بهداشت حرفه ای ۲
اسلاید 1: By:Dr Mirzaei1
اسلاید 2: By:Dr Mirzaei2بهداشت حرفه ایدکترکامران میرزاییمتخصص پزشکی اجتماعی MPH
اسلاید 3: By:Dr Mirzaei3تعریفبهداشت حرفه ای عبارت است از : ارتقاء حفظ بالاترين درجه از سلامت جسمی، روحی، اجتماعی شاغلين دركليه مشاغل مراقبت از شاغلينی كه سلامت آنان در معرض خطرات ناشی از شرايط كاراست مراقبت از شاغلينی كه عوامل زيان آور، سلامت آنان را در محيط كارتهديد می كند
اسلاید 4: By:Dr Mirzaei4 تعريف سازمان بين المللی كار ILO سازمان جهانی بهداشتWHO از بهداشت حرفه ای ارتقاء و حفظ بالاترين درجه از سلامت جسمی، روحی و اجتماعی شاغلين در كليه مشاغل.مراقبت از شاغلينی كه سلامت آنان در معرض خطرات ناشی از شرايط كاراست.مراقبت از شاغلينی كه عوامل زيان آور سلامت آنان را در محيط كارتهديد می كند
اسلاید 5: By:Dr Mirzaei5 اهداف بهداشت حرفه ای تامين و ارتقاء بهداشت و سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شاغلين پيشگيری از بيماری ها و حوادث ناشی از كارتطابق شرايط كار با انسان به منظور كاهش اثرات و ابزار كار بر سلامت انسان
اسلاید 6: By:Dr Mirzaei6هدف از خدمات بهداشت حرفه ای - تامين ايمنی - بهداشت محيط كار - پيشگيری از بيماری های ناشی از كار - پيشگيری از معلوليت ها - استفاده بهينه از توان نيروی كار - تامين رفاه شاغلين است
اسلاید 7: By:Dr Mirzaei7 اصول بهداشت حرفه ای 1 ـ شناسائی 2 ـ اندازه گيری 3 ـ تفسير نتايج و تعيين خطر (ارزشيابی) 4 ـ اقدامات كنترلی
اسلاید 8: By:Dr Mirzaei8شناسائی اولين قدم در عمليات اجرائی بهداشت حرفه ای شناسايی استمراحل شناسایی: - بازديد اوليه - تشخيص فرآيند - تعيين منابع خطر و مزاحم - تخمين شدت خطر و افراد در معرض خطر با انجام اين مرحله، طي يك بازديد مقدماتی، خصوصيات كلی كارو محيط كارشناسائی می شود.
اسلاید 9: By:Dr Mirzaei9 اندازه گيری اولين اقدام پس از مرحله شناسائی، تعيين حدود نسبی عامل زيان آور است. اقدام بعدی، تعيين و فراهم كردن ابزار و روش عملی تعيين ميزان آلودگی می باشد.در این مرحله به منظور نشان دادن ميزان و شدت خطر، محل های آلوده، تعيين افراد در معرض و بالاخره تعيين كارآئی اقدامات كنترلی به كار گرفته شده و موجود در محيط كار اندازه گيری صورت می گيرد.اندازه گيری معمولا به دو صورت محيطي و بيولوژيك صورت می گيرد كه هر يك به نوبه خود به اشكال مختلف به مورد اجرا در می آيد.
اسلاید 10: By:Dr Mirzaei10تفسير نتايج و تعيين خطر (ارزشيابی) وجود هر عامل به اصطلاح زيان آور در هر اندازه و مقدار برای سلامت افراد در معرض، خطرناك و زيان آور نخواهد بود مگر آنكه ميزان آن از حد تعيين شده استاندارد (Threshold Limit Valume) بيشتر باشدحد تعیین شده استاندارد: مقداری است كه اكثر افراد معمولی می توانند به مدت 8 ساعت در روز و 40 ساعت در هفته برای سال ها بدون نگرانی در معرض آن قرار گيرند.
اسلاید 11: By:Dr Mirzaei11 اقدامات كنترلی این مرحله پس از مقايسه و تطبيق ميزان عامل زيان آور با استاندارد های مربوطه و با در نظر گرفتن شرايط كار، قابليت های جسمی و فيزيولوژيك افراد، به مورد اجرا در می آيد.
اسلاید 12: By:Dr Mirzaei12معمولا اقدامات كنترلی شامل موارد زير است : الف) جايگزينی (حذف منابعی كه ايجاد خطر می نمايند و جايگزينی منابع كم خطر به نوعی كه به فرآيند كار لطمه ای وارد نياورد) ب) محصور كردن (قرار دادن منابع خطرساز در محدوده های بسته اي كه تعداد افراد در معرض را به حداقل ممكن رسانده و يا حذف نمايد) ج) ترميم و بهبود (كه از طريق اجرای يك سری فعاليت های جانبی درمنابع توليد آلودگی، ميزان آن ها كاهش می يابد) د) ايجاد فاصله و موانع ه) تهويه و) وسائل حفاظت فردی
اسلاید 13: By:Dr Mirzaei13 راه های دستيابی به اهداف بهداشت حرفه ای كارگر قبل از استخدام معاينه شده تا متناسب با توانائی ها و وضعيت جسمی و سلامتی او به كار گمارده شود. شرايط كار و آزار های ناشی از آن بررسی و در صورت مخاطره آميز بودن رفع يا كنترل گردد. تطبيق كار با كارگر و بالعكس به نحوی رعايت شود كه از خستگی زودرس و حوادث جلوگيری شود. نظارت بر سرويس هاي بهداشتی در محيط كار مستمرا صورت گيردعلل غيبت از كار بررسی و با رعايت اصول بهداشتی از تكرار آن جلوگيری شود.استفاده صحيح از وسايل حفاظت فردی به شاغلين آموزش داده شود. معاينات دوره ای (سالی يكبار) برای تعيين وضعيت سلامتی شاغلين انجام شود.
اسلاید 14: By:Dr Mirzaei14 سياست های كلی بهداشت حرفه ای در ايران توزيع عادلانه امكانات بهداشتی ـ درمانی كشور كه از عوامل مهم توسعه اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی استارتقاء سطح سلامت كارگران گسترش فرهنگ خدمات بهداشتی جلب مشاركت كارفرما جهت تامين حفظ و ارتقاء سلامت كارگران آموزش هر چه بيشتر كارگران تحقق اهداف عالی سازمان جهانی بهداشت، جهت تامين سلامت برای همه، حتی الامكان در نزديكترين محل كار با زندگی
اسلاید 15: By:Dr Mirzaei15خسته نباشید
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.