش مورد نیاز) انتخاب کارکنان مناسب فراهم نمودن آموزش در صورت نیاز بررسی مجدد عملکردرویه‌ها و سیستمهای اطمینان از صلاحیت نظام‌دار و مستند به ما کمک می کند تا فرایندهای زیر به سادگی انجام گیرد: قتعیین الزاساث موبوظ به قنایستگنی: در فغالیت‌ها «تعریف و ثبت معیارهای شایستگی #تجكوتكى اتتخاب:اقراة:براسامن معيارهاى تعيين شده «مستند نمودن و گواهی نمودن شایستگی هنگامی که نیاز می‌باشد.

صفحه 24:
| «تعيين جنبه‌هائی که کارکنان هنوز به شایستگی دست نیافته‌اند. ۱ «آموزش افراد برای افزایش سطح صلاحیت در حوزه کاری ایشان «رزیابی مجدد صلاحیت کارکنان در فواصل زمانی معين «رزيلبى صلاحيت يس از تغيير شغل ياء فعالیت جاری و یا انتقال تکنولوی جدید آموزش شرکت بایستی یک روش اجرلثی برای اطمینان و افزلیش صلاحیت از طریق تعیین نیازهای آموزشی و فراهم نمودن آموزش‌های لازم برای تمامی پرسنل داشته باشد. 3

صفحه 25:
۵2-۳ پیمانکاران «باید یک روش اجرایی وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که ‎HSE‏ پیمانکاران در قالب یک نظام مدیریت با الزامات سازگار می باشد. «روشهای اجرایی باید تسهیل کننده رولبط پیمانکاران با شرکت و نیز سایر پیمانکاران باشد.در روش اجرایی بایستی توجه خاصی به موارد ذیل داشته باشیم: «انتخاب پیمانکاران. (علاوه بر سایر موارد) بایستی چس از ارزیلبی دقیق خطمشی ]15 شيوة اجراوو کفایت طام مديريت بهداقت العنى ومحيظ ريست ‎١‏ آن با ريسكهاى موجود در خدماتى كه به ايشان محول كرديده. انجام كرديد.

صفحه 26:
«رتباط مور عناصر کلیدی نظام مدیریت شرکت. و استاندارد‌های کاری و حفاظت از محیط زیست مورد انتظار از پیمانکارء بیانگر اهداف و معیار کارئی اجراء ۳۹۴ است. که مورد توافق قرار می‌گیرد. «تبادل اطلاعات بین پیمانکاران و شرکت در زمینه‌هلئی که می‌تواند بر موضوعات ۲۱5 هر یک از طرفین تأثیر داشته باشد. «هر پیمانکار بایستی یک برنامه مثر و مرتبط آموزشی داشته باشد که در برگیرنده ثبت سوابق و همچنین روش اجرائی برای ارزیابی دوره‌ای جدید مورد نیاز است

صفحه 27:
نظام آراستگی محیط کار: ‎fouse 5S‏ 7 عبرتلستز ننظم دادنبه کلیه اجزلیب_کس ایمان‌جهسیل به لهدلفاز دیدگاه5۹ ساماندهی‌به معنایت- شخیص‌ضرورعاز غیرضروریو لعما [مدیریلولویتها ب رلی‌رهاییاز غیرضروریها لست ‎IN ORDER/STRAIGHTEN:‏ 581 عبارت است از نظم و ترتيب به معنى قرار دادن اشياء در مكانهاى مناسب و مرتب به نحوى كه بتوان از آنها به بهترين وجه استفاده كرد. نظم و ترتيب راهى است براى يافتن و بكار بردن اشياى مورد نيازء بدون انجام جستجوهای بيهوده. هنكامى كه هر جيز با توجه به كاركرد و در نظر كرفتن كيفيت و ايمتى کار در جاى مناسب و مفخصن قزار داشقه باشده ‎oe‏ ار همواره منظم و مرتب خواهد بود.

صفحه 28:
‎SHINE‏ عبرتلستاز دور ریختن‌زولند و پاکیزه کردن‌لشیاه از آلودگیها و مواد خارجی‌به عبارت‌دیگر پاکیزه سازینسوعیبازرسیاستب ایبینیو پساکیزگی محیط کار برلی‌حذ فآ اودگی‌مورد تأکید در لین ختاز نظام 55 قرار دارد. بسرخیاز لوايم تجهيزاتو مكانها لزوماً بايد بسير ياكيزه و علرواز هر نوع الودكئنكهدارىشوند بابرليزلايم لستكه لنهارا دقيقاً شاسايئ: موهه و برلینپاور بود که پاکیزه ساٍی‌تنها تمیز کردن‌محل‌کار و لوانم موجود در آن‌نیستبلکه پاکیزه ساریامکان‌انجام بازیسیو بازبینیرا نیز بایستیف رلهم آورد

صفحه 29:
‎STANDARDIZE‏ عبیتلستاز کنترلو لصااح دلئمی‌سایماندهی نظم ترتیبو پاکیزگی ‏تاکید لصلی‌در لستانداردسازیمتوجه مدیریلستکه با لستاندارد کردنمقررلتبالستفاده از نوآویی و خاقیت‌محیط کار را بسه ن_حوولستاندارد و کنترلنماید که هموایم همه عولملب | سرعتو دقت لام مورد لستفاده قرار گپرند. ‏۱۸ : عبتلس از آموزش‌عادلتو تونایید ب ی واه خی تعاس ۱ ‎ ‎ ‏لینجا لیجاد عادلتدیستبه چایع ادف ادرس تست لینک ار را ليد از طر: مه هاید, لنجام کار بسه لفراد و زداهنلناندر ليزيمينه لغار نسمود. همچنیرلیننتمرینها از طریق‌وضع مقررلتو پسیروی‌جدیاز آنها تسحققمی- پذیرد. بسه عبرتدیگر لنضباط فرلیند تکار و تمریرنجام ‎cual psy ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 30:
مرحله 508۲ شناسایی ضروریات ضروریات ممکن است شامل مدارک سوابق. مصالح و ماشین آلات و ابزار وتجهیزات باشد. کمبود ضروریات نیز باید در این بخش مشخص شود. تيم متشكل از حداقل ؟ نفر براى شناسايى ضروريات و غير ضروريات تشكيل شود. زاهتمايى: ضرورئ بودن 'را ضى ‎oye GS ay ols‏ استفاده تشخيض ‎Th gpd ole‏ ساعت (؟ روز كارى) يعنى اكر مى دانيد كه از مدرك. سابقه یا ابزار و تجهیزی در ۴۸ ساعت ‎wan‏ استفاده هى كيده آن:مدركه سابقه:يا ابزارو تجهير جرء:ضروريات است

صفحه 31:
تعریف آنچه غیرضروری است مدرک یا سوابق و وسایلی که مربوط به واحد نباشد. مدرک يا سوابقی که دوره استفاده آن ها گذشته باشد و يا نسخه جدید آن ها وجود داشته باشد (بطوریکه نسخه قدیمی را تحت پوشش قرار دهد). مدارکی که بیش اسناد و مدارکی که کاربردی ندارند وچیزی به دانسته های شما اضافه نمی کند. اسناد و مدارکی که همکاران نزدیک شما نیز آنها را در اخثیار دارند. از یک نسخه از آنها وجود دارد. ملزومات اداری کف بیش از نیاز افراد در محیط کار وجود ذارد:

صفحه 32:
جابه جایی و جبران کمبودها وسایل مورد نیاز اعلام شود. وسایل و ملزومات ادازی اضاقی مشخص شود در سور که موقمیت آرکپو سنارک و سوایق پا اقلام ناموبوط واعد قنناسایی ‎dg‏ ‎be‏ ضورت لبیل افسقال جاده شونید مرحله :0۳۳۵۴ ۱۱ 5۲۲ پس از خروج غیرضروریات. بايد نسبت به تخصيص جا برای ضروریات اقدام نمود.

صفحه 33:
OiuAm wad iéyo ۸/2۵۵۸ ۵ 8316 8 ‏اک اك‎ oof, ۸2 8۰1/0: ! 2۸ 08 AAlbuX {Az bovA{E ¥Az 2182 ‎ZE 2‏ تلظ هه ‎١‏ ۱22 8 86 هه کنفو2 47008 ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 34:
برچسب زدن زونکن های حاوی مدارک و سوابق برچسب زدن طبقات قفسه ها و یا کمدها تهیه فهرست الکترونیکی از سوابق و مدارک مواردی که در تخصیص جا باید رعایت کرد: از میز کار به عنوان فضای نگهداری مدارک و ابزار استفاده نشود. تمام فضای موجود اشغال نشود. تخصیص جا طوری انجام شود که در صورت نیاز به مدرک یا وسیله . کمترین زمان ممکن برای رسیدن به آن صرف شود.

صفحه 35:
مرحله :]5۲۷۱۱۱ تميز كردن محيط كار ه جا و همه جيز بايد تميز شود. حتى جاهايى كه قلبل ديد نيستد كمدهاء كشوها و... ) نيز مشمول اين موضوع هستند. تهیه وسایل تمیز کاری و تخصیص جا: دستمالهای تمیز برای خاک گیری روی میزها و کامپیوترهاء مایعات شيشه شوی. سطل لب مخصوص تی کشیدن به همرا تی مایعات و پودرهای لکه بر و ... اين وسایل لازم است در محل ابتی نگهداری شوند . تهیه برنامه زمانبندی تمیزکاری

صفحه 36:
تهیه شرح شغل پرسنل خدمانی بعضی از عملیات ساده مانند خاک گیری و ... می تولند توسط کارمندان واحدها در خارج از زمان تمیزکاری کلی انجام شود. رنگ زدن محیط کار (حتی المقدور) نوردهی متاسب مبارزه بابه هم ریختگی: شامل جلوگیری از شلوغی تابلو اعلانات. عدم چسباندن کاغذ و نقشه به دیوار به طوری که بدون استفاده باشند. عبور دادن سیم ها برق. تلفن و یا شبكه به طوريكه در مسير رفت و آمد نباشند.

صفحه 37:
تمیز کردن دستگاه ها و سیستم ها پس از استفاده. استفاده از پادری در ورودی ها شستشوی دیوارها در زمان های تعیین شده. استفاده از ميز كار وسنناین های سالم. چراغهای روشنایی, هواكشهاء هودها و ساير تجهيزات جانبى بطور دوره>اى كنترل كردد تا از سالم بودن آنها اطمینان حاصل گردد و در ضورتیکه سالم نباشند نسبت به تعویض یا تعمیر آنها اقدام گردد:

صفحه 38:
مرحله :14110811012 5 مديران مى بايست به عنوان الكو عمل كنند. روساى واحدها مى بايست زمان كافى در اختيار كاركنان خود براى انجام عمليات 55 قرار دهند و همچنین از تغییرات لازم جهت بهبود. حمایت کنند. کارکنان شرکت می-بایست الزامات 55 را انجام دهند و تمرین کنند.

صفحه 39:
‎SUSTAIN: al> =‏ شروع با گروه مدیریت : انجام 55 همواره باید از مقامات بالای سازمان شروع شود. ‏ساخت زیر بنا: عملیات 55 باید متناسب با ساختار سازمان باشد و آن را به سمت بهبود هدایت کند. ‏آموزش عمومی 55 ‏انجام 35 به صورت آزمایشی در بخشهای ضروری و در دید ‏ایجاد برنامه -ریزی گسترده برای بر قراری 55 در سازمان و آموزش مداوم ارزیابی های دوره ای و تهیه گزارش

صفحه 40:
ایمنی کار با بیل مکانیکی Gas) ‏هدف از تهیه این دستورالعمل. ارائه یک راهنما به منظور لحاظ کردن‎ ‏اصول ایمتی در کار یا بیل مکانیکی و نیز آموزش و راهنمایی افراد‎ میباشد. ۲. دامنه کاربرد این دستورالعمل برای کار با بیل مکانیکی مورد استفاده برای جابجایی مواد. مصالح و نخالههای ناشی از فعالیتهای حفاری در پروژه ها تدوين گردیده |

صفحه 41:
۳ مسئولیتها ۱.مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل بر عهده کارشناس ایمنی و بهداشت و محیط زیست ((۲15۴ پروژه است. ۲بازنگری و تجدید نظر در این دستورالعمل توسط کارشناس ]۲15 پروژه و در صورت نیاز کارشناس ۳/52 دفتر مرکزی انجام ميكيرد. ۳.کلیه کارکنان شرکت. پیمانکاران و استفادهکنندگان دستورالعمل میتوانند نظرات و ييشنهادات خود را به اين واحد ارائه نمايند.

صفحه 42:
۴.شرح ۴-۱. کلیات ایمنی در کار ا بل مکانیکی .بیل مکائیکی باید با توع عملیات تطابق داشته و محدوده عملیات برای رانندگان مشخص گردد. ۲معاینه فنی توسط متخصص انجام و گواهینامه بصورت منظم اجازه کار صادر شود. ۴هنگام کار کردن در نزدیکی خطوط انتقال برق (فشار ضعیف) بايد حریم این خطوط در نظر گرفته شود و فاصله بالاترین نقطه ماشین آلات تا کابل های برق کمتر از ۵/۱ متر تباشد. ۴کلیه قسمتهای متحرک و انتقال دهنده نیرو از قبیل تسمه فلکه , زنجیر, چرخ دنده باید داری پوشش یا حفاظ مناسب و مقاومی باشد. ۵در مواردی که میدان دید راننده محدود باشد وجود یک نفر کمک یا علامت دهنده الزامی است.

صفحه 43:
غرانندهقبل از ترک ماشین بلید دستگاه را ترمز و تيغه ويا باكت را روى زمين قررداده و دستگاه را خاموش کند ۷ذر زملنی که به سیب سستی بستراوایا شیب زیاد تبادل دستگاه به خطر .فی آفتد نباید آن را به کار انداخت. ۸نبلید شبها در حاشیه جاده های عمومی متوقف نمود در صورت ناممکن بودن لین امر بايد علائم خطر نصب شود. *.در زمان كار با بيل مكانيكى ورود افراد به داخل شعاع عمل آنها ممنوع كردد. ۰هنگام حرکت بیل مکانیکی, باکت ن باید خللی بوده و بوم در جهت حرکت قرار كيرد ۱.در زمان تعمیر باکت و تعویض ناخن بايد از حركت ناكهانى دستكاه جلوكيرى شود 17.ورود به كابين بيل در زمان كار فقط براى مكانيك. مسئول ايمنى و مسئول فنى کارگاه مجاز است

صفحه 44:
۳ جلو و عقب چرخهای بیل مکانیکی در حال توقف باید به دقت مسدود گردد تا از حرکت احتمالی خصوصا در شیب جلوگیری شود ۴سوار شدن افراد غیر مجاز ممنوع بوده و هیچکس حق ندارد بر روی باکت سوار ‎wag‏ ۵ جابجایی باکت با بار از روی افراد و تاسیسات ممنوع است ۶ در حفر با بیل مکانیکی هیچگاه نباید از زیر محل ماشین خاکبرداری انجام شود ۷بیل مانیکی باید مجهز به بوق دنده عقب باشند ۸روشنایی مناسب جهت کار در شب باید تامین شود و در نزدیکی معابر عمومی و جاده ها چزاغ چشمک زن نب شود ‎GUNNS‏ با کابین اپراتور و دیگر وسایل کنترل حفاظتی باید در دسترس اپراتور ‏باشند. ‎

صفحه 45:
۰طراحی کابین باید بصورتی باشد که اپراتور در همه جهات و همه نقاط دید داشته باشد. ۱ستمام اهرم‌های کنترل باید علامت‌گذاری شود و با نقش و علامت مشخص شوند. ۲ هرم‌های کنترل باید دارای غنر برگشت باشند ۲61۲۳ 50۲19 تا وقتی اپراتور اهرم را رها می‌کند به حالت اولی برگردد. ۳تصالات تمام نقاطی که احتیاج به روغنکاری دارند باید بدون ایجاد خطری برای فرد ‎wth gutsy li‏ ۴ حتماً باید خاموش کننده حریق در کابین قرار داده شود.

صفحه 46:
۴-۲. ویژگی‌ها و مشخصات متصدیان بیل مکانیکی (اپراتور و ریگر) ۰-۲-۱ اپراتور (راننده) بیل مکالیکی ۱-فقط اشخاص زیر حق راندن بیل مکانیکی را دارند: ۱-۱. رانندگان مجاز بیل مکانیکی؛ (دارای گواهینامه ویژه رانندگی) ۱-۲. بازرسان و تعمیرکاران بیل مکانیکی ؛ ۱- برای کارگران بیل مکانیکی که مشفول هدایت بیل مکانیکی هستند استعمال دقالیات و خوزدن و آقامیذن و مطالقه دز,حین كار:مستوع أست: ۲-رانندگان بیل مکانیکی بایستی دارای گواهینامه معتبرباشند ومعاینه پزشکی شوند.

صفحه 47:
۳-پراتور بیل مکانیکی باید اطلاعاتی در مورد بیل مکانیکی که با آن کار می کند داشته باشد و ظرفیت آنرابدند ۴-کسانی میتوانند در اتاقک بیل مکانیکی به کار رانندگی اشتغال ورزند که از نظر جسمانی دارای شرایط جسمانی (به ویژه بینایی و شنوایی) و روانی مورد نیاز و اجازه مخصوص باشند. ۵-باید از اپراتورهای بیل مکانیکی آزمایش‌های فیزیکی بعمل آید و میزان دید چشم. میزان درك رقم قدرت شنوایی آنهاه زمان واکنشن آنها تست شود: ۶متصدی تنها در موارد اضطراری وبه مدت کوتاه وبه شرط آن که کمک خود را جایگزین نماید مجاز به ترک ماشین در شیفت کار خود میباشد.

صفحه 48:
۷-لازم است اپراتورهای بیل مکانیکی آموزش‌های ایمنی و عملیاتی کافی دریافت نمایند. این آموزش‌ها شامل دو قسمت است: الف- قوانین مقررات استانداردهاء آزمایش بایدها و نبایدها ب. آموزش‌های عملی که در آن عملکردهای ایمنی با بهرهگیری از تجهیزات آموزشی متاسب نشان داده ميشود: ‎٩‏ هنگام توقف کار ولو به مدت کوتاه, باید چنگک بیل پایین آورده شده و روی زمین قرار گیرد و رها کردن آن به حالت آویزان و معلق ممنوع است. ‏۰ متصدی ماشین, ضمن کار باید چنان زمین را صاف کند که احتیاج به دوباره کاری نباشد. ‏۱ انجام هر نوع حرکتی و هرگونه جا به جایی بیل مکانیکی از قبیل راه اندازی, حرکت به جلو یا عقب. باید همراه با علامتهای صوتی مانند بوق یا زنگ یا سوت یاشد و همه افرادی که در محل هستند باید با علامت مربوطه آشنا باشند. ‎

صفحه 49:
۴-۲-۲. ریگر(کمک راننده) ۱-ریگر باید آموزش‌های ایمنی و عملیاتی تخصصی کافی دریافت نماید. ۲تریگرزنباید :هر زمان خرکت دستگاه سوار دستگاه شود. ۳-ریگر باید علامت‌های استاندارد ریگری را بداند و با راننده هماهنگ باشد. ‎Rf‏ بايد با بحوه کار مجهیرات اطفام-حریی آشبا باشدر ۵-در انجام هر عملیات بالابری ریگر باید یک نفر باشد. عريكر بليد علائم و قوانين مربوط به كار خود را دقيقاً بشناسد و اطلاعات فنی در مورد كار خود داشته باشد.

صفحه 50:
۳-۳ هوارفی که ایراتور و ریگز نان زعایت کنید راننده و ریگر باید موارد ذیل را در هنگام کار با بیل مکانیکی رعایت كنند: ۱-پیش از شروع کار با دستگاه از نشتی روغنسالم بودن کلید قطع کننده و ترمز ها مطمئن شوند. ۲-قبل از شروع کار اهرم ها را امتحان کنند. ۳-مطمئن شوند در بالای سر وی شبکه برق وجود ندارد. ۴-حداقل فاصله ایمن از جریان برق را رعایت کنند. ۵-پیش از شرع کندن, با بوق زدن دیگران را مطلع سازند #-راننده بايد مطمئن شود كه ريكر علائم و قوانين مربوط به كار خود را دقيقاً می‌داند واطلاعات فنی در مورد کار خود را دارد.

صفحه 51:
۷-در هوای طوفانی یا بادهای شدید کار باید متوقف شود. ۸-راننده باید در زمان تخلیه وبارگیری در کابین خود بنشیند. ٩-راننده‏ و ریگر باید در هنكام كار از كوش كردن به ضبط صوت و.. اجتناب كنند. تمامى عمليات بايد به آرامى انجام شود. ١٠-راننده‏ بايد فقط فرمان ریگر را برای جابجایی بارها رعایت نماید. ۱-راننده و ریگر بايد نحوه کار کردن با ۲.-باید فاصله مناسب بین بی مکانیکی در حال گردش و اجسام ثابت حفظ شود. اطفاء حریق را بدانند ۳-در جایی که راننده دید ندارد از رادیو بی‌سیم یا وسیله دیگر برای ارتباط استفاده شود

صفحه 52:
۴-۳. عملیات ۱-رننده بیل مکانیکی قبل از وصل کلید اصلی یا کلید ثانوی ‎SUIS ub‏ مطمتن گردد که تمام دستگاه های کنترل به حالت قطع قرارگرفتهاند و وصل جریان هیچگونه خطر الکتریکی و یا مکانیکی برای اشخاص مجاور توليد نمى نمايد. ۲-در صورتی که جریان در مدار الكتريكى مختل و يا قطع شود. راننده بيل مكانيكى بايد فوراً كليه كليدهاى كنترل را قطع و مراقبت كند كه تا رسيدن جريان. كليدها به حالت قطع باقى بماند. ۳رانندهبیل مکانیکی نبایدفقط به دستگاه خودکار کنترل و توقف موتور در پیان ميدان عمل اطمینان كند بلكه بايد از داخل اتاق فرمان نیز تفیبر مکان را کنترل و مراقبت تماید. ؟-راننده بيل مكانيكى قبل از خروج از اتاق فرمان بايد تمام دستكاه هاى كنترل را به حالت قطع درآورده و كليدهاى اصلى را قطع و آنها را قفل كند.

صفحه 53:
۵-موقعی که احتیاج به تعمیر بيل مكانيكى باشد بليد بيل مكانيكى را تا آنجا که امکان دارد از محل کار دور نمود تا ملنع کار سایر کارگران نشده و کار بیل مکانیکی های دیگر را مختل نسازد. همچنین حتی المقدور بليد سكوى تعمیر در اطراف بیل مکانیکی برپ كرد يا برزنت محافظ در زير بيل مكانيكى به منظور حفاظت تعمیر کنندگان در ارتفاع عي ود ۶- پس از پایان تعمیرات بیل مکانیکی باید تمام حفاظ ها و دستگاه‌های استحفاظی را مجددا به جای خود قرار داد و قبل از بکار انداختن مجدد بیل مکانیکی کلیه ابزارهاء آچارها و سایر اشیایی که جهت تعمیر محوطه آورده شده است جمع آوری نمود.

صفحه 54:
۴-۴.بازرسی بیل مکانیکی ۴-۴-۱. کلیات قبل از کار با بیل مکانیکی باید شرایط توسط اپراتور بررسی شود. بهاین منظور, چک لیست روزانهای توسط اپراتور تکمیل و امضاء ميشود. بعضی از موارد چک لیست: ۱-فرسوده و یا شل نبودن تکیه‌اه‌های بیل مکائیکی ۲-شل و یا افتده نبودن مسیر روی بل و قرارگیری در محل صحیح ۳-عدم نقص مکانیکی و یا لکتریکی کنترل‌ها ۴-شل و فرسوده نبودن اتصالات ۵روغتکاری چرخ‌دنده‌ها ع-كاردها ۷-کابل ۸ چراغ ٩-کلیدهای‏ محدودکننده ۰-ریل (عدم وجود شکستگی یا ترک)

صفحه 55:
الف: مصون و محفوظ بودن. سلامت و بهداشت کلیه کارگران و افرا دی که به نحوی درمحيط كاركاه با عمليات ساختمانى ارتباط دارند. ب: مصون و محفوظ بودن. سلامت و بهداشت کلیه افرادی که در مجاورت یا نزدیکی (تا شعاع مؤثر) كاركاه ساختمانى؛ عبور و مرورء فعالیت یا زندگی می کنند ج: حفا ظت و مراقبت از ابنیه. خودروه ؛ تأسیسات. تجهیزات و نظایر آ ن در داخل یا مجاورت کارگاه ساختمانی. د: حفاظت از محیط زیست در داخل و مجاور کارگاه ساختمانی

صفحه 56:
در هر کارگاه ساختمانی مجری موظف است اقدامات لازم به منظور حفظ وتأمین ایمنی را به عمل آورد. هرگاه یک یا چند کارفرما یا افراد خویش فرما به طور همزمان. در یک کارگاه ساختمانی مشغول به کار باشند. هر کارفرما در محدوده پیمان خود مسئول اجرای مقررات ایمنی و حفاظت کار می باشد. باید در اجرای مقررات مذکور با یکدیگر همکاری نموده و مجری یا نکار اصلی نیز مسئول ایجاد هماهنگی بین آنها می باشد. برقراری بیمه مسئولیت مدنی و شخص الث از مسئولیت های مجری کارفرما و مسئولین مربوطه نمی کاهد.

صفحه 57:
در هر کارگاه ساختمانی مجری موظف است اقدامات لازم به منظور حفظ وتأمین ایمنی را به عمل آورد. هرگاه یک یا چند کارفرما یا افراد خویش فرما به طور همزمان. در یک کارگاه ساختمانی مشغول به کار باشند. هر کارفرما در محدوده پیمان خود مسئول اجرای مقررات ایمنی و حفاظت کار می باشد. باید در اجرای مقررات مذکور با یکدیگر همکاری نموده و مجری یا نکار اصلی نیز مسئول ایجاد هماهنگی بین آنها می باشد. برقراری بیمه مسئولیت مدنی و شخص الث از مسئولیت های مجری کارفرما و مسئولین مربوطه نمی کاهد.

صفحه 58:
کولیت ایم: ایمنی عابران و مجاوران کارگاه ساختمانی جلوگیری از حریق» سوختگی و برق گرفتگی جلوگیری از سقوط افراد مایعات اشتعال وسایل گرم کننده موقت خطوط انتقال نیرو برق وسائل وتجهیزات اطفاء‌حریق کمکهای اولیه پخت فیر و آسفالت

صفحه 59:
ایمنی عابران و مجاوران کارگاه ساختمانی للف: وسایل. تجهیزات و مصالح ساختمانی بايد در جایی قرار داده شوند که حوادثی برای » خودروهاء تأسیسات عمومی, ساختمان هاء ابنیه و درختان مجاور به وجود نیاورند. ها نيز بايد به وسیله علائم درخشان و چراغ های قرمز احتیاط مشخص شوند. ب: در مواردی که نیاز به تخلیه مصالح ساختمانی در معابر عمومی یا مجاور آن باشد. بايد مراقبت کافی به منظور جلوگیری از لغزش, فرو ریختن یا ریزش احتمالی آنها به عمل آيد. ۶ درمنواردی که پایه:های دازبسنت در معایر عتومی قراز گیزده بایدبا ایستفاده از وسایل موثر از جا به جا شدن و حرکت پایه های آن جلوگیری شود

صفحه 60:
در هر کارگاه ‎shuts‏ بسته به محل. نوع کار« تعداد کارگران. زمان وساعت کاره بید ضمن رعلیت مقررات مربوط, تسهیلات رفاهی و بهداشتی زیر تأمین شود و در دسترس کارگران قرار گیرد. ‎GE‏ آشامیدنی ‏سرویس های بهداشتی ‏-محل های تعویض لباس (رختکن) ‏-غذا خوری» محل اقامت و استراحت کارگران تنور و روشنایی ‏-تهویه

صفحه 61:
سبانل حناظت ری -كلاه ايمنى -كمربند ايمنى و طناب مهار -عينك و نقاب حفاظتى ديم سماسک تنفسی حفائلتی ۰ ۰ ‎٩‏ = -کفش و پوتین ایمنی cy ‏الإ لضافت ضعدى دس‎ ۱ ۱ 3 0 07 i ae es, -لباس كار

صفحه 62:
پاخورهای چوبی قت يدم هو راهرو سرپو ش حفاظتی سرپوس

صفحه 63:
به صورت قائم برای جلوگیری از سقوط افراد ارتفاع سقوط بیش از ۱۲۰سانتی متر ارتفاع نرده در کف طبقه یا سکو ۰٩تا‏ ۱۱۰ ارتفاع نرده در پله و سطوح شیبدار۷۵ تا ۸۵ هر متر ۲ طول دارای پایه عمودی می باشد

صفحه 64:
پاخور های ‎estes‏ حفاظتی قرنیز مانند است. طرف باز سکوها جهت جلوگیری لغزش و ریزش ابزار کار و مصالح ضخامت ۲/۵و ارتفاع ۱۵

صفحه 65:
سازه ای است حفاظتی که به صورت موقت در پیاده روها برای جلوکیری از پرتاب مصالح؛ وسایل: تجهیزات ساختمانی : -ارتفاع راهرو ۲/۵متر و عرض ۱/۵ نباید کمتر باشد - مقاومت سقف نباید کمتر از ۷۰۰کیلوگرم بر مترمربع باشد

صفحه 66:
شامل کلیه پرتگاه ودهانه های باز و مواردی که احتمال سقوط افراد وجود دارد شرایط: -دهانه های باز کمتر از ۴۵سانتی متر تخته چوبی حداقل ضخامت ۲/۵ سانتی متر -دهانه ‎cle‏ باز بین ۴۵تا ۲۵۰سانتی متر تخته چوبی حداقل ۵ سانتی متر

صفحه 67:
موقت برای سقف های موقت که به صورت سکوهای کار مورد استفاده قرار می گیرند. باید از تخته های چوب ی با ضخامت 8 و عرض 58 سانتيمتر كه سگم سیگ دكريسته شه باشیه استفاده شود. به علاوه فاصله تکیه گاه تخته.ها نبايد:بيش ار ‎٠»‏ ةاسانتيمتر باشد.

صفحه 68:
در صوتی نصب سکوهای کار ونرده در ارتفاع بیش از ۲/۵متر امکان نداشته باشد استفاده می شود -باید کمتر از ۶ متر در هر مرحله نصب شود تنصب و جمع اوری تورهای ایمنی پاید توسط شخص ذیصلاح با استفاده از کمربند ایمنی می باشد

صفحه 69:
برای جلوگیری ورود افراد متفرقه وغیر مسئول به داخل کارگاه - ۱ رتفاع نرده حفاظتی نباید کمتر ۱۹۰سانتی متر باشد . حصار حفاظتی در فواصل حداقل ۲ متر دارای پایه عمودی می باشد بار طراحی برای محل عبور ۱۰۰ کیلوگرم بر متر مربع

صفحه 70:
در صورت استقرار تجهیزات و ماشین آلات ساختمانی ‘ نبایستی در فاصله کمتر از ۱۵ متر از تقاطع. قرار گیرند الف: دستگاهها و وسایل موتوری بالابر: برای جابجایی ونصب قطعات و مصالح. (از قبیل انواع جرثقیل . پمپ عا رين قاب ورمتعرک لیفتراک و آمنانسوز موفتد) ب: ماشین آلات خا کبرداری و گودبرداری (بیلهای مکانیکی, لودرها . بولدوزرها و از اين قبیل) ج: وسایل و ماشین آلات الکتریکی و مکانیکی که در عملیات مختلف ساختمانی مورد استفاده قرار می گيرند. از قبیل دستگاههای نجاری, بتن سازی, جوشكارى؛ تهیه هوای فشرده.

صفحه 71:
در بکارگیری وسایل؛ تجهیزات و ماشین آلات ساختمانی؛ بايد ضوابط مندرج در آیین نامه های زیر لحاظ گردد: الف: آیین نامه( حفاظت در مقابل خطرات وسایل انتقال نیرو) ب: آیین نامه (ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال زمین ) ح: آیین نامه ( حفاظنی صنایع چوب) د: آیین نامه (حفاظتی ماشین سنگ سمباده) ن نامه و مقررات (حفاظت در ريخته گری. آهنگری و جوشکاری) نامه (حفاظتی تأسیسات و وسایل الکتریکی در کارگاهها) ن نامه( حفاظتی وسایل حمل و نقل و جابجا کردن مواد و اشیا در کارگاهها) Tie

صفحه 72:
وسایل دسترسی داربست : سازه ای است موقت شامل یک یا چند جایگاهه اجزای نگهدارنده. اتصالات و تکیه گاهها که به منظور دسترسی به بنا وحفظ و نگهداری کارگران؛ کذ ازمصالح مناسب و مزغوب.مائن؛ چوب: فولاد سناغته .مین شود علاوه برایستایی و پایداری لازم. ظرفیت پذیرش چهار برابر بار مورد نظر را داشته باشد. حداقل دارای ۲۵ سانتیمتر قرش و3 ساكيستر ‎SEU BRB‏ راههای شیب دار و معابر: راهی است که زاویه آن با سطح افق حداکثر ۱۱/۵درجه ۰ درصد) بوده و برای عبور و مرور افراد و حمل و نقل وسایل, تجهیزات و مصالح ساختمانی

صفحه 73:
وسايل 2 نردبان : وسیله ای ثابت یا متحرک است که به منظور دسترسی, بالا رفتن يا پایین آمدن به صورت شیب دار با زاویه بیش از ۵۰ درجه نسبت به افق (نردبان متحرک. ۵۰ تا ۷۵ درجه و نردبان ثابت, ۵۰ تا ‎٩۰‏ درجه) راه پله های موقت : برای حمل مصالح. رفت و آمد کارگران و دسترسی به طبقات. پله های موقت بلید دارای ابعاد یکسان بوده و عرض آنها حداقل یک متر. پهن ای کف آنها حداقل ۲۵ سانتیمتر, ارتفاع آنها حداکثر ۲۲ سانتیمتر و اختلاف سطح بین دوپاگرد حداکثر چهار متر باشد. و دارای ضریب ایمنی بارگذاری حداقل ۲/۵ نسبت به حداکثر بارهای وارده باشد.

صفحه 74:
سایر مقررات مربوط - تأسیسات گرمایی. تعویض هوا و تهویه مطبوع - سیم کشی و نصب تأسیسات و تجهیزات برقی - سیم کشی برای استفاده های موقت - نصب قطعات پ - کار بر روی بام ساختمان هاء سقف های شیب دار و شکننده - نقاشی و پوشش سطوح با مواد شیمیایی و یا دیگر مواه قابل اشتعال - انبار کردن مصالح ساخته بتنی

صفحه 75:
هدف از تهیه لین دستورالعمل» ارلئه یک راهنما به منظور لحاظ کردن اصول ایمنی در کار با لودر و نیز آموزش و راهنمایی افراد ۲. دامنه کاربرد این دستورالعمل برای کار با لودرهای مورد استفاده برای جابجلیی نخالههای ناشی از فعالیتهای حفاری در در پرویه ها تدوین گردیده است.

صفحه 76:
۱.مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل بر عهده کارشناس ایمنی و بهداشت و محیط زیست ((]۲۱۹ پروژه است. ۲بازنگری و تجدید نظر در این دستورالعمل توسط کارشناس ‎gle 05g» HSE‏ 59 صورت نیاز کارشناس ۲1512 دفتر مرکزی انجام میگیرد. ‎air‏ کارکنان شرکت. پیمانکاران و استفادهکنندگان فستوزالسل سبتواکد نظرات.و پیظقهادات. شود رانبه این واحد ارائه نمایند. ‎

صفحه 77:
۴-۱. کلیات ایمنی در کار با لودر ۱ - در هوای سرد از کمک استارت پیشنهادی سازنده استفاده کنید. ۲ - بعضی از مواد کمک استارت قابل اشتفال هستند. آنها را زیاد به کار نبرید. ۳ - هنگام استفاده از مواد کمک استارت سیگار نکشید و به هنگام مصرف محتوی آنها را نسوزانید و سوراخ نکنید زیرا امکان انفجار وجود دارد. ۴- گاز حاصل از اگزوز ممکن است کشنده باشد. اگر لازم است که ماشین مدتی در فضای بسته روشن باشد. باید تهویه کافی در محل تامین شود. ۵- برای دید بهتر در روزهای طوفلنی» بار را پائین نگه دارید و اگر ممکن است در جهتى حركت كنيد كه باد پشت سر شما باشد. ۶- در جاهایی که احتمال خطر وجود دارد. باید حتی الامکان دو نفر با هم کار كنند. یک نقر برای کار ماشین و نفر دیگر برای راهنمایی و مراقبت. ۷- از خطوط هوایی برق فاصله مناسبی داشته باشید.

صفحه 78:
. شرح ۱-داشتن گواهینامه ویژه کار با لودر برای متصدی آن الزامی است. ۲-هیچکس حق ندارد بر روی تیغفه لودر سوار شود. ۳-نگهداری مواد قابل اشتعال در داخل کابین لودر ممنوع است. ۴-یک عیب جزتی و مختصر میتولند باعث خسارت جدی شود. هر عيب و نقصی که در ماشین به وجود میآید باید به سرپرست مربوطه گزارش داده شود. ۵-از شوخی و مصرف مواد مخدر در محل کار خودداری شود.

صفحه 79:
۴-۲. ملاحظات ایمنی قبل از شروع کار با لودر ‎١‏ - قبل از شروع به كار شيشهها را تميز كنيد تا ديد شما واضح باشد. ‏۲ - قسمتهای مختلف دستگاه را بررسی کنید که نقصی نداشته باشد. ‏۳ - روغتکاری و گریسکاری مورد نیاز دستگاه را بررسی کنید. ‏۴ - یادداشت‌های شیفت قبل مربوط به نولقص دستگاه را مطالعه کنید. ‏۵ - هرگزبا دست تره گریسی ویا گلی یا با کفشهای آلوده به گریس و روغن و گل. داخل کابین ماشین نشوید. ‏۶ - از چرخ‌ها و سایر تجهیزات به عنوان پله برای رفتن به کابین استفاده نکنید. صندلی خود را میزان کنید و کمربند ایمنی را ببندید. ‎

صفحه 80:
۷ - بهتر است قبل از استارتزدن و حرکت کردن؛ اطرافیان را مطلع کنید. ۸ - اگر برای روشن کردن موتور. کابل سيار به کار میبرید. رشته سیم منفی را به منفی و مثبت را به مثبت وصل كنيد نا از بروز جرقه جلوگیری شود. ؟ - سرويسها و ترمزها را آزمايش كنيد و مطمئن شويد كه قادر به توقف ماشين هستيد. ‎٠‏ - دندههاى ماشين را آزمايش كنيد. ‎١‏ - جراغها را كنترل كرده و هشدار دهندههاى مخصوص عقب را كنترل كنيد. ‏3 -بيل دستكاه را آزمايش كتيده ‎

صفحه 81:
۴-۳. ملاحظات ایمنی در حین کار با لودر ۱ - هنگامی که موتور لودر روشن است. هیچگونه تعمیراتی را انجام ندهید. ۲ - در لبهها و پرتگاه‌هاء رعایت حریمهای ایمنی را در نظر داشته باشید. ۳ - به هنگام عقب و جلو رفتن لودر باید علائم هشدار دهنده صوتی اعلام شود. ۴ - هرگزبه کسی اجازه ندهید که روی محور ماشین قرار بگیرد زیرا هنگام دور زدن» امکان سقوط و صدمه دیدن او وجود دارد. ۵ - هرگز بار را بالای سر افراد و کابین تراک حرکت ندهید. ۶ - در سطوح تاهموار: با کاهش سرعت: کنترل کامل لودر را در اختیار داشته باشید. ۷ -به هنگام حرکت. صندوقه و متعلقات ن را پائین نگه دارید. زیرا در غیر اين صورت مانع دیده ميشوند.

صفحه 82:
‎FF‏ ملاحظات ایمنی در پایان کار با لودر ‎ ‏۱ - پس از خانمه کار. دستگاه را از گرد و غبار و روغن و آلودگی‌های دیگر تمیز کنید. ۲ - ماشین را در سطح شیبدار متوقف نکنید و در صورت الزام به توقف در سطوح جلوگیری لز حرکت ماشین موانعى در جلوی چرخهای آن قرار دهید. ‏۳ - وجود هرگینه نقص را به سرپرست شیفت اطلاع دهید و موارد را به صورت کتبی نیز در دفتر مخصوصی برای اطلاع اپراتور بعدی و تعمیرگاه یادداشت کنید. ‎5 ‎ ‏برای ‎ ‎ ‏دستگاه را روی زمین قیلر دهید. ‏۵ - لودر را خارج از محوطه عملیات متوقف کنید. ۶ -پس از متوقف کردن دستگاه؛ برای مه کنید. ‎ ‏چراغ و یا حفاظ استفاده ‎ ‏۷ - محل توقف ماشین باید از انبارهای سوخت فاصله داشته باشد. ‎ ‎ ‎

صفحه 83:
هدف از تهیه این دستورالعمل. ارلئه یک رلهنما به منظور لحاظ کردن اصول ایمنی در زمان نقشه برداری و نیز آموزش 3 راهتمایی افراد میباشد. ۲. دامته کاربرد این دستورالعمل برای کار نقشه برداران در پروژه بزرگراه آسیا تدوین گردیده | ۲ مسئولیتها (.مسئولیت نظارت بر حسن اجرای لین دستورالعمل بر عهده کارشناس ایمنی و بهداشت و محیط ‎HSE)) cu;‏ پروژه است. ۲بازنگری و تجدید نظر در لین دستورالعمل توسط کارشناس ]15| پروه ها و در صورت کارشناس ۲15 دفتر مرکزی انجام میگیرد. ۴تمامی کارکنان شرکت. پیمانکاران و استفادهکنندگان دستورالعمل میتوانند نظرات و پيشنهادات خود را به اين واحد ارائه نمایند

صفحه 84:
۳ مسئولیتها 1.مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل بر عهده کارشناس ایمنی و بهداشت و محیط زیست ((۲15۴ پروژه است. ۲بازنگری و تجدید نظر در این دستورالعمل توسط کارشناس ۲۱5/۶ پروژه ها و در صورت نیاز کارشناس ۲15 دفتر مرکزی انجام میگیرد. ۳تمامی کارکنان شرکت. پیمانکاران و استفادهکنندگان دستورالعمل میتوانند نظرات و پیشنهادات خود را به اين واحد اراته نمایند

صفحه 85:
شرح ۱.نقشه برداران اولین کسانی هستند که به منطقه انجام کار وارد می شوند . بنابراین باید هر خطری که در محل وجود دارد به افراد دیگر گوشرد نمایند . گروه نقشه برداری باید همزمان با پیشروی در کار خود . کروکی محل را نیز تهیه ۲درالین کزوکتن بایق جاذم:ها مرییراهه*‌قا -موانع و خطزات احتمللی ‎open‏ در تقاط مختلف یز مشخص شده باشتد: و با پیشرفت کار » روز به روز لن را تکمیل کنند . لین کروکی ها بايد توسط نقشه بردار ازشدیا رئیس گروه نقشه برداری تصحیح و تائید شود و از روى أن كبى تهيه شده و بين كروه ها و دیگر افراد و سوپر وایزر های گروه های دیگر توزیع گردد تا قبل از ورود به ناحیه . در مورد خطرات احتمالی منطقه اطلاعاتی را داشته باشند .

صفحه 86:
۲.کروکی باید به طور واضح اطلاعات ذیل را ن خطوط انتقال : برق , نفت » گاز » آب » تلفن و ... سفرستنده های رادیو . تلویزیون » رادار و ... سرودخلنه ها . کانال ها بتلاق ها . بيشه زار ها . دریاچه ها . قنات ها و سایر مسیر های انتقال و محل تجمع آب ها -پل ها . آب نماهای ضعیف و قدیمی . سوراخ ها . چاله ها و گودال هائی که خطر افتادن افراد در آن ها وجود دارد . سفننن ها»:هکان های: حساین»میادین مین و نیز محل هائیکه دارای گازهای خطرناک و سمی هستند . ... ‏هلئی که در آنجا حیوانات وحشی مانند گرگ : پلنگ » گراز ؛ مار و‎ Jour . ‏مشاهده گردیده و یا محل تجمع حشرات موذی مانند پشه و مگس‎

صفحه 87:
۴ لین مخل ها بلید در کروکی ارائه شده توسط نقشه برداران مشخضص شده باشد . نقشه برداران بلید به مولنع ۰ ساختمانها , خطوط انتقال برق ۰ راه آهن . لوله های زیر زمیتی و....توجه داشته و فاصله مناسب و کافی تا این تاسیسات را در نظر بگیرند ۰ مبادا اين نقاط خطر ساز در کنار آنان قرار بگیرد : ۵ لین فواصل باید از قبل مشخص شده باشند و گروه های نقشه برداری نیز قبل از مشخص کردن خطوط و نقاط انفجاری و هدایت گر . بلید لین فواصل را رعایت کنند . ۶ نقشه برداران هم چنین باید فاصله کافی برای نقاط انفجاری از سیم های هوائی انتقال برق را در نظرداشته باشند . زيرا اگرنقطه الفجاری در زیر سیم های برق و یا در نزدیکی آنها باشد ۰ ممکن است در هنگام انفجار ن نقطه . آتش ناشی از انفجار به سیم های برق رسیده و حادثه ای را ببار آورد .

صفحه 88:
۷همه اعضاء گروه نقشه برداری بلید وسایل ایمنی لازم ۰ برای کارهای صحرائی را همیله داشته و به خوبی از آن استفاده بنمایند ‏ از جمله لین وسائل می توان به دستکش . کفش مناسب , لباس کار یکسره » در صورت لزوم عينك و ..أشاره نمود . قبل از فرستادن افراد به منطقه عملياتى يا محل کار باید وسایل ایمنی لن ها توسط سرگروه کنترل شود. . علاوه بر غنا و... آب کافی نیز بلید برای همه افراد به اندازه مصرف روزانه تامين ككردد و افراد هم با توجه به مقدار لب نوشیدنی ۰ در طول روز را مصرف نمایند و از مصرف آن در کار ‎cle‏ غیرلز نوشیدن خودداری کنند #نقشه برداران در محل هلئی که بلید کار نقشه برداری در آن ها انجام شود . بليد از مسير هلثى كه برای آن ها مشخص شده است تردد بنمایند و حق حرکت از مسیر های دیگر را ندارند .

صفحه 89:
٠.وقتى‏ كه در محل كار هستيد , هيج وة به تنهلئى از كروه جدا شده و از مسی حرف :قنه + زيراجا ليق عمل احثمال مواجهاشدن ها خطرات بيش بيتى تثنده ونيا حتى گم شدن وجود دارد . همه گروه ها باید وسایل ارتباطی مناسب همراه خود داشته باشند . برای مثال همراه داشتن بی یم برای همه سر گروه ها الزامی است:و باید در تمام اوقات آنرا روشن نگاه داشته و از کانال مربوطه خارج نشوند . ۱فراد گروه هر وقت که می خواهند حتی برای مدتی کوتاه و مسیری نزدیک از گروه جدا بشوند . باید شخصاً به سوپروایزر خود اطلاع داده و از وی کسب اجازه بنمایند و مدت زمان غیبت و مسیر خود را نیز مشخص کنند . ۲.هرگز از مسیر مشخص شده برای حرکت منحرف نشده و از مسير های نا مشخص و ‎ol,‏ های میان بر استفاده نکنید

صفحه 90:
۳ هر گروه . جداگلنه بلید جعبه کمک های اولیه همراه داشته باشد . اندازه لین جعبه و محتویات ن بلید مناسب با تعداد افرادی که در آن گروه هستند باشد . لین وسایل بليد به طور منظم بررسی گردیده و اقلام خراب . شکسته و.. تعویض گردیده و مقادیر آن نیز نسبت به تعداد افراد گروه . کم یا اضافه شود . سر گروه تمام گروه ها بلید در انجام کمک های اولیه . خدمات اورژانسی . پانسمان . نحوه کمک به افرادی که بیهوش شده اند » افراد مجروحی که دارای خونریزی می باشند و ۰..مهارت وآگاهی کامل داشته باشد . ۴هرگونه بیماری ۰ حادثه » سانحه و... سوپروایزر رسانده شود تا اقدامات بعدی انجام پذیرد باید بدون فوت وقت به اطلاع سر گروه يا

صفحه 91:
۵ . همه افراد گروه نقشه برداری باید با سلسله مراتب کارهائیکه در شرایط اورژانسی و حادثه انجام می شود . آشنائی داشته باشند : ۶ کلیه افراد گروه . در تمامی ساعاتی که مشغول عملیات نقشه برداری هستند موظف می باشند که کارت شناسائی خود را به همراه داشته و از گناشتن آن در چادر» گمپ» ماشین + متزل و ... جداً خوددارى نمايند . ۷برای جلو گیری از گزش توسط حشراتی از قبیل عقرب. نفرات بايد بعد از نشستن در هر جلیی لباسها و داخل کفشهای خود را چک کرده تا عقرب وارد لن نشده باشد .همچنین نفرات باید از دست زدن و گرفتن چنین حشراتی بپرهیزند .

صفحه 92:
۸برای جلوگیری از مارگزیدگی نفرات باید از پوتین استفاده نماییند همچنین برای نقطه گذاری در کنار بوته هاء علفزارها . درختچه ها بلید کاملا این محلهارا کنترل کرده و از عدم وجود حیواناتی از قبیل مار مطمثن شهند .نفرات در صورت مشاهده حیوانات گزنده نباید نسبت به آن کنجکاو بوده ویا آنها را تعقیب کنند و یا برای گرفتن آنها اقدام نمایند. در صورت وجود حیوانات وحشی از قبیل گرگ. خرس . پلنگ ۰ گراز ودیگر حیوانانی از این قبیل که میتوانند باعث صدمه و آسیب به نفرات شوند سریعا دیگران را با خبر کرده و بصورت گروهی و دسته جمعی حرکت نمایند . واز تعقیب و تحریک آنها پیرقیزند:.

صفحه 93:
۰در صورت انجام عملیات در نواحی بیابلنی وگرم که احتمال بروز گرمازدگی وجود دارد تیم نقشه برداری به بلید دارای ب آشامیدنی خنک به میزان کافی و همچنین قرص نمک و یا پودر 0185 همراه داشته باشند ودر صورت بروز گرمازدگی طبق دستورالعمل کمکهای اولیه اقدام میگردد. در ضورت معاهده علاکعی میتی مر وجود گازهای ‎gla by yaw‏ بوهاین غیر طبیعی یا سوزش چشم و مجاری تنفسی سریعا موضوع را با سرگروه یا کارشناس ۲15/2 در میان گذاشته و تا کسب اطمینان کامل وارد محدوده نشوید . همچنین موقعیت مکانی چنین محدوده هایی را با ذکر مختصات جغرافیایی گزارش کنید ۲در هنگام رعد و برق افرادی که در کنار 2256 نقشه برداری هستند بلید سریعا دستگاه را خاموش کرده و از راس ارتفاعات به سمت پایین و دامنها حرکت نمایند .

صفحه 94:
۴-۱ برداری در مناطق بیابانی ۱اعضای گروه هلتی که برای نقشه برداری به ضحرا اعزام می شهند : باید از نحوه انجام کارهای لازم در شرلیط اورژانس و نیز کارهلئی که برای زنده ماندن در بیابان , در صورت كم شدن بايد انجام داد اطلاع کافی داشته و بدانند در شرلیط مذکور بلید چه کارهلئی را انجام بدهند تا میزان آسیب ها و تلفات ناشی از اینگونه حوادث به حداقل پرسد . ۲.مسئول هماهنگی يا مسئول خدمات و تجهیزات گروه و سوپر وایزر باید قبل از اعزام گروه ها به منطقه عملیاتی .به مقدار کافی سوخت. آب . غذا و البسه مورد نیاز را تهیه و از کلفی بودن این وسایل اطمینان کامل داشته باشد . سوپر وایزر بلید قبل از خروج از کمپ . لیست افرادی را که وظیفه خدمات رساندن به گروه را دارند تهیه نماید تا در کار این افراد خللی به وجود نیاید .

صفحه 95:
۴-۲.مسئولیتهای ایمنی گروه های نقشه برداری ۱.مشخص کردن نقاط هدایت گر و نقاط لنفجاری و علامت گذاری آن ها . ۲ارزیلیی مولنع و مشخص نمودن مولنع مختلفی که در زمین یا هوا وجود دلشته و ملنع از کار نقطه گذاری جهت انفجار می شود . ۳انتخاب نقاط جدید با در نظر گرفتن فاصلهایمنی لازم از موانع فوق . ۴میخ کوبی و نصب پرچم برای مشخص نمودن نقاط برای راهنمائی گروه های بعدی . ۵انتخاب مسیر ها و مشخص کردن ن ها توسط تابلو و پرچم .تا گروه های بعدی بتوانند به راحتی نقاط را شناسائی نمایند . ۶تهیه گزارش و نقشه از مسیرهای مشخص شده » برای استفاده گروه های بعدی . ۷انتخاب مسیر بلدوزره برای کشیدن جاده خاکی دسترسی منتهی به منطقه عملیلتی . این مسیر ممکن است بامسیر رسیدن یه تقاط متفاوت باشد

صفحه 96:
کمک های اولیه احیای قلبی - ریوی جهت شروع احیای قلبی ریوی ابتدا باید مطمثن شوید که فرد مورد نظر شما به احیای قلبی ربوی نیاز دارد بدین منظور او را صدا زده وبه آرامی تکان دهید .به دقت به چهره فرد و حرکات قفسه سینه او بنگرید. (چهره کبود و زرد و لبهای تیره رنگ و کبود نشانگر نارسایی گردش خون فرد است). .با ديدن لين علايم بى > درنك از كسانى كه در محل حادثه حضور دارند بخواهيد تابا تلفن اورزانس ‎١١8‏ تماس بكيرند.

صفحه 97:
باز كردن راه هوایی اولين قدم باز كردن راه هوايى فرد است. در فرد بيهوش تمامى ماهيجه ها شل شدهاند. عضلات زبان و كردن هم از لين قاعده مستثنى نيستئد و احتمال دارد كه زبان .به طرف حلق بر كردد و ‎ely‏ هوايى را مسدود كند . کف دست را روی پیشلنی مصدوم گذاشته و سر او رابه طرف عقب بر گردانید. همزمان با اين كار دست ديكر را زیر چلنه او قرار داده و به سمت بالا فشار دهیدبه طوری که دندان های فک بالا و پایین در مقلبل هم قرار گیرند. در صورت انجام صحیح لین مراحل شما موفق به باز كردن راه هوایی مصدوم خواهید شد. مراقب باشید که دهان فرد را بي برگردد و راه هوای را مسدود کند. از حد باز نشود چون در این صورت ممکن است

صفحه 98:
دادن تنفس مصنوعی پس از بازکردن راه هوایی . از وضعیت تنفس مصدوم أگاه شوید. ابتدا قفسه سینه فرد را برهنه کنید. نه جریان هوا از بینی و دهان فرد حس شود و نه صدایی که نشانگر جریان.هوا باشد به گوش برسد: قفسه. سینه حرکت نذاشته باشد: اگر صورت مصدوم کبود و رنگ آغاز کنید حتی اگر نتوانستید ت یده باشد تنفس وی قطع شده است و بلید تنفس مصنوعی را دهید که فرد مذکورتنفس دارد یانه تنفس مصنوعی را آغاز کنید چون اگر فرد تنفس داشته باشد شما در هنگام تنفس مصنوعی متوجه می شوید. سر مصدوم را به عقب متملیل کنید به صورتیکه دهان کمی بازتر باشد .با انگشتان دستی که روی پیشانی مصدوم است سوراخ های بینی فرد را ببندید.

صفحه 99:
دهان خود را روى دهان مصدوم بگذارید بطوریکه, لب های شما کاملاً اطراف دهان او را بگیرد. با یک بازدم عمیق هوا را وارد دهان فرد مصدوم کنید. همزمان از گوشه چشم خودبه قفسه سینه فردنگاه کنید و ببینید آیا هنگامی که درون مجاری هولیی او می- دمید قفسه سینه بالا می رود یا نه . وقتی قفسه سینه فرد بالا می آید تنفس را قطع کنید و دهان خود را از دهان فرد جدا Si ‏يعدى نفس‎ ds ‏آزاد بگذارید و خودتان,برلی‎ jal cose

صفحه 100:
هنگام تنفس موثر سینه و شکم مصدوم بالاو پایین می آید. احیاگر حس می کند که پادکنکی را پر می کند و پس از دمیدن حجم معینی» مقلبل ورود هوای اضافه تر مقاومت احساس می کند. بتدریج رنگ پوست فرد از زردی و کبودی به صورتی تغییر می یابد. در صورت وجود آمبوبگ در جعبه کمکهای اولیه یا اقلام امدادی مطلبق تصویر زیر از آن جهت باز کردن راه تنفسی فرد استفاده کنید.

صفحه 101:
ماساژ قلبی پس از دادن یک یا دو تنفس مصنوعی در صورتی که فرد تنفس خود را باز نیلبد باید نبض فرد را کنترل کرد. پس از آنکه تنفس مصنوعی تمام شد کف دست را از روی پیشلنی فرد بر ندارید و دو دست دیگر را در وسط گردن بالای نای و حنجره روی برآمدگی جلوی گردن (سیب آدم) بگذارید. انگشتان خود رابه آرامی به سمت پایین و کنار آن قسمت بلغزانید و سپس کمی فشار دهید. به مدت ۱۰-۵ ثائیه اين کار را ادامه دهید تا مطمئن شوید که نیض را حس می کنید يا نه.

صفحه 102:
اگر فرد نبض داشت ‎ay‏ تنفس مصنوعی با اندازه ۱۲ بار در دقیقه ادامه دهید. اگر فرد نبض نداشت باید بی درنگ ماساژ قلبی را همراه با تنفس مصنوعی آغاز کنید. زیرا فرد دچار ایست قلبی شده و احتمال دارد صدمات جبران ناپذیری به مغز وی برسد. برای دادن یک ماساژ قلبی موثر علاوه بر اينکه بلید ماساژ ربا تکنیک صحیح انجام داد لازم است که وی را در وضعیت مناسبی بخوابانید. بیمار رابه پشت خوبانده: مطیعن شهید که وی.روی یک سظع سخت قزار گرفته است: اما اگر فرد در رختخواب یا هر سطح نرم دیگری است . او را روی زمین بلغزانید یا اینکه یک تخته با هز شی صاف و سخت: زا بین پشت اووماحفه قرار دهید: کتار مصدوع زان بزنيد

صفحه 103:
آخرین حد دنده های او را با دو انگشت دستی که بالای فرد نزدیکتر است بیبیدانگشتان خود را بسمت با بلفزانید تا به یک فرو رفتگی در محل اتصال دنده های دو طرف برسید. یک انگشت را در محل فرورفتگی بگذارید و انگشت دیگر را کنار آن قرار دهید سپس ته دست دیگر را در کنار آن دو انگشت قرار دهید. بعد ته دست دوم را روی دست اولی بگذارید. موقعیت بدن خود را طوری تنظیم کنید که بازوها خم نشوند و شانه ها در امتداد نقطه اتکا دست ها باشند. به اندازه ای بر جناغ فرد فشار وارد کنید كه ۵-۴ سانتی متر پایین برود.

صفحه 104:
يسن از انجام ۱۵ عدد ماساژ په بار تنقس مضنوعی به فرد بدهید شماً براق انجام این دو تنفس ۴ ثانیه فرصت دارید. این سیکل بلید چهار بار در دقیقه تکرار شود . برای اینکه بتوانید نسبت ۱۵:۲ را در هر دوره رعایت كنيد بهتر است با هر ماساژ شماره آن را بلند بگویید. سر هم (لين ۱۵ ماساز در مدت ۱۱ ثانیه خواهد بود) دو بعد از یک دقیقه وضعیت مصدوم را ارزیابی کنید . اگر ضربان مداوم رگ گردن برنگشته باشد دوباره احیای قلبی ریوی را با دو تنفس و ۱۵ ماساژ قلبی از سر بگیرید. شما برای انجام این دو تنفس و ۱۵ ماساژء ۱۵ ثانیه فرصت دارید.

صفحه 105:
این کار را برای مدت ۳ دقیقه دیگر ادامه دهید. اگر دراین مدت تنفس منظم فرد بازگشت نیازی به تکرار احیای قلبی ریوی نیست بلکه باید مرتب تنفس و نبض فرد را چک کنید. اگر تنفس منظم فرد برنگشت تنفس مصنوعی راجا سرعت ۱۲ عدد در دقیقه شروع کنید و همزمان نبض فرد را چک کنید. ۱ said oF ath ty exe ‏توجه داشته باشید که وقفه در انجام مراحل احیای قلبی ریوی بيشتر از ۵ ثانیه نشود.‎

صفحه 106:
افتول کلی کنینکه ها ‎ge, jails‏ نها ‎١‏ حذف عامل سوختگی ‏۲- ارزیابی بیمار ‏۲ درمان سوختگی ‏۴ انتقال بیمار به مرکز درمان ‏سوختگی باآتش

صفحه 107:
اقدامات امدادی که باید انجام داد ‎Cond Le‏ از: حذف عامل سوختگی: پا لب سرد آتش را خفه کنید. لباس های مستعد آتش سوزی را در آورید از دویدن شخص در حال سوختن جلوگیری کنید ارزيلبى بيمار: علائم حيلتى و شوك وراکنترل وعمق و وسعت و وخامت سوختگی را بررسی درمان سوختگی: ۱- بیمار را روی سطحی از بدن که سوختگی وجود ندارد یا کمترین سطح سوختگی را دارد دراز کنید. ۲- وسائل آلوده کننده را از بدن مصدوم جدا کنید. ۳- لباس های چسبیده به محل زخم را هرگز جدا نکنید. ۴- توسط آب خنک و تمیز محل سوختگی را شستشو دهید.

صفحه 108:
۵- محل زخم را با گاز استریل پانسمان کنید. ۶-هرگز تاول ها را نترکانید» پوست ورآمده را آزاد نکنید و به محل سوختگی دست نزنید. ۷- اگر بیمار قادر به نوشیدن است و زمان کافی دارید به مصدوم نصف لیوان مایعات در صورت وخامت سوخنگی مصدوم را به اولین مرکز درمانی منثقل کنید. تذکر: در سوختگی با قیر بلافاصله منطقه را با لب سرد خنک کنیدقیر را هرگز بر ندارید سپس اقدامات اولیه ذکر شده فوق را بعمل آورید.

صفحه 109:
سوختگی با مواد شیمیائی از جدى ترين نوع سوختگی ها بوده که در سطح کم و عمق زیادتری بدن را دچار سوختگی می نماید. حذف عامل سوختگی: لبانس های آلوده را در آورده و مخل را با لب فراوان شستشو دهید. ارزیلبی بیمار: علاثم حیلتی. شوک و ... را کنترل و عمق و وسعت و وخامت سوختگی را بررسی کنید. درمان سوختگی: درمان این نوع سوختگی عبارت از شستشوی موضع با آب فراوان حداقل بمدت ۱۲۰ ۳۰ دقیقه و سپس اقدامات درملنی بلید همانند سوختگی با حرارت به عمل آید. انتقال مصدوم: مصدوم را در صورت امکان به اولین مرکز درمانی منتقل کنید.

صفحه 110:
سوختگی با جریان برق این نوع سوختگی دارای عمق زیادی است و به بافت ‎cle‏ داخل بدن صدمه می- زند.اقدامات امدادی در این نوع سوختگی عبارتند ازة حذف عامل سوختگی: توسط یک وسیله عایق یا با گذاشتن یک تخته و کفش لاستیکی و پارچه خشک در زیر پا و پوشیدن دستکش لاستیکی. گوشه ای از لباس بیمار را گرفته و او را از سیم یا منبع برق جدا کنيد. ارزیابی بیمار: علاثم حیاتی. شوک و .. را کنترل وعمق و وسعت و وخامت سوختگی را پررسی کنید.

صفحه 111:
درمان سوختگی: محل ورود خروج برق را پانسمان و اقدامات امدادی شبیه سوختگی با حرارت را به عمل آورید. -جریان برق. قلب و دستگاه تنفس را زودتر از بقیه قسمت های بدن تحت تأثير قرار ميدهد . در صورت لزوم تنفس مصنوعی یا ماساژ قلب استفاده گردد. لباس های بیمار را شل کرده و پای وی را بالاتر از تنه قرار داده و محل سوختگی را با یک پارچه ضدعفونی شده خشک بپوشانید.: -سوختگی ممکن است هم در محل ورود برق و هم در محل خروج طرف سوختگی را پانسمان کنیدد -مصدوم را در اسرع وقت به اولین مرکز درمانی منتقل کنید. از بدن ظاهر شده باشد . هر دو

صفحه 112:
تذ کرات: ‎-١‏ در مورد سوختگیهای وخیم کمک های اولیه را سریعاًانجام داده و مصدوم رافر اسرع وقت بذ مرکز, فرمالن انتفال افهین: ‏۲- اگر لباس به محل زخم چسبیده است لباس های اطراف زخم را بریده و از بدن خارج كنيد ولى به محل زخم دست نزنيد. ‏۳- هرگز براى سرد كردن محل از يخ استفاده نكنيد. ‏؟- به آب مصرفى جهت افزايش سرماى آن نمك اضافه نكنيد. ‏۵ کمک های اولیه در مورد سوختگی های شدید باید سريعا انجام كيرند

صفحه 113:
۶ - نارسائی تنفسی و شوک احتمللی را سریعاً کنترل نمائید(بخصوص در سوختگی- های بوسیله برق). ۷- در سوختگی با مواد شیمیائی استفاده از ماده خنثی کننده هیچ امتیازی به شستشوی با آب فراوان ندارد. لذا از استفاده آنها خودداری کرده و حتماً از لب تمیز استفاده کنید. کمک های اولیه در آسیب های دستگاه اسکلتی- عضلانی

صفحه 114:
انواع آسیب های وارده به دستگاه اسکلتی عبارتنداز: ا-شکستگی ۲-دررفتگی ۳ پیچ خوردگی در مشاهده به دنبال علائم و نشانه های زیر بگردید: ۱- درد در محل آسیب ۲- زخم باز یا بسته ۳- تورم شدید ۴- تفییر شکل عضو صدمه دیده ۵- دردناک بودن محل آسیب هنگام لمس (حساسیت به لمس) ۶- عدم توانایی یا عدم تمایل بیمار به حرکت دادن عضو

صفحه 115:
کنگک.مای اولیه برای ثمام آسیتب: های اسکلتی (فبگستگی یکسان است و شامل مراحل زیر می باشن: ررفتگی و پیچ خوردگی) ۱- با حفظ خونسردی: صحنه حادثه را ارزیابی و درخواست کمک کنید. ۲- وضعیت تنفسی و هوشیاری مصدوم را کنترل کنید. ۳- تمامی زخم های باز را با گاز استریل بپوشانید و خونریزی را کنترل کنید. ۴ اگر آسیب یا علامت واضحی وجود ندارد. ولی مصدوم از درد شکایت دارد . همیشه مبنا را بر وجود شدیدترین آسیب اسکلتی یعنی شکستگی بگذارید و اقدامات لازم را انجام دهید.

صفحه 116:
۵- از اقدام برای جا انداختن موارد شکستگی یا در رفتگی به شدت پرهیز کنید. به علاوه اگر سر استخوان شکسته از زخم بیرون زده است. سعی در فرو بردن ن به درون زخم نداشته باشید. بلکه آن رابا روش مناسب. پانسمان و بانداژ کنید و سپس عضو صدمه دیده را با روش صحیح آتل بندی و بی حرکت کنید. در مواردی که شک به دررفتگی با پیج خوزدگی نیز وجود دارده بای درنست عثل موارد شكستكى 2 عمل كنيد و اقدامات لازم جهت بی حرکت کردن عضو را انجام دهید. استفاده از کمپرس لب سرد از تورم بیشتر و درد می کاهد. به یاد داشته باشید که در این موارد نیز آتل میندی و بی حرکت کردن عضو لازم است

صفحه 117:
در کل بی حرکت کردن عضو آسیب دیده اصل مهم و اساسی در موارد شکستگی ها و دیگر آسیب های اسکلتی می باشد. برای این منظور از آتل استفاده نمایید. شكستكى جمجمه. دنده هاء ستون فقرات» لكن و ران شكستكى هاى خطرناكى هستند كه به مراقبت هاى ويزه نياز دارند. شكستكى جمجمه مى تولند با خونريزى داخل جمجمه اى يا ضربه مغزى همراه باشد. بنابراين بايد سطح هوشیاری مصدوم. وضعیت تنفس و كردش خون. واكنش تقارن مردمک ها و حس و حرکت اندام ها را بررسی کرد و در صورت لزوم. کمک هاى اوليه مناسب را برای مصدوم انجام داد. در این موارد ثلبت کردن سر و گردن را فراموش

صفحه 118:
به علاثم و نشانه های آسیب به ستون فقرات (مثل زخم. کبودی یا سایر علائم ضربه به سرء كردن و ستون فقرات. دردناک بودن ستون فقرات هنگام لمس. ضعف. قلچ یا عدم توانایی در حرکت دادن اندام ها و از دست دادن حس يا مورمور شدن قسمتی از بدن در زیر ناحیه صدمه دیده) توجه کنید و در صورت لزوم کمک های اولیه زیر را برای مصدوم انجام دهید: ۱- مصدوم را در وضعیت ثلبت نگه دارید و از هر گونه جابه شدت پرهیز کنید. A peas ۲-به سطح هوشیازی, راه قوايى, 'تنفس و كردش عون مصدوم کوچه کنید. تنفس لین بیماران ممکن است به صورت شکمی باشد (بالا و پایین آمدن شکم با هر بار تتفس)

صفحه 119:
۳- نبض, حس و حرکت اندام ها را بررسی کنید. ۴- کمک های اولیه را برای سایر عوارض و صدمات جدی مصدوم را انجام دهید. ۵- جز برای انجام احیای قلبی -ریوی یا دور کردن مصدوم از محل نامن و خطرناك. اقدام به جابجايى مصدوم نكنيد. یا کیک مق كمرئ كوتاة با اد تون یرد سای سنجوم را تایب کید

صفحه 120:
کمک های اولیه در خونریزی ها ۱- تشتگی ۲- ضعف. بی حالی. بى قرارى و برخاشكرى ۳- تند شدن ضربانقلب و ضعیف شدن نبض های محیطی ‏ ۴- عرق سرد روی پیشانی | ۵ تتفس سریع وسطح ع تهوع واستفراغ ۰ ۷-افت فشار خون | ۸-خواب آلودگی #اتساس سك سر سرگیجها و سرقی پوس ۰احساس سرما ۱۱- وجود علایم خاص خونریزی در ارتباط با بعضی از قسمت-های بدن مثلاً خونریزی جمجمه. درون قفسه سینه یا شکم و...س ۲- مشاهده خروج خون از زخم در موارد خونریزی خارجی 3 we

صفحه 121:
کمکهای اولیه در خونریزی خارجی ۱- فشار مستقیم: موثرترین روش در کنترل خونریزی از طریق فشار مستقیم می باشد که به یکی از دو روش زیر انجام می گیرد: للف- گاز استریل (یا تکه پارچه تمیز) را روی محل خونریزی گذاشته و با دست روی آن فشار وارد شود تا خونریزی قطع گردد. ب- قطعه ای گاز استریل را روی محل خونریزی گذاشته وبه وسیله بانداژ محکم آن را ببندید تا خونریزی کنترل گردد. ۲ بالا نگهداشتن عضو دچار خونریزی: این روش در کنترل خونریزی قسمت هایی از بدن که امکان قراردادن آنها در سطحی بالاتر از سطح بدن وجود دارد مورد استفاده قرار می‌گیرد که به علت نیروی جاذبه. فشار خونریزی کمتر می شود توجه: در صورت وجود شکستگی درعضو مربوطه استفاده ازاین روش محدودیت دارد.

صفحه 122:
ae | ۱ وزارت مسکن و شهرسازی

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
18,000 تومان